Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 49 reacties

Naast de Fast Ring en de Slow Ring komt Microsoft met een derde 'ring' voor Windows Insiders. De Release Preview-ring is bedoeld voor mensen die op dezelfde 'branch' van Windows willen blijven, maar wel eerder updates en nieuwe features willen uitproberen.

Builds in de Release Preview-ring zullen een minimale kans op grote bugs hebben, zo belooft Microsoft. Voorlopig bestaan builds in de Release Preview uit kleine updates voor de huidige versie van Windows 10. Gebruikers in de Fast Ring, waar inmiddels wekelijks updates voor uitkomen, en in de Slow Ring zullen alvast updates krijgen in de aanloop naar de komende versie van Windows 10, die de codenaam Redstone draagt.

Gebruikers in de Fast Ring en Slow Ring kunnen niet zomaar terug, maar moeten daarvoor Windows opnieuw installeren. De Release Preview-ring zal beschikbaar zijn voor de desktop-versie van Windows 10 en voor Windows 10 Mobile. De functie gaat ergens in de komende weken live. Windows Insider is het programma van Microsoft om gebruikers nieuwe builds van Windows 10 en Windows 10 Mobile te laten testen en de feedback te verzamelen.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (49)

Ik snap iets niet. Wat heb je er aan als gebruiker in zo'n ring? Ja oke, eerder features ontvangen. Maar ik heb liever een stabiel systeem zonder bugs, met minder features, dan een onstabiel systeem, met meer features.
Dat is nu juist het mooie, er zijn in totaal 4 ringen waaruit je kunt kiezen, en je kunt de ring kiezen die voor jou het meest geschikt is.
Er zijn er eigenlijk 5 voor het grote publiek: Fast, Slow, Release Preview, Current Branch en Current Branch for Business. Die laatste is wel alleen op Pro maar hij is beschikbaar voor het grote publiek. Zeker Tweakers hebben waarschijnlijk wel de de Pro-editie van Windows.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 10 februari 2016 21:08]

En dan is er nog LSB, een aparte branch die nooit nieuwe features krijgt en is bedoeld voor o.a. pinautomaten, fabrieksinstallaties en POS (kassa's en verkoopapparatuur). Deze kan je niet zomaar krijgen en werkt uitsluitend met Windows 10 Enterprise.
Uh, nee, de long-term servicing branch is niet bedoeld voor dat soort apparaten. Windows 10 IoT is de opvolger van Windows Embedded, en die is daarvoor bedoeld.
nvm

[Reactie gewijzigd door Whatson op 11 februari 2016 10:25]

Dat is nu juist het mooie, er zijn in totaal 4 ringen waaruit je kunt kiezen, en je kunt de ring kiezen die voor jou het meest geschikt is.
Ik wil de nieuwste updates (dus als eerste), maar super stabiel. Welke ring moet ik dan kiezen?
Ligt eraan bij welke van die twee je de nadruk legt. Als het eerste het belangrijkste is dat zou ik voor de Slow Ring kiezen. Deze is vaak al zeer stabiel, als er namelijk serieuze problemen inzitten wordt hij niet verder geduwd dan de Fast Ring. Als je nog wat meer zekerheid wil hebben kan je voor deze nieuwe Release Preview ring gaan. In principe is dit een RTM build en zal er niks meer veranderen tot de publieke release.
Beide 100%. Dat is wat we allemaal toch willen? :)
Misschien een aanvulling voor wie nog niet meedoet met het Insider programma: voor zover mij bekend kun je alleen deelnemen als je instemt met uitgebreide foutrapportage naar Microsoft. Als je dus 'sneller stabiele updates' wilt ontvangen, en het gaat om de pc waarop je je dagelijks werk doet, dan is dit wel wat je ervoor over moet hebben :)
Fijn, hier zat ik op te wachten. Ik heb geen extra computer voor handen, maar wil wel graag de eerder nieuwe features hebben. Nu kan dat dus, zonder veel risico. Prima zet van Microsoft, wellicht zelfs wel wat laat.

Dit had geen reactie op AnonymousWP moeten zijn...

[Reactie gewijzigd door fjjl op 10 februari 2016 20:19]

Je kunt al jaren lang nieuwe features testen op 1 computer zonder je systeem ervoor overhoop te hoeven halen. Dit kan op verschillende manieren, maar ik zal hier 3 voor de hand liggende opties noemen.

1. Je installeert een windows current branch en een windows fast ring in een dual boot configuratie (waardoor je de ene windows kunt gebruiken om te testen en de andere voor dagelijks gebruik.
2. Je installeert een programma als unraid of esxi (of een ander virtualisatie programma) en maakt twee virtual machines met die windows versies die je wilt (als je een server hebt kan het zelfs over het netwerk)
3. Naar mijn weten is het in windows 10 ook mogelijk om hyper-v te draaien, waardoor je een virtual machine in windows kunt laten draaien (ook esxi kan dit) deze feature moet je wel los aanzetten in de windows features lijst.

Er zijn vele andere manieren om zaken te testen, maar persoonlijk zou ik alle "preview" branches (slow fast etc) links laten liggen tenzij je weet waar je mee bezig bent.
nadeel van virtualisatie technieken voor desktop is dat het vaag wat onresponsief aanvoelt (althans, mijn ervaring met esxi/xenserver voor windows, commandline werkt prima). Dual boot is dan nog de beste optie, maar hier moet je al vanaf de eerste installatie rekening mee houden, partities verkleinen gaat niet altijd goed :+
Je kan ook een extra HDD/SSD bij zetten mocht je daar de middelen nog voor hebben. Ik heb zelf niet heel veel ervaring met virtual machines anders dan ze te gebruiken als test omgeving dus weet niet hoe responsief het allemaal is, maar je kunt er wel hele coole dingen doen met virtual machines zoals 2 pc’s draaien op 1 kast en zelfs 7. Hieronder links naar de videos ervan en er wordt zelfs uitleg gegeven over hoe je het zelf kunt doen.

2 gamers, 1 PC
http://youtu.be/LuJYMCbIbPk

7 gamers, 1 PC
http://youtu.be/LXOaCkbt4lI
Dan is het Insider programma niets voor jou, en dat is je goed recht. Ik draai al sinds het begin van het Windows 10 Insider programma mee met mijn meestgebruikte PC, en daarmee wist ik ook wat te verwachten bij het updaten van mijn andere machines. En misschien kan je helpen om het systeem stabieler te maken en heel misschien kan je de richting waar het in gaat wat bijsturen.
Of met andere woorden, je wilt gewoon in de Current Branch blijven. Deze ring is voor mensen die graag een stabiele build hebben maar nieuwe features in de aparte apps en drivers eerder willen testen.
Maar ik heb liever een stabiel systeem zonder bugs, met minder features, dan een onstabiel systeem, met meer features.
Dan moet jij dus geen alfa- of beta-tester worden, ;)
En dus kan je dan beter in de productie ring of via de Insider app terug gaan naar de productie branch.

Ik wil FAST 8-)
Omdat je niet tevreden bent met wat er al was? :) Ik zit nog op Android 5. Maar ik mis Android 6 eigenlijk helemaal niet. Het bevat alles al en is al super smooth. Ahh the joy!
Neen. Om deel te nemen aan het Windows Insider Program moet je een stabiele legale build van Windows 10 hebben. Als je die nooit hebt gehad of geüpgraded hebt van een illegale versie van Windows 7of 8 dan heb je nog steeds een illegale Windows 10 installatie. Maakt niet uit of het een preview release is of niet.
En toch staat er als ik mbv winver controleerLicensed to: Draakje
En dat was een nieuwe computer met een verse install van insider preview versie.

En ik ben niet de enige die dit beweert.

http://www.gottabemobile....-free-windows-10-upgrade/
http://arstechnica.com/in...dont-have-windows-7-or-8/
http://www.askvg.com/the-...-get-windows-10-for-free/

[Reactie gewijzigd door DRaakje op 10 februari 2016 21:31]

Maakt niet uit dat het geactiveerd is of niet. Het is en blijft een illegale licentie.
Insider builds kan je wel gratis gebruiken. Echter verlopen deze builds na een tijd (waardoor je dus een nieuwe build moet installeren)
Neen, zo werkt het niet. Surf naar de website van het Insider Program. Er staat dat een versie van Windows 10 vereist is om mee te doen aan het Insider Program. Als je vroeger een illegale versie van Windows had, hebt deelgenomen aan het IP tot aan 10240 (bijvoorbeeld) heb je nog steeds niet zomaar plots een legale versie. Opnieuw: het maakt niet uit of het een preview is of niet, illegaal is illegaal en het Insider Program, zoals al zo vaak gezegd door Microsoft, maakt je illegale Windows niet plots legaal.
Ik ben benieuwd of dit ook voor het insider programma voor Windows Phone beschikbaar komt. Daar zit ik zelf in de fast ring maar het aantal updates valt erg mee. Ik ben nog maar 1x een echt grote bug tegen gekomen in de maanden dat ik in de fast ring zit.
In de laatste regel van de tekst staat je antwoord.
Nee daar staat het antwoord niet. Het insider programma is weliswaar voor Windows 10 als Windows Phone beschikbaar maar het is niet duidelijk of de nieuwe tier wel voor Windows Phone beschikbaar komt. Alle bronnen die ik vind lijken daar onduidelijk over.
De Release Preview-ring zal beschikbaar zijn voor de desktop-versie van Windows 10 en voor Windows 10 Mobile
Mazzelaar. Ik ben er al zat tegengekomen, en natuurlijk gemeld. De laatste tijd is het minder qua bugs, dat wel. Er is nu een update aan het uitrollen, 10.0.10586.107, geen idee wat het is, kijk even of hij voor jou beschikbaar is.
Zoals in het artikel staat;
De Release Preview-ring zal beschikbaar zijn voor de desktop-versie van Windows 10 en voor Windows 10 Mobile
Dit lijkt mij een goed signaal. Als er een release-preview ring komt kan dit erop wijzen dat we dicht bij een werkelijke release komen :)

[Reactie gewijzigd door one1 op 10 februari 2016 20:41]

Het wijst er meer op dat Microsoft de Fast en Slow Ring gewoon wilt vrijmaken om door te kunnen gaan met het testen van Redstone, nu hebben ze een Ring toegevoegd die de functie van de Fast en Slow Ring sinds begin november overneemt.
Ja, inderdaad. Toch toont dit aan dat ze meer greep krijgen op hun OS en terug stabieler kunnen beginnen werken met misschien (en hopelijk) snellere releases.
W10M is nu stabiel genoeg op mij Lumia 820 als daily-driver. Bij de RedStone builds kijk ik nog even de kat uit de boom, ik verwacht eerst een aantal instabiele updates. Dus ik ben blij dat ze deze ring hebben toegevoegd, zodra RedStone naar fast-ring gepushed word switch ik naar de Release Preview ring

Overigens is er zojuist een nieuwe Insider build op de fast-ring gezet: 10.10586.107 met de volgende changes:
  • Fixed an issue where in some cases a device could be missing tiles on the Start screen after going through the device out of box experience.
  • Improved support in Narrator to speak in multiple languages.
  • Improvements to the device reset experience when BitLocker\Device Encryption is enabled by enterprise policy or by the user.
Het zijn vooral fixes voor devices die een nieuwe W10M installatie draaien, het vermoeden is dan ook dat Microsoft binnenkort W10M naar de oudere devices gaat pushen.

[Reactie gewijzigd door Sc0tTy op 10 februari 2016 22:54]

Ben blij dat ze deze ring hebben toegevoegd. W10M is nu stabiel genoeg op mij Lumia 820 als daily-driver. Bij de RedStone builds kijk ik nog even de kat uit de boom, ik verwacht eerst een aantal instabiele updates.
Dus zodra RedStone naar fast-ring gepushed word switch ik naar de Release Preview ring
Eigenlijk heb ik bij de eerste paar Redstone builds best wel hoge verwachtingen, de huidige 14257 draait beter dan voorgaande builds. Nu, het is toch niet dat je het zou kunnen installeren op een Lumia 820. De eerste paar builds zijn namelijk beperkt tot de Lumia 550, 950 en 950 XL.
Ik neem aan dat je de PC versies bedoelt?

De mobiele 10.0 updates liepen qua stabiliteit ook wel wat achter op die van de desktop, dus ik verwacht daar hetzelfde van de RedStone updates. Of Microsoft heeft juist al z'n devs op RedStone gezet en op 10.0 alleen een handje-vol devs maar dat lijkt me geen slimme zet, er zijn al toestellen te koop met W10M die Microsoft op dit moment geen goede naam geven...
Op WC wordt deze ring ook al 'carrier avoidance mode' of te wel 'dev preview 2016' genoemd.
Voor wat context op deze opmerking van Sake: omdat de voorganger van Windows Insider Program de Windows Phone Preview for Developers was genoemd en deze nieuwe ring lijkt grotendeels datzelfde programma te zijn.
Slow Ring gebruikers zijn toch nog steeds op 10586 dus die hebben niks om terug te draaien.

Anyway, ik denk dat dit een gemiste kans is. Ik denk dat ze de Preview Release ring hadden moeten gebruiken om ook builds voor hun publieke uitrol te testen. Dus met andere woorden: alleen de builds waarvan het zowat zeker is dat ze voor publiekelijke uitrol zijn bedoelt. Dus 10586 was 2 dagen - ofzo - uitgerold naar de Release Preview ring.

Nu ja, fijn dat ze meer opties toevoegen voor Insiders, maar ik blijf lekker op de Fast Ring. :)
Gebruikers in de Fast Ring en Slow Ring kunnen niet zomaar terug, maar moeten daarvoor Windows opnieuw installeren. De Release Preview-ring zal beschikbaar zijn voor de desktop-versie van Windows 10 en voor Windows 10 Mobile.
Dit klopt niet helemaal. Je kan namelijk wel terug naar een vorige preview build. Tevens kan je ook uit de insider build uitstappen. Dit moet je tot heden nog doen met W10M om specifieke firmware updates van je toestel te ontvangen. Al gaat MS dir straks ook leveren in de fast- en slow ring.

Net de 10.0.10586.107 update geïnstalleerd op mijn lumia 930 en merk voornamelijk dat Edge iets sneller reageert. Verder draait w10m lekker stabiel en snel.

[Reactie gewijzigd door vali op 10 februari 2016 22:29]

Ik heb zowel op mijn desktop als op mijn lumia 535 vanaf het begin win 10 (fast ring) draaien. Bewuste keuze. Mocht het niet werken dan is een herinstallatie of reset zo gebeurd. Tot nu toe slechts één keer hoeven doen op de lumia en één keer op de desktop.

Het blijft leuk om nieuwe updates te ontvangen zij het dat het nu met kleine stapjes vooruit gaat in plaats van eens per maand een grote update.

Tot nu toe zeer tevreden over windows 10 en 10 Mobile. Geen Android meer voor mij. Nu wel aan het sparen voor een high-end WP toestel 8-)
Dus als ik het goed begrijp dan krijg je als release preview eerder kleine updates zoals gister bijv 10586.104?
Die is oud! :) Krijg net 10.0.10586.107 op mijn telefoon binnen, 750 MB, schijnt een cumulatieve update te zijn. Dat is Fast Ring.

Maar zoals gewoonlijk geen nieuws van MS over wat de inhoud is, in tegenstelling tot het eerdere bericht.

Edit: deze update geeft ook op de telefoon de optie Insider Release Preview-ring.
daarnaast ook:
• Fixed an issue where in some cases a device could be missing tiles on the Start screen after going through the device out of box experience.
• Improved support in Narrator to speak in multiple languages.
• Improvements to the device reset experience when BitLocker\Device Encryption is enabled by enterprise policy or by the user.

[Reactie gewijzigd door ADQ op 10 februari 2016 22:07]

De release notes zijn inderdaad wel degelijk gewoon beschikbaar. Anyway, de Release Preview ring is beschikbaar ongeacht de versie van Windows 10 Mobile die je draait zoalng het maar een 10586-basebuild is. Dus de .0, .11, .29, .36, .63, .71 or .107 release van Windows 10 Mobile zijn vereist om deze ring te zien. Build 10586.107 is trouwens ook beschikbaar op de Release Preview-ring, maar vreemd genoeg niet op de Slow ring, blijkbaar.
Het zijn niet perse kleine updates, maar meer updates aan componenten ipv volledige Windows builds zelf. Bijvoorbeeld: een tijd geleden kreeg de mail app een vernieuwde interface voor de Fast en Slow Ring gebruikers, die pas enkele weken later uitrolde naar de Current Branch. Met deze nieuwe Ring kan je op de huidige stabiele build blijven, maar kan je wel die nieuwe features voor apps testen. En dat geld voor zowel app, driver als Windows updates (de non-build updates).
Heb de update geïnstalleerd op mijn lumia 625 en draait als een zonnetje. Dat wilt zeggen dat de release nu echt eraan zit de komen. Beter een goed OS en lang wachten dan kort wachten en OS vol bugs. Dit is de juiste stap van Microsoft

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True