Dochterbedrijf Xerox begint pilot voor 'cloudprinten' bij Bruna

Veenman, onderdeel van Xerox, heeft bekendgemaakt te beginnen met cloud-printingservice Innoprint. Via de website van de service kunnen documenten worden geüpload naar internet en daarna geprint bij aangesloten printers, zoals die van Bruna.

Vooralsnog zijn er slechts vier locaties waar een gebruiker zijn documenten kan printen, waarvan drie in Amsterdam. De laatste bevindt zich in Rotterdam. Volgens Joost Wijma, de ontwikkelaarsmanager van het project, worden de winkels van de Bruna met de meeste klanten erbij aangesloten. Dit moet binnen een maand gebeuren. In totaal zal de testfase zes maanden duren, waarna, mits succesvol, alle 330 winkels van de Bruna worden uitgerust met de dienst.

De dienst werkt door gebruikers via hun Google-account te laten inloggen op de Innoprint-website. Daarna kunnen gebruikers het gewenste document uploaden naar de cloud. Vervolgens kunnen ze het document dan printen bij alle printers die zijn aangesloten op het netwerk. Veenman hoopt binnen drie maanden een app uit te brengen op iOS en Android, waarmee hetzelfde te doen is. In deze app wil het bedrijf ook Google Maps-integratie toevoegen om te kunnen zien waar het dichtstbijzijnde printpunt is.

Wat techniek betreft is het systeem een uitbreiding op Follow Me-printen. Elke bedrijfsmatige printer kan in principe gebruikmaken van de software die geleverd wordt met Innoprint. De interface van Innoprint draait bovenop het Extensible Interface Platform van Xerox. Volgens het bedrijf werkt Innoprint met alle merken printers. Het onderhoud van de printers is in handen van Veenman, dat de beschikking heeft over een backend-systeem waarmee de status van de printer in de gaten wordt gehouden.

Veenman hoopt dat zoveel mogelijk bedrijven mee willen doen aan de dienst. Het uiteindelijke doel is om landelijke dekking te hebben met vijfduizend printpunten, waardoor het voor consumenten en medewerkers van kleine bedrijven mogelijk is om onderweg hun printje op te halen. Volgens de fabrikant hebben steeds minder personen belang bij het zelf kopen van een printer. Het printen van een vliegticket onderweg naar het vliegveld of het printen van een factuur voor een dienst zijn enkele voorbeelden waarvoor de dienst geschikt moet zijn.

Betalen kan met Paypal en iDeal en Veenman geeft aan in de toekomst ook losse betaalkaarten voor de dienst te brengen. Voor een A4 in zwart-wit dient 0,15 euro betaald te worden. Voor kleur gaat dit naar 0,45 euro. Een printje op A3-formaat kost het dubbele van een A4.

Heb jij nog een printer thuis?

Ja, gebruik hem regelmatig
48,7%
Ja, ergens onder het stof
34,0%
Nee, nergens voor nodig
17,3%

Aantal stemmen: 2.885. Deelname gesloten op 09-02-2016 14:15. Stemmen is niet meer mogelijk.

Door Jeroen de Vries

Stagiair

19-01-2016 • 14:37

104 Linkedin

Reacties (104)

Wijzig sortering
Ik vind dit maar een bijzonder vreemde ontwikkeling -- Allereerst, wie zegt mij dat mijn printje er ook daadwerkelijk nog ligt? Wie zegt mij dat het printje niet uitvoerig is gelezen, de "afdeling" rond is gegaan? Een simpel printje is toch echt wel heel gevoelig en ook bijzonder toegankelijk, je hoeft hem enkel op te pikken en er je ogen over te laten gaan. Veiligheid, privacy... ver te zoeken binnen cloud printing.

Daar bovenop -- Zouden we er niet beter aan kunnen gaan werken dat printjes uitdraaien helemaal niet eens meer nodig is? Vanuit een zuiver ecologisch standpunt vind ik cloud printing echt een stap achteruit. Tables, smartphones, een PC op iedere hoek van de straat (bij wijze van spreken), is het echt nog nodig anno 2016, om printjes uit te draaien?

Misschien mis ik een bijzonder voor de hand liggend nut voor cloud printing. Maar, ik zie er echt geen enkel heil in. Kan mij echt niet voorstellen hier zelf ooit gebruik van te gaan maken.
Follow me print principe. Dus bij machine code inkloppen en dan komt ie eruit.
Ik neem aan dat het document niet per se direct geprint wordt als je op 'Print' klikt, maar pas als je zelf naast die printer staat en een code invoert. Net als bijvoorbeeld in de bibliotheek.

En juist omdat er zo weinig meer wordt geprint, om redenen die je hierboven zelf aanhaalt, heeft het voor veel mensen geen zin meer om een (dure) eigen printer aan te schaffen. (Die het altijd net niet doet op het ene moment dat je hem wel nodig hebt.) Om over uitdrogende cartridges nog maar te zwijgen.

[Reactie gewijzigd door Fiber op 19 januari 2016 15:00]

Ik neem aan dat het document niet per se direct geprint wordt als je op 'Print' klikt, maar pas als je zelf naast die printer staat en een code invoert. Net als bijvoorbeeld in de bibliotheek.
Dat haal ik niet precies uit het artikel maar het is inderdaad zondermeer een optie, dat zou het al enorm verbeteren. Al is de implementatie van die optie ook wel enigszins complex. Logistiek gezien een beetje verwarrend voor iedere individuele partij die de printers aanbiedt aan de cloud.
Niemand wil zijn concertkaartjes op een printer hebben liggen terwijl je er niet bij bent. :)
Het werkt inderdaad op de manier zoals jij verwacht, print komt pas naar de bewuste printer toe waar jij op dat moment voor staat, pas nadat je hebt ingelogd en de job(s) hebt vrijgegeven. Vrijwel gelijk aan het follow-me principe van de hoge scholen en bedrijven. Alleen nu komt het binnen handbereik van de consument.
Ik neem aan dat het document niet per se direct geprint wordt als je op 'Print' klikt, maar pas als je zelf naast die printer staat en een code invoert. Net als bijvoorbeeld in de bibliotheek.
Dan vermoed ik weer dat het aan het eigen succes ten onder gaat, ik zou voor mijn 10 printjes per jaar hier best gebruik van willen maken. Maar ik moet dan niet in een rij belanden omdat opa zijn boek van 200 pagina's wilt printen.

Ik vermoed dat die 15 cent op zichzelf nog te weinig is, want ik heb er best wat geld voor over om geen printer in huis te hoeven hebben, maar dan moet het wel makkelijk en veilig en vooral snel zijn en bovenal bereikbaar.

Want ik vermoed dat er veel mensen zoals ik zijn, die 20 printjes per jaar doe ik normaliter op de zaak alleen vanwege drukte etc vergeet ik er nog wel eens 10 per jaar en dat is volgens mij het gat wat hier perfect opgevuld wordt.
Maar dat gat wordt heel snel opgevuld door een printer als ik enig extra ongemak of tijd verlies met deze geboden optie.
Ik twijfel of dit wat gaat worden, zelf kan ik een paar situaties schetsen waardoor menig mens het niet zou willen:

Consumenten:
- Printen thuis
- Indien geen printer printen ze op werk of bij kennissen

Bedrijf:
- Bedrijven gaan vaak zorgvuldig met hun documenten om, wat geprint word mag alleen uitkomen bij goedgekeurde bedrijfshardware en over het bedrijfsnetwerk. Daarnaast lenen bedrijven vaak ook printers aan hun medewerkers voor thuis printen indien dit echt een vereiste is.
Zeker wanneer er naar de prijzen gekeken wordt. Met 15 cent voor een zwart-wit printje en 45 cent voor een kleurenprintje verdien je je simpele homeprintertje snel terug...
Die home printer verdient zich niet terug als alleen de kaartjes voor Adele en een keer een gedicht voor Sinterklaas geprint gaan worden. Dan is dit een goed alternatief. 15 cent klinkt veel, maar een printer van 50 euro is duurder. Helemaal als je hem niet gebruikt.

[Reactie gewijzigd door skaars op 19 januari 2016 15:31]

15 cent klinkt veel
En dat is het ook, als je de tijd en middelen erbij optelt die je nodig hebt om naar je lokale Bruna te begeven weer terug naar huis te gaan. Bovendien is Bruna niet 24/7 open, terwijl een printer thuis wel op elk moment van de dag bruikbaar is.

Sterker nog: Bruna is vaak alleen open tijdens kantoortijden, terwijl menig supermarkt vaak tot 21:00 open is. Daarom kan je bijvoorbeeld beter pakketten af laten leveren bij bij de plaatselijke AH dan bij Bruna als je tot in de avond moet werken.

Dit wilt overigens niet zeggen dat dit soort diensten geen bestaansrecht hebben. Niet iedereen heeft thuis nog een printer staan, of heeft de technische know-how of simpelweg zin om zo'n ding ergens neer te zetten en in te stellen.

Thuis heb ik in een kastje een bejaarde zwart/wit HP LaserJet staan met duplex-unit. Die heb ik ooit gedoneerd gekregen van iemand die per se een nieuwe wilde hebben en deze weg wilde gooien. Met dat ding (aangesloten op een CUPS server die ook andere servertaken doet) print ik nu voor ongeveer 2 cent per velletje enkelzijdig en ongeveer 3 cent dubbelzijdig. Goedkoper kan het thuis haast niet. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 19 januari 2016 16:44]

Ik ben het met je eens dat een (bijvoorbeeld) Albert Heijn het op bereikbaarheid (kwa openingstijden) gaat winnen. De middelen die nodig zijn om naar de AH te gaan of naar de Bruna zijn vaak hetzelfde, dus het combineren van je boodschappen en het halen van je printje is mogelijk.
Gamma etc. hebben vaak ook dit soort ruimte tijden.

Zou het een diepe investering kunnen worden meteen: zelf 3D printen bij je DHZ.

In dat geval ga ik zeker wel eens wat printen daar. ;).
Dat vraag ik me nog af. Ik ben voor zo 'n 50euro-printer gegaan van Canon. Maar de navulpatronen zijn zo duur en snel leeg dat het me niks zal verbazen als je goed gaat rekenen het al snel 10-15 cent kost per thuis-printje.
Op die calculaties is deze prijs dan ook precies gebaseerd, je hoeft nu alleen niet meer nieuwe cartridges te bestellen of te laten vullen. En hebt ook geen omkijken naar uitgedroogde koppen.....
Ja en het scheelt een stapel printers op zolder. Er staan er al 2 die het nog prima doen, maar soms is de aanbieding van een nieuwe printer incl cardridges goedkoper als een set losse cardridges.

Maar moet nog steeds een keer een laserprinter halen want met 1 printje per dag voordat ik naar de klant vertrek is dat volgens mij al goedkoper dan zoals ik het nu doe.
Je vergeet alleen dat bij die goedkope printers de meegeleverde cartridges vaak maar halfvol zijn.
....en dat na consumenten onderzoek blijkt dat de meeste thuis printers met half gebruikte cartridges en uitgedroogde/verstopte koppen in een kast stof staan te verzamelen om uiteindelijk bij het grofvuil te belanden.

Dit geld dus niet voor iedereen, en daarom zal dit nieuwe concept dus ook niet voor iedereen het meest ideaal zijn, maar wél voor een hele grote groep andere type gebruikers.
Tja zo kan je alles wel rechtpraten.

Er zijn genoeg momenten dat ik een print nodig heb en dit ben vergeten op werk te doen. Verder zijn er ook vele ZZP'ers die volledig digitaal werken en af en toe papierwerk moeten printen voor boekhouding.
Hier in Groningen worden ze overlopen door studenten die van alles moeten printen, vaak ook posters van A3 of groter. Ik ben er zelf nooit zo actief mee geweest, maar flyers (A6?) doen ze dus niet, terwijl ik die hier heel veel voorbij zie komen.

Wel relax als ze al klaar liggen als je komt. De printshops hier zijn naar mijn idee altijd onderbezet. Altijd vrij lang wachten voor je geholpen word en dan het printen nog. Lijkt soms wel eeuwen te duren (gevoelsmatig).

De RUG heeft ook follow me, heel fijn systeem, alleen studenten kaart tegen een willekeurige machine houden en je papieren vliegen er uit!
Bovendien, inloggen via Google account en google weet al zoveel van je. Dit is vragen om lekken...
Het idee om op deze manier A3 te printen is niet gek, want de meeste thuisprinters printen niet groter dan A4.. Maar dan moet wel de identficatoe beter worden geregeld..

Wordt er direct geprint of moet je bij de printer ook inloggen om de print te krijgen?
Veel vragen, weinig antwoorden.
Anoniem: 727486
@Slavy20 januari 2016 11:54
Hoi Slavy,

Ik zie wel degelijk voordelen als de dekking ervan maar landelijk is. Gemiddelde Mc Donalds is tot een uur of 2 's nachts open.......
Altijd het gedoe met toners of het papier is weer is een keer op. Of mn WIFI werkt weer is bagger.

Jij weet net zo goed als ik dat iedereen creatief omgaat met bedrijfsdocumenten, Google drive, dropbox, onedrive of wetransfer. Ik zit overal en nergens voor mijn werk. Stom maar waar soms wat kunnen uitprinten leest gewoon prettiger dan op een scherm en zeker als je een offerte met de klant wil doorspreken die je thuis hebt gemaakt.

Harelijke groet,
Simon
€0,15 per zwart-wit pagina? :/ Ik snap dat het een niche markt aan het worden is maar dat vind ik persoonlijk wel heel erg prijzig.
Hoe duur was/is het eigenlijk vroeger bij die Supermarkten die een printer hadden staan (al vanaf 2000 of zo had je dat) ?
Ik meen me te herinneren dat dat €0,05 was per zwartwit. Hier in de tabakswinkel om de hoek in ieder geval nog steeds. Die werken natuurlijk niet "in de cloud" maar de extra moeite met een usb stickje is verwaarloosbaar. En grappig genoeg is dat in Amsterdam oud-west, precies in het target gebied van deze pilot.
Hier bij ons in de copycash is het 2,5 cent per pagina ( naar boven afgerond bij oneven aantallen) en 2 cent boven de 100 pagina's.
Je kan wel alleen cash betalen (wss om belastingsredenen) en werkt niet via de cloud. Maar persoonlijk vind ik de extra moeite om een USB stikje mee te nemen verwaarloosbaar en het prijsverschil is enorm
Als je alles meerekent zijn die 15 cent denk ik minder dan wanneer je het thuis gaat printen; zeker als je niet al te veel print op je inkjetprinter (aanschaf, cartridges, afschrijving, soms pure frustratie etc.).

Wel vind ik het ideaal om thuis toch een kleureninkjet te hebben staan voor het scannen en kopiëren. Maar dat heeft ook meer met privacy en luxe te maken.
Je kan wel alleen cash betalen (wss om belastingsredenen) en werkt niet via de cloud. Maar persoonlijk vind ik de extra moeite om een USB stikje mee te nemen verwaarloosbaar en het prijsverschil is enorm
Tja, persoonlijk vind ik het echt teveel moeite om een USB stickie mee te nemen :)

Ongeveer 90% van wat ik wil printen krijg ik per mail binnen en kan ik dan ook op mijn mobiel bereiken en die kan nu net geen usb-stick aan (volgens mij zonder moeilijke snoeren etc)

Als er goede mobiele ondersteuning komt dan voorzie ik hier nog wel een goede toekomst in (als ze alleen winkels gebruiken met ruime openingstijden en nou net geen bruna)
In sommige gevallen is het misschien handig, maar is dat het waard om 6 keer zoveel te betalen?
Al helemaal als je kleur wilt printen. Dit zijn prijzen uit de jaren 80. Wordt geen succes.
Jaren 80 betaalde je 5 gulden voor A3 kleur (en kwaliteit van destijds...) Nu dus 90 cent en 600dpi.
"€0,15 per zwart-wit pagina?"
- afschrijving apparatuur
- kosten toner
- terugverdienen investering van het gehele systeem
- personeelskosten
- winst maken voor toekomstige ontwikkeling

15 cent is een prima prijs
Lol. Zo kan je natuurlijk ook een prijs van €1 per pagina goed praten; random wat kosten noemen en dan zeggen dat het een prima prijs is.
random wat kosten? ga slapen jochie en laat de groten praten
Een printer kost geen drol met compatible cartridges. Met 0,45 per pagina in kleur tikt dat wel aan. Bovendien moet je nog ophalen en dat kost ook weer tijd, brandstof en met een beetje pech parkeerbelasting. Dus nee, ben blij met mijn Home Printer. Bovendien, google account, cloud, whatever etc. dus al je privacy gerelateerde zaken ga je er toch niet laten drukken.
Ja de verplichting om via Google in te loggen is voor mij al een grens. Ik heb een Google account voor YouTube, maar dat emailadres gebruik ik niet. Ik heb geen zin om dat emailadres te delen met andere bedrijven en dat is ongetwijfeld wel wat er gebeurt als je via google inlogt, ze moeten toch weten wie je bent na het inloggen.

Als ik een pakket z/w moet printen (50+ pagina's) dan overleg ik wel met de baas of dat op het werk even kan, eventueel tegen een gebakje bij de koffie :P Als het enkele pagina's zijn dan doe ik dat wel thuis. 4 A4'tjes in kleur kost dus bijna 2 euro, plus een euro parkeerkosten (en dan woon ik nog in het oosten, dat zal in Amsterdam wel anders gaan), wat geld voor de benzine, je moet op en neer dus ook tijd en je bent dan tenminste 3 euro en een half uur verder voor 4 gekleurde A4 bestanden.

Nee tenzij ik er toevallig boven kom te wonen zie ik me deze services niet gebruiken.
In Amsterdam hoef je niet met de auto want daar zit zo'n 'Printshop' natuurlijk om de hoek van de straat en kun je dus lopen. En kleurenprints uit je printertje thuis zijn ook niet gratis, als je de inkt meerekent...
Wat is het verschil met een copyshop?

En ja die bestaan nog steeds, kosten een stuk minder en hebben ook nog eens een stapel prullaria om eventueel in te binden, kaftjes, etc.

Een service als deze zou ik persoonlijk alleen in uiterste nood gebruiken.
Voor die 3 prints die ik per jaar print zou dit een alternatief kunnen zijn. ( ik print nu die 3 prints op de zaak af )

Afgezien van kosten is er ook een kwestie van ruimte. Zet liever een extra game console weg dan een printer die 99 procent van de tijd onbenut blijft...

Zo kan het voor meer mensen interessant zijn. Overigens kan het ook inderdaad voor velen ook totaal geen toegevoegde waarde hebben en ik moet je daarbij gelijk geven: privacy gevoelige zaken zou je op deze manier niet willen verwerken neens.
Anoniem: 16328
19 januari 2016 14:41
Ik mis de optie: Ja, ik gebruik hem regelmatig.
Inderdaad. Of de optie "Ik print bij een copy-shop om de hoek voor 0,08 Euro.".

Printen doe ik eigenlijk niet. Scan het liefst al m'n post naar OneDrive of Google Drive. Heb je gelijk ook OCR op al je facturen, post e.d. En als ik een keer zelf (veel) wil printen, doe ik dat bij de copyshop om te hoek met een USB stick. Is het voordeel ook een laserprinter ipv de kleuren inkjet thuis.

Helaas moet je vandaag de dag nog steeds voor sommige dingen als NS/Thalys voordeeltickets of andere soorten kaartjes nog steeds een uitgeprinte versie meenemen ipv dat ze het vanaf je smartphone kunnen uitlezen.

[NS opmerking toegevoegd]

[Reactie gewijzigd door twkr18526 op 19 januari 2016 14:59]

Misschien een dealtje met de NS maken.... niet te hopen dat het dan net zo afloopt met de printer als met de piano's in Amsterdam en Nijmegen met de poepluiers
Lees hem inderdaad als regelmatig. Als het kan worden aangepast doe ik dat.

[Reactie gewijzigd door Whisperar op 19 januari 2016 15:02]

Dagelijks word vaak gezien als regelmatig, maar je hebt een punt. :)
Ja, gebruik hem regelmatig
Voor alle concert kaartjes staat er een zwartwit laser printer. voor de rest gebruik ik hem eigenlijk nooit.
Concertkaarten, treinkaartjes, vliegtickets, op internet bestelde entreebewijzen en af en toe een brief.
Concertkaartjes, bioscoopkaartjes en instapkaarten voor vliegreizen kun je steeds vaker digitaal op je telefoon zetten. Iemand bij de ingang scant dan de QR-code op je telefoon en je mag naar binnen.

Het afgelopen jaar moest ik voor mijn werk veel heen en weer vliegen, en ik heb altijd ingecheckt met mijn telefoon.

Als ik mijn printer gebruik stof ik hem inderdaad eerst af.
Heb ik nooit echt veel vertrouwen in gehad, stel je voor dat je gsm net platvalt
Ik zou de service direct gebruiken als ze de optie toevoegen mijn geprinte pdfje in een enveloppe te stoppen, te voorzien van postzegel en in de postzak te stoppen die toch al bij de Bruna ligt.

Ik print NOOIT iets voor mezelf, maar soms moet je nog wel eens iets per post versturen. Ik heb een hekel aan printen en een hekel aan speciaal naar het postkantoor fietsen voor één lullig briefje. Ik zou er dan ook gerust twee euro voor over hebben als ik alleen m'n PDFje met ontvangadres hoef te uploaden en vervolgens kan vertrouwen dat het dezelfde dag nog fysiek op de post gaat.
Dat klinkt inderdaad als een heel logische service uitbreiding. Ook iets wat Post NL zelf zou kunnen aanbieden. Brief in word of pdf uploaden op de site en het wordt netjes verstuurd, afrekenen via iDeal.
Dat zou inderdaad superhandig zijn. PostNL had vroeger kaartwereld.nl maar heeft dat juist verkocht aan een ander bedrijf. Voor prentbriefkaarten (zo heetten die dingen vroeger) is er dus al zo'n dienst.
op hun login pagina zie ik dit in de bron:
<img src={{userPicture}}> {{userName}} <li><a href="logout/logout">Uitloggen</a></li>
Hoort dat niet pas te laten als er is ingelogd ?
Dit komt doordat we gebruik maken van Angular. De frontend is in principe altijd te bereiken. User actions worden pas uitgevoerd na authenticatie.
Het is apart dat je 'm nu bij het laden van de pagina ziet, en dat deze daarna verwijdert. Dat is idd wel verwarrend.
True. Ga ik naar kijken. We gebruiken Angular om dingen te verbergen maar dit kan pas nadat Angular geladen is.
Lekker nuttige locatie in Rotterdam. /s
https://www.google.com/maps?cid=4389979272371959660

Je zou denken dat ze de Bruna in Rotterdam CS als eerste van een printer voorzien.
Volgens Joost Wijma, de ontwikkelaarsmanager van het project, worden de winkels van de Bruna met de meeste klanten erbij aangesloten.

Je zou het inderdaad niet zeggen bij die locatie.. Misschien bedrijven die daar met enige regelmaat spul halen?
Veenman hoofdkantoor, is het bedrijf achter dit concept.
Hmm, een beetje flauwe poll...... Ik heb aangevinkt dat ik hem dagelijks gebruik, maar doe dat niet feitelijk. Een of enkele malen per week print ik een verzendlabel.
Ja ik heb hetzelfde, hij verstoft ook niet, ben erg blij met onze printer en gebruik hem maandelijks om (via de printer zelf) een kalender af te drukken van de komende maand en zou altijd een eigen printer willen houden en nooit afhankelijk zijn van een (al dan niet werkende/defecte) printer bij een winkel die tijdens kantooruren open is.
Wordt aan gewerkt als het mogelijk is.

[Reactie gewijzigd door Whisperar op 19 januari 2016 15:02]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee