Qualcomm: Quick Charge en usb-c gaan prima samen

Volgens Qualcomm is Quick Charge connector-onafhankelijk en zijn er geen meldingen bekend van problemen die de laadstandaard op zou leveren in combinatie met usb-c. De fabrikant reageert daarmee op de claims dat die combinatie in strijd is met de usb-c-specificatie.

Volgens Qualcomm kan Quick Charge geïmplementeerd worden in apparaten met verschillende connectors, waaronder usb type-a, micro-usb en usb type-c. "Als een oem ervoor kiest om Quick Charge in hun apparaat te implementeren, kunnen ze de spanning zo aanpassen dat deze binnen de specificatie van de usb type-c-standaard valt", laat Qualcomm aan Android Central weten.

Qualcomm reageert daarmee op uitlatingen van Benson Leung. Deze Google-technicus is al langer bezig om usb-c-implementaties die niet aan de specificatie voldoen onder de aandacht te brengen. Hij waarschuwde vorig jaar bijvoorbeeld voor goedkope usb-c-kabels, die schade op zouden kunnen leveren.

Volgens Leung verbiedt de usb-c-specificatie de combinatie met Quick Charge 3.0. Specifiek zou sectie 4.8.2 van de specificatie verbieden dat bedrijven hun eigen laadmethode implementeren als deze gebruikmaakt van het aanpassen van vbus. Dit is precies wat Qualcomm doet met Quick Charge 3.0 om tot de spanning van 9V en 12V te komen. Leung wees er op dat de HTC 10 en de LG G5 usb-c combineren met Quick Charge 3.0-ondersteuning.

De sectie zou opgenomen zijn in de specificatie om onduidelijkheid te voorkomen aangezien USB Power Delivery al tot aan 20V en maximaal 5A ondersteunt. Dit zou ook de reden zijn waarom de Nexus 6P en 5X geen Quick Charge ondersteunen.

Usb-c charging

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

25-04-2016 • 08:36

68

Reacties (68)

68
67
41
2
0
16
Wijzig sortering
Ze spreken (zeer waarschijnlijk) beide gewoon de waarheid. Ja Quickcharge mag niet volgens de standaard, dat ontkent Qualcomm ook niet. Maar dat het niet mag volgens de standaard betekend niet dat het per definitie niet tegelijk gebruikt kan worden, en dat gaat hier blijkbaar prima.
Anoniem: 55563 @Sissors25 april 2016 10:01
Qualcomm geeft dus een typisch politiek (ontwijkend) antwoord. Ze schenden de USB-C-standaard en ze vinden dat dat moet kunnen. Bedrijven die standaarden schenden zouden wat mij betreft een sanctie moeten krijgen. Die standaarden zijn er immers niet voor niets.

Als USB-C meer gemeengoed wordt dan kan quick charge problemen opleveren die Qualcomm niet heeft voorzien, en ik hoop maar dat eindgebruikers daar geen slachtoffer van worden.
Tot op zekere hoogte wel is een sanctie wel nuttig, maar daarmee beperk je ook wel de innovatie mee. Door het oprekken van standaarden open je wegen naar nieuwe betere standaarden.
Waarschijnlijk is "men" nu bezig met een standaard die dat wel ondersteunt, omdat er schijnbaar toch behoefte naar is.
Anoniem: 55563 @SeenD25 april 2016 10:29
"Oprekken" van standaarden doe je achter de schermen, in je bedrijfslab. Consumenten horen niet geconfronteerd te worden met afwijkende producten. Of zet een duidelijke disclaimer op je product dat deze buiten de standaarden opereert, met een grotere kans op defecten, brand e.d. Ik vermoed dat fabrikanten dan wel voor de eerstgenoemde optie kiezen.
Ben het met je eens dat standaarden er niet zijn om door individuele fabrikanten eenzijdig aangepast te worden.
Wat ik echter heel goed begrijp van Qualcomm is dat ze van mening zijn dat de huidige USB-C niet afdoende is aangezien ze quickcharge niet ondersteunt. Zij tweaken de standaard zodat het alsnog werkt. Lijkt me vanuit consumentenoogpunt niet raar.

Wat er nu moet gebeuren, is een update van de USB-C-standaard, zodat quickcharge wel gesupport wordt: is wenselijker voor iedereen.
Als iedere fabrikant die zijn eigen protocolletje ontwikkelt gelijk een verandering van de USB-standaard zou bewerkstelligen, kon je het "Universal" gedeelte van de naam wel achterwege laten. Lekkere janboel zou dat worden.

Het nadeel voor consumenten in dit geval is beperkt. Het enige nadeel is dat je telefoon met een officiële USB-quickcharge oplader, alsnog langzaam zal opladen omdat je telefoon alleen een proprietary protocol snapt.

Daarnaast lopen we het risico dat er nu weer een wildgroei aan (deels incompatible) laders gaat ontstaan, namelijk met USB-quickcharge, Qualcomm-quickcharge en wie weet wat voor andere protocollen er nog bedacht gaan worden.
De vraag is hoe kwalijk dit is. Een telefoon zou met de verkeerde lader nog steeds opladen, alleen niet supersnel. Een laptop of tablet echter, zal dan waarschijnlijk helemaal niet op kunnen laden. Misschien moet de Europese Commissie zich hier eens over buigen, en de standaardisering voor mobiele telefoons ook doortrekken naar laptops.
Anoniem: 55563 @mcDavid25 april 2016 14:52
Maar wat als een quick charge lader mijn niet-quick-charge-compatible telefoon ineens in brand doet vliegen? Dat is het slechtst denkbare scenario maar niet uit te sluiten. Misschien detecteert de Qualcomm technologie nog wel netjes dat de telefoon alleen 5V accepteert. Maar wat als er straks tig andere merken komen met allemaal hun eigen chipjes in laders en het gaat mis?

Voor de zoveelste keer: iedere afwijking van de standaard is geen standaard, hoe klein ook. Ik neig bijna weer naar een realiteit waarin iedere fabrikant maar zijn eigen connector gebruikt. Dan kan het in ieder geval niet meer mis gaan.
Een standaard is gewoon een collectie specificaties en afspraken opgesteld door een groep in de hoop dat andere dit gaan volgen en er voor willen betalen. Dit is geen wet of richtlijn die je verplicht moet volgen.

Er bestaan genoeg standaarden met specifieke details om een concurrent dwars te zitten. Als je net in de standaardgroep zit heb je immers niets te zeggen...

Als zo een Quickcharge oplader in Europa door omstandigheden een standaard USB device opblaast zou dit gewoon al niet CE conform zijn. Idem voor toestellen die zich wel aan de standaard houden. Het kan ook misgaan met chips die de standaard implementeren of slecht gebruikt worden in bepaalde implementaties. Omdat iets conform is met die bepaalde standaard wil niet zeggen dat dit een goed product is! Het kan gewoon de grootste brol zijn die je kan vinden.

Daarbij Qualcomm mag wat druk zetten bij het USB standaardcomité, anders zouden we nog altijd bij USB 2.0 zitten (immers geen nieuwe standaard moeten ontwikkelen = meer winst). Moest de consument niet zo massaal voor USB kiezen zouden we misschien eerder met firewire of andere nieuwere bussen bezig zijn.
wat als je volledig voldoet aan de "consumenten" standaard, maar daarbij iets extra's kan leveren.

Dan zie je als consument echt niet een probleem.

Overigens wanneer dit niet in de standaard opgenomen is, en zo het lijkt zelfs expliciet niet kan, is dat een blunder in mijn ogen.
Anoniem: 55563 @Kevinp25 april 2016 11:17
De USB-C-standaard vermeldt expliciet dat je niet van het standaard voltage mag afwijken. Dat kun je in het screenshot bij het artikel teruglezen. Qualcomm wijkt met quick charge wél af van het standaard voltage en dus schenden ze de standaard. Daar is geen discussie over mogelijk.
En Qualcomm geeft aan dat je met quickcharge 3.0 de voltage kunt aanpassen om WEL binnen de standaard te vallen. Een dynamische techniek dus. Wat is daar mis mee? Innovatie is een goed iets! Als we ons altijd maar houden aan alles wat we tot nu toe hebben bedacht, krijgen we nooit vooruitgang. Ik zie het probleem niet...
Volgens de bron biedt Qualcomm 3 Volt meer dan USB-3.0A
18W is no slouch, actually, and right now, that's actually 3W more than the 15W that USB Type-C 3A charging can do.
het is alleen de vraag of Qualcomm zelfs met de modus van 18 V iets toevoegd. De USB 3.0 Power Delivery controller biedt alleen zelfs 20V en 5A en die valt, naar ik begrijp, wel netjes binnen de USB standaard. Om het verwarrend te maken, de power delivery controller is alleen wel een andere controller van de USB-C controller.

Met nieuwe hardware zou ik er de voorkeur aan geven dat ze aan de Power Delivery standaard gehoorzaamd, dan dat een bedrijfsspecifiek protocol wordt gebruikt.

[Reactie gewijzigd door teacup op 23 juli 2024 17:41]

Zo zou een advocaat van Qualcomm het vast wel verwoorden maar je begrijpt hopelijk dat het geen argument is. Een toevoeging op een standaard die die standaard schendt, is geen toevoeging maar een annulering van diezelfde standaard. Quick charge staat het toe om het voltage te verhogen, buiten de USB-C specs, en dus is het een schending van de standaard. De woorden "shall not change the voltage" zijn daarin ondubbelzinnig. Punt.

Innovatie is een goed iets. Innovatie heeft niets met een bestaande standaard te maken. Een standaard breken is geen innovatie maar bedondering van de consument. Het is de naam innovatie niet waardig als het tot problemen kan leiden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 23 juli 2024 17:41]

Ik zie het probleem toch niet hoor. Als Qualcomm de Quick-charge binnen de 5V norm van USB Type-C houdt.
Als ik lees wat de Quickcharge standaard doet:
" Quick Charge 3.0’s INOV communicates with the device to request any voltage between 3.2V and 20V at 200mV increments, allowing for a wider selection of voltages."


edit: het is dus alleen een schending van de USB-C standaard als er een te hoog voltage gebruikt wordt.

[Reactie gewijzigd door ruytero op 23 juli 2024 17:41]

Als er niet afgeweken wordt van het standaard USB-typeC voltage is er toch geen probleem.

Je niet quick-charge compatibele device gaat niet in brand vliegen. Backwards compatibility van Quick charge laders bestaat al langer.
Anders zou niemand een quick charge lader op een niet quick charge device kunnen gebruiken, terwijl dat geen enkel probleem is.
http://www.androidcentral...20-accessory-older-device

Alle voltages kunnen perfect binnen de standaarden gehouden worden, quote van Android Central artikel:
"When an OEM chooses to implement Quick Charge into their device, they can configure the voltage to fit within the specifications of the USB Type-C standard."

Je Quick-Charge lader kan snel laden vanaf 3.2V tot 20V (afhankelijke van het device). USB-type C werkt op 5V. Dus kan je de QuickCharge perfect tot 5V brengen.
Misschien had Qualcomm gewoon moeten meeschrijven aan de standaard USB C en Power delivery standaarden. Zo te horen heeft het bedrijf best wel goede ideeën.

Los van die goede ideeën is zo'n bedrijfsconventie gedoemd om niet zo wijd verbreid te raken dan dat bij een universele standaard het geval zou zijn. Gevolg hiervan is dat een gemiddelde gebruiker in slechts een gedeelte van de gebruiksgevallen baat heeft bij de extra mogelijkheden. Tegelijkertijd betaald diezelfde gebruiker het volle pond voor de exclusiviteit van deze Qualcomm techniek. Omdat de techniek slechts ten dele inzetbaar is, maakt het haar duur voor wat ze biedt. Geen goede deal dus voor een ongerichte klant die niet bij ieder device wil moeten checken of de optimale laadprestaties kunnen worden bereikt. De meeste klanten zijn ongerichte klanten, die deze Qualcomm techniek nooit voldoende gaan uitnutten. Hoe listig ze ook is.

[Reactie gewijzigd door teacup op 23 juli 2024 17:41]

Awel, die 5Volt van USB-C valt perfect binnen het bereik van de Quick Charge.
De Quick Charge past zich aan aan hetgeen het apparaat vraagt, in het geval van een USB-C apparaat dus 5Volt. Dit zou dus geen probleem mogen zijn voor de standaard, want de QuickCharge zal nooit een ander voltage leveren als het apparaat 5V vraagt.
trouwens, als ik in de specs kijk:
http://www.usb.org/developers/docs/

hier kan je de PDF downloaden.
Op pagina 166:
4.6 Power
Power delivery over the USB Type-C connector takes advantage of the existing USB methods as defined by: the USB 2.0 and USB 3.1 specifications, the USB BC 1.2 specification and the USB Power Delivery specification. The USB Type-C Current mechanism allows the Source to offer more current than defined by the USB BC 1.2 specification. A USB power source shall not provide more than 20 V nominal on VBUS. USB PD power sources that deliver power over a USB Type-C connector shall follow the power rules as defined in Section 10 of the USB Power Delivery specification.
All USB Type-C-based devices shall support USB Type-C Current and may support other USB-defined methods for power. The following order of precedence of power negotiation shall be followed: USB BC 1.2 supersedes the USB 2.0 and USB 3.1 specifications, USB Type-C Current at 1.5 A and 3.0 A supersedes USB BC 1.2, and USB Power Delivery supersedes USB Type-C Current.

Dus via de USB DP specificaties is een configureerbare powersupply perfect mogelijk. Er staat zelfs in dat er altijd een negotiation over de benodigde power supply is tussen de charger en het device. En de volgorde waarin onderhandeld moet worden staat er ook in.

Wat is er dus niet volgens de specs als de voltage binnen de in deze specificaties gedefineerde limieten blijven?
Quick Charge laders leveren uitsluitend een hoger voltage na authenticatie met een Quick Charge chip in het op te laden apparaat. Bij gebrek aan een dergelijke authenticatie werken zij 100% volgens de officiële USB(-C) standaard. Quick Charge zou je dus kunnen zien als een (onofficiële) uitbreiding op de USB-standaard, die enkel wordt gebruikt als beide apparaten deze ondersteunen. Ik zie het probleem dus niet.
En dat is dus een probleem, want wat nou als jouw goedkope thirdparty USB-C kabel het vermogen niet aankan? Als die kabel gewoon volgens de specificaties is gemaakt voor 5V 2.1A en telefoon en lader besluiten er ineens 6V 3A doorheen te gooien dan gaat dat niet goed.

Handig hoor zo'n onofficiële uitbreiding.
Het voltage wordt in overleg met het client device in kleine stapjes verhoogd. Men ramt dus niet ineens het max voltage over een willekeurig device.
Ja maar zolang de kabel dus nog niet stuk is wordt dat lekker opgehoogd. Oftewel... Zolang deze nog niet is doorgebrand, kan de isolatie al wel in de fik staan.
Ja maar zolang de kabel dus nog niet stuk is wordt dat lekker opgehoogd.
Ha ha ha. :+

Lijkt me dat ze wel een iets slimmere aanpak hebben om vast te stellen of alles goed gaat.
Nou kennelijk dus niet, want dat is dus ook de reden waarom Apple een recall heeft gedaan voor de USB-C kabels en juist de reden waarom dit artikel wordt gepost. Er zijn al te veel gevallen geweest waarin dit type kabels Kabels vlam hebben gevat. Benson Leung weet donders goed waar hij het over heeft.
dat snap ik niet, usb is een standaard en er rusten onder anderen patenten op, ik neem aan dat er wel regels zijn waarin staat dat je geen usb-c connector mag gebruiken als je niet aan usb-c voorwaarden voldoet,

anders krijg je dadelijk 1001 usb-c clones uit china, die zodra je je dude S7 inprikt de boel laten klappen 'omdat ze QC * ondersteunen"
ik neem aan dat er wel regels zijn waarin staat dat je geen usb-c connector mag gebruiken als je niet aan usb-c voorwaarden voldoet,

Niet tegelijkertijd indeerdaad.

Dat is ook war het om gaat, kan QuickCharge en USB-C tegelijkertijd gebruikt worden. Bij Oudere USB varianten was dat ene non-issue want de charging mode en gewone mode konden per definitie niet samen. Als je data wilde versturen naar je telefoon, werd er maar op 500mA geladen.

Bij USB-C is het echter mogelijk om op hogere spanningen te laden en toch nog data te versturen. QuickCharge kan dat niet omdat het de data-pinnen gebruikt.

Maar een USB-C telefoon zal dus best QuickChareg kunnen gebruiken met een exclusieve adapter. Echter als er een USB-C Hub tussen zit, zal dat niet mogen. Tenzij men wellicht de spanningen verlaagd, zoals Qualcomm aangeeft. Mar dan is het voordeel van QuickCharge een beetje weg.
Anoniem: 668730 @Sissors25 april 2016 10:34
Je moet dit soort dingen inderdaad heel letterlijk lezen. Qualcomm zal niet zomaar iets roepen en heeft vast nagedacht over de exacte formulering van hun uitspraken. Strict genomen betekend dit dat bij het opladen van bepaalde toestellen en geen gebruik gemaakt wordt van USB-C maar van een USB-C compatible systeem dat is uitgebreid met QuickCharge.

Overigens is dit voor de consument alsnog best vervelend. Als je een USB-C lader/toestel koopt dat snel kan opladen verwacht je dat het ook werkt in combinatie met een andere USB-C lader/toestel dat kan snelladen. Die aanname kun je nu dus niet meer maken. Je moet heel precies gaan opletten of iets "with USB-C Quick Charging technology" vermeld of "USB-C with QuickCharge(TM)", etc. Verwarrend.
Anoniem: 204567 25 april 2016 09:13
De Nexus 5X is mijn eerste apparaat met usb-c en ik moet zeggen dat ik hem verdomd snel vind laden. Misschien geen Quick Charge, wel veel sneller dan andere mobiele devices.
Bij reviews was de 5x ook de een na snelste van 0 naar 100% als ik me het goed herinner. Het is ook typisch het patroon. Het laden gaat de eerste 50% zeer snel en vlakt daarna wat af.
Dat hangt natuurlijk ook af van de grootte van de accu hè :P. Want het is best logisch dat een 2500mAh accu sneller opgeladen is dan een 3300mAh accu.
Is dat niet pas bij 80%? Tenminste. Dan kost het significant veel meer tijd. 80% is meestal in een halfuurtje te regelen.
Daarvoor vlakt het al af. Van 0 naar 100 kost iets meer dan 2 uur (bron: Tweakers Review) dus van 0 naar 80 niet in 30 minuten gok ik ;)
Dat strookt ook niet met mijn ervaring. Maar het gaat zeker wel hard.
Okee. Veel telefoons die ik gehad heb hadden dat ongeveer vanaf 80%. Die laatste 20% is juist zo lastig omdat er een veel lager potentiaal verschil is.
Quick Charge is dan ook puur het merkje van Qualcomm. Dat de 5X dat niet heeft betekent niet dat er geen andere snellaad techniek in zit (die van de USB-C standaard dus blijkbaar).
De sectie zou opgenomen zijn in de specificatie om onduidelijkheid te voorkomen aangezien USB Power Delivery al tot aan 20V en maximaal 5A ondersteunt

Das toch best wel een behoorlijk veel vermogen, zeker als ik zie wat voor aders er in de meeste usb kabels zitten !
Anoniem: 159816 @heuveltje25 april 2016 09:12
De connector van mijn s6 wordt al warm met de snellader die erbij zat, en dat is niet eens de snelste lader.
bij deze lader zit vaak een andere kabel, een kabel dikte zoals een laptop snoer, waar dan geen data door heen loopt. Zoals de "macbook" heeft. Telefoons maken vaak gebruik van de 5V die ook in de kabel zit.

Overigens als je kabel snel warm word zou je hem misschien even moeten schoonmaken. Heeft bij mijn telefoon ook geholpen. Nieuwe microusb kan ook helpen.
Overigens als je kabel snel warm word zou je hem misschien even moeten schoonmaken. Heeft bij mijn telefoon ook geholpen.
Kabel schoon maken om koel te houden? Hoe werkt dat dan?
Ik denk dat hij de connector bedoeld. Stof en vuil eruithalen.
Wat killerfreak zegt idd. Sorry had ik duidelijker in moeten zijn.
Komen er dan geen mensen die kapotte kabels krijgen door een telefoonkabel voor een laptop te gebruiken? Of kunnen alle naar Usb c naar usb c kabels die 100 Watt aan?
Ik ben er ook geen expert in, maar volgens mij heb je verschillende kabels. Kabels met die certificering en kabels zonder. Volgens mij kan je dan zelf bepalen wat je nodig hebt, de kabel van een 10tje die alleen je telefoon kan opladen en de kabel van 20 die ook je laptop kan opladen. Dan heb je weer laders die de 20v ondersteunen en laders die dat niet doen. Naar mijn idee veel te veel fragmentatie voor een standaard.
In de stekker van de USB C kabel zit een chip die weet wat voor kabel het is. Als je hem in het apparaat prikt communiceert hij hoeveel stroom er doorheen mag. Dan zal het apparaat zich hieraan houden. Volgens mij is dit ook de reden dat er zo nu en dan kabels schade veroorzaken. De communicatie over wat de kabel en het apparaat kunnen gaat mis. Er loopt dan te veel stroom , bijvoorbeeld doordat er een te hoge spanning gebruikt wordt.
als er 100W in je kabel zit, heb je kortsluiting :) Als je kabel goed werkt zal ie nagenoeg nietes dissiperen. Ik denk dat je bedoelt dat je je afvraagt of alle USB C kabels 5A aankunnen :)
Hoezo dat? Die 100W loopt er wel degelijk doorheen. In theorie duurt het een half uur voordat die 5A aan elektronen stroom daadwerkelijk door die hele kabel heen loopt (als in elektron van ene naar het andere einde).
vermogen word opgewekt of opgenomen, het loopt niet ergens doorheen :)
Onzin. Je hebt gewoon transport van dat vermogen om het af te kunnen nemen. En dan moet het wel degelijk ergens doorheen. Dacht je dat die elektronen zichzelf ergens naartoe teleporteerden?
Lumia 950 hetzelfde, de snellader die bijgeleverd was heeft wel een dikkere kabel dan andere USB-C stekkertjes.
Geen probleem ,dat snelle laden laden vernaggeld toch je batterij. Ik laad hem wel geleidelijk in de nacht op, gaat ie een stuk langer mee.
Ik was in de veronderstelling dat het niet zozeer het snelladen is maar meer het opwarmen van de accu. Zolang de temperatuur binnen de perken blijft maakte het volgens mij niets uit
Met Vooc snelladen van oppo wordt de batterij maar 3 graden warmer. Concurrenten zitten met 8 graden beduidend hoger. Turbo charge van motorola is helemaal een drama.
Dat was vroeger met de zink batterij inderdaad zo. Lithium heeft daar in tegen daar nagenoeg geen problemen mee.
Anoniem: 159816 @JBVisual25 april 2016 09:13
Zolang je onder de 65c blijft is het goed heb ik ooit ergens opgevangen, misschien kan iemand dat bevestigen?
Nou. Meestal is de bedrijfstemperatujr van accu's maximaal 55 graden. Daarboven is echt wel gevaarlijk. Dat merk je ook direct als je naar een warm land op vakantie gaat. Met eenzelfde gebruikspatroon kan het zijn dat je toestel dan ineens een korter op een lading doet.
Ik weet zo 1,2,3 niet meer precies waar, Maar ik heb dus gelezen dat je accu juist langer mee gaat als je m snel oplaad. Oxidatie en aanslag intern zouden daardoor minder kans hebben.

Oppo geeft ook aan dat opladen via VOOC beter voor de accu is dan normaal opladen.
Kan je jezelf nader verklaren? :)
"Dit zou ook de reden zijn waarom de Nexus 6P en 5X geen Quick Charge ondersteunen."

Ik was in de veronderstelling dat mijn 6P inclusief bijbehorende charger, al een quickcharger setup was.
Er wordt in de handleiding gesproken dat van 0% naar 50% in een half uur gaat. En de rest op normale snelheid. Dit betekent dat je in totaal van 0% naar 100% in 1,5uur gaat.
De Nexus 6P ondersteunt snelladen via de USB-C Power Delivery methode. Qualcomm's Quick Charge is een andere techniek.

[Reactie gewijzigd door lonaowna op 23 juli 2024 17:41]

0-50% in een half uur is best wel traag afhankelijk van de capaciteit. Overigens werkt die techniek ook anders. Net als bij de iPhone 6 wordt de spanning niet verhoogd (Vbus dus) maar wordt de stroomsterke verhoogt.
Wat Qualcomm hier zegt (vertaald) is:

"Onze QuickCharge laadmethode kan door de leverancier zo geconfigureerd worden dat het voltage binnen de door USB-C genoemde specs blijft."

Het voltage kan echter ook hoger zijn, omdat de QuickCharge techniek connector onafhankelijk is. Het is dus geen vast gegeven dat QuickCharge altijd in combinatie met USB(-C) gebruikt wordt.

Kortom: Het is aan de leverancier van het toestel om te zorgen dat gebruik van QC ook binnen de specs van USB-C blijft door de QC technology zo te configureren dat het voltage niet hoger is dan de in de USB-C gestelde waardes.
Oei, nu maar hopen dat de HTC 10 inderdaad niet problemen hier mee heeft, dat zou wel zuur zijn voor mij. :/
USB type C laad sowieso vaak sneller dan standaard USB, omdat bijvoorbeeld bij de nexus 5x sowieso al 3A binnenkrijgt, en daardoor al snel laad. Vreemde is dat hij wel de QC chip van qualcomm aan boord heeft.
volgens mij is de USB standard (die van voor usb-c met de power deliviery standaard) ook maar 5V,2.1A
Dat is volgens mij de max
Dus QC voldoet daar ook al niet aan, en nu gaan ze alleen maar over een ander stekkertje voor de meeste telefoons en doen ze precies hetzelfde, dus volgens mij is het probleem (of niet) exact gelijk...

[Reactie gewijzigd door joco op 23 juli 2024 17:41]

Ik merk dat mijn OnePlus 2 ook sneller laad dan 'gewoon' USB. Toch heeft de OnePlus 2 geen QuickCharge. Ik vermoed dat dit komt door USB-C. USB-C vervoert meer ampère volgens mij. Een andere reden zou ik niet zo 1,2,3 kunnen bedenken.
Er kan over een USB-C kabel met behulp van USB Power Delivery maximaal 100 watt worden gestuurd. Dit is veel meer dan wat Qualcomm's Quick Charge kan.

De OnePlus 2 gebruikt overigens minder dan dat, omdat de batterij geen 100 watt aan kan of hij anders zou oververhitten (en omdat een 100 watt lader te groot/duur zou zijn).

[Reactie gewijzigd door lonaowna op 23 juli 2024 17:41]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.