The Pokémon Company deelt korte trailer nieuwe Pokémon-serie zonder Ash Ketchum

The Pokémon Company heeft een korte trailer van 50 seconden gedeeld van de nieuwe Pokémon-serie waarin Ash Ketchum niet langer de hoofdrol speelt. In de teaser zijn de nieuwe protagonisten Liko en Roy te zien, alsook Professor Friede en zijn partner Captain Pikachu.

In de nieuwe serie zullen onder andere de Pokémon Sprigatito, Fuecoco en Quaxly uit de Scarlet- en Violet-games een rol hebben. Ook de legendarische Pokémon Rayquaza maakt zijn opwachting. Liko, Roy, Friede en Pikachu zullen volgens de makers op een 'spannende reis vol actie' gaan in de Paldea-regio.

Afgelopen december werd bekend dat Ash Ketchum - die zich eindelijk the very best mag noemen - de Pokémon-serie na bijna 1.300 aflevering gaat verlaten. Sinds 1997 was Ash uit Pallet Town de hoofdpersoon van de anime, met zijn Pokémon Pikachu als compagnon. De anime met nieuwe protagonisten begint op 14 april in Japan. Het is niet duidelijk wanneer de aflevering van het nieuwe seizoen in Europa te zien zijn.

Door Sabine Schults

Redacteur

03-03-2023 • 19:02

57 Linkedin

Reacties (57)

57
55
17
1
0
24
Wijzig sortering
Misschien ooit op een dag dat een 'jongen' in een anime niet door een vrouwelijke stem wordt gespeeld.. Deze dus niet :P
Tja je kan een jonge jongen casten maar over een paar jaar is zijn stem te zwaar geworden en kan je weer recasten wat niemand leuk vind natuurlijk. Daarnaast zijn er regels waardoor kinderen vaak niet zoveel uren mogen werken en ga je moeilijk een jong iemand vinden met dezelfde voice acting capaciteit als iemand die al jaren in de business zit.
Gebeurt anders overal. Bart Simpson wordt ook door een vrouw gespeeld als ik het mij goed herinner.
¡Ay, caramba! (Yeardley Smith doet zijn stem, linkje)
lees dat artikel nog eens aandachtig?
Nancy Cartwright dus.
Klopt, heeft denk ik ook iets met biologie te maken xD.
Na +/- ons 12 levensjaar begint onze stem te vervormen en zijn we niet echt meer in staat om een jongensstem na te doen (ps ik ben uiteraard een man, mocht de context het niet duidelijk maken)

Dus vaak zijn vrouwen de aangewezen personen om de stemmen van jongens te imiteren.
Goku wordt ingesproken door een vrouw van in de 70 :)
De Japanse variant ja. De Engelse Dub door Sean Schemmel:

https://youtu.be/87BuPWfUgQI
Alle sayans worden door dezelfde dame ingesproken, waarom ik de dub prefereer. Ondertiteling lezen is al vervelend genoeg, ook moeten kijken welk mondje beweegt is behoorlijk hinderlijk. /rant
Opzich toch niet heel gek? De stem van vrouwen lijken veel meer op jonge jongens dan een mannenstem. Het is zelden een kind daadwerkelijk een kinderstem inspreekt.
Heel eerlijk: ik was sterk tegen een andere protagonist/deuteragonist (Ash/Ash en Pikachu), maar na het zien van deze trailer ben ik best wel hyped weer. Het is iets anders. Ik ben benieuwd hoe het verhaal in zijn werking zal gaan. Hetzelfde recept met Ash is achterhaald. Het voelt vertrouwd, maar het is achterhaald. Ik ben heel benieuwd!
Nou ja, Ash heeft natuurlijk zijn doel bereikt van het behalen van het kampioenschap. Dus is zijn "verhaal" geëindigd.
Ja en? Deed die ook in Orange islands. Toen toch ook verder gegaan?
Hij is nu letterlijk wereldkampioen, na de kampioenen van alle andere regios te hebben verslagen. Beter dan dat wordt het niet.
Ja...., dat dachten we ook toen Goku SSJ 4 werd......
4? Velen vonden het al na de eerste keer doe mij maar een haarkleurtje wel af.
Is die al kampioen van scarlet en violet regio?
Nee, dat ben ik al. :+ Maar zonder gekheid: Paldea is de eerste regio waar Ash dus niet meer in de serie zit, dus is hij voor zover bekend geen kampioen daar. Maar wie weet tegen wie de hoofdpersoon uiteindelijk zal moeten vechten om kampioen te worden? Zou op zich wel een grappige plottwist zijn als dit dan Ash is.
Nou voor een achterhaald concept doet het het nog aardig goed.

Op de school van mijn kinderen word er nog enthousiast naar Pokemon reizen met Ash en Go gekeken.
Dat snap ik dan ook weer wel.
Ik ben nog niet overtuigd. En ik ben ook wel benieuwd wie dat tegenstander is. Hoop dan ook dat Team Rocket de vernieuwing van de serie ook niet heeft overleefd.

*Team rocket is blasting off permanently*
Ze willen dus een frisse wind door Pokémon gooien, maar dan toch een Pikachu als hoofdpersonage laten omdat ze het toch niet voor de volle 100% aandurven...
Maar wel een andere Pikachu dan? Neem aan dat die van Ash bij hem is.

(/me Heeft al jaaaren geen Pokemon meer gezien)
Pikachu is hun verdien model. Je kan niet je mascotte veranderen. Ashe speelde nooit achter de schermen werkelijk de hoofdrol in Pokémon. Dat was altijd Pikachu. Ashe kan iedereen wel missen.
Ik heb Scarlet/Violet (nog) niet gespeeld maar van alle streamer content vind ik er wel een dikke woke saus overheen liggen. Ik hoop dat dat voor de serie niet het geval zal zijn. De doelgroep is immers kinderen tussen de leeftijden 4 en 13, die moeten daar niet aan blootgesteld worden.
O noes... kinderen laten zien dat er meer is dan het standaard huisje boompje beestje mannetje vrouwtje.. ze zullen maar een realistisch wereldbeeld ontwikkelen.
Niets op tegen dat kinderen 'meer' zien. Maar in werkelijkheid is 6-10% van de mensen LHB, in een game serie zoals Pokémon waar zo'n 10 vaste karakters en ~300 eenmalige karakters voorkomen zou dit zo'n 25-35 karakters moeten zijn. Echter zien we in games en media dat die percentages kunstmatig naar 50-70% worden gepusht om maar 'zoveel mogelijk mensen te bereiken'.
Tja, aan de andere kant heeft het overgrote gedeelte van de wereldbevolking een getinte huid, en over die verhouding in games hoor ik je niks zeggen....
yep is altijd het zelfde. Wanneer bijvoorbeeld een zwarte acteur een karakter speelt die in het originele verhaal wit is, is gelijk heel rechts internet mata-gelap, zoals bij Ariel of Rings of Power, want de kleur van de cast moet het zelfde zijn zoals in het boek. Maar wanneer een hoofdrol word ge-white washed zoals in Bullet Train is het stil en kan het ze opeen niets meer schelen.
Nou ja ik denk niet dat hij de wereldbevolking bedoelt maar meer de regio waar dit bekeken wordt. Azië is sowieso vrij blank, en in Europa is het percentage wel meer blank dan zwart. En daarvan zal idd 10% LHBTQABC zijn. Dus ik vind zijn punt best redelijk.
Azië is sowieso vrij blank,
Rofl.... nope, daar wonen voornamelijk..... Aziaten.
Gaan we nu ook al Azie witwassen? :)

[Reactie gewijzigd door Zer0 op 5 maart 2023 18:18]

Ja Aziaten, wou je zeggen dat de Pokemon karakters er typisch Hollands uit zien? Maar ze hebben wel een witte huidskleur, bleker dan hier zelfs.
De beste manier om te kijken of je het bij het rechte eind hebt, is om het spel zelf te spelen.
Als 'ervaringsdeskundige' kan ik zeggen dat ik me zeer vermaakt heb - en blijf vermaken - met Scarlet en Violet en dat de characters bijna allen een leuke toevoeging brengen. De focus ligt hierbij hoofdzakelijk bij 'uniek karikatuur'.

Karakters waar ik wat minder mee heb, heb ik puur omdat ik simpelweg geen 'klik' met ze vind. Net als in het 'eggie' :)
Ik zie best gebeuren dat Ashie-boy een cameo rol krijgt in de serie of een reeds verwijzingen die her en der verstopt zijn voor de oplettende kijker.

Dus nee ik denk niet dat Ash volledig zal verdwijnen ;)
Het lijkt er wel op dat ze een beetje terug zijn gevallen naar de oude tekenstijl van vroegâh?
Ik ga opzoek naar een torrentje, of wellicht beter, een dvd box van alle oude seizoenen. Genoeg beeldmateriaal eer ik aan deze onzin hoef te beginnen.
Dat is niet per se nodig.

Op de officiële website zijn ook een aantal seizoenen terug te kijken. Niet alle seizoenen, maar het aanbod van de seizoenen rouleert.
Er staat ook nog wat op Netflix:
 • Indigo League (52 afleveringen)
 • Journeys (48 afleveringen)
 • Master Journeys (42 afleveringen)

[Reactie gewijzigd door Robtimus op 4 maart 2023 13:07]

Waarom is dit ook alweer nieuws op Tweakers?

Admin-edit:Bedankt voor je feedback. Commentaar voor de redactie hoort echter thuis in Geachte Redactie. Hier staat het de inhoudelijke discussie niet in de weg en kan de redactie het eenvoudig terugvinden.

[Reactie gewijzigd door Santford op 7 maart 2023 00:22]

Nostalgie, I guess
Pokemon artikelen zullen het wel goed doen. Pokemon is natuurlijk de meest succesvolle media franchise die er bestaat, Star Wars en Marvel en dergelijken staan op gepaste afstand kwa verkopen ;). Daarnaast wordt er wel vaker bericht hier over films/series die op videogames zijn gebaseerd.
Ik snap dat Pokemon artikelen het goed doen. Maar zie je Forbes of the fortune 500 ook Pokemon artikelen plaatsen? Het is Anime. Dat is iets wat we bij Tweakers niet coveren. De games wel maar niet de anime zelf. Ik vind het persoonlijk niet interessant dat er weer een 30e seizoen komt voor een franchise waar kinderen naar kijken met een ander hoofdpersonage. Dat is leuk nieuws voor die dat wel volgt maar nu voor de 2e keer komt dit op de hoofdpagina van tweakers. Ik kom op tweakers omdat ik nieuws in dit genre volg en niet saturated content en artikelen wil zien die door alle andere nieuws websites al gecoverd zijn.

Normaliter doe ik er niet moeilijk over maar ik vind de connectie echt veel te ver gezocht. Dit is geen nieuws voor tweakers en tevens al de 2e keer:
.geek: Nieuw seizoen van Pokémon gaat voortaan verder zonder Ash Ketchum en P...
Zoals ik al zei, blijkbaar doen deze artikelen het goed. Daarnaast staat dit bij de .geek sectie en niet het reguliere nieuws. Die sectie bestaat al even en verslaat wel meer nieuws dat een beetje buiten de boot valt. En er is zeker wel vaker nieuws op Tweakers van spin offs over games. En anders lees je het artikel gewoon niet?
Het is een .geek, dus niet echt nieuws.
Het staat gewoon op de homepage in de artikelen. Dan is het nieuws.
Prima toch. Veel zijn ermee opgegroeid
Ik ben ook met Teletubbies opgegroeid als peuter maar ik zou woedend worden als we dat ineens gaan coveren hier. Pokemon is eigenlijk hetzelfde, we keken het als kinderen en nu is het 30 jaar uitgemolken met een oneindig aantal seizoenen. Dit zou geen nieuws meer hoeven zijn.
Velen kijken en spelen dat nog steeds.. ook al zijn ze 30
Nog steeds geen goed argument om een anime aankondiging voor een 30e seizoen op een tweak en elektronica website als nieuws artikel te zetten. De tegen argumenten hier zijn puur nostalgische maar feitelijk klopt het gewoon dat dit niet een tweakers genre is wat we hier bespreken tenzij het om de games gaat.

Ik heb niks tegen pokémon en het gaat hier niet om mijn eigen interesse. Het gaat mij meer om het punt dat we wel enkele standaarden moeten vast houden om niet af te wijken van de doelgroep. Er zijn zat websites die pokemon en anime behandelen en het is wellicht vanuit hun perspectief groot nieuws dat Ash niet langer een hoofdrol speelt, maar tbh. Ash was 7 toen ik 4 was. Ik ben nu 32 en in de anime zou hij 8 of 9 zijn? Ik ben blij dat ie weg gaat voor een nieuwe cast maar deze anime details hebben niks met Tweakers te maken. Net zoals ik absoluut niks over Star Wars of Marvel films/series hoef te zien. Dat is een niche waar genoeg andere websites voor zijn die dat uitgebreid bespreken.

Het is uiteraard een onschuldig artikeltje, maar laten we dit aub niet vaker doen. Ik kom hier voor tweakers nieuws. Dat houd in producten in tech, modden, nieuws over bedrijven die iets doen met tech of daar invloed op hebben en alles wat in enige zin daar direct mee verbonden is. Games is dan een subgenre wat wij hier ook bespreken maar ik hoef de nieuwtjes over de zoveelste nieuwe seizoen niet te zien. Enige uitzondering hiervan kan eventueel een verfilming of een serie zijn die gebaseerd is op de succes van een game zoals The Last Of Us of Witcher, Castlevania, maar dan ook echt één maal. Pokemon is er inmiddels al 30 jaar met 30 seizoenen het voelt dus daarom een beetje als low quality celebrity gossip om bij het verdwijnen van Ash Ketchum een big deal ervan te maken.

Dit is hoe ik ernaar kijk, en snap dat men dat wellicht niet kan begrijpen uit nostalgie, maar ik vindt het niet gepast op tweakers.

[Reactie gewijzigd door Nimac91 op 4 maart 2023 17:35]

Oke. Lekker kort ook.
Ik vind het wel leuk dat ze het melden
Natuurlijk zullen er mensen zijn die het leuk vinden, maar dat neemt niet weg dat het de verkeerde plek is voor dit soort nieuws. Dus dan zal iemand als ik erover klagen maar gedownmod worden. Maar in essentie moeten we hier wel scherp mee blijven om niet saturated content op tweakers te krijgen.

Uit het perspectief van fans en liefde kan veel getolereerd worden, maar dat neemt niet weg dat dit niet de plek is waar dit soort nieuws toepasbaar is.
Hyped! Roy als main protagonist 😜

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee