Software-update: Kodi 18.5

Kodi logo (75 pix) Versie 18.5 van Kodi is uitgekomen. Deze crossplatform-mediacentersoftware wordt ontwikkeld voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. In versie 18.0, die codenaam Leia draagt, is onder meer de hele broncode doorgenomen, met als doel de stabiliteit te verbeteren. Verder zijn er diverse verbeteringen aangebracht in de muziekbibliotheek en het kijken van live televisie, is er een volledige 64bit-versie van Kodi en is het nu ook verkrijgbaar via de Windows Store. Ten slotte is de mediaspeler verbeterd, waardoor er minder haperingen moeten voorkomen, en kan het ook prima overweg met 4k- en 8k-resoluties, hdr, drm en de nieuwste codecs. De release notes voor deze uitgave zien er als volgt uit:

Kodi "Leia" 18.5 Release

In our ongoing mission to bring you the very greatest (and most reliable) media centre software in the world, it's time to let another point release escape into the wild. Usual rules apply: this isn't about features, it's about stability and usability.

As usual, you can find a full summary of closed pull requests on GitHub, but the summary would be...

Interface/Look-and-Feel
  • Estuary and GUI info fixes, including scrollbar behaviour, icon names, label changes
  • Add dual support for Artist Slideshow 2.x and 3.x
  • Fix to always allow 'Black' screen saver
  • Fix wrong sort order list for music playlists node
Playback/Display
  • Fixes to external subtitle playback
  • Fixes to support for archives over UPnP
  • Fixes to "queue item" and "play next" for STRM files with Plugin URL
  • Fixes to "hide watched" status for videos
  • Fixes to resume handling when marking a file as unwatched
PVR
  • Fixes to EPG database storage, start/stop of PVR service
  • Fix handling of open modal dialogs
  • Fixes to commercial skip (EDL) processing
Other/General Fixes
  • Multiple Android changes around windowing, secure decoder and SDK versions
  • Multiple iOS changes, including support for iPhone 11 and 7th generation iPad, plus fixes for touch input, overlapping drawing surfaces, sandbox checks, notch support.
  • MacOS fixes around windowing, where only a portion of the screen was correctly rendered
  • Log files improvements around verbosity and security
  • Shoutcast improvements
  • Various fixes and improvements to add-on settings, package build documentation, build system, advancedsettings.xml, skin/profile changes and many other subsystems

The nature of point releases is that most of these changes won't be visible to most people unless they address a specific problem you'd stumbled across. That said, they're all real bugs, and real fixes, so thanks as always to all who found a bug, took the time to report it and, in some cases, provided a fix.

Versienummer 18.5
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Android, Linux, macOS, iOS, Windows 8, Windows 10
Website Kodi
Download http://kodi.tv/download
Licentietype GPL

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

18-11-2019 • 20:26

52

Bron: Kodi

Update-historie

19-01 Kodi 21.2 21
10-09 Kodi 21.1 24
04-'24 Kodi 21.0 69
03-'24 Kodi 20.5 6
03-'24 Kodi 21.0 bèta 3 1
02-'24 Kodi 20.4 34
01-'24 Kodi 20.3 11
12-'23 Kodi 21.0 bèta 2 4
10-'23 Kodi 21.0 bèta 1 35
07-'23 Kodi 20.2 8
Meer historie

Reacties (52)

52
52
19
1
0
6
Wijzig sortering
Jaren geleden op mijn pi gedraaid. Nu een nieuwe 4k hdr gekocht en pi ondersteund geen 4k/Hdr.

Iemand een tip waar ik het nu op kan draaien? Samsung tv. Heb een synology nas maar ds video is brak :(
Voor zover ik heb begrepen ondersteund de Pi 4B wel degelijk 4k en HDR in Hardware. Het is de software die nog wat achter loopt.

In matrix (ergens in 2020) zal dat toegevoegd worden zeggen ze...
https://libreelec.tv/2019/10/libreelec-leia-9-2-beta-2/
Als je nu HDR en 4k 60fs wil zal je verder moeten zoeken. Maar de opties zijn gelimiteerd...

[Reactie gewijzigd door Audiodude op 24 juli 2024 10:08]

Anoniem: 1092407 @Audiodude19 november 2019 06:08
Klopt. Daarnaast wordt driftig gewerkt aan een stabiele kernel 5.4 bij Libreelec die volgens hen nodig is om 4k hdr mogelijk te maken op de Pi 4.

Persoonlijk boeit 4k mij niet zo. Dat ziet er prachtig uit op m'n pc-monitor maar die staat een ruime halve meter voor m'n neus maar m'n tv staat een stuk verder weg en dan zie ik het verschil met 2k toch niet meer. Voor mij is de Pi 4, mede dankzij hardware HEVC decoding, dus al een vrijwel volmaakt stukje hardware dat alleen nog wat problemen heeft af en toe met stabiliteit. Ik hoop alleen dat ze bij een volgende generatie of tweede iteratie (Pi 4B+ ?) wat aan de warmteontwikkeling doen. Gelukkig doet een flirc case wonderen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1092407 op 24 juli 2024 10:08]

4K en 2K hebben niets met HDR te maken. Je hebt ook HD resoluties met HDR. Of je nu dichter op of verder van je monitor of TV vandaan zit, het effect van HDR zie je juist wel. In ieder geval als je scherm genoeg nits kan produceren om de toegevoegde waarde van HDR echt te kunnen bieden. Verder is de kleurweergave van HDR10 en Dolby Vision in 10Bit toch het meest in het oog springend, de kleuren zijn veel dynamischer en spatten van je scherm, zonder banding-effecten.
Anoniem: 1092407 @Ootje7019 november 2019 21:50
4K en 2K hebben niets met HDR te maken.
Je meent het. ;) Die hele tweede alinea ging over 4k. Dat heb ik toch echt duidelijk opgeschreven. De ondersteuning voor 4k en HDR gaat echter wel hand in hand voor de Pi 4 want zowel 4k als HDR hebben gemeen dat er (veel) meer data verwerkt moet worden door de chip. Daar zijn dus aanpassingen voor nodig in zowel de kernel als de applicatie layer.
Maar dan moet ik nog streamen? Ik wil een dedicated kastje die mijn movies vanaf mijn nas kan afspelen 4k hdr?
Dat is toch ook streamen, alleen dan vanaf je lokale lan ipv het internet.
Dat kan prima met een shield, doe ik thuis ook op precies die manier met kodi en een shield. Werkt perfect.
En hoe dan, als ik vragen mag? Kant-en-klare Synology of homebuild? Welk protocol gebruik je? SMB?
Eigen pc idd met oa SMB. Dat is het makkelijkst. Maar het kan ook met NFS, webdav (wel traag) etc.
Maar Samba/SMB is altijd hetzelfde dus eigenlijk doet het er niet toe wat voor apparaat het is (nas of custom). Het kan op zijn hoogst verschillen in configuratie maar dat is uiteraard ook weer aan te passen.

[Reactie gewijzigd door jozuf op 24 juli 2024 10:08]

Ik ben ook overgestapt van een pi met Kodi naar Nvidia Shield.
Werkt perfect maar ik gebruik nu wel een Plex server op mn Synology nas en dat werkt allemaal net ff wat fijner :)
Wat is er zo bijzonder aan de Vero 4K+, die ondersteunt bijvoorbeeld geen Dolby Vision, alleen HDR10 en daar is bijna geen content voor te krijgen. Geef mij toch maar de nieuwe Shield....
Geen 250 euro, onderliggende Linux dus ook andere mogelijkheden
Thanks, dus vooral goedkoper (maar beperkter wat HDR support betreft) en flexibeler vanwege de Linux core maar dat moet je dan willen. Als je vooralsnog alles ondersteund wilt hebben met Kodi als mediaplayer dan ben je meer geld kwijt maar heb je wel een goed apparaat. De Shield (niet de pro variant) kost trouwens € 169,- euro, nog steeds veel geld maar wel goed.
Ik heb Plex op mijn 4k q90r geinstalleerd met plex op nas en het verwerkt verbluffend goed. Kan 4k HDR afspelen dus geen apparaat meer nodig? Mis ik iets?
dus eerst vraag je waar je het op kan draaien en nu werkt je tv opeens gewoon.... ok... logisch dit
Ja ik ging eens onderzoeken wat ik eigenlijk al had. En voor de grap plex ff erop gezet maar dat werkte eigenlijk uitstekend. Beetje loos idd mijn vraag hier. excuus
je kunt eens kijken naar osmc.
Die hebben een betaalbaar 4K device wat een Kodi variant draait.
https://osmc.tv
Elke goedkope amlogic s905x android box waar je librelec (of misschien nog beter) coreelec op kunt draaien vanaf een usb-stick.
Op coreelec staat alle info die je nodig hebt om een keuze te maken welke box je op AliExpress kunt kopen. Voor nog geen 3 tientjes zijn ze al te koop.
NVIDIA Shield TV draait Kodi in 4K en HDR. Als je de 2019 variant pakt dan kan die zelfs DolbyVision aan zodra Kodi dat ondersteunt.
Ik gebruik Kodi/XBMC sinds de eerste versie op de Xbox. Toendertijd was ik erg blij dat ik films kon afspelen zonder rars uit te pakken eerst :)

Sindsdien op elk apparaat waar mogelijk staat (nu) Kodi erop bij mij. Alleen de laatste paar versies zijn er veel problemen en instabiliteit. Soms direct, soms na een tijdje. Ik kom er altijd weer uit als ik me in verdiep, ben het alleen wel zat om op elke systeem eerst zolang bezig te zijn Kodi weer te herstellen voordat ik een film kijk. Elk systeem heeft ook weer zijn eigen problemen. Denk dat Kodi door de enorme hoeveelheid opties en ondersteuning van verschillende systemen te complex is geworden om fatsoenlijk te onderhouden. Denk dat een LTS versie zoals in distroland op zijn plek is.

Voorlopig gebruik ik nu even Plex om zonder gedoe video’s te kijken. Is niet te vergelijken met Kodi uiteraard, maar tis niet anders voorlopig. Mis het vooral om mijn Xbox controller als afstandsbediening te gebruiken onder de deken.
Mis het vooral om mijn Xbox controller als afstandsbediening te gebruiken onder de deken.
Da's weer net ietsjes teveel info...

:X
Je hebt gewoon een addon voor Plex onder Kodi. Die gebruik ik ook en dan kan je vertrouwde Xbox controller weer gebruiken onder Plex. :*)
Ik stream via een Minix U9 vanaf mijn NAS. Op de Minix heb ik CoreElec draaien met Kodi 18.4. Draait als een zonnetje. Er zal waarschijnlijk snel een update naar Kodi 18.5 op komen.

Kodi is voor mij DE speler.
Kodi werkt de content (op m'n Synology NAS) niet goed bij. Is dat herkenbaar? Moet ik daarvoor actief iets doen?
Herkenbaar. Ineens worden er helemaal geen werkende bronnen meer gevonden om de films te kijken. Alles verwijderen en opnieuw installeren werkt dan weer op mijn smarttelevisie. Iedere keer Kodi herstellen is vervelend dus ouderwets Bittorrent werkt toch beter om films te kijken via de pc.
Ik heb Kodi (versie 18.4) op een Windows 10 laptop en op een MacBook Air met macOS High Sierra. Op beide laptops wordt mijn bibliotheek niet bijgewerkt. Zeer irritant! Bittorrent is geen optie, ik heb de content op mijn NAS staan.
Ik heb daar geen last van.
Ik gebruik NFS shares en films staan in aparte mappen met dezelfde naam.
Staat automatisch updaten van library bij opstarten wel aan?
Ik gebruik SMB shares, NFS heb ik uitstaan.
Ja, automatisch updaten staat aan. Maar het werkt niet, helaas... Soms ziet hij als ik een map met serie heb toegevoegd, maar het toevoegen van een aflevering van een serie in een bestaande map wordt nooit opgemerkt.
ik gok een rechtenkwestie, wat zegt de log van kodi erover?

ik heb hier ook lang mee zitten klooien, ik heb een shared library op m'n nas draaien waarop al m'n Kodi players naar kijken.
enige waar ik nu wel 's tegenaanloop is als er een scraper niet snel genoeg reageert, maar dat heeft dus een externe oorzaak.

oh ja, en ik zet bij elke contentmap een NFO file met een url naar de juiste scraper, scheelt ook heel veel.
Dank voor je reactie!

Geen idee wat de log zegt, zal vanavond eens kijken. Ik kijk ook via Infuse op m'n Apple TV en iPad naar dezelfde Synology SMB share, en gebruik dezelfde user, dus zal geen rechtenkwestie zijn; misschien is NFO de oplossing? Ik zal NFS eens aanzetten als per map een NFO niet werkt.
Ik gebruik al jaren kodi (XBMC) en heb nog nooit problemen gehad met mijn netwerk shares. Ik gebruik dan ook NFS, misschien eens naar kijken?
NFS heeft minder problemen met rechten van mappen (instelling van NFS)

[Reactie gewijzigd door BlaBla1973 op 24 juli 2024 10:08]

Dank, ik ga eerst wat andere dingen uitproberen (oa NFO), en ga daarna NFS eens aanzetten als dat nodig is.
toevallig al tijdje zelfde issue en afgelopen weekend gefixed. In mijn situatie bleek dat een movie scraper niet werkte en blijkbaar had auto update hier moeite mee. werkt weer als een tierelier :)
Ik had hier ook altijd problemen mee. Eén keer in de zoveel tijd moest ik mijn kodi weer een herinstalleren om het weer werkend te krijgen.

Sinds een jaar of wat ben ik daarom overgestapt naar PlexKodiConnect. Deze is als plugin te installeren binnen Kodi. Verder draait de Plex Server op mijn Synology Nas. Hiermee kan ik dan ook via de web interface eventuele correcties uitvoeren. En het scheelt heel wat metadata over te halen op mijn kodi clients. En bij een herinstallatie van een nieuwe Kodi versie hoef je niet elke keer je hele library te scannen.
Hier idem op een OSMC... nieuwe content komt er niet bij te staan...
Yup, ik heb 2 Kodi's, 1 op de MiBox en eentje op een Win10 PC.
Soms ziet ie een nieuwe file niet. De andere keer hele folders niet.
Kreeg begin deze avond de november update voor m'n OSMC Vero 4K+ binnen, zit deze kodi versie in.
Misschien tijd om een over te stappen op cyberflix.....
Niet vergelijkbaar toch?
Cyberflix is zo'n streaming torrent ding als ik het goed heb... Kodi niet(al kan dat wel als je dat zou willen..)
Helaas nog geen 90Hz display fix voor bijvoorbeeld Pixel 4 of Oneplus 7. Verder blijf ik het een knap product vinden.
Voor zover ik begrijp uit het forum struinen is dat HDR op Windows geen liefde krijgt in kodi 18. Dus ik ben weer even terug naar 17.6 aangezien mijn HDR content niet correct getoond werd zonder het gebruik van een externe speler. Ik vestig mijn hoop op matrix, waar wel goede stappen worden genomen.
Kodi 19. Er is inmiddels een HDR testversie, deze werkt echter (nog) niet met Intel iGP's. Vooralsnog beperkt tot Nvidia en AMD GPU's.
Op het Kodi forum is het eea terug te vinden over deze specifieke Windows build.
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=345566
Matrix is de codename van kodi 19
Matrix wilt niet draaien op mijn systeem.
Gebruik nu gewoon pixelshaders voor hdr.
nog geen update vanuit de windows store..
Ook ik draai NFS op mijn Zyxell 540 NAS. NFS i wat streamen betreft altijd de beste optie.

Ik heb de NAS wel wat moeten aanpassen omdat er een dubbele contole werd uitgevoerd op de bestanden.

Ik heb hiervoor een kleine tutorial gemaakt. Staat op Minix forum.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.