Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 101 reacties

Microsoft heeft de op de Build-conferentie aangekondigde Desktop App Converter als preview uitgebracht. De tool, ook bekend onder de naam Project Centennial, geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om desktopapplicaties om te zetten in een Universal Windows Platform-app.

De tool zet Windows-installatiefiles als msi of exe om naar een appx-package. Een appx-package zorgt ervoor dat een desktopapplicatie onder andere via de Windows Store te installeren is. Ook oude Windows-software heeft dan toegang tot alle Windows 10-api's. Volgens Microsoft zijn er meer dan zestien miljoen oude .Net- en Win32-applicaties die zo in de Windows Store opgenomen zouden kunnen worden.

Andere voordelen zijn dat het mogelijk is sideloading te gebruiken en dat programma's geen sporen achterlaten na de-installatie. Ontwikkelaars kunnen ook andere uwp-eigenschappen toevoegen aan de applicatie, zoals een xaml-gebruikersinterface en Live Tiles.

Als ervoor gekozen wordt om de functionaliteit in een app-container te plaatsen, kan de app op elk Windows 10-apparaat draaien. Als Universal Windows App kan een programma hetzelfde als een klassieke desktopapplicatie, en kan het omgaan met een virtuele registry en een virtueel bestandssysteem die volgens Microsoft niet te onderscheiden zijn van de daadwerkelijke registry en het bestandssysteem. De app krijgt de mogelijkheid mee te draaien in het automatische updatesysteem van de Windows Store, waarbij alleen de geüpdatete onderdelen van een bestand gedownload hoeven te worden en niet meer het hele installatiebestand.

Op de Build-conferentie demonstreerde Microsoft Age of Empires HD, dat omgezet was naar UWP, inclusief Steam- en mod-ondersteuning. Of dat met de App Converter was gedaan, werd niet duidelijk. Op de Live Tile van het spel was zichtbaar hoeveel mensen tegelijk online aan het spelen waren.

Om de preview van de Desktop App Converter te kunnen draaien, is de Enterprise Edition van de Insider Preview 14316 van Windows nodig.

Desktop App Converter

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (101)

Goed om te melden dat het nog een preview is.
Tevens moet je de nieuwste Insider Preview (14316) draaien om de tool de kunnen installeren en dit moet ook de Enterprise-edition zijn.

Werking:
Er wordt een Windows 10-image meegeleverd.
De converter installeert de app in de "cleane image" en registreert zo alle wijzigingen die gedaan worden aan bijvoorbeeld het register.
Vervolgens verwerkt de converter dat in het appx-bestand.
Grappig, klinkt bijna exact als APP-V
Volgens mij is het ook gebasseerd op App-V als ik het zo eens lees.
Inderdaad anders dan App-v, je hebt ook (vrijwel) geen performance overhead t.o.v. App-v. Deze oplossing is mooi om applicaties te distribueren via de (Business) Store.
Waarschijnlijk draait het dan ook niet geisoleerd net als bij App-V maar is het gewoon registry en fileredirection.
Dat is het inderdaad, overigens ligt het erg aan je definitie van "isoleren". De applicatie denkt in het normale registry and filesystem te schrijven/lezen maar doet dat elders. Verwijder je de app, is ook echt alles weg.
Nope, Nu is 1 van de engineers (John Sheenan) wel degene die app-v heeft gemaakt maar het is een andere technologie, dit is vele male simpelere.
Dank! Toegevoegd :)
Toch vraag ik mij af hoeveel mensen daadwerkelijk apps op de PC gebruiken. Om eerlijk te zijn zit ik werkelijk nˇˇit naar die tiles te kijken, er op te klikken, of in de Windows Store. En zo zullen er denk ik vÚlen met mij zijn. Mogelijk dat daar nu verandering in komt met de Desktop App Conv.

Zijn hier wel mensen dan die (actief) gebruik maken van de tiles/store op de dekstop?
Tiles zijn geen synoniem voor apps. En apps zijn geen synoniem voor full-screen, mobile friendly, beperkte versies van programma's. Microsoft noemt in Windows 10 bijvoorbeeld ALLE programma's op je computer apps en in zekere zin hebben ze natuurlijk gelijk. Een App is niks anders dan een afkorting van application.

Waar het hier over gaat is de mogelijkheid om een native Windows programma (app) om te zetten naar het universele windows platform. Hiermee kan het programma/app in de store geplaatst en ge´nstalleerd worden. Als gebruiker zou je het verschil niet moeten merken, behalve dat de store dingen als updaten voor zijn rekening kan nemen. Verder kan je de app gewoon weer pinnen in je startmenu, op je taakbalk etc. Dat heeft niets met de tiles te maken. Het feit dat de app uit de store komt maakt daar niets voor uit.

Wel is het zo - zoals je ziet in het artikel - dat apps veel meer in een sandbox draaien. Qua beveiliging zou dit een pluspunt kunnen zijn. Van de andere kant kan dit beperkingen opleveren, zoals ook in het artikel beschreven.

Kortom, de app store is echt niet alleen voor mobiele beperkte programma's. In feite zou photoshop gewoon in de appstore kunnen staan. In die zin kan je het misschien vergelijken met de repositories op Linux (correct me if I'm wrong); een eenduidige plek waar je programma's kunt vinden.

[Reactie gewijzigd door Luuk1983 op 8 april 2016 11:29]

de apps die door de Desktop App Converter worden omgezet kan ik dan toch ook op mijn xbox one downloaden installeren ?
Nee helaas. APPX is een container formaat en met deze desktop converter kunnen oude Win32/.NET apps naar de APPX container geconverteerd worden. En vanaf dat moment kan de legacy app ook het nieuwe UWP platform aanspreken (live tile, cortana, notifications etc). Er groot voordeel van APPX is dat APPX voor de Store geinstalleerd en geupdate wordt. En gooi je een APPX weg, dan blijft er geen rommel achter (zoals bij Windows Installers). Het doel van deze Desktop Converter is dat app ontwikkelaars steeds meer code gaan aanpassen van legacy naar UWP. Als alles UWP is, dan is het een werkelijke UWP app en PAS dan werkt de app op XBOX One, Windows 10 Mobile etc.
tnks dat wist ik niet! bedankt dat je me hebt geholpen! nu ben ik weer wat wijzer geworden :)...
Niet per definitie. Het feit dat iets een universal app is wil niet zeggen dat het geschikt is voor bijvoorbeeld Windows Phone of de XBox. Universal apps maken het wel veel makkelijker om apps uit te wisselen, maar vaak moet de ontwikkelaar wel nog specifieke dingen per platform ondersteunen en vooral in meerdere formats compileren. Een Win32-app zal - ook al zet je het op - niet ineens ook voor AMR-processors geschikt zijn.
maar xobx one is toch x86-x64 ? heb ik gister nog op gezocht over de processor...
Maar dat betekent helaas niet dat alle Win32 api's die voor native Windows applicaties gebruikt worden beschikbaar zijn op de XBox.
dus ik kan vergeten dat ik dadelijk xbmc, een bittorent-client en BSplayer pro kan vinden, in de xbox one store die door de Desktop App Converter zijn omgezet...

[Reactie gewijzigd door solozakdoekje op 8 april 2016 14:18]

Niet perse maar dan zullen ze echt omgeschreven moeten worden om op de WinRT api's te werken.
ik had het vermoeden dat ze meer de PC kant op gingen...
en ik had gehoopt dat ik steam games kon spelen via de xbox one en net zoals ze dat hadden getoond in de keynote, Age of Empires II had een live tile, maar ik weet zeker dat dit niet gaat gebeuren :(
Dit artikel gaat niet over apps, maar gaat over de mogelijkheid om bestaande programma's om te vormen en hun zo een paar van de voordelen mee te geven dat op dit moment enkel van toepassing zijn op apps. Zo heb je enkele voordelen als publiceren/updaten via de store, meer sandboxed, kan volledig verwijderd worden (dus geen restjes dat nog in de registry blijven rondhangen), en misschien nog meer dat ik niet weet.


Het probleem bij apps op decomputer is dat de meeste te nieuw zijn en te fel gefocussed op mobiele apparaten. Dit zorgt ervoor dat ze veel belangrijke functionaliteit missen.

Het is de bedoeling dat op termijn deze apps dezelfde functionaliteit krijgen als de desktop applicaties zodat deze volledig vervangen kunnen worden. Als de layout zich goed aanpast aan het scherm is het op dit moment onmogelijk om het verschil te kunnen zien tussen een "app" en een "programma" op een windows 10 computer.

Tijd zal raad geven of developers dit ook daadwerkelijk gaan doen of toch gewoon blijven ontwikkelen op de oude manier. De API's voor apps zijn nog niet helemaal in orde dus begrijp ik het wel dat ze hier niet voor kiezen.
Yup hier, facebook, linkedin, weer, buienradar, nos, nu.nl, dumpert etc. kan nog wel even doorgaan.
facebook, linkedin, weer, buienradar, nos, nu.nl, dumpert etc
Hee, daarvoor heb ik een browser!
Ik hoef nu niet te type of in mijn oneindige favorieten te zoeken. Ten tweede geven de live tiles mij een snelle update dus hoef ik niet perse de app (of site ;) ) te openen.

[Reactie gewijzigd door JerX op 8 april 2016 11:32]

En is dat nou echt een verbetering? Ik heb al moeite met concentreren tijdens het werk, dus 'push' berichten is ongeveer het laatste dat ik wil. Ik wil tenminste nog een beetje controle houden op wat ik wel of niet en wanneer lees... Vanuit die services begrijp ik het wel, die willen gewoon zoveel mogelijk aandacht trekken. Maar ik zou een soort informatieoverload (en in bovenstaande gevallen, onzinnige informatie ook nog) krijgen op een dag.
Je kunt toch zelf bepalen welke app of tiles je actief hebt.
Keuzes maken is soms lastig maar zelfgekozen informatieoverload is toch beter dan informatie tekort.
Het is op mijn thuis pc en niet mijn werk pc en nee op mijn werk pc zou ik het ook niet willen :) Laat staan dat ik wil dat gebruikers Apps zomaar kunnen downloaden uit de Store ;)
Maar jij lijkt het te hebben over werk-pc en JerX niet?
Je kan even goed snelkoppelingen naar je favo sites op je bureaublad plaatsen hoor. En Chrome heeft de mogelijkheid om notifications te geven voor updates in Facebook en dergelijke. Dat vind ik een stuk handiger dan de (imo nutteloze) Live Tiles die ik nooit bekijk.
Ik ook, maar vooral op de htpc
De enige "app" die ik af en toe gebruik is de calculator die standaard in Windows zit. Ik zie voor mij persoonlijk geen enkel voordeel in apps ten opzichte van win32 programma's. Als bezitter van een 24" scherm verkies ik bovendien de klassieke win32 interface boven de touchscreen gerichte xaml interface van apps.

Games zal ik sowieso niet als UWA kopen zolang Microsoft de beperkingen rond modding niet oplost.
Dit is precies het probleem dat Microsoft probeert op te lossen. Dit idee dat apps losstaan van programma's. Sinds Windows 10 en vooral met gebruik van UWP kunnen apps zich aanpassen aan het type scherm dat je gebruikt.
Dat weet ik, maar het resultaat vind ik tot nu toe niet geslaagd. Bij de apps die ik geprobeerd heb blijft het beeld eruit zien alsof het ontworpen is voor een tablet, met grote knoppen en vlakken die onnodig veel plaats innemen. Ik werk zelf met XAML, maar zou ook niet weten hoe je een interface kan maken die zich aanpast aan zowel zeer kleine als zeer grote schermen.
Microsofts eigen Office is een goed voorbeeld van goed gemaakte UWP apps. Die zijn visueel niet te onderscheiden van de Win32 desktop apps. Als ik een Office 365 abonnement zou hebben dan had ik die in gebruik genomen in plaats van de Win32 apps te moeten installeren. UWP apps zijn veel cleaner en met 1 klik te installeren en weer te verwijderen. Functioneel zijn het volwaardige applicaties.
Kan zijn dat ik het verkeerd begrepen heb, maar is dit niet juist interessant om desktop apps naar het mobile platform te brengen?
Zo kan mijn phone straks oude software installeren!
Ik zie dat wel zitten; mijn favoriete meuk ook op mijn phone...
Dan moet je telefoon wel Win32 Desktop apps kunnen draaien. Het is geen magische oplossing die ineens Win32 toelaat op een telefoon.
Dacht ik idd later ook aan.
Nu ja, wachten op een x86-phone dan maar :+
Ja ik gebruik ze wel. Voorbeelden zijn de weer app, Netflix, RTL nieuws, Tweakers.net :Y)

Hoop zeker dat dit meer apps naar het platform gaat brengen!
Voor bijvoorbeeld Continuum lijkt mij dit vooral erg fijn. Op werk gebruik ik voor besprekingen mijn Lumia 950XL i.c.m. Continuum om bijvoorbeeld stukken en presentaties even snel door te nemen (wij hebben een TV staan waar je de boel snel in kan pluggen). Het probleem is dat ik met Continuum eigenlijk alleen tot de standaard apps toegang heb, zoals Office en Internet.

Aangezien ik m'n mobiel gebruik, maak ik dus veel gebruik van de store en als ik via Continuum meer apps kan gebruiken, maakt het voor mij bijvoorbeeld het gebruik hiervan een stuk beter.

Echter, op een normale desktop gebruik ik echt amper apps, op agenda bijvoorbeeld na. Nieuws, e-mail en alle andere dingen gebruik ik de standaard apps al niet voor, laat staan andere programma's.
Je moet alleen wel rekening houden met technologische beperkingen, is een applicatie gemaakt voor x86 gaat het niet op je telefoon draaien op basis van ARM-architectuur. Tenzij onze volgende telefoons een x86 Intel chipset gaan hebben ;)
Op mijn tablet en HTPC vind ik ze ideaal. Helaas kan ik geen van beide upgraden naar Windows 10... (HTPC omdat we MediaCenter gebruiken en hier nog geen alternatief voor is, tablet omdat die zeer slecht ondersteund wordt met drivers)
H╔╔L veel. Ook spelletjes. Vind het heerlijk
Ik, al was het alleen maar omdat ik dan gelijk ingelogd ben.
Ja, om mail en foto's te openen en onenote soms. Daarnaast gebruik de balk onderin veel voor visual studio, office, fitbit app
Store, Mail, Agenda, Buienradar, en een aantal games.
Vooral de eerste twee vind ik leuk/handig en daar heb ik dan ook een extra grote tile voor gereserveerd op alle onze Windows apparaten.

Ons hele huishouden (pc's, laptop, tablet, telefoons) loopt sinds versie '8' op het Windows ecosysteem. In het begin was het allemaal wat spartaans, maar langzamerhand vallen alle stukjes prima op hun plaats zonder daarbij weer afbreuk te doen aan eerder toegevoegde zaken.

Ik wacht alleen nog op een TV met Windows besturingssysteem. Dan is het helemaal compleet. :)
Intel Compute stick in je TV steken :+
Heb een Miracast dongel in combi met Lumia 950 in continuŘm.
Maar de verbinding is draad loos niet heel stabiel. Moet best wel vaak opnieuw verbinding maken.
Voor mij gaat het er vooral om dat ik dan niet meer de applicaties zelf hoef te zoeken, zelf voor updates moet controleren en zelf weer door al die installaties klikken. Als ik straks al mijn apps uit de store kan halen, ben ik met een nieuwe pc ook veel sneller klaar.
Daarnaast ben je dan van veel halfbakken systemen af die de developers gebruiken om te controleren op updates, aankopen te doen en onnodige informatie te delen.
Er zijn zat genoeg mensen die er gebruik van maken. Edge, Outlook en Facebook zullen wel bij de meest gebruikte Universal Apps horen en de MSN apps, vooral Weer en Nieuws, zullen ook wel ontzettend vaak bezocht worden.
Ik gebruik vaak de sport app voor de voetbaluitslagen en voetbalnieuws. Gaat lekker rap.
dat programma's geen sporen achterlaten na de-installatie
Hoe kunnen programma's een trial periode dan afhandelen? Ze moeten dan namelijk na deinstallatie sporen achterlaten die bij herinstallatie gebruikt kunnen worden om te bepalen of de trial periode is afgelopen.
Door dat gewoon in de store te regelen.
Dit moeten de apps niet zelf willen doen maar overlaten aan de mogelijkheden die de Microsoft store hiervoor bied. Dan leg je de verantwoordelijkheid hiervoor bij een dienst die nog veel verder kan gaan dan alleen maar de computer waarop de software geinstalleerd wordt.

zie: https://msdn.microsoft.co...ary/windows/apps/hh694065
Ik denk dat Microsoft daar oplossingen voor heeft in de Store.
Elke windows heeft een unique ID: http://stackoverflow.com/...thin-windows-10-universal

Dus een call naar je eigen server met dat ID en je bent klaar :)

Of zoals hierboven wordt gezecht: laat het aan de store over.

[Reactie gewijzigd door hellfighter87 op 8 april 2016 11:17]

Volgens mij gaan die gegevens gewoon de cloud in via OneDrive. Een Windows Phone ziet ook welke apps je al eerder hebt ge´stalleerd.
Mooie ontwikkeling als het ook echt zo makkelijk gaat als ze zeggen. Hopelijk begint nu de windows store flink te groeien en vooral op mobile gebied.
Ik vraag me af hoeveel dit gaat helpen voor mobiele devices aangezien het gros van de bestaande applicaties gewoon x86 zijn en er vooralsnog niet veel mobielen zijn die daarmee om kunnen gaan.
Dat vraag ik me ook af.

Blijft een stand-alone programma ook als stand-alone werken,
of komen er links en rechts fratsen waarbij deels de servers van MS het werk gaat doen omdat een functie in ARM niet wordt ondersteunt.

Het is wel duidelijk dat .Net of Win32 programma de voorkeur heeft,
maar hoe en wat wordt een beetje in midden gelaten.

Als iets te moois klinkt om waar te zijn, ...

[Reactie gewijzigd door Iblies op 8 april 2016 11:31]

Het zou wel een toffe functie zijn als win32 apps die zijn omgezet en niet op een telefoon draaien automatisch als RemoteApp aangeboden zouden worden.
Maar vrees dat MS dat te veel geld kost
Dit werkt inderdaad alleen voor x86 software, dus alleen op PC en niet een device op basis van ARM-architectuur. Het verpakken van een win32 applicatie in een "modern app" formaat heeft wel voordelen: makkelijk distribueren (store?), installeren en verwijderen.
Dit gaat daar niet voor helpen, maar daar is het eigenlijk ook niet voor bedoeld. Het is vooral voor de devs met een kleine tot middelgrote app om die makkelijk beschikbaar te maken en de voordelen van zo'n store te kunnen gebruiken (auto-updates, reviews, in-store purchases, reclame, etc). Verder geeft het straks de mogelijkheid voor bedrijven om hun eigen apps makkelijker beschikbaar te maken voor diens medewerkers, simpelweg om de store te gebruiken voor de eigen collectie bedrijfs-apps. Dan heb je ook geen ingewikkelde/slechte/verouderde systemen nodig om dit voor je te regelen.

Een voorbeeld: momenteel werk ik voor een bedrijf wat een Atos-applicatie gebruikt om applicaties te installeren en bij te werken. Dit is natuurlijk een vrij dure grap en de software is nou niet meer de meest moderne (al ligt dat aan het bedrijf, niet zozeer aan Atos denk ik). Met deze store zou je in principe deze applicatie de deur uit kunnen doen, wat gewoon een prima kostenbesparing kan zijn.
Van de devs die ik heb gesproken/gelezen gaat het inderdaad makkelijk. Natuurlijk met een aantal beperkingen, zoals admin elevationen drivers, maar vor de rest promising. Eens kijken of ik nog wat van m'n code uit de vorige eeuw kan vinden om te testen :p
Microsoft probeert alles te doen om zoveel mogelijk controle te krijgen over alle installeerbare content en vervolgens straks geen standaard executables meer toe te staan en dan moet alles via de windows store en kunnen ze er geld voor vragen. Begrijpen jullie wel dat we daar naar toe gaan? Dus hoezo is dit een goede stap. Ik hoef die prut apps en windows store van hun niet.

Ik wil gewoon een goed en stabiel besturingssysteem wat je niet bespioneert en waar IK de controle over heb en niet Microsoft.
en dan moet alles via de windows store
Je kunt nu al standaard sideloaden in Windows 10. Momenteel moet dat nog via PowerShell maar op Build heeft MS recentelijk laten zien dat ze aan een grafische installer werken. Installeren is dan niets anders dan dubbelklikken op een .appx bestand.
Wat bedoelen ze hier eigenlijk met sideloaden: Bundle/Container activation ?
Sideloaden = een app installeren buiten de Windows 10 Store om. Het feit dat ze dit "sideloaden" noemen baart me nogal zorgen, en staat in contrast met recente uitspraken dat UWP's al altijd bedoeld waren om ook via 3rd party stores te verkopen.
Ze hebben nooit gezegd dat UWPs bedoelt zijn om uit 3rd party stores om te verkopen. Ze hebben gezegd dat het gewoon kan. Daarbij, hoe wil jij het anders noemen? Iets installeren vanuit een derde partij is "sideloaden", en aangezien de Windows Store van Microsoft is net als Windows is alles dat niet via de Windows Store en Windows Update gaat gewoon per definitie sideloading.
Ik zou dat gewoon "installeren" noemen. Of sideloaden we al tientallen jaren win32 apps aangezien er geen ingebakken store van Microsoft voor bestond?
Ik denk dat hier meerdere kanten aan het verhaal zitten. Ik geloof meteen dat Microsoft er baat bij heeft om zoveel mogelijk via de app store te doen, maar veel gebruikers hebben dit ook. Er zijn zoveel mensen die weinig verstand hebben van computer, maar wel met telefoons en tablets kunnen omgaan. Installaties zijn in zekere zin achterhaald. Waarom zou je het gemak van klikken, installeren en klaar niet op een desktop kunnen hebben? Linux werkt in feite toch ook met repositories? Klikken installeren. Ik zie hier voordelen van in voor veel gebruikers. Zolang het voor mij mogelijk is om ervoor te kiezen programma's op andere harddisken te installeren dan de C:-schijf vind ik het prima voor de mensen die niet snappen hoe alles werkt.

Feit is dat niet alles geschikt is voor de appstore, zeker bij bedrijven. Ik denk dat Microsoft zich heel goed realiseert dat het onmogelijk is om het installeren/side loaden dicht te bouwen. Microsoft heeft sowieso al aangegeven dat dit mogelijk blijft.
Dit is gewoon een evolutie van hun msi's. Met als voordeel dat alles veel meer netjes is ivm installatie en desinstallatie.
Nope op build hebben ze duidelijkheid aangegeven dat UWP ook uit andere stores gedownload en geŘpdatet gaan worden. Ze wilden benadrukken dat de huidige vrijheid van Windows voort gaat bestaan in het UWP, maar dan met alle voordelen van autoupdate, veiligheid en veel makkelijkere beheers tools.
In de toekomst zou bv Steam een UWP store kunnen hebben en word een game misschien wel op verschillende plekken aangeboden.
Ik denk niet dat ze dat ooit kunnen maken.. alleen al vanwege bedrijven en legacy software
Dan gebruik je dus ook geen enkele Google dienst begrijp ik? Al dat spastische gedoe dat iemand naar jou informatie zit te kijken. Je bent volstrekt oninteressant. Het gaat om productverbetering en/of advertenties. En dat laatste, dat is de motor van het internet. Als je dat niet wil accepteren, kan je net zo goed je internet en tv opzeggen. Als je vind dat veel sites slecht met ads omgaan, installeer je een adblocker die NIET voor miljoenen euro's ads whitelist (zoals AdBlockPlus doet) en bepaal je zelf welke sites je whitelist.
Microsoft probeert alles te doen om zoveel mogelijk controle te krijgen over alle installeerbare content en vervolgens straks geen standaard executables meer toe te staan en dan moet alles via de windows store en kunnen ze er geld voor vragen. Begrijpen jullie wel dat we daar naar toe gaan? Dus hoezo is dit een goede stap. Ik hoef die prut apps en windows store van hun niet.
Eerst en vooral, deze packages die hierdoor gemaakt worden zijn ook gewoon uitvoerbare bestanden die gewoon om de Store heen ge´nstalleerd kunnen worden. Ten tweede staat sideloaden in Windows 10 standaard aan en ten derde is iedereen vrij zijn eigen Store te beginnen, dit is volkomen mogelijk. En ten laatste, ontwikkelaars kunnen het gegenereerde bestand dus ook gewoon op hun website plaatsen ter distributie.

Waar dit naar toe gaat? Naar een Windows waar programma's eindelijk volledig gescheiden blijven van het OS zodat deze verwijderd kunnen worden zonder ook maar 1 spoor na te laten en naar programma's die zelf ook veiliger worden vanwege hun persoonlijke sandbox. Wat is er mis met dit? Microsoft heeft zonet een van de grootste ergernissen met Windows aller tijden opgelost, en jij noemt dit "geen goede stap" en "prut"?
Ik wil gewoon een goed en stabiel besturingssysteem wat je niet bespioneert en waar IK de controle over heb en niet Microsoft.
Je bedoelt zoiets als Windows 10?
Dan houdt dit in dat je AoE op de xbox one zou kunnen installeren vanaf de zomer, of ben ik mis?
Dat zou tof zijn inderdaad, maar dit was een van de vragen die Microsoft niet heeft beantwoord tijdens Build. Het is dus nog even afwachten wat bijvoorbeeld restricties zullen zijn als je je app ook op de Xbox werkt kunnen installeren.
Dat dacht ik niet. Voor games moet je nog steeds via ID@Xbox gaan.

Bron
Gezien AoE een normale Win32 app is, lijkt het me niet gezien de Xbox One wel Universal apps kan draaien, maar geen Win32 apps. Dus die kans is heel klein. En waarschijnlijk gaat het net als op Mobile gewoon helemaal niet lukken.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 8 april 2016 13:11]

Ik vraag mij af of veel uitgevers van software hun win32 / .net applicatie in de windows store zullen aanbieden, m.i. hebben ze weinig te winnen. Een fors deel van de opbrengst van verkopen in de windows store moeten ze afstaan aan MS terwijl ze voor hun bestaande applicaties al een verkoop kanaal hebben.
steam is aardig populair bij game publishers, dus een extra store met potentieel meer klanten is toch interessant?
Dat is dan weer een beslissing op directieniveau. Aantal Pipo's die verkopen via bestaande verkoopkanaal inkrimpen, nieuwe verkoopkanalen benutten. Tsja, 'hoe vangt een koe een haas' verhaal.
30% van de opbrengst.. software vermenigvuldigen kost je niets meer. Het platform waarop je dus het meeste verkoopt zal het meeste opleveren.
Bij meer dan >25K dollar daalt de afdracht naar 20%
die 20% regel is al een tijdje niet meer
Had ik even gemist in ja afgeschaft inderdaad. Wel de regel toegevoegd dat wanneer je verdiensten onder de 200 dollar blijven je het geld terug kunt krijgen. Voor starters een leuke drempelverlager.
Maar je vergeet ook dat het nu aan de ontwikkelaars is om dat distributiekanaal te onderhouden, een kost die verdwijnt als je via de Windows Store gaat, iets wat zeker interessant is voor gratis applicaties zoals bijvoorbeeld Firefox, Brackets, GitHub, Visual Studio, etc.
Ja! Soundforge op je mobiel! :P

Nou nog een plekje voor die PCI-geluidskaart van me... }:O
Het gaat om Win32 apps die het niet gaan doen op je mobiel (zolang je mobiel geen x86 instructies aankan)
Ja, dat is ook iets wat ik dacht. Maar er staat wel letterlijk in het bericht: "Als ervoor gekozen wordt om de functionaliteit in een app-container te plaatsen, kan de app op elk Windows 10-apparaat draaien."
Dan zal het dus wel gehercompileerd worden. Of het nieuwsbericht is fout en moet het zijn " kan de app op elk Windows 10-apparaat met ondersteuning voor de x86 instructieset draaien."

[Reactie gewijzigd door Shadow op 8 april 2016 12:39]

Kweet... Maar dromen mag, toch? ;)

HP introduceerde onlangs een "dikke" W10 phone die, via de server thuis, wel x86 kan "draaien". Virtueel, maar toch...

En helaas niet voor mij als consument te koop...

nieuws: HP kondigt Windows 10-smartphone Elite x3 en laptopmodule aan
Goede stap! Zeker voor de kleinere tools ben ik erg blij met de Windows Store. Scheelt een hoop vervuiling van je machine!
Als ervoor gekozen wordt om de functionaliteit in een app-container te plaatsen, kan de app op elk Windows 10-apparaat draaien.
Als het er zo staat lijkt het er op dat je volledige desktop programma's op je mobiel kan gaan draaien, maar je hebt toch nog steeds x86/arm incompatibiliteit, of is dat hiermee ook opgelost?

[Reactie gewijzigd door skoozie op 8 april 2016 11:35]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True