Jide brengt op 1 maart bèta van Remix OS voor pc met dualboot-optie uit

Ontwikkelaar Jide brengt op 1 maart de publieke bèta van Remix OS voor de pc uit. De nieuwe testversie van het op Android gebaseerde besturingssysteem bevat bugfixes, maar ook nieuwe functionaliteit, zoals over-the-air-updates en ondersteuning voor dualboot en 32bit.

Jide belooft bij de komende release van Remix OS for PC meer dan vijftig bugs geplet te hebben, maar ten opzichte van de alfarelease, die in januari verscheen, is er ook functionaliteit toegevoegd. Vanaf de bèta kan het besturingssysteem bijvoorbeeld op oudere pc's met 32bit-processors worden gezet.

Daarnaast is ondersteuning voor uefi aanwezig en komt er een installer voor een dualboot-optie, zodat gebruikers de software naast een ander besturingssysteem kunnen draaien. Bij de alfaversie van de pc-versie was het nog nodig het hele besturingssysteem opnieuw te installeren bij een update, maar bij de bèta kunnen gebruikers updates over-the-air downloaden.

Jide benadrukt dat ondersteuning voor Google Play Services en de Play Store nog niet aanwezig is bij de komende release. Google zou nog bezig zijn om het besturingssysteem te testen. Wel is sideloaden van Play Services mogelijk. Jide is in 2014 opgericht door voormalige Google-medewerkers, die zich wilden richten op een 'productieve' versie van Android, met onder andere zwevende vensters, een geavanceerde bestandsbeheerder, taakbalk en ondersteuning voor muis en toetsenbord. De alfaversie verscheen op 12 januari en is op Android 5.0 gebaseerd. Dat lijkt bij de bèta nog steeds het geval te zijn.

Remix OS

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

22-02-2016 • 12:34

93

Reacties (93)

93
85
40
1
0
13
Wijzig sortering
Ik snap het nog steeds niet, wie wil nou een OS gemaakt voor smartphones op een PC draaien?
De telefoon heeft de plek van de PC overgenomen als het dominante platform.
Vroeger waren PC's de cutting edge waar de nieuwste hardware en software voor werd ontwikkeld, tegenwoordig is dat steeds meer voor telefoons.

Het begon met RAM, PC's hebben jaren lang stil gestaan bij 4GB RAM. Je kan wel meer krijgen maar de standaard PC van Mediamarkt kwam tot niet zo heel lang geleden met 4GB RAM. Net nu de telefoons richting de 4GB RAM beginnen te gaan mogen desktops weer verder.

Schermen doen hetzelfde. We hebben 10 jaar lang stil gestaan bij 1920x1080 schermen. Nu zijn er al een tijdje telefoons op de markt die dat overtreffen en nu zien we opeens 4K schermen opkomen.

Websites hebben dezelfde omslag gemaakt. Na een lange periode waarin websites steeds complexer en groter werden kregen we opeens een dip en moest alles mobiel en responsive. In plaats van downloaden gingen we streamen want onze telefoons miste de ruimte en de kracht
Nu is zo'n beetje het punt bereikt dat telefoons (en draadloos inet) goed genoeg zijn geworden begint de webwereld ook weer los te komen.

Over Social Media kan ik ook zo'n verhaal houden, die richten zich ook vooral op mobiele gebruikers.


Het effect van dit alles is dat de telefoon en mobiel werken de standaard zijn geworden. Het is ergens dus logisch dat ook de besturingssystemen zich steeds meer primair op mobiel richten. De volgende logische stap is deze, namelijk dat een mobiel systeem de overstap maakt naar de PC.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 22 juli 2024 23:49]

Alleen net als (de meeste) PC's hebben telefoons niets aan 4GB ram. Het staat net zo hard stil, verandering is alleen marketing, de high end PC's promoten ook met 16-32GB, terwijl zelfs de zwaarste gamers aan 8GB ruim voldoende hebben.

1080p is voor desktop gebruik meer dan voldoende, een grotere resolutie betekend alleen maar meer scaling wat in mijn ogen bijna alle voordelen van een grotere resolutie teniet doet. Maar ook hier, de high ends promoten echt niet meer met 1080p schermen tenzij <10inch. En tot ongeveer 24inch is 1080p voor het gross van de bevolking meer dan genoeg pixels.

Websites (en software/games) die slecht geoptimalizeerd waren kwam (deels) omdat we voor het eerst sinds het ontstaan van computers met de hardware de software hebben ingehaald en ondertussen al vele jaren zitten aan een enorme overkill aan hardware kracht, toen in 1 keer de enorm veel zwakkere telefoons veel PC taken gingen overnemen de markt overspoelden, moesten de websites (en software) wel weer de focus leggen op geoptimalizeerde codes.

Ondertussen begint ARM ook in hetzelfde vaarwater te komen als Intel/AMD. De huidige high end ARM's zijn voor het gross van de bevolking gewoon meer dan voldoende en ook dat zal gaan stagneren.
de high end PC's promoten ook met 16-32GB, terwijl zelfs de zwaarste gamers aan 8GB ruim voldoende hebben.
onzin: http://imgur.com/a/eoKy2
Ja lekker, single vs dual channel, SSD vs HDD pagefiles. Nee lekker eerlijke vergelijking. Buiten dat is dit een zwaar gemodde game waar bijna de gehele steam workshop in verwerkt zit. Een zwaar gemodde Skyrim trekt ook vele malen de resources dan de orginele system requirements en brengt de high end PC's van nu nog op zijn knieën.

Overigens speel ik Cities Skylines ook met 8GB ram en het spel is nog niet voorbij de 4-4.5GB RAM verbruik heengekomen. Alhoewel die wel 750 assets meer heeft.

[Reactie gewijzigd door batjes op 22 juli 2024 23:49]

City skylines wordt door de meerderheid van de spelers gebruikt met vele mods. Dus ik vraag me af waarom je zo giftig uit de hoek komt: dit is helemaal geen onmogelijk scenario, en de verschillen zijn groot.

Daarnaast worden de effecten van SSD en pagefiles allemaal geisoleerd (combinaties HDD/8GB, SSD/8GB, HDD/16GB, SSD/16GB worden allemaal apart bekeken), dus ik snap echt helemaal niet waarom je pretendeert dat de cijfers oneerlijk zijn.

En als kers op de taart geef je zelf aan dat een ondertussen vrij oude game zoals skyrim met wa tpopulaire mods al baat heeft bij 16GB.

Dus, ik vraag me af: wat is je punt eigenlijk? Blijf je erbij dat meer dan 8GB nooit nodig is? Want daarmee blijf ik het oneens, en ik snap ook niet dat je dat kan zeggen als je zelf een tegenvoorbeeld in de vorm van Skyrim, een ENORM populaire, last-gen game, aandraagt.
Niet giftig, in ieder geval was dat niet mijn intentie :/

Het punt is, dat met modden je via *insert random game* elke high end pc op zijn knieën kan krijgen. Daarnaast de 8gb single doen en dan 16 dual is gewoon al niet representatief. Doe die 8gb tenminste dan ook dual.

Skyrim heeft helemaal niets aan 16GB, het spel is 32bit.... Met Skyrim haal je de CPU/GPU onderuit, punt was dat je met modden van games elke PC wel onderuit haalt. Niet echt een argument, al heb je 256GB ram, 2 dikke Xeon's en een PCI SSD, ook daarop kan je met games als Skyrim of Cities Skylines de FPS laten droppen.
Zwaarste gamers kan ook betekenen dat je de meeste toptitels speelt.

Hoeft niet te betekenen dat je ook alleen de zwaarste titels speelt.
Heeft ook niets te maken met een game helemaal vol te modden. Zo kan je met elke game de beste high ends onderuit halen. Kul argument IMO >.>
Een auto is sneller dan een fiets.

"Kiang gaat naarstig op zoek naar die ene case waarin een afgetrapte Lada tegen een racefiets van 10K is gezet".
De uitspraak was dat de zwaarste games nog meer dan genoeg hadden aan 8GB.

De populairste city builder van het moment heeft baat bij 16GB, imo is dat een geldig tegenvoorbeeld, en geen obscuur, bijna onmogelijk scenario.
"met mods".

Als jij een hele stad volgooit met dingen uit de Workshop, dan kom je er wel.

GTA V, The Witcher, AC, Just Cause 3, Fallout 4 en andere toptitels draaien prima op 8GB.

Dat er dan één titel tussenzit, die ook nog eens met mods gedraaid wordt...

Zoals je zelf al zegt: de populairste "city builder" van het moment. Want als je even snel de sales numbers vergelijkt, dan zie je dat Fallout 4 al binnen 24 uur op 1,2 miljoen sales zat. Cities: Skylines bereikte dat na ongeveer een jaar.

Overigens was de uitspraak "de zwaarste gamers"

Die hoeven natuurlijk niet per se een city builder te spelen, en naar aanleiding van sales, verwacht ik ook dat de meeste gamers absoluut geen probleem zullen hebben met 8GB
Ben het eerlijk gezegd wel met je eens, bijvoorbeeld Star Citizen (Alpha, dus niet geoptimaliseerd, maar toch) gooit gelijk mijn hele 8GB RAM vol (wel WAT programmas open op de achtergrond maar ik sluit eigenlijk altijd alles af behalve SOMS Chrome).

Dus ik denk dat iedereen die een nieuwe gaming PC wil en nieuwe games wil spelen zeker baat heeft bij 16GB, al is het maar om niet alles op de achtergrond af te hoeven sluiten.

Anyway, my 2 cents.
Anoniem: 511810 @batjes22 februari 2016 19:17
daar gaan we weer, alsof een pc alleen maar voor gaming gebruikt wordt....
zucht
Een personal computer heeft doorgaans als hoogste load gamen. Voor dev/video werk heeft men doorgaans een workstation.
Anoniem: 511810 @batjes25 februari 2016 08:22
kom maar op met die minpunten:
wat een b8LLCR#P
Wat doen de meeste mensen op hun PCtje thuis dan? CADden? 4k films bewerken?
Anoniem: 511810 @batjes25 februari 2016 22:22
Thuis werken?
Een RDP/VPN sessie is natuurlijk erg resource intensief.
Anoniem: 511810 @batjes26 februari 2016 18:27
Wel als ik mijn20 gig metadata eerst met ADSL moet uploaden
Anoniem: 319464 @batjes23 februari 2016 09:09
Oh jee dit riepen mensen ib de jaren 80 ook. Als dat was uitgekomen zaten we nog steeds achter monochrome schermen te werken.

En 1080p is niet genoeg voor een computerscherm. Het heeft lang genoeg geduurd voordat ze met hogere resoluties kwamen. Ik heb uit wanhoop maar een medisch computerscherm voor een ziekenhuis gekocht.
Ach mijn game PC heeft 1080p op 24inch terwijl het werkstation op 1440p zit, want een hogere resolutie is wel een stuk prettiger bij veel lezen (goed zicht, dus hoe kleiner en duidelijker de text, hoe meer screen realestace en het is prettiger).

Maar voor gamen is tot zo'n 24inch (geef of neem een een inch of 2 i.v.m. persoonlijke voorkeuren) 1080p gewoon voldoende. Het verschil met 1440 is op de normale kijkafstanden (zo'n 40-50cm) gewoon niet op te merken. Op 10centimeter van het scherm is het verschil duidelijk zat.

Ja ik zie graag een rush naar 4k monitoren en 8k TV schermen maar dat heeft meer te maken dat het dan op willekeurige kijkafstand zo pixelmooi is als de beste ingelijste foto's, wat een goed minimum is voor de toekomst. Maar Henk en Ingrid zitten denk ik niet te wachten op een PC high tower met 4 GTX 980 Titan's voor marginaal beter beeld(op normale kijkafstanden is het verschil minimaal). Je kunt de GPU power beter gebruiken om mooiere pixels tevoorschijn te toveren op 1080p.

[Reactie gewijzigd door batjes op 22 juli 2024 23:49]

Hoewel de bovenstaande punten op zich valide zijn vind ik wel dat je even vergeet dat dingen er op zijn gericht om juist overal te werken in plaats van alleen op een telefoon of pc

Schermen zijn afaik naar de consumenten markt vooral verbeterd in DPI (met een boost sinds de iPhone 4 iirc). Deze techniek heeft het ook gewoon gehaald naar non-mobile devices. De ontwikkelingen worden vooral gepusht door het mobiele platform (waar inderdaad de meeste innovatie zit), maar vinden ook de weg naar non-mobile.

Websites zijn zoals je het zegt, responsive gemaakt. Het idee is niet dat je je focussed op mobiel (we hadden de mobiele website al) maar dat het overal en altijd werkt ongeacht scherm, ga maar eens van de volgende cases uit:

- Smartwatch (?)
- Klein formaat mobiel portret/landschap
- Groot formaat mobiel portret/landschap
- Kleine tablet portret/landschap
- Grote tablet portret/landschap
- Desktop
- (...)

Bedenk je ook dat veel systemen schermen makkelijk op helft van het scherm kunnen zetten en er ontstaat ween een nieuwe maat.

Social media is ook bedoeld om "overal altijd" er te zijn. Dus ook op je desktop, intergratie wordt in elk "smart" device gebouwd om maar meer gebruik te triggeren.

Ik ben van mening dat besturingssystemen gemaakt zouden moeten worden om op zowel mobiel als desktop te draaien. Iets waar Microsoft en Canonical bijvoorbeeld volop in investeren met Windows en Ubuntu.

Bij Remix/Android heb ik te veel het idee dat er alleen maar aan het scenario mobiel/touch is gedacht. Lijkt mij geen top idee aangezien de meeste mensen die ambachtelijk een OS installeren volgens mii dat gewoon nog op een desktop doen. Het lijkt mij dus slim als ze een meer "responsive" gui maken.
Waarom niet? Alle programma's/apps gelijk op elk machine is fijner werken is een goed voorbeeld.
De use-cases zijn totaal verschillend. Op een PC gebruik je 'echte programma's'; CAD programma's, IDE's voor software ontwikkeling, audiobewerkingsprogramma's, etc. etc. etc. Hoe wil je dat gaan combineren met een OS dat gemaakt is voor een klein touchscreen?

Heel zwart-wit: PC = genereren van content, tablet = consumeren van content. Op een PC moet het OS je dus zoveel mogelijk 'uit de weg blijven' zodat je je kunt concentreren op waar je mee bezig bent. Niets fancy's, alleen een desktop, taakbeheer en filemanager is genoeg...

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 147126 op 22 juli 2024 23:49]

De use-cases zijn totaal verschillend. Op een PC gebruik je 'echte programma's'; CAD programma's, IDE's voor software ontwikkeling, audiobewerkingsprogramma's, etc. etc. etc.
Dat geldt voor jou, voor mij en de meeste andere bezoekers van Tweakers, maar ik ben vrij zeker dat in absolute aantallen het overgrote deel van de gebruikers geen CAD-software en IDE's voor softwareontwikkeling gebruikt. Voor mezelf zie ik daar inderdaad geen use-case voor, maar voor mensen die social media gebruiken en af en toe een documentje tikken (waarbij het dan weinig uitmaakt of het MS Office of Google Docs is), lijkt me dat in combinatie met een basislaptop of NUC achter de TV wel een zinnige optie. Zeker als het met de Play Store verbonden is, denk ik dat de mogelijkheden voor veel mensen volstaan. En veel mensen slagen er nog altijd niet in een Windows machine in orde te houden (updates worden tegenwoordig gelukkig standaard al geforceerd, maar software uit de louche hoeken van het internet is nog alomtegenwoordig, met alle gevolgen van dien).
En veel mensen slagen er nog altijd niet in een Windows machine in orde te houden (updates worden tegenwoordig gelukkig standaard al geforceerd, maar software uit de louche hoeken van het internet is nog alomtegenwoordig, met alle gevolgen van dien).
En je denkt dat dat beter gaat lukken met Android? Als je ziet wat voor ellende dat is op smartphones heb ik er weinig hoop op dat dat op een PC beter zal gaan.
Apps in de Play Store worden allemaal automatisch geüpdate. Dus ja dat is makkelijker op Android.
Maar de gewone gebruiker:
- weet (nu nog) niet dat dit bestaat
- weet niet hoe je een ander os moet installeren / wat partities zijn
- wil niet eommelwn aan zijn / haar pc

Dus nee, ik denk niet dat dit echt een enorm succes zal worden. Ik waardeer het werk, maar zoals gezegd voor een selecte groep gebruikers
Rommelen met partities, os installeren, rommelen met pc; is allemaal niet nodig. In het artikel wordt gesproken van een installer, dus met makkelijke schermpjes en 'oké' knopjes, waarmee je het naast je huidige OS kan installeren. Daar hoeft de gebruiker helemaal niet over na te denken.
Hoeveel mensen ken jij die serieuze malware op hun telefoon hebben gehad? Ik eigenlijk niemand.
Net zoals MS het doet, de bende combineren. In veel gevallen is de tablet/smartphone modus ook op de PC handig, net zo goed dat af en toe de uitgebreidheid van een PC op een telefoon handig zou zijn.

Je hebt het nu namelijk enkel over de GUI... Wat zoals op de screenshots te zien is, al aangepast is naar een Windows/ChromeOS/KDE achtig uiterlijk.
Misschien omdat het kan ;) en omdat er hele goedkope windows tablets zijn en Android Touch-first is bedacht en een prima tablet OS is. Het is altijd fijn om opties te hebben, dus dualboot met android + windows is best een markt volgens mij.
Dan moet er nog wel ondersteuning zijn voor de touch screen.
Bij de SP4 is dat er nog niet(of het er ooit komt..) en ben je alsnog gebonden aan toetsenbord en muis. Andere kunnen hier ook last van hebben.
Dualboot is een beetje onzin nu windows 10 een os is wat voor elk apparaat geschikt is en naar behoren scaled
Volgens mij begint dat een standaard ding te worden om "Android-hardware" te kunnen slijten. Het dual-boot idee is nooit reeel geweest. Een computer draait alle code die conform zijn architectuur is en kent geen natuurlijke bariere die het laden van 'afwijkende' besturingssoftware bemoeilijkt. Dual-boot mogelijkheid is geen feature. De afwezigheid ervan wel, alleen is die niet voor de consument bedoeld.

[Reactie gewijzigd door blorf op 22 juli 2024 23:49]

Het enigste wat mijn ouders doen is internet bankieren + mailen.
Remix OS zou dus een perfecte omgeving voor hun zijn, vooral wanneer zij een wat tragere laptop hebben is dit ideaal. Sowieso bij ouderen denk ik dat Remix OS een goed alternatief is voor een volledige desktop OS als Windows, OS X of Linux.
Het enigste wat mijn ouders doen is internet bankieren + mailen.
Dan kan je ze toch ook een goedkope Chromebook of iets dergelijks geven/Chromium OS installeren? Typt lekkerder dan een mobiel apparaat zonder 'de zorgen' van een volwaardig desktop besturingssysteem.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 22 juli 2024 23:49]

Klopt helemaal, maar waarom geld uitgeven wanneer dat niet nodig is?
je kan ook CloudReady proberen. is chromeOS maar dan om op gewone PC's te installeren
Het voordeel van RemixOS lijkt mij dat je, in ieder geval in de nabije toekomst, volwaardige apps kunt installeren uit de Playstore.

Natuurlijk heeft ook Chrome zijn 'Apps', maar dit zijn toch meestal maar halve apps of links naar websites. Echte spelletjes, Angry Birds ofzo, zijn volgens mij niet beschikbaar.

Voor mijn ouders lijkt het me meer 'eens kijken wat we kunnen doen' vriendelijker (apps uit de playstore downloaden). Helemaal als je een google account hebt, koppelen, email wordt automatisch binnen gehaald, automatisch syncen etc.

Verder ben ik zelf ook erg nieuwsgierig naar RemixOS voor mezelf op mijn oude laptop. Gebruik deze eigenlijk voornamelijk voor mediaconsumptie en zo af en toe een stukkie tekst (zoals hier :D), maar echte productie draai ik niet. Met de hoeveelheid apps die voor Android beschikbaar zijn, kun je dan volgens mij een leuke medialaptop draaien. Ik zie voor mezelf nmlk ook niet in waarom ik een compleet windows systeem moet draaien hierop.
Microsoft toen ze windows 8 lanceerden.
Ik, graag zelfs, maar alleen als het geoptimaliseerd is hiervoor. En dit is juist de reden waarom dit project gestart is. Uit het artikel....
"Jide is in 2014 opgericht door voormalige Google-medewerkers, die zich wilde richten op een 'productieve' versie van Android, met onder andere zwevende vensters, een geavanceerde bestandsbeheerder, taakbalk en ondersteuning voor muis en toetsenbord."
Mensen die op al hun devices (telefoon, tablet, pc, tv) hetzelfde OS willen hebben?

Of mensen die Windows ingewikkeld vinden (ik krijg soms het idee dat dat er meer zijn dan ik ooit zou hebben verwacht), maar met dank aan hun smartphone al wel met Android overweg kunnen?

Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat Remix OS niet dusdanig afwijkt van 'reguliere' Android dat die mensen het alsnog niet meer herkennen.......
Er zijn bij bepaalde segmenten veel meer apps voor Android dan voor PC. Ik vind persoonlijk dat geen enkele mail app voor windows kan tippen aan aquamail, hetzelfde geld voor meerdere muziekapps.
Als de kantoorsuites nog wat verbeterd worden, en er development apps komen voor android, ga ik aan de dualboot.
Dit vind ik wel leuk om mee te spelen!
Heb nog wel een oude PC staan, kijken of er nog wat mogelijk mee is!
Laat ik nou toevallig Android in een emulator draaien voor Instagram. Zit ik stiekem de hele tijd te facebook instagrammen, chatten en zelfs mail te kijken via de emulator. In plaats van via m'n pc.

De interfaces van android apps zijn gewoon oneindig veel beter dan die van windows. Vergelijk gmail voor de browser eens met gmail voor mobiel? Wereld van verschil.Het is allemaal lekker simpel, snel en uncluttered. Precies wat windows apps níet meer hebben de laatste jaren.

Verder kan je ook gewoon lekker tinderen (ondertussen vriendin dus niet meer natuurlijk) terwijl je dat op je pc niet eens kunt. En zo zijn er meer apps en games die heel prettig op je android emulator draaien (of op je full blown android pc). Ik zou het denk ik wel aanraden voor m'n moeder!
offtopic: " (ondertussen vriendin dus niet meer natuurlijk) " Zo natuurlijk is dat niet voor veel mensen hoor. :P
mja, ik ben daar vrij traditioneel in. Buiten dat is m'n grietje 16 jaar jonger, knap, lief, rijker dan ik en intelligent...dus ik ga niks stoms doen :+
Hahahah! Nee dat zeg ik ook helemaal niet hoor. Viel me op in je reactie dat je natuurlijk zei. Ken wat mensen die het niet zo met ethiek hebben vandaar dat ik het zei... Ik deel jouw standpunt overigens.
hehe ook het eerste wat ik dacht...
Wat dacht je van alle apps die op mobiel draaien maar niet op pc. Nu gaat het spel andersom gespeeld worden. Mobile OS'ssen gaan naar de desktop en dan worden er mobile apps uitgebracht die op de desktop beter draaien en zo wordt het oude OS (zoals) windows steeds meer absoleet.
ik zie het wel voor me hoor, gewoon op een stick als rescue stick met antivirus ed... of gewoon als eigen desktop als ik ergens anders ben....maar dus wel meer als noodoplossing....;-)
Wij als lokale omroep gebruiken een App voor uitslagen op te halen (vraag me niet waarom 8)7 ) maar daar is dit ideaal voor. Zo hoeven we niet meer onze eigen tab mee te nemen.
Het is lekker licht.
En je kan al je favorieten Android apps draaien (zou zelf niet kunnen bedenken waarom maar het kan).

[Reactie gewijzigd door Matthijz98 op 22 juli 2024 23:49]

mijn vrouw heeft een android emulater op haar windows laptop draaien om de gtst app te draaien. en zo zullen er vast meer apps zijn.
Waarom niet gewoon via rtlxl.nl?
omdat ze de app draait en dat een soort spelletje is. en niet om de afleveringen te bekijken.
Ik denk dat licht inderdaad de voornaamste reden is. Zo draai ik nu Ubuntu naast mijn Windows want ik heb niet altijd Windows (en de daarbij geïnstalleerde programma's) nodig

[Reactie gewijzigd door RobinF op 22 juli 2024 23:49]

Eigenlijk wil ik hier voor een -1 geven maar vooruit omdat jij het bent een +1.
bedankt voor het helpen van een lichtelijk dyslectisch persoon. :)
Vervang ouders met school. Het zijn veelal de scholen die op kinderen stickers willen plakken.
Volgens mij hebben jullie allemaal verkeerd. Het zijn de kinderen die op alles stickers willen plakken ;)
in tegendeel, ouders willen perfecte kinderen en scholen meppen ouders terug naar de realiteit.... daargelaten dat alles een stempel krijgt omdat de "maatschappij" dat verlangt. Dat het nu individualisering van de maatschappij.

On topic: ik juich alleen maar toe dat er nog pogingen gedaan worden om ons niet blind te laten staren naar 1 besturingssysteem.
Naar mijn ervaring zijn het veelal de scholen die aandringen op "het laten onderzoeken van het _probleemkind_". De meeste scholen vinden hun reputatie belangrijker als het welzijn van het kind. Naast dat scholen moeilijk "actie kunnen ondernemen" tegen probleemkinderen als daar geen sticker op zit (met sticker is het kind lekker simpel naar een sticker school te trappen). Daar komt nog bij dat probleemkinderen moeilijker zijn voor het personeel, wat geld kost en ook meespeelt.

Lang niet elke basis/middelbare school handelt zo, maar uit mijn ervaring.... de meeste wel.

[Reactie gewijzigd door batjes op 22 juli 2024 23:49]

Als een linux mint telefoon zou bestaan, dan had ik hem al gehad. Maargoed, ik kan alleen maar hopen dat de ubuntuphone ooit echt een meerwaarde vertegenwoordigd voor ons linuxgebruikers. Hiermee wil ik aangeven dat velen mensen om diverse redenen een ander besturingsysteem willen.

[Reactie gewijzigd door govie op 22 juli 2024 23:49]

Ik heb nog een paar goedkopie Windows 10 tablets, is gewoon een x86 PC. Lijkt me wel handig om daar een bruikbaar OS op te zetten ipv Windows 10
Zo groot is het verschil tussen een tablet en een laptop toch niet?
Nee.

Disclaimer: ik wil ook geen Android op een tablet. Of smartphone
Stel dat dit goed gaat draaien op de pc en je kan gebruik maken van de playstore, dan zou je dus je favorieten GSM games op de pc kunnen spelen.

Of zie ik dit verkeerd.

[Reactie gewijzigd door Tjm De Groot op 22 juli 2024 23:49]

Klopt inderdaad, al draait je dit naast bijv. Windows, dus je kan niet vanuit Windows dan een Android spel starten maar zal moeten wisselen.
Ja dat is inderdaad het grootste voor deel. Lekker angry birds op je pc.
Dat is gedeeltelijk waar. Tegenwoordig maken veel applicatie ontwikkelaars hun apps niet 100% universeel waardoor deze bijvoorbeeld op andere schermgroottes verkeerd of niet werkt
Ik gebruiken remix os op een pc met touchscreen om daar het square up kassasysteem mee te gebruiken. Dit werkt heerlijk op 21".
Tablet kan ook maar dit was al in bezit.
Touch screen werkte out of the box? Want we merken bij de surface pro 4 dat dat niet werkt.
Hoop dan ook bij deze release dat de functie wel werkt voor de SP4, zal wel niet.
dell-s2240t werkt zonder problemen. Aangesloten op een Gigabyte brix
Bij de Alpha versie was het niet nodig om het hele OS opnieuw te installeren, als je de usb stick niet formatteerde bleven je bestanden en instellingen bewaard. Dat er een installer in komt is wel fijn, draaien vanaf een usb stick werkt niet optimaal.

EDIT: Ik gebruik Remix OS op mijn chromebook voor simpele dingen als tekstverwerking en Spotify, dit omdat de Android apps voor mij meestal beter werken dan de Linux versies of web apps.

[Reactie gewijzigd door wolter. op 22 juli 2024 23:49]

Heb dit zitten testen omdat bepaalde apps enkel beschikbaar zijn op tablet of smartphone (stievie.be bijvoorbeeld).
Helaas krijg ik die in geen enkele emulator en ook niet in RemixOS werkende.
Andere reden om het te testen was: gratis en licht.
Echter viel dat wat tegen, een Linux Mint USB stick kon ik al even snel opstarten als RemixOS.
Maar ik blijf het opvolgen dus.
Hopelijk werkt deze dan wel op mn laptop(bios versie).

Het valt mij op dat bij het installeren/booten van de OS dat mijn USB 3.0 rete traag is in vergelijking zodra ik in windows ben.

Op mijn PC en sruface pro4 werkt de UEFI versie prima, ook al miss ik touch bij de surface.
Anoniem: 616444 22 februari 2016 13:18
Heel interessante ontwikkeling. Net zoiets als de Google Pixel C Android laptop.
Zou Android nu dan toch echt een serieuze concurrent gaan worden van Windows op de PC.

Ik ben benieuwd naar een review!
NEE, android zal nooit de goede hardwareondersteuning krijgen mbt externe apparaten (printers ed) tevens als Google er zelf niet achter gaat staan zal t nooit een groot suc6 worden! dus zolang dit soort projectjes nog door semi-hobbyisten word gedaan....blijft t geen groot suc6!

en waarom eigenlijk? is windows10 niet goed ofzo?

edit: Waarom -1...ik reageer op een vraag!??!?!

[Reactie gewijzigd door bArAbAtsbB op 22 juli 2024 23:49]

Printen gaat nochtans perfect vanaf mijn Android telefoon. 99% van de mensen interesseert het geen zier of apparaat X uit 2003 ondersteund wordt. Als toetsenbord, muis en USB stick maar ondersteund worden is het al snel goed.

Het moge duidelijk zijn dat dit geen vervanging voor Windows is maar voor een hele hoop mensen zou het voldoen. Zie ook Chrome OS, iOS en in mindere mate Linux.
Grappig, net remix os geroot om in vmware te draaien.
Interessant. Eens kijken of een oud Samsung netbookje voldoet....
Erg goed dat de proliferatie van Chromium OS nu ook richting oude hardware gaat. Het levert in dat segment alleen maar meer keuze op naast Linux Mint/Xubuntu/Lubuntu etc. om een oude bak nieuw leven in te blazen.

Overigens is het bedrijf Neverware al sinds 2009 bezig met een eigen versie van Chromium OS die op oude hardware draait, namelijk CloudReady. Ze hebben zelfs een lijst met door hun gecertificeerde hardware opgesteld waar CloudReady gegarandeerd op werkt omdat ze de drivers van deze hardware in CloudReady hebben ingebouwd.

The Verge schreef in 2012 al over Neverware en publiceerde afgelopen week een in-depth editorial over dit bedrijf dat vele Amerikaanse scholen met beperkte financiële middelen helpt om oude Windows-laptops en bakken om te toveren naar Chrome laptops of desktops.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.