Nieuw seizoen van Pokémon gaat voortaan verder zonder Ash Ketchum en Pikachu

Na een kwart eeuw is het Ash Ketchum eindelijk gelukt: hij is de very best geworden en dat betekent dat de eeuwige 10-jarige eindelijk met pensioen gaat. Het volgende Pokémon-seizoen zal voor het eerst de bekende protagonist niet meer bevatten. Ook Pikachu verlaat de anime.

De producent van de langlopende, populaire anime schrijven dat de serie vanaf volgend seizoen doorgaat met twee nieuwe hoofdpersonages. Dat zijn Liko en Roy, een meisje en een jongen die door een nieuwe wereld zullen reizen. Veel informatie over het nieuwe seizoen is niet bekend, behalve dan dat daar de Pokémon Sprigatito, Fuecoco en Quaxly uit de Scarlet- en Violet-games in zullen voorkomen. Ook komt de legendary Pokémon Rayquaza in het verhaal voor.

In januari volgt er een epiloogserie van elf afleveringen. Die heet Pokémon: Journeys in the West. Daarin spelen Ash en Pikachu nog wel, maar in het opvolgende seizoen nemen de andere twee het over.

Met dat seizoen komt er een einde aan 25 jaar van de bekende protagonist en zijn trouwe gele volgeling. Ash Ketchum was sinds 1997 de hoofdpersoon die samen met zijn eerste Pokémon Pikachu de wereld doorkruiste om nieuwe Pokémon te vangen en te trainen. Zijn einddoel was altijd om de beste trainer ter wereld te worden. Dat doel lag regelmatig net binnen handbereik, maar glipte dan op het allerlaatste moment weg omdat er tóch een sterkere trainer bleek te bestaan. Vorige maand behaalde Ash echter zijn topprestatie door de Pokémon World Championship te winnen. Missie geslaagd, en dus is het tijd voor een verhaal met nieuwe trainers.

Het nieuwe seizoen gaat van start in april van volgend jaar. Sarah Natochenny, die de afgelopen 17 jaar de stem van Ash Ketchum vertolkte, zegt op Twitter dat het een voorrecht was om die stem te doen. Wat het pensioen van Ash en Pikachu betekent voor de snode plannen van Team Rocket is vooralsnog niet bekend.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

17-12-2022 • 09:44

81 Linkedin

Submitter: Zeror

Reacties (81)

81
79
48
1
0
16
Wijzig sortering
Wat het pensioen van Ash en Pikachu betekent voor de snode plannen van Team Rocket is vooralsnog niet bekend.
Team Rocket houdt het weer voor gezien, duh! ;)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 17 december 2022 12:20]

Wat een nostalgie :D zijn er uit de periode van 25 jaar geleden nog mensen welke de anime daadwerkelijk volgen? Ik krijg in ieder geval wel zin om het laatste seizoen toch nog even te gaan kijken.. hoewel mijn Pokemon kennis stopt bij de 151 originele ;).
De Kanto en Johto regio's zijn voor mij nog steeds bekend terrein na al die jaren, maar daarna ben ik gestopt met het spelen/kijken/volgen van Pokémon. Geweldige jeudgherinneringen aan Pokémon. Het verzamelen van de kaarten, 's ochtends voor schooltijd de nieuwste aflevering kijken en natuurlijk Pokémon Red en later Gold spelen op de GameBoy. Ik ga niet meer terugkijken maar laat het voor wat het is: een hele leuke herinnering aan mijn jeugd. :)
Red/blue/yellow met uiteraard de cartidges in kleur (in tegenstelling tot je grijze Gameboy) :)

En dan met elkaar ruilen door middel van een linkkabel!
En dan de linkkabel midden in de ruiling eruit trekken zodat je beide de Pokémon had. }>
Ja ook geleerd toen der tijd van een ander jochie wat op de camping ontmoet had, zo kon effe makkelijk ook meerdere eevee's krijgen :+

https://www.youtube.com/watch?v=yahVR1fzahI

Schijnbaar kon het ook bij Gold en Silver nog zonder kabel, dat wist ik dan weer niet haha.
Grappig ik dat dat de pc aan/uit kloon methode bij iedereen bekend was. Kom uit een klein boeren gat en dat was maanden toch wel het onderwerp op school toen silver/gold uit was. Bill's pc was de gans met de gouden eieren! Heb zo middagen met vrienden onze gameboys lopen uit/aan zetten tijdens het verplaatsen van ho-oh, lugia, entei, de starters etc en dan ruilen zodat je uiteindelijk alles hebt in 1 game. En natuurlijk niet vergeten ze een masterball of exp share te geven zodat je er daar ook meerdere van kreeg.

Ben er nog steeds niet helemaal van overtuigd dat het een gemiste bug was van de devs. Want als je een gekloonde charizard ruilde hij altijd die 'ik luister niet naar je' gewoonte had wat hij toen ook in de anime was.
In tijd van gold en silver had ik een action replay, dus hoefde ik al niet meer te klonen 😋.
Hoe irritant dat je niet kon streamen vroeger en je een hekel had aan je ouders als het kijken van de marathon heftig werd onderbroken met een “en nu ga je maar eens buiten spelen”. 🙈
Het kan nog veel erger. Mijn ouders pakte gewoon de afstandbediening en zette hem ergens anders op met de boodschap:

"Wij gaan nu nieuws kijken/schaatsen is op/ik wil wielrennen zien".

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 17 december 2022 13:07]

Ik had gewoon een camping TVtje gekocht van mijn krantengeld :D Wel zwart/wit destijds maar het was wel tof. Streaming was toen sowieso geen ding, daar was 2400 baud niet snel genoeg voor, lol.

Overigens geen pokemon want dat was er toen nog niet. Dat heb ik helemaal gemist. Wel Cow & Chicken later nog meegekregen, maar ik denk dat dat al wel duidelijk was :+

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 18 december 2022 23:58]

Niet alles meer, maar de laatste reeks die op Netflix staat volg ik wel weer. Die is veel leuker ook dan het lineaire verhaal van de voorgaande anime :)
Ja ik heb echt alles gezien wel eens een keer gestopt, en toen ooit opnieuw begonnen.
Alles gedownload en toen elke week de nieuwe aflevering kijken, dit kwam echt als een schok binnen bij mij.

Hierdoor zal Pokemon bij mij dus helemaal klaar zijn nu, ik vond Archeus en wat we nu hebben al niet meer leuk.
De laatste was Sworld & Shield waar ik mij heerlijk mee heb vermaakt, nu stopt de serie ook nog eens met Ash en Pikachu nee dan is het ook klaar voor mij :) .
Ik kan alleen seizoen 1 vinden in het nederlands hoe zie jij de rest?
Ik kijk ze en niet in het Nederlands gewoon in het Engels, je ben zo aan de nieuwe stemmen gewend :).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 20 december 2022 07:17]

Ik ben toevallig afgelopen zomer begonnen met het afgelopen seizoen en diens films.
Je kijkt dwars door het verhaal heen, maar opzich een leuk tijdsverdrijf.

(Als 5 jarige destijds de aflevering "pikachu's goodbye" zien was/is geen pretje, haha.)
Wat een nostalgie zeg. Best wel pijnlijk dat het zo verder gaat eigenlijk. De acceptatie is er natuurlijk wel :)

Ik heb trouw gekeken en gespeeld tot Pokemon Emerald!
Nooit verder gegaan na Emerald? Zijn best nog wel een aantal mooie games uitgekomen namelijk :)
Dan heb je nog wat te goed de games erna waren ook echt leuk, ik heb mij vermaakt tot en met Sworld en Shield.
De laatste 2 games Archeus en Violet/Scarlet slaan een hele andere richting op, te veel vrijheid in het spel. dit vind ik niet bij het spel passen.

Geef mij maar lekker ouderwets deel om zo maar te zeggen dan, die hele vrijheid is niks voor mij bij Pokemon.
De serie kijk ik ook nog steeds via 1 of andere website, jammer dat dit dus nu bijna afgelopen gaat zijn ;( .
Hey, hier ook! Heb het hele 1e seizoen en de 1e film natuurlijk gezien, ken ook alleen nog de 1e 151 Pokémon. Qua spellen: red, yellow, leafgreen, FireRed én Emerald! Jeetje wat een tijd, voelt als 20 jaar geleden :+ :9
https://www.youtube.com/watch?v=fCkeLBGSINs

Kippenvel zodra die tune inzet, iedere keer weer opnieuw haha
Oh kippenveel heerlijk om weer eens te zien, hoop eigenlijk dat de serie met deze tune afsluit :) .
Die van Johto is ook echt nostalgisch en legendarisch.

https://www.youtube.com/watch?v=OYbDnixcYDE
Ik wil niet al te veel "that guy" zijn die leuk is op feestjes maar persoonlijk heb ik de originele engelse theme altijd maar ruk gevonden, vond het vanaf dag 1 toen de serie hier op Tv kwam al tenenkrommend. Nou ben ik niet bekend met alle opening themes (zowel engels als japans) maar de beste die ik ooit tegenkwam was de japanse openings theme Ready, Go! van Naomi Tamura. Dat was echter jaren geleden, er zijn in de tussentijd vele films en series bijgekomen, dus als ik alles misschien nog eens een keer ga nakijken zou het zomaar kunnen dat ik een andere favoriete opening tegenkom. Maar de originele opening heeft mij persoonlijk in ieder geval nooit kunnen bekoren. Uiteraard niks tegen mensen die het wel legendarisch vinden.
Vergeet ook niet de afsluiter, Ash die eindelijk het ultieme toernooi wint. ;(
https://youtu.be/ciJTMk7bEWM

Met een episch stukje fanservice op 5:55.

Voor mij als 30-jarige stiekem toch wel behoorlijk cool om te zien.

Edit: Ah jammer, youtube heeft hem weggehaald.

[Reactie gewijzigd door KirovAir op 17 december 2022 10:08]

Welk tournooi was dat want hij heeft alleen de Oranje leaq gewonnen, en zal straks huidige Pokemon LEaq winnen(Die nog bezig is).
Uiteraard als je de japans versie kijkt ben je al verder, maar ik kijk gewoon de engelse versie :).
Hij heeft ook de Alola league gewonnen.
Ja dat is ook zo inderdaad was ik even vergeten.
Wat hield die fanservice in dan? Want nou weet ik het nog niet... Zie je een bekende character ergens in de achtergrond ofzo?
Damn man, good for him. Heeftie ook dat meiske Misty eindelijk eens weten te schaken? Ik heb het al een tijdje niet meer gevolgd :Y)
Haha nee die doet al lang niet meer mee in de serie, net als Brock ook niet meer.
Ze zijn zo nu en dan nog eens terug geweest, maar het is geen stel geworden :+ .
Vind ik toch jammer haha
Misschien nog belangrijker, heeft Misty wel een nieuwe fiets gekregen? :+
Hahaha op recht geen idee meer eigenlijk , misschien krijgt ze die wel in de mini serie :+ .
Volgens mij was er nooit enige sprake van romantiek tussen Ash en Misty, ze reisden in de eerste paar series samen, meer was er niet tussen de twee. Daarna werd Misty aan de kant geschoven en had Ash mede door de Pokemon game die dan relevant was telkens een andere vrouwelijke metgezel, zoals May en Dawn. De enige serieuze romantic interest die Ash ooit had was Serena, wat je kon zien in de XY/Z serie.

In een notendop, ze kwamen elkaar ooit tegen toen ze nog kinderen waren... eh.. ja ze zijn nog kinderen maar nog jonger. Jaren later komen ze elkaar weer tegen en gaan dan samen reizen in de Kalos regio, uit Pokemon X/Y. In verschillende afleveringen word duidelijk dat Serena sinds die ontmoeting altijd aan Ash is blijven denken en dat ze wel een oogje op hem heeft (ze knipt zelfs haar lange haar af voor hem en draagt vanaf dan andere kleding). Uiteraard is Ash zich daar zoals elke anime protagonist totaal niet van bewust.

Pas in de laatste aflevering wordt de relatie bevestigd wanneer Serena Ash een off-screen kus geeft (dus eigenlijk schaakt zij hem in plaats van andersom) als ze weer hun eigen weg gaan nadat alle avonturen achter de rug zijn, en Serena op advies van Palermo door de Hoenn regio gaat reizen om beter te worden in haar performer/coordinator ambities.

Oh, en Serena's moeder Grace is aardig MILF materiaal.
Vond dat wel de moeite waard om nog even te vermelden :+

[Reactie gewijzigd door Armselig op 17 december 2022 19:43]

Bedankt voor deze uitwijding :D Grace is idd een schatje :9
Dam, 25 jaar, wat gaat de tijd snel, heb in het begin de serie gekeken, maar daarna alleen de films nog. Of de serie nog net zo populair gaat zijn zonder Ash en Pikachu betwijfel ik, maar goed wie weet.
Ik denk dat de serie best populair kan blijven zonder Ash en Pikachu, de doelgroep van de serie is toch kinderen en dat is een groep die om de paar jaar compleet ververst, waardoor het wisselen van hoofdpersoon voor mijn idee minder impact gaat hebben. Het zal misschien even inzakken, maar zolang de basis van de serie goed blijft en ze niet opeens compleet iets anders gaan doen, zie ik best kans dat de populariteit ook weer snel terug is.
Kinderen zijn inderdaad sneller tevreden. Zie ook het pietengebeuren: als volwassenen maken we ons daar flink druk om, maar de kinderen vinden al die pieten met gekleurde gezichten net zo leuk als de traditionele zwarte pieten. En dat geldt voor series en films net zo goed.
Heel raar, maar die van mij vind de serie al minder en had nu zo iets van, oke dan kijk ik ook niet meer, maar zal inderdaad kind afhankelijk zijn.
Ik denk eerder leeftijdafhankelijk.
Dat kan natuurlijk ook, die van mij is er 11.
Ik denk niet dat Ash helemaal weg zal gaan. Dat zou ook raar zijn, na 25 jaar. Hij zal vast zo nu en dan een gastrol krijgen in een aflevering.
Nu eindelijk na zoveel mislukkingen kampioen te worden, crasht alle stress en emotie hem, stijgt het naar z’n bolletje en wordt het een machtsgeil mannetje die all-in Satan wordt en, nog altijd geplaagd door het verdriet niet te weten wie zijn vader is, zodoende uitgroeit tot de grootste en meest psychotische villain ooit. Dit leidt uiteindelijk tot het bijna volledig uitsterven van alle Pokémon. Dan komt hij Jessie en James tegen die hem vertellen dat dit zelfs voor hen allemaal veel te ver gaat, beseft hij wat hij gedaan heeft, gaat op zoek naar Mew-two en vraagt hem om een lobotomie.

Einde serie. *pinkt traantje weg*
Mr. Mime is toch de vader van Ash? :+
Toch jammer.
Vind het een beetje Night Rider zonder KITT en David Hasselhof.
ben benieuwd hoe dit aan gaat slaan.
vooral nu zelf met een kind die het leuk vind.
Knight Rider zonder the Hoff was niet zo'n succes inderdaad...
Net zomin als the Terminator zonder Arnie.

Dag lieve Pikachu :/
Ik had nooit verwacht dat Ash de beste banned wereld zou worden. Verrassende wending, helemaal dat we afscheid van Ash nemen. Jeugdsentiment

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee