LG geeft webOS-tv's uit 2014 geen upgrade naar versie 2.0 - update

LG-smart-tv's met webOS van vorig jaar krijgen geen upgrade naar de nieuwe versie van het besturingssysteem. Alleen de 2015-lijn van toestellen wordt geleverd met het bijgewerkte besturingssysteem, dat sneller moet werken.

LG kondigde webOS 2.0 half december aan en liet toen weten dat de 2015-lijn van smart-tv's met het nieuwe besturingssysteem wordt uitgerust. Onduidelijk was echter of ook modellen van 2014 een upgrade kunnen verwachten. Dat is niet het geval, laat een LG-woordvoerder aan Tweakers weten.

"We hebben ons met webOS 2.0 op het verbeteren van de snelheid gericht", zegt de woordvoerder. In combinatie met de vorige generatie tv's zou de software niet de ervaring bieden waar het Koreaanse bedrijf naar streeft, waardoor een eventuele snelheidsverbetering mede het gevolg lijkt van het gebruik van snellere socs. "Het is ook niet gebruikelijk dat smart-tv-platforms net als smartphones dergelijke upgrades krijgen, maar ik verwacht wel dat dit in de toekomst gaat komen", aldus de LG-zegsman.

De eerste generatie van webOS reageert niet altijd even snel, ondervonden gebruikers. Tijdens demonstraties op de CES leek webOS 2.0 vloeiender te werken, maar of dit werkelijk het geval is, moet blijken als de tv's daadwerkelijk op de markt komen. Een van de weinige nieuwe functies van webOS 2.0 is een snelmenu.

Update, 14.35: LG Nederland laat weten dat de eerste versie van webOS nog wel updates krijgt en dat het daarbij om bijwerkingen op gebied van beveiliging, stabiliteit, apps en ook snelheid kan gaan. "Het gaat dan echter niet om een upgrade, met de snelheidswinst die webOS 2.0 gaat bieden", aldus LG Nederland.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

08-01-2015 • 13:57

112 Linkedin

Reacties (112)

112
107
68
8
0
29
Wijzig sortering
Mensen: LG geeft enkel aan dat WebOS 2.0 niet op de 2014 modellen zal worden ondersteund. Dit wil NIET zeggen dat de 2014 TV's geen updates meer ontvangen! Ik heb een LG TV uit 2012 (LG 47LM660S) en heb in december 2014 weer een update ontvangen waar dingen gefixt in zijn. Heb in 2014 meerdere updates ontvangen, terwijl de TV in april 2012 op de markt kwam.

Ik was positief verrast dat ik 2 jaar na aankoop nog steeds gewoon een update kreeg. Dus wees niet bang dat LG opeens geen support geeft na een jaar, want dat is gewoon niet zo. Je krijgt geen WebOS 2.0 (upgrade) maar nog wel WebOS 1.0 updates.
Ik was positief verrast dat ik 2 jaar na aankoop nog steeds gewoon een update kreeg.
Ik val van mijn stoel dat je daar verbaasd over bent. Tot voor kort konden TV's jaren mee. 5 - 10 jaar is geen uitzondering. Nu de TV's steeds meer computers worden, is het kennelijk uitzonderlijk om nog updates te krijgen na 2 á 3 jaar? Dus na 5 jaar staat daar een prima werkende TV in de hoek, die je niet meer kunt gebruiken omdat je infrastructuur provider *eist* dat je versie 8 hebt vanwege security issues met versie 7 en lager. Mensen, dit komt ons als consument niet ten goede! Dit is obsolescence by design.

[Reactie gewijzigd door scsirob op 8 januari 2015 15:38]

Er is een verschil tussen: je TV werkt 10 jaar lang en je TV ontvangt kleine updates jaren lang. Mijn TV werkt namelijk gewoon probleemloos, zonder die updates. Toch blijft LG actief werken aan kleine fixes (ondertitels die je verder kan aanpassen, iets snellere laadtijden etc) terwijl de basis functionaliteiten prima werken.

Ik vind het geen verrassing als mijn TV langer dan 5 jaar werkt, maar wel wanneer ik in die 5 jaar ook steeds kleine updates krijg. Tot voor kort kreeg je GEEN updates op je TV. Je TV valt zomaar uit -> je stuurt je TV ter reparatie. Nu krijg je een update en je TV werkt weer. En zoals dit artikel al een beetje aangeeft: TV OS zit nog in de kinderschoenen. Ik vind het nog iets te vroeg om gelijk te verwachten dat je 3-4 jaar lang support krijgt in de vorm van updates, simpelweg omdat de software gewoon niet fijn genoeg geschreven is, je kan een gebroken software maar zover optimaliseren tot het geen nut meer heeft. Met de komst van Android TV zal het denk ik de eerste stap zijn naar een echte TV OS waar je dus ook langere tijd updates van mag verwachten. Sony heeft in ieder geval al aangegeven in 2015 in te zetten op AndroidTV.

Voor alsnog is het afwachten hoe het TV landschap evolueert zoals de smartphone, zodat ook bij de TV een langere support (met updates) verwacht kan worden.
Maar omdat de functionaliteit van smart-TV's door software wordt bepaald is de correctheid van het ontwerp véél moeilijker (nagenoeg onmogelijk) vast te stellen.
Ze worden verkocht als de software goed genoeg is, wat zal inhouden dat er issues zijn, bekend en natuurlijk ook nog onbekend, "maar er komen toch nog updates".

En dat is redelijk, maar:
Dan is het krijgen van updates geen extraatje, maar een noodzakelijke vorm van onderhoud. En dus is die "support" van 3-4 jaar lang heel logisch om te verwachten.
Inderdaad sowieso raar dat een TV nog bugfixes nodig heeft 2 jaar na release...
Want na 2 jaar is een besturingssysteem perfect en hoeft er niks meer verandert te worden?
Helemaal mee eens. Voorlopig geen LG of een smarttv als zij dit beleid voortzetten!
O? bestaan er tv`s die fatsoenlijk beeld geven en niet smart zijn?
Conclusie: koop de goedkoopste TV die doet wat je wilt, en knoop er een RPi of AppleTV of andere mediabox aan vast.
Dus TV's met het webOS van nog geen jaar oud hoeven geen update te verwachten? Ik vind persoonlijk dat als je een "smart-OS" op een TV zet, dat je dan ook enige updates mag verwachten die de boel optimaliseren. Als je in november een TV hebt gekocht met een wel héél ander systeem dan de "dumb" OS'jes van voorheen, dan ben je dus krap 2 maanden later eigenlijk alweer aan de kant gezet door de fabrikant… ik vind 't om heel eerlijk te zijn een béétje dubieus.

Als er in zo'n TV, die toch al snel richting de 1000 euro loopt qua kosten, echt zo'n langzame SOC in gezet is, dan is ook dat een misser van LG geweest. Bijna alle apparaten met een "smart-OS" krijgen minimaal nog een jaar updates, of ondersteunen de mogelijkheid op z'n minst.

Dit geeft bij mij maar aan dat dergelijke TV's nog lang niet zijn waar ze moeten zijn… als je al zo snel aangeeft dat je TV's van nog geen jaar oud eigenlijk al te oud zijn voor updates dan heb je nog een hoop te leren over SOC's en software en klantbinding in mijn ogen.
Er is een verschil tussen geen updates en geen upgrade. Ik neem aan dat LG nog wel updates zal uitbrengen indien blijkt dat er (ernstige) gebreken zijn voor de eerste generatie.

Met software gaat het toch meestal zo? Je koopt een versie van een pakket en krijgt enkel updates voor die versie, je krijgt vaak niet het recht om naar de volgende versie te upgraden. Dat men dit tegenwoordig wel doet bij mobiele apparaten betekend nog niet dat dit op alle aparaten gemeengoed is.

De kopers van de eerste Lumia smartphones zullen ook nooit verder komen dan Windows Phone 7.8, iets wat bij sommige ook een wrange smaak heeft achtergelaten. Soms zijn er ook technische beperkingen voor waarom het niet kan.
Ik kan me niet één iDevice of Android device herinneren die 2 maanden nadat hij is uitgebracht al geen update óf upgrade aan kon. Zeker niet voor apparaten die richting de 1000 euro in aanschafkosten gaan.

Het is ook een beetje scheef om een TV aanschaf te vergelijken met een software aanschaf. Dat zijn 2 totaal verschillende dingen. Een TV (met smart-OS) is meer vergelijkbaar met een aanschaf van een smartphone, tablet of computer ten slotte. En bij al deze apparaten kun je (bij smartphones en tablets althans) gratis 1 of 2 upgrades installeren. Misschien dat de fabrikant het zélf niet ondersteunt, maar de hardware ondersteunt het ten minste wel.

Die technische beperkingen vind ik nou juist het probleem van LG… bij een TV met een dergelijk prijskaartje zou je dit soort "technische beperkingen" prima moeten kunnen opvangen. En "technische beperkingen" is in dit geval gewoon een bewuste keuze van LG om hardware zonder toekomstige ondersteunings mogelijkheden te installeren. En dat blijft een pijnlijke fout in mijn ogen.
Ik kan anders aardig middel klasse toestellen van HTC en Samsung opnoemen die in 2013/2014 zijn uitgekomen en die nooit verder zijn gekomen als android 4.2. Al zitten die wel rond de 200 a 300 euro en geen 1000 euro (alsnog geen reden om geen support te leveren).

Dit is voor mij de reden waarom ik smartTV links gaat liggen. Ik heb een xboxone waar ik zeer veel mee kan en sinds plex support er is, heb ik ook geen htpc meer nodig. Het is in mijn ogen gewoon belachelijk hoe fabrikanten met hun klanten omgaan....

[Reactie gewijzigd door vali op 8 januari 2015 17:31]

Ik vind smarttv's sowieso een nutteloze hype. Iedereen die internetmogelijkheden op z'n tv wil heeft er allang een media-apparaat aan hangen die meer kan en flexibeler is dan wat ze in de tv inbouwen. Dan kun je zelf kiezen wat je er aan hangt en dat ding ook meteen vervangen als je een andere beter vind werken. Een goede tv kost al gauw 500-1000 euro en media apparatuur een heel stuk minder. Laten ze lekker gewoon blijven focussen op het maken van goede beeldschermen die de content van de andere hardware goed weer kunnen geven. Voor mij zit er al jaren geen verschil meer tussen een tv en een computermonitor. Zelfs tv kanalen komen van een extern apparaat.
LG zou net als Samsung een Evolution Kit of dergelijke moeten introduceren.
zo een Evolution Kit zorgt voor een Hardware / Software Upgrade, zodat de TV meekan met de nieuwe reeksen.
Maar je weet dus niet of de hardware de nieuwe versie ondersteunt.

Daarnaast kan je mijns inziens een smart tv helemaal niet vergelijken met een smartphone of tablet. Er zijn ontzettend veel gebruikers die vinden dat de mogelijkheden van een smart tv maar een fractie zijn van die van bijv. een smartphone.

Ik zeg niet dat het niet anders zou moeten zijn maar verwachten dat iets zou moeten zijn terwijl het niet kan...
android devices die geen upgrades krijgen: bijna alle low-end tot midrange telefoon, bij windows phone wordt daar, tenminste bij nokia/microsoft, geen onderscheid tussen gemaakt
Ik vind persoonlijk dat als je een "smart-OS" op een TV zet, dat je dan ook enige updates mag verwachten die de boel optimaliseren
Ik heb in een paar maanden van LG al 3 updates gekregen voor WebOS 1.0.
Met name bugfixes en performanceoptimalisaties maar ook kleine wijizigingen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 8 januari 2015 16:00]

En daarmee sla je de spijker precies mee op z'n kop. Ik voel me ook behoorlijk bedonderd/bekocht. Krijg je een preek van een verkoopgesprek over hoe goed de UB850V is, supermooie demo's en in de winkel ziet er gelikt uit, zit je thuis en krijg je de ene na de andere update om de oren en merk ik dat sommige basale zaken gewoon niet zo zijn als dat ze worden voorgespiegeld. Dan verneem je dat WebOS 2 er aan komt, die beter moet gaan presteren.... en zat ik daar eigenlijk gewoon op te wachten...wordt mij TV van (op dat moment) nog geen maand oud gewoon niet meer ondersteund wat dit aangaat. Ik kan dat ding nu niet meer retourneren bij de MM en ik heb nog nooit iets gekocht dat zo snel 'verouderd'/afgeschreven is geraakt en daartoe doen 'updates' als plijstertjes op de wonden niets aan af, immers zit het in de kern van WebOS 1 en het hardwareplatform al niet goed geregeld.

LG laat hier een enorme steek vallen. Ze erkennen dat hun WebOS niet de ervaring aan de klanten geeft die ze voor ogen hadden ("We hebben ons met webOS 2.0 op het verbeteren van de snelheid gericht", zegt de woordvoerder. In combinatie met de vorige generatie tv's zou de software niet de ervaring bieden waar het Koreaanse bedrijf naar streeft) , vervolgens behandelen ze deze zaken in een nieuwe versie van WebOS, maar doen ze niets voor de modellen uit 2014. Wij zitten dus in no-time met een verouderd model waarvan LG zelf al heeft toegegeven dat ze niet bieden wat ze de klanten hebben beloofd!!!!! Onwijs slechte reclame maken is dit!
Dit is de reden dat ik afgelopen jaar gewoon een normale tv heb gekocht.
Het "smart" gedeelte regel ik zelf wel dmv consoles en apple tv etc. altijd alles up-to-date
En ondertussen kreeg ik vorige week nog een update voor mijn cinema3d tv uit feb. 2013.

geen idee wat de update doet aangezien ik de 600 mb nog niet gedownload heb. het werkt perfect en ik vertrouw fabrikanten voor geen meter om een stabiel product bij me af te leveren als het over software gaat.
SmartTVs zijn toch eigenlijk gewoon onzin? De hardware en software daarvan wil je eenvoudig kunnen upgraden en dat gaat lastig als het vast zit in de TV. Gewoon eruit slopen dus.
Het hele concept van de smart TV is inderdaad verwerpelijk. Als ik binnen een paar jaar een oled scherm van lg koop, dan is dat om 10 jaar mee te kunnen, maar dan heb ik het ook alleen over het beeldscherm. Met de huidige vooruitgang in socs zijn die binnen 3 jaar weeral verouderd. Er zal weeral een high h265 profiel uitgevonden zijn dat je tv niet ondersteunt en die plex client die in het begin zo perfect werkte op je smartTV is al lang niet meer ondersteunt. Nee, laat mij maar gewoon tv kijken via een extere decoder en een htpc en geef me lekker veel hdmi's op me tv.
Ik denk sowieso dat SmartTV's ten dode opgeschreven zijn. De consument zal eerder juist de andere kant op gaan, domme monitoren met alle intelligentie in een setopbox.

Er wordt niet voor niets gespeculeerd dat de volgende Apple TV een Thunderbolt port zal krijgen zodat je er een domme 4K monitor aan kunt hangen. Alle intelligentie, software updates, uitbreidingen zitten dan in de goedkope Apple TV terwijl je dure scherm veel langer mee kan gaan.
thunderbolt, oftewel mini displayport (ik snap niet waarom ze het anders zouden noemen), maar inderdaad, de tv gewoon alleen voor het scherm, en dan settop box erbij, als er dan nieuwe hardware moet komen koop je een nieuwe box en klaar
Een tv is geen monitor.
Ik heb nooit geloofd in smart tvs.
Kan handig zijn maar op een tv kijk ik toch voornamelijk televisie
Je hoeft niet te geloven in smart TV's, ze bestaan gewoon :-)
Ingebouwde NetFlix/Spotify client heeft zo zijn voordelen.
DLNA client en/of media speler is ook wel handig.

Het is allemaal niet noodzakelijk, en er zijn losse apparaten die het beter/mooier/sneller kunnen, maar dan heb je weer extra apparaten (en meestal AB's) nodig...
Oew, daar gaan ze heel wat klanten pissig mee maken. Juist de early adopters moet je tevreden houden zou ik zeggen. Zonder hen was het misschien niks geworden.
Dat kan je wel zeggen, ja.

Ik heb dus zo'n 2014 model. Uiteindelijk werken de modules wel, maar voordat ze opgestart zijn...

EPG: kan rustig een halve minuut duren.
Schakelen van input source? zucht...
Ueberhaupt reageren op de AB? Volume controls reageren random wel/niet, en de volume OSD is helemaal arbitrair.
Netflix opstarten? Meestal gebruik ik mijn Chromecast, dat gaat sneller.

Gelukkig ben ik wel tevreden met het beeld, maar het Smart TV gedeelte is zonde van het geld.
Voor je 2014 model is gisteren een update uitgekomen (1.3.2.3232) en ik merk aanzienlijke snelheidsverbeteringen m.b.t. de punten die jij noemt.

Heb je de update al geinstalleerd? Zo nee, doe dat even en laat weten wat jij er van vindt.

Ik ben er wel tevreden mee!
Hier zegt hij nog altijd dat versie 1.3.1 de meest recente versie is...
Inderdaad gisteren de update handmatig gedraaid, en in ieder geval de EPG lijkt sneller te werken. (De rest nog niet getest; gisteren niet echt TV gekeken)
Check ik straks als ik thuis ben, ik hoop dat je gelijk hebt. Het ding opstarten is gewoon een drama als je een andere input source wil dan waarmee hij afsloot.
Dat kan je wel zeggen, ja.

Ik heb dus zo'n 2014 model. Uiteindelijk werken de modules wel, maar voordat ze opgestart zijn...

EPG: kan rustig een halve minuut duren.
Schakelen van input source? zucht...
Ueberhaupt reageren op de AB? Volume controls reageren random wel/niet, en de volume OSD is helemaal arbitrair.
Netflix opstarten? Meestal gebruik ik mijn Chromecast, dat gaat sneller.

Gelukkig ben ik wel tevreden met het beeld, maar het Smart TV gedeelte is zonde van het geld.
Ik zou bijna denken dat je dezelfde TV hebt als ik. 8)7
Toevallig LG 42LB650V???
Anoniem: 479413
@ohnoname8 januari 2015 14:50
Ik heb de LG 42LB650v en als ik eerlijk ben heb ik nergens last van. Netflix start snel op en ook uitzendig gemist. De browser is wel erg traag, maar die gebruik ik niet. Het wisselen van input source is idd langzaam en zou wel een update kunnen gebruiken. Over updates gesproken heb ik vanmorgen eentje ontvangen en ik vind dat ik toch regelmatig updates krijg voor een TV.

@ohnoname heb jij ook dat soms het geluid niet syncroon loopt met het beeld. Als ik de TV aan en uit zet loopt hij weer goed. Het vreemde is dat ik mijn media speler dan niet aan uit hoef te schakelen..
Het wisselen van input source is idd langzaam en zou wel een update kunnen gebruiken
Met name bij opstarten TV is dat een issuetje voor personen die willen schakelen van en naar de gameconsole.
Je kunt namelijk pas van HDMI poort wisselen als de WebOS interface is opgestart (na 30 seconden of zo). Dat is een kleine irritatie als je TV net op de verkeerde HDMI poort staat van de vorige keer.

Voor de rest vind ik WebOS 1.0 al best redelijk vlot (vergeleken met sommige andere smartTV software). De browser is vrij nutteloos maar dat vind ik van alle TV browsers die ik tot nu toe heb gezien.
De WebOS apps zijn behoorlijk en de smartsharing (DLNA) functies en mediaspeler zijn nu behoorlijk goed (na wat updates).
Als je een settop box gebruikt en geen CI+ kaart zul je sowieso veel minder gebruik maken van WebOS.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 8 januari 2015 15:44]

Ik heb de Logitech Harmony 650 afstandbediening en daar kan ik de knoppen instellen zoals HDMI1 en 2. Hiermee kan ik direct na opstarten switchen, maar idd via het menu is het 30 sec wachten.
Nee daar heb ik dan weer geen last van.
Het enige waar ik voornamelijk last van heb is het opstarten.
Mijn TV reageert dan precies zoals ik in de ochtend, voor mijn 1e bak koffie.

Zie:

"EPG: kan rustig een halve minuut duren.
Schakelen van input source? zucht...
Ueberhaupt reageren op de AB? Volume controls reageren random wel/niet, en de volume OSD is helemaal arbitrair.
Netflix opstarten? Meestal gebruik ik mijn Chromecast, dat gaat sneller."
LG 47LB730.

Misschien ligt het trage EPG verhaal aan de Digitenne input, maar de rest ligt toch echt aan WebOS, danwel de te trage processor.
Anoniem: 80466
@JAVE8 januari 2015 16:07
Het WebOS EPG gebruikt je toch alleen als je een CI+ insteekkaart voor digitenne gebruikt.
Dat doe ik dus. Ik weet niet of je het voor andere input ook gebruikt.
Maar ik weet wel dat het traag is als een slak in een sneeuwstorm (om maar een beschaafde vergelijking te gebruiken)
Ik herken het ook met mijn 47" variant.
Bloedirritant!

Hij staat op de slaapkamer en ik kan gerust m'n tanden poetsen voor de tv goed en wel opgestart is. Even snel zappen zit er de eerste minuut niet in.

Zal straks eens kijken naar de update. Slechter kan het er niet van worden zou je verwachten.
Ik wilde geen Samsung omdat me de software en interfaces daarvan niet bevalt maar LG is weinig beter. Helaas!

Update:
Wow. De laatste update is een sterke verbetering. Zappen in de eerste 20 seconde na opstarten is nog niet zo snel als ik gehoopt had maar het smart-deel is lekker snel nu :)

[Reactie gewijzigd door Johnvh op 9 januari 2015 00:14]

Erg vervelend maar als ik zo een TV zou kopen dan ging hij meteen retour naar de winkel. Ik ga niet zitten wachten op een update die al dan niet gaat komen.
Misschien een rare vraag, maar waar kan je (handmatig)updaten.
Ik ben gisteren alle settings afgegaan, maar tevergeefs.
Wel heb ik het vinkje 'Automatische updates' aangezet.
Binnen instellingen > algemeen > Over deze tv > Controleren op updates kun je zoeken naar nieuwere versies :)
Ik heb een LG lm669 met "oude besturing" en dat werkt prima. Niet supersnel maar voldoende. Echt idioot dat een nieuwer model met 1.0 software slechter functioneert en ze daar niets aan doen.
Mijn 60LA6208 dateert uit 2013 en heeft nog het oude systeem ipv webos, alles reageert vlotjes zoals het hoort, ook Netflix en van input source veranderen. Wellicht heeft LG de fout gemaakt door een te zwaar OS op toestellen met een te lichte soc te zetten en heb ik geluk gehad nog de oude lelijke maar vlot werkende menu's te hebben...
Klopt, het oude SmartTV systeem van ze is (behalve nogal onoverzichtelijk) wel vlot.
Maar ja, dat is een klein TV'tje op mijn slaapkamer, niet de grote TV in mijn woonkamer...
Klinkt even stom, maar early adopters weten ook beter dan geen ander wat de nadelen van early adoption zijn. En dit is er altijd duidelijk één van.
Dan kun je alsnog je klanten tegemoet komen. Misschien niet met 2.0. Maar 1.5 dezelfde functies alleen sneller oid. Het is geen gadget die je elk 2 jaar vervangt. Een TV gebruik je toch minimaal 5 jaar. Vooral als je hij boven de 500 euro heeft gekost.
net als met Windows Phone 7.5, die kreeg een update naar 7.8 omdat 8.x er niet zou komen voor die telefoons
Dat misschien wel, maar het is toch redelijk "basic knowledge" dat je geen hardware moet maken waarvan je op voorhand eigenlijk al weet dat de hardware te langzaam is voor één mogelijke update. Early adopter is één ding… op voorhand al te trage hardware implementeren is iets anders.
Veel early adopters zijn echter early adopters zonder het te weten. Het is niet alsof de gemiddelde consument hier enige rekening mee houd.
De gemiddelde consument weet ok niet dat er een update niet uit komt en struint niet de hele dag het internet af of er misschien een update te krijgen is i.t.t. tweakers.
wat nou als de software gewoon nog zwaarder is dan webos 1 maar omdat de hardware die erin zit veel sterker is het gewoon vloeiend loopt ? dan kunnen ze het wel naar de oude tv's pushen maar daar schiet je dan niks mee op.
Jammer dat er geen WebOS 2.0 komt voor de huidige lijn, wil deze maand eigenlijk een 850V gaan kopen..

Maar then again, LG zegt dat WebOS 2.0 niet als update komt voor de 2014 TV's. Dit wil niet zeggen dat er voor die TV's geen updates meer komen, alleen zal het geen update zijn naar 2.0. Volgens deze OP op GoT is er zeer recent nog een update geweest van WebOS op een 2014 TV.

Laten we met z'n allen hopen (lees: klagen bij LG) dat er voor de 2014 TV's nog een update volgt (niet 2.0) die de snelheid verbeterd :)
Die update is er ondertussen!
Heb ook de 55UB850V op het oog, maar twijfel wel er door de vele verhalen over traagheid van WebOS op LG's 2014 TV's. Alhoewel het uit diverse reacties die ik heb gelezen op fora het er op lijkt dat deze traagheid niet op alle 2014 modelen en punt is.

Ik heb nog niet echt veel mensen horen klagen over traagheids verschijnselen op de UB850v modellen. Alhoewel ik wel in de onderstaande video bij het gebruik van Plex wat irritante traagheid zie bij het refreshen van een overzicht bij een grote collectie films.

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=daDy91La69k

Ook het niet native ondersteunen van Plex vind ik een slechte zet van LG. Het schijnt wel mogelijk te zijn een Plex client er op te krijgen via de Playz app van Simon Hogan, maar je zou toch mogen verwachten dat LG zelf zo verstandig zou zijn geweest om Plex al standaard te ondersteunen net als Samsung.

Beide zaken doen mij twijfelen over een verder naar het schijnt zeer goede TV.

Ik hoop in ider geval ook nog op goede prijsverlagingen voor het 2014 55UB850V model deze maand zolang de cashback actie van 150 euro nog loopt van LG. Indien dit niet het geval is ga ik me waarschijnlijk maar op andere 2015 modellen oriëntieren met Firefox OS en Android TV. Hopelijk is het daar wat makkelijker support voor Plex op te krijgen.
Nadeel zal zijn dat de 2015 niet de prijs-kwaliteit/specs verhouding zullen hebben die de 850V nu te bieden heeft. Ik gok dat de 4K/UHD 2015 modellen met FirefoxOS/Android een stuk duurder zullen zijn dan de 850V nu :( ..

Ik wachten komende 1-2 weken nog even af, zie dat de prijs van de 55UB850V al aan het dalen is. Voor 31jan bestellen en genieten van een TV waar eigenlijk helemaal niks mis mee is :)
Dit is weer zo jammer, het reageert gewoon traag. Blijkt dus dat er niet echt een software optimalisatie heeft plaats gevonden maar gewoon snellere hardware ingepropt
Doen de smartphone fabrikanten ook, steeds snellere SOC's met steeds meer cores. Daar hebben de TV fabrikanten nog een achterstand in te halen. Goed dat LG blijkbaar in deze richting beweegt.
Lekker dan voor degene die een LG tv hebben. Als een tv meerdere jaren oud is kun je je voorstellen dat er geen update meer komt, maar voor zo'n jong platform als die van LG mag je die toch wel verwachten. Wat een vreemde zet.
Dus wat nieuwe features en door de snellere soc is het OS sneller. Dat klinkt niet heel onlogisch, er is zelfs een kans dat webOS 2 "zwaarder" is als versie 1, maar door de zwaardere soc er toch snelheidswinst is, dan snap ik de overweging wel om het niet te updaten naar de 2014 modellen.

Ik was altijd in de veronderstelling dat mensen erg tevreden waren over de snelheid van de LG tv's, maar volgens het artikel is dat dus niet zo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee