T-Mobile maakt prijzen van 'flexibele' abonnementen bekend

T-Mobile lanceert op 19 januari nieuwe abonnementen die tijdens de loopduur aangepast kunnen worden. Daarvan zijn nu de tarieven bekend geworden. Een abonnement kost minimaal 10 euro en klanten kunnen flexibel MB's en belminuten bijkopen.

De prijzen van de nieuwe abonnementen zijn verschenen op de website Belkostenwijzer, zo ontdekte Androidworld. De nieuwe Stel Samen & Stel Bij-abonnementen kosten minimaal 10 euro. Daarvoor krijgt de klant nog geen MB's en belminuten, maar er kan wel met een internetsnelheid van 64kbit/s gesurft worden. Gebeld worden en sms versturen binnen de EU is bij alle abonnementen gratis. Klanten kunnen elke maand hun bundels naar boven of naar beneden bijstellen.

Bovenop het 'kale' startabonnement kunnen MB's worden bijgekocht, waarbij de goedkoopste optie 500MB per maand oplevert en 7,50 euro kost. De internetsnelheid bedraagt dan 50Mbit/s down en 20Mbit/s up. Bij de duurste optie mag 10GB per maand worden verstookt voor een bedrag van 30 euro per maand. De snelheid is maximaal 120Mbit/s down en 50Mbit/s up.

T-Mobile liet eerder al weten dat het met sim-only-abonnementen komt die maandelijks aanpasbaar zijn. Ook bekend was dat de telecomprovider een abonnementsvorm aan wilde bieden waarbij voor in totaal 120 minuten in de Europese Unie gebeld kan worden. Uit de tarievenlijst blijkt nu dat deze optie, inclusief onbeperkt bellen in Nederland, 10 euro per maand kost. Overigens is er ook een aparte bundel om onbeperkt te kunnen bellen in de EU; deze optie kost 19,95 euro per maand.

Op 19 januari moet het mogelijk zijn om de nieuwe abonnementen af te sluiten. Volgens T-Mobile worden op een later moment de kosten voor internetroaming afgeschaft. De provider wilde niet vertellen wanneer dat zal zijn.

MB'sPrijs/maand
500MB €7,50
1000MB €10,00
2000MB €15,00
5000MB €20,00
10.000MB €30,00
Belminuten
0 €0,23 per minuut
120 (NL&EU) €5,00
Onbeperkt NL + 120 EU €10,00

Door RoD

Admin Mobile

17-01-2015 • 00:49

143 Linkedin

Submitter: nemmiesis29

Reacties (143)

143
140
90
4
1
12
Wijzig sortering
Nogal duur in vergelijking met wat je nu met Sim-Only kan krijgen:

Voor 1 jaar huidige Sim-Only Stel Samen:
 • Starter €5,- / maand
 • + 1000MB internet €6,50 / maand
 • + 150 minuten bellen €5,- / maand
Maakt €16,50 per maand over 12 maanden.

Voor 2 jaar huidige Sim-Only Stel Samen:
 • Starter €5,- / maand
 • + 1000MB internet €6,- / maand
 • + 150 minuten bellen €4,50 / maand
Maakt €15,50 per maand over 24 maanden.

En als je je zachte datalimiet hebt overschreden maar als nog sneller wil internetten:
 • 100 MB-aanvuller € 2,50 per keer
 • 500 MB-aanvuller € 5,- per keer
 • 1000 MB-aanvuller € 7,50 per keer
En even ter vergelijking over de nieuwe tarieven:
 • Starter €10,- / maand
 • + 1000MB internet €10,- / maand
 • + 120 minuten bellen €5,00 / maand
Maakt €25,00 per maand.

Je zou zeggen dat je gek bent als je nu geen abbo bij T-Mobile afsluit als je per se T-Mobile wil hebben.
Granted, de voordeeltjes van dat je zonder extra kosten in geheel de EU kan bellen en SMSen. Maar hoe vaak in het jaar doe je dat, terwijl je per maand er wel voor betaald?

En laten we wel wezen. Je kan per maand je databundel en minutenbundel wijzigen. Niet per dag. Als je de databundel op 500MB zet met de gedachte om kosten te besparen of je belminuten op 0 zet omdat je toch amper belt, kunnen de kosten bij "een drukkere maand dan je gepland had" hoger uitvallen dan ruimere bundels.

T-Mobile wil verdienen aan klanten die planningsfouten maken in de aanpassing van hun bundels.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 17 januari 2015 05:13]

Heb je al eens nagedacht over de mensen voor wie dit abonnement wel aantrekkelijk is?

Neem mijn broer, die is internationaal vrachtwagenchauffeur. Die rijdt 5 dagen in de week in het buitenland en de enige vormen van gezelschap zo ver van huis zijn bellen, Facebook enzovoort. En nu heeft ie bij de KPN het meest uitgebreide 4g abonnement tegen een prijs van iets van €80,-. Maar omdat dat hem maar 3Gb internet en niet eens onbeperkt bellen biedt, resulteert dat er in dat hij maandelijks €200 tot €300 kwijt is.

Zo'n abonnement van T-Mobile zou er dus voor zorgen dat hij flink minder kosten maakt.

En neem mijn neef bijvoorbeeld, die studeert in Utrecht, maar heeft een studentenkamer in België. Ook wel zo makkelijk om in België ook iemand te kunnen bereiken.
Kijk eens op www.chooZze.nu

Ik heb T-Mobile netwerk en alles onbeperkt in de EU voor 35/maand.

Wel 3G, maar dat is rap zat voor YouTube enz.
ga je nu echt de lowest of low bugdet vergelijken met een echte telco,

kijk eens naar de 10gb + onebperkt nl + onbeperkt eu abo.... hoewel het niet helemaal duidelijk is of die 19,95 nu een toeslag of een abonements deal is ... kom ik toch op een behoorlijk zacht prijs je uit van 30 euro voor 10gb + 10 euro voor onbeperkt bellen + eventueel 20 voor het kunnen bellen in heel de eu... dan bij edus voor 60 in plaats van zijn 80 klaar, en hoef je ook nog eens niet bang te zijn voor naheffingen wat hij blijkbaar nog wel heeft...
Maar de data kun je alleen in NL gebruiken...
ga je nu echt de lowest of low bugdet vergelijken met een echte telco,
Op 2 storingen na werkt het totnutoe altijd. Als je internationaal vrachtwagen chauffeur bent dan is Choozze ideaal.
Haha, ik heb hier zelf al 4 abonnementen lopen ;). Ik heb m'n broer ook al overgehaald, alleen die zit nog een jaar vast aan KPN...
Relatief een zeer selecte groep mensen dus.
Wellicht wel handig voor de mensen in de grensstreek die veel problemen hadden met het switchen naar buitenlandse providers bij slechte ontvangst in eigen land. :Y)
Bij Vodafone bieden ze al jaren een RED Plus abonnement aan voor €85 met onbeperkt bellen, 2GB 4G internet en onbeperkt sms'en in 43 voordeellanden.
Het KPN abonnement is daar vergelijkbaar mee. Maar aangezien mijn broer maandelijks 6 tot 8Gb verbruikt, kom je op dezelfde kosten uit.
Officieel is 1GB 15 euro per maand, nu met korting 6 euro per maand.
Dus momenteel 5+15 =20 euro per maand voor 1GB zonder belminuten zonder korting.
Straks 10+10 euro per maand.
Dus zonder korting zou een start abonnement met 1GB zonder belminuten hetzelfde totaal zijn gebleven.
Alleen momenteel heb je een flinke korting van 9 euro per maand, en het voordeel straks is dat je elke maand ook kan downgraden, of tijdelijk upgraden.
En ook de belminuten er bij koopt als je ze nodig hebt, en dat per maand kan bepalen.
Misschien krijg je straks ook gewoon weer die korting?

Overigens staan in de link ook nieuwe Sim-only tarieven
http://www.belkostenwijze...bonnementen-van-T-Mobile/
Geen 1GB versie, maar:
Helder regelmatig: 2GB+120min €25

[Reactie gewijzigd door Madman_K op 17 januari 2015 09:55]

Het sim-only pakket met 1GB zonder belminuten heeft nu 2,50 euro korting.
Totaal kom je dan uit op 17,50 euro per maand, en dat was gisteren nog 11 euro per maand.
Dat is dus wel flink gestegen.
Kun je per maand dit verhogen, en verlagen tot het standaard pakket van 10 euro per maand.

[Reactie gewijzigd door w3news op 19 januari 2015 11:41]

Reken erop dat er weer flinke introductie acties zullen komen. Elke ronde met nieuwe abonnementen zorgt de laatste jaren voor een prijsverhoging ten opzichte van de bestaande bundels. Door de intro acties werden de prijzen van de nieuwe abonnementen dan telkens gelijk of voordeliger dan de bestaande abonnementen.

Voor sommigen zullen de extra beschikbare voordeelopties in totaal onder de streep ook het verschil kunnen maken, zoals de bellen in de EU bundels voor vrachtwagen rijders etc.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 17 januari 2015 13:07]

Leuk, die acties. Dan is de actie b.v. dat je bij het afsluiten van je abo voor 1GB geen €10 betaalt maar €5. Maar nu wil je een keer wat meer of minder, blijft dat actietarief dan staan? Waarschijnlijk niet. En waarschijnlijk ook niet als je de maand daarna weer terug naar je 1GB gaat.
Misschien een verkeerde aanname, maar bij de nieuwe vorm lijkt het me dat je per maand eventueel op kan zeggen? Of is het flexibele alleen maar de wisseling van bundel per maand? Want dat is dan wel een wezenlijk verschil met de huidige abonnementsstructuur van een vast abonnement. Kan voor sommige mensen de reden zijn om dan nu iets meer te betalen om over een half jaar alsnog ergens anders een abonnement af te sluiten bijvoorbeeld. Maar nogmaals, even gebasseerd op een aanname van mij :)
ik gok dat - opzeggen niet zal kunnen - maar misschien kun je wel geen bundel nemen of nuja de laagste van tarieven van beiden en je verlies verder nemen...

nu zit je bijv andere partijen vaak dat je niet echt een laag abonement kunt nemen en dan die een of anderehalve maand wanneer je het nodig hebt een tijdelijke upgrade doen...
De prijzen van dit moment http://www.t-mobile.nl/Co...014/stel-samen-061014.pdf

Binnen uw Bellen bundel bedraagt het beltarief de gemiddelde prijs per minuut van uw Bellen Bundel. Zonder Bellen bundel of na verbruik van uw Bellen bundel bedraagt het beltarief € 0,30 per minuut
Nu wordt dit bedrag 0,23 dat is dus flink goedkoper.

Ook is duidelijk te zien dat MB's en Belbundels goedkoper zijn geworden (dat geldt natuurlijk pas wanneer de korting erbij komt)

[Reactie gewijzigd door DYWC op 17 januari 2015 13:54]

Hoe zit dat met die MB aanvuller ik heb ook t mobile maar kan me bundel van 1gb voor 5 euro resetten en heb ik weer 1gigabyte?
gut, net als je denkt dat het niet kinderachtiger kan. Als je zo fier bent op de Nederlandse taal zou je heel goed begrijpen waarom ik deze reactie plaatste. Maar daar gaat het je vast niet om.
Anoniem: 382150
17 januari 2015 01:24
Wat ik niet begrijp he. Ik kan bij mijn aanbieder www.three.co.uk voor 15 pond per maand ONBEPERKT internetten op 4G. Ik trek dik 1 tb per maand erdoorheen met films, streams series en alles wat maar mogelijk is.

Oostenrijk hetzelfde verhaal. 18,98 per maand voor ONBEPERKT mobiel internet op 4G en H+. Zelfde verhaal als Engeland.

Waarom moet het in NL allemaal weer zoo duur. Ik begrijp het echt niet.
Hier in Nederland heeft de overheid bedacht om de frequenties zo duur mogelijk te veilen. Het is zo duur geworden dat slechts één nieuwkomer (Tele2) in plaats van de verwachte twee providers, frequenties heeft gekocht (naast de grote drie natuurlijk). En dat terwijl er twee moesten komen om de marktwerking weer een beetje aan de gang te krijgen...

Zowel Vodafone als KPN hebben hier meer dan 1,3 miljard euro aan uitgegeven, T-Mobile ongeveer 1 miljard. Ze zijn 17 jaar geldig, dus dat is zo'n 750 (edit; rekenfout, 75) miljoen per jaar. Reken maar uit wat dat per klant al kost :P

Het heeft de staatskas echter lekker gespekt, alle regeringspartijen waren blij met het 'meevallertje' van 3 miljard, anders hadden ze dat wel als belasting geheft, nu zit het in ons abonnement :P

[Reactie gewijzigd door Richh op 17 januari 2015 10:23]

Grappig dat dit argument elke keer weer boven komt drijven terwijl de cijfers uitwijzen dat juist het omgekeerde waar is. Juist in de landen waar veel geld voor het spectrum is betaald is internet goedkoop.

De gangbare economische theorie is dat dit wordt veroorzaakt door de verhouding spectrum kosten vs kosten bandbreedte. Als jij je spectrum gratis krijgt en bandbreedte betaald moet worden is de winst per kosten gemaximaliseerd door zoveel mogelijk per MB te vragen.

Omgekeerd als bandbreedte relatief gratis is maar spectrum duur dan verlies je geld (rente) als ik er niets mee doe. Dan is het beter om iedereen aan te sluiten ook al zitten er veel gebruikers tussen die soms wat veel downloaden (bandbreedte als % van de kosten is toch te verwaarlozen)

Dit effect wordt verder versterkt door kosten van 4G apparatuur. Als je spectrum toegewezen krijgt (betaald of niet) ben je verplicht er iets mee te doen. Als je weinig gebruikers hebt is de kost per MB die over deze apparatuur gaat hoog, bij veel gebruikers een stuk lager. (bij meer gebruikers heb je weleens waar meer apparatuur nodig maar bijvoorbeeld glas naar de torens is maar 1 keer nodig)

Weet dat het tegen natuurlijk klinkt en voor mij was het iig een eyeopener, hoop dat jij hetzelfde ervaart.

* zie ook o.a. dit artikel: http://www.google.nl/url?...Agg&bvm=bv.83829542,d.d2s
dus als wij onze Telekom providers gratis het spectrum hadden gegeven dan was de bandbreedte plotseling waar ze voor moeten betalen? Ik zie dat verband niet. Dus als wij hadden gezegt, we verdelen het spectrum door 4 of 5. Alle stukken geven we de symbolische prijs van 1 euro. En 4 of 5 aanbieders kunnen/moeten er dan mee aan de slag. En doen dan precies wat ze nu ook doen uitbouwen van netwerk en 4g aanbieden. .
Zowel Vodafone als KPN hebben hier meer dan 1,3 miljard euro aan uitgegeven, T-Mobile ongeveer 1 miljard. Ze zijn 17 jaar geldig, dus dat is zo'n 750 miljoen per jaar. Reken maar uit wat dat per klant al kost
Maak daar maar 75 miljoen van hoor... :P Nulletje teveel. ;)
Ik wou net gaan vragen aan Richh waar hij rekenen heeft geleerd. Dan mag hij mn belasting teruggave wel ff doen :+
Daarnaast heb je te maken met allerlij andere zaken als bijvoorbeeld;

- Vergunningen.
- Legés.
- Torren hoge invoerrechten voor alle apparatuur etc.
- Enorme bedragen aan verzekeringen.

Consumenten eisen nogal wat, en daardoor zijn diverse wetten ontstaan. Door deze wetten zijn bedrijven (en dus ook in de telecom sector) genoodzaakt hun mogelijke risico's (hoog) door te berekenen aan de klanten. Of wat denk je van verplichtingen als belastingen, verzekeringen voor o.a. werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid waaraan ieder bedrijf (en consument) enorm veel voor neerlegt?
Per klant per jaar is dat echt niks. Misschien net iets over een Euro per maand. Er is gewoon geen concurrentie en ze houden zich aan een hele hoge winstmarge.
Zijn de providers verplicht geweest om zo hoog te bieden op de veiling? Nee, ze hebben uit eigenbelang (omdat ze denken het terug te kunnen verdienen) of in een poging om anderen te blokkeren hun bod gedaan.
Ik kan in Nederland ook onbeperkt internetten via T-Mobile, alleen ben ik helaas gecapt op 25 mbit. Maar onbeperkt bestaat dus wel degelijk in Nederland. Ik denk dat mijn maandelijks gemiddelde zo'n 50 GB is.
Je kan gekapt geen onbeperkt internet noemen. Ik heb bij mn Nederlandse Tmobile abonnement ook onbeperkt internet. Maar ik wordt over de 2 GB gekapt op 64/64 en dat is gewoon niet genoeg om je internet te gebruiken.
Ik vind 25 mbit voldoende snelheid hoor. Ik hoef niet perse die 100 mbit. Maar mijn verbinding blijft 25 mbit, ook na 10 GB of 100 GB dataverkeer. Dat vind ik het woord onbeperkt wel waard.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 17 januari 2015 15:04]

En hoeveelbetaal je per maand?
Heb je een linkje? Ik geloof er erg weinig van eerlijk gezegd.
Het is een oud abonnement uit 2010. Deze was toen nog onbeperkt en is nooit aangepast. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk denk ik.
Is gecapt op 384 kbit.
25 mbit lijntje bestond in 2010 nog niet. Max was 14.4 mbit (3g lijn)

Je hebt waarschijlijk een Relax '10 abo?
Omdat het netwerk, zoveel netwerkverkeer niet aankan, daarom blijven de databundels zo prijzig.
Anoniem: 35863
@Astrix17 januari 2015 07:59
Onzin, het netwerk kan prima zoveel verkeer aan.. providers verdiende vroeger flink geld aan je door je SMS- en belgedrag en kreeg je onbeperkt internet gratis erbij maar aangezien iedereen bijna alleen nog maar data verstookt en niet meer belt of SMSt hebben ze hun verdienmodel een paar jaar geleden omgegooid zodat je nu flink betaald voor je data en bellen/SMS-en is nu "goedkoop". Links- of rechtsom moeten de mobiele providers geld aan je verdienen... hoe, wordt bepaald door ons bel/SMS/dataverbruik- gedrag.
Vroeger deed je toestel ook niets als hij in je zak zat. Als je nu niets actiefs doet trekt een beetje smartphone al de hele dag door data met checken van mails apps posts en updates.

En laat nu net in Nederland bijna iedereen een smartphone hebben.

[Reactie gewijzigd door jaspov op 17 januari 2015 09:17]

Daarom moet je investeren in je netwerk. Wat je aandraagt geld ook voor de landen waar mobiel internet veel goedkoper is. In redelijk veel landen is het veel goedkoper. Gewoon geen concurrentie hier.
Anoniem: 382150
@Astrix17 januari 2015 14:31
Waarom kan dat in Nederland niet en in andere Europese landen wel dan?
Tele2 wil de markt hier gaan openbreken en dit jaar een prijzenoorlog beginnen. Kan het alleen maar toejuichen, ben benieuwd naar de tarieven van volgend jaar
Ziek!
Als ik dat hier zo hebben zou ik mijn VDSL opzeggen.
We worden gewoon uitgemolken hier!
Ik haal op 4G gewoon dikke download snelheid van 30 MB/s dus filmpje binnen halen is ook zo gepiept. Ik heb ook geen losse Internet provider in mn Appartement. Alles op mn 4G van Three
Jij werkt/woont dan in het buitenland? Anders wil ik ook.
Ik werk zelf in London en in Oostenrijk en heb bij beide landen hetzelfde Three abonnement.
Valt me erg mee de prijzen. Als je nou gewoon alleen maar die 10 GB neemt. Dan hoef je ook geen smsjes meer te sturen. In plaats daarvan maak je gewoon gebruik van WhatsApp, Snapchat en Facebook chat.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 17 januari 2015 01:02]

Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar al mijn familieleden en vrienden hebben op z'n minst een kleine databundel (a 200MB, 10GB is overdreven) en whatsappen, chatten en praten er de hele maand op los. Zelf heb ik wat meer, maar ik doe er dan ook wat meer mee. Het aantal SMS'jes wat ik in 2014 heb verzonden is waarschijnlijk op twee handen te tellen.
Ik dacht dat dat in heel Nederland inmiddels zo ging?

[Reactie gewijzigd door Richh op 17 januari 2015 01:19]

Wat dacht je van browsen, afbeeldingen laden op 9gag, Facebook. Video's laden op Youtube.Youtube filmpjes downloaden.

En oja, ik zou zelf niet zoveel uitgeven daarvoor. Ik betaal 16 euro pm voor 150smsjes/belminuten met onbeperkt internet.
Waar komt de opmerking
Als je nou gewoon alleen maar die 10 GB neemt. Dan hoef je ook geen smsjes meer te sturen.
dan vandaan? Het lijkt net alsof deze abonnementen dat voor het eerst mogelijk maken :P
2 gb moet ook wel voldoende zijn. Maar sommige mensen die downloaden allemaal troep en verzenden erg veel video's, muziek, en ga zo maar door. Zoals ik hier beschreef
Het ging me vooral om "dan hoef je ook geen smsjes meer te sturen" - nee goh, wie doet dat anno 2013/2014/2015 uberhaupt nog? :P

Dat er mensen zijn die meer met hun internet doen, logisch, dat was niet wat me op viel aan je comment.
euhm, volgens de telenet app heb ik deze maand toch zo al een 250 smsjes gestuurd
Zelf heb ik geen abo, werk zelfs nog met prepaid. Bellen doe ik via VOIP - thuis en op het werk. Internet thuis gewoon via wifi, on the go heb ik eigenlijk nooit internet nodig (zo af en toe , dan koop ik 100 mb voor euro 1). Dit heeft wel als consequentie dat ik on the go dus geen internet heb en dus geen whatsapp. Heb het een tijdje gehad, maar na 'gezeur' van waarom reageer je zo laat (bericht nog niet gehad, aangezien ik geen internet had etc) deze maar weer van mijn telefoon gegooid en ik ben dus voor texten alleen bereikbaar via SMS.
Nu komen de vragen dus constant, waarom heb je geen whatsapp. Ik kan het hele verhaal uitleggen, maar zeg dan maar dat ik het irritant vind (wat trouwens ook zo was, wat een gezeik komt daar binnen he, maar dat kan ok aan mijn vrienden en familie liggen :D ).

Voordeel van SMS is dat je over het algemeen niet maar zo 'even' een berichtje stuurt voor de fun of it. Heb zelf gemerkt dat mensen iets meer 'nadenken' of wachten voor ze een SMS sturen, waarbij whatsapp alles wordt verstuurd.
Want een berichtje 'voor de fun of it' is niet leuk? Hoe vaak je je WhatsApp leest is natuurlijk aan jezelf... Maar het lijkt nu meer alsof je liever helemaal niet communiceert :P
Heb zelf gelukkig ook geen whatsapp meer.

Verschil tussen sms en whatsapp is vooral dat mensen dat laatste gebruiken als chatapplicatie in plaats van inhoudelijke berichten versturen. Mensen gebruiken vaak 10 whatsapp berichten (korte zinnetjes, per stuk verzenden) waarbij bij sms alle zinnen gewoon in 1 bericht worden getypt
Bij mij gaat het ook zo; 98% van mijn dataverkeer gaat via WIFI. Heb weliswaar een bundel van 1GB, maar dit is enkel omdat dit de enige optie was bij onbeperkt bellen / SMS van Ziggo Mobiel. Zal er misschien 100 - 150 MB van verbruiken.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 17 januari 2015 01:17]

Gebeld worden en sms versturen binnen de EU is bij alle abonnementen gratis.
SMS is binnenkort dus gratis, en dan is er voor de meeste mensen eigenlijk geen reden meer om whatsapp te gebruiken. Ja oke je kan met whatsapp vanalles sturen, niet alleen text, maar kijkend naar deze onderstaande cijfers zijn het toch echt vooral text berichtjes die rondgestuurd worden,En dan is naar mijn mening sms toch een stuk beter, alleen al omdat het checken voor nieuwe smsjes je telefoon nog niet half zoveel stroom kost als overal op 3g/4g/wifi zitten zodat je kan 'app-en', om vervolgens over het algemeen dus weinig meer te doen als met SMS/MMS.

Ben trouwens benieuwd hoe het zit met MMS kosten, zal dat gewoon onder de data bundel vallen? of ook gratis worden?
Waarom zou ik als gebruiker twee verschillende "apps" gebruiken om text / foto's te versturen? (daar bedoel ik mee, wat is het nut van terug gaan naar SMS, die enkele mb's per maand kosten niets als je een abbonement van meer dan 0MB hebt)
Waarom ik nauwelijks Whatsapp gebruik maar wel SMS?
- SMS'jes komen gegarandeerd aan.
- Ook daar waar geen dekking is qua 3G en dus wel 2G
- Veelal sneller afgeleverd.
- Werkt op iedere telefoon (zelfs dumbphones).
- Zelfs opa of oma kan er nog mee overweg.
- Niet afhankelijk van buitenlansde toko's.

En ach, die foto's toon ik wel als ik thuis ben of via email die ik via het wifi netwerk verstuur. Dan is de kwaliteit vaak ook net even wat beter (minder gecomprimeerd).
- SMS'jes komen gegarandeerd aan.
x Fout, SMS komt niet altijd aan, en word vaak zelfs dubbel verstuurd omdat de melding "ik heb hem ontvangen" niet altijd aan komt bij de sms server. De verzender heeft hier geen controle over, bij whatsapp kan je controleren of deze is aangekomen. (Ik zie SMS als backup faciliteit)

- Ook daar waar geen dekking is qua 3G en dus wel 2G
x Klopt, maar ook op 2G kan je internetten, niet snel, maar whatsapp werkt perfect op 2G!

- Veelal sneller afgeleverd.
x Helemaal fout, SMS kan met gemak minuten tussen zitten. En bij Whatsapp (zonder storing) is het altijd binnen seconden!

- Werkt op iedere telefoon (zelfs dumbphones).
x Op veel dumbphones werkt Whatsapp of FB messenger ook.

- Zelfs opa of oma kan er nog mee overweg.
x Het gebruik van whatsapp \ fb messenger is exact hetzelfde als sms, en als de sms provider niet juist ingesteld staat kan opa of oma nooit meer sms'en dat issue heb je niet met andere message/chat clients.

- Niet afhankelijk van buitenlansde toko's.
??? Wat heeft het buitenland met berichten versturen te maken, wanneer jij een sms naar België stuurt gaat deze ook door buitenlandse bedrijven heen. Daarnaast zijn bijna al onze telecom providers in Nederland ook buitenlands en hebben slechts een kantoortje in NL geopend. Zelfs KPN is een buitenlands bedrijf (het merendeel van de aandalen zijn in buitenlandse handen).
Zowel SMS als whatsapp hebben voor- en nadelen, ikzelf ben nog niet bereid om een eenduidige winnaar aan te wijzen. SMS zit op dit moment nog wat beter geintegreerd in mijn telefoon, maar wellicht dat Whatsapp ook zo zou kunnen worden ingesteld. Daarnaast is whatsapp een stuk meer feature-rijk.

Ik heb persoonlijk nooit een dubbele sms ontvangen, maar ook weer niet zoveel verstuurd en ontvangen dat ik het beste voorbeeld ervan ben :P

Whatsapp wordt natuurlijk alleen zo snel afgeleverd als zowel jij als de ontvanger een (goede) internetverbinding hebben ;)
En perfect met 2G? Ik heb vaak zat dat er geclaimed wordt dat ik een goede gprs-verbinding is en ik vervolgens alsnog niets kan doen op het internet... het lijkt me sterk dat whatsapp op die momenten beter werkt dan SMS.

Het zou best kunnen dat whatsapp of facebook in te stellen zijn op moderne dumbphones, maar sms is in Nederland gewoon gegarandeerd onderdeel van de functionaliteit.

SMS provider instellen? Dat gaat toch automatisch door de sim er in te steken?? Dat heb ik nog nooit hoeven instellen of uberhaupt gevonden hoe ik dat zo kan veranderen dat het niet meer zou werken.

Bovendien zit whatsapp ook niet standaard op telefoons en wordt het (iig bij mij) minder goed geintegreerd in de UI ervan. SMSjes krijg ik standaard ook op het lock-screen te zien, er zit standaard een SMS-knop onder het homescreen, etc.
Dat kan je bij Whatsapp vast ook allemaal instellen... maar ik gok niet dat die opa en oma uit je voorbeeld dat dat zomaar kunnen bedenken dat dat kan en daarna vinden hoe dat moet.

Met buitenlandse toko's zal hij wel bedoelen dat je whatsapp-bericht via de servers van whatsapp gaat en dus altijd het buitenland in gaat ;)
Of de aandelen van een bepaald bedrijf in handen zijn van buitenlandse toko's is verder niet zo relevant voor dat voorbeeld. De wetgeving is voor onze telecomproviders sowieso een stuk strenger (hoewel dat mes twee kanten snijdt en o.a. ook afluistering door de NL-overheid ook eenvoudiger afdwingbaar maakt, maarja, amerika's reputatie is op dat gebied ook niet erg briljant).

Overigens heeft in je kpn-voorbeeld geen enkel 'land' een daadwerkelijke meerderheid als ik de cijfers zo mag geloven.
Ik zou trouwens het kantoor van T-Mobile Nederland (iig die in Den Haag bij HS) niet 'een kantoortje' willen noemen... Dat is een behoorlijk groot gebouw, groter dan het pand dat Tweakers (en een paar andere Persgroep-titels) samen met Hema's hoofdkantoor deelt, volgens mij.
Die twee van Vodafone heb ik nooit in het echt gezien, maar ogen ook niet zo klein dat ze 'een kantoortje' genoemd kunnen worden.

Desalniettemin zijn beide inderdaad internationale bedrijven, zelfs KPN is dat maar dan wel met de hoofdorganisatie in Nederland.

[Reactie gewijzigd door ACM op 17 januari 2015 10:09]

x Fout, SMS komt niet altijd aan, en word vaak zelfs dubbel verstuurd omdat de melding "ik heb hem ontvangen" niet altijd aan komt bij de sms server. De verzender heeft hier geen controle over, bij whatsapp kan je controleren of deze is aangekomen. (Ik zie SMS als backup faciliteit)
Liever dubbel dan helemaal niet. Dit laatste heb ik nog nooit meegemaakt terwijl ik dagelijks toch wel zo'n +/- 100 SMS'jes verstuur.

x Helemaal fout, SMS kan met gemak minuten tussen zitten. En bij Whatsapp (zonder storing) is het altijd binnen seconden!
Bij Whatsapp kan dit eveneens minuten duren. Als ik whatsapp al gebruik, dan zou ik deze niet in standby moeten zetten (SGS3) doe ik dit wel, duurt het enige minuten tot zelfs een half uur. Hiermee ben ik overigens ook niet de enigste die dit heeft.

x Op veel dumbphones werkt Whatsapp of FB messenger ook.
Op veel houdt dus niet in, op iedere. Dan heb ik overigens nog niet de meest eenvoudige telefoons hierin meegenomen als een Nokia 1616 etc. en deze simpele telefoons worden nog altijd veel gebruikt. Let wel, de wereld kent ook nog andere mensen dan tweakers, jongeren etc. er zijn ook mensen die van eenvoud of een langere accuduur houden.

x Het gebruik van whatsapp \ fb messenger is exact hetzelfde als sms, en als de sms provider niet juist ingesteld staat kan opa of oma nooit meer sms'en dat issue heb je niet met andere message/chat clients.
Het heeft beide zo voordelen en nadelen. Maar opa en oma zie ik wat sneller naar de winkel gaan of bellen naar de provider voor de juiste instellingen die uiteraard per sms verzonden worden, dan dat whatsapp wordt ingesteld. Nog niet gesproken over hoe ze überhaupt die € 0,99ct moeten betalen om Whatsapp te kunnen blijven gebruiken. Ik zie het nu al in het verzorgingstehuis dat men moeite heeft met een iDeal betaling, en dan zouden ze ook nog whatsapp moeten gaan betalen via Google Play :/

- Niet afhankelijk van buitenlansde toko's.
??? Wat heeft het buitenland met berichten versturen te maken, wanneer jij een sms naar België stuurt gaat deze ook door buitenlandse bedrijven heen. Daarnaast zijn bijna al onze telecom providers in Nederland ook buitenlands en hebben slechts een kantoortje in NL geopend. Zelfs KPN is een buitenlands bedrijf (het merendeel van de aandalen zijn in buitenlandse handen).

Als ik een bericht naar mijn vrouw stuur, dan gaat via een enorme routering dat bericht eerst via het buitenland terwijl bij een sms dit via de provider (simpel gezegd) direct wordt teruggestuurd.
@Triflip
Het gaat om het percentage en daarom klopt jouw antwoord niet. SMS is betrouwbaarder dan Whatsapp. Ik kom niet met cijfers of onzin onderzoeken het is namelijk gewoon de techniek die het verschil maakt.

nuff said.
Zo jij doet behoorlijk wat aannames.

Smsjes komen alles behalve gegarandeerd aan. Het protocol gaat officieel maar 1 richting op dus een provider is niet verplicht om een bevestiging terug te sturen als deze is afgeleverd. Er kan in de keten van alles mis gaan en soms werkt het smsen tussen 2 verschillende providers niet goed (het leuke is dat je dat dan niet weet, ik heb laatst tussen t-mobile en Vodafone SMS problemen gehad, daar kwam ik achter toen ik de ander opbelde waarom er niet werd gereageerd op een sms). Bij whatsapp krijg je over het algemeen een verzend, ontvangst en leesbevestiging tenzij de andere kant het heeft uit gezet.

Whatsapp werkt ook op 2G (GPRS), daarnaast geeft whatsapp ook netjes een melding terug als een bericht niet is verzonden.

Veelal sneller afgeleverd van smsjes heb ik nog niet in de praktijk meegemaakt.

Er worden bijna geen dumb phones meer gemaakt en verkocht.

Zelfs de opa's en oma's kopen tegenwoordig een smartphone zodat ze via whatsapp foto's van hun (klein)kinderen kunnen ontvangen en dat werkt voor hun net zo makkelijk als sms want de (klein)kinderen moeten dat toch uitleggen en dan installeren ze whatsapp net zo makkelijk erbij.

Bij SMS ben je veel meer afhankelijk van een buitenlandse tel toko dan whatsapp. Je provider dient dan namelijk een contract met die toko te hebben. En dan is het maar de vraag of de prijzen redelijk zijn want ik krijg vaak de sms met prijzen van een buitenlandse provider na ongeveer 2 tot 8 uur. Voor whatsapp kun je iedere simkaart met internet toegang gebruiken, zelfs lokaal wifi.

Kun je nu eens een reden geven met onderbouwing?
- SMS'jes komen gegarandeerd aan.
Helaas. Een SMS'je verstuurd van T-Mobile NL naar Yoigo ES komt gegarandeerd niet aan. Deze verdwijnt nl. spoorloos. Dit omdat T-Mobile in al haar wijsheid heeft besloten om geen contract af te sluiten met Yoigo. Helaas zonder haar klanten hiervan op de hoogte te stellen.

Edit: En om het allemaal nog leuker te maken worden bovengenoemde SMS'jes door T-Mobile wel gewoon in rekening gebracht!

[Reactie gewijzigd door Schnupperpuppe op 17 januari 2015 10:08]

Je kan zelf perfect nakijken met welke providers ze in elk land contracten hebben en welke diensten beschikbaar zijn per netwerk:
http://www.t-mobile.nl/se...ls-tarieven-in-buitenland

Jij hebt dus duidelijk niet goed gekeken, T-Mobile heeft jou wel degelijk hiervan op de hoogte gebracht door het openbaar op het internet te zetten. (ook in de algemene voorwaarden staat iets over het buitenland en verschillende providers dat soms niet alles mogelijk is)
Dus er mag van mij verwacht worden dat ik vóór elke SMS die ik verstuur de website check of de dienst (nog) wel werkt?
Het werkte nl. prima tot april 2014. Daarna ineens niet meer. In stilte afgeschaft.
En je vindt het ook normaal dat diensten die niet werken wel in rekening worden gebracht?

Ik krijg sterk het vermoeden dat je bij T-Mobile werkt...

Edit: trouwens, de link die je gaf geeft bij mij 'Er is een fout opgetreden'.

[Reactie gewijzigd door Schnupperpuppe op 17 januari 2015 12:17]

WhatsApp is veel sneller qua versturen en het heeft meer features. Daarom heb ik altijd een extra accu bij me. Als ik mijn telefoon niet gebruik schakel ik gewoon mn 3/4g uit, en wis ik mijn RAM geheugen. Als ik bijvoorbeeld in een belangrijke les zit.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 17 januari 2015 01:18]

In mijn ervaring is SMS al een paar jaar zonder enige vorm van delay. (in ieder geval in de randstad)

Dat je een extra accu nodig hebt en constant je verbindingen uit/in moet schakelen om de dag door te komen is wel erg extreem trouwens, geinig om te horen dat je dan alsnog voor whatsapp kiest.
Die extra accu neem ik eerder mee als ik bijvoorbeeld vergeten ben om mijn mobiel op te laden. Of gewoon als 'in case of emergency'. Stel ik raak de 'weg' kwijt in de Sahara :P

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 17 januari 2015 01:24]

In mijn ervaring is SMS al een paar jaar zonder enige vorm van delay. (in ieder geval in de randstad)

Dat je een extra accu nodig hebt en constant je verbindingen uit/in moet schakelen om de dag door te komen is wel erg extreem trouwens, geinig om te horen dat je dan alsnog voor whatsapp kiest.
Ik heb een S5, alles aan ( alleen GPS zo nu en dan niet ) en maak me niet druk.
De gemiddelde dag loopt op het einde, met 25/40 % accu over.

Toch draag ik ook een extra batterij bij me, just in case ... die kosten geen drol, en als verlenging van een dagdeel is het gewoon handig.
Het is een keuze die je hebt, en ik maak die niet meer, sinds mijn oude trouwe N900 ( waar het noodzaak was ;) ) zorgde ik altijd voor een reservebatterij ( of meer )
Maar met SMS heb je geen groepen en geen foto's, video's of wat dan ook. Ja, middels MMS, maar dat gaat natuurlijk gewoon via je databundel omdat het netwerk daar meer load van heeft dan via internet. Of wat over de snelheid? Of als je meer dan 5 keer 150 tekens gebruikt - wat met wat emoticons opeens bizar snel oploopt?

Je telefoon zal voor talloze andere apps ook op internet kijken, dus waarom appen dan zo erg is? Dat soort requests worden prima gecombineerd. Oh ja, en sinds Whatsapp versleuteld is, is een whatsappje een stuk lastiger te tappen dan een SMS'je.

Last, maar zeker niet least: niet iedereen heeft onbeperkt SMS'en, wel iedereen heeft onbeperkt appen. No way dat je mensen over gaat halen dan :P
Je hebt zeker wel valide punten, er zijn genoeg redenen voor whatsapp, maar toch denk ik dat er een stuk minder ge whatsapp'd zal worden, omdat er ook meer dan genoeg berichten zijn die daar niet overheen hoeven enkel omdat het daarmee gratis kan.

Ook moet je je wel beseffen dat als T-Mobile gratis sms en bellen doet, de rest natuurlijk niet achter kan blijven, anders lopen er klanten weg, dus binnen een maand of wat heeft iedereen gratis sms/bellen ;)
Ik heb al zeker 4 jaar gratis SMS'en bij Hi. Bellen is daar duur, maar dan moet je ook naar moederbedrijf KPN overstappen: die bied al jaren onbeperkt bellen en SMS'en.

Vodafone biedt dit ook al jaren aan, en sinds de RED-abonnementen van 2 jaar geleden hebben de meeste onbeperkt bellen.
Kortom, niks nieuws onder de zon, maar de afgelopen jaren is whatsappen alleen maar populairder geworden :P
Waarom zou iemand in godsnaam minder gaan whatsappen. Whatsapp kan functioneel veel meer dan SMS en er is geen noemenswaardig nadeel.
Waarom sluit het een het ander uit ?
Ik gebruik beide vrijwel dagelijks, ik ken nl. nog wel wat mensen zonder internetaansluiting, of databundel.

Dan is een sms praktischer, niet alles hoeft met plaatsjes uitgelegd te worden ( al is het wel handig )
Ik reageer op de stelling dat minder "veel minder gaan whatsappen"

Waarom? WhatsApp is ook gratis. Kan hetzelfde als SMS en nog veel meer.
Dat kun je op 500mb of 1gb ook prima doen. Whatsapp vreet bijna niks qua data (tenzij je video verstuur

Edit:
Heb je zelfs niet eens nodig.
Die 64kbit is voor whatsapp ook wel te doen

[Reactie gewijzigd door !mark op 17 januari 2015 01:02]

Gewijzigd ;). Alsnog geef ik je daar helemaal gelijk in.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 17 januari 2015 01:03]

Als jij voor 10GB aan WhatsApp-berichten wilt sturen, dan ben je nog wel even bezig.
Daarnaast staat er duidelijk dat het versturen van sms altijd gratis is, dus daar hoef je het ook niet om te laten.
Onbeperkt SMS bij T-Mobile is niet echt onbeperkt; er zit wel een maximum aan van ongeveer 2500 stuks. Dat gaf hun app destijds aan.
Helaas heb je dan ook nog het "basis" stukje nodig wat 10 euro per maand is.
En 64kbit/s is net genoeg voor Voip :P
Kijk, dit is precies wat ik wil. Veel data, goede prijzen. Tegenwoordig gaan die telefoons zo lang mee dat ik niet eens meer per se elke 2 jaar een nieuwe nodig ga hebben. Ik spaar zelf wel als ik denk dat ik aan vervanging toe ben.

Ik wacht nog lekker een paar maanden af, als Tele2 met zijn abonnementen is gekomen, en waarschijnlijk de rest van de providers ook, en dan ga ik eens rustig kijken naar een mooie nieuwe telefoon en waarschijnlijk sim-only abonnement.
Waar zie jij veel data? 5 en 10 GB is veel, maar 30 of 40 euro voor sim-only is ook erg veel geld. En als je er dan belminuten bij wil ben je nog 5 euro kwijt. Laat staan dus goede prijzen.

Een provider als Hi bied al bijna een jaar 6GB + 100 minuten aan voor 30 euro per maand. Voor hetzelfde geld een gigabyte meer data én belminuten en onbeperkt SMS, alleen de EU-minuten mis je. Maar het KPN netwerk is ook een pluspunt.
T-mobile is op dit moment nog goedkoper als je veel data wilt! De nieuwe abonnement vorm is duurder dan het oude SIM only. (Op de huidige sim only abo's bieden ze al minstens een half jaar flinke kortingen op de data bundels die de gehele contractsduur duren)

Nu kost 10GB + onb. sms 32 euro (bij 1 jarig contra.ct). In de nieuwe situatie zal dat 40 euro zijn ;)
nog nooit van Robin mobile gehoord?
Robin Mobile is prima als je genoegen neemt met een lage internetsnelheid. Het goedkoopste abonnement van € 29,95 levert een verbinding van maximaal 800 Kbps. Hoeveel je daar van haalt is natuurlijk de vraag. Voordeel is wel dat dit onbeperkt is (fair use policy) en je niet hoeft bij te betalen of te maken krijgt met een afgeknepen snelheid. Je kunt natuurlijk kiezen voor de snellere abonnementen van Robin, maar die snelheden zijn ook niet zaligmakend; zeker niet als je ziet wat je daar voor moet betalen.
Er zit bij Robin wel onbeperkt bellen bij. Dat kost bij T-Mobile ook weer 10,- per maand.

Daarnaast kan je niet alleen maandelijks je bundel aanpassen maar ook opzeggen. KPN netwerk is ook wel fijn vooral in de uithoeken van het land.
Dus voor onbeperkt bellen + 1GB data betaal je:

Kaal abbo: €10 + onbeperkt bellen: €10 + 1GB data: €10 = 30 euro!

Exact dezelfde bundel, ook maandelijks opzegbaar heb ik bij tele2 voor: €23

Ik word er nog niet echt warm van...
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb ook Tele2 en merk wel dat het bereik minder is. Geen 3G soms terwijl mensen met een andere provider dat wel hebben.

Maar goed, ik heb voor Tele2 gekozen omdat het 1 van de goedkoopsten was, en vooral omdat het maandelijks opzegbaar is. Ik zit er niet op te wachten om ergens 1 of 2 jaar aan vast te zitten.
Tele2 gaat over het t-mobile netwerk. Behalve hun eigen (komende) 4G netwerk.
Bij Ziggo Mobiel betaal ik daar momenteel € 25 voor en kan ook maandelijks opzeggen. Wel is het zo dat in die prijs een korting zit van € 10 omdat ik ook andere diensten bij Ziggo afneem.

Bij T-Mobile is het wel zo dat je naast het onbeperkt bellen ook 120 minuten kosteloos kunt bellen binnen de Europese Unie. Als je vaker over de grens gaat kan zich dat lonen.

De gemiddelde gebruiker zal daar echter geen profijt van hebben. Ik ben er niet voldoende voor in Duitsland (of een ander EU-land) om die investering rendabel te maken. Dan wacht ik liever tot de roamingkosten geheel zijn verdwenen.
Dus als ik alleen 500 mb Internet wil kost het 17.50 euro, wat best wel duur is vind ik...
Hardstikke duur. Hell, T-Mobiles eigen Ben biedt 500MB + 100 minuten aan voor een tientje per maand. https://www.ben.nl/sim-only
Dat klopt, maar daar heb je geen onbeperkt SMS en heb je geen 120 "gratis" minuten voor binnen Europa. Het is maar net wat je wil.
Eens. Plus dat 'de grote drie' vaak extra diensten hebben, zoals bundels voor in het buitenland. Dat mis je bij Ben, maar toch is het prijsverschil wel aardig groot.
Ik vind ook dat het prijsverschil erg groot is. Wel denk ik dat T-Mobile nu de eerste stap zet naar een prijzenoorlog; zeker met het verdwijnen van de roamingkosten op termijn. Ben zo blij dat ik een SIM-only abonnement heb dat maandelijks opgezegd kan worden. Wel de financiële voordelen van een abonnement, maar niet de jaarlijkse (of twee-jaarlijkse) verplichting om klant te blijven :-)
Prijzen oorlog? De nieuwe abo's zijn duurder als de oude.

Op de oude zat dan wel "korting" maar die kortinjg gaven ze het laatste halve jaar al en kan dus bijna als reguliere prijs gezien worden.

Maandelijks opzeggen hoeft voor mij echt niet als het daardoor 2x zo duur word, ik betaal nu 16,50 per maand voor 90min, unl. sms en 2 GB data.
Bellen doe ik niet, dus zou in de nieuwe vorm geen minuten kopen, mar dan nog kom ik op 25 euro uit dus bijna een tientje extra voor minder. (ook kunnen minuten niet meer meegenomen worden naar de volgende maand in de nieuwe vorm).

Nee dit is geen prijzenoorlog, dis is waarschijnlijk een prijzenafspraken oorlog en KPN en Voda zullen ook wel weer duurder gaan worden.
In deze nieuwe abonnementen krijg je veelal een hogere internetsnelheid en mag je iedere maand 2 uur "kosteloos" binnen Europa bellen. Vandaar de hogere maandprijs.

Een prijzenoorlog wil ook niet zeggen dat diegene die het initieert automatisch de beste prijs heeft. Het is simpelweg de eerste stap. Je weet wat ze over schapen op de dam zeggen; als er eentje overheen is volgen er meer :-)

Providers passen nu hun abonnementen aan omdat ze binnenkort verplicht worden om roaming af te schaffen. Dat de abonnementen nu nog relatief duur zijn komt simpelweg door het feit dat providers de misgelopen inkomsten uit roaming willen compenseren.

Jij zegt dat je € 16,50 per maand betaalt voor je abonnement. Om een eerlijke vergelijking te kunnen maken met deze nieuwe T-Mobile abonnementen zou je dus feitelijk uit moeten rekenen wat het bij jouw provider kost om 120 belminuten binnen Europa te bellen (die buiten je bundel vallen) en dat bedrag optellen bij je maandelijkse kosten.

Het huidige maximum tarief voor bellen in het buitenland is € 0,23 per minuut. Als ik dat vermenigvuldig met 120 minuten (die je bij T-Mobile dus zogenaamd gratis krijgt) kom ik uit op € 27,60. Tel die bij je € 16,50 op en je zit op € 44,10.

Als je zo gaat rekenen vallen de nieuwe tarieven van T-Mobile dus heel erg mee. Roepen dat iets duurder is, is natuurlijk erg makkelijk. Waar je naar moet kijken is wat je er voor terug krijgt.
2 uur kosteloos in europe bellen kost je 5 euro extra, dat zit in in het standaard abo van 10 euro! voor een contract met 120 belminuten betaal je dus straks al 15 euro, + 15 euro voor 2GB is 30 euro in totaal. (Die 16,50 van mij is ook bij t-mobile op het moment)

Dat je die belminuten in de EU kan gebruiken is leuk, maar het merendeel van de Nederlander zal niet vaker als 1x per jaar in het buitenland zijn. Hiervoor zijn ook nu al leuke bundels te krijgen.

Puur op kosten van het abonnement bespaar ik maandelijks dus 13,50 (in verhouding met nieuwe abo vormen). (Enige verschil is dat nieuwe vorm 30min meer heeft en in het buitenland "gratis" kan bellen)

En om daarmee op jouw berekening terug te komen:
12x13,50 / 0,23 = ongeveer 700 minuten die ik per jaar in de EU (Zone1) kan bellen met de huidige roamingkosten die dit jaar ook nog lager gaan worden.
Dus als je het op jaarbasis bekijkt heb ik momenteel voor hetzelfde geld 1080 (NL belminuten) + 700 (EU belminuten) = 1780 minuten.
En 12x 120 minuten = 1440 minuten

In mijn geval zijn die 700 minuten in de EU meer als genoeg, en gebruik ik het niet dan betaal ik het ook niet ;)

[Reactie gewijzigd door triflip op 17 januari 2015 11:16]

Ze zullen wel moeten , ze hebben immers het slechtste netwerk dus ze moeten de oorlog starten in de hoop veel mensen binnen te halen (net zoals toen met de iphone abbo's ) als kpn of vodafone start ermee kunnen ze het niet winnen , dus als eerste naar buiten komen is logisch.
Appels met peren vergelijken dus. Hoe reëel is het om een MVNO te vergelijken met een fysieke operator ? Als we dan vergelijkingen gaan maken zoals jij deze nu doet, dan is Choozze net zo duur maar onbeperkt bellen, sms'en en internetten oké over 3G maar als we even vergelijken op basis van hoeveelheid minuten, sms'jes en dataverkeer..........

Offe € 19,00 bij Simpel voor 100min, 500MB, 4G en onbeperkt SMS terwijl bij eenzelfde abonnement bij Ben dan zelfs nog geen 4G geleverd maar 3G wordt. Ben is hierin dan wel weer goedkoper, hoewel € 14,75 per maand versus € 19,00 dan toch best een redelijk verschil en in het voordeel van Simpel is.
Nogal. Ik heb iets van 150 minuten en 'dik' 500MB nodig. 30 euro pm...? Dat kost me nu de helft en dan doe ik al niet eens echt mijn best / geen aanbieding.
Wel opvallend dat nu niemand meer interesse heeft in SMSen, dat het nu wel gratis kan.
Ik blijf wel bij mn Choozze Zero volledig gratis abonement.
Ik denk eerlijk gezegd dat het wel weer een beetje populariteit gaat winnen met wat voor geintjes de direct messaging giganten uithalen. Op het moment dat veel mensen het echt niet meer eens zijn met wat er allemaal gebeurt denk ik dat je enorme fragmentatie krijgt, de ene vriendengroep stapt over op Telegram en de ander op Threema (bijvoorbeeld), als je dan gewoon een nieuw iemand wilt bereiken is het het makkelijkst te SMSen, dat heeft de ander sowieso.

Ook nu het gratis is in het buitenland is het natuurlijk enorm handig als je even een berichtje van de piste af wilt knallen.
Ik zit nu al twee jaar lang bij Simyo. Heb voor 13.50 1GB en nog 100 belminuten. Dit is ook maandelijks aanpasbaar. Ik vind die nieuwe tmobile bundels nog al prijzig. Alleen al het feit dat je betaald om klant te zijn. Dat is toch van de zotte??

[Reactie gewijzigd door Danhoff1 op 17 januari 2015 09:09]

Het is voordelig (lees : te doen) voor de mensen die veel data gebruiken. Dat je geld betaald voor de infrastructuur en alles wat er bij klant zijn komt kijken vind ik maar medium opvallend behalve dat het mega onvoordelig is voor mensen die weinig gebruik maken van hun telefoon.
10 euro basis betekend geen alleen maar klant zijn, maar onbeperkt sms, onbeperkt internet (64 kbit up/down) en gratis gebeld worden in de EU. Dat is wat anders dan 10 euro voor alleen maar klant zijn. Ten tweede is SIMYO een B Merk en dus niet te vergelijken met T-Mobile dat een A-Merk is. Simyo lift mee op het KPN netwerk en KPN heeft zijn eigen KPN klanten (Dus niet HI, Telfort en Simyo) voorrang. Ja, ik weet dat Simyo van KPN is, net als Telfort en HI.
Die smsjes en internet zijn dan mooi meegenomen. Toch vind ik het een hoop geld. Ik kan bij simyo voor 20 euro de maand onbeperkt smsen, en 1.5 gb MET 4G. Simyo is van kpn maar is al 2 jaar op rij uitgeroepen tot beste provider. Toch wel knap voor een B merk ;)

[Reactie gewijzigd door Danhoff1 op 18 januari 2015 14:40]

Het is echt verbazingwekkend hoeveel mensen prijsvergelijkingen doen, terwijl de hier genoemde prijzen kale prijzen zijn zonder lopende promoties. Oftewel, je kan er nog weinig over zeggen. Even wachten op Maandag :)
Ik kan sowieso niet verlengen tot 10 dagen na de veranderingen. Spannend.
Nogal duur in vergelijk met wat er bereids te krijgen is.

T-Mobile (120 minuten, onbeperkt SMS, 500 MB data) : € 22,50
Tele2 (150 minuten / SMS, 500 MB data) : € 11,-
BEN (300 minuten / SMS, 500 MB data) : € 12,50

Bij Tele2 en BEN kun je ook iedere maand je contract wijzigen of zelfs opzeggen. T-Mobile neemt enkel het voortouw door roamingkosten deels af te schaffen, maar andere providers zullen snel volgen. Kan enkel hopen dat hiermee het startsignaal is gegeven voor de prijzenoorlog op het gebied van mobiele abonnementen.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 17 januari 2015 01:06]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee