Microsoft verdient minder geld met verkoop Windows-licenties

Microsoft heeft het afgelopen kwartaal bijna een kwart minder omzet gedraaid met de verkoop van Windows-licenties ten opzichte van vorig jaar. Fabrikanten zouden zich inhouden in de aanloop naar de release van Windows 10 volgende week.

MicrosoftBovendien profiteerde Microsoft vorig jaar van de stop van de ondersteuning van Windows XP, waarna veel bedrijven nieuwe licenties aanschaften. Microsoft noemt geen aantal verkochte Windows-licenties, maar meldt dat de omzet 22 procent lager lag dan in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien was de slinkende pc-markt debet aan deze ontwikkeling.

Verder deed de telefoontak van Microsoft het minder goed. Het bedrijf verkocht weliswaar met 8,4 miljoen toestellen meer Lumia-smartphones, maar de inkomsten daaruit daalden juist. Volgens Microsoft komt dat vooral omdat consumenten eerder kiezen voor goedkopere Windows Phones, waar het minder op kan verdienen.

Daarentegen deed Microsoft het over de rest van de linie wel goed, zoals op tablet- en gamegebied. De opbrengsten uit de Surface-verkoop namen met 117 procent flink toe, mede door de introductie van de Surface 3. Ook was er met een toename van 27 procent meer vraag naar Xbox-consoles en waren er meer Xbox Live-transacties.

Microsoft meldt verder dat de inkomsten uit zijn onlinediensten in de lift zitten. Het haalde met zijn zoekmachine Bing op de Amerikaanse markt meer op. Het marktaandeel van de zoekmachine komt daar nu uit op 20,3 procent. Verder haalde Microsoft afgelopen kwartaal circa drie miljoen Office 365-abonnees extra binnen. Het totaal bedraagt nu 15,2 miljoen abonnees.

Microsoft maakte bekend dat de omzet van de technologiegigant het afgelopen kwartaal 22 miljard dollar besloeg, omgerekend momenteel rond 20,1 miljard euro. Het bedrijf leed een verlies van 2,1 miljard dollar. Dat was grotendeels te wijten aan de flinke afschrijving vanwege de aankoop van de telefoontak van Nokia, die met alle aanvullende herstructureringen 8,4 miljard dollar bedraagt.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

21-07-2015 • 23:35

126

Reacties (126)

126
117
96
0
0
0
Wijzig sortering
Valt Azure in dit specifieke geval ook onder Office 365?
Opzich interessant dat Bing in de V.S. zo groot is. Voor Noord-Amerikanse zoekresultaten is Bing soms beter dan Google. Google is echter altijd beter als het gaat om Nederlandse resultaten.

[Reactie gewijzigd door Trommelrem op 27 juli 2024 09:34]

Moet jij eens opletten hoe groot Bing gaat worden als Windows 10 staks uit is... Als je iets zoekt en het niet kan vinden krijg je automatisch Bing voor je neus :+
Anoniem: 147126 @ManIkWeet22 juli 2015 00:09
En ik denk dat mensen van dat soort praktijken heel chagrijnig worden en dan helemaal geen Windows 10 willen... Moet jij eens kijken hoe groot Windows 7 straks nog is. Ondanks schreeuwerige (en wanhopige) gratis upgrade popups.
die schreeuwerige pop ups voor upgrade kun je weggooien hoor, gewoon even een update uninstallen. Klaar. KB3035583 is de boosdoener.

Gooi deze weg, start je pc opnieuw op en druk de update in windows update op "Hide."

En dat de verkoop van Nokia Lumia tegenvalt hebben ze aan zichzelf te wijten. Breng eens eentje uit met Android ipv met Windows. Dan help je de boel.

Ik had destijds BlackBerry, iPhone, Android en 1x een windows phone. Ik heb deze binnen de 2 weken weer ingeleverd. Overal waar je klikte miste je naar mijn idee iets. Echt malaise. Daarop een Xiaomi gekocht een Redmi. Deze draaid nu Android 4.4 en bevalt mij perfect!!

En lekker dual sim, dus de sim van de baas zit er ook in.

[Reactie gewijzigd door tijgetje57 op 27 juli 2024 09:34]

Kwestie van smaak lijkt mij.
Ik heb een iPhone gehad, een Androidtoestel en ik heb nu anderhalf jaar Windows Phone (ondertussen de preview van Windows 10) en ik ga echt niet meer terug.
Ik weet niet hoe lang dat geleden is dat je WP hebt gebruikt?

Waar ik Android vaak traag aan vind voelen, en uiteindelijk best wat vastlopers had heb ik nu met Windows 10 helemaal nergens meer last van. De bugs die erin zaten zijn eruit gewerkt, daar ze echt goed naar de Insiders hebben geluisterd. Het werkt soepel, snel, efficiënt. Verder is het simplistisch en doet het wat het moet doen.
Het zelfde als iOs, alleen vind ik het jammer dat dat zo overpriced is. Android staat echt op de laagste plek wat dat betreft.
Wat is overpriced aan iOS? Kun je me dat eens uitleggen?
Randapparatuur, 700 euro voor een telefoon met 8 mp en 1 gb en < hd scherm etc. Het is gewoon een feit.

Desondanks neig ik zelf meer naar iOS dan naar Android. Werk veel met alle systemen, en heb ze allemaal in bezit gehad, maar momenteel blijf ik bij Windows _/-\o_ .
ik heb ook allen gehad.

Momenteel zweer ik bij Xiaomi. Qua prijs\kwaliteit verhouding naar mijn mening het beste.

Bij wie koop je nou voor 180 euro een 5,5 inch telefoon met een 3100mah accu. Quadcore cpu en 2 Gb ram ;-). met dual sim en sd card optie.
Misschien mis ik iets maar hebben we al zinvolle applicaties die hogere specificaties vereisen dan het minimum dat het O.S nodig acht, zoals wij dat kennen uit de PC wereld?

Want anders vind ik het maar een matige reden om hardware specs erbij te halen als reden voor een O.S gebaseerde voorkeur.
Zo bedoel ik mijn bericht helemaal niet. Zo kun je het wel intepreteren.

Maar wat ik bedoel is waarom zou je in vredesnaam zoveel geld uitgeven voor een telefoon met Windows in dit geval. Terwijl je prima toe kan met eentje van rond de 150 - 180 euro.
Ik heb jarenlang Android telefoons gehad en ben nu sinds enkele maanden over op een Windows 8.1 telefoon. Wat een verademing. Android heeft mij nooit een goed gevoel gegeven tijdens het gebruik er van. Het beste mobiele OS waar ik ooit mee gewerkt heb is WebOS, maar Windows komt bij mij toch echt op een goede tweede plaats.

Met Windows gaat alles zeer vlot, het OS voelt, ondanks de jonge leeftijd, als volwassen aan en ik vind er alles zeer vlot in terug. Ook de app launcher met tegels is een zeer goed werkend iets op een touch device.

Oh ja, en mijn Lumia doet ook netjes dual sim, dus de sim van de werkgever die zit er ook netjes in, alleen spijtig dat ik daardoor niet kan deelnemen aan het Windows 10 Insider programaa daar die builds nog geen dual sim ondersteuning hebben.
Gelukkig is het allemaal uit te zetten in Windows 10. De good old oldie mentaliteit mensen zijn ook nog steeds klanten van Microsoft en in het Insider programma is bij alles gevraagd om het instelbaar te maken. Dus ook deze klanten worden bediend, lokaal account, geen livetiles, geen zoekbalk/cortana, geen inlog als je computer aanzet. Gewoon een nieuw systeem dat 80% sneller opstart dan win7 en veel veiliger is, maar gewoon nog volgens de oude principes.
kan je eens de procedure geven om dat klaar te spelen ?
Met W8 geprobeerd, maar met W8.1 update was mij niet direct meer duidelijk hoe ik zonder inloggen de pc aan kreeg.
De snelste en eenvoudigste methode is gewoon de PC even offline zetten. Anders zit het enkele muiskliks verwijderd, maar weet niet meer van buiten hoe je er aan komt.
Run venster openen en netplwiz enteren.
Bij W10 is het een instelling bij aanmeldopties waar je ook kan kiezen voor een pincode, gezichtsherkenning en vingerscanner, zeg maar een vinkje die je aan of uit kan vinken. Bij windows 8 weet ik het niet, ik heb ik er nooit naar gezocht ik dacht dat je met een lokaal account niet hoef in te loggen. Voor een mobielapparaat zoals een laptop tablet raad ik wel een toegangsbeveiliging aan
Ik denk dat heel veel mensen het niet eens gaan door hebben of het irritant zouden vinden. Meesten tolereren blijkbaar toch ook de ads op hun smartphone... Meeste mensen hebben niet eens een aparte Windows en gebruiken gewoon wat er op de computer meegeleverd wordt. Keuze is hun ofwel niet bekend of ze kunnen het simpelweg zelf niet (en niet iedereen zal iemand kennen die het voor hun wel ff wil regelen).
Er gebeuren wel irritantere dingen op softwaregebied die de meerderheid gewoon slikt. Kijk maar bij het gamen, daar wordt vanalles door je strot geramd en de meesten doen er lekker aan mee, staan het stilzwijgend toe, of juichen het zelfs toe. Dat zal bij een Bing resultaat niet zo heel anders zijn lijkt mij, je zal slechts een minderheid hebben die er over valt.

Het hele "ik blijf wel bij 7" gedoe is ook veelal een geleuter. Ik heb er geen spijt van dat ik naar 8 en 8.1 ben overgestapt ook al zijn er een aantal dingen dat ik beter vond gedaan in 7. Ik heb uiteraard wel een startMENU geïnstalleerd, maar heb het ook een aantal weken met het startSCHERM geprobeerd, moest er geen startMENU apps zijn zou ik nog altijd 8.1 gebruikt hebben want er waren veel meer verbeteringen dan dingen die minder goed of ronduit slechter waren.
Nu heb ik bij Windows 10 wel wat meer vooroordelen die ik eerst wat nader zal moeten onderzoeken vooraleer ik het een kans geef. Maar Bing resultaten is geen factor voor mij daar ik wel weet waar alles staat en dus nooit de zoekfunctie van Windows gebruikt heb. En het zou mij sterk lijken als ze mijn browser searches zouden onderscheppen en hun eigen resultaten tonen, nee ik gebruik geen IE.

Als iemand 7 leuker vindt, kunnen ze het alsnog gebruiken. Al zal dat binnen een paar jaar of zo ook geen ondersteuning meer krijgen, wat niet meer dan normaal is, XP was echt een uitzondering hoe lang die ondersteuning bleef krijgen.
Zelfs Siri zoekt via bing.
Naast dat Bing misschien beter werkt, is het ook zo dat Apple natuurlijk niets met Google te maken wilt hebben :P
En waarom zouden ze een enorme hoeveelheid geld in een eigen search engine steken als er al bestaan die redelijk tot heel goed werken. Slimme zet, en ergens logisch ook.
Anoniem: 145867 @ShatterNL22 juli 2015 07:24
Vreemd, de eerste iPhone is met nauwe samenwerking met Google ook ontwikkeld. Hele iPhone stond vol met Google diensten.
Ja klopt, maar al vrij snel (dacht ergens rond de iPhone4) hebben ze zoveel mogelijk Google diensten verwijderd.
Omdat Android toen nog nergens stond. Ondertussen is Google marktleider geworden op het mobiele platform en wil Apple er niets mee mee te maken hebben. Ook al betekend dat dat ze daarvoor zeer goede apps (zoals google maps) moeten vervangen door eigen diensten die net dat beetje minder goed werken.
Anoniem: 382150 @ManIkWeet22 juli 2015 00:08
Zolang Bing alleen in engelse taal goed werkt komt het hier in Europa niet van de grond.
Het is een algemeen feit dat Engelse zoekopdrachten in bing beter werken dan Nederlands of duits.
Ik zoek het meeste in het Engels tenzij het echt over België of Nederland gaat. In de loop der jaren had ik gewoon opgemerkt dat je veel meer relevante results kreeg als je in het Engels ging gaan zoeken wanneer het willekeurige onderwerpen betreft en dus niet regio gebonden. Misschien dat dit ondertussen anders is maar ik betwijfel het, er is gewoon meer in het Engels te vinden over een willekeurig onderwerp dan in het Nederlands. Zelfs op Wikipedia ga ik meestal in de Engelse versie zoeken (tenzij dus weer als het specifiek over België of Nederland gaat).

Benieuwd hoe vaak dit voorkomt bij bevolkingen in een niet-Engelstalige regio. En vooral dan bij mensen die niet zo met het computer/internet gebeuren begaan zijn. En of ze betere resultaten zouden krijgen als ze in het Engels zouden beginnen zoeken.
(en niet enkel Bing, maar ook Google of welke andere search engine je ook gebruikt - ik gebruik zelf uitsluitend Google, de paar keer dat ik Bing gebruikt had, ja in het Engels, kreeg ik geen of weinig relevante resultaten, maar goed dat was toegegeven maar een paar keer dat ik het geprobeerd had)
Stom genoeg zoek ik ook vrijwel altijd antwoorden in het Engels, ook heb ik de taal van Windows, en andere software vrijwel op Engels. Het is naar mijn mening gewoon fijner, en niet zo "knullig" als Nederlands,
Sommige termen zijn in NL inderdaad knullig. Maar in principe is Nederlands een veel betere technische taal dan Engels. Omdat Nederlands is afgeleid van het Duits, welke als de beste technische taal bekend staat. Wat ook weer niet verwonderlijk is.
sorry nogal offtopic maar
Sommige termen zijn in NL inderdaad knullig. Maar in principe is Nederlands een veel betere technische taal dan Engels.
Is dat zo? Zou kunnen dat sommige woorden in het Nederlands specifieker zijn. Engineer kan in het Nederlands ingenieur zijn, maar ook machinist (engine=motor) bv op een schip of locomotief, maar ook de genietroepen in het leger zijn de engineers. Een locomotief heet in het engels ook engine, ze maken dus geen onderschijd tussen de stoomlocomotief en de stoommachine die deze aandrijft.

Andersom heeft het Engels wel veel meer woorden als het Nederlands, bv om gevoelens uit te drukken. De woorden belief en faith worden beide vertaald met geloof, terwijl er een verschillende betekenis in zit.
Omdat Nederlands is afgeleid van het Duits, welke als de beste technische taal bekend staat. Wat ook weer niet verwonderlijk is.
Hier ga je de fout in. Nederlands is niet afgeleid van het Duits. Beiden komen voort uit Germaanse dialecten, en tot ca 1626 (aanvang vertaling tbv statenvertaling) à 1635 (statenvertaling geautoriseerd) werd er geen onderschijd gemaakt tussen Duitse en Nederlandse dialecten, beiden werden Diets genoemd, de taal van het diet, het volk.

Die dialecten, en de gebieden waar ze gesproken worden kun je vrij nauwkeurig indelen in 3 groepen, van noord naar zuid zijn dat:, Nederduits, Middelduits en Opperduits. Tot de eerste horen de Nedersaksische dialecten die gesproken worden in Groningen, Drente, Overijssel en Gelderland. Tot de laatste horen het Alemanisch, het Beiers en het Opperfrankisch. Tot de Middelduitse dialecten hoort dan weer het Nederfrankisch dat in de rest van Nederland en Vlaanderen gesproken word.

Nederlands is dus eigenlijk een samenraapsel van Nedersaksisch en Nederfrankisch dat voor het vertalen van de statenvertaling is gekozen waarna het Nederlands als zodanig zich is gaan onderschijden van de overige Dialecten, mede als gevolg van het gebruik van de Lutherse Bijbelvertaling in het gebied dat nu Duitsland is.

ontopic: Logisch, na het uitfaseren van XP zijn de verkopen de hoogte in geschoten, nu is dat effect voorbij. Daar komt bij dat bij de komst van Win10 er juist minder licenties verkocht zullen worden omdat bijna alle huidige Windows-gebruikers gratis mogen upgraden. Ik vind echter dat eigenlijk ook Vista daarin meegenomen had moeten worden. Vista kopers zijn nu dubbel gepakt, enerzijds omdat Vista nog niet geheel klaar was (ook al lag dat dan vooral aan het onbreken van drivers door hardware-makers) wat veel problemen gaf toen, en anderzijds nu omdat ze de update niet krijgen. Vista-gebruikers zullen dus bij Vista moeten blijven en Vista wordt het nieuwe XP/IE6.
Ik heb hetzelfde, maar het is wel interessant waarom dat zo zou zijn... Wellicht doordat we opgegroeid zijn met voornamelijk Engelse software, terwijl het enkele Nederlandstalige pakket veelal kwalitatief niet zo geweldig was en misschien ook op de minder technisch onderlegde consument gericht was? Ik kan er zelf ook niet goed tegen als software automatisch Nederlands wordt, zeker spelletjes, dan krijg ik meteen een soort A2 racer gevoel.

On topic, als MS 2 miljard verlies maken omdat ze 8 miljard afschrijven door hun aankoop van Nokia, dan maken ze eigenlijk dus dikke winst? Ik ben geen econoom, maar het klinkt mij als cijfertjes schuiven.
Anoniem: 234453 @[Remmes]22 juli 2015 09:23
Ik heb mijn Windows en vrijwel al mijn software in het Frans, omdat dat heel vaak veel ondubbelzinniger is dan Engels.Mijn liefde voor Wallonië en Frankrijk zal er ook wel wat mee te maken hebben. :-)

Tweede keus is uiteraard Engels. Ik wil geen Nederlandstalige software op mijn pc omwille van de reeds genoemde knulligheid. Het Nederlands is ondertussen toch bijna voor de helft veramerikaanst (bekijk de gemiddelde reacties in dit forum en tel de anglicismen) dus laat dat Nederlands maar netjes uitsterven. Good riddance.
Als je met de Franse taal bent opgegroeid is dat zeker een bonus. Echter ik ben tweetalig NL/GB opgevoed, dus ik zie meer voordelen in Engels.

Op zich heeft Engels altijd een streepje voor, omdat het wereld voertaal nr. 1 is.

En zo te lezen heb je ook de Franse mentaliteit.
Volgens mij is dat juist de Franse mentaliteit ;)

Nederland hanteert al jaren een "weg-met-ons" mentaliteit :/

[Reactie gewijzigd door Neko Koneko op 27 juli 2024 09:34]

Nederlanders zijn over het paard getild, klopt.

Woon hier nu 40 jaar maar hou het binnenkort voor gezien. WIl mn oude dag in GB doorbrengen.
Anoniem: 604128 @Nha22 juli 2015 03:08
Wikipedia heb ik standaard ook engels staan. Mn hele PC eigenlijk.

Engelse wiki artikelen bevatten vaak veel duidelijkere info, en heel vaak veel meer info.

Engelse pc is gewoon handig met troubleshooten, zelfde met photoshop e.d.
Precies. Ik heb mijn software zowiezo liever in het Engels, naast het gemakkelijker troubleshooten of tutorials volgend vind ik dat heel wat elementen nogal een dom klinkende benaming hebben in het Nederlands (of Frans, of Duits, of whatever). Mijn telefoon staat ook altijd in het Engels.
Maar dat is slechts een voorkeur, bij zoekresultaten heb je volgens mij bijna altijd meer succes als je in het Engels zoekt (maar dus nog eens: niet wanneer het over regio gebonden onderwerpen gaat!). Je zal waarschijnlijk ook meer succes hebben in het Frans dan in het Nederlands. Het Nederlands beslaat iig niet zo'n grote bevolking tov Engels (en zelfs Frans). Misschien jammer voor sommigen maar voor mij niet zo'n probleem, mijn Engels is behoorlijk.
Ben het helemaal met je eens. Denk eens aan Excel met formules en functies die in het Nederlands zijn. En ik maar denken: Waarom werkt deze functie niet? Ik weet echt 100% zeker dat hij het altijd deed. En ja hoor Excel in het Nederlands. :+
Ik gebruik al jaren Bing zowel op de desktop als op mijn Lumia en ook in het Nederlands kun je gewoon alles vinden. Jouw stelling is al jaren achterhaald. Probeer het zelf eens in plaats van alleen maar oude kreten van iemand te herhalen.
Anoniem: 166774 @ManIkWeet22 juli 2015 09:12
De grote vraag is of mensen op windows 10 zitten te wachten. Want als windows 10 niet aanslaat, gaat Bing ook nergens heen.
Gebruiker staan anno 2015 nooit op een major update te wachten. Die hebben het liefste dat een PC tot het einde der tijden blijft werken zoals ze gewend zijn. Dat is de natuurlijke weerstand van verandering waar de meeste mensen last van hebben.
Geen weerstand tegen verandering, het gaat om het breken van continuïteit. Wanneer het goed werkt, waarom zou je het dan veranderen. Nu wordt het heel vaak gegooid op beveiliging. Natuurlijk is veiligheid wel belangrijk maar als door een update iets niet meer werkt of anders werkt, dat probleem heb je liever niet én zeker niet in een bedrijf.

[Reactie gewijzigd door codebeat op 27 juli 2024 09:34]

Beetje Tweaker zet dit natuurlijk naar zijn eigen hand. Was 2 tellen werk.
Ja, ik haalde dat grote lelijke ding gelijk van mijn taakbalk af, maar 95% van de mensen weten niet dat het kan!

Denk aan je oma/opa, druk werkende alleenstaande moeder/vader, kinderen met een laptop, ...
Anoniem: 256386 @ManIkWeet22 juli 2015 00:04
Da's waar.
Zit ook in cortana. En die app komt voor android.
Klopt, dat valt me al op bij de xbox one.
Als ik in de store ga zoeken naar een game doet die dat via bing ¿ Het is grappig gekoppelt, stel de game staat in de store krijg je dat te zien, staat die dat niet krijg je de lijst van bing te zien..
Wat ik eraan heb? Totaal niks, maar goed zo gebruik ik wel ''onbewust'' bing + MS heeft een bing gebruiker erbij _/-\o_

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 27 juli 2024 09:34]

Het nadeel van bing tov Google vind ik dat bing zijn adv. Resultaten boven de andere resultaten zet. Bij Google staan de betaalde adv. rechts.
Eeh bij Google staan de advertenties zowel boven als rechts.
Nu ik erover nadenk, je hebt gelijk. Alleen die erboven zijn minder vervelend omdat deze vaak wel relevant zijn, bij bing heb ik dat minder.

Tevens misschien een beetje suf, maar bij Google staan alle resultaten wat verder in het midden, bij bing staan ze bijna links uitgelijnd. Dat kijkt lastiger
Bizar inderdaad dat Bing 20% in de VS heeft. Maar dat zijn denk ik vooral bedrijven of particulieren die IE gebruiken en de standaard zoekmachine niet aanpassen.

Over die 3 miljard verlies, dat is niet alleen de afschrijving van Nokia van 8.4 miljard maar ook de reorganisatie en het schrappen van 7600 arbeidsplaatsen (mensen ontslaan kost ook éénmalig heel veel geld).

Zonder die factoren was er gewoon flinke winst dus het aandeel staat ook gewoon hoger.
Zonder de afschrijving van Nokia had Microsoft gewoon groen gedraaid dit kwartaal, een "kleine" 5 miljard groen, dit is zeker te wijten aan Nokia.
Bizar inderdaad dat Bing 20% in de VS heeft. Maar dat zijn denk ik vooral bedrijven of particulieren die IE gebruiken en de standaard zoekmachine niet aanpassen.
Eigenlijk zijn dat juist bedrijven en particulieren die eender welke browser gebruiken en de standaard zoekmachine WEL aanpassen naar Bing ipv Google.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 27 juli 2024 09:34]

Volgens mij zei ik dat ook, maar ik weet niet of je me nu corrigieert of bevestigd :)
Jij zei dat het niet alleen aan de afschrijving van Nokia lag, maar dat is wel zo. ;)
Ah op die manier ik snap hem :) Maar die ontslagronde kostte ook een hoop geld dus ja het lag aan allebei eigenlijk. Nu is het niet precies bekend hoeveel die reorganisatie kostte, wellicht was die op zichzelf ook al voldoende om rode cijfers te schrijven al denk ik niet dat die 3 miljard heeft gekost.
Microsoft doet gewoon veel harder zijn best op Bing voor de VS en daar krijg je dan ook betere resultaten dan als wij het proberen. Zo vreemd is het dan ook niet als je het daar beter doet, en zo raar is het ook niet dat Microsoft zich eerst vooral op de thuismarkt richt.
Nee hoor voor veel mensen is het een bewuste keuze om voor Bing te kiezen.
Dat geloof ik ook wel maar ik denk dat een Europeaan toch eerder op zoek gaat naar alternatieven en wat meer gedegen onderzoek doet naar wat het beste voor hem werkt waar een Amerikaan sneller vrede heeft met wat hij voorgeschoteld krijgt of wat de commercial op super sunday zegt wat hij moet gebruiken.

Nu wil ik de Amerikanen niet dom noemen ofzo, maar ze zijn wel een stuk simpeler over het algemeen en makkelijker beinvloedbaar. Dat is mijn ervaring althans.
Hier in Nederland ken ik ook maar weinig mensen met een echt eigen mening. Alles wordt elkaar na gepraat en de marketing machine heeft een groter aandeel in die mening dan iedereen wil geloven.

Er zijn genoeg bewijzen dat iets negatiefs of iets super positiefs veel langer geloofd wordt. Objectief zijn is zo goed als uitgestorven.
Google is ook groot in de VS, maar is er nooit zo dominant geweest als hier in Europa. Het heeft er altijd stevige concurentie gehad vroeger van Altavista en Yahoo en de laatste jaren vooral van Bing.
eens ja, iedere keer als ik op een machine met bing terecht kom dan probeer ik het een keer, maar nooit het resultaat wat ik zoek, waar google dat wel doet :)
Terwijl bing zelfs ook nog resultaten van Google overneemt volgensmij :)

http://gizmodo.com/574884...ealing-its-search-results

http://googleblog.blogspo...es-google-search.html?m=1

Microsoft's defensie:
https://blogs.bing.com/se...oughts-on-search-quality/

[Reactie gewijzigd door Zezura op 27 juli 2024 09:34]

Wauw een artikel uit 2011. Welkom in 2015 :) dat is zo out dated. Daarnaast kun je het niet een bron noemen vermits je zegt 'volgens mij'. Maar wat je niet gebruikt, kan je ook niet over oordelen. Bing werkt veel fijner voor mij persoonlijk dan Google.
Heb je een bron? Of ben jij de bron (volgensmij). Je zegt eigenlijk dat het even goed is....
Alstublieft, toegevoegd in mijn reactie. Ik ben in deze questie onpartijdig omdat ik bing niet vaak gebruik en ze elkaar beschuldigen.. Ik zou niet weten wie ik moet geloven.
Je hebt wel gezien in welk jaar deze discussie zich heeft plaats gevonden, en vervolgens komt het nergens anders meer boven drijven?
Waarschijnlijk was het toen een klein media trucje kreeg wat nieuws en weg was het....
Hoe dan ook, als je kijkt naar hoe bing crawled, dan maken ze gebruik van Google of ze specifiek overnemen van Google of via een omweg userdata verzamelen en zo Googles index verkrijgen Google Search result komen in bing.

Verder vind ik het niet belangrijk of ze expres de index overnemen of via userdata crawlen.

[Reactie gewijzigd door Zezura op 27 juli 2024 09:34]

Nou, als ik de blogs waarnaar je linkt door lees dan is het me duidelijk dat:
- het nog al overtrokken wordt,
- men blijkbaar Bing searchbar en/of IE gebruikt heeft.

Als MS ergens van beschuldigd kan worden uitgaande van die blogs dan is het dat Bing searchbar en/of IE bij standaard instelingen user data (ingegeven search queries, bezochte url's, etc) doorgestuurd heeft naar MS. Als ware het spyware dus, maar dan "om de gebruikservaring te verbeteren".

Als Bing echt Google's zoekresultaten zou kopiëren dan zouden Google en MS elkaar daarover echt wel met veel ruchtbaarheid in de haren zijn gevlogen.
Logisch want je hebt al een personal bubble bij Google search. En nog niet bij Bing.
In de sheets (pagina 15) staat Azure genoemd. Dit valt onder Commercial en niet onder Office365.

[Reactie gewijzigd door ll roel j op 27 juli 2024 09:34]

Nee Office 365 draait op Azure, Azure is veel groter.

Met Bing in Nederland is niks mis, met de zelfde zoekwoorden scheelt het maar een paar regels door kleine verschillen van interpretatie.
Waarom zou Azure vallen onder Office 365? Twee totaal verschillende diensten.
Valt Azure ook onder Office 365?
Nee.

Google is niet altijd beter, zelfs Nederlands niet (ik gebruik allebei).
Anoniem: 467952 @Trommelrem22 juli 2015 08:34
Ik gebruik in 99% van de gevallen Bing, en ik vind dan altijd wat ik zoek :)
De Moraal van dit verhaal volgens Microsoft: Aan traditioniele windows verkoop verdienen we steeds minder aan cloud en SAAS verdienen steeds meer geheel in de lijn van de Microsoft strategie van Nadela.

Wie betaald wie bepaald en gezien hun gebruikers steeds minder betalen maar derden (adverteerders, dienstverleners (inc Microsoft self) steeds meer heb je dus met Windows 10 steeds minder te zeggen over je eigen PC. Windows 8 deed dit iets te opzichtig door de desktop soort van dood te verklaren maar Windows 10 is exact hetzelfde. Iets minder zichbaar maar nog steeds moet traditionele desktop software lelijk afsteken tegen de gladde - maar o zo beperkte en niet volledige zijnde modern UI software via de Appstore dus SAAS, in App aankopen, etc,etc. Micorosoft houdt met Win10 het recht voor om alles onaangekondigd te veranderen dus wat nu nog werkt op desktop gebied kan straks gewoons stuk zonder dat je iets te vertellen hebt. Met Edge testen ze hoe ver ze kunnen gaan op het gebied van anti trust want daar is jurrispudentie over.
Met een gratis upgrade naar een nieuw OS daar verdien je ook geen geld mee. Het verbaast mij wel want had verwacht dat office goed liep. Recent is win2003 server gestopt en je zou denken dat er daarom meer server platformen worden verkocht.
Anoniem: 256386 @donderdraak22 juli 2015 00:09
Zo zou je dat niet moeten zien.
Markt aandeel van Windows 10 wordt in een klap groot met daarmee cortana en bing.
Ook zullen er meer apps voor windows 10 en meteen voor smartphones ontwikkeld worden om daarmee marktaandeel wp te vergroten. Het is een investering maar uiteindelijk moet het zich uitbetalen.
"Markt aandeel van Windows 10 wordt in een klap groot met daarmee cortana en bing."

Waarschijnlijk wel, maar toch moet dit eerst maar eens gebeuren. Vele early adapters zullen per direct overgaan, maar ik vermoed dat er ook een heleboel gebruikers gewoon blijven hangen, ook al is de upgrade gratis. Het maakt niet hoe goed het is, en of het gratis is, Windows updaten is eng en mensen zijn er bang voor.

"Ook zullen er meer apps voor windows 10 en meteen voor smartphones ontwikkeld worden om daarmee marktaandeel wp te vergroten"

Door wie dan precies? WP heeft weinig marktaandeel en bied geen motivatie om apps voor te maken. Al die gebruikers op de desktop dan? Daar kun je nu ook apps voor maken maar dat loopt ook voor geen meter op de desktop.

Universal apps bied op de langere termijn misschien perspectief, maar het is en blijft een vraagtaken, en ik verwacht geen revolutie in het begin.
Ik kan je redenatie niet begrijpen
Upgraden is eng?
Hele volksstammen updaten hun smartphone zonder problemen
Windows 10 is geen windows 8 en heeft de oude desktop en startknop gewoon.
Ik verwacht geen probleem

Dat wp geen apps heeft komt juist door het gebrek aan apps.
Met universal apps moet dat probleem getackeld worden

Als consument moeten we echt hopen dat windows 10 voor smartphone dit keer gaat lukken. Wij hebben 3 echte concurrenten nodig.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 256386 op 27 juli 2024 09:34]

Klopt, massa's update hun tel zonder problemen, omdat het altijd leuk is om je tel te updaten, hij zou er beter van worden.
Met windows hebben sommige en voornamelijk de oudere moeite mee, indien ze windows xp / vista / 7 / 8 meegemaakt hebben waren de verschillen keer op keer zeer groot voor ze. Op het begin klagen, achteraf wel altijd tevreden. Maar goed nu is het weer een plotselinge verandering, deze generatie zoekt ook niet op google met de na en voordelen van het updaten, die vinden het op voorkeur al eng.
Dat het eng is ja of de nee staat er los van, mijn mening lijkt tot zover NEE te zijn, het is niet eng. Probeer dat maar aan de oudere uit te leggen stuk voor stuk die het wel eng vinden omdat ze eindelijk snappen wat ze aan het doen zijn en het dan weer verandert wordt.

Een leuk voorbeeld blijft moeders;
Mijn moeder heeft het allemaal min of meer meegemaakt vanaf 3.1 waarbij ik altijd de pispaal was bij elke update van het os. Voornaamste probleem was met windows 7 naar 8 ( die daarvoor viel allemaal wel te overzien wegens standaard een start balk, en wat pictogrammen ) Maar hell wat heb ik veel telefoontjes gehad nadat ze een windows 8 laptop gekocht had. Het begon toen al met: jeroen ik weet niet wat het is wat ik gekocht heb maar als het goed is een laptop, ik start het op en weet niet wat te doen.
BLEH, kan je nagaan, daar begon het mee. Zij wilde het weer zo hebben zoals het was ( windows 7 ), uiteindelijk na heel veel telefoontjes en wt maandjes verder gebruikt ze nu ''beperkt'' windows 8. Dadelijk rolt bij haar windows 10 binnen en mijn tel zal op hol slaan.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 27 juli 2024 09:34]

Nou ik weet het niet. Pas nog met Windows 8 naar 8.1. Mijn schoonvader, die mail start via een knopje :o , had zijn Windows 8.0 zelf geupdate naar Windows 8.1. En omdat het een update was, stond alles nog hoe hij en zij het willen.

Ergo, hij vertelde bij een visite, puur ter informatie, dat hij zijn AIO PC geupdate had naar Windows 8.1. _/-\o_
Een Windows update is niet te vergelijken met een smartphone update. Technisch gezien gaat dat waarschijnlijk goed, maar bij een Windows update moet je altijd maar weer bidden of je software en randapparatuur blijft werken, althans die reputatie heeft men opgebouwd.

"Dat wp geen apps heeft komt juist door het gebrek aan apps.
Met universal apps moet dat probleem getackeld worden"

Ik kan van deze zinnen geen chocola maken. Ja, dat er geen apps zijn ligt aan het dat er geen apps zijn?

"Als consument moeten we echt hopen dat windows 10 voor smartphone dit keer gaat lukken. Wij hebben 3 echte concurrenten nodig"

Ik zie niet in waarom, eigenlijk. Er zijn al 3 concurrenten, Microsoft is al nummer 3 op de markt. We hebben ook 20 jaar gedaan met een Windows monopolie op de desktop, en eigenlijk nog steeds, zonder heel grote problemen.
Het idee van Microsoft:
We geven Windows 10 aan alle win 7 & 8. Dan krijg je ineens een immense groep mensen met een start menu MET Windows 10 apps.
En aantal wat niet te verwaarlozen is voor Developers om geld aan te verdienen.
Het verschil met 'oudere' Windows apps en Windows 10 Universal apps is dat het 1x programmeren is en het weinig extra moeite kost om een extra formfactor toe te voegen. Voor een tablet of - hé daar is 'ie - een Windows Phone.
Weinig moeite en dan gelijk een paar miljoen potentiele klanten erbij.
Dàt is het idee van Windows 10...

Edit - wow wat een typo's

[Reactie gewijzigd door Geertje op 27 juli 2024 09:34]

Anoniem: 457607 @Geertje22 juli 2015 16:23
Eens dat dat het idee is, maar wie betaald er nou voor desktop apps? Het moet nog blijken of Windows 10 dan ineens een heel grote markt maakt.
Cortana en Bing gaan veel minder groeien dan Windows 10 ze zijn namelijk zeer makkelijk uit te zetten...
Zijn ze ook door de gemiddelde consument uit te zetten? Niet iedereen weet meteen hoe dat moet of heeft daar uberhaupt behoefte aan.
Als je een wifi aan en uit kan zetten wel. Maar ik genoeg mensen die dat niet eens kunnen, voor hun zou het dus eigenlijk heel makkelijk zijn de standaard tools te gebruiken. Je hoeft dan alleen wifi in die grote zoekbalk te schrijven en bent bij de instelling.
Cortona onder Windows 10 schakelt zich automatisch uit in regio's waar het niet ondersteund wordt. Zelfs al installeer je een ondersteunde taal. Bvb als je dus Windows 10 met Engelse taal in Nederland draait dan schakelt cortona zich uit. Wel krijg je een ? of een zoekbalk (afhankelijk van de tabletmode) in de taakbalk en die werkt wel op Bing.

Intussen kun je in nieuwe Microsoft Edge browser Google als default search engine instellen. Dit wel pas sinds enkele dagen, maanden lang kon dat niet tot frustratie van velen.

Persoonlijk vindt ik Bing verschrikkelijk. Ik zoek erg vaak naar de resultaten die recent zijn (bvb maximaal 24 uur oud, of zelfs gecombineerd binnen bepaalde domeinen etc). Nou succes ermee binnen Bing, er zijn nauwelijks zoekhulpmiddelen en kan niet eens de query language vinden om gericht te zoeken. Laat staan dat hij jonge resultaten al geïndexeerd heeft.
Anoniem: 467952 @xavalon22 juli 2015 08:36
Je kan de taalvoorkeur voor Bing toch instellen bij je instellingen?
En toch is het uitgeschakeld. Ik heb een Dell tablet met Windows uit de USA mee laten nemen paar weken geleden en daar Windows 10 opgezet (upgrade van 8.1 nu de laatste build 10240). Engelse taal laten staan, maar hij detecteert dat tablet gebruikt wordt in Nederland en dan kun je cortona niet gebruiken. Zelfs de vink om hem aan te zetten is uitgeschakeld. Wellicht een registry hack om hem aan te zetten, maar die ken ik niet.
Anoniem: 467952 @xavalon24 juli 2015 08:56
Oh ja dt heb ik ook gemerkt als ik de en-us versie van windows 10 probeerde in een vm. Gewoon vreselijk!
Dat maakt eigenlijk zeer weinig uit. Mensen ging toch haast nooit naar de winkel om een upgrade van Windows te kopen voor hun bestaande computer. Een overgroot deel komt uit verkopen aan OEMs, en die blijven nu natuurlijk gewoon betalen. De mensen die upgraden wel upgraden naar Windows 10? Microsoft verliest er vreselijk weinig aan tegenover andere releases, zelfs als het alle 1,5 miljard Windows-gebruikers zijn is het verschil voor Microsoft miniem.
Die gratis upgrade kost hen veel minder dan je zou verwachten. Het grootste deel van licentieinkomsten zijn afkomstig uit de OEM markt en de corporate wereld met volume licenties. Deze 2 inkomstenbronnen worden niet aangeraakt met de gratis upgrades.

De enige echte inkomstenbron die wegvalt is de verkoop van de Windows Upgrade editie, iets wat sowieso al door relatief weinig mensen werd afgenomen daar men vaak gewoon de versie van het OS behoud dat met de computer is meegekomen.
Op zich is dit geen nieuws; een vergelijkbaar artikel werd 3 maanden geleden ook al gepost op Tweakers.net
nieuws: Microsoft verdient minder met Windows en meer met internetdiensten
Tja, zo werken kwartaalcijfers. Elk drie maanden de belangrijkste trends, en die kunnen best hetzelfde blijven
Yes de zelfde oude onderdelen die dalen en de zelfde nieuwe onderdelen die stijgen. Zonder afschrijving van de telefoontak hadden ze het zelfs beter gedaan dan verwacht. Met de komst van een nieuwe Windows versie is er namelijk altijd dip.
Als dagelijkse beheerder op MS en Apple platformen het volgende, MS maakt de licenties om te kopen ongehoord/schandlig duur. office 2013 in een doosje (keycard) is moeilijk te krijgen. ze dwingen om iedereen een office 365 subscription door de keel te duwen. (en dan heb ik t nog niet eens over andere software producten van MS)

Dit valt bij een hoop ondernemers in het verkeerde keelgat, dat gelul met al die abonnementen die te pas en te onpas worden afgeschreven met als gevolg dat je overzicht kwijt raakt Ondernemers zitten hier niet op te wachten. De software bobo's kunnen wel roepen "software als commodity" / "software trek je uit de muur", wordt erg onoverzichtelijk. Tuurlijk zijn er allerlei portals waar je je maandbedrag kan zien maar t is geen doen op deze manier.

Ik ben van mening als alle vendors zo door gaan met al die abonnementen dat alle grote vendors de grote windows 8 fout maken, mensen zoeken naar alternatieven en dat zal microsoft ook gaan merken.

De volume licensing van microsoft is onbetaalbaar maar erg makkelijk in gebruik, licentie kopen, key in je portal en je kan er mee aan de gang. al moet je t 3x opnieuw installeren (wel je licentie aantallen op orde houden!)... office 365, oh je hebt al 5 licenses in use, eerst 1 tje er af pellen, dan kan je er weer 1 toevoegen, daar wordt je helemaal flauw van en al zeker als je veel werkplekken moet beheren. Adobe heeft er met creative cloud ook een handje van.....ongekend vervelend.

gewoon 1x financieel pijn, en dan is het van het bedrijf en blijft het van het bedrijf.

Als grote vendors dit door blijven drukken, gaan ze op de lange termijn minder en minder verdienen, omdat het onoverzichtelijk wordt en mensen hier niet op zitten te wachten.

Apple is de enige (grote vendor) die nu de troeven in handen heeft, je koopt een mac en alles zit erbij, keynote, numbers, pages en je kan alles maken wat je in word, excel en powerpoint kan. daarnaast is het zo als je uit de appstore iets koopt je bij aankopen op je nieuwe mac gewoon de software kan installeren, zonder gelul met aantallen/betalen/licenties/portals e.d.

Cloud heeft zeker een aantal goeie ontwikkelingen, maar dat gepush van abonnementen is ronduit irritant en mensen gaan opzoek naar alternatieven en dat zal bill gates en zijn vrienden ook merken.

conclusie, geef de consument/zakelijke partijen gewoon een keuze, bij de introductie van lease auto schaffen ze toch ook de verkoop van een auto niet af?!
Je vergeet maar 1 ding in heel je betoog: Apple is in de eerste plaats een hardware verkoper. Microsoft en Adobe zijn in de eerste plaats softwarebedrijven.

Waar Apple het zich dus gemakkelijk kan maken en de ontwikkelkosten van de software mee kan integreren in de apparaten moet een Microsoft het hebben van aparte licenties.

Ik daag je trouwens uit om een complexe excel spreadsheet met macros te openen in het Apple equivalent... benieuwd hoeveel er van zal overblijven.

Wanneer ik in de Windows store iets koop dan kan ik dat ook netjes en zonder problemen gebruiken op elke PC waar diezelfde account aan gekoppeld zit. Omdat aankopen in de store persoons en niet PC gebonden zijn en dat maakt een enorm verschil.

Dat het eenvoudiger kan zal ik niet ontkennen, maar je kan geen one size fits all systeem toepassen op software die geschikt is voor zowel een thuisgebruiker als een bedrijf met +100 000 werknemers, al zeker niet wanneer software je core business is.
Je maakt een grote denkfout: Apple verkoopt een eco systeem. Het eco systeem bestaat uit perfect op elkaar afgestemde hard- en software.

Apple is net zoveel een software als een hardware bedrijf.

En wat je over excel zegt met complexiteit, dat dat niet goed zou werken? Ik denk dat het wel werkt, probleemloos. Ik daag jou uit om je bewering dat het niet werkt te staven met feiten ipv onderbuik gevoel.

Voor 99% van de gebruikers is het gratis Works pakket prima. Als je dan echt zo nodig met de door jouw geschetste complexiteit in excel wilt werken kun je nog altijd Office for Mac aanschaffen, maar ik waag te betwijfelen of je uit de lucht gegrepen bewering stand gaat houden.

Zelfs het wisselen van taalversie tussen twee excel versies zorgt nogal eens voor crashes met complexe macro's.
wat je schrijft ben ik mee eens, zeker geen one size fits all, maar MS is een meester in het complex maken van licentie structuren. was t jaren geleden niet met Software assurance wel of niet, is t nu met office 365 proberen te slijten bij een ieder.

als ik kijk naar de kwartaal winsten die echt te bizar zijn (en dat vind ik van apple ook) kan je ook wat terug doen voor de "gebruikende communitie", en ja scholen en speciale projecten in acht genomen.

en ja excel kan je bizarre dingen doen met pivots en andere meuk wat andere vendors niet kunnen, maar 95% van de excel users doen 2 cellen optellen en delen. Microsoft is ook hardware club (zie surface wat best een goede tablet is), alleen ze zijn niet in staat om echt een premium product te brengen. (ook een samsung/of andere vendors niet). Mainstraim is prima, maar probeer niet een concept wat al jaren oud is in een nieuwe jasje te frommelen, 2 features erbij en t dan voor de hoofdprijs verkopen of te ver-leasen.

Nogmaals geef de klant een keuze, lease of kopen, de cash-cow office is wel duidelijk, maar als je t nog toegankelijker maakt zonder je klant te knellen met een abonnement neemt illegale software af en is de adoptie van een product veel groter. (zie mp3 vs streaming, illegaliteit neemt af omdat je en gemak hebt tegen en zeer betaalbaar bedrag).

ook microsoft moet werken aan een ander verdien model, das t nadeel als je op een gegeven moment uit ontwikkeld bent aan een project en features bedenkt waar niemand op zit te wachten of gebruikt.

t is een lastige propositie, en ik ben blij dat ik niet in hun schoenen sta.
Anoniem: 428562 22 juli 2015 09:19
Voor Windows 95 stonden mensen in de rij om het te kunnen kopen en het journaal had een item dat in Nieuw Zeeland de eerste pakketten werden verkocht. Na XP is het enthousiasme van klanten voor Windows verdwenen. Het gebruik is niet meer intuïtief, je moet trucjes kennen en onthouden om er mee te kunnen werken. Klikken op Start en daarna het programma of document openen wat je nodig hebt dat kon iedereen. Met het verlies van eenvoud heeft Windows de binding met zijn klanten verloren en MS een deel van zijn inkomsten.
Windows 95 was een ander tijdperk. PC's, en dan in het bijzonder particuliere PC's waren hoofdzakelijk het domein van hobbyisten die graag de nieuwste software op hun machines geïnstalleerd hadden. Dit heeft zich zeg maar doorgezet tot het tijdperk van Windows XP, waarin de PC veranderde van een relatief obscuur apparaat tot een mainstream-gebruiksvoorwerp. En juist de mensen die een PC puur als gebruiksvoorwerp gebruiken zijn er doorgaans geen liefhebber van om de nieuwste software te installeren.
En juist de mensen die een PC puur als gebruiksvoorwerp gebruiken zijn er doorgaans geen liefhebber van om de nieuwste software te installeren.
Daarom is de adoptie graad bij iOS en OS X ook altijd zo enorm hoog....of zou dat misschien komen omdat het gratis is?

Als Microsoft ook zou stoppen met het langdurig geven van support en ondersteuning op oude software versies en ze zouden de overstap naar een nieuwe versie makkelijker (en gratis????) maken, dan zouden ze imho ook betere resultaten boeken.

Persoonlijk denk ik dat de kosten voor onderhoud en support op oude versies vele malen hoger zijn dan dat ze nu alle gebruikers gelijk gratis in staat zouden stellen om over te stappen.

Als bijna iedereen overstapt naar de nieuwste versie, zoals bij iOS en OS X al jaren het geval is (tenzij technisch gelimiteerd door de ouderdom van het apparaat, is de hoeveelheid mensen die overstapt boven de 90%), heb je veel minder resources en geld nodig om oude systemen overeind te houden.

Microsoft doet een verwoede poging om overstappen makkelijk te maken, maar nog steeds is het voor de gemiddelde gebruiker nog veel te ingewikkeld en te kostbaar.
Anoniem: 428562 @Isheara22 juli 2015 12:47
Het is gratis maar veel klanten van Apple laten Yosemite ook links liggen.

http://www.computerworld....make-microsoft-smile.html
de adoptie gaat misschien niet zo snel als voorheen, maar nog steeds 'iets' sneller als die van Windows:
It took almost two years for Windows 8 adoption to reach 21 percent of all Backblaze Windows users.

It took just four days for Mac OS X Yosemite adoption to reach 21 percent of all Backblaze Mac users.
http://www.computerworld....-is-breaking-windows.html

Op dit moment is de adoptie van yosemite 66%:

https://www.gosquared.com/global/mac/yosemite/#beta

En die van Windows 8.1 slechts 7%:

http://www.zdnet.com/arti...over-slow-adoption-rates/
Anoniem: 614 @Isheara22 juli 2015 21:51
En kijk zo eens met Windows 10. Ik weet nu al dat je verbaasd zal zijn :)
Jij blijkbaar ook....

Tot nu toe maar relatief weinig voorinschrijvingen ondanks dat het gratis is..

Belooft niet veel goeds...
Yosemite heeft dan ook niet de reputatie van een stabiel en robuust besturingssysteem. Mijn studiomac heb ik btw ook niet geupgrade naar Yosemite. Vooral wegens 'het werkt zo ook wel' en 'te lui'.
Er is een groot verschil tussen een iOS/OSX upgrade en een Windows upgrade. Bij iOS/OSX worden er functies toegevoegd, terwijl bij Windows de hele GUI op de schop gaat. Vooral dat laatste ervaren de mensen als enorm storend.

Verder is geld vragen voor een client-OS iets wat steeds minder geaccepteerd wordt. Toen ik zelf nog Windows draaide ging ik pas upgraden op het moment dat ik een andere PC kocht.
Nu wil ik niet moeilijk doen, maar ook iOS heeft al enkele grote updates aan de UI gekend.

En geld vragen voor een client OS word zeker niet minder geaccepteerd. De meeste mensen upgraden nu eenmaal hun Windows niet tijdens de levensduur van de PC. Dat zit niet in de gewoonte van die mensen ingebakken. Een upgrade gebeurd vaak alleen wanneer ze een nieuwe computer kopen danwel wanneer hun systeem totaal gecrashed is en de nerd in de familie hem eens onder handen neemt.
De updates in iOS, en dan iOS7 was vooral een uiterlijke. Microsoft veranderde met XP en 7 een complete workflow, over Windows 8 nog maar te zwijgen.

Verder is iOS updaten zo makkelijk als updates aanklikken. Dat is met Windows niet zo.

[Reactie gewijzigd door merauder op 27 juli 2024 09:34]

Verder is iOS updaten zo makkelijk als updates aanklikken. Dat is met Windows niet zo.
Als je oplet en meeleest weet je dat het bij Windows zeer binnenkort ook zo is. En gewone updates kun ook automatisch laten gebeuren.
Mijn punt is dat ze het geld wat ze nu uitgeven aan het ondersteunen van oudere versies beter gebruikt kan worden om de nieuwe versies gratis te maken. Hierdoor wordt de adaptie van een nieuw OS groter, en hoeven ze zich niet langer zorgen te maken om de oude systemen nog te ondersteunen.

Bovendien heb je het over iOS, vergeet niet dat OS X (net als Windows) even zovele updates krijgt, zowel GUi als systeem technisch.
Ik vermoed met de lage aankoopprijs van windows 8 (en, 8.1) en nu ook nog het gratis aanbieden van Windows 10 aan consumenten de kwartaalcijfers in de nabije toekomst ook niet de lucht in schieten. Ik neem aan dat deze investering zich pas later in winst uit.
Windows 10 is alleen gratis voor updaters. Traditie-getrouw worden er weer nieuwe computers verkocht zodra een nieuwe Windows-versie uit is, dus zal MS daar wel degelijk inkomsten uit krijgen.
Anoniem: 616444 22 juli 2015 14:25
Microsoft draait het grootste kwartaalverlies ooit. Tweakers mist hier wel de kern van dit nieuws. Wat dat betreft is Nu.nl een stuk vollediger.

http://www.nu.nl/internet...ijden-in-mobiele-tak.html
Wat een onzin. Zie ook mijn eerdere reactie. Enne, die miljarden investering in Nokia is geen weggegooid geld, geen 100% verlies. Integendeel, MS hoopt er meer marge mee te pakken, het is een strategische overname, met als doel meer omzet en winst later.

Omdat Microsoft in de toekomst de volledige winst van alle Lumia-verkopen zal opstrijken, verwacht het bedrijf meer te gaan verdienen aan zijn Windows Phones. Het bedrijf schat de winstmarge op meer dan 40 dollar per verkochte telefoon.
Verder krijgen ze weer meer patenten in handen, altijd handig.

dit is pas volledig en direct van de statuten van MS zelf:
Consumententak
[quote]Windows OEM revenue decreased 22% as revenue was impacted by PC market declines following the XP end-of-support refresh cycle
· Surface revenue grew 117% to $888 million, driven by Surface Pro 3 and launch of the Surface 3
· Total Xbox revenue grew 27% based on strong growth in consoles, Xbox Live transactions and first party games
· Search advertising revenue grew 21% with Bing U.S. market share at 20.3%, up 110 basis points over the prior year
· Office 365 Consumer subscribers increased to 15.2 million, with nearly 3 million subscribers added in the quarter

Zakelijke tak
Commercial cloud revenue grew 88% (up 96% in constant currency) driven by Office 365, Azure and Dynamics CRM Online and is now on an annualized revenue run rate of over $8 billion
· Server products and services revenue grew 4% (up 9% in constant currency), with stable annuity performance offsetting declines in transactional revenue
· Dynamics revenue grew 6% (up 15% in constant currency), with the Dynamics CRM Online install base growing almost 2.5x
· Office Commercial products and services revenue declined 4% (up 1% in constant currency), with continued transition to Office 365 and lower transactional revenue due to declining business PCs following the XP end-of-support refresh cycle
· Windows volume licensing revenue declined 8% (down 4% in constant currency), driven primarily by transactional revenue declining following the XP end-of-support refresh cycle with annuity growth on a constant currency basis

Zo slecht was het kwartaal niet en de komende kwartalen zullen die cijfers er weer heel anders uitzien.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 27 juli 2024 09:34]

Zal belastingtechnisch wel interessant zijn, zo'n vette afschrijving waardoor het lijkt alsof je het heel slecht doet met een dik verlies. Haal die afschrijving eraf en "hocus pocus, pilatus pas" , een netto winst van ja?
6,3 miljard! Ach ja, pepernotengeld :+ Het zijn ook "maar" kwartaalcijfer O-)

O wacht, maak ik het wat zonniger word je omlaag gemod. Terwijl wat ik zeg gewoon hier staat:
Excluding this impact, operating income and EPS would have been $6.4 billion and $0.62, respectively.
Bron

En de jaarcijfers mogen er ook wezen:
or Microsoft’s fiscal year 2015, the company’s revenue, gross margin, operating income, and diluted EPS were $93.6 billion, $60.5 billion, $18.2 billion, and $1.48 per share, respectively. Excluding the impact of impairment, integration and restructuring charges, full year operating income and EPS would have been $28.2 billion and $2.63, respectively.
Zonder de "impact" zou het 28.2 miljard winst zijn geweest.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 27 juli 2024 09:34]

Slechtste resultaat? Volgensmij hebben ze de minst slechte titel gekozen!
Grootste kwartaalverlies ooit in geschiedenis Microsoft, zoals De Morgen het beschrijft is misschien beter!
Het is het grootste verlies op papier ooit. Ze waarderen zelf hun Nokia overname af met bijna 7 miljard. Dat is dus alleen op papier, het is niet zo dat het geld ook daadwerkelijk minder binnen is gekomen of meer is uitgegaan aan kosten. Ze hadden ook kunnen kiezen om deze afschrijving iedere kwartaal te doen voor 7 kwartalen en dan hadden ze gewoon 5 miljard winst gemaakt dit kwartaal en helemaal geen verlies.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.