Software-update: balenaEtcher 1.7.8

balenaEtcher logo (79 pix) Versie 1.7.8 van balenaEtcher is uitgekomen. Met dit opensource- en crossplatform-programma kunnen op een eenvoudige en veilige manier OS-images op geheugenkaartjes of USB-sticks worden geflasht. In het selectiescherm laat het alleen geheugenkaartjes of USB-sticks zien, zodat nooit per ongeluk een hardeschijfpartitie wordt overschreven, en na afloop kan de schrijfactie worden gevalideerd. Verder is het ook mogelijk om een image naar meerdere devices tegelijkertijd te schrijven. Sinds versie 1.7.6 zijn de volgende verbeteringen aangebracht:

Changes in version 1.7.8
  • patch: complete suse uninstall readme
  • patch: completed suse instructions
  • patch: order rpm instrictions
  • patch: enabled update notification for version 1.7.8
  • patch: updated title to balenaEtcher
  • patch: cleanup and organize readme
  • patch: extend cloudsmith attribution in readme
  • Update macOS Icon to Big Sur Style
Changes in version 1.7.7
  • patch: clarified update check
  • patch: autoupdate stagingPercentage check, include default

balenaEtcher

Versienummer 1.7.8
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Linux, macOS, Windows 8, Windows 10, Windows 11
Website Balena
Download https://www.balena.io/etcher/
Licentietype GPL

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

18-03-2022 • 19:46

16

Bron: Balena

Reacties (16)

16
16
9
0
0
4
Wijzig sortering
Ik snap niet dat iemand dit gebruikt.
Onder Linux/MacOS heb je dd of gewoon de disktool die ook images kan 'branden'.
Onder Windows heb je Rufus die hetzelfde kan zonder rare dingen.
Tja, en als je het alleen maar gebruikt om images voor een RaspberryPi te schrijven is de eigen imaging tool van RaspberryPi vele malen handiger. Gewoon kiezen uit een lijst wat je wil hebben, de disk kiezen en gaan. de software haalt het op en schrijft het weg.
Dit weekend toch best wat problemen gehad om met dd via CLI op een Raspberry Pi een image weg te schrijven. Had dit weekend geen beschikking over mijn Mac, daarom moest het zo. BalenaEtcher werkt m.i. altijd heel gebruiksvriendelijk. En tegenwoordig moet een download van 190mb toch niemand meer tegen houden.
Maar ik had het ook niet over DD en een CLI. Raspberry heeft zelf een imaging tool (Raspberry Pi Imager). Die is gewoon grafisch en (zo te zien) net geen 50mb.
geen toeters en bellen, maar gewoon een van de gangbare images kiezen van Raspbian of een van de andere bekendere installaties, dan de schijf kiezen en schrijven. Niet eerst van een website een image downloaden (of link opzoeken om te plakken in de imaging tool).
Dat laatste kán overigens wel voor images die niet opgenomen zijn in de imager. je kan dus ook een custom image met deze tool schrijven, en schrijven kan naar USB stick of SD kaart

Dus vandaar mijn eerste opmerking, als je alleen maar images schrijft voor de pi, kan ik alleen maar de Raspberry Pi Imager software aanraden.
Absoluut, ik heb alleen headless pi's, dus gebonden aan CLI
Ik gebruikte Rufus regelmatig, maar ben toch overgestapt naar BalenaEtcher.
De interface is ontzettend clean, bijna geen knoppen en opties, en toch werkt alles uitstekend. Vind het bijvoorbeeld ook veel makkelijker om een URL op te geven, waar vandaan dan het image wordt gedownload en gebrand.
Mag ook wel, alleen de download is al 139MB.
Ik denk dat dat komt omdat je niet door hebt waar dit programma voor is.
Het is niet om een image naar een USB stick weg te schrijven. Het is bedoeld om een image naar een heleboel USB sticks/geheugen kaartjes tegelijk weg te schrijven.
Ze maken daar ook speciale hardware voor: https://store.balena.io/products/pre-order-etcher-pro
Dat zie ik Rufus niet doen zonder rare dingen te doen ;)
Eens mbt Linux. Ik heb dit programma vorig uitgeprobeerd op Manjaro en kreeg het daarna niet meer uninstalled. Was even werk om het met de hand te verwijderen. Veel werk eigenlijk, overal stonden verwijzingen, simlinks en wat al niet meer. Dd werkt uitstekend overigens.
Heel simpel, je bent gewoon niet hip !!

En het is begonnen als ondersteuning voor hun sticky-fetish business model. So it kinda makes sense.

En ik werk ruim 20 jaar met Unix/Linux... Ik moet de eerste nog tegen komen die met een terminator terminal 50 instances gaat afschieten van dd. Niet handig, 1 type in je oneliner and you are done for :)
Wel geinig dat er een typo in typo staat.
Vanaf macOS kun je met de door Apple meegeleverde Schijfbeheer app geen Linux installatie usb-stick maken.

Wil je vanaf je Mac een installatie voorbereiden van bijvoorbeeld Ubuntu voor op een PC, kom je al gauw uit op balenaEtcher.
Die disktool werkt niet altijd. Soms wordt de image niet herkend. En dat dd moet ik altijd even kijken. Dus daarom staat dit programma altijd op de achtergrond. Het is gewoon een kwestie van gebruiksgemak.
Ik vind balenaEtcher oprecht een mooie naam.
Ooit nodig gehad om Proxmox te installeren. Ik vond het process wel nice. Kan niets verkeerd gaan.

Er zijn geen opties. Image erin, usb's eruit.
Hddrawcopytool iemand?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.