Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 176 reacties
Submitter: Devin19

Microsoft gaat de iso-bestanden voor de installatie van Windows 10 offline halen. De bedoeling is dat gebruikers van de Insider-builds komende tijd gaan testen hoe updates verlopen via Windows Update, zodat Microsoft zich kan voorbereiden op de release van Windows 10 eind deze maand.

Door het updateproces via Windows Update nu te testen op mensen die via het Windows Insiders-programma Windows 10 aan het uitproberen zijn, wil Microsoft testen of het proces van updaten via Windows Update soepel verloopt. Dat is nodig vanwege de komende release van Windows 10 en de RTM deze maand, schrijft Microsoft.

Dat betekent dat er vanaf het verdwijnen van de iso's van de site geen nieuwe mensen kunnen beginnen met testen van Windows 10. Gebruikers met builds 10162 en 10166 krijgen voorlopig geen updates, totdat de RTM-versie verschijnt. Dat zal binnen een paar weken moeten gebeuren.

Microsoft brengt Windows 10 29 juli uit. Vanaf die dag zullen gebruikers van Windows 7 en 8.1 Windows 10 als kosteloze update kunnen installeren, mits ze zich daarvoor aangemeld hebben via de melding in de taakbalk.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (176)

Updaten van windows 10 naar nieuwere build via update gaat al maanden probleemloos, dus zie eigenlijk niet in waarom ze nu dit opnieuw gaan testen.
Het artikel is wat dat betreft niet helemaal volledig. Microsoft haalt niet alleen de ISO's offline, maar ook de builds via Windows Update. Het bedrijf gaat zich nu voorbereiden op de uitrol en gaat overschakelen naar de productieomgeving voor het afleveren van nieuwe builds (via Windows Update). Vermoedelijk loopt dat nu via een speciaal "Insider" kanaal. Vandaar dat ISO's en nieuwe builds via Windows update tijdelijk niet beschikbaar zijn. Zie http://blogs.windows.com/...ider-preview-build-10166/. Ik sluit niet uit dat Insiders nog een tussentijdse build of vervroegde RTM (10.0.10240.16384 uit de th1 (Threshold) branch?) zullen krijgen, puur om te testen of het live/productie scenario goed functioneert.
Er zijn altijd mensen die de ISOs gebruiken. Als je dat tegenhoudt, kan je de serverload zo groot mogelijk maken. Oftewel betere stresstest voor de servers.
Ik weet niet hoeveel extra mensen je daarmee wint, maar er zijn ongeveer 5 miljoen testers, die straks allemaal Windows Update gaan belasten.

Straks zal Microsoft, naar eigen zeggen, een miljard apparaten moeten gaan updaten. Natuurlijk zal dit niet allemaal tegelijk gaan, maar een wave van 5 of 10 miljoen zal het echter niet gaan worden.
Alle beetjes helpen, zeg ik maar. :)
Ah lol niet aan gedacht. Bedankt.
Microsoft wil meer dan een miljard apparaten updaten in een paar weken. Wellicht willen ze testen hoe het gaat om 10 miljoen devices per dag te upgraden..
Zouden ze da niet heel makkelijk kunnen doen met een hele lading virtuele machines? Op die manier kun je dezelfde load genereren. Nu zitten achter die virtuele machines geen echte gebruikers natuurlijk maar qua belasting kun je het toch makkelijk nabootsen?
Dus jij wil dat Microsoft al zijn Azure datacenters in gaat zetten om een hele mik aan werkstation vm's op te tuigen? Heb jij enig idee waar je het over hebt?!? Ik juig het alleen maar toe dat Microsoft een "real life" test uitvoert. Des te meer de test lijkt op de echte situatie, des te beter.
Ehm een van de diensten die MS op Azure biedt is het stresstesten van applicaties op virtuele machines in Azure en dan gaat het natuurlijk niet om tientallen of honderden. Dus ja ik weet waar ik het over heb ik gebruik al een paar jaar azure en het is dodelijk eenvoudig om een applicatie op te schalen naar talloze virtuele machines.
Ik ben het overigens met je eens dat een teal life test representatiever is dan een dergelijke virtuele test.
MS kennende hebben ze de test met VM's al lang gedaan
een VM is updaten is echter iets helemaal anders dan een echt gebruikerstoestel updaten: er kunnen hardwareproblemen opduiken (drivers), conflicten met programma's, instellingen,...
een groot deel van de problemen in softwareland is net het probleem dat ze te weinig testen met echte gebruikers
Ik denk dat het een duur grapje is om de load van 1 miljard gebruikers te simuleren :)
Daar is de cloud toch erg handig voor, hang als je het nodig heb wat extra servertjes er bij, en na de update wave kunnen ze weer offline.

maar met hyper V kan microsoft ook vast wel wat servers variabel in zetten

[Reactie gewijzigd door Splorky op 14 juli 2015 10:14]

Groter aantal updaters, dus kijken of de servers het aankunnen? De juiste updates verstuurd worden gezien je hardware?
Beter dat ze dat extra testen dan dat ze denken dat het wel goed zal gaan...
Zou niet zo'n mooi begin zijn als een van de eerste updates voor problemen zorgt.
Omdat jouw systeem niet bepalend is voor de rest van de wereld. In tegenstelling tot bv consoles, waar een PS4 bijvoorbeeld over de hele wereld nagenoeg gelijk is, zijn er miljoenen verschillende PC combinaties. De ene heeft EFI, de andere nog BIOS, ander gebruikt een vage storage controller, noem maar op. Dat moet zeker erg uitgebreid getest worden. Gaat er ergens iets mis zit je al vrij snel tegen een niet-bootend systeem aan, dat zou de consument weinig hoop geven. Ik herinner me nog een dramatische Windows (RT?) surface update en dat is dan op hun eigen hardware.

[Reactie gewijzigd door Rataplan_ op 14 juli 2015 09:31]

Het gaat bij mij op de HP machine waarop ik Windows 10 heb gezet voor testdoeleinden niet geheel vlekkeloos. De enige manier om te upgraden is steeds via de iso geweest. Het downloaden gaat wel, maar daarna installeren mislukt keer op keer.
Ik heb toch al een paar keer gehad dat hij hangt in het zwarte scherm. De laatste keer was op 32%. deed heeeel lang niets meer. Uiteindelijk stekker eruit en erin en hij zet de vorige versie netjes terug. Na een tijdje weer windows update gedaan en toen kwam de nieuwe build wel binnen. Ik ging trouwens van 10130 naar 10166. Ik heb dit eerder ook al eens gehad op een Lenovo tablet. van 10130 naar 10166 ging mis op een vaio laptop. ISO zal altijd wel goed gaan aangezien je dan een frisse start hebt. Als ik hier kijk https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10#Version_history zie ik dat de Lenovo Miix toch bijna alle publieke fast ring builds wel langs heeft zien komen via windows update.
Ik kreeg het anders van 10130 (wat de preview iso was destijds) niet voor elkaar. Hij wilde perse een firmware update installeren voor mijn Surface Pro 3, en dat ging niet om een of andere reden. Tooltje van MS om Windows Update te fixen werkte ook niet, kwam iedere keer gewoon met de melding dat hij een probleem gefixed had, maar dat werkte dus niet.

Ik was dus blij dat ik een ISO kon scoren voor 10162, en daar mee upgraden.
Van 10162 naar 10166 werkte dan wel weer.

Jammer dat er geen nieuwe builds meer komen tot de RTM, ik heb nog steeds veel issues met het start menu.

Aan de andere kant ook erg vreemd, aangezien ze Windows Update willen testen. Dan neem ik aan dat je het wil testen op de laatste build, en die krijgt geen updates meer.
Toevallig komt zo een vriend van mij met zijn laptop langs. Waarmee de update niet lukt en steeds blijft hangen op 42%. Tevens heeft hij steeds last dat zijn muis bevriest en hij zijn hele laptop moet resetten.
Definieer maanden en probleemloos, want ik heb (los van alle handmatige fixes) volgens mij al twee keer een nieuwe iso moeten installeren omdat het kreng geen nieuwe builds meer vond. Verder staat het internet vol met meldingen van testdraaiers die bleven steken op een bepaalde versie (bijvoorbeeld doordat de updater geen nieuwe versies meer vond of doordat er tijdens het upgradeproces iets misging).
weet zo niet welke build maar. moest er 3 avonden in steken om hem er op te krijgen.
daarna ging het weer wel vlekkeloos

dus jou ervaring zegt niks over de andere miljoenen computers en configuraties.
Zekere voor het ONZEKERE nemen... als ze 1 biljoen mensen aan 10 willen helpen dan is het alle hens aan dek!
Voor het eerst sinds jaren dat ik echt uitkijk naar de nieuwe Windows versie.
8.1 is na een beetje instellen prima te doen qua interface en wensen, en met een SSD supervlotte respons en opstart. Als ze deze trend door kunnen zetten met 10 inclusief de naadloze integratie met mobiele apparaten die ze beloven, dan kan dit nog wel eens DE ommekeer worden voor Windows. Dan weet ik niet of ik nog lang in het Android kamp zit met mijn telefoon.

[Reactie gewijzigd door Dograver op 14 juli 2015 09:14]

Veel gebruikers van WindowsPhone 8.1 die eerst in het andere kamp zaten zijn inderdaad opmerkelijk positief.

Ik denk dat Windows10 zich wat dat betreft op nog betere manier gaat onderscheiden. Een vloeiende samenwerking tussen PC, tablet en telefoon is gewoon een heel fijn perspectief dat Windows biedt.

Dat windows10 als gratis update voor smartphone en PC komt is natuurlijk een mooi cadeautje. Daarnaast is het mooie dat voor Windows gewoon alle apps er aan lijken te komen. Als native 'Universal Apps' die werken van Xbox pc tot je telefoon. Daarnaast krijgt Windows ook nog eens mogelijkheid om ios en Android apps eenvoudig te draaien of te porten naar Windows Astoria of Islandwood.

Die app-adeptatie van apps die nu werken op ios en Android maakt gewoon veel meer apps beschikbaar. Tot slotte is het ook mooi, dat MS met hun Astoria programma ook het mooie dat je apk's kan ontdoen van hun afhankelijkheid van Google services. Zeker na jaren lange matige support voor wp door Google is zoiets eigenlijk noodzakelijk en fijn voor de gebruiker.

Ik zie zowel voor de pc als voor de telefoons veel potentie voor Windows met Windows 10.
Daarnaast krijgt Windows ook nog eens mogelijkheid om ios en Android apps eenvoudig te draaien of te porten naar Windows Astoria of Islandwood.
Eenvoudig is subjectief. En bovendien draait Windows straks geen iOS en Android apps. Dat is een misopvatting.
Project Astoria en Islandwood zijn projecten waarmee bestaande code van Android en iOS apps in Visual Studio geimporteerd kunnen worden, waarna de ontwikkelaar er Windows code aan toe kan voegen en Google services kan vervangen voor Microsoft services (zoals maps, mail, OneDrive etc.) Waarna de code gecompileerd wordt om native te draaien als Universal App op elk Windows device.

Android Runtime

For existing Android™ developers, ”Project Astoria” will enable you to build apps using Android code to target Windows 10 phones without having to leave your Android IDE.

In addition to extending the IDE, ”Project Astoria” will include a Windows phone emulator and interop capabilities that help your app (including UI and services) to run and look great on the Windows platform.

More information about ”Project Astoria” will be made available in Summer 2015, but in the meantime we are offering an invite-only preview for those interested in giving early feedback.


iOS

For existing iOS« developers, ”Project Islandwood” will enable you to build a universal Windows app from within Visual Studio 2015 using your existing Objective-C« code.

You will be able to import your Xcode« project into Visual Studio, tailor the app experience to run on each Windows device family, and extend your iOS code to take advantage of Universal Windows Platform capabilities.

More information about ”Project Islandwood” will be made available in Summer 2015, but in the meantime we are offering an invite-only preview for those interested in giving early feedback.


bron

[Reactie gewijzigd door LCP op 14 juli 2015 10:11]

De beschrijving in je quotes komen niet overeen met je eigen beschrijving. Je schrijft zelf dat je de Android en iOS projecten kunt importeren in Visual Studio. Volgens de beschrijving in de quotes brengt Microsoft juist compilers en emulatoren uit voor de andere Android IDEs waarmee mensen Android apps maken. Alleen voor iOS lijkt het zo te worden dat je de Objective-C code in kunt laden in VS2015.
Voor zover ik weet zitten die emulators en compilers in Visual Studio. Ik kan het mis hebben hoor, ik ben geen ontwikkelaar ;)
ja je hebt het mis :) Islandwood laat je IOS code in visual studio laden, compileren en debuggen. Astoria doet dat niet, je kunt je package converteren of een plugin installeren in je android dev omgeving en daar specifieke windows versie van je android app creeren, die apk kun je op je windows mobile device installeren en draaien.
Ah! Kijk, uitleg van een insider :) Bedankt! Dat heldert de boel op.
Wat is de reden dat alleen iOS code in Visual Studio in the laden is? Waarom is dat met Android code niet mogelijk?
ios en android zijn totaal verschillend en er zijn verschillen wat je met binaries wel en niet mag doen etc etc etc. Heel veel redenen en argumenten waarom het een het een is en de ander de andere :)
Ik heb even gezocht op de windows website en een filmpje bekeken. Ze ondersteunen 3 java IDEs waaronder Eclipse, Android Studio en IntelliJ. Ook mooi om te zien dat ze het echt zo hebben gemaakt dat ze automatisch mappen naar standaard Windows APIs. Dus als op de share knop drukt van de app zie je automatisch de Windows Share opties in de eigen look & feel.

Ook mappen ze online APIs voor Google Play Services naar hun eigen services (na eigen aanpassing in configuratie) voor bijvoorbeeld notifications, ads, etc.

https://dev.windows.com/en-us/uwp-bridges/project-astoria
Het klopt dat uitspraak eenvoudig inderdaad relatief is.

Maar het is wel goed in mijn ogen dat Microsoft tools aanbiedt en aan het pushen is om die windows app store uit te breiden.

Dat is namelijk een van de grootste struikelblokken van Windows(phone) geweest. De veel kleinere appstore, omdat developers zich niet geroepen voelen om een multiplatform app ook voor Windows uit te brengen gezien het kleinere mobiele marktaandeel.
8.1 is inderdaad een prima product. Niets mis mee, technisch. Alleen had MS die charms en de startmenu wat toegankelijker moeten maken. Als je eenmaal gewend bent aan de nieuwe manier van bedienen werkt het prima. Alleen jammer dat MS over het hoofd heeft gezien dat veel mensen niet het adoptievermogen habben dat nodig was voor 8/8.1
Windows Phone werkt met de huidige versie al uitstekend, dus ik zou zeggen, probeer het eens! :-)
tja, komt eigenlijk meer doordat 8(.1) niets meer is dan 7 waarbij aero uitgezet was, en de meeste mensen gebruiken toch geen 'Windows store' apps maar gewone legacy applicaties, en al die legacy applicaties gaan dus alleen maar werken op x86 windows 10 devices.. Dus behalve als je echt veel bij instellingen moet zijn etc is er niet zo heel veel verschil tussen 7 en 8 (en zelfs als je veel bij instellingen etc moet zijn, dan gebruik je vaak toch de normale applicatie versies (ofwel de 'oude' windows 7 applicaties die ook nog gewoon meegeleverd worden met 8) daarvan aangezien die veel uitgebreider zijn)..
Ik kan niet wachten op dat alle legacy applicaties ook in de store staan. Geen gedoe meer met downloadsites, activatie nummers, instellingen van het programma opnieuw instellen.

Vooral als je een nieuwe pc koopt of als een systeembeheerder werkt gaat een wereld voor je open, je logt gewoon in en alles wat je aan vinkt wordt automatisch ge´nstalleerd en ingesteld.
Voor de huidige apps geld dat vele beter werken dan hun originele legacy voorlopers en dat het verschil amper te zien is. Ik zou zeggen probeer is eens de nieuwe outlook, mail of andere apps op Windows 10, qua computer ervaring is daar helemaal niets mis mee.
legacy applicaties komen niet in de store te staan.. Nou, mijn ervaring is juist dat de nieuwere apps verre van beter werken dan de originele legacy versie, vooral qua opties en layout.. En het is natuurlijk maar wat je fijn vindt, zelf heb ik een hekel aan die nieuwere apps die vaak veel te weinig informatie tonen omdat ze vinden less is more, sorry, maar grote lege vlakken en grote fonts en dat je daardoor veel meer moet scrollen vind ik dus verre van een verbetering.. Ik gebruik bv het mail programma van Windows 8.1 al helemaal niet omdat ik dat helemaal een ramp app vind..
Maargoed, ieder zijn smaak/mening/voorkeur...
Ja hoor ze komen ook in de store te staan, de meeste in een container achtige oplossing, maar ook bv Photoshop wat gepoort wordt als universele app.

Windows 8.1 apps draaien fullscreen, ik begrijp dat dat te veel van het goede is. In Windows 10 zijn het gewoon windows.
Het probleem was ook dat je je geinstalleerde programma's direct moest zoeken en dat letterlijk gesproken.
Ik ben echt niet te spreken over die tegels.
Als ik een bedrijf had, dan had ik ook gezegt; Die windows 8.1 slaan wij keihard over omdat er niet mee te werken valt.
Met tablets wel, maar dat is niets voor normale bedrijven.
De ModernUI hoef je nooit te zien als je dat niet wil. Hooguit even na de installatie waarop je de classic UI in duikt en een startknop installeert. Bijna alle opties hebben als standaard instelling dat Windows in de klassieke omgeving opgestart dient te worden. De fout die MS maakte was dat ze mensen niet een duidelijke keus gaven om gewoon voor de Windows 7 ervaring te gaan. Je kan niet van het ene moment waarop de startknop het centrum van alles is, deze op het andere moment helemaal verwijderen en zeggen dat mensen het met het ModernUI moeten doen, en alleen voor legacy apps de classic-omgeving kunnen gebruiken.

Windows 8.1 met startknop is gewoon de beste Windows die er is geweest. Over Windows 10 ben ik nog niet helemaal uit. Het is op zich prima en lijkt efficiŰnt te lopen./ Maar de tegels in het startmenu gebruik ik niet. Zie het nut gewoon niet. Verder zijn de 'apps' (ben er ook niet over uit of dit woord me bevalt voor PC-applicaties, aangezien ik me niet kan voorstellen dat er een consequent verschil gemaakt gaat worden tussen de tablet-eske programma's en normale programma's) gewoon te traag en is het lastig het startmenu op een cleane manier in te richten.

Overigens ben ik er persoonlijk geen voorstander van dat ze het Modern UI helemaal opgegeven hebben. Voor de Surface PC's zullen ze dit waarschijnlijk in tact laten, maar wat als je een touchscreen wil gebruiken met je PC? Het Modern UI is bijv. uitermate geschikt voor mensen die slecht kunnen lezen of zien, of voor hele jonge kinderen die nog niet (goed) kunnen lezen. En als je bijv. RDP gebruikt via een tablet, is het natuurlijk ook ideaal.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 14 juli 2015 11:50]

Sinds Windows 8 heb ik gekozen voor een schoon bureaublad, dus geen snelkoppelingen meer.
Bij mij staan alle snelkoppelingen met de kleinste maat tiles in het startmenu. Voor mij werkt het perfect, alleen het pinnen op de taakbalk is sneller (maar die hou ik ook liever zo schoon mogelijk).
Doe ik inderdaad ook. Hooguit als ik tijdelijk een locatie nodig heb voor iets dat ik voor mijn bureaublad kies. Alleen de prullenbak staat nog op mijn bureablad.

Tiles in het startmenu vind ik gewoon lelijk. Jammer dat ze daar niets verzonnen konden krijgen dat esthetisch er beter uit ziet. Ik gebruik zelf de taakbalk voor mijn meestgebruikte applicaties.
Wat dacht je van een app openen en vervolgens op een ander apparaat op internet zoeken hoe je er weer uitkomt. #mijneersteWindows8ervaring

Ik moet zeggen toen ik het eenmaal door had, ik er prima mee kon werken, het is zelfs zo dat ik in Windows 10 soms misgrijp omdat sommige W8 functies er niet meer zijn
Niet iedereen heeft meerdere apparaten.
het moet daarom eenvoudig zijn... niet in 1 klap verplicht anders.
MS had in ieder geval de keuze aan de gebruiker moeten geven.... niet dwingend... dan gaat het fout.
Euh heb je misschien op het verkeerde bericht gereageerd?
Nee... hij begint erover dat je op een ander apparaat dan zou moeten zoeken;
vervolgens op een ander apparaat op internet zoeken hoe je er weer uitkomt.

Niet iedereen heeft meerdere apparaten.
Ok ik snap het.

Als ik geen ander apparaat had gehad om het op te zoeken. Dan had ik gewoon de powerknop lang ingedrukt en een herstart geforceerd.

Ja als Microsoft W8 als een tablet os had verkocht en de desktop gebruikers bij W7 had gelaten dan was het voor vele veel duidelijker geweest. Dan hadden ze later de twee kunnen samenvoegen zoals W10
Dat is lekker gezond voor de hardware... daarnaast weten veel mensen niet dat dit ongezond is.
Dus wat jij meld en misschien doet is NIET handig.
Dan kan je ieder jaar nieuw systeem kopen.

Samenvoegen is ook geen slim plan... tenminste niet zonder de optie aan de klant te geven.
Geef dan 2 opties, bijvoorbeeld;

'Nieuw; Tiles menu. Hiermee kunt u werken met een tablet omgeving. Wilt u dit inschakelen?
O JA
O Nee'

Dan kunnen mensen die het wensen het inschakelen, en andere mensen het uitschakelen.
Powerknop kort indrukken is dan beter inderdaad, dan sluit Windows gewoon netjes af zoals het hoort, en daarmee het programma wat je niet afgesloten kreeg dus ook.
Dsn ben je niet opgeslaagde bestanden vaak kwijt. Handig zeg...
Valt mee. Als je op het powerknopje drukt krijgt elk programma het verzoek om af te sluiten. Als er niet-opgeslagen gegevens zijn dan zal dat programma doorgaans een popup op het scherm zetten met de vraag of de gegevens opgeslagen moeten worden.

Pas als je niet reageert op dergelijke meldingen zou na een tijdje Windows kunnen besluiten om deze programma's hardhandig af te schieten, maar dan ben je er zelf dus absoluut niet mee bezig.

Best handig dus, het powerknopje gebruiken om af te sluiten.
Dat krijg je niet altijd, die melding. Daarnaast werkt dit mensen juist tegen microsoft.
Dat windows 10 als upgrade gratis is, is alleen maar omdat microsoft voelt dat windows 8 een blamage is.
Er valt met 8.1 prima te werken. Zoals hierboven genoemd: het is in feite W7 met een andere skin. Ik gebruik het thuis en op kantoor (en velen hier, allemaal developers) sinds het uit is gekomen en het bevalt sinds dag 1. Die tegels, daar heb je geen last van want dat gedeelte van het systeem kan je geheel negeren
Tenzij je er op dubbelklikt, dan ben je meteen weer terug. Druk je per ongeluk op de Windows toets, dan druk je er gewoon nog een keer op. Om daar nou een heel besturingssysteem op af te schrijven vind ik wel heel erg overdreven.
Ik vind dst meer dan terecht. Microsoft bewijst juist aan mij waarom ik bij Apple blijf. Die veranderd gelukkig haar desktop niet naar ios.
Ik wil graag zelf bepalen wat ik lekker werken vind. MS hoeft niet voor mij te denken en allerlei funkties en files te verstoppen.
Idd, gisteren Windows 10 op lumnia gezet en dit maakt kwa interface Windows net af op de telefoon. Verder op de pc / laptop voelt het als een update van 8.1. Geen heel ingrijpende dingen maar net de puntjes op de i gezet.
Ik heb een tijdje terug de eerste preview van win10 op de Lumia 930 geprobeerd maar dat was nog niet werkbaar op een toestel wat je dagelijks gebruikt. Is dat inmiddels wel het geval?
Waar liep je tegenaan dan? Want zomaar roepen dat het "niet werkbaar" is, is zonder onderbouwing niet echt nuttig. En de vraag of dat inmiddels wel zo is, is niet veel nuttiger aangezien je niet aangeeft wat je problemen zijn met de vorige versie.

Heb je wel de moeite genomen om Microsoft in te lichten over de problemen die je ondervond?
Ik had hem vorige week op mijn Lumia 625 staan. Geen data via 4G netwerk, geen WiFi, geen mogelijkheid hem in te stellen als accesspoint. (Wat zonder Internet ook niet bijster handig zou zijn, maar toch.)
Nieuwe apps dus ook niet kunnen downloaden, het testen van apps zoals de Here services was ook niet mogelijk.
Anderszins liep het wel zeer vloeiend, veel overzichtelijker (vooral settings). Dus voorlopig even terug naar 8.1 maar ik kijk wel uit naar 10.
Dat je geen data via 4g krijgt komt doordat je eigenlijk een nieuw toestel hebt, normaal krijg je van je provider een sms met de instellingen. Bij de preview moet je in sommige gevallen deze gegevens handmatig opvragen ( ik zit bij Vodafone en kon het via siminstellingen doen met een telefoontje met een automatisch menu).
Met de Wifi kan weinig mis zijn, als in actioncenter de wifi button ingedrukt houd (3 seconden) kom je bij wifi instellingen.
Accespoint werkt alleen als je een 3G en 4G verbinding hebt.
Er zijn met de laatste build inderdaad problemen bekend met bij o.a. Lumia 625 gebruikers. Vermoeden is dat er een bug zit in de "vliegtuigstand" modus die ongeacht weergave "aan" blijft staan.

M.b.t. de Lumia 930 daar draait de laatste build behoorlijk stabiel en snel op. Het kan soms zijn dat indien je een app start en direct terug naar home gaat het toestel heel soms vastloopt.

Van de pakweg 80 app's die ik er bij heb staan zijn er tevens een 3 tal die via de store niet weten te updaten. Lijkt er op dat de install al begint voordat de volledige download heeft plaats gevonden.
Vooral low end toestellen draaien het goed op dit moment
Vooral low end toestellen draaien het goed op dit moment
Bedoel je daarmee ook dat het minder goed draait op high end toestellen? Zo ja, heb je enig idee waar dat verschil in zit? Het lijkt mij juist makkelijker iets goed op een high end toestel te draaien ivm betere hardware. Of is juist die hardware (eventueel met features zoals vingerscanners) het probleem?
Het gaat er niet zozeer om dat het sneller loopt op low end toestellen. Maar dat het nog niet helemaal lekker werkt op de hardware van de high end toestellen. Er moet rekening gehouden worden met veel veschillende modellen. Langzaam zul je zien dat alles ook beter gaat lopen op de high end modellen.
Ik lees overal dat de laatste build 10166 (die qua versie nummer nu gelijk loopt met de desktop build overigens) goed werkt en voor dagelijks gebruik zeker aan te raden is als je interesse hebt in Windows 10 Mobile.
Build 10166 draait redelijk op mijn Lumia 930. Af en toe crasht het systeem waardoor hij opnieuw opstart en sommige apps werken niet helemaal. Edge is nog redelijk instabiel, vaak witte pagina's waardoor ik het opnieuw moet starten.
Wat je sowieso moet doen is NIET updaten maar een clean install doen. Want updaten naar een preview zorgt meestal voor veel problemen. Als je het volgende doet dan is de laatste build van Windows 10 mobile best heel aardig voor dagelijks gebruik. Ik ben nog geen showstopper tegen gekomen iig. Hij (L920) voelt zelfs sneller aan.

- Met Nokia recovery tool je telefoon helemaal opnieuw installeren naar de laatste versie van Windows Phone 8.1.
- GEEN backup terug ophalen, dus blijf clean.
- EERST de firmware Denim binnen halen via de normale Windows update.
- Daarna Insider app installeren en Windows 10 mobile binnen halen.
- Wederom geen backup terug halen!

Zo loopt het tamelijk goed!

[Reactie gewijzigd door enomiss op 14 juli 2015 12:11]

Ik zit nu twee weken op 930 op w10 en pas een keer onresponsive geweest. Verder geen opmerkingen en werkt veel beter dan wp ;) zou zeggen probeer het weer!
Het zou fijn zijn als ze eens wat doen aan dat om de haverklap opnieuw opstarten omdat er een update van het een of ander is ge´nstalleerd. Vooral dat opdringerige wat ze standaard doen: je een paar keer vragen en dan gedwongen binnen 15 minuten opnieuw opstarten. Het gebeurt me nogal eens dat ik gewoon geen tijd heb om opnieuw op te starten en niet zit te wachten op zo'n 15-minuten ultimatum.

Ik weet dat het uitgeschakeld kan worden, die geforceerde restart, maar irritant blijft het wel als het default aan staat ;) En Linux bewijst toch al jaren dat je helemaal niet heel je OS opnieuw hoeft op te starten als je 0,1% van je installatie hebt geŘpdatet.
Heb je Windows 7?
Je verhaal herken ik niet in Windows 8.1
Windows 8.1 (op mijn desktop en mijn laptop), belangrijke updates hebben toch echt een reboot nodig :)
Klopt, echter krijg je zover ik weet hier geen dwingende meldingen over en worden de updates netjes toegepast wanneer de gebruiker kiest voor een reboot. Met Win7 had ik nog wel eens dat de machine automatisch rebootte, wat best frustrerend was inderdaad.
Als dat zo was, waren dit soort "How to's" er niet geweest ;) Misschien gebeurt het minder vaak dan met Win7 of XP, maar het gebeurt helaas nog steeds :)

Maar mijn punt was meer dat de reboot Řberhaupt niet nodig zou zijn.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 14 juli 2015 18:49]

Een beetje een moeilijk onderwerp op dit uur, maar het komt er op neer dat de Linux kernel heel veel systeem zaken (systemd, x11, glibc) in user space draait als deamons. Windows draait daarintegen bijna alles in kernel mode, en dus om iets aan te passen moet men rebooten.

Overigens moet je met Linux wel rebooten als de kernel geŘpdate wordt, logisch! Of in ieder geval, als je dat niet doet blijf je de oude kernel draaien.

Het is allemaal een kwestie van software design. De Linux kernel is zo modulair mogelijk bedoelt, GNU geeft je de macht om je eigen distro zo te bouwen dat die perfect voor je usecase is. Met Windows koop je een product dat gewoon moet draaien. (Een beetje hetzelfde als een iMac vs een zelfbouw systeem)

p.s Overigens heeft Microsoft dit probleem al soortvan verholpen door een gepland update moment te kiezen, en gelijk je hele systeem in 1x te updaten.

[Reactie gewijzigd door 24hourpartypal op 15 juli 2015 03:49]

Ik heb zelf recent de overstap gemaakt van Android naar een Lumia 930, ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Wat ik hoor over Windows 10 klinkt goed.

Ik weet niet hoe je financiele situatie is, maar kop voor 80 euro een goedkope lumia en je weet wat je krijgt. Games en apps draaien wat trager (maar zelf op de goedkoopste lumia is de ui soepel) en de resolutie is wat lager, maar het werkt verder allemaal hetzelfde!

Bevalt het je, geef de goedkope telefoon aan een kennis met een oude feature phone en verwelkom die in de wereld van moderne telefoons terwijl je zelf een top range lumia koopt ;-)
Welke ommekeer heeft u het over? bij mijn weten gebruikt het overgrote deel van de wereld populatie nog altijd Windows, en sinds XP is het eigenlijk alleen maar beter geworden met Windows.
En u richt de pijlen alleen op de desktop's? Denk eens breeder en dan zult u precies snappen wat ik bedoel met de ommekeer ;)
Ik ben nogsteeds anti metro of "modern ui", ondanks dat men me jarenlang probeerde in te fluisteren dat het een kwestie van wennen is, maar Windows 8.1 is als OS technisch helemaal super ja.
Surface geflopt? Waar haal je dat vandaan? Ik zou willen dat ik meer dan een miljard USD zou omzetten met een geflopt product... 😜

Telefoon divisie is niet omver geduwd, ze hebben afdelingen geintegreerd en gaan minder verschillende modellen maken, maar hebben van de week nog bevestigd dat er nieuwe high end phones onderweg zijn.
Omzet is een nietszeggend gegeven. Een omzet van een miljard is niks als het product je 5 miljard gekost heeft.
Hij bedoelt waarschijnlijk winst.
De originele surface and Surface RT zijn wel degelijk geflopt, de surface 2(RT) is wel een goed device, maar veel mensen kennen helemaal niet alle mogelijkheden van het apparaat.. EN voor mij is het grootste nadeel van de surface 2 (en ook de 3) geweest dat deze alleen in 'zilver' beschikbaar is, en IMHO is dat spuuglelijk.. Maar de surface 2 kan nog heel goed mee, en moet je nu voor een klein prijsje op de kop kunnen tikken.. En zoals het er naar uit ziet, krijgt deze alsnog enkele updates waarmee die richting windows 10 komt..

En met windows 10 is er overigens helemaal geen verschil dus tussen windows 8 en windows RT, net als dat windows store apps zowel op windows 8 als windows RT draaien, is dat bij Windows 10 exact hetzelfde, alleen 'universal windows' apps zullen draaien op (bijna) alle windows 10 devices, maar de normale windows desktop apps (ofwel de 'legacy' windows applicaties) draaien alleen op x86 desktop windows 10..

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 14 juli 2015 10:38]

Volgens mij loop jij een beetje achter. Jouw uitspraak over dat de Surface geflopt is slaat waarschijnlijk op de Surface RT. Anders zou ik graag willen weten waarop je jouw uitspraak op baseerd. De huidige versie (Surfce Pro 3, en Surface 3) die de normale versie van Windows 8(.1) draaien zijn namelijk rete populair. Net zoals de Lumia telefoons. Misschien hebben ze niet dezelfde verkoopaantallen als Android of iOS telefoons, maar dat lijkt me niet echt een maatstaf om iets geflopt te noemen.
Onderbouw het succes van de Surface eens met cijfers dan... Vergelijk het dat vooral met de markt. 1 Miljard is leuk, maar wat doet de markt? Ik kan alleen deze vinden:

http://www.fool.com/inves...px?source=iedfolrf0000001

Waarin staat:

Research firm Gartner estimates that shipments of "traditional tablets" such as the iPad will only rise 8% annually to 233 million units this year. However, it expects shipments of "ultramobile premium" devices -- which include the Surface Pro 4 and the MacBook Air -- to soar 59% to 62 million. Research firm IDC expects shipments of Windows 2-in-1 devices such as the Surface Pro to rise 41% annually this year to 16.3 million units.

Hier wordt het ook niet echt duidelijker op. Ik zou graag vergelijkingen op productniveau willen zien.
De Lumia telefoons zijn alles behalve retepopulair.. De Surface lijn draait wel goed inderdaad :)
Waarom krijgt dit een +2?

Elke IT website smult van dit bericht, maar hoe het werkelijk zit:
http://winsupersite.com/w...ne-isnt-dead-its-changing

Nadella is aan het fixen wat Ballmer nog gestart heeft. Ik vind het een van de beste CEO's van dit moment.
Een windows fansite als bron is niet nu meteen geloofwaardig.
Waar baseer je op dat het een zootje is bij MS?
Ze zijn volgens mij bezig met een volledig andere insteek in de markt. Misschien leentjebuur bij een andere grote techgigant maar beter goed gejat....
Dat daardoor mensen de laan uit moeten betekent niet direct dat het een zootje is. Naar mijn idee heet dit reorganisatie.
Als jij er een andere kijk op hebt, of gedachtengang, dan ben ik reuze benieuwd naar hoe jij tot je conclusie komt.

Daarnaast, tablets boeien mij niet persoonlijk. Voor de zakelijke markt zijn ze wel handiger als een android/ipad. Geen halfbakken telefoon waar je niet mee kan bellen, maar eigenlijk een volwaardige desktop/laptop. In mijn sector hebben wij toch wel een stuk of wat in het veld. Wel eens een fatsoenlijke VPN op proberen te zetten met Cisco Anyconnect op een android tab of ipad. Is geen doen.

De telefonie afdeling is misschien omver geduwd, maar ze komen binnenkort wel met nieuwe toestellen op de markt. Daarnaast zijn er, zoals hierboven al aangegeven wordt door Omega Supreme, zat "lower budget" WP toestellen om eens mee te testen.
Mogelijkheden worden steeds uitgebreider en de toestellen meer high end.

[Reactie gewijzigd door Dograver op 14 juli 2015 09:54]

Het is wel duidelijk dat je geen idee hebt waar je het over hebt.
Beide dingen die je opnoemt zijn onjuist. Doe even je huiswerk.
Ik heb alle stappen geprobeerd zoals updates en bepaalde scripts draaien om dat icoontje rechts onderin te krijgen maar het lukt niet. Ik heb gewoon een legale Windows 8.1 Pro. Dit allemaal geprobeerd maar geen resultaat. http://techdows.com/2015/...ows-7-or-8-1-taskbar.html
Sterker nog. Hier op de zaak draaien we allemaal legale Windows 7 Pro en Windows 8.1 Pro x64 en niemand heeft dat icoontje.

[Reactie gewijzigd door Reptillian77 op 14 juli 2015 09:20]

Mag hopen dat iedereen in een bedrijf in een domein zit waar die update is tegen gehouden, je gaat toch niet je gebruikers random hun werkstation laten updaten.
Ik als systeembeheerder wil graag testen op mijn desktop. Niets mis mee. Thuis heb ik ook een licentie via de zaak(OEM) met een zelfbouw computer en niet in een domein. Hierop ook geen icoontje.
Komt dat misschien omdat die update wordt tegen gehouden? Dat is hier namelijk wel zo....
En misschien detecteert MS dat er een bedrijfsdomein actief is en zo doende de update niet vrij geeft?

[Reactie gewijzigd door Darky03 op 14 juli 2015 09:27]

Op de zaak?

Weet je zeker dat het geen zakelijke of volume licenties betreft waar jullie onder werken?

Voor zover ik weet zijn dat soort licenties namelijk niet zomaar vanzelf eligable voor de gratis Win 10 update.
Waarschijnlijk zit je in een bedrijfsdomein. Ook dan werkt het niet namelijk.
Zolang het nog kan hierbij een directe link naar Windows 10 NL 64bit build 10130:
http://iso.esd.microsoft....eview_x64_NL-NL_10130.iso

en hier een handleiding over het installeren van deze build via een usb stick: http://downloadcentrum.co...en-usb-stick-installeren/

heb zelf al een tijdje deze draaien en moet zeggen dat het prima werkt. Auto-update ook, kreeg automatisch versie 10166 binnen.
en hier directe link naar Windows 10 Insider Preview (x64) - Build 10162:
http://iso.esd.microsoft....eview_x64_NL-NL_10162.iso
(sha-1: 67C3617A2A71F162586A8F7086763B0EEEC510EC)
Wat ik even niet begrijp, het insiderprogramma gaat toch met geregiseerde testgebruikers? Deze iso is voor iedereen te gebruiken.
Als ik deze installeer, wordt ik dan gezien als testgebruiker?
En blijf deze Win10 dan ook testgebruiker ook na uitrol van de reguliere versie?
Je kan de iso installeren en een niet insider-account / lokaal account gebruiken of je kan inloggen met een insider account (= gewoon MS email die aangemeld is als insider). Zonder in te loggen met een insider account kan je ook niet upgraden naar insider Builds (die Slow & Fast ring) en kan je bv geen feedback sturen.

Als je insider bent, krijg je dus gewoon direct de optie om vanuit windows 10 een update te doen naar de release build van windows 10. Net zoals je dat zou doen van bijvoorbeeld Build 162 naar 166..

Dan kan je geloof ik kiezen om uit het insider programma te stappen met je geldige Win 7 of 8(.1) licentie of je blijft Windows Insider en je blijft steeds nieuwe builds krijgen (die je ook na enige tijd zal moeten gebruiken, want die builds zijn niet voor eeuwig geldig).

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 14 juli 2015 13:05]

Als je deze installeert moet je dan alles weer opnieuw installeren als de final release uitkomt of kan je gewoon updaten zodat het geen preview meer is via aanmelden van je Microsoft account vanaf 29juli?
Normaal wel, dan moet je wel inloggen in windows 10 met je emailaccount die je hebt aangemeld als insider.
Wanneer de officiŰle uitkomt, zou je blijkbaar kunnen kiezen om niet langer insider te zijn (moet je wel een windows 7 of 8 licentie hebben op die PC).
.. en hier http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso ook de andere taalversies van Build 10162 te vinden (waaronder de Engelse), alles zowel in x64 als 32 bits versies.

De Nederlandse x64 versie is dus dezelfde als uit de link van SmokingCrop

Op dit moment (17:25) is het nog steeds mogelijk te downloaden, ondanks de inhoud van de kop van dit topic. Of loopt het straks bij de aanmelding na de installatie spaak?

"Specifically, this means that in the next 24hrs:
- Builds 10162 and 10166 will no longer be offered over Windows Update, and whatever build you're on will show as "up to date" if you check for new builds.
- ISOs for build 10162 will be taken down from the http://insider.windows.com site and prerelease keys will no longer activate builds."
uit voornoemde http://blogs.windows.com/...ider-preview-build-10166/

[Reactie gewijzigd door Ron020 op 14 juli 2015 18:38]

mits ze zich daarvoor aangemeld hebben via de melding in de taakbalk.
grappige is dat er zˇ enorm veel problemen zijn met het icoontje in de taakbalk dat deze zomaar spontaan verdwijnt.
en er ook geen manier is om deze terug te halen behalve een herinstallatie van de PC.
zoveel fixes (die Microsoft zelf aangeeft) geprobeert en niks werkt daarvan.
zou mogelijk door een update van windows 8.1 komen.
Je kunt gewoon de betreffende update KB3035583 deinstalleren en weer installeren, Windows zou de missende update zelf moeten ontdekken na deinstallatie.

Ik vind eerder het omgekeerde een 'probleem': dat dit nutteloze icoontje maar in de system tray blijft staan en zich niet eens houdt aan de instellingen voor die icoontjes (wel geen meldingen/icoontjes weergeven).
gelijk even getest!
dit werkt helaas ook niet. had leuk geweest voor mijn eigen machine om de update klaar te zetten maar helaas.
de andere 20 machines die we nu hebben met 8.1 had ik ook kunnen doen als het had gewerkt maar vrolijk zou je er niet van worden.
Als je het over 20+ machines hebt gebruik je wellicht de Enterprise-versie, die komt niet in aanmerking voor de gratis upgrade.
http://www.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-10-faq
Welke apparaten komen voor de gratis upgrade in aanmerking?
De upgrade geldt niet voor de volgende versies: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise en Windows RT/RT 8.1.
uiteraard op een versie die wel gewoon word ondersteund.
ik heb er zelf al aantal uren aan bested + andere college ook.
het lijkt eerder te komen door domein aanmelding zoals ik hier ook al eerder langs zag komen.
Er is een regedit manier om the scheduled tasks weg te krijgen die dat ikoon telkens maar weer terug blijven zetten. Ondanks dat ik uit kijk naar Windows 10 blijf ik het adware gedrag vinden.
Wat is er nu eigenlijk bekend over de gratis update voor piratenversies van Windows? Asking for a friend, ik ben namelijk zeer content met mijn legale 8.1 en kijk uit naar 10!
Een illegale Windows-installatie wordt wel geŘpgraded naar Windows 10, maar het blijft een illegale installatie. Je zult hem dan alsnog moeten activeren met een geldige licentie.
nieuws: Microsoft wil gebruikers illegale Windows 10 'aantrekkelijk aanbod' doen
Ik ben erg benieuwd wat dat 'aantrekkelijke aanbod' zal worden. Is er al meer speculatie dan een gereduceerd tarief? Ik heb haar al aangeraden om de studentenversie van 8.1 aan te schaffen, deze is Ą60 en geeft ook gewoon de mogelijkheid tot upgrade.
Mocht zij, of jij nog studeren kan ze ook op surfspot een key kopen voor 22 euro: http://gathering.tweakers...message/44546128#44546128
Enig idee hoe dat zit met die looptijd? Er staat 1 jaar, terwijl sommige tweakers beweren dat hun key nog steeds werkt na meer dan een jaar?
Heb dit nagevraagd bij Surfspot, staat iets verder in dezelfde thread.

De licentie verloopt niet na een jaar. Wel moet je offliceel de software de´nstalleren nadat je stop met studeren. Met andere woorden het mag dus niet, maar het blijft gewoon werken.
Kun je het dus eigenlijk net zo goed illegaal downloaden, gezien je dan geen geldige licentie hebt ;)

Doet me denken aan de mensen die Netflix aanschaffen zodat ze legaal zijn, maar vervolgens wel hier in NL het Amerikaans aanbod gebruiken. Tja, tot zover de legaliteit :+
Tsja, dat is dus goedkoop illegaal zijn met het gemak van de legale manier :p
Ik zie wel in waarom ze het doen. Microsoft gaat je daar nooit speciaal voor aanklagen ofzo..

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 14 juli 2015 21:01]

Bedankt voor je antwoord Rens! :)
Ik vermoed dat Microsoft hetzelfde zal doen als bij een Office upgrade: het activatie proces herstellen.
Betekend dit dan ook dat je niet kan upgraden als je je niet van tevoren hebt aangemeld via de betreffende melding?
Je hebt een jaar de tijd na de release van Windows 10 om je licentie aan te vragen en je pc te upgraden.
ja dat dacht ik ook maar:
Microsoft brengt Windows 10 29 juli uit. Vanaf die dag zullen gebruikers van Windows 7 en 8.1 Windows 10 als kosteloze update kunnen installeren, mits ze zich daarvoor aangemeld hebben via de melding in de taakbalk.
deed mij twijfelen.

Ik kan nu namelijk nog niet reserveren doordat windows zegt dat mijn videokaart niet compatibel is met windows 10 :(
Die reservatie is niet belangrijk, dat is enkel nodig als je direct Windows 10 wil gaan gebruiken.
Ze gaan immers de upgrade in waves uit laten komen en de mensen die reserveren of insider zijn, komen als eerste aan de beurt.
thx, bovenstaande quote vond ik daarom vreemd over komen.

Ik was insider totdat het voor mij te onstabiel werd en ik steeds meer verschillende bugs kreeg. daarna weer naar windows 8.1 gegaan en niet meer naar 10 omgekeken :P als het nu stabieler wil ik natuurlijk wel weer over, het zag er goed uit voordat ik weer terug ging.
Vraag ivm Windows 10:

Weet iemand of je in windows 10 weg gemakkelijk de gebruikersmap op een harde schijf kunt zetten terwijl je de rest op een (kleine/oude) SSD zet? Ik vind er niets over terug en ben bang dat MS het 'probleem' zichzelf wil laten oplossen doordat grotere SSDs de HDD overbodig zullen maken.
Dit werkt met Windows 10 precies hetzelfde als met Windows 7 en 8.1. Je gaat naar de 'persoonlijke map'. Vervolgens kun je voor elke map bepalen op welke locatie deze komt te staan:
In Windows 10 ga je naar 'Deze Computer' hier staan de verschillende mappen: 'Documenten', 'Afbeeldingen', 'Downloaden', etc..

Vervolgens: Rechtermuisknop -> Eigenschappen -> Locatie

Zie ook: http://windows.microsoft....ew-location#1TC=windows-7
Ik weet dat dat bestaat, maar een complete of handige oplossing is het niet :P

Zelf maak ik een symbolic link onder de C partitie voor de map "Users" naar de data HDD: lost het probleem op voor └lle gebruikers en └lle mappen in 1 keer maar vereist wel dat je de command line vd live/recovery cd(/dvd?) gebruikt.
Weten we inmiddels al wat de 'aantrekkelijke aanbieding' is voor de mensen die een gekraakte versie draaien? Zal geen 50 euro zijn neem ik aan. Ik ga echt gaan 100+ euro voor Windows betalen.
Krent! Voor iets wat je altijd gebruikt? Als je nou al eerder een licentie had genomen, zoals met die mooie aanbieding de eerste maanden van Windows 8.1, had je nu gewoon mee kunnen gaan.

En je PC kwam toch ook met een windows installatie geleverd? Als dat 7 of 8 is, zet die er dan gewoon terug op. Kan je ook mooi mee
Ik vind het ook best wel veel geld eigenlijk, ondanks dat ik het wel gewoon koop.
Games die je structureel speelt en dus ook "altijd" gebruikt zijn ook niet opeens 150 euro op die basis.

Ik snap niet waarom ze Windows niet voor 50 euro ofzo in de winkel leggen. Ze halen hun geld toch primair uit koppelverkoop met computers of bedrijven. Ook een goede motivator voor iedereen die nu nog pirate om een licentie aan te schaffen als het zo'n laagdrempelig bedrag is.
Ook is voor het huidige bedrag hun licentiemodel niet echt prettig. Je mag het maar op 1 pc installeren bijvoorbeeld. Ik zit met 3 pc's waar dat op moet lopen, tikt dat toch aan.

[Reactie gewijzigd door Alpha Bootis op 14 juli 2015 13:40]

Als ik dit zo lees zou het wel eens interessant kunnen zijn om nu de test versie te installeren, de deuren gaan immers sluiten en binnen een paar weken heb je de RTM versie van Windows 10.
Het lijkt er op dat de RTM zelfs al deze week komt. Overigens is dit al een uitgestelde target, want de streefdatum was 9 juli, maar die is niet gehaald.
Earlier this week, we reported that Microsoft was expected to hit the RTM (Release To Manufacturing) milestone this week but that deadline has now slipped. The company was initially targeting July 9th for the date, but sources inside the company have indicated that this will likely not happen and that the new target is the middle of next week.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True