T-Mobile laat klanten tot 250MB per maand uit hun bundel in EU verbruiken

T-Mobile-klanten met een Stel Samen & Stel Bij-abonnement met een internetbundel, kunnen voortaan tot aan 250MB uit hun nationale bundel in de hele EU verbruiken zonder extra kosten. De hoeveelheid MB's die ze kunnen verbruiken is afhankelijk van hun bundel.

T-Mobile maakt mobiel internetten in de EU vanuit nationale bundels onderdeel van alle internetbundels in combinatie met een Samen & Stel Bij-abonnement van zowel nieuwe als bestaande klanten. De optie staat standaard geactiveerd op toestellen die de provider levert vanaf 8 april en bij komende OS-update voert het bedrijf dit ook door. Afhankelijk van de omvang van de bundel, kunnen die klanten op reis in de EU minimaal 50MB en maximaal 250MB roamen.

De dienst geldt voor de Europese lidstaten samen met Noorwegen, Zwitserland en IJsland. Als het aantal MB's op zijn stopt de roaming automatisch en krijgt de klant een sms met die melding dat ze een Travel & Surf-pas kunnen aanschaffen als ze willen blijven internetten in het buitenland. Vorig jaar introduceerde T-Mobile een vergelijkbare dienst voor bellen in de EU: Bellen zoals thuis.

Stel Samen & Stel Bij internetbundel EU MB's
Internet XS - 500 MB 50 MB
Internet S - 1 GB 50 MB
Internet M - 3 GB 100 MB
Internet L - 6 GB 250 MB
Internet XL - 12 GB 250 MB

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

04-04-2016 • 08:24

118 Linkedin

Reacties (118)

118
117
78
3
1
25
Wijzig sortering
Hi allemaal,

Leuk om al jullie reacties te lezen over dit nieuws! Zo te zien zijn er nog wat vragen over hoe vaak je deze MB's voor binnen de EU ontvangt. Zoals al een aantal van jullie aangaven zijn de MB's voor het gebruik binnen de EU een maand geldig.

Ook zie ik wat vragen over hoe je dit kunt activeren. Mobiel internetten in de EU vanuit je bundel is een standaard onderdeel van alle internetbundels in combinatie met een Stel Samen & Stel Bij abonnement. Dit geldt voor alle klanten met dit abonnement, zowel voor de nieuwe als de bestaande klanten. Alle klanten die gebruik maken van een Stel Samen & Stel Bij abonnement met internetbundel ontvangen in de eerste week van april een sms met daarin per wanneer zij hun MB's binnen de EU kunnen gaan gebruiken.

Meer informatie over ‘Data mee op reis’ vind je in dit topic op het T-Mobile Forum!

Groetjes, Thalina
Webcare T-Mobile

[Reactie gewijzigd door T-Mobile Experts op 5 april 2016 09:22]

Niet voor zakelijke klanten lees ik? Mag ik vragen naar de beweegredenen achter dit besluit?
Inderdaad, waarom niet meteen ook zakelijk? Wel 300 miniten bellen over de grens zakelijk maar geen internet. De focus op de zakelijke gebruiker is alweer voorbij?
@Reneger en Rembert

De introductie van ‘Mobiel internetten uit je nationale bundel’ geldt nu alleen voor de particuliere klanten. Later dit jaar zal het ook worden geïntroduceerd voor al onze zakelijke klanten. Dat komt doordat we het samen willen introduceren met een andere productinnovatie die voor de zakelijk markt op stapel staat. We kunnen nu nog niet zeggen wat dat is, maar houd het nieuws in de gaten!

Groetjes, Thalina
Webcare T-Mobile
Laten we hopen dat jullie het voor de zomer dan introduceren, zodat we straks in Juli / Augustus er allemaal van kunnen genieten. In September hebben de meesten er niks meer aan.
Vorig jaar introduceerde we 'Bellen zoals thuis' waarmee je 120 minuten kunt bellen vanuit je eigen bundel in de EU. Vanaf 4 april bieden we ook 'data mee op reis' aan.
Ik reageerde op de introductie van "data mee op reis" voor zakelijke klanten.
Tenzij je bedoelt dat zakelijke klanten pas gratis roaming data volgend jaar op 4 april krijgen.
De introductie van ‘Mobiel internetten uit je nationale bundel’ geldt nu alleen voor de particuliere klanten.
Maar niet voor alle particuliere klanten, dus die opmerking is wat curieus. Wanneer gaat dit uitgerold worden voor klanten met bijvoorbeeld een Basis Sim abbo?
Een goed begin hoor, maar als je een abbo hebt van 6GB waarbij je in de praktijk een jaar langs niet eens de helft verbruikt, dan zou het toch fijn zijn als je wat meer mb's PM zou krijgen voor in het buitenland. 3 Weken vakantie en je moet alsnog een aparte buitenlandse sim kopen.

Of doe het anders zo dat je 3000mb PER JAAR beschikbaar hebt, en als je die in 3 weken er doorheen wilt jagen, dat is dan je eigen keuze.
Een vlut aanbieding als ik naar de abonnementsprijzen kijk voordat je hier gebruik van kan gaan maken.

250mb gratis pas bij een sim only abonnement van minimaal 29,-- euries per maand.

50 mb. pas bij een sim only abonnement van minimaal € 19,50 per maand
Ik betaal maar iets van 17,50 per maand voor mijn 1GB abbo maar krijg ook gewoon 50MB dus ik weet niet waar je die prijzen vandaan heb?
Best relaxed als je het mij vraagt. Normaal zet ik roaming helemaal uit in het buitenland. Nu zou je gewoon kunnen blijven app'en. Zolang je niet meteen je vakantie foto's naar iedereen stuurt tenminste.

[Reactie gewijzigd door NBK op 4 april 2016 20:24]

1gb + 120min. kost minimaal 19,50 en staat gewoon op de website
Eigenlijk is het ook een flutaanbieding.

Voor €15,- heb je in Spanje 1,5GB + 60 min (naar NL) bij Vodafone. Ik zou het niet riskeren om van mijn T-Mobile 50MB roamingbundel gebruik te maken. Je bent er namelijk in no-time doorheen en je gaat daarna over op het dure roamingtarief van €1,- per 4MB. Je kunt dus beter je 50MB gebruiken om bij aankomst meteen te zoeken waar je een lokale simkaart kunt kopen.
Dag!

Geldt dit ook voor Ben abonnementen?
Geldt het ook voor de MTV mobile abonnementen? :p
Helaas loopt mijn huidige abonnement bij Telfort nog tot juni 2017, maar ik vind dit een bijzonder interessante ontwikkeling!
je kan voor de vakantie Vodafone prepaid nemen. Vodafone you, zo heet het, hetkan je gewoon gebruiken in Europa zonder toeslag. Je huidige nummer schakel je door naar je tijdelijke prepaid nr en voor 15 euro kan je lekker bellen en 1gb internetten op vakantie.
Meer informatie over ‘Data mee op reis’ vind je in dit topic op het T-Mobile Forum!
Sorry, maar daar vind ik nauwelijks meer info dan wat hierboven gegeven wordt. Het zou bijvoorbeeld handig zijn als jullie ook een overzichtje gaven van de mogelijkheden die andere abonnementsvormen bieden.
Werkt dit ook als roaming uit staat, heb roaming namelijk voor de zekerheid uit staan om geen extra kosten te maken.
Iets beter lezen:

"Dit geldt voor alle klanten met dit abonnement, zowel voor de nieuwe als de bestaande klanten"

Persoonlijk vind ik het een goede zaak dat je in iedergeval een klein gedeelte van je Bundel meekan nemen naar het buitenland.
Zelf woon ik in Duitsland, niet in de grens regio, maar heb nu twee abbo's om overal internet te hebben. Nu kan ik mijn Duitse nummer opzeggen en mijn T-mobile opschalen zodat ik die 250mb krijg. Is genoeg voor wat emails en whatsapjes en heb ik geen Aldi-Talk meer nodig :) !

Het schalen is wel vreemd.
Als je de kleinste bundel hebt kun je ~10% gebruiken in de EU.
Als je de grootste bundel hebt kun je net 2% gebruiken in de EU.

Mijn suggestie; schaal alles naar 10%. Dan is het ook veel interessanter voor de grootgebruiker en is iedereen happy! Verder is dit een goede zaak T-mobile, hopelijk volgt de concurrent snel!
Bestaande klanten van "stel samen & stel bij" wat een ander abonnement is dan "Stel samen" (zonder & stel bij)

Zelf goed lezen dus

[Reactie gewijzigd door GrooV op 4 april 2016 11:15]

Het betreft hier in feite een nieuwe abonnementsvorm/upgrade van de recentste Stel Samen & Stel Bij abonnementen. Heb je ook geklaagd dat je niet 120 min in de EU kunt bellen vanuit je bundel toen dat vorig jaar werd geïntroduceerd bij dezelfde Stel Samen & Stel Bij abonnementen? Ga er maar vanuit dat er voor andere klanten ook nog wat zal veranderen om aan de nieuwe EU regels te voldoen. Iedereen kan immers die Travel & Surf passen kopen. Die zijn niet meer op het niveau van de concurrentie door de recente wijzigingen.

Wacht eventuele aankondigingen af en ga pas klagen als het 1 mei is geweest. Immers moet uiteindelijk voor alle klanten die nieuwe roamingtarieven gelden.

Bovenstaande is hoe ik de situatie zie.

[Reactie gewijzigd door swv op 4 april 2016 14:39]

"Stel samen & Stel bij" betaal je al meer om ook in de EU te kunnen bellen, hier komt dus nu ook internet bij. Je betaalt daar 10 euro meer voor de extra's. Zou dus een beetje krom zijn om het ook aan de Stel samen abbo te geven.
Bij alle providers zijn de aangekondigde wijzigingen voor alle klanten behalve bij Tmobile. Daarnaast is EU bellen gewoon een optie in het abonnement die je zelf moet aanzetten, niet standaard bij dat abonnement.

Dus ja, het is krom
Niet helemaal waar. Standaard kun je belminuten gebruiken binnen de zone 1 landen. Bij onbeperkt bellen komen hier 120 minuten bij voor de EU.

Wil je onbeperkt kunnen bellen vanuit het buitenland, dan dien je hier inderdaad een aparte bundel voor aan te schaffen.
Ik heb ook een Stel Samen uit 2014 (en dus niet een Stel Samen & Stel Bij-abonnement, wat strikt genomen een ander abonnementsvorm is.

Ik zou het jammer vinden als dit voor deze klanten (waaronder ik dus) niet van toepassing zou zijn.
Dit is erg netjes! De bundels zijn een maand geldig vanaf de dag dat je abbonement loopt.
Ook zijn er geen onverwachte kosten, als je de bundel ophebt krijg je een sms en kijk je dan verder of je een nieuwe pas koopt. :)

Hier verdere details!
https://www.t-mobile.nl/m...itenland/data-mee-op-reis
Daar staat dan wel tegenover dat de extra internet bundels wel enorm duurder zijn dan bv bij Tele2. En die van tmobile zijn dan ook nog eens zo kort geldig.
Ik verbruik in nederland niet zo veel data, dus ik heb een 1gb abo. Dan heb ik dus maar 50mb in europa en zal ik dus al snel voor elke keer een duur tijdelijk bundel moeten kopen.

Tele2
EU 100 MB € 2,00 30 dagen
EU 500 MB € 6,00 30 dagen
EU 1000 MB € 10,00 30 dagen

Tmobile
XS € 1,95 35 MB 5,5 cent 24 uur
S € 4,99 100 MB 5 cent 72 uur
M € 14,99 500 MB 3 cent 7 dagen
L € 24,99 1000 MB** 2,5 cent 14 dagen

Dan is een tele2 abo van 17€ (ipv 25€ bij tmobile) en 2€ voor 30dagen 100mb een stuk goedkoper. En met meer buitenland mb wordt het verschil nog groter.

[Reactie gewijzigd door The Anarchist op 4 april 2016 09:28]

Ach dit is pas het begin, roaming kosten gaan omlaag dus de komenden maanden, jaren zul je bij andere providers ook aanbiedingen zien.

Heb zelf vodafone abbo red business en daar zit 1gb bij in 43 landen, dus nog paar landen meer dan t-mobile. kost ook iets meer maar dan hoe je ook niet meer na te denken.
Vodafone is nog erger. Die heeft alleen maar dagbundels van 2 of 4 euro.
Die ook nog eens geactiveerd wordt na 10 seconden bellen. Lekker duur dus.

Vooralsnog is Tele2 gewoon het voordeligst.

Ik moet binnenkort verlengen dus ik wacht nog even af wat de anderen doen.

[Reactie gewijzigd door The Anarchist op 4 april 2016 09:59]

Met de prepaid is het net andersom bij Vodafone.
Dan vervalt de bundel om 23:59 iedere dag.
Ook als je hem om 23:00 gekocht hebt.
Vanaf eind 2017 mogen ze sowieso geen roamingkosten meer vragen binnen de EU
Met gratis tmobile family is een extra korting van 2.50 op je abonnement het verschil kleiner. Dat met behoud van prioriteit op het netwerk. Mijn vermoeden is dat op drukke momenten de tmobile klant hogere prioriteit op de tmobile netwerk zal krijgen dan de tele2 klant.

[Reactie gewijzigd door NTwoO op 4 april 2016 10:33]

Die prioriteit is onzin.
Tele2 koopt bandbreedte en die moet t-mobile leveren.
Verder kun je in het buitenland je eigem voorkeursnetwerk kiezen. Dus heb je niets met t-mobile te maken.

En verder in Nederland bel je allleen via t-mobile en heb je van hen 3g. 4g is van tele2 zelf.
Bellen gebeurd toch via 3G tegenwoordig? Of nog steeds via GSM?
Daar moet je gemakshalve wel eerst even je 'gratis" mb's bij optellen.

Dan nog is tele2 uiteindelijk goedkoper, maar blijf je binnen je t-mobile buitenland mb's kost het niets extra's.
je kan voor de vakantie Vodafone prepaid nemen. Vodafone you, zo heet het, je kan het gewoon gebruiken in Europa zonder toeslag. Je huidige nummer schakel je door naar je tijdelijke prepaid nr en voor 15 euro kan je lekker bellen en 1gb internetten op vakantie.
Anoniem: 705078
@menonv4 april 2016 08:57
Dit is voor mij ideaal! Ik ben (bijna) elk weekend een paar kilometer over de grens in Duitsland om bestellingen te versturen. Zo ben ik voor die 10 minuten in Duitsland toch nog bereikbaar voor klanten uit bijv. de USA die op het laatste moment nog een bestelling willen wijzigen of annuleren. _/-\o_

* Innersteps woont in de Randstad :)
Het is een leuke idee maar al gauw is die MB's op en zonder dat je het weet betaal je dan wel. Voor mij geen oplossing. Ik ga al vanaf 8 juni over op Ziggo Mobiel:

Mobiel Ruim 4G
500 minuten + onbeperkt sms'en + 1500 MB data (na 1500MB over op 64kbps)
Maandelijks aanpasbaar
Supersnel internet met 4G
Bel of sms in de EU vanuit je bundel naar Nederland

voor maar €15 per maand!! T-Mobile vind ik te duur geworden en betaal nu onbeperkt bellen + 2GB €33,- het verschil ga ik voor 2 jaar of meer apart zetten. Ook met Ziggo kun je gewoon in de EU blijven bellen, maar hoe het met internet zit niet duidelijk? maar Hopelijk komt Ziggo ook met EU Internet.
Hier ga je toch een paar keer in de mist:

maar al gauw is die MB's op
Eenmaal in het buitenland krijg je een SMS, denk er dan aan om wat zuinig te zijn, enkel mailen en berichten sturen als er geen wifi is.

zonder dat je het weet betaal je dan wel
Zodra je buitenlandbundel op is gaat je roaming uit en krijg je een SMS, duidelijk genoeg lijkt me.
Waar hier iedereen het netjes vind. Vind ik de verhouding 12GB naar 250MB echt nergens op slaan (net 2% van je bundel). Blijkbaar ben je groot verbruiker... dan ben je ook zo door je 250MB heen. Snap best dat je ander gebruik maakt van je internet maar 250MB ben je echt zo doorheen. Beetje mailen hier, beetje google maps daar en je bent er zo doorheen.

Maar goed een gegeven paard niet in de bek kijken
voor simpele email en een beetje browsen is dit ruim voldoende. Google maps (en andere navigatie) heeft al een tijd offline navigatie/kaarten dus dat zou ook geen probleem moeten zijn.

Ik ben in ieder geval blij dat ik whatsapp e.d. kan blijven gebruiken in het buitenland.
Vind ik de verhouding 12GB naar 250MB echt nergens op slaan (net 2% van je bundel).
Dat is ook zo. En dat zal ook de bedoeling zijn. De gedachte zal zijn dat omdat je uit je bundel kunt blijven gebruiken je de roaming niet op de laatste parkeerplaats voor de grens (vervang naar smaak door treinstation of vliegveld) uitzet maar gewoon aan laat staan. Na 2 dagen ben je door je 250 MB heen, krijg je een SMS om je dat te vertellen en misschien ben je dan wel meer geneigd een travel en surf dingetje te kopen.
Het is slechts op een opmaat naar de komende ontwikkelingen in de EU. Vanaf medio 2017 zal iedereen van deze service gebruik kunnen maken, maar dan de volledige bundel. Alle bundels binnen de EU worden gelijk getrokken en er zullen geen roamingskosten meer zijn. Iedereen gebruikt zijn of haar bundel, ook buiten NL.
Dit trekt gelukkig de markt volledig open, data in Frankrijk is immers veel goedkoper dan data in Nederland. Dus men neme een Franse simkaart, ???, profit.

Eindelijk is de EU eruit, overal dezelfde, lage prijs voor data.
Je zal dan niet zomaar een franse simkaart kunnen kopen. Voor permanente roaming mag de provider wel een toeslag vragen, het gaat volgensmij om tijdelijk verblijf of vakantie wanneer je geen roamingkosten betaald. Wellicht zal dit over een paar jaar wel veranderen, de EU kan roaming immers niet in een keer helemaal afschaffen.
"De optie staat standaard geactiveerd op toestellen die de provider levert vanaf 8 april en bij komende OS-update voert het bedrijf dit ook door."
Hoe zit het dan bij niet T-Mobile branded toestellen? Dit werkt volgens mij gewoon zoals elke databundel, en dus niet afhankelijk van een software update op je telefoon.
Bij sommige nieuwe toestellen (g4 bijvoorbeeld) kun je als provider de branding er achteraf opgezet worden. Dit is dan ook niet/nauwelijks te stoppen.
Hiermee krijg je ook een brander toestel en denk dat die er onder vallen
Ik zou persoonlijk toch redelijk pissig zijn als ik opeens -en ongevraagd- allerlij provider-troep op m'n telefoon zou krijgen (muv de Sim kaart toepassingen die goed verstopt staan)
Volgens mij mag een provider dit ook niet doen zonder expliciete toestemming.
Blijkbaar wel, er is een heel topic bij tmobile op de site.
Volgens tmobile gaat de rest van de providers dit ook doen.

Edit: zie hier: https://forum.t-mobile.nl...stomization-update-260346

[Reactie gewijzigd door Dutchdeveloper op 4 april 2016 08:58]

Het lijkt me inderdaad dat dit niet zomaar mag. Je koopt een unbranded toestel omdat je de zooi (en evt. spytooltjes) van de provider niet wilt hebben.
Daar betaal je vaak ook meer voor, want branded toestellen van T-Mobile bijvoorbeeld zijn meestal een paar tientjes goedkoper.

En dan installeren ze op jou toestel, zonder dat jij hier toestemming voor geeft, alsnog aangepaste software met allerlei bloatware, troep, andere logo's zodat je defacto een branded toestel hebt?

Het lijkt me zeker dat ze hier toestemming voor moeten vragen, het is ook gewoon zeer asociaal van een provider om zomaar jou toestel te bevuilen met hun troep.

Daarnaast is het ook zo dat branded software er vaak langer over doet om updates te krijgen, zo liep bijvoorbeeld de HTC One M8 bij T-Mobile dik achter met de software; en die had allerlei bugs door wijzigingen van T-Mobile die er dus niet uitgingen zonder een custom ROM of stock ROM er overheen te installeren.
Er zijn zat redenen om unbranded te kopen, dan moet zo'n provider daar gewoon met z'n handjes vanaf blijven.
Ben benieuwd hoe dat gaat verlopen in de toekomst... mijn vader zit ook bij T-Mobile, maar op advies van mij heeft hij een simlockvrije Motorola Moto G 2014 gekocht. Door mij voorzien van een custom ROM (CyanogenMod 13). Ben benieuwd of ze daar die zooi dan ook kunnen pushen...

[Reactie gewijzigd door Wildfire op 4 april 2016 18:08]

Op mijn G4 kreeg ik de branding erop nadat ik het toestel ter reperatie bij TMobile had ingeleverd, ohja en de eerste week. Echter kon ik het toen nog deactiveren. Vind het erg vreemd dat ze dat ongevraagd deden en niet netjes.
Well blij om te zien dat je eindelijk een beetje internet binnen de EU hebt en vind dit ook een prima oplossing, gaat heel wat datapassen schelen.
Vanuit de reparatie zetten ze er een eigen rom op met de troep erbij. Daarvoor zullen ze geen lege rom voor hebben.

Maar het ongevraagd installeren lijkt mij niet zomaar kunnen, maar het kan zo maar in de algemene voorwaarden staan. Dan ben je akkoord gegaan en zit je er aan vast.
Dat eerste zal inderdaad waar zijn, maar ze vragen je of de TMobile bloatware wil als je het er niet hebt opstaan. Echter vertellen ze je niet dat ze je ringtone en notificatie toon en opstartscherm veranderen. Echter geef je wel een soort van toekomst. Jammer voor de gemiddelde gebruiker.
En ze vragen het niet meer, je hebt geen keuze meer nu.
Van de site van T-Mobile
Als je de grens over gaat en je hebt ‘Dataroaming’ aan staan, dan krijg je een sms waarmee je een Travel & Surf-pas kunt kopen. Hiermee koop je voor een vast bedrag een vast aantal MB’s, zodat je altijd precies weet waar je aan toe bent. Je hoeft dus nooit bang te zijn voor onverwachte internetkosten.
Voor bestaande toestellen kun je dataroaming activeren. Zodra je bundel op is, stopt dataverkeer en krijg je een sms-bericht dat je een nieuwe bundel kan aanschaffen. Alleen als je een aanvullende Travel & Surf overeenkomst hebt of erbij koopt, kun je buiten je bundel data verbruiken in het buitenland. Als die op is, stopt ook weer je dataverkeer. Dit in tegenstelling tot andere providers die je zonder problemen laten roamen en je achteraf een beste rekening voor gepresenteerd krijgt. Werkt prima, geen zorgen over onverwachte kosten.

[Reactie gewijzigd door Sleurhutje op 4 april 2016 08:44]

De optie staat standaard geactiveerd op toestellen die de provider levert vanaf 8 april en bij komende OS-update voert het bedrijf dit ook door.
Welke komende OS-update? Waar gaat dit over? Stukje duiding a.u.b. Tweakers :S .
T-Mobile heeft altijd hun eigen firmware op geleverde toestellen. Zal dus gaan om nieuwere toestellen of als een toestel een update gaat krijgen. Is dus niet een bepaalde update maar waarschijnlijk de eerst volgende van een bepaald toestel.
Maar wat heeft dat te maken met je bundel? Ik snap die link niet.
Vermoedelijk houden ze software technisch iets bij op het toestel?
Het moet idd "OS-updates" zijn. Ik zou er ook niet al te hard op rekenen dat je op 9 april al een toestel kunt kopen waarbij dataroaming out-of-the-box aan staat. Per 8 april wordt van fabrikanten verwacht dat ze dataroaming standaard aanzetten in hun nieuwe softwareversies voor T-Mobile, zowel voor bestaande toestellen als nieuwe modellen. Dit kan niet op afstand aangezet worden en moet dus middels een reguliere update voor de toestellen die al (een tijdje) op de markt zijn.
Het gaat hier over MB's. Maar is dit per minuut/dag/maand/jaar?
Met een Stel Samen & Stel Bij abonnement kun je nu standaard elke maand tot 250 MB binnen de EU uit je eigen internetbundel gebruiken, zonder extra kosten
(van de T-Mobile site die gelinked is). Per maand dus :P

Ik ben er wel blij mee. Zo vaak kom ik niet in het Buitenland, maar voor dat weekje skiën gaat dit prima voldoen.

[Reactie gewijzigd door PaT op 4 april 2016 08:33]

Ik woon bij de grens en die steek ik elke week over dus voor mij zou dit ideaal zijn ware het niet dat ik NL heb verruild voor Belgie dus helaas :'(
Hoogstwaarschijnlijk per maand, want de meeste abonnementen zijn per maand.
Anoniem: 93986
@irundaia4 april 2016 08:32
Het gaat er hier om dat het uit je bundel komt. Dat lijkt mij dus per maand.
Ik vermoed per maand :/
Per maand. Staat in de titel en in de bron.
Het lijkt nu heel prachtig wat t-mobile doet, maar binnenkort (ik dacht 2017, kan het natuurlijk mis hebben) komt roaming binnen europa toch conpleet te vervallen? Ze moeten sowieso deze kant op.
Dat Roaming komt te vervallen betekend niet dat het ineens binnen je bundel valt. De regels zeggen niets over dat het binnen je bundel moet vallen.
De regels zeggen dat je in het buitenland niet meer hoeft te betalen dan in het land waarin je het abonnement hebt afgesloten. Je mag qua kosten niet merken dat je de grens over gaat.
Dit zou kunnen betekenen dat de providers het (in Nederland geldende) buiten bundel tarief in het buitenland gaan vragen.
Waarom? Ik mag in Nederland mijn bundel gebruiken en in het buitenland moet ik op dezelfde manier kunnen bellen. Dat is de hele strekking van de regel. "Je mag qua kosten niet merken dat je de grens over gaat."
Ja, maar in Nederland betaal jij ook een bedrag per minuut. Bij KPN is dat 30 ct per minuut. Het betekend dus dat je bij KPN in het buitenland ook niet meer mag bepalen als het binnenland.

(Hoe het zit met onbeperkt bellen abbonementen weet ik persoonlijk niet)
Ja, vreemde situatie. Met prepaid kun je tegenwoordig goedkoper in het buitenland bellen en SMS'en dan in Nederland zelf.
Wanneer is het zo dat je je hele bundel kunt gebruiken in een ander land zonder dat er nodige kosten ervoor gerekent wordt?
Daar is nooit iets over afgesproken.
Niet helemaal, op het laatste moment is er nog een Fair Use component in gejongd, met daarbij voorbeeld zo'n 100 mb is normaal, voor grootverbruik toch toeslagen.
Wat T-Mobile doet is daarmee in lijn.
In een informatieve e-mail van Simyo werd verteld dat alle verbruik buiten NL van medio 2017 binnen de bundel zal vallen. Dit is dus KPN die deze strategie hanteert. Het lijkt mij niet dat andere providers dan alsnog buiten-bundel tarieven gaan hanteren.
Is dat prepaid, of abonnement?
Dat is een sim-only abonnement van een tientje :)
Eindelijk, hier zat toch iedereen op de wachten? :)

Hopelijk komen Vodafone en KPN ook met zoiets. Ziggo heeft al bellen, langzamerhand gaan we toch wennen dat één EU ook daadwerkelijk zo is wat betreft bundels..
Vodafone verlaagt sowieso de (zakelijke) tarieven voor binnen de EU per 30 april: https://www.vodafone.nl/z...wijzigingen/?cmpid=170086

Zou inderdaad nog mooier zijn als het gewoon binnen de bundel valt.

[Reactie gewijzigd door PatMan op 4 april 2016 09:28]

Het wordt tijd dat Providers stoppen met het uitmelken van klanten die hun netwerken gebruiken. Helaas gaat de wet pas in 2017 van kracht dat alles en overal uit de bundel betaald kan worden. En iedereen maar denken dat de Providers klanten matsen door dit soort dingen te doen. We betalen al meer dan genoeg. Ik hoor het ze nog zeggen, zolang het kan laten we klanten betalen voor gebruik van het netwerk buiten de thuis zone.
Volgens mij zegt de nieuwe situatie vanaf 2017 niets over bundels, vergis je niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee