MoaM XVII - Tweakers-crew komt voor het eerst weer bij elkaar

Nog nooit was de aanloop naar een MoaM zo spannend. Pas de dag voor het feest begon, vorige week vrijdag, gaf de gemeente Noordoostpolder toestemming. Wat hadden we anders gemoeten met al die vaten bier, flessen gin en duizenden bitterballen? Zelf opeten en opdrinken?

Waarom het zo spannend was, liet zich raden. De wereldwijde pandemie die het leven van ons allemaal overhoop heeft gegooid afgelopen anderhalf jaar, en die ertoe leidde dat 2020 het eerste MoaM-loze jaar in tijden was, gooide ook dit jaar weer bijna roet in het Japan-Peruaanse eten (of de pizza, of allebei). We hebben de MoaM deze keer gesplitst in meerdere evenementen, die een vergunning nodig hadden, en daarbij dus twee keer een CoronaCheck gedaan bij alle aanwezigen. Daardoor konden we ons een beetje de Grand Prix van Zandvoort voelen, alleen simuleerden wij F1-races in plaats van ze echt te rijden.

De MoaM, voor wie dat nooit heeft geweten of wie het is ontschoten in de afgelopen twee jaar, is de Mother of all Meets, het grote feestweekend waar Tweakers zijn moderators en admins bedankt voor hun tomeloze inzet. Die crew houdt jullie, het schorriemorrie dat Gathering of Tweakers onveilig maakt de lieve bezoekers van het forum, het hele jaar in toom en geen feest kan groot genoeg zijn om daar onze dankbaarheid voor te uiten. De timing daarvan houden we traditioneel geheim, en uiteraard waren er ook crewleden die zich opwierpen als designated survivor om te zorgen dat het op het forum niet de spuigaten uit zou lopen.

Maar wie denkt dat het een feest was alsof corona niet bestaat, heeft het mis. De organisatie, onder aanvoering van 'mister verstand op 0, frituur op 180 graden' Ch3cker, had er alles aan gedaan om van deze MoaM geen superspreader-event te maken. Alle activiteiten waren buiten - inclusief de bar en alle spelletjes - en in de huisjes waren zelftesten te vinden voor als iemand twijfels had over de eigen gezondheid.

De plek was een oude bekende: we waren al een paar keer eerder op vakantiepark Eigen Wijze in Bant en ook nu weer sliepen de mensen die bleven overnachten, in huisjes met trappetjes die zo steil waren, dat ze net zo goed konden dienen als alternatieve blaastest - want dronken kom je daar heel lastig op, zo ondervonden sommige crewleden.

Moderaten op het forum is soms spelen
met vuur, en dit trouwens ook

Gelukkig was er veel te doen. Het begon traditioneel met het eten op vrijdagavond, waarbij de traditionele pizza's traditioneel niet aan te slepen waren. Nieuw was het Japans-Peruaanse eten. Deze avant-garde fusion cooking bleek ook uitstekend in de smaak te vallen bij de hongerige crewleden, die van heinde en verre naar de Noordoostpolder waren gekomen.

Daarna zaten de buiken aardig vol. En over buiken gesproken: er waren negen mensen bereid gevonden om de letters van de nickname Moonsugar op hun indrukwekkende torso's te plakken, bij wijze van welkom. Echt nieuw is Moonsugar niet, want ze is al meer dan anderhalf jaar community-manager, maar ze was wel MoaM-debutant en dat konden de crewleden niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De broeken bleven gelukkig aan

Vervolgens was er van alles te doen. Sommige tweakers vermaakten zich met de F1-simulator, Rocket League of Mario Kart. En uiteraard kon de hot tub niet ontbreken, helemaal gevuld met bacardi lemon mensen die bier en gin-tonic dronken. Optimaal was het bad niet. Hij stond per ongeluk ingesteld op 32 graden en opwarmen gaat niet zo snel, dus het was aanvankelijk meer een lauw tub.

Eindelijk legaal rijden met alcohol op!

Het licht ging uit op het feestterrein toen de zon alweer bijna aan ging en na een voor velen iets te korte nacht stond het ontbijt klaar. Bovendien was een barista bereid om voor iedereen met kleine oogjes - en alle anderen - een heerlijke bak koffie te zetten (of drie, voor wie het echt zwaar had). Het was namelijk al snel weer tijd om te gaan naar de zaterdagactiviteit.

Nu was dat een zéér ontspannende activiteit, namelijk varen met een bootje over de Friese meren. De organisatie had voorzien dat iedereen gedurende de dag wel honger en dorst zou krijgen, dus er gingen grote tassen mee vol allerhande drankjes en hapjes. De organisatie had ook gezorgd voor een heerlijk zonnige dag met goede temperatuur, en ook dat viel enorm in de smaak.

Bootje varen: excellente activiteit voor de zaterdagmiddag

Daarbij viel op dat de elf bootjes allemaal een andere koers kozen. Sommige schippers weken van de route af en gingen naar wat extra Friese steden zoals Sloten, anderen gingen ronddobberen op een meer en zwemmen en sommige bootjes besloten om op slakkentempo door het Friese landschap te varen en zo de bemanning in staat te stellen om wat extra uiltjes te knappen.

Krijg je er trek van?

Daardoor kwam iedereen goed van zin weer terug in de Noordoostpolder, waar de crew het terrein opliep om daar de geur van barbecue op te snuiven. Die geur bleek afkomstig van een ambachtelijke slager, althans, van de uitermate fijne maaltijd die hij met zorg bereidde. Met wederom goed gevulde magen ging iedereen de zaterdagavond in. Met de hot tub nu goed op temperatuur kozen veel mensen voor chillen in het bubbelbad, maar ook de spelletjes bleken populair. Weerwolven van Wakkerdam bleek prima te doen in het halfduister (gratis tip: als de verteller zegt 'de weerwolven worden wakker' hoef je niet op te springen en enthousiast te gaan wijzen naar je beoogde slachtoffer, dat kan ook zittend en stil), maar voor pokeren is dat toch wat lastig. Een projector bleek uitkomst te bieden. Over die projector gesproken: oud-developer Elwin had een set meegenomen, waardoor hij allerlei mensen via hun eigen telefoon spelletjes kon laten spelen met een partypack van spelletjes op Steam. Ook dat viel zeer in de smaak. Wat ook in de smaak viel, was al het speciaalbier van de bottleshare.

De volgende ochtend, na twee ongetwijfeld iets te korte nachten, sloten crewleden de MoaM af met een heerlijke brunch, waarna iedereen met een enorme kater, een flink slaaptekort en een stel mooie herinneringen huiswaarts keerde. De organisatie heeft ondanks alle zorgen rond corona voor een fantastisch weekend gezorgd, dat tot in de kleinste details perfect was geregeld. Deze MoaM was episch. Bedankt!

Dit meer, zo weten diverse crewleden inmiddels uit eigen ervaring, is minder plezierig om in te zwemmen dan je zou denken

Ps.: Koffie, jij hebt jouw verslag voor in de reacties al klaar staan, of niet?

Door Arnoud Wokke

Redacteur

23-09-2021 • 11:15

44 Linkedin

Reacties (44)

44
44
44
2
1
0
Wijzig sortering
Vorig keer hadden we geen MoaM want dat mocht niet van de baas van Nederland. Ik vroeg nog aan papa of we dan een MoaM thuis konden doen met sjips en cola via Teams, maar volgens papa was dat dan niet echt.
Maar na heeeeeel lang wachten mochten we toch naar de MoaM. Eindelijk.
Het was bij ons vlakbij in de buurt van waar ons huis woont dus we hoefden niet lang te rijden. Mijn papa noemt dat een thuiswedstrijdje, maar ik heb daar geen voetbal gezien.

Toen we bij de MoaM kwamen moest je eerst laten zien dat je geen corona had. Met de telefoon, heel modern allemaal. Daarna mocht je naar je huisje. Nouja huisje ... wij hadden dus geen huisje. Wij hadden een tent!? Ik schrok wel even wat ik vind slapen in een tent stom. Maar volgens papa was het geen tent meer een glemping.
Toen we aankwamen bleek het gewoon een groot huis van tentenspul te zijn. De tent was groter dan mijn kamer thuis en we hadden gewoon televisie en een keuken. De tent was supertof! Als ik later groot ben wil ik ook een glempingtent.
In de tent was ook nog een soort hut met een trappetje en deurtjes en in de hut lag dan een bed. Daar mocht ik in slapen van papa als ik dan wel zelf mijn bed ging opmaken.

Toen gingen we naar het feestje toe. We mochten nu wel handen schudden want we hadden allemaal een telefoon die gekke streepjescode erop. Ze hadden een Formule1 computer neergezet waarin je kon racen alsof je in een echte racewagen. Ik mocht ook een rondje racen. Maar toen verloor ik en werd ik boos. Papa zei dat ik mij gedraagde als Lewis maar dat was niet zo. Als ik dan zou stoppen met huilen kreeg ik pizza. Dus toen stopte ik.
We gingen toen lekker pizza eten. Er was ook nog een andere eten, vanuit een vrachtauto. Die hadden allemaal gekke buitenlandse eten uit Japan enzo.
Ik koos toen een pokebal, maar het was gewoon rijst met dingetjes. Had dus helemaal niets met pokemon te maken!

Na het eten gingen we met iedereen kletsen en rondjes lopen. Papa moest toen biertjes tappen achter de bar en toen ging ik in het grote bubbelbad wat ze hadden.
We zijn tot heel laat opgebleven en toen we gingen we slapen kon ik onze tent niet meer vinden in het donker!!
Toen moest ik omlopen helemaal via de andere weg van het park. Toen stond de tent er gelukkig wel. Toen ben ik in mijn hut gaan liggen en gingen we slapen.

De volgende ochtend ging de wekker want we moesten van papa vroeg weg. Eerst moest papa koffie drinken want dat had hij nodig. De koffie werd gemaakt door een mevrouw in een auto. Daarna gingen we met de bus rijden naar de water.
Toen we daar aankwamen lagen er allemaal bootjes en kregen een hele grote tas met eten en drinken mee. Ik kon de tas niet eens tillen zo vol wassie! Op onze boot zaten wel 3 kapiteinen. Eentje die de boot bestuurde en 2 echte. Onderweg ging iedereen lachen en zwaaien en naar onze kapiteins roepen. Volgens papa kwam dat omdat ze aan wal stonden.
We moesten ook door verschillende bruggen. Dan moest je wachten voor het water-stoplicht tot je mag varen. Dat is wel zo eerlijk want met de auto moeten wij ook altijd wachten op de bootjes.
We gingen de hele middag varen en het was mooi weer. Ik ben zelfs stiekem even in slaap gevallen :D
En toen kwamen we weer aan op de bootjes parkeerplaats en kwamen de andere bootjes ook terug. Toen gingen we meer met de bus naar de MoaM toe.
Toen we daar aankwamen gingen ze allemaal bbq's neerzetten met hele grote vlammen. Het zag er heel tof uit. En toen gingen we eten. Ik heb heel veel sate op maar ze zaten niet op een stokje maar los. En met pindasaus. En toen mocht ik helpen biertjes tappen. Ik mocht zelf ook een biertje drinken, met zonder alcohol. Maar eigenlijk vond ik het niet zo lekker.

Later op de avond gingen ze weer allemaal gekke biertjes drinken met zijn allen. Als je aan de beurt was mocht je heel hard schreeuwen hoe je biertje heet. En dan ging iedereen het proeven en heel verstandig over dat bier doen. En daarna moest je dan een foto maken en scannen met een app. Want dan heb je verstand van bier zeggen ze.
Daarna vond ik het niet meer leuk en gingen we spelletjes spelen. Ik speelde weerwolven, dat was hartstikke leuk. Ik ga voor mijn verjaardag ook weerwolven vragen (het spel hoor, geen echte weerwolven).
Daarna ging ik weer in het bubbelbad. Dat was leuk. En toen later mocht ik allemaal snackjes in de frituurpan maken en iedereen de snackjes brengen, net alsof ik ome Ch3cker was.
Elke keer als ik dan kwam was iedereen heel blij. Ik heb wel 6 kipnuggets op!
Toen was ik moe en gingen we naar bed toe. Ik had goed opgelet hoe je bij de tent kwam dus nu kon ik 'm wel vinden. Van papa mocht ik nog even op mijn telefoon in mijn bedhut.

Toen ik wakker werd gingen we opruimen en een broodje eten. Ik had een broodje met een eitje. Papa wilde koffie maar deze kwam vandaag uit een grote koffiemachine en niet uit een auto. Die van gisteren was wel beter volgens papa. Toen gingen we onze koffer inpakken en reden we naar huis. Thuis heb ik nog even op de bank geslapen.
Zeg maar tegen je papa dat de MoaM crew trots op je is. Je was erg goed bezig met de bitterballen uitdelen d:)b
Op onze boot zaten wel 3 kapiteinen. Eentje die de boot bestuurde en 2 echte.
_/-\o_
Pokebal _O-

Inderdaad bedankt voor de snackjes! Knap gedaan, ze waren precies goed! d:)b
Leuk dat iedereen nu staat te popelen om een verslag, maar jullie zien 1 ding over het hoofd.
De MoaM is vorig jaar officieel geannuleerd. En ook dáár had ik een mening over.
Koffie schreef op donderdag 25 juni 2020 @ 18:44:
Jeejte wat jammer, dit jaar geen MoaM, boehoe! :/
Ik had nog wel zo goed mijn best gedaan zodat ik later als ik groot ben ook tweaker kan worden. Ik had zelfs gisteren een goed rapport gekregen! :Y) Ik kreeg wel 10 euro van Opa, zo goed wassie.

Papa had vorig jaar gezegd dat als ik heel goed mijn best doe op school, ik later ook tweaker kan worden. Had ik heel goed mijn best gedaan. Zelfs mijn spreekbeurt ging over internetten. Van papa had ik een internetkabel meegekregen om tijdens de spreekbeurt te laten zien.De meester vond dat ik het knap had gedaan en heel goed kon programmeren in powerpoint (8>

Maar nu moest ik dus bij papa komen, en hij keek heeel serieus en zie 'ik moet je wat vertellen' ik schrok een beetje want vorige keer toen hij zo deed was mijn konijntje fluffie verhuisd naar een heel mooi konijnenparadijs met allemaal speeltjes en snoepjes.
Maar papa zei dus dat we geen MoaM hebben deze jaar, maar dat het niet kwam door mijn rapport,maar door dat corona, Je weet wel die gekke ziekte die je van dat bier en handen schudden krijgt.

Maar we gaan dus niet logeren met de grote computermensen deze keer. Heel zachtjes vroeg ik nog aan papa of het komt omdat hij nu geen echte tweaker meer is, want hij zegt altijd dat hij nu met tweaker pensioen is.
Maar volgens papa had dat er niets mee te maken. Ook niet omdat ik me vorig jaar had verslapen.
Ik vind het wel stom hoor, we mogen ook al niet op vakantie en nu ook nog geen MoaM.
Van papa moest ik na 10 minuten wel ophouden met zeuren en nu een grote jongen zijn. Ik heb hard gestampt en ben naar mijn kamer gerend. Ik ga nu fortnite spelen want het word een hele stomme zomer op deze manier. Stomme corona ! :(
Ah, Koffie toch! Ik hoop dat je dit jaar wel meemocht met de Computermannen- en vrouwen!
Het was ook zo heerlijk rustig op het forum vorige week, al was niet iedereen van de crew aanwezig. :)
Ik dacht al, die rednicks zijn vast naar de MoaM en ja hoor! :Y)

Het forum doet het nog, er is niets stuks gegaan, dus jullie kunnen weer los!

Gegroet, een van de schorriemorrie lieve gebruikers dat de crew in toom moet houden! :+

P.S, waar blijft de MoaM voor de beheerders "in het zwart"? :+

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 23 september 2021 11:40]

Dat is in principe het 'Tweakers Huisfeestje' en die is in 2020 en 2021 om begrijpelijke redenen niet doorgegaan, maar ik ga er van uit dat ie in 2022 terugkeert! De editie van dit jaar zou eigenlijk komende zaterdag zijn. :'(

De editie van 2019 vind je hier.

[Reactie gewijzigd door Tweakjur op 23 september 2021 11:52]

Het Huisfeestje was toch vanwege de speciale leeftijd van Tweakers? Het vorige huisfeestje was vanwege het 18 jarig bestaan van Tweakers. De volgend wordt wellicht de Houswarming van Tweakers, vanwege de verhuizing ;) (hint)?
Het huisfeestje in 2019 was de 21e verjaardag, maar beviel zo goed dat we het concept er in wilden houden. Maarja, toen at iemand een vleermuis op en was alles kaput.
Ah kijk, inside informatie! Volgens mij heb jij connecties bij Tweakers :+
Die ene vleermuis was toch syntetisch vervadigd ;)
Euh, begrijpelijk? :? En de MoaM wel? :? Beetje een contradictie nu. ;) Een Tweakers Huisfeestje is ook prima te regelen lijkt me. :)

Het zal mij om het even zijn waar dat gevierd wordt. In een trein op weg naar Duitsland en de Gamescom lukte het ook altijd vrij aardig, toch? ;) Het hoeft imo dus zeker niet per se op het kantoor zelf te zijn. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 23 september 2021 12:04]

100 mensen op een buitenlocatie vs 1000 mensen op een binnenlocatie. Bovendien moesten we al lang van tevoren een go / no-go geven voor Huisfeestje en op dat moment was dat een zeer duidelijke no go helaas.
P.S, waar blijft de MoaM voor de gebruikers "in het zwart"? :+
Hoe bedoel je? Ik was er gewoon bij. O-)
Jij bent oud-crew, dat telt niet, cheater. :+ Of wellicht via de werkgever eea voor de MoaM geregeld? :+

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 23 september 2021 11:46]

@arnoudwokke bedankt voor het leuke verslag!

Ondanks dat ik er zelf nog maar weinig vanaf weet. Mis ik nog wel de bierproeverij van zaterdag in je verslag. :P
Fixed that for you :+
Fixed that for you :+
Oh was er een MoaM 8)7
Onder welke steen heb jij geleefd? :X
De steen waarbij het MoaM voorpretforum niet in mijn AT filter staat en ik niet kan herinneren dat ik op een andere manier een uitnodiging heb ontvangen :)
Vroegâh kreeg je nog weleens een DM of werd je getagged door je admin hierover, maar blijkbaar is @RobIII niet zo'n goede admin als @NMe :+
Hee, des te meer bier voor mij :>
Ik kreeg keurig een bericht van @drm toen, heb nog steeds mijn MOAM 2 tas.

[Reactie gewijzigd door André op 23 september 2021 12:39]

RobIII is dan ook geen MoaM-crewlid, wat NMe wel was. :P
Wat een fantastisch event om weer bij te mogen zijn. *O*
Hij was weer episch _/-\o_
Inderdaad. Het was zondermeer een epische versie en het weer was ook fantastisch.
Klinkt als ik moet crew worden.
moet niet

maar als je een fantastisch weekend met zon, bier, leuke mensen en een fantastische sfeer niet wil missen kan ik het je wel aanraden ;)
Als ik er bij wil zijn.
De eerste foto leek wel op een ontgroening van een gemiddelde motorclub :+
Het scheelt niet alles!
Ah, leuk om zijdelings voorbij te zien komen dat Eigen Wijze weer is opgekrabbeld na de stevige brand daar een paar jaar terug!
Leuk vakantieparkje :Y
Niet alleen dat, maar de nieuwe ruimtes zijn nog fijner dan ze al waren. We konden ze dit jaar dus niet echt gebruiken maar het is er alleen maar beter op geworden.
Klinkt weer erg tof allemaal! Ik ben benieuwd naar @Koffie zijn traditionele verslag. :)

[Reactie gewijzigd door AW_Bos op 23 september 2021 11:26]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee