EA kondigt FIFA 16 aan met vrouwenvoetbal als primeur

Uitgever Electronic Arts heeft een trailer vrijgegeven waarin FIFA 16 wordt aangekondigd. De video richt zich volledig op een van de vernieuwingen voor de versie van dit jaar; voor het eerst in de geschiedenis van de franchise zullen er vrouwelijke landenteams aanwezig zijn.

In de trailer maakt Electronic Arts bekend dat gamers in FIFA 16 aan de slag kunnen met de vrouwelijke nationale teams van twaalf landen, te weten: Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk, Zweden, Engeland, Brazilië, Canada, Australië, Spanje, China, Italië en Mexico. De Nederlandse vrouwen, die zich momenteel voorbereiden op het Wereldkampioenschap dat op 6 juni in Canada van start gaat, ontbreken dus in het spel, zo blijkt uit de aankondiging. De vrouwenteams in FIFA 16 zullen alleen tegen andere vrouwenteams kunnen spelen, dus niet tegen een van de vele mannenteams in het spel.

EA Sports heeft de vrouwen in FIFA 16 voorzien van hun eigen animaties en gelijkenissen. De studio heeft onder meer Chistine Sinclair (Canada), Alex Morgan (VS) en Stephanie Houghton (Engeland) in de studio gehad om die animaties op te nemen met motion capturing. Ook zullen alle speelsters van de twaalf aanwezige nationale teams herkenbaar zijn dankzij de scans van hun hoofd die EA heeft gemaakt.

Over de verdere inhoud van FIFA 16 heeft Electronic Arts nog niets bekendgemaakt. Hoewel de uitgever op zijn officiële website nog spreekt van september als indicatie voor wanneer de game verschijnt, weet de site van de FIFA al te melden dat de game in de Verenigde Staten op de 22e van die maand verschijnt. In dat geval ligt de game in de Benelux zeer waarschijnlijk op 24 september in de winkels.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

28-05-2015 • 15:25

132 Linkedin

Reacties (132)

Wijzig sortering
Je zou toch hopen dat ze het commentaar een keer aanpakken en de hele ervaring van FIFA beter proberen te maken, zoals details over clubs, niet alleen Messi en Ronaldo en goed uit laten zien.. Dus het spel in de breedte gewoon beter maken.. En daarna pas een keer nieuwigheden?

Atlhans, dat is mijn 1e gedachte als ik dit lees.

[Reactie gewijzigd door rscheper op 28 mei 2015 15:29]

Je hebt FIFA heel lang niet gespeeld?

De hele Premier league ziet er erg goed uit, niet alleen Messi en Ronaldo...

Zie bijvoorbeeld hier:

http://www.independent.co...s-to-feature-9653999.html

[Reactie gewijzigd door Maichel op 28 mei 2015 15:31]

Ik heb inderdaad nummertje 15 overgeslagen, maar ik meen me nog te herinneren dat er maar verdraaid weinig stadions aanwezig waren, groot gedeelte van de spelers er niet uit zag, sommige spelers uberhaupt geen foto hadden..

En vooral het commentaar.. Het Nederlandse commentaar is volgens daadwerkelijk dramatisch te noemen..
Nederlands commentaar is grappig voor één wedstrijd en daarna moet je het uitzetten. Dat commentaar is inderdaad al jaren hetzelfde. Engels commentaar daarentegen vind ik prima klinken.

Fifa blinkt juist uit in de ervaring, met name van de grote competities. De gameplay is er echter wel door achteruit gegaan naar mijn mening. Teveel pace, wat dat betreft kun je beter PES aanschaffen. PES besteedt ook veel meer aandacht aan de kleinere competities waaronder de Eredivisie. Gamefaces van sommige spelers uit de Nederlandse competities zijn echt erg realistisch.

Deze toevoeging van vrouwenteams lijken ze ook goed aan te pakken. Ze doen het verstandig door een klein aantal teams toe te voegen, waardoor ze daarbij kunnen focussen op kwaliteit. In de video lijken de vrouwen door scans ook realistische gamefaces te krijgen en lijken ze de bewegingen ook extra aandacht te geven.

[Reactie gewijzigd door Sjurm op 28 mei 2015 15:45]

Ik denk eerlijk gezegd dat ze in eerste instantie een klein aantal teams toevoegen zodat ze er later meer als DLC kunnen verkopen. Of ze kijken of het een succes is en volgend jaar komen er meer vrouwenteams bij. Twaalf vrouwenteams is wel erg mager vind ik.

Zouden ze corruptie ook verwerkt hebben in het spel of is het spel nog niet zo realistisch? :9
De ''Geef Blatter 5 ton zodat je een gunstige plek in de groepsfases krijgt" optie.

Jammer genoeg nog niet aanwezig, maar het zou wel realistisch zijn :)
"..en nuuu?" ;(
Daarnaast zou ik ook geen enkele vrouwlijke voetbal speelster op kunnen noemen bij naam. Beetje zinloos dit, tijd die beter geinvesteerd had kunnen worden in o.a. de carreer mode.
Maar wie zegt dat ze dat niet doen? Dit is 1 van de vernieuwingen die "gelekt" is. Wilt niet zeggen dat dit de enige verandering is tov '15.

Zelf koop ik FIFA niet elk jaar op nieuw (ben geen die hard op dit gebied) maar eerder eens in de 3-4jaar en dan zie je duidelijk grote en veel verschillen. Elk jaar een totaal andere FIFA word uiteraard zeeeeer moeilijk.
Het is inderdaad een feit dat vrouwelijke speelsters veel minder bekend zijn dan mannelijke. Maar EA voegt maar twaalf teams in. Ik kan meer vrouwenspeelsters van nationale ploegen noemen dan mannen uit bijvoorbeeld de laagste Engelse league. Of de Poolse competitie. Of de Zweedse enzovoorts.

Daarnaast is het denk ik ook een manier om meer vrouwelijke speelsters te krijgen, en dat vind ik prima.
Haha ach, ik speel fifa puur voor de fun, de enige die ik qua naam ken uit het Nederlands elftal die spelen niet eens meer voetbal.. Fifa is voor mij leuk op de bank met een aantal vrienden, vrouwen aan tafel, mannen op de bank.
Inderdaad, en laten we FIFA vooral als zo'n game blijven zien. Ik vind dit trouwens ook zo ongeveer de enige game die ik liever op de console zou kopen dan op de pc.
waarom ???

ik speel toch écht veel liever met de pc hoor ... lekker vette gfx, lui in de zetel met een controller gamen op tv met gfx waar elke ps4/Xb1 gamer jaloers van wordt ...
hoezo liever op console spelen??? niks van; ik speel al jaren geen console meer, bij mij is m'n console veranderd in een netflix bak... simpelweg omdat die wel een voordeel heeft tov de pc; je krijgt dolby surround op de consoles, op de pc krijg je bij netflix enkel maar het stereosignaal mee (je kan het wel upscalen, maar da's nog bijlange geen echte dolby surround)
Heel simpel: Fifa op een console kun je met meerdere spelers offline spelen. Er is niks leukers dan naast elkaar op de bank te zitten en Fifa te spelen op console. Ja, je kan inderdaad online met je PC, maar dat is toch heel anders dan wanneer er vrienden langskomen. Biertjes erbij en af en toe pauze voor echt voetbal op TV, en je hebt je ideale mannenavond (voor mij dan).
Heel simpel: Fifa op een console kun je met meerdere spelers offline spelen. Er is niks leukers dan naast elkaar op de bank te zitten en Fifa te spelen op console.
Hoe kom je daar bij? Je kunt op de pc gewoon met meerdere spelers offline tegen elkaar spelen hoor.
Ja true, nog niet eens zo bij nagedacht, maar je hebt gelijk. Het enige punt dat ik dan wel nog wil maken is dat mijn pc achter een bureau staat en niet bij de bank. Het lijkt me toch minder om met zijn 4en achter een bureau te zitten, dan wanneer je met zijn 4en op de bank voor de televisie zit. Je kan idd je computer op de televisie aansluiten, maar hoe vaak doe je dat?
Helemaal mee eens ik snap trouwens EA ook wel dat ze niet elk jaar de game groot aanpassen, velen mensen zullen dan ook weer lopen zeuren, trouwens de meeste spelers kopen het spel een keer in de 2 of 3 jaar.

Daarnaast word er hier wel erg makkelijk gepraat over FIFA maar jullie zouden toch moeten weten dat een simulatiespel als voetbal extreem gecompliceerd is.
de reden dat ze minder bekend zijn is omdat er minder exposure is.
dit kan dat dus helpen te veranderen.
de female hockey teams zijn bekender (bij ons in BE toch) dan de female voetbal teams ... ondanks dat het onze nationale sport is ...
Anouk hoogendijk! Zeker het googelen waard!
Zinloos? Steeds meer meisjes zijn aan het gamen, hiermee boren ze waarschijnlijk een grote markt aan die nu misschien sneller Fifa kopen en wordt het voetbal misschien nog populairder onder meisjes. Kan geen kwaad toch?
Voetbal is een sport voor iedereen die voetbal leuk vind! Dat het niveau bij de vrouwen lager ligt en het minder leuk is om naar te kijken ben ik met je eens.
Ik kijk er ook niet naar, maar wil nog niet zeggen dat ik het vrouwen/meiden niet gun om te spelen.
Welkom in 2015 ;)
Als je er niet naar kijkt waar je je oordeel over het nivo dan op gebaseerd?
Wat een kolder: vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport, zowel in Nederland als wereldwijd. Of het het aangluren waard is is een andere kwestie, maar blijkbaar spreekt het spelletje genoeg vrouwen aan om het te verwerken in FIFA 2016. En ik kan geen enkele reden verzinnen waarom niet: staat het je niet aan, dan speel je toch lekker met mannen...

[Reactie gewijzigd door w00t00w op 28 mei 2015 21:03]

Ga even terug naar de jaren 50...
...1850 dan wel
Vrouwen die voetballen?

Dat zijn er namelijk behoorlijk veel. Ook onder vrouwen is voetbal mondiaal de grootste sport.

Ik vind het een zeer positieve ontwikkeling dat het vrouwenvoetbal nu in deze FIFA reeks ook eens de aandacht krijgt. Dan kunnen vrouwen en meisjes tenminste ook eens met de helden van hun eigen sekse spelen. En dan komen kortzichtige chauvinisten die niet snappen wat hier de toegevoegde waarde van Is misschien weer eens in aanraking met talentvolle topsportende voetballers die eens niet veel te veel geld verdienen.
het niveau van vrouwenvoetbal ligt lager maar bij een valpartij liggen ze niet hard te huilen zoals bij het "mannen"voetbal.
Klinkt hard maar vrouwenvoetbal is over het algemeen leuker om naar te kijken dan dat stelletje overbetaalde acteurs
Nou als dit het nieuwe selling point moet worden van Fifa wordt het nog erger. Fifa is al jaren een serie die nauwelijks vernieuwd. Die ideeën die ze hebben als first touch van fifa 13 of slimme keepers van fifa 15 zijn al veel langer een klacht geweest van spelers van het spel maar het wordt niet meteen aangepakt in de volgende versie. Steeds een klein beetje vernieuwen zodat er volgend jaar wat te vernieuwen valt. Nu doen ze dit en gaat Sepp Blatter in het echt nog een beetje propaganda voor zichzelf maken over hoe hij wel niet voor vrouwenvoetbal is en het cirkeltje is weer rond...

Ze zorgen ervoor dat het spel ieder jaar een miniem verschilletje erin brengt dat net genoeg is om de kopers ervan te overtuigen dat het spel anders is en nog genoeg ruimte te laten voor een nieuwe vernieuwing volgend jaar. Dit is zo'n uitmelken dit en toch koopt iedereen het weer, samen met dat schandaal in het echt is het weer een mooie boel met de Fifa in zijn algemeenheid.
FIFA heeft voor mij ook allang verpest, had gehoopt dat de next gen nog wat kon verbeteren, maar FIFA 15 is gewoon dramatisch. Snap ook niet waarom reviews FIFA 15 op eens zo hoog moest geven.
Nou op technisch vlak is het een goed spel. Weinig bugs en goeie performance. Zelf nooit gespeeld maar heb wel gezien waar de appeal vandaan komt. Het is echter wel zo dat ikzelf de afgelopen tien fifa games geen enkele waardige verandering heb gezien
Meen je dit weinig bugs.... Fifa zit vol met rare dingetjes. En goeie performance mag ook wel, fifa is spuuglelijk. Nog niet begonnen over de trieste servers.
Oh dan heb ik me vergist. Had dit eigenlijk wel verwacht van zo'n oude serie. Je zou denken dat ze dan op zijn minst de engine zouden hebben verfijnd zoals dat bij cod gebeurt.
Maar ja we hebben het natuurlijk ook over EA
Volgens mij ziet FIFA 15 er erg goed uit in vergelijking met bijvoorbeeld FIFA 13.
(FIFA 14 is geen volwaardige FIFA naar mijn mening)
Mooi dat je er bij zegt dat je het nooit hebt gespeeld, dat is wel duidelijk namelijk. Het is een spel vol bugs en problemen die iedere versie terugkomen. En ipv die dingen oplossen komen ze met dit soort onzin functies, voor mij de reden om het niet meer te kopen sinds 2013
Next gen kan wel verbeteren maar Fifa doet dit niet. Dit is denk ik hetzelfde met Destiny dat ze content uit de game hebben gehaald om het als DLC te verkopen. Ze hebben volgend jaar nog een vernieuwing in petto die ze eigenlijk dit jaar al hadden kunnen maken maar die ze niet doen zodat ze volgend jaar wat kunnen marketen. Het is een leuk spel maar om elk jaar een nieuwe Fifa te kopen voor spelersupdates... ik in ieder geval niet.
Heb FIFA 11 t/m 15 gekocht, op het begin is het leuk. Maar op het eind is net pijnlijk duidelijk hoe zielig FIFA eigenlijk wel niet is.geen FIFA 16 meer voor mij.
FIFA 16 zal op 24 september in Benelux verschijnen. Als 25 september in UK is, dan is het vrijwel 100% zeker dat in Nederland de game al een dag eerder in de winkel ligt.
Datum is niet echt verrassend. Afgelopen jaren was het natuurlijk al rond die week.

Ik vind overigens vrouwenvoetbal geen spetterende toevoeging voor FIFA. Hoewel ik het de vrouwen gun om op professioneel niveau te voetballen, vind ik dat het in de game (nog) geen toegevoegde waarde is. Ook de trailer was van vrij matige kwaliteit, alsof deze niet met de huidige consoles is opgenomen maar met oudere versie.

Ik had op meer spannende gameplay veranderingen gehoopt. Maar wie weet, en laten we dat vooral hopen, komt dat nog.

[Reactie gewijzigd door MyUtd4Life op 28 mei 2015 16:23]

Blijf vooral hopen. Deze franchise is niet uit op het maken van een betere game, het aanpakken van een eerlijkere online modus of de waardeloze AI. Nee, het is alleen maar geld en forceren de game ieder jaar in september te releasen.

Neem een game als The Witcher 3, niet helemaal mijn game, maar wel een game waar met passie is geprobeerd een betere game te maken dan het tweede deel.

Wat mij betreft komen ze een jaartje met enkel een squad upgrade DLC (voor bijvoorbeeld 10 euro) volgend seizoen en komen ze met FIFA 17 met echt een top game. Dromen zijn bedrog.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 632543 op 28 mei 2015 16:34]

Het lijkt wel de discussie onder de CoDs van afgelopen jaren :)
Beide series zitten dan ook (lees: FIFA en CoD), samen met o.a. BF en AC, in dezelfde neerwaartse spiraal. Ieder jaar onafgemaakte games bij release omdat er jaarlijks iets moet verschijnen vanwege het marktaandeel. EA heeft hier sowieso een groot aandeel in, en dat valt helaas en terecht niet goed bij de community. Ik koester dan ook games als TES, GTA, en recentelijk bijvoorbeeld de nieuwe The Witcher en Project CARS. Helaas is de gamemarkt steeds meer aan het verschuiven richting de commerciële markt van zo groot mogelijke afzet en een zo breed mogelijke doelgroep. Dit allemaal ten koste van kwaliteit, vaak.
De doelgroep vraagt er toch zelf om. Playstation en simpele house muziek en voila dat is het leven.
Hoewel ik het de vrouwen gun om op professioneel niveau te voetballen, vind ik dat het in de game (nog) geen toegevoegde waarde is.
Hoezo seksistisch...
Dat is niet seksistisch bedoeld en excuses als ik dat volgens jou impliceerde. Ik bedoelde -puur uit oogpunt van een fanatieke FIFA speler- te zeggen dat het niet een onderdeel is van de game waar ik op zit te wachten, simpelweg omdat ik het damesvoetbal niet volg / interessant vind.
Toch kan ik dit alleen maar toejuichen, ze horen er ten slotte gewoon bij. Hopelijk zullen andere sport games zoals 2K en dergelijken ook spoedig volgen. :)

Ik vraag me overigens af of de vrouwen er ook als kaarten komen in Ultimate Team? Dan zou je leuke samenstellingen kunnen maken als afwisseling.
+1Anoniem: 187021
@eaxebx28 mei 2015 16:02
2K heeft toch allang vrouwentennis in Top Spin?
Klopt, met Tennis als uitzondering bedoel ik dan inderdaad. Vrouwen tennis is verder best populair.
Zit in deze versie ook een corruptie en een match fixing mode?

Dan sluit het spel beter aan bij de Fifa.
Valt me mee dat ze het uberhaupt nog FIFA noemen! Ik zou het voortaan gewoon EA Football noemen.
(off topic)
Wanneer introduceren ze omkoping?
(/off topic)

Toch mooi om te zien dat emancipatie nu ook hier eindelijk komt
Er zijn al enkele details over de corruptiesimulator uitgelekt: http://www.raaskalderij.b...rijgt-corruptiesimulator/
Klopt dat is nieuw in FIFA 16, hier is de nieuwe cover:
https://pbs.twimg.com/media/CGBuA5hWYAAlg1B.jpg
Het enige dat ik te wensen heb is Nederlands commentaar van Sierd de Vos! Helaas is "el Sierd" te controversieel voor onze brave FIFA...

[Reactie gewijzigd door Robbio85 op 28 mei 2015 15:38]

Sierd de baas!
Sierd is echt een held. Is eens wat anders dan dat saaie commentaar in NL.
Noemen ze dit een vernieuwing? Andere modellen, naampjes en de vrouwen competitie zelf. Wat is het verschil met elk jaar nieuwe modellen maken voor de mannelijke spelers?

Valt me wel reuze mee dat ze er niet een FIFA 16 ♀ en FIFA 16 ♂ van hebben gemaakt.
of als dlc, het blijft tenslotte ea...
Wat verwacht je uiteindelijk ook? Behalve dat ze het grafisch wat mooier maken en wat verbeteringen.... Veel meer kun je toch ook niet verwachten.
Uiteindelijk gaat het om 22 spelers die achter eem bal aan rennen, veel meer kun je er niet van maken.
Laat ze de career modus maar eens flink onder handen nemen en uitbreiden. De opties die daarin zitten vind ik toch erg karig. In 2007 (geloof ik) kon je trainers aanstellen voor je keepers, verdedigers etc en hoe beter de trainer hoe beter de voortgang. Zelfde met onderhandelaar voor contracten en iemand die je veld moest onderhouden.
Tevens kon je daarin de prijzen van de kaarten bepalen om zo je inkomsten te vergroten (waarbij wel bepaalde verwachtingen hoorden uiteraard) en je stadion uitbreiden.
Al die opties zijn eruit, waarom? Dat maakte de career mode leuk om te doen. Nu mag je wedstrijdjes spelen, spelers (ver)kopen en zeurende spelers tevreden houden. Fijn ieder jaar die verbeteringen hoeveel invloed een regendruppel of een grasspriet heeft op de bal, ik wil nu een keer echte features.
Je kon zelfs 3 sponsoren kiezen, zoals ABN Amro.
In FIFA 2006 op de PS2 hadden ze een iets minder uitgebreide maar zeker een hele leuke careermode. Echt jammer dat het nu zo versimpeld is.
Wanneer gaan ze nu echt eens iets origineels doen met FIFA? Dat spel is echt al jaren hetzelfde. Elk jaar weer dezelfde spelers, zelfde stadions, etc.. etc.. Leuk dat vrouwenvoetbal erbij, maar voegt weinig vernieuwends toe.
Bijvoorbeeld. Laat je team starten als amateurclubje uit een willekeurige stad of dorp en dat je het team helemaal moet laten groeien vanaf de onderste laag tot topniveau. Het sportveld begint als een simpel veld waar de mensen nog aan de kant van het veld staan te supporten, maar wordt steeds groter en uitgebreider tot je opgegeven moment een kleine stadion hebt welke je dan ook nog verder kan uitbreiden. Dan is het niet simpelweg een competitie volgen, maar voetbal levensweg volgen wat de belevenis alleen beter maakt. Je gaat echt zien waar je het voor doet.
Zou FIFA dan toch nog een goede storymodus krijgen? :P
Ik wil niet lullig doen, maar dan zouden we weer allerlei reacties krijgen als "lekker creatief idee". Maar het zou inderdaad naar mijn mening een leuke feature zijn.
Dat is er al, maar dat is Football Manager

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee