Met USB-C-uitgeruste iPhone X is op eBay verkocht voor 86.001 dollar

De met USB-C-uitgeruste iPhone X van Ken Pillonel, masterstudent robotica, is op eBay verkocht voor 86.001 dollar. De student vermeldt dat de koper een prototype krijgt dat niet gebruikt moet worden als dagelijkse telefoon en niet geopend mag worden.

In oktober publiceerde Pillonel een video op YouTube van de iPhone X die hij had uitgerust met een USB-C-poort. Begin deze maand deelde hij meer documentatie over het project en daaruit viel af te leiden dat de student aan de hand van reverse engineering had ontdekt hoe hij de Lightning-naar-USB-verbinding aan de praat moest krijgen. Hij maakte een eigen pcb met componenten, die hij tussen de accu en de Taptic Engine van het toestel plaatste.

Pillonel garandeert dat de zwarte iPhone X, die hij de 'eerste iPhone met USB-C ter wereld' heeft genoemd, zal functioneren bij ontvangst. Als de vermelde instructies echter niet gevolgd worden, draagt de koper de volledige verantwoordelijkheid. Die instructies houden in dat de aangepaste iPhone X niet restored of geüpdatet mag worden. Ook mag de inhoud niet gewist worden, mag de telefoon niet geopend worden en mag het toestel niet als dagelijkse telefoon worden gebruikt, aldus Pillonel.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Jay Stout

Redacteur

12-11-2021 • 16:00

90 Linkedin

Reacties (90)

Wijzig sortering
Zo bijzonder is het toch niet, in 2019 heeft Strange parts dit ook al gemaakt:
https://strangeparts.com/...an-iphone-is-it-possible/
Hij maakte faam voor zichzelf door een 3,5mm-jack aan een iPhone toe te voegen. In de video die jij linkt controleert hij alleen of het mogelijk is, met de conclusie dat het waarschijnlijk haalbaar is, maar hij er weer maanden mee bezig zou zijn. Voor zover ik weet, heeft hij niet daadwerkelijk een iPhone met usb-c-poort gebouwd.
Meneer heeft destijds ook zijn iPhone van 800% meer opslag geheugen voorzien, draadloos laden aan het ding toegevoegd toen het type/generatie iPhone waar hij toen aan werkte nog niet mogelijk was, en er inderdaad een koptelefoon aansluiting aan toegevoegd.

How he Added Wireless Charging to a iPhone

How I Upgradaded my iPhone memory 800%

Bringing back The iPhone Headphone Jack

Deze hyperlinks hierboven betreffen stuk voor stuk links richting YouTube, dacht meldt dit er toch even bij ;)

[Reactie gewijzigd door SSDtje op 13 november 2021 18:29]

Ik wil niet flauw doen, maar ik stoor me eraan dat men nooit het onderscheid maakt tussen "800% meer", wat niet klopt, en "800%" of "700% meer". Met "800% meer" zou hij van 16GB naar 144GB gaan.
8x zoveel is inderdaad anders dan 800% meer;)
Dat is ook zo mooi aan die bril-vergroot-met-lampje-aan-de-zijkant reclame op TV. Er wordt gezegd vergroot met 160%. Maar dat zou dat klopt al niet, want ze bedoelen vergroot met 60%. Daarnaast staat er als tekst in de reclame vergroot 160x...

Source -> https://youtu.be/eD5IiUBm4VA

[Reactie gewijzigd door daan.timmer op 17 november 2021 11:13]

Ik doe het hem niet na
Hij heeft het uiteindelijk niet voor elkaar gekregen. Zijn intenties waren er wel maar volgens mij moest hij toen weg uit china.
Inmiddels zijn er gewoon instructies bekend die laten zien dat het inderdaad helemaal niet zo lastig is en dat iedereen met een soldeerbout en enige handigheid dit wel zou kunnen (dus zeker meer dan de helft van de OG Tweakers). Het enige dat hier speciaal is is de 3.5mm jack, maar ook dat is niet zo heel speciaal.
Dus een telefoon die al een paar jaar oud is, waar je niet zo veel mee kan, geopent, gemod, geen garantie, mag je niet gebruiken als daily driver wordt geveild voor 86k? Wat maakt deze telefoon zo veel waard? Is het zo bijzonder dat er USB-C op is gehackt?

Kudos voor de masterstudent die dit gedaan heeft hoor, daar niet van, 86k klinkt gewoon als vrij veel geld hiervoor.

[Reactie gewijzigd door keranoz op 12 november 2021 16:05]

De iPhone X is een prima daily driver en kan nog (bijna) alles wat nieuwere iPhones kunnen op acceptable snelheid. Ook zijn iOS15 en de nieuwste beveiligingsupdates gewoon beschikbaar.

Neemt niet weg dat 86K voor deze gemodde telefoon waanzin is. Dan kun je beter een paar afgedankte iPhone X modellen kopen en zelf gaan experimenteren. Of je laat het een ervaren modder doen voor een fractie van dat bedrag.
Aan de andere kant is dit natuurlijk wel (zover bekend) de eerste Iphone met USB-C. Ga je het zelf maken is het niet de eerste. Of het deze prijs echt waard is dat is natuurlijk een andere vraag. Uiteindelijk is het ook gewoon echt niet te bewijzen dat het wel de echte eerste is wanneer je die door verkoopt. Wie weet dat de persoon die hem nou koopt niet ook inderdaad een telefoon zo na gaat bouwen en dat als de "eerste" telefoon gaat verkopen. Ik zou het niet willen gokken ieder geval
Er worden wel hogere bedragen betaald voor niet eens tastbare dingen...

https://nos.nl/artikel/23...g-voor-digitaal-kunstwerk
Gaat alleen maar meer worden nu met die NFT's.
Het is dan ook een ideaal middel om geld wit te wassen. NFTs zijn super makkelijk daarvoor, aangezien je niet eens een fysiek schilderij hoeft te hebben.
Mensen betalen vaak ook voor het verhaal en het idee. In de kunstsector is ook niet alles even mooi of bruikbaar maar zolang de persoon die het maakte of het verhaal erachter goed is kan het alsnog veel opbrengen.
Wat de gek er voor geeft.
Wat de gek er voor geeft. Rente is historisch laag, banken willen je geld praktisch niet meer en als je veel liquiditeiten hebt ga je er in veel landen belastingen op moeten betalen. Het is dan interessant om dit soort onzin te kopen, in een kluis te zwieren en later te verkopen als je het geld dan wel nodig hebt, al dan niet met winst. Hetzelfde gebeurt met legodozen, ongebruikte NES cartridges en eigenlijk alles wat los en vast zit. Voorheen zag je dit effect met zaken als kunst en flessen wijn van bepaalde jaren, nu kan het met vrijwel alles. Schaarste creëert markt, les 1 economie.
Je mag er mee doen wat je wilt, de verkoper is echter nergens verantwoordelijk voor mocht er iets gebeuren wat niet de bedoeling is. Edit: in de ebay link van dit artikel staat ook "So basically you can do whatever you want with it but don't expect anything from me if you break something. It is just a prototype."

[Reactie gewijzigd door boot020 op 12 november 2021 16:32]

Zal wel iemand zijn die geluk heeft gehad met crypto of gamestop aandelen. En die nu teveel geld heeft. Het is maar net wat de gek ervoor geeft.
Hype wordt steeds meer geld waard, zie bijvoorbeeld alle cryptocurrency en nu ook NFT's. Je betaalt letterlijk voor het hebben van iets dat populair is, en als die populariteit wegvalt dan vervalt ook de waarde.
Nee nee, nu vergis je je. Cryptocurrency zal altijd in waarde blijven stijgen, want iets met wiskunde!
Dan geef je ons nu meteen die formule!
Eerste werkende iPhone met USB-C op aarde. Zal over 100 jaar nog steeds de eerste iPhone met USB-C op aarde zijn. Ik vind het wel cool.

Edit: Ja klopt, maar de eigenaar van deze zal altijd tegen de eigenaar van de eerste officiële kunnen zeggen dat zijn eerste niet de eerste is.

Ps. Misschien heeft Apple al jaren een prototype in de kluis liggen. Who knows. :P

[Reactie gewijzigd door HenkEisjedies op 12 november 2021 20:34]

Het is heel erg cool, maar ook wel iets wat ik ergens op een techsite met een paar foto's tegen zou komen om zelf te doen (al zou ik me er niet aan wagen). Hoewel het dan officieel zo mag zijn, ik beschouw de eerste pers van de iPhone die officieel met USB-C komt als de eerste iPhone met USB-C. Of een protomodel daarvan ofzo. Dit vind ik meer een hobby project met een soort mod. De USB-C poort zit niet eens recht in het gat.

Klinkt zuur, is niet zo bedoeld, zoals ik al zei, het is retecool, maar of dit het bedrag waard is weet ik niet.
Als je snel van je zwarte geld af moet, zijn het gouden tijden met dit soort dingen, NFT's, Pokémon kaarten noem maar op.
Waarschijnlijk omdat het een collectors item is, in ieder geval voor degene die 'm gekocht heeft.
Serieuze vraag: Hoe groot is de kans dat hij hiermee in de (juridische) problemen met Apple komt? Door het te verkopen lijkt mij dat het ineens een commerciele actie/activiteit is geworden - en Apple is nu niet echt een vriendelijk/open-minded bedrijf...

En sommige mensen hebben gewoon echt te veel geld... een telefoon waar je verder niets meer "kan/mag" voor zo'n bedrag. Leuk voor meneer de knutselaar hoor en ik gun het hem van harte, maar ik vind het maar belachelijk.

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 12 november 2021 16:46]

Kans is grofweg 0%.
Ik begrijp waar je op doelt, aangezien Apple in het verleden bedrijven keihard heeft aangepakt die bijvoorbeeld non-Apple PC’s verkochten met Mac OS er op.

Belangrijk verschil is dat dit een iPhone is die gewoon voor de volle mep bij Apple gekocht is.

Kortom, Apple verdient hier niets minder op dan op een andere iPhone. Ze zullen hooguit garantie weigeren omdat je er zelf aan geprutst hebt.

Wat Apple betreft is dit waarschijnlijk niet heel anders dan een MacBook die voor veel geld van een ander geanodiseerd kleurtje is voorzien of een Wacom Cintiq touchscreen heeft ingebouwd gekregen.
Wat bedoel je met juridische problemen? Last van een iemand die claimt een recht te hebben of daadwerkelijk veroordeeld worden?
Het laatste lijkt me niet snel redelijk. Je koopt een product, niet een verplichting om daar niet mee te doen wat een verkoper niet wil. Wat betreft het menen een recht te hebben over open maken, wijzigen en niet als origineel verkopen of aankopen: ook niet. Apple en deze verkoper hebben niet duidelijk rechten over dat soort zaken als ze het verkocht hebben tenzij het behoorlijke schade voor ze levert. Dagelijks worden honderdduizenden apple devices opengemaakt en voorzien van niet origineke onderdelen of zelfs aangepaste software. Ze zouden zich in de vingers snijden met de kans op een uitspraak dat Apple geen recht heeft. Het lijkt Apple en de verkoper meer te gaan om op papier iets te willen, niet er achter komen of dat wat waard is.
Behalve dat Apple vertikt om USB-C in te bouwen, wat is dan de meerwaarde? Er bestaan toch lightning-naar-USB-C-verloopjes? Of werkt dat minder goed?
Ik denk dat het de 'fuck you' richting Apple is die hier telt
Ik denk dat het de 'fuck you' richting Apple is die hier telt
Dat je uit liefde voor een merk €86k neer zou leggen vind ik al buiten alle proportie, maar om datt als f*ck-you-statement te doen, nog veel meer.

Maar denk je echt dat Cook of wie dan ook bij Apple hier ook maar 1 seconde minder van slaapt?
Er zit zelfs een Lightning naar usb C kabel al 1,5 jaar bij geleverd, dus je heb niet eens zo snel een blokje nodig.

Ik denk niet dat ze het vertikken maar langzaam overstap maken, dit jaar weer een iPad bij gekomen met usb-C(iPad mini).

Denk dat volgend jaar of de gewone iPad, of de iPhone pro modellen misschien als 1ste gaan.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 12 november 2021 17:46]

Dus wat is dan de reden dat Apple niet meegaat in de EU-regels?
Omdat die regels er nog niet zijn, hier is pas sinds heel kort enkele week geleden wat over uitgesproken is.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 12 november 2021 17:50]

Ik dacht dat USB al jaren verplicht was
Er is een tijdje een soort van verplichting geweest voor Micro usb, maar volgens mij nooit echt zwart op wit gestaan.
Nee dat was voor oplaadblokjes.
Helaas. Zou zo snel mogelijk USB-C moeten zijn.
Omdat de EU vaag en inconsequent is in hun richtlijnen

Ze wilden een universele manier om op te laden.
Die was er toch, alle usb-stekkerblokken hadden een usb-A aansluiting
In tegenstelling tot een paar jaar daarvoor, waar iedereen een eigen adapter met vaste kabel had
Er is geen meerwaarde bij dit specifieke toestel, dit is echt een project dat voor de fun is. De eisen zeggen genoeg. Maar die verloopjes zijn het voor mij niet, gaan veel te snel stuk als je ze in je broekzak gebruikt en ik vind het sowieso wat lomp. Een lightning poort zit niet op mijn andere apparaten, USB-C wel dus heb ik ook geen zin in kabels of oortjes die speciaal voor lightning zijn - liever dezelfde poort voor al mijn apparaten en dat is USB-C behalve op iPhone.
Ceo van Apple die hem gekocht heeft of zo?
Nee, de afdeling Productontwikkeling :P
Nee, de afdeling vendor-locking tactics om het in de toekomst nog moeilijker te maken
Zo, dat was wel een lekker hobby-projectje voor hem gok ik! Zegt ook wel genoeg, Apple, please, de volgende iPhone met USB-C.
Nu Apple ziet wat die opbrengen zal dat niet lang duren!
Ik denk eerder dat Apple ook de Lightning port zal verwijderen en naar draadloos laden zal overstappen.

Kan er ook nog een hogere IP rating worden bereikt..
Die 1 dollar maakt hem gewoon. :9
Goed gesniped :P Degene die 86000 bood zal wel balen
Lullig voor degene die zijn max bedrag bij de bieding had ingesteld op 86000 :+
Daarom, net als op de tweakers V&A, je autobieding op €XX,01 zetten, dan is de geen die het zelfde XX bedrag bied voor dat moment in ieder geval overboden met 1 cent. Een psychologische grens die dan niet gelijk verbroken wordt, gezien je volgende bieding gelijk een met hele euro's moet verhogen.

#GarantieUitHetVerledenBiedGeenGarantieVoorDeToekomst.
En om al die personen voor te blijven maak ik er dus altijd €xx,02 van. Je weet maar nooit...
Zelf doe ik meestal iets geks als XX,37, om jullie allemaal te slim af te zijn :D
Voor $85,000 minder, heb je een top of the line Android telefoon die standaard is uitgerust is met een USB-C poort en nog beter werkt ook...

Ik snap dit serieus niet..
Die telefoon wordt natuurlijk niet werkelijk gebruikt, diet wordt gewoon een soort belegging.

De koper is misschien Apple fan en/of verwachten dat de prijs zal stijgen.

Voor oude bijzondere auto’s wordt ook heel veel geld betaald, ondanks dat je voor veel minder een betrouwbaardere en snellere 2-4 jaar oude Golf GTI kan kopen.

[Reactie gewijzigd door klonic op 13 november 2021 15:42]

Ik prefereer toch echt Lightning boven USB-C
Waarom? De aansluiting van 1 fabrikant tov de aansluiting van de rest van de wereld
Stabieler, minder kwetsbaar. Ik heb geen behoefte aan confirmeren om het confirmeren.
Vind je ja? Ik vind precies het tegenovergestelde:
- Bijna al mijn lightning kabels die ik heb gehad zijn kapot gegaan, allemaal hetzelfde probleem. Daar waar de connector zit door het draaien van de connector ontstaat er iedere keer een breuk in de kabel. Al mijn usb-c kabels leven nog en zien er uit alsof ze niet gebruikt zijn.
- USB-C is vele malen sneller in zowel opladen als data overdracht.
- Je macbook en ipad hebben wel usb-c, maar doordat de iPhone dat niet heeft, dus verplicht om 2 kabels of zelfs 2 chargers mee te nemen. Ik laat QI charging buiten beschouwing gezien dat inefficiënt is en slecht voor je componenten en de concurrentie imho hier toch al wat volwassener in is.

Ieder zijn voorkeur natuurlijk, maar dan had Apple imho volledig proprietary moeten blijven en niet alle devices wel de internationale standaard geven behalve de iPhone. Klinkt in mijn oren niet erg logisch.

Het feit dat met vrijwel iedere willekeurige usb-c naar usb-c kabel een telefoon, laptop en tablet kan opladen is iets wat ik erg mis bij Apple. Ik pak mijn Android toestel, prik er een usb-c kabel in en sluit m aan op een monitor met diezelfde kabel. Ik pak mijn iPhone en ik moet zoeken naar een kabel die je echt alleen maar ooit met je iPhone zult gebruiken. Doordat die niet echt een noodzakelijk product is zullen de meeste iPhone bezitters hier maar 1 van hebben (ik praat dan over de usb-c naar lightning kabel).
Mensen met oudere laders zullen die waarschijnlijk nog steeds gebruiken (lightning naar lightning) en gezien de prijs van die kabel tov lightning naar usb-c zullen de meeste consumenten dan ook gewoon kiezen voor die eerste of een draadloze charger. (Wat dus een extra charger om mee te nemen betekent)

Kortom, Apple geef ons usb-c!

[Reactie gewijzigd door jimzz op 12 november 2021 19:37]

Dank voor je reactie! Dan is het puur zonde en ingewikkeld voor de consument dat Apple nog aan lightning vasthoudt. USB is niet zaligmakend vanwege alle standaarden en veranderende aanduidingen, maar je weet in elk geval dat het sowieso compatible is qua opladen en minimale data-doorvoer. Als ze de verschillende versies nu ook nog stroomlijnen, zou dat ideaal zijn en de meeste andere dingen (zoals bedoeld) overbodig maken.
Wat is de echte reden waarom Apple het nog niet heeft aangepast, ben wel heel benieuwd naar.
USB-C toepassen op hun telefoons kost meer geld, omdat het niet hun eigen standaard is. Kost dus per telefoon meer en leid dus op "verlies" op telefoons/tablets en randapparatuur.

Dat is 1 van de waarschijnlijk meerdere redenen.
De kabeltjes van Apple zijn gewoon slecht (en duur,).

Maar de connector is eigenlijk heel logisch.

Bij USB-C zit er een soort printplaatje in het midden van de connector, terwijl bij lightning de contactpunten in de rand zitten.

Dat tweede is veel makkelijker schoon te krijgen en schoon te houden.
Het is niet om het confirmeren, het is om het makkelijker te maken voor de consument en een betere wereld door minder afval, fijn dat je daar geen behoefte aan hebt :)
Waarom? De aansluiting van 1 fabrikant tov de aansluiting van de rest van de wereld
Als die ene aansluiting beter is dan de rest: ja.

En wat heb ik met de rest van de wereld te maken? Mag ik niet zelf kiezen welke connector er op mijn telefoon zit?
Nee, de EU bepaalt dat voor jou.
Volgens mij is die aansluiting niks beter en is Apple zelf ook voor 90% over. https://www.androidauthor...ghtning-vs-usb-c-3043836/

Apple is op de korte termijn nog even gebaat bij vendor lock ins en met de iPhone kunnen ze dat nog proberen
Dat is gelukkig de essentie van dit artikel : wat u prefereert ...
Ik heb ze allebei en het maakt me echt geen barst uit. Ik prik het erin en klaar. Het irritante aan lightning is vooral dat mijn iPhone mijn laatste apparaat is dat om een andere kabel vraagt. Zelfs mijn laptop laadt ik al op met USB-C. Daarom zie ik mijn lightning toch echt liever gaan dan blijven.
Zal wel leuk op zijn CV staan zo'n project.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee