Software-update: balenaEtcher 1.7.9

balenaEtcher logo (79 pix) Versie 1.7.9 van balenaEtcher is uitgekomen. Met dit opensource- en crossplatform-programma kunnen op een eenvoudige en veilige manier OS-images op geheugenkaartjes of USB-sticks worden geflasht. In het selectiescherm laat het alleen geheugenkaartjes of USB-sticks zien, zodat nooit per ongeluk een hardeschijfpartitie wordt overschreven, en na afloop kan de schrijfactie worden gevalideerd. Verder is het ook mogelijk om een image naar meerdere devices tegelijkertijd te schrijven. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

Changes in version 1.7.9
  • patch: update allowed extensions to include deb afterinstall in build
  • patch: add update notification
  • patch: fix usb-device-boot link in README
  • Fix application directory for Debian postinst script

balenaEtcher

Versienummer 1.7.9
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Linux, macOS, Windows 8, Windows 10, Windows 11
Website Balena
Download https://www.balena.io/etcher/
Bestandsgrootte 138,76MB
Licentietype GPL

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

22-04-2022 • 18:12

15

Bron: Balena

Reacties (15)

15
15
4
1
0
1
Wijzig sortering
Een fijne applicatie, voornamelijk omdat het doet wat het moet doen - en niet meer.
Neenee. dd doet wat het moet doen en niet meer. Kan niet eens een image maken met belena.
Het is ook niet bedoeld om images te maken.
met dd kan je zowel images maken als schrijven.
Doet gewoon bit by bit copy van het ene medium naar het andere

Overigens zelf erg slechte ervaringen met deze Tool. Ooit is een rpi image mee proberen te schrijven naar een sd op windows en hing meerdere keren op het verificatie proces. Uiteindelijk de officiële rpi flasher gepakt

[Reactie gewijzigd door jozuf op 23 juli 2024 01:38]

Geen idee wat dd is maar het gaat hier toch om balenaEtcher? JeroenH zei dat het doet wat het moet doen en niet meer en dan zeg jij neenee? Ik volg hem dan ff niet.
dd is een Linux commando. En je kan er mee lezen en schrijven.

Zonder woorden in iemnds mond te leggen, klaarblijkelijk hebben @JeroenH, @Bilel en @jozuf een ander idee van wat een stuk software als BalenaEtcher zou moeten kunnen doen, wanneer het word vergeleken met andere, soortgelijke software.

Persoonlijk kan ik me wel vinden in het kamp van Bilel en jozuf. BalenaEtcher is een enorm groot stuk software wat bitter weinig kan, als je kijkt naar programma's als Rufus, Ventoy, UNetBootin. Deze doen wat BalenaEtcher ook doen, hebben daar heel veel regels code voor nodig en zien er misschien wat moeilijker uit dan BalenaEtcher.

Rufus is niet beschikbaar voor Linux, maar de anderen die ik noemde wel, dus het argument dat BalenaEtcher zo enorm groot is omdat het op meerdere besturingssystemen werkt, snijd daarom veel minder hout dan voorstanders van BalenaEtcher denken.
Dit programma is 140MB. Dat stelt niks voor.

Dit programma doet inderdaad gewoon wat het moet doen en niet meer. In een wereld waar feature creep bijna de norm lijkt te zijn is dat wel eens fijn.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 23 juli 2024 01:38]

Dat het weinig voorstelt, betekend niet nog dat Etcher kan aansluiten bij de rest. Rufus bijv is maar een luttele 1,3MB.
dd als in de data-dump of data-duplicatie applicatie van unix en linux?
Naar de huidige maatstaven doet ze al meer dan alleen maar data overzetten. Het kan ook de tekst-codering omzetten, bijvoorbeeld van ascii naar ebcdic, iets wat volgens mij tegenwoordig niet echt vaak meer gebruikt wordt. Aan de andere kant, de manier waarop cd-schrijvers in linux zijn op genomen hebben er voor gezorgd dat dd onder linux niet zijn consistentie heeft gekregen die het zou moeten krijgen: Een cd beschrijven met `dd if=/path/to/image of=/dev/cdschrijver` werkt volgens mij niet.

Aan de andere kant, dd zie ik als een commando of een tool. BelenaEtcher zie ik als een programma, een stuk software met een iets bredere scoop. Het zal mij niet verbazen als BelenaEtcher onder water dd gebruikt zou hebben.
alleen bij mij staat auto update aan, maar heb dat nog nooit werkend gezien. Als ik versienummer opvraag, loop ik alweer 2 nummers achter. Heb nu 1.5.116
Superfijne applicatie die zelfs vanuit gecomprimeerde images direct kan flashen. Balena pakt het gecomprimeerde bestand uit voor het flashen.

Gisteren nog Octoprint en Retropie mee geflashed en dat ging echt smooth like butter.

Keep it simple!
Ja klopt.
Ik zeg niet neenee, maar er word neenee gezegd omdat dd "doet wat het moet doen en niet meer" . Zie wat ik zeg over de werking van dd, ben het wat dat betreft eens met bile.
Bedoelt als reactie op EnigmaNL

[Reactie gewijzigd door jozuf op 23 juli 2024 01:38]

Wat heeft balenaEtcher te maken met DD?
Totaal andere doeleinden. Etcher is om een ISO (Hydrid) /IMG te schrijven naar een USB medium.
DD is voor klonen.
Met dd kan je prima isos of imgs schrijven, al eerder gedaan om een gebrickte NAS module mee te schrijven (dat was een img). Het is gewoon een manier om bit voor bit iets te schrijven, je kan ermee clonen (wat ook gewoon een kopie maken van is) maar is ook in te zetten voor andere doeleinden. Welke naam je er ook aangeeft, uiteindelijk is het allemaal kopiëren van data
https://www.google.com/search?q=write+iso+with+dd

[Reactie gewijzigd door jozuf op 23 juli 2024 01:38]

Gebruikt etcher nog steeds 500+MB ram of hebben ze dat ondertussen al een keer aangepakt?

(Dat hele electron geneuzel wat in ieder geval een tijdje geleden speelde)

Zal wel niet want de download is nog steeds 130MB groter dan nodig is om een programma als dit te maken.

[Reactie gewijzigd door jorisvergeerTBA op 23 juli 2024 01:38]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.