Netflix: prijsverhoging had geen negatieve invloed op groei

In de toelichting op de kwartaalcijfers stelt Netflix dat de prijsverhoging die in augustus werd doorgevoerd in Europa, geen negatieve invloed heeft gehad op de groei van het aantal abonnees. Wereldwijd zijn er nu ruim 69 miljoen leden.

Dat heeft Netflix bekendgemaakt in een brief aan zijn aandeelhouders. In het derde kwartaal van 2015 kreeg Netflix er 3,6 miljoen leden bij, merendeels afkomstig van buiten de VS. Netflix heeft nu in totaal 69,2 miljoen leden. Dat is inclusief de leden die nog in hun eerste gratis maand zitten, maar 66 miljoen gebruikers betalen voor de dienst.

In augustus verhoogde Netflix in Europa de prijs van het standaardabonnement met een euro. Volgens de dienst heeft dat geen negatieve impact gehad op de groei van de dienst. Vorige week kondigde Netflix ook in de VS en diverse andere landen een prijsverhoging aan, daar stijgt de prijs van het standaardpakket met een dollar.

Hoewel Netflix 29,4 miljoen dollar winst maakte in het derde kwartaal, is dat minder dan de winst in hetzelfde kwartaal vorig jaar, namelijk 59 miljoen dollar. De groei in de VS viel tegen, Netflix had gerekend op 1,2 miljoen nieuwe klanten maar kreeg 880.000 nieuwe abonnees. Internationaal kwamen er juist 300.000 meer leden bij dan verwacht. Het grootste deel van het ledenbestand is nog altijd Amerikaans. Er zijn nu zo'n 26 miljoen internationale Netflix-abonnees, tegenover 43 miljoen leden uit de VS.

Netflix verwacht aan het eind van dit jaar 74 miljoen leden te hebben. De dienst is net in Japan geïntroduceerd en komt binnenkort naar Spanje, Italië en Portugal. Eind 2016 wil Netflix wereldwijd beschikbaar zijn. Eerder kondigde het bedrijf al aan begin volgend jaar naar Taiwan, Hong Kong, Zuid-Korea en Singapore te komen.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

15-10-2015 • 09:36

186 Linkedin

Reacties (186)

186
182
148
6
0
0
Wijzig sortering
Heb mijn abonnement opgezegd. Het aanbod is veels te klein, binnen de eerste maand was ik er doorheen. Heb het daarna nog even doorlaten lopen. Maar ik vind het de vraagprijs niet waard voor wat er geboden wordt.

Als ze hun aanbod in Nederland aanzienlijk vergroten, en meer gelijk worden aan bijv. Spotify, dan zal ik geïnteresseerd zijn om me opnieuw te abonneren op de dienst. Mits de prijs niet nog verder stijgt.
Heb sinds kort ook Netflix. Wat mij betreft is het aanbod voorlopig groot genoeg. Zoveel series te zien. Ook series die "vroeger" nooit zelf zou downloaden maar waar ik nu toch maar aan ga beginnen. En wat blijkt: daar zitten soms onverwachte pareltjes tussen! Ik kan dan ook niet geloven dat je er binnen een maand doorheen bent. Dan ben je óf heel selectief, óf je hebt alles al op een andere manier bekeken. Maar aan beide redenen heeft Netflix natuurlijk geen schuld.
Ik denk dat het heel erg afhangt van met welke insteek je Netflix gaat gebruiken. Ik zit er net zo in als jij denk ik, ik ga niet op zoek naar specifieke dingen maar bekijk wat ze in de aanbieding hebben, en ik kijk vooral series. Als je vooral films wil kijken dan is het aanbod een stuk minder interessant en als je het gebruikt in de hoop dat je gewoon kunt gaan zoeken naar een bepaalde film die je graag zou willen zien dan kom je helemaal van een koude kermis thuis.
Persoonlijk ben ik echter ook erg tevreden met Netflix, maar ik vind series tegenwoordig dan ook leuker om te zien dan films meestal. Een film kan in twee uur gewoon nooit dezelfde diepte en band met de karakters scheppen als een goede serie dat kan, waardoor in mijn beleving eigenlijk bijna alle films nogal oppervlakkig en saai worden.
Precies!

Eerst wilde ik geen netflix omdat het aanbod films behoorlijk teleurstellend is. Nu kijk ik steeds meer series en ik moet zeggen dat de kwaliteit van series tegenwoordig echt een stuk hoger is dan van de meeste films.

Voor series is er naar mijn mening genoeg te zien op netflix, hoewel ik soms ook nog wel wat download.

Naast series heeft Netflix bovendien heel veel goeie documentaires. Als je binnen een maand door de content heen bent dan heb je naar mijn mening dan ook een zeer beperkte interesse.

[Reactie gewijzigd door Shodan op 15 oktober 2015 13:11]

Ik heb het net andersom, ik kijk meer films dan series. Series kijk ik eigenlijk alleen als ze compleet op Blu-ray zijn uitgekomen en dan is het assortiment films van Netflix behoorlijk beperkt.
Je kijkt dus wel series, alleen als ze helemaal af zijn? Meeste series op netflix zijn inderdaad nog niet helemaal compleet nee.

Echter is alles op Bluray kopen een stuk duurder dan een netflix abonnement lijkt mij.

Aanbod films is inderdaad niet best. Er zijn wel goede films, maar de meeste heb ik of al gezien of zijn niet al te best.
Maar op Bluray kun je betere kwaliteit hebben, denk ik (audio/3D) en heb je minder kans op last van factoren die de kwaliteit beperken (verbinding bijvoorbeeld).

Ik vind het een geniale bewering, trouwens. Ik ben benieuwd of dit is gebaseerd op een eenvoudige constatering of een daadwerkelijk gegrond onderzoek. Ik denk (voornamelijk) het eerste en het is in mijn ogen een typische managersuitspraak. Dit is precies wat men hogerop in de organisatie wil horen: prijzen verhogen, geen klanten verliezen.
Of dit dan in de praktijk ook echt zo is, valt maar te bezien. Maar er is iemand geweest die heel positief nieuws had en in de spotlight komt.
Klopt, ik rip mijn originele Blu-ray's 1 op 1 met HD geluid en eventueel in 3d met HD geluid. Daar kan Netflix niet aan tippen. De films die zij streamen zijn gecomprimeerd. Het eerste wat meestal opvalt aan gecomprimeerde films is niet zozeer het beeld(ook dat kun je zien) maar vooral het geluid heeft daaronder te lijden.
Valt mee, als het een goede serie is kijk ik ze wel vaker. Ik koop alleen nog maar wat ik ook echt wil hebben.
Ik denk dat als je van series houdt je voorlopig niet uitgekeken bent. Qua films echter is het aanbod karig. Heel jammer. Er zijn vrijwel geen blockbuster films te zien op netflix.

Ikzelf houd wel van films, begin, midden, eind. Geen cliffhangers etc. Heb ook te weinig tijd voor series (ik neem er te weinig tijd voor). Kijk liever 3 films dan 1 seizoen van een serie.

Ieder zijn smaak zal ik maar zeggen. Ik zou graag willen dat Netflix meer documentaires, meer films toeveogt, want ik ben wel uitgekeken inmiddels.
Dat heb ik nu ook, ik mis anders ook veel afleveringen dus heeft kijken naar series niet veel zin. Dan koop ik ze liever kompleet op Blu-ray! Kan ik de serie in een keer uitkijken. ;)
Geef ik je helemaal gelijk in, voorheen keken mijn vriendin en ik regelmatig een film, nu zijn het meestal series, inmiddels The Whispers, Narcos, Black Sails, Vikings, Scream, Stitchers en nog een paar volledig afgekeken. (stuk voor stuk aanraders, waarvan scream de minste is naar mijn mening maar nog altijd leuk om 's avonds een aflevering van te zien)
1 zoals je zegt meer diepte gang maar ten 2e als de serie leuk is ook veel meer uren plezier.
Indien je meer de richting van series op gaat en vervolgens een ''goede'' film opzet vind ik die film meestal ineens juist minder goed, mede doordat het verhaal snel snel erdoorheen gejaagd wordt.
Hierdoor lijken de films tegenwoordig meer op een trailer als je het oppervlakkig bekijkt.
Er zijn soms trailers van films die alles al zeggen over de film! ;) Dan staan alle leuke dingen al in de trailer.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 15 oktober 2015 23:30]

Ik snap wat je bedoelt. Wat mij de eerste (proef)maand al enorm opviel, was dat van de 10 keer dat ik een specifieke film of serie zocht, ik 9 keer een alternatief voorgeschoteld kreeg omdat de gezochte film/serie niet beschikbaar is. Nou heb ik niet bepaald een exclusieve smaak in films of series, dus dit vond ik toch best verbazingwekkend.

Ook leuk, een notificatie ontvangen als het "nieuwe" seizoen van een serie online staat. Dat is dan vorig seizoen, terwijl het nieuwe seizoen in de States alweer een paar weken begonnen is. Heel jammer.

Er staat voor mij nog genoeg ander materiaal op en ik deel de account met vrienden, dus ik houd de account nog wel even, maar zou het toch fijn vinden als het aanbod wat vergroot (en recenter) werd.
Veel heeft te maken met hoe je zo een dienst wenst te gebruiken...
1. Je hebt zin in film X omdat je er iets over gelezen hebt, en wil die op dat moment ook gaan kijken.
2. Je hebt gewoon zin in een film, browset door de catalogus en vindt daar iets dat je wel interesseert.

Uiteindelijk is Netflix duidelijk voor gebruiker 2 bedoeld. De catalogus zal, omwille van de huidige marktversnippering, nooit compleet zijn en zal dus nooit user 1 kunnen bedienen. Je kan je anderzijds wel afvragen waarom dat in de muziekindustrie wel mogelijk is, waar verschillende diensten >90% van de universele catalogus kunnen aanbieden en onderling dus ook nagenoeg 100% overlap hebben.

Uiteraard heeft gebruiker 2 ook wel verwachtingen inzake roulering/dynamiek van het aanbod. Dat doen ze ook vrij goed behalve dat er één fundamentele zwakte zit: series bekijk je nu eenmaal niet op 1 avond uit, en het blijkt toch wel frequent te gebeuren dat series ineens verdwijnen. Je zal dan maar net aan S2 zitten van een reeks van 10 seizoenen...
Zeker waar. Ook daar mis ik nog functionaliteit in Netflix: aangeven dat je iets al gezien hebt. Nagenoeg de meeste van de voor mij aanbevolen films of series ken ik al. Als ik die dan weg kan klikken, tot ik alleen nog maar voor mij nieuwe films/series zie, is het voor mij al een stuk prettiger browsen.

Maar ik denk dat ik iets te veel onder Gebruiker 1 val, helaas. Desondanks blijft het een leuke dienst, ook met de huidige gebreken. Ik kan alleen maar hopen dat de industrie wat gaat veranderen en deze (of dit soort) dienst(en) veel beter worden.
Netflix kan op dat gebied verder verbeteren. Soms is het zoeken in de catalogus nogal omslachtig, ook voor 'gelijkwaardige' series. En het blijft deksels onhandig dat je uit je "continue to watch" list geen items kan weggooien die je gewoon niet af wil gaan kijken.
Als gebruiker 2 wordt ik soms helemaal gestoord van Netflix. Wil een filmpje kijken ben 20 minuten aan het browsen en ga maar weer doelloos tv kijken. Want het film aanbod is echt ver beneden pijl. Volgens mij hebben ze ook een aantal zeer goed bekeken kinderfilms eruit gegooid, (Cars, Frozen). Die hadden gretig aftrek bij ons thuis.

Er zijn echt een aantal zeer goede series terug te vinden op Netflix en daarom heb ik nog steeds het abbo. Maar ik kijk veel samen met mijn vriendin en dan is een film als zij er niet is wel een goede afwisseling.

En uiteindelijk betaal je toch 100 euro per jaar voor de dienst daar kun je zelf een aardige collectie van aanleggen, helemaal als je dit samen met vrienden doet en bijvoorbeeld deelt via Plex.

Tegenwoordig moet alles in een abbo zitten, maar die kosten lopen flink op!
netflix 8 euro, hbo 15 euro, je ziggo( oid) abbo 60 euro, je telefoon 40 euro, office 365 10 euro, spotify 10 euro. Zou toch anders moeten kunnen!

Oke weer genoeg frustratie. Netflix heeft genoeg te bieden voor veel mensen, maar ze mogen van mij persoonlijk een tandje erbij zetten qua aanbod.
Als ik oude films wil zien, kan ik ook gewoon via mijn HTPC een Blu-ray kijken op mijn tv, daar heb ik Netflix niet voor nodig! Mijn legale collectie is daar meer dan groot genoeg voor.

Als Netflix succesvol wil zijn voor gebruiker1, dan moeten ze zorgen dat ze 1 maand nadat de film in de bioscoop is geweest de film in het assortiment opnemen, anders ben ik bang dat na een langere tijd de mensen interesse verliezen en dat de meeste mensen via andere wegen de film al hebben bekeken! Ook komen de films op Blu-ray steeds sneller uit. vroeger duurde het een half jaar, vaak nu al na 3 maanden! Dat is sneller dan de film bij Netflix in het assortiment komen!!!

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 15 oktober 2015 23:20]

Het rare is dat het aanbod in de V.S. vele malen groter is.
Komt voornamelijk omdat Netflix er al een hele lange tijd in Amerika aanwezig is. Voorheen stuurde ze de DVD's via de post. Pas later is Streaming hun core business geworden. Ze hadden dus al licentie deals en een enorm klanten bestand.

Hier in Nederland groeit het aanbod ook nog steeds.
Dit is nou juist grappig, het is niet raar. Gewoon licentie model van de eigenaren van de films. Dat het vervelend en onhandig voor ons is, vind ik dan weer wel.
Licentiemodel van land tot land is met de globalisering dmv internet en netflix outdated en incongruent. Even wachten voordat diensten als netflix studio's opkopen. Je ziet het met de series al, maken ze zelf...
Gewoon even via een gratis dienst de DNS van je TV aanpassen dan kan je het USA aanbod kijken.
En dat is dus precies wat ze nu gaan aanpakken. Is het trouwens ook niet zo dat je dan een dot com account in plaats van een .NL account modig hebt?

[Reactie gewijzigd door Xthemes.us op 15 oktober 2015 22:07]

Waar lees je dat?

Maar als ze dat doen zeg ik in ieder geval mijn lidmaatschap op. Het NL aanbod is waardeloos.

De DNS service is gratis, maar het normale netflix abo niet.
Ik heb het normale NL abo

[Reactie gewijzigd door The Anarchist op 15 oktober 2015 21:33]

vpn gebruiken ( zodat je met je netflix acc inlogt in de usa of de uk ) en je aanbot is ineens een stuk grooter ;)
VPN is ook handig als ze in Nederland weer eens vergeten zijn de engelse subs aan te laten staan.

Helaas blijkt dan dat je soms iets tegenkomt wat in NL wel in het assortiment zit en in USA niet. Recentelijk Bad Boys :9 .
Wow, oude films dus. Komt ook regelmatig langs op de tv. ;)
Voor wat betreft series is het aanbod juist heel groot, niet compleet maar wel groot. Het kijkt ook fijner dan bijvoorbeeld HBO. Daar zijn veel series voor maar bijvoorbeeld de helft te zien of verdwijnen hele seizoenen plots.
Komt omdat hbo in Nederland geen hbo is. Het is een joint venture tussen hbo en ziggo. Gevolg is een slap aftreksel met halve licenties.

HBO Go / HBO Now hebben in de VS de volledige catalogus on demand beschikbaar. Rome, Band of Brothers, Six feet under, Sex and the City, Sopranos, enz, enz. Alle seizoenen en alle afleveringen. En ook een veel uitgebreider film aanbod.

En met HBO Now nu dus ook volledig losgekoppeld van een tv abonnement.
Incomplete series heb je ook niet zoveel aan lijkt mij. Zit je lekker in de serie stopt het abrupt! :?
"binnen de eerste maand was ik er doorheen." ik denk dat er meer opstaat dan jij in 1 maand kan zien al zou je 24/7 gaan kijken.

Ik ben al lid sinds dag 1 en als je gewon app's als upflix er bij houd weet je hoe veel films er bij komen en er af gaan. Het aanbod wordt madelijks goed ververst en ik heb nog nooit verveeld of dat ik niks kon vinden om te kijken. Het is gewoon de beste optie om legaal films te kijken en voor deze prijs snap ik niet eens dat je moeilijk doet..
Mag hij geen kritiek hebben op netflix? Zo spannend vind ik de dienst zelf ook niet.

Qua films is het aanbod zeer mager. Overigens betekent 'naar een maand erdoorheen' niet dat het aanbod een maand aan speelduur is, maar dat hij naar een maand al de voor hem interessante content heeft bekeken. Ik had precies hetzelfde namelijk. Alle films had ik al gezien en op een paar goede series en documentaires na werd ik echt niet warm van de content. Na een paar weken van savonds opstarten ga je toch weer terug naar de downloads of tv, zo merkte ik aan mijzelf en overigens ook al mijn vrienden.
Ik heb Ziggo opgezegd. Er staat zoveel op Netflix dat ik geen gewone TV meer kijk. Het nu kunnen beginnen met een aflevering van een serie en dan zelf kunnen kiezen welke serie is perfect. Mijn probleem met Netflix is dat ze sneller interessante zaken toevoegen dan ik kan kijken, maar dat is een luxe probleem ;)
Precies, ik kan me dan ook geheel niet vinden in de uitspraak van Caayn. Uiteraard als je gaat zoeken naar films die momenteel in de spotlight staan ga je die niet vinden. Maar als je gaat kijken wat voor interesants er wél op Netflix te vinden is dan kun je niet snel uitgekeken raken.
En hoe heb je dan internet?
Je hebt bij Ziggo altijd ook tv, zit in de basisaansluiting die je zo'n EUR 16,- p/mnd kost.
Analoge tv + een en ander in DVB-S, meen de publieke zenders ook in HD.

Je hebt dus niet Ziggo opgezegd maar het digitale tv pakket van Ziggo.

Edit: Of hang je hier rond met een adsl, mobiel of glas "lijntje"?

[Reactie gewijzigd door mietde op 15 oktober 2015 11:51]

Je hebt dus niet Ziggo opgezegd maar het digitale tv pakket van Ziggo.
Ik heb wel zeker Ziggo opgezegd, heb immers hoogstpersoonlijk zelf de brief geschreven ;) Het enige product dat ik afnam van Ziggo was inderdaad televisie.
Bij Ziggo kun je door één of ander technisch gebrek of bestuurlijke dwaling niet eens internet afnemen zonder televisie.
Ik heb dus nog gewoon mijn glasvezel internet van een heel andere provider aangehouden.
[...]

Ik heb wel zeker Ziggo opgezegd, heb immers hoogstpersoonlijk zelf de brief geschreven ;) Het enige product dat ik afnam van Ziggo was inderdaad televisie.
Bij Ziggo kun je door één of ander technisch gebrek of bestuurlijke dwaling niet eens internet afnemen zonder televisie.
Ik heb dus nog gewoon mijn glasvezel internet van een heel andere provider aangehouden.
Tegenwoordig heb je ZZP diensten waarbij je ervoor kunt kiezen geen TV af te nemen (zelf samenstellen). Dat levert echter slechts 5 euro per maand op.
Je hebt de cursus argumenteren nog niet gedaan?
Serieus kijk maar op ziggo.nl. Klik product Internet, Paketten, Complete, klik Info & Opties en zie daar staan: Inclusief Kabel TV.
Internet zonder TV heeft Ziggo nog steeds niet in haar aanbod, TV zonder internet wel en dat is wat ik heb opgezegd.
Anoniem: 280673
@mashell15 oktober 2015 16:08
Oeps, vergissing. Sorry.
Ik ben geen grootverbruiker, dus ik kan me hier niet echt in vinden. En dan heb ik vroeger tijdens mijn studie ook nog in een videotheek gewerkt, dus het gros van de films op netflix heb ik al gezien. Er staan m.i. toch voldoende series op om heel veel mensen voor langere tijd bezig te houden. Dat ze lang niet alles hebben (en gaan krijgen) is evident, maar dat je er binnen een maand doorheen bent kan ik me niet voorstellen. Tenzij je toevallig een grootverbruiker bent die iedere avond achter de tv te vinden is.

Qua prijs vind ik het op dit moment prima. Het weerhoudt mij in ieder geval van de moeite die ik in downloaden moest steken. Hup, tv aan, scroll scroll, klik en kijken. Heerlijk :)
Je zou ook kunnen zeggen dat het 'film' aanbod simpelweg te groot is en daardoor constant aan het zoeken blijft en dat vervolgens opgeeft.

Vroeger liep je in de videotheek rond, de achterkant van hoesjes lezen om te kijken welke film het ging worden. Daar ging je ook vooraf niet met een bewust doel op pad. Die verassing kan tegenvallen of je juist positief verrassen. Probeer het ook eens met Netflix, klik gewoon wat aan, ipv je te ergeren dat die nieuwe film er niet op staat. Nieuw is zelden beter dan oud..

Kijk weinig films via Netflix, voor series echter bijna perfect, aardig wat series ontdekt doormiddel van Netflix. Onder andere: 'Orange is the new black', 'House of Cards', 'Lilyhammer'. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik gebruik het sommige periodes meer dan andere, maar het werkt gewoon ontzettend soepel, via chromecast op tv, je mobiel of ipad in bed. Mocht je aandrang hebben, dan kan je bij wijze van pauzeren en verder kijken op het toilet.

Ook een tijdje cinetree gehad, meer gericht op films/docu's, meer filmhuis genre. Iets wat ik persoonlijk een warm hart toe draag, enkel werkte het nog niet geheel soepel met chromecast. Elke maand 10 films die curators voor je selecteren. De keuze is al gemaakt, ontzettend verfrissend idee..

Nee, ik zou niet eens meer weten waar en hoe ik downloaden moet, downloaden, pff wat een gedoe :P
Dan heb je snel gekeken! Voor ons is Netflix uitstekend maar wij kijken dan ook maximaal een uur of 5 per week en voornamelijk series. Ik vind de Netflix originals over het algemeen ook erg sterk, enkele uitzonderingen daar gelaten. Wij hebben er ons televisie abonnement ook voor opgezegd. We betalen overigens nog wel de oorspronkelijke prijs voor Netflix.
Je had serieus na 1 maand NetFlix uit? Hoeveel tv kijk je dan per dag en op hoeveel apparaten tegelijk? Alleen House of Cards kost je al 3 dagen meen ik,
Als je gebruik maakt van een VPN in de verenigde staten (bijvoorbeeld de gratis Chrome plugin Hola better internet) krijg je het complete aanbod van Netflix inplaats van de miezerige hoeveelheid in Nederland.
Als je gebruik maakt van een VPN in de verenigde staten (bijvoorbeeld de gratis Chrome plugin Hola better internet) krijg je het complete aanbod van Netflix inplaats van de miezerige hoeveelheid in Nederland.
Maar dat is dan weer illegaal omdat Netflix geen licentie heeft - en jij dus ook niet - om dat in Nederland te laten zien, en dan is er dus geen verschil meer met Popcorn Time.
Je hebt gelijk over de licenties, maar ik vind het niet te vergelijken met Popcorn Time. Voor Netflix betaal ik alsnog maandelijks om mijn shows te kunnen zien.
Wettelijk niet. Moreel wel degelijk.
En die plugin is dan weer malware (zie http://adios-hola.org/ & https://www.reddit.com/r/...become_an_unwitting_exit/). Beter betaal je dan als je gebruik wil maken van VPN om content te zien die in NL niet beschikbaar is. Gratis bestaat niet, en ook Hola is niet gratis.

Komt ook bij dat het illegaal is om een VPN te gebruiken.
Maar geen Nederlandse ondertiteling neem ik aan?
Mee eens, ware het niet dat ik via proxies het Amerikaanse aanbod kan bereiken (niet helemaal legaal maar Netflix doet er weinig aan) had ik het denk ik ook al opgezegd.
De content in Nederland valt idd tegen, maar via hola (vpn) kun je ook toegang krijgen alle andere Landen. En dan wordt het aanbod ineens enorm, want het aanbod verschild enorm per land.
idem, ik vind Video land meer in "store" hebben dan Netflix
Ik kan me dat haast niet voorstellen.
Vooral in series is het aanbod enorm en dagelijks groeiende. Ik ben vanaf dag 1 lid en heb nog lang niet alles bekeken (en ik kijk echt veel te veel TV :) )
Toch blijft het jammer dat Netflix niet (bijna) alle series kan aanbieden a la spotify voor muziek. Ik snap dat dat te maken heeft met (exclusieve) rechten maar het blijft jammer.
Steeds meer films komen beschikbaar op netflix kort na releaseperiode. Oudere films hebben vaak nog complexe licentieovereenkomsten met lokale aanbieders. Nu kan netflix snel inspringen als een film op de markt komt. Vroeger bestond het netflix model hier nog niet
Netflix Amerika misschien.
Ik heb nu een half jaar Netflix.
Als ik naar het nederlands aanbod kijk is dat vrij beperkt.
Zolang je gewoon "wat" wilt kijken kun je prima vooruit.
Maar als je specifiek een serie zoekt dan valt het vies tegen.
Dit geld zowel voor nieuwe als oude series. (OA Mash, west wing, Terminator chronicles, Star trek, Studio 60, Columbo. En dat was alleen wat ik de afgelopen maand aan het zoeken was)

Zodra je (via illegaal) inlogt op de USA versie heb je veel meer keuze.
Genoeg dat ik zeg ik vind dit het geld meer dan waard, maar voor de NL versie kan ik dat helaas nog niet zeggen.
Ja was laatst een uur aan het zoeken naar een serie die ik op mijn tablet aan het kijken was. Kon hem niet vinden, was vergeten dat mijn tablet een US account gebruikt.

Ik haat regio's.
Je ziet het ook met series. Fargo (seizoen 2) is paar dagen na uitzending (in de VS) ook al op Netflix Nederland te zien.
Ik snap ook niet waarom oude series niet beschikbaar zijn. Je zou verwachten de het verkrijgen van de rechten een eitje zou zijn. Beter een paar cent inkomsten van Netflix dan laten verstoffen op de plank lijkt me. Zo lijkt het mij leuk om the A team weer eens te kijken, of Night rider, MacGyuver, Bassie en Adriaan, etc. Of Anime series zoals Macross, Cowboy Bebop, Ghost in the shell kan ik niet vinden.
Anoniem: 455646
@zonoskar15 oktober 2015 11:33
Het moet 1) te koop zijn en 2) rendabel zijn.
Netflix heeft personeel in Amsterdam zitten die continu de film/serie markt in de gaten houden.
Macross zul je nooit legaal kunnen kijken. Maar netflix heeft wel een paar goede anime series in hun catalogue.
Klopt maar zo werkt de industrie tegen.
Brussel is qel bezig om uniform te werken met aankopen licenties 1 plek voor alle lidstaten.

Toekomst zie ik voor wat foxdoet 24 uur later op tv The walking dead 1 x pauze dus valt mee.
Sterker nog... Netflix had een samenwerking met een Canadese zender voor de Netflix original serie Between, Netflix maakte iedere vrijdag DIRECT na uitzending beschikbaar voor alle Netflix leden.
Hetzelfde doen ze met BBC America voor Orphan Black.
En zo zijn er nog wel een paar...
Ik zou best meer willen betalen voor netflix zodat ze meer de spotify voor films en series kunnen worden.

Ik vind Netflix tot nu het dubbele waard.

[Reactie gewijzigd door SeenD op 15 oktober 2015 10:13]

Idd, ik betaal met plezier pakweg 10-11€/maand voor een usa aanbod...
Spotify heeft toch ook niet alle muziek?
Niet alles, maar procentueel gezien vele malen vollediger dan Netflix.
Een film is dan ook heel wat anders als een muziekalbum lijkt me zo. Een album produceren is niet gratis, maar kost geen tientallen tot honderden miljoenen zoals de gemiddelde bioscoopproductie.
Klopt. Maar er ook heel wat minder keuze. Maar als pathe voor 19 en 26 onbeperkt naar de bios kunnen gaan. Waarom kan netflix niet voor 30 euro een premium pakket aanbieden en dan gewoon de bios films draaien. Alleen dan thuis.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 15 oktober 2015 10:44]

Omdat de meeste (!) mensen bij Pathe niet dagelijks films en TV-afleveringen gaan binge watchen, het aantal kijkers in een zaal en het aantal vertoningen per dag beperkt is, en omdat de film maar een paar maanden speelt. Je kunt er i.t.t. Netflix niet dagelijks een dozijn afleveringen en twee films kijken, op enig moment van de dag en als je wilt twee tegelijk met keuze uit vele vele films en series & seizoenen. Voor iedere keuzemogelijkheid moet worden betaald.

Dan zijn de kosten (afkopen van de licenties om het te mogen tonen) voor Pathe vast beperkter. Een Netflix-abo van een film per dag met keuze uit 6 films en 0 series, zou vast goedkoper zijn maar dat zou ik niet willen betalen..
Omdat de rechten daarvan al is opgekocht door PRIMA cinema. Daar mag je $35,000,- voor betalen en $500,- per film.

In principe kunnen andere aanbieders dit ook doen maar er zijn zulke hoge eisen gesteld wat betreft de beveiliging van de filmindustie en het mag de bioscoop industrie op geen enkele manier schaden. Zie hier voor meer informatie.

[Reactie gewijzigd door polopolo150 op 15 oktober 2015 11:11]

Omdat de filmmaatschappij en bioscopen daar nooit mee akkoord gaan. Eerst een periode in de bios, dan in de verhuur/koop en daarna als uitzending. Netflix kun je het beste vergelijken met een videotheek.

Daarnaast bied Pathe maar een aantal titels op een willekeurig moment aan, enkele tientallen op zijn hoogtepunt. Netflix zit met duizenden titels, dat maakt het wat lastig vergelijken.

Overigens ben je bijna altijd duurder uit met die Pathe pas. Je moet minimaal 3x in de maand gaan, anders kun je beter de voordeelpassen halen. Heb zelf jaren de pathe unlimited gehad, en nog een hele periode de gold variant maar met voordeelpassen ben ik onder aan de streep vele euro's goedkoper uit.

[Reactie gewijzigd door NightFox89 op 15 oktober 2015 10:39]

Voordeelpas deed ik ook altijd met een vriend van me tot dat ze die in zwolle hebben weg gehaald. Geen spijt van de unlimited abbo maar het was inderdaad wat voordeliger :P met de voordeelpas.
Ik ben met unlimited gekapt toen zij een premiere op de dag zelf afgelast hadden... toen dacht ik; Mij naaien - ik weg als klant.
Unlimited is ideaal als je best veel gaat. Zeker omdat films los duurder worden en Unlimited pas niet. Zo kost een IMAX 3D film 15 euro per stuk. Dus die pas heb je er zo uit. Ik ga nu dan ook zo'n 70-75 keer per jaar naar de bios
Pathe is voor in de bioscoop(prijzen zijn 19 of 26 euro). Pathe thuis, is ook een stuk duurder.
Een stuk duurder? Het zijn prijzen gelijkwaardig aan de oude videotheken voor huur en aan fysieke winkels qua koop. Wanneer je bij hen koopt moet je ook nog maar afwachten wat er gebeurt als de dienst op de fles gaat (hoewel dat wel met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te raden valt). Het verbaast mij dat de pathe thuis dienst uberhaupt nog bestaat.

De pathe onbeperkt naar de bios pas is natuurlijk wel geweldig. Helaas hebben mijn vrouw en ik niet meer de tijd en flexibiliteit die we vroeger hadden, dan had ik er zo twee genomen.

Om OT te blijven: Ik vind het model dat netflix aanbiedt dan toch een stuk vriendelijker dan de pathe thuis variant. Ook al hebben zij dan niet de allernieuwste films.
Ja dus toch een stuk duurder dan Netflix. @loki504 zei dat Netflix hetzelfde kan aanbieden als Pathé aan films voor 30 euro per maand. Maar je ziet aan Pathé Thuis dat je dan echt geen onbeperkt films krijgt. Dus het klopt gewoon wat ik zeg.
Helemaal gelijk. Ik zie nu dat je mijn vraag op twee manieren kunt begrijpen, afhankelijk van intonatie (jij leest een ontkennende variant, dat was niet mijn insteek). Ik bedoelde bevestigend, maar dan op zo'n manier dat ik " een stuk duurder" een understatement vond ;) Vandaar ook mijn statement dat ik me erover verbaas dat pathe thuis nog bestaat.
Ja, het is nu wel zo'n beetje de enige manier om een nieuwe film thuis te kijken zonder deze te downloaden. Videotheken zijn er (zowat) niet meer.
je vergelijking naar bioscoop films gaat wel extreem ver, dan gaat de hele familie even bij persoon a op bezoek en lopen ze bakken met geld mis.
De bioscoop is ook een ervaring er ligt een stuk meer sfeer en ervaring in.
de pathe kost trouwens (vanaf) 19 euro per maand per persoon voor onbeperkt film, waar waarschijnlijk ook nog drinken en popcorn/chips bij komt per persoon.

Ander grote reden is dat er veel bedrijven zijn die een eigen abo hebben zoals bijvoorbeeld HBO, die gaat echt geen game of thrones geven aan netflix dat is nu het parade paardje waar de helft van het inkomen vandaan komt.
Anoniem: 455646
@loki50415 oktober 2015 10:26
Komt omdat bioscopen voorrang krijgen op diensten als Netflix.
Dat hoor je mij ook niet zeggen 😉
is dat zo? (bron?)
Mijn bron is mijn eigen ervaring. Ik heb pas een keer een nummer niet op spotify gevonden, en over Netflix hoef ik niet te beginnen welke series er niet opstaan. Dan heb ik het nog niet eens over het moment waarop alles pas gestreamd kan worden.
Ik kan je geen bron geven, maar weet praktisch zeker dat TKroon wel gelijk heeft.
Met twee kasten vol aan zeer diverse muziek, van klassiek, tot rock, pop en Nederlandstalig en nog een flink dot aan digitale muziek, kan ik bevestigen dat het echt een uitzondering is wanneer Spotify het niet heeft.

Bij Netflix is het echter een ander verhaal. Daar is het eigenlijk andersom. Daar mis ik nog heel veel (mainstream) films en series. Daarbij moet ik zeker wel bemerken dat het de laatste tijd fenomenaal is verbeterd en steeds beter aan het worden is.

Dat eurootje extra zou ik daarom helemaal niet vervelend vinden.
Vergeet niet dat zowel spotify als Netflix beide het 'gezeur' hebben omtrent copyright in verschillende regio's. Wellicht dat die ene film die je wil kijken wel in Amerika gezien mag worden maar hiet niet... :( Wat ik nog steeds absurd vind omdat naar mijn mening het internet geen regio grenzen kent. 8)7 :X
Toch is niet elke distributeur of uitgever wereldwijd actief. Is dat zo raar? Niet elk bedrijf kan verstand hebben van alle culturen en regionale verschillen. Je hebt soms lokale partijen nodig, ook qua marketing. En daar zijn soms kleine bedrijven in gespecialiseerd in een bepaald land, waardoor de rechten soms raar verdeeld zijn.

Erover klagen oké, maar het 'gezeur' noemen, nee, ik kan me niet voorstellen dat ze daar bewust voor kiezen om ons maar lastig te vallen.

En ook een Netflix moet gewoon keuzes maken. Zij kiezen ook voor Nederlandstalige series op de Nederlandse versie en meer Europese series. Daar zijn kosten aan verbonden. Daardoor blijft er hoe dan ook minder geld over voor Amerikaanse series en films. Hoe eerder ze bepaalde series beschikbaar maken, hoe meer geld het zal kosten (nieuwer = hogere waarde). Ze hebben niet oneindig veel geld om uit te geven, dat is alleen al te zien aan hun relatief kleine winstmarge.

[Reactie gewijzigd door UltimusXI op 15 oktober 2015 10:25]

Anoniem: 455646
@luke2215 oktober 2015 11:32
In de VS is het gemakkelijk, maar de EU is een rot continent voor zulke bedrijven.
Pas als er in 1 klap licenties gekocht kunnen worden... dus 1 EU ala-brein ding... zullen meer diensten hier komen zoals Netflix/Hulu etc.
Spotify heeft bij lange na niet alle muziek inderdaad. En dan kom ik regelmatig ook nog eens muziek tegen die alleen in een rerecorded of remastered of geremixede versie beschikbaar is in plaats van het origineel. En er verdwijnt ook regelmatig muziek van Spotify, omdat artiesten er niet meer 'op willen' omdat het te weinig oplevert...
Als ik dit andersom beredeneer: Netflix biedt nu al meer series, seizoenen en films, dan dat ik aan vrije tijd heb om te kijken, en vind het daarom z'n geld prima waard.
Bovendien voelt het ook fijn om te weten dat je netjes legaal bezig bent en indirect weer studio's betaald om nieuwe seizoenen of series te blijven produceren.
Het gemak, geen reclame en voldoende aanbod is voor mij reden genoeg om langer lid te blijven.

En voor die mensen die kennelijk meer vrije tijd hebben dan gemiddeld en wel helemaal uitgekeken zijn op het Netflix aanbod: Dit is ten opzichte van kabel of adsl een dienst die ook weer makkelijk opgezegd kan worden. Op dat moment zou je kunnen switchen naar HBO, Pathe of Videoland en dan daar weer een paar maanden of langer voor kiezen.

En ja er zal altijd wel ergens een serie of film overblijven die dan nog steeds nergens legaal te krijgen is, maar volgens mij dekt het totale aanbod van deze streaming diensten al wel meer dan 90% van alle populaire content.
De cataloog is het grootste probleem voor ons gezin om na de maand niet te blijven, zodra je een category aanklinkt passen alle titel opeens op 1 scherm.
Heb je enig idee HOEVEEL artiesten niet op Spotify staan?

Grote, belangrijke namen, inclusief Beatles en Neil Young bijvoorbeeld. Van mijn hele lokale bibliotheek van CD's en LP's kan ik meer dan 10% niet op Spotify terug vinden.
Tja, Yoko Ono houd dat allemaal zo lang mogelijk tegen. Het is ook een jarenlange strijd geweest voordat ze op iTunes kwamen te staan.
Zolang ik €7,99 betaal vind ik het best. Maar ik ben bang dat ze dit ergens volgend jaar ook voor de early adaptors omhoog gaan schroeven. ;(

Ik vind het overigens wel het geld waard hoor. Ze maken prachtige eigen producties, wat een briljante USP is.
Ik vraag me af of ze dan geen commentaar krijgen. Zelf heb ik Netflix sinds dag 0 in NL, en kreeg deze mail in augustus:
As a thank you for being a valued Netflix member, nothing is changing for you at the moment. Your price is staying the same and is guaranteed not to change until May 2016.
Prima, zou je denken, we zien wel. Maar verderop in de mail staat:
Price is guaranteed for your current plan so long as you remain a member.
Daar bedoelen ze natuurlijk mee dat de prijs guearanteed is tot mei 2016 als je lid blijft en het zelfde abbonement houdt.
Zodra je overstapt naar een ander abbonement of je zegt je abbonement op en meld je volgende maand weer aan, dan ga je wel de nieuwe prijs betalen.
Dat lijkt me toch logisch? Een voordeel als trouwe klant vervalt vanaf het moment dat je geen klant meer bent. Als je nadien terug komt dan ben je geen trouwe klant meer maar een teruggewonnen zieltje.

Zelf vind ik die stijging nog te doen omdat het aanbod nog altijd gigantisch is, zowel qua films als series.
Wat er niet op Netflix staat wordt regelmatig (nog eens) uitgezonden door een van de zenders op de digibox van Telenet, dus geen gemis daar.

Netflix heeft een positief effect op de film- en seriesector omdat het
1) gemakkelijker is om aan je spul te komen, geen gedoe meer met zoeken, downloaden, kwaliteit checken, subs zoeken, ...
2) de gebruiker betaalt hiervoor, waarvan Netflix een percentage van gebruikt om licenties aan te schaffen.

Voor mij is Netflix, net als diensten als Spotify een zeer goede vervanger voor (illegaal) downloaden.
Dat was al bekend. Netflix gaf vanaf het begin al aan dat de oude abonnees op den duur ook de nieuwe prijs moeten gaan betalen. Ik moet vanaf mei 2016 een euro meer per maand gaan betalen.
Ik betaal ook 7,99. Log maar eens in op je account via een webbrowser en ga dan naar je account info.

Bij mij staat er:

2 schermen + HD
De prijs van je abonnement verandert voor jou niet tot 9 mei 2016.

Dus na 9 mei 2016 zal er idd wel een euro boven op komen.
Helaas kwam ik achter het kopen van een evolution kit voor mijn TV achter het feit dat je alleen naar de UHD content kunt kijken bij de duurdere versie. Dus betaal nu 12,99 maar dat vind ik nog steeds niet teveel geld voor wat ik er voor terug krijg.
Ik ben benieuwd naar het gedrag van deze groep early adaptors, waar ik zelf ook deel van uit maak, als in mei 2016 de prijzen worden verhoogd/gelijkgetrokken.

Zelf ben ik ook wel tevreden over Netflix. De prijsverhoging weerhoudt me ervan om bijvoorbeeld eens een maandje Netfilx op te zeggen en een andere dienst te proberen. Dit omdat ik na deze maand dan gelijk met de prijsverhoging te maken zal krijgen.

Na mei 2016 is deze drempel voor mij, en vele anderen, verdwenen. Ik denk dat ik dan wel eens een maand een andere dienst ga proberen, of het abonnement gewoon een maand stop als ik geen/minder tijd heb om te kijken.
Het is maar hoe je het bekijkt. Het heeft bij me zeker meegespeeld om geen abonnement af te sluiten. Het opzeggen van het contract door Netflix voor een groot aantal films was de andere reden. Ik ga geen meerdere abonnementen afsluiten met allemaal een beetje van wat ik wil. Dan wordt downloaden uit newsgroups weer in ene interessant.
Het blijft natuurlijk een probleem dat rechthebbenden nog steeds 'old industry' op de rechten blijven zitten en zich nog steeds onvoldoende aangepast hebben aan de nieuwe tijd. Waarom krijgt Netflix alleen een contract voor x tijd voor een serie, als er gekeken wordt kan er toch gewoon betaald worden? En waarom mag ik, bijvoorbeeld, geen abonnement nemen op een Amerikaanse of Australische dienst? Omdat dat vanwege de rechten niet mag? Wat nou rechten?! Ik betaal er toch voor??

De entertaiment industrie blijft maar hangen in oude modellen, en zo gauw ze daar mee stoppen wordt het voor iedereen beter. Ook voor hen, want de incentive om iets te downloaden is weg als ik gewoon kan kijken wat ik wil.
Dat is natuurlijk waar. Maar geef ze eens ongelijk. Er wordt nu verdiend in elk land. Tevens kan Netflix prima de rechten kopen om de films na de bios te aanbieden echter willen ze hier niet genoeg voor betalen.

Een film distributeur verdiend nu nog aan de bios, fysieke media, on demand (ziggo/iTunes/xbox etc). payTV (Film1 etc). en daarna nog aan de normale zenders. Elk van deze aanbieders wil de excusieve rechten natuurlijk, en die willen niet dat het dan ook tegelijk op netflix is. Dus dat betekend dat Netflix voor de prijs die ze willen betalen pas NA de uitzending op de tv zenders komt. De manier voor Netflix om de films wel snel te hebben is netzoveel te betalen als al deze aanbieders samen doen. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.

Kennelijk wordt er nu nog meer verdiend aan dit model ondanks het downloaden om het in stand te houden.
Dus dat betekend dat Netflix voor de prijs die ze willen betalen pas NA de uitzending op de tv zenders komt. De manier voor Netflix om de films wel snel te hebben is netzoveel te betalen als al deze aanbieders samen doen. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren.
Uhm, nee? Netflix koopt aan wat ze kunnen. Als er iets is wat Netflix juist goed begrijpt is dat ze eerst miljarden moeten investeren wil je onder aan de streep succesvol zijn. Ze sluiten contracten bij grote filmmaatschappijen af zodat ze direct kunnen worden gestreamd. Denk bijvoorbeeld aan Marvel, die films staan direct op Netflix zodra ze te huur zijn.

Netflix heeft een videotheek status, alleen hebben veel mensen dat steeds minder in de gaten. Komt voornamelijk omdat Netflix vooral populair is qua series, en dan kun je ze weer als TV zender zien.
Helaas, zo werkt het voor 90% van de films wel. Ook Marvel sluit dit soort deals natuurlijk ook alleen als ze er zo meer aan verdienen. De series die je snel ziet op netflix zijn vaak ook eigen producties.

Natuurlijk zijn er altijd films die wel snel te zien zijn, en dan vooral in netflix US. In Nederland gebeurd het vrij weinig. En dat weet ik uit eigen ervaring...

Edit: Er is ook een groot verschil in of Netflix rechtstreeks zaken kan doen met de producent van een film of dat het via een distributie bedrijf gaat. In het laatste geval zijn de films vrijwel altijd pas na de TV premiere te zien.

[Reactie gewijzigd door Greetoz op 15 oktober 2015 10:56]

De series die je snel ziet op netflix zijn vaak ook eigen producties.
Hier zit je maar gedeeltelijk juist. Het klopt inderdaad dat veel series pas laat een nieuw seizoen toegevoegd krijgen. Echter zijn dit allemaal series die al liepen vóórdat Netflix in Nederland was geïntroduceerd. De series die onstaan zijn sindsdien zijn vaak wel per direct op Netflix te kijken. Bijvoorbeeld Better Call Saul (AMC).

Wat je vergeet, en veel mensen lijken te vergeten, is dat Netflix alleen nog maar beter aan het worden is. Er wordt steeds vaker nieuwe content toegevoegd. Daar zijn nog geen contracten over uitgeschreven waardoor ze direct kunnen meebieden (en het vaak genoeg 'winnen').
En waarom mag ik, bijvoorbeeld, geen abonnement nemen op een Amerikaanse of Australische dienst? Omdat dat vanwege de rechten niet mag? Wat nou rechten?! Ik betaal er toch voor??
Helaas is dat niet zo zwart op wit. Je hebt ook nog te maken met lokale wetgeving, of bepaalde content wel of niet is toegestaan, wat de rating is, of er überhaupt een lokale versie (audio/ondertiteling) bestaat etc.

Daarnaast liggen veel rechten momenteel bij een andere partij. Door er een max tijdsduur aan te zetten heeft een andere zender ook kans en krijgen we concurrentie ipv een monopolie.

Overigens ben ik het er mee eens dat dit geen ideale situatie is, maar zo is hij momenteel nu eenmaal. Die verandering zal nog vele jaren duren. Hij komt er wel, daar ben ik van overtuigd.
Als je het gaat vergelijken met een totaal ilegale oplossing (newsgroepen) Waarbij de rechtshebbende 0.0 vergoeding krijgen. Dan verlies je natuurlijk altijd al als commercieel bedrijf wat ook nog eens de rechtshebbende moet betaleln
Het is inderdaad onmogelijk om op prijs of kwaliteit te concurreren met piraterij.

Hier in Nederland hebben we de infrastructuur om iedere maand honderden Gb te downloaden aan bluray rips.

Waarom heb ik dan een Netflix account?

Ethiek en ik wil ontwikkelingen als Netflix stimuleren.
Dan verlies je natuurlijk altijd al als commercieel bedrijf
Dat is dus pertinenet niet waar, dat blijkt ook weer uit dit artikel. Er is ook allang onderzoek gedaan naar dat soort dingen en mensen laten hun beslissing echt niet alleen afhangen van geld. Zoals YangWenli ook al zegt, als dat zo zou zijn, waarom lopen mensen dan niet massaal weg bij Netflix om via Popcorn Time te gaan kijken? Netflix krijgt er juist klanten bij, zelfs als ze de prijzen verhogen. Hoe kan dat nou als mensen alleen maar 'gratis' willen, en dat gratis aanbod is nog eens groter ook dan het betaalde aanbod? Daar is maar 1 verklaring voor, en die is dat mensen helemaal niet 'alles gratis' willen.
Ik ga geen meerdere abonnementen afsluiten met allemaal een beetje van wat ik wil
Waarom niet? Dat is juist gunstig. Dat houdt de concurrentie erin en geeft je als consument niet veel te betalen voor veel maar ook minder voor minder.
Waarom niet? Dat is juist gunstig.
Dit is het hele probleem met de entertainmentindustrie. De markt vraagt iets en de industrie zegt 'nee hoor, dat wil je niet'. Jawel, dat wil ik wel. Go fix.
Dat houdt de concurrentie erin
Ik wil helemaal geen concurrentie op platform, dat is nou net precies het onhandige aan de hele situatie zoals die nu is.
Volgens mij zit het probleem heel ergens anders. Dat de consument wel alles wil maar zich niet relaliseert dat wie alles aangeboden krijgt ook voor alles betaald. En dan heb je een dienst die alles aanbied dan gaan ze lopen klagen dat het zo duur is 8)7
Een stuk of verschillende diensten met verschillend aanbod die je (ohh wat een moeite) met een verschillende app op je smart TV moet starten biedt je als klant gewoon meer mogelijkheden in financiele zin, in keuze en houdt de aanbieders scherp.
Vooral omdat veel mensen het wel zien, maar gewoon weg niet registreren. *blames himself*
Zal er wel deels mee te maken hebben ja. Bij ons in de familie zijn er drie gezinnen die gebruik maken van Netflix, maar die zitten allemaal op mijn abonnement. Er kunnen dan maximaal twee gezinnen tegelijk kijken. Als ik vier euro per maand meer ga betalen kunnen er 5 tegelijk kijken.
Als ik vier euro per maand meer ga betalen kunnen er 5 tegelijk kijken.
Vier is de max :)
Je hebt gelijk. Tevens hoef ik dan maar twee euro extra te betalen (11,99 ipv 9,99). Was nog een beetje in de war met de oude abonnementsvormen.
Of vier euro als je nog de early-adaptor abbo-prijs betaald ;)
Oh crap, je hebt weer gelijk. Als ik overstap ga ik inderdaad de nieuwe prijzen betalen. |:(
Het is te hopen dat ze nu niet denken , heeee laten we dat nog een keer doen.
Bwaa, ik zie het naar 9,99€ gaan. Dat is ook de prijs van andere streamingsdiensten.
Het is al bekend geworden dat dat de nieuwe prijs voor volgend jaar word
Ik denk dat het wachten is op een nieuw concept. Een dienst die is aangesloten bij alle Netflixjes, HBO-tjes etc. en waar je lid van kunt worden zodat je alles kunt zien. Waarbij de dienst dan wel! netjes afdraagt aan de diverse diensten.

Moet toch kunnen, een soort legale Popcorn. Ietsje meer vragen aan de abbonees, ietsje (minder) afdragen aan de diensten et voilá; winstmodel
Anoniem: 455646
@Duke-it15 oktober 2015 10:42
Nee... dat is te duur voor zowel het bedrijf als de consument.
Dan wordt dat model minstens 50 euro p.m.
50E.
Dat is niet eens zoheel veel meer als dat mensen nu betalen voor een "premium HD" pakket bij ziggo oid. En dat voor on demand zonder reclame ? Sign me up ! :P
Tot zover dus het argument 'we kunnen niet concurreren met gratis', ze slingeren hier gewoon zelf keihard het tegendeel de wereld in.
Anoniem: 455646
@Iknik15 oktober 2015 11:38
Daar concurreren zij ook niet mee.
Daar concurreren zij ook niet mee.
Ze zeggen zelf van wel:

"'Piraterij is en blijft een van onze grootste concurrenten', laat Netflix Nederland in een schriftelijke reactie weten." (bron)

[Reactie gewijzigd door Iknik op 15 oktober 2015 11:55]

Anoniem: 455646
@Iknik15 oktober 2015 12:06
Alsof je met gratis kan concurreren :l
Alsof je met gratis kan concurreren :l
Dat blijkt dus inderdaad te kunnen.
Ik heb ongeveer een jaar met alle plezier gebruik gemaakt van Netflix. Maar ik zit er nu toch aan te denken om er mee op te houden.
 • Series zijn vaak incompleet of erg laat op netflix (bvb Suits en Homeland)
 • Kwaliteit / aanbod van de films valt tegen
 • Films zoeken op gebied van interesse of genre en de film beschrijvingen vallen tegen
Het zijn erg persoonlijke punten, maar een prijsverhoging vindt ik voor mij persoonlijk niet op zijn plaats.
Het is maar net wat je kijkt

Mijn schoonouders zijn verzot op alles van BBC en ik hoef niets te doen voor een tekefilm op te zetten.

Zelf loop ik wat achter op series voor mij gelukkig ideaal(breaking bad)

Moet zeggen download is drastisch gedaald sinds netflix
Ik had ook nog een early adopters account maar heb onlangs mijn account geüpgraded naar 4 schermen en UHD kwaliteit voor 11,99 per maand. Deel nu het account met 3 andere verslaafden en betaal effectief dus nog maar 3 euro per maand. Super uitvinding dat Netflix!
Ja dit dus, ik doe precies hetzelfde. Heb zelfs mijn tv abo opgezegd (NOP 1,2,3 kan ik online ontvangen) en de rest vind ik persoonlijk toch niks aan.
En ik vind het gewoon een prettige gedachte dat het legaal is. Vroeger veel met nieuwsgroepen gewerkt en dat ging me toch tegenstaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee