Tweakers Podcast #326 - Rijksmaildiensten, gamebeurzen en boekenclubs

Deze week praten Wout Funnekotter, Jurian Ubachs en Arnoud Wokke over Summer Game Fest, AI-tools voor het doorzoeken van documenten, afhankelijkheid van Amerikaanse clouddiensten en boeken over technologie.

0:00 Intro
0:21 Opening
1:35 .post
13:54 Summer Game Fest is géén E3
28:24 AI kan je documenten doorzoeken
37:08 Weg met het 'ministerie van Microsoft'?
47:43 Arnouds boekenclub
1:06:44 Sneakpeek

Besproken boeken:
Walter Isaacsson, Elon Musk
Maarten Reijnders, De hackers die Nederland veranderden
Chris Miller, The Chip War
John Carreyrou, Bad Blood
Nick Bilton, Hatching Twitter
Nick Bilton, American Kingpin
Raymond Spanjar, Van 3 naar 10 miljoen vrienden
Tripp Mickle, After Steve

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

20-06-2024 • 06:00

16

Reacties (16)

16
16
3
0
0
13
Wijzig sortering
Over dat Notebook LM. Je geeft aan dat je bronnen in pdf kunt uploaden, maar dat dat er maximaal 50 mogen zijn.

Als er geen maximale grootte aan die bronnen zit, kun je dan niet gewoon pdf's samenvoegen tot 1 bestand en dat als 1 bron uploaden?
Dit werd toch al in de podcast besproken? Wout gaf aan dat hij ermee bezig was.
WoutF Hoofdredacteur @LA-38420 juni 2024 10:11
Buiten een maximum aantal bronnen is er ook een totaal maximum aantal woorden. Dus die truc werkt maar tot een bepaalde hoogte :)
Leuk detailtje: een audio cd kan niet op een ps5 afgespeeld worden.

Zelf speel ik mijn collectie weliswaar digitaal van mijn pi, maar nog steeds per album en niet per nummer/playlist. Voor het verplaatsen van cd naar die collectie heb ik dus nog steeds een optische schijflezer.

[Reactie gewijzigd door emphy op 22 juli 2024 17:36]

Ik vind de opmerking dat jullie zouden "Apple bashen" erg overtrokken. Je rol als journalist is gewoon dat je kritisch bent, zeker op grote bedrijven als Google en Apple.

Het is überhaupt een beetje raar om fan te zijn van een miljardenbedrijf.
In de categorie leestip kan ik "Inside WikiLeaks" van Daniel Domscheit-Berg erg aanraden. Het is een oud boek (2011) maar leest lekker weg en geeft ook wat inzicht in het hoofd van Julian Assange.
grappig, bij Rijksmaildiensten moest ik meteen aan RCS denken, waar KPN al jaren mee loopt te steggelen om het aan de man te brengen.

Nederland heeft dankzij ASML en andere techbedrijven een stevige vinger in de pap op internationaal gebied, maar dat kan natuurlijk alleen in stand gehouden worden door nieuwe kennis aanwakkeren en hoe we oude kennis veilig opslaan (bijvoorbeeld met IPFS / blockchain) want web3 begint nog maar net. OpenSource is daarbij een belangrijke tool, maar ook standaarden goed onderhouden en daar zijn er nog al veel van.
Briljant outro weer. :*) Mooi ABC-tje ;)

[Reactie gewijzigd door Klepmans op 22 juli 2024 17:36]

Ik ben sinds kort overgestapt van Google Search naar Brave Search. Het bevalt echt super! Vooral de LLM functie is echt super. Het enige is dat ik gewoon nog zo gewend ben om Google in te typen als ik iets wil zoeken dat dat nog even kan duren voordat dat automatisme eruit is.

Bij de overheid heb ik wel eens meegemaakt dat ik langer dan 3 maanden op een account moest wachten. Het is wel erg wensdenken. Ook kan ik me niet voorstellen dat programmeurs er om te springen staan om op een of andere net niet cloud te gaan werken.

[Reactie gewijzigd door StarZ op 22 juli 2024 17:36]

Het woordje "gratis" bij het boek "Van 3 naar 10 miljoen vrienden" van Raymond Spanjar triggerde mijn Nederlandse brein.
Het lijkt erop dat deze ooit digitaal gratis is uitgegeven, maar de meeste diensten er tegenwoordig alsnog geld (5 euro) voor vragen. Ondanks dat ik allerlei sites tegenkwam waar ie gratis moest zijn te vinden, uiteindelijk maar op één plek kunnen downloaden als PDF. Ben benieuwd!
Voor de Nederlandse boekenclub:
Focus: De wereld van ASML
Binnen Nextcloud kan ook gewerkt worden met MS Word als online office bewerker (iig met enterprise Nextcloud), dus je zit niet per se vast een opensource variant.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.