Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 12 oktober 2021

Far Cry 6 - Vermakelijk ondanks voorspelbaarheid

Far Cry 6 is een prima game, wat niet vreemd is, want Ubisoft gebruikt al jaren dezelfde formule om Far Cry-games te maken. Dat zorgt ervoor dat de game behoorlijk herhalend kan aanvoelen, zeker als je nog niet zo lang geleden een van de vorige games in de serie hebt gespeeld. Far Cry 6 legt een paar andere nuances en heeft wat features die het leven van een guerrilla makkelijker maken, maar de hoofdzaak van de gameplay blijft hetzelfde als altijd. Binnen de standaardaanpak van vijanden taggen, sneaken en geruisloos soldaten uitschakelen, kun je zelf een beetje variëren, maar de meeste missies draaien om die basisgameplay. Gelukkig zijn er voldoende andere missies die de lol en variatie erin houden, aan de hand van enkele knotsgekke personages. Geen van die personages maakt zoveel indruk als Antón Castillo, de dictator van Yara, die gespeeld wordt door Giancarlo Esposito. De acteur zet een heerlijke schurk neer, die met stip bovenaan onze lijst van favoriete Far Cry-antagonisten terechtkomt. Het ogenschijnlijk op Cuba gebaseerde Yara is daarbij een grote, fijne speeltuin die met regelmaat voor prachtige plaatjes zorgt. Binnen dit sfeervolle geheel is het niet moeilijk je urenlang te vermaken, zolang je maar weet wat je kunt verwachten: een game die geen moeite doet om te differentiëren ten opzichte van de vorige games in de serie, maar gewoon dezelfde formule op succesvolle wijze herhaalt. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
2
Score: 4
5
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
1
+2
tombo_incTestpanel 20 oktober 2021 Testpanel

Far Cry 6, Windows

Oude wijn in nieuwe zakken. Maar het is dan wel goede wijn ;) Vergeleken bij de voorgaande delen zijn er zeker wat verbeteringen doorgevoerd in de gameplay en het loot en craft systeem.

Pluspunten

  • Mooie graphics en scenery
  • Overtuigende en passende ambiance
  • Humor in characters en storyline
  • Leuk verhaal
  • Meer focus op stealth
  • Perks zijn gekoppeld aan gear

Minpunten

  • Vijanden blijven maar kort liggen om te looten
  • Veel workbenches beschikbaar waardoor het kiezen voor / bijhouden van het juiste wapen te makkelijk wordt
  • cutscenes kunnen niet teruggespeeld worden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 3

+1
cjpostmaTestpanel 22 oktober 2021 Testpanel

Far Cry 6, Windows

Op het eerste gezicht lijkt de game nadrukkelijk nieuw terrein te willen verkennen, maar al spelende zit je toch weer als vanouds outposts te veroveren en de main quest voor je uit te schuiven, terwijl je je karakter steeds sterker maakt.

Pluspunten

  • Je weet wat je krijgt
  • Nog meer te doen dan voorgaande delen
  • Kan best fraai zijn
  • Stabiele fps
  • Verslavend

Minpunten

  • Je weet wat je krijgt
  • Mist net even die punt op de i qua afwerking

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 4
Geluid Score: 5
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 2
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 4

Far Cry 6, Windows

Als eerst wil ik Tweakers en Ubisoft enorm veel bedanken dat ik Far Cry 6 Ultimate edition mag uitproberen. Op dit moment kost Far Cry 6 Ultimate edition €119,99. Raad ik deze game aan? Lees mijn review!

Pluspunten

  • Prachtige gameplay
  • Super verhaal
  • Goede graphics
  • Leuke liedjes
  • Mooie wapens (en upgrades)

Minpunten

  • Een aantal vervelende bugs

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 4

+1
MonochromeTestpanel 21 oktober 2021 Testpanel

Far Cry 6, Windows

Ik heb Far Cry 6 gewonnen via Tweakers om te reviewen met het oog op coop-gameplay, en daar veel plezier in gehad. Een goede game, en de setting en verhaal zijn sterker dan z'n voorgangers. Heel vernieuwend is de game verder niet, maar, never change a winning plan?

Pluspunten

  • Mooie omgevingen
  • Verbeterde stealth gameplay
  • Pakkende setting en verhaal
  • Goede coop-game

Minpunten

  • Prijs
  • Glitches/bugs
  • Inconsistente afwerking graphics

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 4
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 3

+1
cricqueTestpanel 21 oktober 2021 Testpanel

Far Cry 6, Windows

Zeer leuke game die je van in het begin meeneemt in het verhaal, zelfs als je de vorige delen niet allemaal meegemaakt hebt. Je ziet echt dat er veel tijd in het spel gestoken is met een niet al te ingewikkelde gameplay

Pluspunten

  • zeer veel mogelijkheden
  • mooi verhaal
  • grappig bij momenten
  • mooie graphics

Minpunten

  • soms wat eentonige missies

Eindoordeel

Score: 4

+1
jjjeckTestpanel 21 oktober 2021 Testpanel

Far Cry 6, Windows

Voor de Far Cry liefhebber een welkome aanvulling op de reeks met leuke vernieuwingen. Je krijgt bij Far Cry 6 een pakkend verhaal, prachtige cut scene’s met leuke personages. De Mexicaanse sfeer op het eiland Yara wordt versterkt door de muziek en mooi filmische beelden.

Pluspunten

  • Veel vrijheidsgraden
  • Enorme open wereld
  • Veel content
  • Mooi verhaal

Minpunten

  • Standaard wapens zijn te goed (in story mode)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 4

+1
steffp69Testpanel 19 oktober 2021 Testpanel

Far Cry 6, Windows

Far Cry 6, you love it, or you hate it maar één ding staat vast: Ubisoft heeft er ondanks de nogmaals hergebruikte gameplay, heel veel werk in gestoken om een dijk van een game af te leveren.

Pluspunten

  • Sfeer
  • Giancarlo Esposito!
  • Graphics
  • Toegankelijkheid
  • Vrijheid

Minpunten

  • Herhaling
  • Audio bugs
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 3
Beeld Score: 4
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 2

Blaze050 25 oktober 2021 Product gekocht

Far Cry 6, Windows

Mooie graphic game had het op mn series S Gekocht flinke stepup van farcry 5 enige echt minpunt was voor mij de storyline/Eind battle viel mij erg tegen vergelijken met de andere farcry games

Pluspunten

  • Mooi spel
  • Soepel 60 fps

Minpunten

  • Het einde.

Eindoordeel

Score: 3
TescoRay 24 oktober 2021 Product gekregen

Far Cry 6, Windows

Een grote bugfest met bugs en stommiteiten die je in 2001 zou verwachten maar niet in 2021. €60 voor een spel met deze mechanics in 2021 is belachelijk. Game mechanics wordt elke keer 1 op 1 gerecycled uit de voorganger

Pluspunten

  • Graphics
  • Soundtrack

Minpunten

  • Sommige plekken niet te veroveren - je haalt iedereen neer, loopt 100m weg, draait om en de vijanden respawnen(!)
  • Domme AI, je kunt het spel met de 1e wapen prima uitspelen
  • Sommige save reloads gooien je meteen tussen een berg vijanden in (ondanks dat je het gebied al lang hebt veroverd). Saves zijn onvoorspelbaar, spel heeft enkel autosave(!)
  • Headshot haalt de zwaarst bepantserde vijanden in 1x neer tov. 25-30x bodyshots, balans is helemaal zoek
  • Meerdere keren door de map gevallen
  • Parachute maakt alle sprongen mogelijk, zelfs vanaf 10 meter
  • Props physics deugt niet, soms zie je voertuigen demon draggen of boten die net over het water zweven
  • Voertuig physics onvoorspelbaar, een tank loopt in 1s vast op een heuvel/afdaling en bevriest...

Eindoordeel

Score: 1
JesseJellema 13 oktober 2021 Product gekocht

Far Cry 6, PS5

Hetzelfde Concept met wat nieuwe features. Zelf nu 8 uur in de game gestoken, zelf erg hyped vanwege het succes van de farcry series in de voorgaande jaren Ik ervaar de game als vermakelijk, maar niet de 65 euro waard. Gunplay t.o.v. Farcry 5 is wel 10x beter.

Pluspunten

  • Verschillende wapens
  • PS5 Features
  • Gun Play
  • Veel aanpassings mogelijkheden. r

Minpunten

  • Graphics
  • Storyline
  • Niet verfrissend
  • Bugs
  • Layout van controller is irritant

Eindoordeel

Score: 3
Blaze050 9 oktober 2021 Product gekocht

Far Cry 6, Xbox One & Series S|X

Best oke spel ziet er heel mooi uit redelijk wat plezier gehad qua actie Mooie autos en wapens Enigste echte minpunt was voor mij t einde van de game Dat maakte t voor mij dat dit spel echt de meest stomste ooit is, sowieso niet de volle pond waard

Pluspunten

  • Mooie graphics
  • Stable famerate
  • Goede actie guns & autos

Minpunten

  • Storyline
  • Beetje bugs hier n daar
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 2
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Far Cry 6?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True