Apple bevestigt 21 maart evenement te houden

Apple houdt op maandag 21 maart een evenement op zijn Campus in Cupertino. Vrijwel altijd gaat het bij dit soort evenementen om productaankondigingen. Vermoedelijk gaat het om een 4"-iPhone en een nieuwe iPad, waar al langer geruchten over gaan.

De uitnodiging die Apple volgens onder andere Buzzfeed naar Amerikaanse media stuurde is voorzien van de tekst 'Let us loop you in'. Zoals gebruikelijk meldt Apple naast zo'n cryptische zin niet waar het om gaat, maar de afgelopen maanden waren er tal van aanwijzingen dat het bedrijf een nieuwe, kleinere iPhone gaat aankondigen.

Het zou volgens geruchten om een toestel met 4"-scherm gaan dat de naam iPhone 5se zou dragen. De kleine iPhone zou veel hardwareonderdelen krijgen die de iPhone 6 ook heeft, maar de 6s-functionaliteit 3D Touch moeten missen.

Daarnaast brengt Apple naar verluidt een iPad Pro met 9,7"-scherm uit. Deze versie van de iPad zou net als de bestaande Pro met de Apple Pencil geleverd worden en ook met een Smart Keyboard gecombineerd kunnen worden, zij het waarschijnlijk met een kleinere variant. Verder worden er kleine aankondigingen voor de Apple Watch verwacht, bijvoorbeeld op het gebied van polsbandjes.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

10-03-2016 • 19:12

252 Linkedin

Reacties (252)

252
235
117
0
0
64
Wijzig sortering
Anoniem: 586111
10 maart 2016 19:15
Ik hoop op een verbeterde 12" MacBook met Skylake CPU and meer dan één poort.
Ik betwijfel of de 5SE een succes wordt, 4" is een uitstervend ras in 2016.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 586111 op 10 maart 2016 19:16]

Ik denk dat er heel wat schoolgaande jeugd is die best heel graag een betaalbare nieuwe iphone zouden willen hebben.
Betaalbaar?
Zoals de 5c zeker...die kostte £469 (gbp) en dat was hun idee van een "budget" telefoon.
Geruchten gaan dat ie $400-500 zou gaan kosten. Dat zou neerkomen op 400-500 euro hier. Dat vind ik betaalbaar voor een geupgrade 5S.
Maar dat lijkt mij persoonlijk totaal onrealistisch. Zeker als hij de binnenkant krijgt van een iPhone 6s.

Apple gaat echt geen kleinere 6s op de markt brengen en deze dan afprijzen met €339,- à €239,- euro.

Ik verwacht eerder een prijs van €639,-, €100,- goedkoper dan de 4,7" versie. Net zoals de iPhone 6s+ €100,- meer moet kosten van de 4,7"
De huidig 5S koop je voor 500 euro. En die gaat eruit zijn de geruchten voor de SE en dan voor de 5S prijs.
Ik hoop dat je gelijk hebt..

Maar in praktijk is de euro een dollar + 21%..
Apple watch is bijvoorbeeld 349 dollar en in Nederland 419 euro.

Het zal hier waarschijnlijk alsnog een telefoon van 599 of hoger zijn..
We zullen zien. De prijzen op de Amerikaanse websites zijn meestal exclusief VAT meen ik.
Vat is verschillend per staat
Zelfs per county/stad. New york city heeft z'n eigen VAT rates.
Plus dat de consumentenbescherming (garantie) in de EU veel beter is geregeld. Dat moet ook betaald worden.
Apple heeft er geen enkel baat bij om goedkopere hardware te verkopen (lees lagere winstmarge) hun marktaandeel is al groot genoeg doordat ze op vlak van hardware en software afleveren van bovenste plank. Het aantal deelnemers op de budgetmarkt is immers gigantisch en een 300euro phones zou canibalisme betekenen en bedrijfswinsten doen dalen en aandelen doen crashen.
Vind ik niet echt veel goedkoper in vergelijking tot de Iphones die er al zijn.
Mja ik zie al genoeg schoolgaande jeugd met een 6s terwijl ze dit eigenlijk niet kunnen betalen. Maar ze besparen dan op andere dingen zoals kleding of gaan voor het goedkoopst mogelijk abo voor bij het toestel.
Ik vind 500 euro goedkoper dan 750. Jij niet?
Het is goedkoper maar goedkoop zou ik het niet willen noemen.

Vooral als er echt een 4 inch display op komt.
Maar ze hebben met het display niet veel keus aangezien de 6s er al in 4.7 inch is.
Anoniem: 382732
@Deadsy10 maart 2016 21:24
33,3% minder. Of 50% duurder. Hangt ervan af hoe je er naar kijkt... Een salaris van 33,3% minder zou ik toch niet gauw accepteren.
Je moet het wel over 2 jaar uitsmeren dan valt het wel mee.
549 euro lijkt me eerder. A9 processor en 2GB Ram. Je zal zien ;)
Dat was NOOIT hun idee van een budget telefoon. Het was niet en zal nooit C van cheap zijn. Het was de C voor Colour. De pers heeft het echter steeds als Cheap vermeld.
Apple en budget zijn twee woorden die je niet meteen kan samenvoegen (maar zeg nooit nooit)
En toch was het een budgetversie, het was dezelfde telefoon als het jaar ervoor de nieuwste was (iPhone 5), maar dan goedkoper om te maken, maar net zo duur :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 10 maart 2016 20:20]

Of wij nu vinden dat het dat was, of de pers, of... het bedrijf zelf heeft dit nooit als budget model geprofileerd of met deze woorden aangekondigd.
Is de goedkoopste lijn per segment niet standaard de "budget" versie?
Volgens jou was dan de 5C zeker niet de budget versie aangezien de 4S dan ook nog gewoon te koop was voor minder.
Niet bij Apple zelf toch?

Maar ja feitelijk gezien vind ik dat wel een budget variant voor dat moment. Je wilt wel een iPhone maar niet de hoofdprijs betalen. De 4s is dan een prima toestel wat niet te duur is en op zich nog wel even mee kan.
Nee. Een budget versie is iets waar op cruciale zaken is bespaard waardoor je een ander segment aanboort.
Ja precies. Zoals dus een fi gerprint scanner en een M7 co processor en qua opslag de helft bieden van de 5S. Nee ik zie niet waar er nou bespaart is op de 5c.
Ik zou een Porsche 718 niet meteen als een budget auto beschouwen. Nochtans het goedkoopste lijn binnen het merk.
Maar dus wel een budget porsche :)
niemand zegt ook hier dat het een budget telefoon is.
Mijn vrouw heeft een 5c (gekocht voor 360 euro anderhalf jaar geleden) en die is daar héél erg tevreden over. Ik ben zekere dat ze nooit aan een Androïd smartphone zou wennen, want net iets te ingewikkeld, terwijl die 5c uitstekend doet wat ervan verwacht wordt. Niet goedkoop, maar een telefoon waar ze ongetwijfeld een jaar of vier-vijf mee zal doen zonder enig probleem. Uiteindelijk niet zo duur dus.
Dat 'ie uiteindelijk niet zo duur is kan je volgens jouw redenering pas na 5 jaar zeggen, niet nu al. Dingen gaan wel eens kapot, al dan niet door eigen schuld.
Waarom niet? Iedereen heeft een ander idee over wat duur is en wat niet.
Quantumleapje heeft het toch over de levensduur (verwachting) dat er 4/5 jaar mee gedaan kan worden. Ik heb ook een iPhone 6 64GB bij launch los gekocht... 850€ is een bak geld IMHO. Ik ken mensen die elk jaar een nieuwe kopen (en al dan wel/niet de oude verkopen) ikzelf vervang hem pas als hij versleten is danwel te traag wordt. Mijn vorige was de iPhone 4s.

Als ik de 7 moet halen is de 6 achteraf duur. Indien ik de 8/9 pas "moet" kopen -> goedkoop.

Dat is waar YNWA op doelde.. Of jij of een ander het duur vinden is een ander verhaal.
Anoniem: 541413
@Thalaron11 maart 2016 14:21
Juist!
Duur en netto winsten hebben niets met elkaar te maken.

Ik kan ook een item verkopen wat mij 0,01 cent kost om te produceren en wat iedereen wil hebben voor 2 euro. 7 miljard items later heb ik een record omzet van 14 miljard euro bij 7 miljard items en is mijn winst ongeveer 199% van de gemaakte kosten.

Beste winstmarge ooit, maar het product is dan nog steeds niet duur.
Het houd wel verband. Het toont aan dat het veel goedkoper kan worden verkocht maar dat gebeurd niet omdat er genoeg gekken zijn die het toch wel kopen.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 14 maart 2016 15:18]

Als mensen mij twee euro willen geven voor iets wat mij 1 cent kost dan maakt het geen drol uit of het goedkoper kan. Of iets duur is kan je niet zien aan de kwartaalcijfers. Dat is puur subjectief namelijk.
Nee, dat is helder. Je kan dan zien hoeveel er aan de strijkstok blijft hangen. Vooral als je het afzet tegen de kosten. De netto marge is bij Appel extreem hoog.
Ja en? Dat probeert ieder bedrijf te doen. Ik zie het probleem niet echt.
Dat is nou juist het probleem O-)
Nee, de 5c was het idee van de media over wat een "budget" iPhone zou zijn. Apple doet simpelweg niet aan budgettelefoons, dat hebben ze ook meerdere malen geïtereerd.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 10 maart 2016 23:21]

Apple heeft de iPhone 5C nooit gepositioneerd als budget phone en dat is ook nooi "hun idee" geweest achter de 5C.
Apple heeft nooit gezegd dat de iPhone 5C eenbudget telefoon zou worden,alleen de media en bepaalde mensen maakten dit ervan.
Ik vermoed alleen dat er nooit een betaalbare komt. Zou me zeer verbazen.
Betaalbaar is natuurlijk relatief. Er zijn zat mensen die dagelijks met meer dan 1500 euro aan hardware rondlopen, van middelbare scholen tot aan de arbeidsmarkt. Een telefoon, laptop en randapparatuur samen gaat al vrij rap over de 1000 euro heen. Natuurlijk kan je als je het perse wil goedkope spullen kopen of lage kwaliteit kiezen, maar dan heb je dat je weer vaker dingen koopt... dus daar zit het verschil niet ;-)
Anoniem: 382732
@johnkeates10 maart 2016 21:27
HP laptop van 1600 euro, LG G3 van 350 euro, auto van 33.000 euro, schoenen van 300 euro, pak van 600 euro. Dus ja, in het groter geheel is een telefoon van 500 euro niet onbetaalbaar.
de grap is vooral dat de auto en pak en in mindere mate ook de laptop het langer dan 2 jaar moeten uithouden en dat deze toch ook meer materiaalkosten hebben.

schoenen van 300 euro vindt ik trouwens wel wat prijzig hoor :P
Ik zou eerde zeggen dat zijn pak cheap is.
Als je het spul in perspectief zet valt het inderdaad mee. Onbetaalbaar is het meeste eigenlijk niet te noemen, en 'betaalbaar' betekent heel wat anders dan 'veel geld'. Maar goed, de meeste mensen kijken niet verder dan hoe veel cores er in hun apparaat zitten en hoe veel geld het kost om zo veel mogelijk cores te krijgen, (om cores maar even als placeholder te gebruiken voor $random_specificatie) terwijl het eigenlijk een stuk minder groots of relevant is als je het met de rest van je spullen vergelijkt.

Soms moet ik een beetje grinniken als iemand z'n telefoon duur vind/vond terwijl de kleren die je aan hebt bij elkaar vaak genoeg meer waard zijn dan het toestel. Een paar schoenen rond de tweehonderd euro en een pak vanaf 400 euro is niet vreemd om te dragen als je werk doet als je net voorbei de arbeiderspositie kijkt. Dan al is de telefoon een stuk minder vreemd qua prijs.
Net de arbeiderspositie voorbij? Dus een inkomen van pakweg 3000 bruto per maand. Als je dan zo'n arme sloeber bent dat je ook nog in een kostuum op je werk moet verschijnen dan 500+ euro voor een telefoon toch wel weer een serieuze uitgave.
Ik heb een heel net inkomen, ruim de arbeiders positie voorbij, wordt ook niet gestraft dat ik in een kostuum op mijn werk moet verschijnen en toch vind ik 500+ euro voor een telefoon te veel. Omdat het maar een telefoon is. Als ik kijk wat een iPod touch kost en kan dan is de iPhone gewoon te duur. Als we je ziet wat een 150 euro Lumia kan dan is die iPhone maar ook de S7 veel te duur.
Ga je dan ook in een derdehands Fiat Punto naar je werk? Kan immers hetzelfde als een BMW 3i...
Auto's zijn me veel belangrijker dan telefoons. Ik rijd heel veel en moet dat dus wel in een redelijk courante auto doen om niet al te vaak met pech te staan. Maar je hebt gelijk, in vergelijk met een Punto is een 3 serie overdreven duur. BMW maakt daar ook helemaal geen geheim van en noemt dat premium (wat extra betalen betekend). De auto markt is al net zo verziekt als de telefoon markt, hele volksstammen denken dat duurder ook beter is. Maar BMW heeft nog nooit een auto van het jaar gehad. Dat is nu de Opel Astra en die kost veel minder dan een BMW.
Een iPhone is dan ook een premium smartphone. Veel mensen zijn dagelijks bezig met mailen, bellen, FaceTime e.d. en zitten minder op de baan dus vinden zij het wel belangrijker dat hun communicatie gebeurt net op dezelfde manier als jij van punt A naar punt B wil geraken.
Anoniem: 541413
@monojack11 maart 2016 10:20
Je mist zijn punt. Je stuurt een e-mail op je mobiel van 175 euro of vanaf je iPhone. Daarna bel je iemand. Vervolgens ga je appen. Gaat dat per definitie allemaal slechter af met bijv. een Lumia? Natuurlijk niet. Premium zit wat dat betreft tussen de oren van mensen en Apple lacht zich suf vanwege de winstmarges van 200%

Ga jij maar es een jaar lang >750 km per week rijden. Dan snap je dat premium (lees dikke diesel Mercedes, BMW) dan juist wel een must is. Of ga je lekker in een Punto rijden met 4500 toeren bij 120 km/u?
Ik wil niet trollen, maar met zo'n scherm (750p) en een dergelijk kleine batterij ben je absoluut niet premium. Dat is alleen de prijs..
Maar je trollt wel.

Die eeuwig durende discussie over specs dat eigenlijk al gestopt was bij de Athlon 1GHz gaat toch nergens over?

Bovendien vergeet je voor het gemakt dat de iPhone 6 en 6S een 4.7 inch scherm heeft in tegenstelling tot de 5 inch schermen van de concurrentie.

Dus 750p op 4.7 inch is wel scherper dan 750p op 5 inch, dingen waar je blijkbaar helemaal geen rekening mee houdt.

Daarnaast al is het minder scherp wat dan nog? Je voert hier een discussie die eigenlijk de plank misslaat want als je het verschil niet ziet wat is dan zo boeiend eraan?

Het is niet zoals bij een minder presterende SOC waarbij je kan zeggen dat de SOC dus daadwerkelijk minder presteert, wat dus daadwerkelijk verschil uit kan maken.

Maar bij iets zoals een scherm wat scherp genoeg is dat het verschil niet of bijna niet merkbaar is is het gewoon onzin en dan heb ik het niet eens over dat Apple kwalitatief betere schermen gebruikt dan de concurrentie wat specgeile mensen zoals jij blijkbaar niet weten omdat ze in de marketing trappen van de hoge cijfertjes.

Het zou juist beter zijn als andere fabrikanten dit ook beseffen en zich juist meer richten op stabiliteit van de software, meer performance of langere batterijduur.
Iedereen heeft zo zijn mening. Een goed, scherp scherm (1080 is genoeg) en een goede batterij vind ik punten die bij een luxe high end telefoon horen. De iPhone 6/6S hebben dit niet echt en voor die prijs mag dat wel. Daarom vind IK ze niet high end, maar dat is de prijs wel.
Je leest helemaal niet wat ik schrijf, 1080p op zichzelf zegt niks zonder naar de beeldformaat te kijken.

Lijkt wel alsof je dat niet weet, 750p op 4.7 inch is gewoon scherper dan 750p op 5 inch.

Daarnaast gooi je het veel te makkelijk zoals tegenwoordig een gewoonte is in discussies over Apple op "mening"

Vroeger in het tijdperk van Windows 98 vertrouwde men altijd op het afvies van een "Tweaker" omdat die technische kennis had om te bepalen welke product voor wie geschikt is.

Tegenwoordig gooit men het veel te vaak op "mening" zelfs als die "mening" voorbij gaat aan feiten.

Dan is zo een mening niet echt sterk meer en hou je er meer jezelf voot de gek dan dat je inhoudelijk een discussie voert.
Onzin. Jij hebt het over 750p op 4,7 inch tegenover 750p op 5 inch. Wat is dat nu voor discussie? 750p is redelijk scherp, maar 1080p is scherper en dat zie je echt wel als je eens een tijdje met 1080p gewerkt hebt.

Apple zet de duurste klootjesvolktelefoon ter wereld op de markt en houdt alleen rekening met de winstmarge. Niets van dat 'alles voor de klant en de user experience. Dus een scherm wat scherper kan en een kleine batterij. Voor mij is dat niet high end en daar ging de discussie over.
Jeetje zeg volgens mij nee ik zeg het verkeerd jij snapt er daadwerkelijk niks van he?

Nogmaals lees jezelf eerst in voordat je dit soort fouten maakt want je komt niet als een amateur over maar bent het daadwerkelijk ook als je niet snapt dat 1080p op zichzelf niets zegt over scherpte.

Het is veelzeggend dat ik jou dat nog moet uitleggen en nog veelzeggender dat je het alsnog niet snapt 8)7

Er is altijd wel iets wat "scherper" is op de markt, als dat echt het ultieme doel zou zijn waar fabrikanten naar moeten streven zou elke Chinese fabrikant wel een keer die kroon krijgen.

Het is bovendien al sinds de jaren 80 duidelijk dat het niet zozeer om de hardware gaat maar om de software.

Dat zie je heel goed met Linux dat op hetzelfde machine als Windows kan draaien maar lichtjaren voorloopt.

En datzelfde geld dus voor iOS wat Apple heel goed doorheeft.

Daarnaast snap ik jouw gezeik over de batterij niet, een grote of kleine batterij is net als een 1080p aanduiding op zichzelf staand nietszeggend omdat het verbruik van een telefoon minder kan zijn dan een telefoon met een 2x zo grote batterij en daarmee zuiniger kan zijn met zijn batterij.

Allemaal dingen die jij dus opnoemt waarvan ik het idee krijg dat je dus echt helemaal niks afweet van hardware of software of hoe dat met elkaar werkt.

Maar dat is niet erg alleen moet je dan niet de wijsneus uit gaan hangen met die eeuwige anti Apple sentiment waarvan ik me serieus afvraag of "jullie" onderhand niet moe worden van jezelf door op elke Apple topic te gaan lopen de "slimmerik" uit te gaan hangen.

Ik zie de vraag al aankomen dus ik beantwoord hem maar meteen, nee heb niks van Apple in huis en heb achtereenvolgens een LG Optimus, Note 2, Galaxy S4 en nu een Galaxy S7.

[Reactie gewijzigd door Dark_man op 12 maart 2016 18:30]

Anoniem: 541413
@mashell11 maart 2016 09:01
Goed geformuleerd
Hahaha, moet ik toch wel heel erg om lachen. De typische BMW arrogantie. Ik heb een Opel Vectra uit 2007 met 150k op de teller en die gaat zonder probleem nog 5 jaar mee.
Jij zou voor elke 10 jaar oude Opel in Nederland een euro moeten geven. Daar kunnen je best een BMW-tje voor kopen denk ik.
Klopt, de echte autoliefhebber is het aan zichzelf verplicht om te kotsen op Opel en haar rijders. Dit terwijl Opel veel prijzen in de wacht sleept, ook al eens voor de beste Duitse auto van het blad Bild. Ik zal de enige in Nederland zijn, maar ik vind het mooie auto's. Nu ze niet meer roesten zijn die dingen ook niet kapot te krijgen.
Ik kots niet op Opel. Het zijn best degelijke auto's voor een goed prijs (Franse merken daarentegen...).
Maar met auto's is het net als met andere aankopen: you get what you pay for.
BMW afzeiken is ook nergens voor nodig. Moet ik dat dan onder "typische Opel arrogantie" plaatsen?
Nee, maar vond het gewoon een typische reactie zoals je ze met duizenden op autofora ziet. Alleen VW, Audi en BMW zijn daar altijd goed, de rest is voor untermenschen :)
Ik drukte me onhandig uit, idd. Ik bedoelde te zeggen, dat ik vermoed dat er nooit een "budget" iphone zal komen. Maar ook dat is een relatieve term. Niettemin denk ik dat je me begrijpt ;).
Ik heb vorige week een dag met ongveer €9000 aan Apple hardware rondgelopen en loop dagelijks idd met meer dan €4000 rond idd.

Een telefoon van €500 is dan relatief een schijntje. Dus ja je hebt gelijk in dat opzicht.
Het is tegenwoordig ook vrij makkelijk om alles van waarde bij je te hebben; steeds meer materiële zaken worden samengevoegd waardoor je eigenlijk ook steeds meer van de totale spullen die je hebt of nodig hebt bij je draagt.

Zo kan je ook wel eens hebben dat je zowel prive als zakelijk een bepaalde set apparatuur hebt en ze soms tegelijk mee hebt, twee laptops, twee tablets, twee telefoons om maar wat te noemen. Misschien nog een e-Reader, smartwatch, en dan alle tassen/zakken/accessoires nog. Dan gaat het wel heel hard...
Je doet net alsof dat mega bijzonder is. Stel je hebt een stalen Apple Watch met stalen band, een iPhone Plus met 128 GB, je eigen volledig uitgebouwde MacBook Pro en een extra MacBook bij je. Dan ben je er al.
Ik snap niet waarom je ongewenst gemod wordt want je hebt helemaal gelijk. Het ging in dit geval ook om iPhone 6plus 128gb, Macbook pro 15" 2012 (ssd,16GB), mbpr 15" 2012 (cpu upgrade grotere ssd), mbpr 15" 2015 (met R9 m370x) en een mba 11,6" (2014).

De retina 2015 en de iPhone zijn mijn daily driver dus dan zit je als op €3800 en de mba heb ik vaak ook bij me (€4800). Een iPadje erbij tikt dan het geheel ruim over de €5000
Dat is toch geen probleem? Er is voldoende keus op de telefoonmarkt.
Als je een beetje zoekt heb je voor de helft v/d prijs een betere telefoon.
Als je perse een iPhone wil kun je een lening afsluiten door een 'gratis' toestel te nemen bij je abbo.
Uitstervend ras?? Er zijn duizenden tot miljoenen die liever een 4 inch willen.
Ik heb een iPhone 6, maar kan er maar niet aan wennen, en velen in mijn omgeving hebben nog de 5s omdat ze geen groter toestel willen!

Geef mij maar een 4 inch in elk geval.
Dank. Zelfde hier. Vind de 4&5 nog steeds de fijnste telefoons die ik heb gehad. Kan niet wachten om terug te gaan naar een handzaam formaat.
Om die reden heb ik mijn iPhone 5s nog steeds. Werkt prima en ik wil geen groter scherm.

Thuis heb ik mijn iPad die ik pak. Onderweg is mijn 5s meer dan voldoende. Die race voor grotere schermen doe ik niet aan mee.
Zo he duizenden. Daar zet je als bedrijf even een hele productielijn voor op :+

De iPhone 6s verkoopt zo goed (zelfs de +) dat ik ook nog maar moet zien hoe groot die zogenaamde 4" markt nog is.

Persoonlijk heb ik het idee dat dit kleine maatje alleen online nog een beetje leeft en dat dit niet snel het succes van de iPhone 6 of 6s gaaf evenaren.

[Reactie gewijzigd door Donstil op 10 maart 2016 21:46]

Duizenden tot miljoenen ;)

Zou best kunnen dat er meer mensen zijn die liever een 4,7 inch of groter scherm willen, maar er is ook een hele grote markt van mensen die toch liever kleiner willen.
Ik "moest" destijds wel over naar een 4,7 inch omdat er op dat moment geen 4 inch iPhone meer werd verkocht (jaja, de "oudere" modellen wel, maar ik had al een iPhone 5).

En op dat moment dacht ik dat ik er misschien uiteindelijk ook wel aan zou wennen..maar nu bijna 2 jaar later kan ik zeggen dat ik hem vaak nog steeds niet lekker in de hand vind liggen..mij gewoon te groot.

En het kan best dat 60 of 70 procent van de verkochte iPhones 4,7 inch of groter is, dat neemt niet weg dat er miljoenen, wereldwijd, zijn die toch liever wel een 4 inch hebben.

Hoe dan ook, ik ben hier in elk geval zeer zeer blij mee.
Ik heb zelf een iPhone 6 en vind het scherm te groot. Ik heb hiervoor een iPhone 4s gehad maar die vond ik weer net te klein. Ik zou dan ook prima een iPhone 5se kopen.
Ik hoop stiekem op terugkeer van 17" MacBook pro's maar iig op vernieuwde 15"MBP's
Apple heeft volgens mij zelf gezegd geen 17" model meer te willen wegens teleurstellende verkoopcijfers en omdat het formaat enigszins overbodig is na de introductie van de Retina MacBook Pro
Dat is qua werkruimte zekwr het geval, maar qua tekstgrootte dan weer niet. Ik vind 1680x1050 nog net leesbaar, maar 1920x1200 vind ik echt klein worden. Een 17" 4K macbook zou echt wel mooi zijn. Zeker met de extra mogelijkheden die de 17" had (zoals expresscard slot, een extra USB poort en dedicated line in ipv combi poort).

Ja hij zou dan lomp groot zijn, maar met 4K (retina) wel supermooi.
Expresscard zal niet meer terugkomen. Apple wil juist minder poorten ipv meer. Alles zal naar zo min mogelijk USB-C poorten gaan.
Ik mag hopen in combinatie met Thunderbolt/MDP. Kheb net mn thunderbolt array uitgebreid. Ik neem aan dat Apple hun versie nog wel een aantal jaar blijft behouden. Deden ze met firewire ook en dat is ook fantastisch in verhouding met usb2.
Ik vrees dat Thunderbolt 3 er ook aan gaat. Apple zette er zwaar op in maar in de laatste machines is het al niet meer te vinden.
Waarschijnlijk krijgen we op de iMac, Mac Pro en de hogere MacBook Pro modellen nog wel Thunderbolt. De rest zal het waarschijnlijk inderdaad met USB-C moeten doen. Heel gek is het natuurlijk niet; als je kijkt naar wat de meeste mensen met hun computer doen is de noodzaak van een 'echte' high-speed low latency interface minder aanwezig. Veel mensen hebben ook al eigenlijk nul profijt van 802.11ac, en dat zit er bijvoorbeeld al wel standaard op.
Thunderbolt 3 zal niet verdwijnen, omdat het tegenwooordg in de zelfde poort als USB-C gebouwd kan worden. Het voordeel hiervan is dat je niet verschillende formaten porten hebt, waardoor onnodige ruimte (porten die je niet gebruikt) niet verloren gaan. Prima oplossing als je het mij vraagt.

Bron: nieuws: Thunderbolt 3-aansluiting van Intel is compatibel met usb-c

[Reactie gewijzigd door Xieoxer op 10 maart 2016 22:51]

Ik vrees dat Thunderbolt 3 er ook aan gaat.
Thunderbolt is here to stay!

In de profesionele markt gaat de verschuiving van desktops naar laptops gaat steeds sneller, en Thunderbolt is een prima alternatief voor de ontbrekende PCI slots.

Wat wel gaat veranderen is de connector (mini-Displayport naar USB-C), maar of dat al bij de volgende update gaat gebeuren is nog maar de vraag.
Het is alleen maar verwarrend dat alles 1 kabel is. Zo begreep ik dat het voor veel mensen ook al totaal onduidelijk is of je nu USB 3.0, USB 3.1 gen1 of gen2 hebt, alles gaat via dezelfde kabel. Hoe moet iemand dat weten? Bij USB2 naar USB 3 konden de poorten nog blauw van kleur en met een ander uiteinde gemaakt worden. Bij USB-C is dat onderscheid niet meer te maken en zal iedereen dus er maar iets in gaan proppen, in de hoop dat het werkt. Wat dus zeker niet het geval hoeft te zijn.
Wat je beschrijft is een enorm niche product. Voor de meerprijs daarvan koop je beter een flink extern scherm en steek je nog een paar honderd in je zak t.o.v. een 15 inch MacBook Pro.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 11 maart 2016 10:00]

Dat externe scherm stop ik echter niet zomaar in mn tas. Ja het is een niche product, maar Apple doet ook aan niche producten juist voor pro's.
Ik denk toch dat die 2 extra inch een dermate grote impact op de protability hebben dat deze ook daardoor niet langer wordt gemaakt; meer scherm, meer behuizing, meer accu.
Daarnaast ben ik er persoonlijk niet van overtuigd dat wat je niet comfortabel kunt doen op 15 inch, ineens wel comfortabel werkt op 17 inch. Dan is het gewoon tijd om er een significant groter scherm bij te pakken; niet 2 inch extra.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 11 maart 2016 10:04]

Daarnaast ben ik er persoonlijk niet van overtuigd dat wat je niet comfortabel kunt doen op 15 inch, ineens wel comfortabel werkt op 17 inch. Dan is het gewoon tijd om er een significant groter scherm bij te pakken; niet 2 inch extra.
Het verschil in pixeldichtheid is niet zo heel erg groot tussen de 15 en de 17". Zet je de 15" echter op 1980X1200 dan is het echt heel erg klein. Met de 17" (die dus ruim 5CM extra beeld in het diagonaal heeft) is dit niet het geval en heb je naast meer werkruimte ook evengrote tekst.
Hmmm ik volg het niet helemaal? Inmiddels werken we op retina schermen die een veel hogere resolutie hebben dan 1080. De scaling waar je het feitelijk over hebt kan je handmatig regelen binnen OSX.
Ja, en dat is dus prexies wat ik bedoel. Dat is scaling van werkruimte. De content wordt daardoor een stuk kleiner en dus zit je dichter op het scherm. 1200P is voor mij te klein om comfortabel te kunnen lezen op 15,4". Op 17" heb ik er echter geen probleem mee. Dan zit het tussen 900p en 1050p in. Net iets kleiner dan de standaard 4:1 scaling van de retina 15", maar een stuk groter dan de scaling die je hebt met 1200p
Ik heb nu ook een 17" acer, ik geef nog steeds voorkeur aan 17 boven 15 omdat ik het gewoon veel fijner vindt kijken.
Daarnaast 3840x2400 zou voor mij wel welkom zijn hoor :D
Daarnaast hoor ik vooral veel designers om mij heen teleurgesteld zijn dat Apple gestopt is met de 17".
Wat een mooie mogelijkheid bied voor 17" tov 15 mbt het weglaten vd dvd drive is bijvoorbeeld ruimte voor 2 v nand m.2 SSD's, en extra batterij ruimte.
M.2 gaat he niet worden. Misschien icm 2tb 7mm hdd in fusion opstelling of los. Dat zie ik liever.
Ik hou voorlopig nog vast aan de fantasie dat ze iets gaan doen in de trant van:
 • MacBook 12"
 • (vernieuwde) MacBook Pro 14" en met MacBook-vormentaal, even compact als de huidige 13.3" MBP.
 • (vernieuwde) MacBook Pro 16" en met MacBook-vormentaal, even compact als de huidige 15.6" MBP.
Beetje het beste van beide werelden. Zal wel ijdele hoop zijn :'( .
Ja dat is het ook wel. Die 0,4" die de macbook extra heeft ten opzicht van de 11,6" air zit hem in de extra pixels die deze verticaal heeft. Dat is het verschil tussen 16:9 en 16:10.
Laat ze liever de schermranden minimaliseren zoals op de laatste DELL XPS-serie. Zelfde effect, maar even compact.
Hier nog iemand. Voor grafisch werk op locatie waar je geen extra scherm hebt is 17 inch echt een stuk beter. Vooral wanneer er naast je iemand zit mee te kijken. Ook een krachtige gpu is welkom. Ingebouwd, of via thunderbolt extern.
Maar ik vrees dat dit event zal gaan over flauwekul hardware en accessoires.
Heel veel, en dan ook heel veel "oudere" mensen willen graag een goede 4" smartphone. En dan spreek ik uit ervaring.
"Oudere" mensen krijgen slechtere ogen. De iPhone 5 geeft zelfs in de grootste font scaling nog steeds te kleine letters en daardoor onleesbaar. Ik ken mensen van midden 40 die zelfs problemen hebben met het lezen (sms) op de iPhone 6 zonder leesbril. De enige manier om dit op te lossen is, helaas moet ik zeggen, door te jailbreaken. En de vergrootoptie op de iPhones is ook weer net te lullig. Android heeft dit mooi oplost daar kun je smsjes, mailtjes, etc. gewoon inzoomen van zoals je met foto's doet.
Dan moet je die mensen misschien eens uitleggen dat je het scherm zelf ook kan vergroten door weergavezoom in te schakelen.
Zit met een leesbril op dit te lezen en die zoom is leuk als je op een normale site zit.
Maar hier bij tweakers de reactie,s lezen is dan een drama omdat deze verspringen van links naar rechts en dan de halve reactie verdwijnt aan de zijkant.
De reader optie geeft dezelfde problemen.
Je kan dan toch gewoon rechts uitlijnen en de top reactie breedte aanhouden, dan zijn de ingesprongen reactie fonts van dezelfde grootte als hun 'parent'.
De reactie op een reactie word dan steeds kleiner.
Echt lastig
Het grappige is dat Apple's 4 inch dus helemaal zo klein nog niet is. Een ander merk zal in hetzelfde formaat dus zeker 4,5 inch kunnen stoppen. Als Apple dus iets aan de bezels kan doen, dan heb je een 4,5 inch scherm in het formaat van de iPhone 5S.
4" is een uitstervend ras in 2016.
Dat klopt, en daarom is het mooi dat er nog een paar fabrikanten zijn die "kleine" toestellen met premium specs uitbrengen!
Alleen noem ik een model uitbrengen mer de specs van de vorige generatie niet echt meer premium. Ik zou ook best een opvolger voor mijn iPhone 5 willen in hetzelfde formaat maar dan wel met volledig up-to-date specs en niet met een processor van een generatie terug. Nu moet je alsnog concessies doen als je een kleinere telefoon wilt, het zou juist mooi zijn als ze het kleine model met dezelfde hardware zouden uitrusten als de grotere broertjes. Het verschil tussen de 6s en de 6s plus is immers ook maar heel klein, waarom kan dat ook niet met een 4 inch variant, vraag ik me dan af...
Met een A9 processor en 2GB RAM zou toch wel echt premium iOS zijn.
er staat in de tekst: "De kleine iPhone zou veel hardwareonderdelen krijgen die de iPhone 6 ook heeft, maar de 6s-functionaliteit 3D Touch moeten missen.
Ja, dat bevestigt toch alleen maar wat ik zeg? De 6 is immers niet meer het meest geavanceerde model, dat is de 6s. Deze kleine versie krijgt dus niet de meest actuele hardware.
Die zullen blijven bestaan.
Je hebt mensen met kleine handen, die wie het in de broekzak houden en compact willen, die wie gewoon kleiner willen en de trends veranderen constant dus zodra ene Brad Pitt of D. Beckham opeens met een 3.5 inch telefoon loopt, reclame maakt en vertelt hoe vet het is gaat elk merk weer kleinere maken en verkopen en zijn grote weer ontzettend 'uit'.
Er zijn zat mensen in mijn omgeving die een fatsoenlijk presterende 4inch willen. Of het nu Android is of iOS.
Willen die mensen een telefoon met een 4 inch scherm of een toestel zo groot als een 5S?Inmiddels kunnen de bezels zo klein gemaakt worden dat je makkelijk een 4,5 inch telefoon kunt maken die zo groot is als een 5S.
Mensen willen een telefoon met een gangbare schermverhouding. 16:9 dus zoals de iPhone 5s dat nu heeft. De bezels aan de zijkanten zijn imo het juiste formaat, dus niet kleiner aub.
Anoniem: 382732
@SteveWoz10 maart 2016 21:23
Bezels moeten inderdaad niet te klein zijn. Ik heb een LG G3 en die heeft vrij smalle bezels, met als gevolg dat ik vaak ongemerkt het scherm "bedien" waardoor dingen die ik wil doen niet werken, omdat ik al een andere vinger op het scherm heb staan.
Dat is met slimme software ook op te lossen.
Het gaat om de breedte (makkelijk in de hand te houden) De 4" iPhone is vooral hoog, niet breed. Dus die voldoet ook.
Op het werk loopt het gros met een 5s (van de zaak dus) en vinden ze het een fijn formaat. Temeer omdat hij vooral gebruikt wordt voor bellen en mailen. Zullen er vast wel zijn die een 6 zouden willen, maar de meesten niet. Nadeel is wel dat op het moment dat de 5s niet meer leverbaar is (duurt altijd nog een tijdje) en de 5se de standaard wordt. Dan gaan ze met bosjes tegelijk 'kapot'. Dat zag ik al wel gebeuren toen bij de overgang 4s naar 5s.
Nou juist omdat ze dat níet waren, heb ik de 6 en 6s overgeslagen, terwijl ik ze bijna allemaal had sinds de 3..
(Daarnaast vond ik ze ook niet heel mooi en prettig vasthouden)

Ik zat al te duimen voor de 7, maar als deze goed is wordt t deze..
En als deze aanslaat zal er ongetwijfeld gelijk een 4" 7 komen, ipv zo laat :)
Lol. Juist legio die maar wat graag een iPhone hebben die alles behalve groter dan de 5 is.
Praat voor jezelf. Ik behoor tot de groep dit 4" precies goed vind. Past in mijn strakke jeans, binnenzakje van pak.. etc. Voor zaken waar een groter scherm gewenst is pak ik wel een laptop.
4" is natuurlijk mede uitstervend door het kleine aanbod. Je ziet dat er zat kleine Android telefoons verkocht worden. Als je perse iOS wil, zit je vast aan 4,7" of 5,5".
ik ben juist blij met een "normaal" formaat, past nog normaal in me broek en ik kan hem gewoon met een hand bedienen
Ik heb nu een 6s maar had graag weer een 4" telefoon gehad. Door de gelimiteerde keuze kom je hier op.
Dat is zelfverzonnen limiet. Er zijn veel prima 4" telefoons. Zelfs nog kleiner.
Niet wanneer je specs mee neemt in je overweging. Ik heb zowel een android telefoon als een iPhone, de iPhone werd geupgrade en dat doe je dan niet met nog een android dus was mijn enige keuze na de 5S een 6 of 6S, beide minimaal 4,7''
Hoezo is 4 inch een uitstervend ras? Ik hoor echt van iedereen om mij heen dat ze de iphone 6 te groot vinden, en dat ze het liefst weer een kleine iphone willen zoals de iphone 4, maar dan sneller.

Ik denk dat dit een verkooptopper gaan worden.
Niet iedereen wilt een mobiele koelkast hoor ;)
Ik denk er serieus over om deze te nemen. Ik heb een 4S momenteel. 4 inch vind ik ideaal. Veel goede Android toestellen zijn tegenwoordig tenminste 5 inch en dat geldt ook voor de iPhones. Ik pak mijn 7 inch tablet er wel bij als ik een groot scherm wil.
Ik wacht al een lange tijd op een nieuwe 4". Wanneer Apple daar niet mee komt, zal ik toch echt overstappen op een ander merk. Ik ben absolute iPhone fan, maar wil geen grotere telefoon dan 4". Ik heb nu een 5c, die bevalt prima, maar ik loop tegen beperkingen van de opslag aan. Ik volg de berichtgeving en verwachtingen al een tijd en ik hoop dat de nieuwe 4" telefoon nu eindelijk komt!
Buitenom wat het nieuws te bieden heeft, zie ik voor het eerst dat Apple de live-stream ook beschikbaar maakt buiten Apple-producten, namelijk met Microsoft Edge op Windows 10. Dat staat onderaan de pagina van de uitnodiging: http://www.apple.com/apple-events/march-2016/
Edge werd de vorige keer ook al ondersteund.
De live stream wordt al een paar jaar middels HTTP Live Streaming (HLS) uitgezonden, het enige wat je nodig had was een player die HLS ondersteunt. Kennelijk ondersteunt Edge dat nu ook en vind Apple het de moeite van het vermelden waard.
Ik lees hierboven een reactie dat de 4 inch telefoons op z' n retour zijn.

Ik vraag me af of dat wel echt zo is. Fabrikanten dwingen ons immers om een groter toestel te kopen omdat er simpelweg geen keuze meer is in het 4 inch segment. Als ik om me heen kijk zie ik ontzettend veel mensen nog met een 4s, 5 of 5s rondlopen. Ook ik zelf heb nog een 5s en zal deze zeker weten niet inruilen voor een groter formaat. Ik wil niet groter want 4 inch volstaat voor mij prima.

Als Apple nu eens een mooie deal kan maken met een nieuwe 4 inch iphone dan wil ik nog wel eens zien of het echt op z' n retour aan het gaan is. Ik heb mijn twijfels namelijk
Mensen die ooit van 4 inch naar 5,5 inch willen vaak niet meer terug, althans dat is wat ik hoor van de mensen om mij heen inclusief mijn eigen ervaringen.
Spreek voor je jezelf of je eigen omgeving. Vrijwel iedereen die ik ken met een iPhone 6 vindt hem te groot en zou meteen terug gaan als er een kleinere variant was met courante hardware. Mezelf incluus. Ik ken zelfs meerdere mensen die maar een 5S hebben gekocht nadat ze een 6 hebben gehad, puur bij gebrek aan beter aanbod. Die markt voor een kleine maar krachtige telefoon is springlevend, ze bestaan alleen vrijwel niet.

[Reactie gewijzigd door Stoffel op 11 maart 2016 09:21]

Ik snap de fixatie op die 4 inch niet zo. Dat is de aanduiding van het scherm niet van het toestel.
Wil je nu graag een klein scherm of een klein toestel?
Iphones hebben vaak reletief grote bezels. Als je de 5S, de 6S en de Z5 compact vergelijkt dan zie je dat de Z5 compact een 4,6 inch scherm heeft en qua afmetingen veel dichter bij de 5S zit dan bij de 6S.

http://tweakers.net/pricewatch/compare/348406;460997;462007/
Anoniem: 463321
@erikdenv10 maart 2016 21:19
Scherm of toestel, wat maakt het uit. Men wil gewoon wat kleiners dan de laatste tijd wordt aangeboden. De laatste modellen zijn te groot, ongeacht of je ze nu 6,7 of 8 inch noemt.
Naar mijn mening is dit het grootste minpunt van de iPhones. Jobs vond de bezels niet erg, laten we kopen dat Cook dat wel vindt en er iets aan gaat doen.
Niet waar, de iPhones hebben een screen to body ratio van +- 60% terwijl mijn Huawei mate 7 op 80% ligt.

De mate 7 is misschien niet zo'n goed voorbeeld om mee te vergelijken, maar veel android telefoons zitten op 70-77%

BRON: http://www.androidauthori...en-to-body-ratios-610915/

[Reactie gewijzigd door X-tiaan op 10 maart 2016 21:58]

Nou is wat ik nu ga zeggen nogal flauw, maar ik root mijn telefoons en gebruik gestures i.p.v. onscreen buttons, die verberg ik namelijk.

Verder vindt ik dat iPhones, ondanks homebutton, nog altijd een te grote bezel hebben.
De fysieke homebutton zie ik als een erfenis uit het verleden maar waar Apple nu wel mee zit. Als je eenmaal WP of Android gewend bent(je kunt gewoon tot in het oneindige teruggaan - backbutton) dan is de homebutton gewoon een achterlijke constructie. Gelukkig begint Apple dit ook in te zien en hebben ze nu ook iets van een soortemet back button ergens in de linkerbovenhoek. Ik denk hoe dan ook dat de fysieke homebutton zoals die nu op alle iPhones zit in de toekomst zal verdwijnen. Alleen hoe gaan ze dat aanpakken, het hele OS is er op gebasseerd. Wet van remmende voorsprong.
In het begin weigerde ik on screen buttons te gebruiken op android, echter, tegenwoordig vind ik dat de beste optie. Voornamelijk omdat ik root en alles doe met gestures.
Ik zie dat mensen soms in de knoei raken met Android's navigatie: te complex voor sommigen.
Ik snap wat er een moeilijk aan KAN zijn

Een knop om een scherm terug te gaan, een knop om naar je homescreen te gaan en een knop om je open programma's te zien. Hoe kan je daarmee in de knoei raken?
Net zoals de icoontjes die je veel te makkelijk per ongeluk verplaatst: het maakt dat sommige mensen het gevoel van controle over hun smartphone verliezen: ze begrijpen niet wat er gebeurt.
Icoontjes die te makkelijk verplaatst? Dat gaat toch gewoon hetzelfde als op iOS? Even ingedrukt houden en dan slepen.

Het gevoel van controle over de smartphone verliezen? En als mensen perongeluk hun auto sleutels kwijt raken voor een paar minuten, worden ze dan ook psychisch gestoord?
er is namelijk geen logisch/beter alternatief in iOS.
Een knopje om terug te gaan is niet mogelijk? Of eventueel de home button drie keer indrukken?
Die verdwijnen gewoon in een app, maar dat weet je ook wel ;)
Ik volg de Apple aankondigen niet, maar zit er niet iets meer belovends in een cryptische zin als 'Let us loop you in'? Bijv. een VR bril of iets dergelijks?
Ja, er zit altijd een aanwijzing verstopt in de aankondiging. Ik ben benieuwd...
Nieuw bandje voor de Apple Watch? ;)
Als iets me niet interesseert, is dat de Apple Watch. Oké, als-ie 200 euro kost, wil ik 'm wel overwegen in plaats van een stappenteller van zo rond de 100 euro.

Ik hoop op iets echt nieuws!
Het sarcasme van Xtuv is je volledig ontgaan.
Ja, dat is het nadeel van geschreven teksten, waar je de intonatie niet meekrijgt...

Ik gok op de Apple Watch Mini, aka de Apple Ring!
De auto van Apple in een looping?
Op de iPod 5G zat ook een loop mogelijkehid (bandje).
Ik hoop toch echt op een nieuwe iPad Air 3 inplaats van de pro, mijn iPad 3 mag wel een keer vervangen mogen worden......

De Pro is gewoon te duur verwacht ik en de extra "productive" functionaliteiten zit ik niet op te wachten.
Volgens de geruchten is het gewoon een iPad Air 3 die nu in de Pro lijn komt zoals MS de Surface lijn heeft. Ze willen (volgens de geruchten) de tablets dezelfde naam gaan geven in plaats van verschillende namen voor de tablets.

Belangrijkste voor mij is dat er een betaalbare tablet met 4G komt en 32GB in plaats van 16GB.
Inderdaad, het zal een kleine pro worden. Kunnen ze nog lekker de Air 2 een jaartje verkopen en deze nieuwe met weer een prijsverhoging (want pro) wegzetten.
Ik heb nu een 64gb, wil ik ook minimaal terug
En nu maar hopen dat ze inderdaad een nieuwe iPhone gaan introduceren.
Het zou mooi zijn als Apple ook eens de budgetsmartphonemarkt gaat betreden! €509 voor een "instap" 5S 16GB is gewoon te hoog.
Verwacht maar niet dat die "5se" (en ik betwijfel deze naam ten zeerste, Apple gaat eind dit jaar waarschijnlijk de iPhone 7 aankondigen, vreemd om dan nu een nieuw toestel te noemen naar een dan al 3 jaar oud apparaat) goedkoper wordt dan de 5S nu is, dit is hoogst waarschijnlijk just de bedoeling om die 5S te vervangen met deze hardware, niet om hem goedkoper te maken.
Hopen ≠ verwachten.
Wie zegt dat het een "5SE" gaat worden? Geruchten, geruchten, geruchten. Misschien wordt het wel een 5C-achtige telefoon? Nobody knows.

Ik hoop gewoon op een budget smartphone van Apple. Heb zelf een 6S en ik ben daar uiterst tevreden over. Echter, ik ken genoeg vrienden en familieleden die graag de overstap naar een (nieuwe) Apple willen maken, maar dat niet doen vanwege de prijs en daarom blijven ze bij Android. Of ze kopen een tweedehands 4/4S, maar of dat zo praktisch is...
Ik gok op 549€ voor een instap 16GB iPhone SE met A9 processor en 2GB RAM.
Wordt een dure maand :X
De 4" iPhone, iPad Pro/Air en de Apple Watch staan op m'n lijstje. Verkoopopbrengst van m'n iPhone 6 en iPad mini moet dan maar weer een bodempje leggen in het gat van mijn gadgetbudget.
Wat deugt er niet meer aan de iPhone 6? Voor velen nog een droom smartphone...
Er is helemaal niets mis met de iPhone 6. Ik zou alleen liever een kleinere willen. Persoonlijke voorkeur dus :)
Dat dacht ik dus ook... maar van een iphone 4 naar 6 gegaan.. en na een maand wennen, ik wil niet meer terug ;)

De bovenste rand raken hoeft niet.. 2 keer drukken op de knop en je ios gaat omlaag.. ten hoogte van je duim. Ideaal. :)

[Reactie gewijzigd door Falcon op 11 maart 2016 11:03]

In elk geval gaat het om een device met de vier kleuren die nu beschikbaar zijn op de iPhone 6s (Space Grey, Silver, Champagne en Rose Gold) als ik de uitnodiging zo zie. Een Skylake update van de 12" rMB en toevoeging van het Rose Gold zie ik dan voor mij of de introductie van de gestelde "5SE" waar de laatste tijd geruchten van rond gaan.

Een update van de 13/15" rMBP zie ik niet gebeuren, hoewel ik het wel hoop en nodig vind... Dit zal denk ik eerder in juni plaatsvinden ivm de Polaris timeline die AMD heeft en de (beperkte) leverbaarheid van de CPU's met Iris 550/580 IGP's.
Volgens mij is er ook nog een Intel Roadmap voor de CPU's waardoor het minder waarschijnlijk leek dat de rMBP's vroeg in het jaar al geupdate zouden worden.
Nou, ze hebben dan ook aardig wat aan te kondigen als ik de buyers guide moet geloven. Echt alles staat op 'do not buy' en zelf hoop ik op een echte goeie upgrade aan de 13" (een gpu zoals de 15" ?) of op een nieuwe Mac Pro (modulair zoals de oudere modellen ?). Maar ik vrees, gezien de hele stand van zaken in hardware-land, dat er niet zo heel veel boeiends aan zit te komen.
Er zijn geen echte grote ontwikkelingen..
Ja, behalve voor de iMacs zijn er nog geen Macs met een Skylake CPU, dus die update is echt wel nakende. Ik kreeg de voorbije dagen kortingen toegestuurd (via resellers) voor 13" Macbooks (Air en Pro), dat doet mij vermoeden dat die heel waarschijnlijk updates krijgen.
Dus de vraag naar kleinere schermpjes is dus groot, anders gaan ze dit niet doen. De iphone 5 was natuurlijk (en is nog steeds) een van de best verkochte iphone toestellen.
Het is gewoon lekker handzaam.
Anoniem: 463321
@CMSTRR10 maart 2016 21:22
Kan ook gewoon zijn dat men geen nieuw toestel nodig had en daarom de grote 6 links liet liggen. De hoge prijs hielp een extra handje. Je kan dus niet puur op basis van de verkoop stellen dat men weer kleiner wil.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee