Eerste nightly's van CM13 op basis van Android 6.0 komen online

De eerste nightly-builds van CyanogenMod 13 op basis van Android 6.0 zijn online gekomen. De eerste toestellen die CM13 ondersteunen zijn onder meer de LG G4 en OnePlus One. Nightly's zijn testversies voor uiteindelijke releases van de custom rom.

De eerste nightly's werken naast op de G4 en OnePlus One ook op diverse Nexus-apparaten, zoals de 5X, 6P en 7 en op de Motorola Moto X 2014, maar die lijst zal snel groeien, claimt Cyanogen. De kwaliteit van de firmware is nog niet zo goed als die van CM12.1-releases en Cyanogen waarschuwt voor een 'dip in kwaliteit'. Bovendien moeten gebruikers na een flash van een CM13-firmware ook een nieuwe versie van Google-apps flashen om te zorgen dat ze blijven werken.

Cyanogen zal de eerste, veel stabielere Snapshot-releases in januari volgend jaar uitbrengen. Welke toestellen dan zullen worden ondersteund, is onbekend. Het hangt er bij veel toestellen van af of de ontwikkelaars die eraan werken zin hebben om de sprong te maken naar een nieuwe Android-versie. Hoewel de ontwikkeling aan software voor toestellen bij CyanogenMod veelal langer duurt dan bij fabrikanten van de toestellen zelf, stopt die ondersteuning vaak ook na enkele jaren.

Google bracht Android 6.0 in oktober uit. CyanogenMod is de populairste custom rom voor Android-toestellen. Eerder deze maand bleek Cyanogen-oprichter Steve Kondik tijdens een interview met Tweakers al een vroege en nog instabiele testversie van CM13 op zijn OnePlus One te hebben staan.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

25-11-2015 • 08:13

69 Linkedin

Submitter: roestje

Reacties (69)

69
69
61
3
0
0
Wijzig sortering
Voor wie de aanbevolen GApps voor CM13 zoekt: http://opengapps.org/?api=6.0
Interessant, maar iets meer informatie over de nieuwe features zou wel fijn zijn, waarom zou ik cm 13 willen?
Er zit een nieuwe feature in android 6 die de standby-tijd aanzienlijk zou moeten verlengen door het toestel minder "wakker" te laten worden. Dat zou al een goeie reden kunnen zijn.

Een tweede handige feature is dat de SD kaart vanaf v6 mee als intern geheugen gezien kan worden ipv iets extern. Dat betekent dat je bij toestellen met beperkte interne opslag een groot (en goedkoop) SD kaartje kan inpluggen en het interne geheugen echt vergroten. Dat heeft als voordeel dat je het ook kunt gebruiken voor apps die geen move to sd ondersteunen (widgets bvb).

Verder wordt cyanogen ook beter up to date gehouden dan de roms van veel fabrikanten. Koop je een mid-range toestel dan krijg je veelal 1 of 2 updates van de fabrikant uit en dan stopt het. Als het een iets of wat populair toestel is kan je via custom roms (met cyanogenmod op kop) nog jaren updates verwachten. De HTC HD2 bvb krijg nog steeds de laatste android versies terwijl dat toestel intussen hoogbejaard is (6 jaar momenteel).
De eerste twee zaken hebben niks met Cyanogen te maken, dat zijn features van Android 6 zelf.

Het update-verhaal klopt, maar ironisch genoeg is Cyanogen uiteraard langzamer met updates dan de stock Android op bijv. een Nexus, maar is dat alsnog sneller dan bij de meeste toestellen.

Ik draaide vroeger Cyanogen omdat ik er apps mee kon verplaatsen naar SD, en inderdaad omdat het een nieuwere Android was die er voor mijn toestel was. Verder wat kleine tweaks. Nu ik een Nexus heb zie ik de noodzaak niet om iets anders te draaien.

Mocht Android ooit zichzelf wel up-to-date kunnen houden op 'alle' toestellen dan verdwijnt denk ik voor een groot deel het bestaansrecht van Cyanogen.
Nexus gebruikers zijn dan ook niet de doelgroep van CM. Je zit met je Nexus al op de eerste rang qua updates. CM is juist voor mensen die wel snel willen updaten, maar geen Nexus hebben en daarnaast (nog veel belangrijker) Android zonder bloatware willen, maar daar hebben (wij) Nexus gebruikers sowieso ook al geen last van.
Niet helemaal. Er zitten extra functies in CM welke niet met Google meekomen. Ingebouwde root bijvoorbeeld. Juist omdat Nexus stock is, zijn dat ook vaak de toestellen waar de eerste CM ROMs voor vrijkomen/ontwikkeld worden.

OT: draai CM13 nu 2 weken op m'n LGG4. Heerlijke ROM. Dit waren de unofficial ROMs natuurlijk (door Codeworkx).

edit; wat is hier ongewenst aan?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 300525 op 25 november 2015 20:27]

Heb je geen last van de mindere camera dan de LG-versie? Ik heb de G4 min of meer specifiek gekocht voor de camera en vraag me daardoor af of CM ooit kan lonen..
Anoniem: 300525
@fewips25 november 2015 15:57
Last niet. Maar het is inderdaad van mindere kwaliteit. Ik gebruik nu FV-5 voor (veel) betere kwaliteit foto's. Ook veel extra controls (shutterspeed, ISO, manual focus, etc).
De snelle updates waren in het begin zeker waar, maar het was niet het doel van CM. Tegenwoordig zijn ze niet veel sneller dan de OEM's. (wel met de nightlies, maar niet met stable versions).

van cyanogenmod.org/about:
CyanogenMod is designed to increase performance and reliability over Android-based ROMs released by vendors and carriers such as Google, T-Mobile, HTC, etc. CyanogenMod also offers a variety of features & enhancements that are not currently found in these versions of Android.
Het gaat de meeste custom roms om de standaard android/aosp rom te verbeteren door middel van een andere kernel en ook extra features die niet in de standaard rom zitten.

Denk aan themes, aanpasbaar snelkoppelingen in de notification bar en profielen voor geluid.

edit kleine toevoeging. (android/aosp)

[Reactie gewijzigd door BooYooToo op 25 november 2015 10:11]

Ze waren nooit sneller met stabiele versies dan oems. Wel met Nightlies natuurlijk. Bovendien ondersteunen ze ook helemaal niet zo veel toestellen officieel.
Maar het kritieke voordeel is ook minder de snelheid van de stabiele updates maar juist de duur van die updates. Veel budget telefoons krijgen maar een of zelfs geen enkele update (zo goed als nooit een major version). Midrange toestellen moeten het stellen met hooguit 3 updates (en maximaal 1 major version) en high ends met wat meer, maar ook eigenlijk nooit meer dan 2 major versions. Maar cyanogenmod runt nog in de meest recente versie op de Galaxy s3, die al lang geen updates meer krijgt. En ook andere toestellen uit die era krijgen ook nog updates. En zelfs sommige toestellen die wat ouder zijn (hoewel die inmiddels soms tegen hardwarelimitaties aanlopen).
Er zijn geen sinds CM11 geen stable releases meer, alleen nightlies en snapshots.

http://www.cyanogenmod.org/blog/cyanogenmod-11-0-m6-release

Geen slechte beslissing overigens, tijdens CM10 waren er nog 5 varianten: Nightly, Experimental, M Snapshot, Release Candidate, Stable. Was wel erg veel om te onderhouden.
Die nieuwe features hebben inderdaad niks met cyanogen zelf te maken, maar feit blijft wel dat een rom zoals cyanogenmod voor enorm veel toestellen de enige manier zal zijn om een nieuwe android versie (en dus die features) te krijgen.

Het klopt dat updates wat langer onderweg zijn dan op de nexus toestellen, maar imo zijn die een beetje buiten categorie. Het overgrote deel van de toestellen zijn van andere merken en dan is cyanogen in veel gevallen sneller (of de fabrikant brengt helemaal geen updates meer uit).

Ik denk dat voor veel mensen toch ook nog het cleane van cyanogen aanspreekt. De bloatware die sommige fabrikanten meeleveren is om van te huilen...
Als toevoeging : CM is over het algemeen minder zwaar en draait soepeler dan de fabrikant-ROM's, met uitzondering van vanilla Android die op de Nexus apparaten draait...
Als bijvoorbeeld je S3 langzaam aanvoelt en je CM (met dezelfde Android versie of zelfs hoger!) op zet dan lijkt het alsof het een heel andere toestel is wat betreft snelheid en gebruikerservaring !
De HTC HD2 bvb krijg nog steeds de laatste android versies terwijl dat toestel intussen hoogbejaard is (6 jaar momenteel).
Terwijl dat toestel origineel geleverd werd met WIndows Mobile :)

Was een van de eerste toestellen waar ontzettend veel ROM;s voor uitkwamen. Tot en met Multi-boot voor meerdere OS'en:

http://www.techautos.com/...hone-7-android-winmo-6-5/
Een nieuwe versie is altijd leuk ook al voegt het weinig toe. Wat voegt bijv. Windows 10 aan Windows 7 toen voor de meeste gebruikers, ook vrij weinig toch?

Hoe dan ook ik heb vooral interesse in de deep sleep modus, mijn telefoon wil 's nachts nog weleens leeglopen heb ik het idee (Draai nu CM12.1 op OPO).

Maar ik kijk nog even de kat uit de boom, ik hoef niet persee de eerste te zijn.
Wat voegt android 6.0 toe aan 2.4.1 voor de meeste gebruikers?
Je kunt bellen, appen en navigeren.

Ik snap je vergelijking met windows 7 en 10 niet.

Toevoegingen zijn meestal beveiliging, gebruik maken van de kracht van een systeem, ondersteuning voor nieuwe diensten\hardware (USB 3.0, NFC, bluetooth 4.0, wifi AC), etc etc
Voor de meeste gebruikers buiten beveiligingspatches inderdaad vrij weinig. Meeste mensen bellen, sms-en, whatsappen, facebooken en internetten een beetje dat is het wel.

En ondersteuning voor nieuwe diensten zeg je, ik ga er niet vanuit dat een telefoon met NFC, bluetooth 4 etc geleverd wordt en dit dan niet out of the box ondersteunt en de fabrikant zegt ja je moet ff wachten op Android 6 want dan werkt het pas dus die vlieger gaat al niet op. Dus inderdaad beveiliging, batterijbesparende features, snelheid etc zijn redenen om te upgraden maar voor de meeste mensen zijn dat soort zaken totaal niet interessant.
Ik geef de voorbeelden van wifi nfc en bluetooth als ontwikkelingen op de markt.
Oude versies ondersteunen dit vaak niet. Niet in of out of the boc
Updates van besturingssystemen of drivers zijn er dan om ondersteuning in te bouwen.
Een nieuwe versie is altijd leuk ook al voegt het weinig toe. Wat voegt bijv. Windows 10 aan Windows 7 toen voor de meeste gebruikers, ook vrij weinig toch?
Native USB 3.0 ondersteuning, native touchpad gestures, print naar PDF, nieuwe bestandsverkenner, betere alt-tab interface, virtual desktops, verbeterd startmenu, véél meer personalisatie opties, Edge, vernieuwde verkenner, snellere starttijden, DirectX 12, minstens 6 jaar extra ondersteuning, Store, alle talen beschikbaar voor iedere editie, sterk verbeterde zoekfunctie, nieuwe manieren om in te loggen - zoals met een PIN, gecentraliseerde notificaties, betere multiscreen ondersteuning, vernieuwde commandprompt, EdgeHTML 13, Bestands Geschiedenis, hybrid boot, To Go, nieuwe PowerShell, verbeterd multitasken, verbeterde snap, Task View, ondersteuning voor verschillende nieuwe media formaten, Windows Hello, WinRT, verschillende nieuwe beveiligingsopties, Defender 4, apparaat encryptie, Cortana, Continuum, Xbox One integratie, overzichtelijkere Instellingen app, etc.

Inderdaad... vrij weinig... /s
Je noemt nu een hele waslijst met technische zaken maar ik heb je lijstje even doorgenomen en in de praktijk merk ik er echt 0.0 van en dan ben ik nog een power user. Kun je nagaan wat de gemiddelde huis, tuin -en keukengebruiker er allemaal aan heeft. Die wil gewoon kunnen youtube-en en telebankieren.

Het enige, echt het enige wat ik merk qua verbetering uit jouw lijstje is de verbeterede command prompt die je eindelijk in de breedte kunt re-sizen en waar je eenvoudiger tekst kunt selecteren en kopieren. Dat is echt een verademing.

En er zullen zeker mensen zijn die de zaken die jij noemt helemaal geweldig vinden en er gelijk mee aan de slag gaan, maar het merendeel kan net zoveel met Windows 7. Bovendien is een toevoeging niet altijd een verbetering. Naar mijn mening moet een OS gewoon zo minimaal mogelijk zijn en zo min mogelijk in de weg zitten en als ik iets extra's wil installeer ik het wel. Edge, Cortana en Windows Hello bijv. wil ik echt helemaal niet.

Het enige wat ik met mijn laptop op m'n werk doe is RDP en Putty sessies openen naar andere servers en dat gaat in W7 net zo smooth als in W10.
Als je jezelf een power user noemt terwijl je alleen zegt te rdp-en en ssh't naar andere bakken kan je beter niets zeggen... Je bent power user van de bakken waar je mee verbind, maar blijkbaar niet van windows 10. Nieuwe powerhsell (en in mindere mate ook de nieuwe cmd.exe) zijn een zegen voor iedereen die wél iets met windows script.
Inderdaad, waarschijnlijk zal ik daar pas echt mee gaan werken wanneer Server 2016 uitkomt maar je gaat mij niet vertellen dat er een enorme wereld van verschil zit tussen Powershell 4.0 en 5.0. De basis zal toch altijd hetzelfde blijven dat is hetzelfde met iedere script/programmeertaal.

Bovendien is 5.0 ook gewoon beschikbaar voor Windows 2008 R2 en Windows 2012 R2 (weliswaar production preview alleen nog)

Maargoed het gaat nu wel heeeeul erg offtopic het ging over Android toch dus laten we deze discussie maar voor een andere keer bewaren ;)
Wellicht omdat de fabrikant van je huidige smartphone geen updates meer uit brengt, of omdat je de schil van de fabrikant zat bent een een close-to-stock ROM wilt hebben. CM roms hebben doorgaans ook wel wat verbeteringen qua beveiliging en wat extra features.
Vergeet daarbij niet dat veel device specific dingen weg blijven (en features van de fabrikant) omdat die vaak niet werken met aosp/CM bases roms
En laat dat nu net de reden zijn voor mij om bij cyanogen te blijven. Ik hoef de meuk van de fabrikant niet, en ik heb nog nooit functionaliteit van het device verloren (voor zover ik weet (en dus niet mis))
Kan je voorbeelden geven van device specific dingen? Heb wel interesse om bvb mijn S4 te flashen maar wil de phone natuurlijk niet downgraden.
Bij de note reeks werkt de drukgevoeligheid en de knop op de pen niet meer. Althans, niet bij mijn note1 (gt7000). Echt van die specifieke dingen. Misschien een UV sensor hier of een barometer daar dat niet meer werkt door missende firmware. Bepaalde gestures op je scherm als je S4 standby staat die niet meer werken dan... zo iets :D

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 25 november 2015 12:32]

Hmm, dat van de pen zou ik voor mezelf even na moeten checken (Note 2). Gister een andere rom erop gezet. Had voorheen Cyanogenmod 12.1 (dacht ik). Naam even vergeten van welke dev. Alleen de battery drain was best gigantisch. Nu de Ressurection remix rom met android 5.1.1. Die werkt tot nu toe Fijn. Buiten dat UC browser alleen niet goed werkt nu.. Accu iets beter. Nog niet optimaal. + Ellende met de auto correctie. Maar dat is zo uit te zetten.
Op men note draait nu de stabiele variant van SlimRoms.net (4.4.4), mijn vriendin gebruikt deze nog altijd met plezier.

Slimsaber is eentje die SlimRoms als Source gebruikt en er echt een pareltje van maakt voor de note. Weet niet of die developed voor note 2. Anders wel de moeite om eens op te zoeken.
Oh, dat klinkt zeker interessant. Even snel google erbij gepakt, ook voor de Note 2, zag ik in een snelle oogopslag. Ik ga me even in de rom verdiepen. Ik kijk ook bij iedere rom naar de problemen die andere gebruikers tegenkomen, ook om zo fouten te voorkomen. Zo kwam ik er dus voortijdig achter dat je issues met de installatie van een andere rom kunt krijgen als je toestel naam gewijzigd is in je build.prop file. :)
Jah. Zeker eens de reacties lezen. Dat is een goudmijn aan informatie. Ik kon me ergens nog herinneren dat die naar note 2 is overgestapt maar wist het niet zeker. Jah altijd zeer tevreden geweest van slimsaber. Zuinig, snel en zo stabiel mogelijk :-) niet 100% maar dat ben ik ook nog nooit tegengekomen met Android.
Eenmaal CM op je telefoon staat, kan je dan over the air gaan upgraden naar nieuwe versies/nightlies, of moet je je toestel telkens opnieuw gaan flashen?
Het kan soort van OTA. Ik zeg soort van omdat het enige dat de updater applicatie doet is een image downloaden en je telefoon herstarten naar recovery. Vanuit recovery kun je dan heel simpel je nieuwe image flashen en eventueel ook meteen een nieuwe GAPPS image.
Met de laatste trwp recovery en cm12.1 updates installeert hij de update ook direct. In principe gewoon wat een stock OTA ook doet lijkt mij.
Ah ja, bij mij was dat een tijdje stuk ;) Hij hoort inderdaad te rebooten en daarna direct de update te installeren.
Ik gebruik de app CyanDelta. Die vergelijkt de meest recente nightly met mijn geïnstalleerde ROM, laat een changelog zien en geeft de mogelijkheid om een zip te downloaden met alleen de aangepaste delen. Vrij ideaal, ik hoef niet elke keer de hele ROM binnen te halen, en het werkt soepel.
Geflashed op mijn OnePlus One. In de nightly van 24/11 werkte mobiele data niet. Dat is vandaag weer gefixed in de nieuwe nightly. Voor de rest eerlijk gezegd nog geen problemen gehad.
Draait lekker vlot en lijkt me al behoorlijk stabiel.
Gebruik je veel functies van het OS? En was het een clean install of een upgrade?
Ik heb geen zin om alles te moeten terugzetten als het misgaat..
Aangezien deze release de eerste is op basis van Android 6.0, is een clean install wel aan te raden.
Ze zeggen zelf dat een dirty flash gewoon te doen is als je al op een CM 12.1 nightly zat.

Bij mij werkte kreeg ik constant play services foutmeldingen, waardoor ik wel een clean flash heb moeten doen. Achteraf had ik misschien de nieuwste 6.0 gapps kunnen dirty flashen, maar dat was al te laat.
Dat kan de laatste tijd wel steeds vaker inderdaad, vanaf 4.4.x eigenlijk al wel. Toch neem ik altijd het zekere voor het onzekere. Vaak blijven bij upgrades restanten over, die je bij een clean install niet hebt. Dan is het toestel gelijk lekker fris. Later nieuwere versies van de ROM doe ik dan weer wel altijd als upgrade. Naar een andere ROM doe ik ook altijd clean, ook weer om goede werking te hebben.

Ik doe het dus meer voor de zekerheid. :)
Had zelfde issue met nighlty van 25/11 nu alles ok (na 2g /3g switch)

en mijn lte werkt ook weer welke op 5.1 voor een of andere reden nooit heeft gefunctioneerd,
(one plus one)

(eerst upgrade gedaan en gapps geflashed, maar dat was no go)
na clean install alles ok :)

op eerste zicht lijk battery time terug iets beter..
Ik heb een clean flash gedaan ja.

Qua functies, alles wat ik zoal heb gebruikt werkt gewoon.

Nieuwe features tot nu toe:

- Twee keer de aan/uit knop indrukken opent de camera
- Nieuwe android 6 camera app (via GAPPS)
- On tap werkt
- Doze nog niet echt kunnen testen. Minder dan 24 uur op CM13.
Daarom wacht ik nog even, in het begin moet je vaak flashen om de eerste bugs eruit te halen en daar gaat toch redelijk wat tijd in zitten. Zeker als hij steeds 120+ apps opnieuw moet compilen na elke update. Meestal update ik CM 1x per maand ofzo.
Optimizen is Google's user-friendly term voor compilen ;)
Ik had eerst slimlp op mijn s4 gezet. Maar daar in ineens een maand geen update meer te krijgen en de ontwikkelaars zijn stil. Ik denk dat ik hem maar over ga zetten naar cm
Je zou eens kunnen kijken naar albe note5 port .
Note5/s6 features op s4 werkt super.
Op mijn note4 heb ik als dualboot kyubi N5 rom en cm 13 als secundaire om te proberen. Maar nog in te vroeg stadium van ontwikkeling. Zoals geen simkaartherkenning. Maar wel supersnel.
Meer een voorproefje dan een daily.
Cm12.1 is nog het beste op het moment.
Gaat een Note5 port werken op een Galaxy S4?
http://forum.xda-develope...stra-note-5-port-t3252631
Hier een link naar zijn thread.
Ik heb het geïnstalleerd op de s4 i9505 van mijn vrouwtje.
Ben nu beetje jaloers want ze heeft nu double tab cam en ik nog niet. :?

[Reactie gewijzigd door LaurensC80 op 26 november 2015 12:34]

Haha, net ff snel tussendoor een nightly van cm 12.1 geinstalleerd. Gaat echt goed!
Ik ga een poging wagen. :9 :9

Update: Hier werkt alles vlot. Installatie ging soepel. Wel een clean flash gedaan.

[Reactie gewijzigd door krosis op 25 november 2015 16:52]

Die heb ik ook net gedownload. TWRP backup snort.... Straks clean install.

UPDATE
Snel weer terug gegaan naar CM12.1. Het wisselen van app naar home screen en tussen andere screens leverde alleen maar scrambled beeld op.
Misschien toch maar even wachten op de eerste officiële nightly

[Reactie gewijzigd door Master FX op 25 november 2015 16:12]

Oh wat raar, ik heb nergens last van. Ik heb een clean flash gedaan, jij misschien een dirty flash over 12.1 heen?
Kan niet wachten tot ook de Galaxy S5 (klte) tot de gelukkigen behoort. Draai naar volle tevreden de nightlies van 12.1 (1x per week even de nieuwste) en nooit gekke vastlopers of FC's. Alle functies die ik gebruik werken.
Als het goed is zal de fingerprint scanner nu ook door Google zelf ondersteund worden in Marshmallow. Als ze dat bij CyanogenMod ook meenemen, dan kan ik die fingerprint scanner ook gaan gebruiken, maar mis het nu nog niet.
Ze zijn er al wel mee bezig, ik ga 'm in ieder geval uitproberen zo. Zal wel editen hoe het gegaan is.
Even een aftakking; Werkt CM ook met een ander soort bestandsoverdracht?

Sinds mijn eerste droid (Galaxy S) erger ik me al aan het feit dat ik niet op een normale manier via de computer mappen kan aanmaken zonder dat de shell van windows vastloopt (Win 7~10). Dit schijnt niet alleen bij Samsung te gebeuren, maar bij alle android telefoons.

Ik had gehoopt dat ik met de nieuwe "USB bestandsoverdrachtmodus" van m'n S5 het MTP (media transfer protocol) gedoe definitief achter me kon laten, maar helaas.. ook in de USB modus exact hetzelfde..
Ik voer regelmatig taken uit via Windows (7, 10) op mijn telefoon. Mappen maken, kopieren, verwijderen - zeg maar alles.
Gewoon aansluiten, even wachten op detectie en klaar. Heb daar met CM eigenlijk nooit problemen mee gehad.
Draai het nu ook soms op m'n Note 3 en merk wel dat alles heel soepel werkt :)
Dualsim werkte niet op mijn ZTE nubia Z7 mini.. voor de rest voelde de rom vrij vlot aan :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee