Software-update: Apache OpenOffice 4.1.7

OpenOffice logo (75 pix) Versie 4.1.7 van OpenOffice is uitgekomen. Dit opensource-officepakket is in 1984 begonnen als StarOffice. In 1999 is het in handen van Sun Microsystems gekomen en vervolgens is het in 2010 bij Oracle terechtgekomen. Nadat een aantal ontwikkelaars uit onvrede over hoe Oracle dit project aanstuurde naar LibreOffice is overgestapt, is uiteindelijk de broncode aan de Apache Software Foundation gedoneerd. OpenOffice wordt geleverd met een tekstverwerker (Writer), een spreadsheetprogramma (Calc), een presentatieprogramma (Impress), een tekenprogramma (Draw), een databaseprogramma (Base) en een programma om wetenschappelijke notaties te maken (Formula). De release notes voor versie 4.1.7 zien er als volgt uit:

General Remarks

Apache OpenOffice 4.1.7 is a Maintenance release incorporating important bug fixes and one new feature. All users of Apache OpenOffice 4.1.6 or earlier are advised to upgrade. You can download Apache OpenOffice 4.1.7 here.

Please review these Release Notes to learn what is new in this version as well as important remarks concerning known issues and their workarounds.

Only use the original website "https://www.openoffice.org/download/" to download. The installed software can be verified with the About box (see menu "Help - About OpenOffice) by comparing the numbers with the reference data on the download webpage (see the text in the light green box). For Apache OpenOffice 4.1.7 it has be to be "AOO417m1 | Build ID 9800 | Git hash 46059c9192".

Improvements/Enhancements Bug Fixes
  • Possible crash in Freetype code
  • Crash in Writer when linking frames on OS/2
  • Apache OpenOffice TM in Splash screen has different background

For a complete overview of all resolved issues please see the see the list in Bugzilla.

Updated Dictionaries
  • Asturian (ast)
  • English (en-GB)
Versienummer 4.1.7
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Linux, macOS, Windows Vista, Windows 8, Windows 10
Website Apache Software Foundation
Download https://www.openoffice.org/download
Licentietype Voorwaarden (GNU/BSD/etc.)

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

22-09-2019 • 10:45

44

Bron: Apache Software Foundation

Reacties (44)

44
43
16
1
0
8
Wijzig sortering
Wat heeft OO nu nog als voordeel tov LO? Die laatste is volgens mij al veel verder in de ontwikkeling en ook actiever met updates.
"Wat heeft OO nu nog als voordeel tov LO?"

Zoals ook door anderen bevestigd geen enkel voordeel, AOO is een dood project want er is namelijk nog maar een enkele ontwikkelaar over die tegen beter weten in eea in stand probeert te houden. Vrijwel alle serieuze "vast" ontwikkelaars zijn destijds vrijwel direct meegegaan naar LibreOffice of zijn in de loop van de tijd alsnog overgestapt.

De bugfixlijst zeg ook genoeg; 3 fixes waaronder eentje voor een totaal irrelevant platform (OS/2) en eentje in het splash logo (een TM aanpassing). Geen enkele serieuze fix, geen enkele nieuwe functionaliteit. Vraag me ook af waar cve-2018-16858 is gebleven want is als een micro fix voor 4.1.6 geleverd maar zit niet in 4.1.7: https://borncity.com/win/...erability-cve-2018-16858/
Maar misschien zeg dat al voldoende over de staat van dit project:)

LibreOffice heeft jaren voorsprong op AOO en dat is vrijwel niet meer in te halen. Er is ook geen enkel nut om dat nog te willen. Wat je hier ziet is de kracht van open source en evolutie; wanneer er meerdere forks zijn overleeft de sterkste.

Een argument als stabiliteit om voor AOO te kiezen is niet sterkt, de code base is een chaos en dat is iets dat door LibreOffice als eerste is opgepakt na de fork. Daarvan plukken ze nu de vruchten door toegankelijker te zijn geworden voor nieuwe ontwikkelaars en eenvoudiger nieuwe functionaliteit te kunnen toevoegen. Wanneer je stabiliteit prefereert boven nieuwe functionaliteit moet je voor de Still branch van LibreOffice kiezen (6.2.x). Wil je de laatste ontwikkelingen dan kun je de Fresh branch (6.3.x) nemen.

De echte voordelen van LibreOffice; ze maken echt progressie
* Lees de release notes van de laaste releases en zie hoeveel er per release nieuw, AAO verbleekt daarbij; https://wiki.documentfoundation.org/ReleaseNotes/6.3
* LibreOffice Online: gebruik in combinatie met een online platform zoals Nextcloud.
* (Binnenkort komen er eindelijk) Apps voor IOS en Android, gebaseerd op de LibreOffice Online ontwikkeling. Draai al een tijdje de beta voor IOS (in TestFlight), gemaakt door Collabora. Afgelopen week op Libocon is hier meer over gezegd en ik begrijp dat het plan is hiervoor een apart bedrijf op te gaan zetten dat als doel heeft de hosting van de Apps in de verschillende AppStores te gaan organiseren. Voor een bedrag dat je voor de App betaalt krijg je dan alle versies van de App in die release cycle (bijvoorbeeld 6.x).
Als ze bij OpenDocumentFoundation/LibreOffice hun Ribbon-Interface door mijn strot durven te duwen, gaat Apache Open Office heel interessant voor mij worden.

Bedenk ook dat AOO in tegenstelling tot LO niet viraal gelicenseerd is, dus het past beter bij vrijere besturingssysteemen (als in, die licentie gebruiken waarin geen duizendeneen verboden met mitsen en maren in staan) zoals BSD.

Edit: Typo's

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 23 juli 2024 07:07]

Zoals je wellicht gewoon wel weet is de tabbed-interface ("ribbon") in de LibreOffice desktop versie optioneel in te stellen, standaard heb je de oude-vertrouwde-iconen-interface. De bestaande interface gaat niet weg, daar is volgens mij vrij duidelijk over gecommuniceerd door het design team.

Er zijn echter twee redenen om de tabbed/tabbed-compact interface (als optie) aan te bieden, namelijk dat er een grote groep gebruikers is die dat wel wil en ten tweede omdat dat beter werkt in een browser en App op een mobiel device. De browser gebaseerde versie (LibreOffice Online) en de (in preview) App voor IOS/Android zijn daarom daarmee wel standaard ingesteld.
Zoals je wellicht gewoon wel weet is de tabbed-interface ("ribbon") in de LibreOffice desktop versie optioneel in te stellen, standaard heb je de oude-vertrouwde-iconen-interface. De bestaande interface gaat niet weg, daar is volgens mij vrij duidelijk over gecommuniceerd door het design team.
En mijn ervaring is dat "oude" GUI's minder snel of niet worden gekoppeld aan nieuwe functionaliteit of onderhouden gaan worden, wat gaat resulteren in dat de "oude GUI's" zogenaamd "in de weg zitten" en dus daarna besloten wordt om die GUI's eruit te slopen. Het zaad des kwaads heeft al wortel geschoten. En UX-designers weten toch altijd alles beter :r
Er zijn echter twee redenen om de tabbed/tabbed-compact interface (als optie) aan te bieden, namelijk dat er een grote groep gebruikers is die dat wel wil
Dat is dus ad populum. Sterk hoor. Ik ben heeeelemaaaal overtuigd. NOT.
en ten tweede omdat dat beter werkt in een browser en App op een mobiel device.
Dan maken ze een Browser/Tablet-fork en laten ze de desktop/laptop-gebruikers met rust. Waarom moet een gebruiker van platform X hinder krijgen door gebruiker van platform Y.
De browser gebaseerde versie (LibreOffice Online) en de (in preview) App voor IOS/Android zijn daarom daarmee wel standaard ingesteld.
Gadverdamme, nog meer verkeerde standaardinstellingen. Dat is nou jammer. Ik was zo enthousiast over LO Online.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 23 juli 2024 07:07]

Of je begrijpt niet wat ik probeer uit te leggen, of je bent spijkers op laag water aan het zoeken...

Ik geef duidelijk aan dat het niet de bedoeling is dat de bestaande/klassieke/.. tool-bar weg gaat, deze wordt net zo goed onderhouden als recent toegevoegde tool-baropties. In recente LO releases zit uiteraard in de laatsten meer ontwikkeltijd omdat deze nog niet af zijn, bijvoorbeeld het zelf kunnen aanpassen of toevoegen van iconen kan pas in LO 6.4. Om je gerust te stellen "... in the LibreOffice community, we strive to create the best user experience, but we also recognise that different users have different requirements.", zie "Simplicity and flexibility: choose the right LibreOffice interface for you"
https://blog.documentfoun...office-interface-for-you/

Een (open source) project gaat over keuze en wordt niet alleen voor jouw gemaakt; de ontwikkelaars hebben een doel en daarvoor zijn een aantal functionaliteiten vereist. Wil je die functionaliteiten niet, dan gebruik je ze gewoon niet, of je schakelt ze niet in.
Over het toevoegen van nieuwe tool-bar functionaliteit is lang gediscussieerd en is een continu proces, zie de overwegingen deze in het volgende artikel worden besproken: https://design.blog.docum...restrictions-of-toolbars/

Het lijkt erop dat je nogal begaan bent met de toekomst van de GUI (dat zie ik als iets positiefs!), je kunt hierop zelf invloed uitoefenen door deel te nemen aan het design team (het is tenslotte een open source community), of gewoon je stem te laten horen wanneer er polls zijn van het Design-team waar je ook terugkoppeling kunt geven omdat een poll met A B C D wellicht niet het hele verhaal vertelt. Zie voor recente polls
https://design.blog.documentfoundation.org/

Als je LO Online al eens had gebruikt dan had je geweten dat ook daar er gewoon een pull-down menu is naast de iconen-bar. Het is te makkelijk iets af te kraken gewoon omdat het kan, beetje flauw. Zoals ik al aangaf hebben de ontwikkelaars een doel. Een tool-bar is gewoon een collectie iconen en/of tekst, maar daarachter gaat een framework schuil dan gekoppeld is aan de aansturing vanuit de GUI. Deze aansturing is in een desktop nu eenmaal anders dan in een browser of een mobiel device zoals telefoon of een tablet en vraagt om een andere indeling van de tool-bar. Je wilt (toch) geen tekst onder de iconen op een mobiele telefoon, dan passen er namelijk vrij weinig naast elkaar en blijf je maar scrollen in je tool-bar... of de tool-bar wordt 5 iconen-hoog en is je halve scherm gevuld. Het is dus aan te raden e.e.a. in de juiste context proberen te zien en niet te kort door de bocht te oordelen. Is LO Online perfect, zeker niet maar het heeft wel alle potentie. De ontwikkelaars proberen met weinig middelen een groot resultaat te bereiken, ze hebben nu eenmaal niet de resources van de tech-reuzen van deze wereld. Ten opzichte van MS Office Online of Google Docs is LO Online zeker interessant. Gaat natuurlijk om je doel, wil je (keuze) vrijheid of kies je voor de vendor lock-in van zo'n tech-reus.
OpenOffice is een dood project. Gebruik LibreOffice. Nieuwsberichten wijden aan OpenOffice stuwt dat maar omhoog qua 'belangrijkheid' terwijl LibreOffice echt de (helaas onderbelichte, want nieuwere) opvolger is.
Edit: LibreOffice is de echte update van OpenOffice!

[Reactie gewijzigd door sympa op 23 juli 2024 07:07]

Wat een flauwekul, ik gebruik openoffice sinds jaar en dag en zo ook een grote groep mensen om mij heen. Ik zie geen enkele reden om naar libreoffice over te stappen. Als het werkt is het goed. Openoffice bevalt mij prima, heeft de interface die mij ( en velen) bevalt, en ben nog niets tegengekomen wat niet werkt of waarin het voor mij tekort schiet. Om van een "dood" project te spreken is schromelijk overdreven, het wordt nog steeds veel gebruikt en voorziet nog steeds in een behoefte bij een grote groep gebruikers.
De "standaard" interface van LibreOffice is vrijwel hetzelfde, zij het dat de frameworks van LO zijn geupdate om moderne interfaces op Win/Lin/MacOS te kunnen ondersteunen en oa HiDPI en nieuwe iconen. Heb ze net even naast elkaar gezet en (op Win 10 1809) ziet AOO er een beetje geblurred uit terwijl de UI van LO scherp is. Doet niets af aan de functionaliteit, als het voor jouw werkt dan is dat natuurlijk prima.

Het volgende het ik in een ander draadje ook aangegeven:
"De Apache Foundation heeft een aantal malen aangegeven de stekker uit AOO te willen trekken.

OpenOffice heeft juist bijna geen ontwikkelaars meer half jaar geleden was sprake van een enkeling, maar ik zie nu maximaal twee gezien de commits genoemd in https://bz.apache.org/ooo...DE&target_milestone=4.1.7

Aan LibreOffice hebben in 2018 223 verschillende ontwikkelaars gewerkt; daarbij is een deel daarvan ook professioneel betrokken. Zie het rapport van de Document Foundation:
https://blog.documentfoun...-libreoffice-development/"

Dat je de nieuwe functionaliteit niet behoeft in LO is natuurlijk geen twistpunt en een reden om dat te gaan gebruiken, maar het aantal ontwikkelaars dat LO heeft en dus het aantal ogen dat naar de code kijkt zorgt er wel voor de kans op bugs kleiner is en de snelheid waarmee deze kunnen worden opgelost groter is. Een eerder voorbeeld dat ik aanhaalde: waar is cve-2018-16858 gebleven, want deze is als een micro fix voor 4.1.6 geleverd maar zit niet in 4.1.7: https://borncity.com/win/...erability-cve-2018-16858/
Ook dat is een subjectieve waarneming; ik vind de ui van libreoffice er heel anders uitzien en voor mij werkt het niet per defenitie prettiger, ik prefereer openoffice. Je spreekt over bugs, ik ben er GEEN tegengekomen. Nogmaals ik ben een eenvoudige gebruiker (zoals 95% vd gebruikers). Waarom veranderen als het werkt?

Dit nieuwsbericht gaat over een update van openoffice , al je verhalen over libreoffice zijn offtopic.
Waarom veranderen? Misschien veiligheid? Check nieuwe vurnerabilities zullen bij LO eerder getackeld worden dan bij OO gezien het aantal ontwikkelaars.

Overigens vind ik de reactie van Sebati wel relevant gezien de discussie in de comments :)
Er is een goede redenen waarom het aan aanhalen van LO relevant is: de vraag waarmee dit draadje begint is namelijk "Wat heeft OO nu nog als voordeel tov LO?". Dat is een in mijn optiek een heel terechte vraag, zoals je merkt levert dat een mooie discussie op.

Ik ga ervan uit dat je gelezen hebt dat ik ook geschreven heb dat je wat mij betreft niet hoeft te veranderen van product. Het mooie van open source is en blijft dat iedereen een "branche" of "fork" mag beginnen en daarin zich op de code mag uitleven. Zoals ik ook al aangaf is het de gebruiker die uiteindelijk bepaald welk project hij/zij zich prettig bij voelt. Dat geld echter ook voor ontwikkelaars. Eenzelfde zie je nu bij bij Gimp vs Glimse gebeuren.
Je haalt het oude Openoffice en Apache Openoffice door elkaar. Deze verwarring stuw jij alleen maar omhoog.
OpenOffice is verder gegaan zowel als Apache Openoffice als LibreOffice. Waarbij Libreoffice veel sneller wordt ontwikkeld en Apache OpenOffice op een bepaald moment zelfd geen security-fixes verwerkte.
Misschien is het nu beter aan de kant van Apache. Maar als je updates belangrijk vindt kan je beter bij Libre zitten.
Ik haal helemaal niets door elkaar of "stuw verwarring omhoog". Ik ben duidelijk genoeg in wat ik te zeggen heb. Ik ben simpelweg een tevreden gebruiker. Punt.
Vind juist niet dat Tweakers of iemand anders dat moet beslissen voor iemand. Beiden hebben trouwens dermate veel gebruikers en ontwikkelaars dat het raar is om een van beiden dood te noemen. De meeste projecten hebben minder gebruikers en devs.
Dat dit niet aan Tweakers is, daar ben ik het deels mee eens. Denk wel dat zij de verantwoordelijk hebben om context te geven aan zo'n product. De Apache Foundation heeft een aantal malen aangegeven de stekker eruit te willen trekken.

OpenOffice heeft juist bijna geen ontwikkelaars meer half jaar geleden was sprake van een enkeling, maar ik zie nu maximaal twee gezien de commits genoemd in https://bz.apache.org/ooo...DE&target_milestone=4.1.7

Aan LibreOffice hebben in 2018 223 verschillende ontwikkelaars gewerkt; daarbij is een deel daarvan ook professioneel betrokken. Zie het rapport van de Document Foundation:
https://blog.documentfoun...-libreoffice-development/
De enige voordelen die ik kan bedenken zijn:
- minder updates en daardoor mogelijk stabieler.
- Installatie bestand is significant kleiner dan oo.
- ander licentie model, dat mogelijk beter aansluit bij je wensen

Verder zie ik alleen nadelen:
- ouderwetse ui
- kan geen code overnemen van oo, opgekeerd wel
- minder updates
- minder features
- ondersteund de laatste ms doc formats niet (oo wel)
- etc.
Je opsomming bestaat uit deels persoonlijke subjectieve waarnemingen. Wat jij ervaart als een "ouderwetse ui" is nou precies de reden waarom ik openoffice gebruik, en waarom libreoffice mij niet bevalt. Je kunt daarom ook niet spreken van "ouderwets" of "modern", een vormgeving van een ui is puur een kwestie van smaak, en zoals we weten valt over smaak niet te twisten.

Ik schat dat voor de overgrote groep aan office gebruikers de "minder features" die je noemt niet eens opvalt, ikzelf ben nog nergens tegenaan gelopen waarvan ik denk, ik mis dit als feature. En ja, ik ben een eenvoudige office gebruiker, zoals de 95% vd gebruikers. Dus ook dit punt is redelijk suggestief.

Daarom, wat mij betreft, openoffice een prima product, waar ik zeer tevreden mee ben, deze update meer dan welkom is, al was het maar om te zien dat er gewoon nog tijd en energie in gestoken wordt.
Mmm... jouw zienswijze op beide pakketten en mijn reactie is net zo persoonlijk, misschien zelfs persoonlijker omdat je schrijft vanuit een eigen voorkeur.

Mijn opsomming was een samenvatting van wat ik even terug opgezocht had omdat ik eigenlijk gewoon gebruik wat een distro meelevert.

Ouderwets betekend in dit geval trouwens ook de oude ui van libreoffice, dus is onafhankelijk van smaak, maar gewoon echt de oude ui versie.

De grootste meerderheid gebruikt libreoffice, dat zal niet zijn omdat openoffice populairder is. Mijn persoonlijk mening is dat ze beiden voldoen voor mijn behoeften. Libre staat toevallig op de distro dat ik installeerde, meer niet.

Updates en concurrentie is vaak goed, hoop dat beide varianten succesvol zijn en elkaar scherp houden.

Vind OpenOffice trouwens de mooiste naam libreoffice blijf ik raar en gekunsteld klinken.
Mijn opsomming was een samenvatting van wat ik even terug opgezocht had omdat ik eigenlijk gewoon gebruik wat een distro meelevert.
Zover ik weet is er geen enkele distro meer die (A)OO meelevert, ze pakken allemaal LibreOffice. Welke distro gebruik je dan als ik vragen mag?
Dat zou goed kunnen inderdaad, komt overeen met mijn distro dat inderdaad LO meeleverd.

Gebruik momenteel Ubuntu, maar niet omdat ik nu zo'n fan ben van hun kleuren en de gnome desktop (eigenlijk van geen enkele linux desktop). Wat gebruik jij en waarom?

[Reactie gewijzigd door 2green op 23 juli 2024 07:07]

Ik gebruik voornamelijk Fedora en Gentoo, omdat het puur GNOME is aan de Fedora kant en Gentoo omdat je daar complete controle hebt
Puur gnome is inderdaad wel fijn. Bij mijn volgende herinstallatie maar eens kijken of ik niet beter een mi minimale dan Kan of ubuntu install kan pakken en hierop installeer wat ik zelf kies. Bedankt voor het extra werk hoor ;)
Inderdaad, ware het niet dat een vergelijking tussen beiden pakketten ontopic of zelfs informatief is.
Heb een tijdje zitten denken over je licentie punt en kon niet zoveel praktische voorbeelden vinden waarom de wijziging in LO wellicht uiteindelijk beter is; kwam het volgende vandaag tegen en het wordt goed verwoord in de recente presentatie van LIBOCON, zie (~18:40) https://www.youtube.com/watch?v=a5-7N197T18
- Een hele praktische: de LO licentie maakt het eenvoudiger om de software in een App Store aan te bieden
- Een technische: je hoeft je code niet over te dragen aan de Document Foundation, dit maakt het ook onmogelijk een fork te maken van LO en deze commercieel uit te buiten. Immers, je hebt dan de toestemming nodig van de verschillende (levende) ontwikkelaars.
Mijn ervaring is dat OpenOffice beter is dan LibreOffice omdat het praktijk dat uitwijst:
- ik gebruik de belastingaangifte programma van Computer Idee (https://www.computeridee....helpt-je-met-je-aangifte/)
en dat wil niet echt werken met LibreOffice. Hij doet niet alle berekeningen onder het kopje Aangifte.
OpenOffice, FreeOffice en WPS Office doen het hier wel goed.
Vreemd, ik heb die tool van hun ook gebruikt, draaide prima hier onder LibreOffice
Vind het ook vreemd, ik krijg de melding "#N/A" als ik Aangifte aanklik en kijk bij "Nieuwe bedrag aanslag" regel 198.
Kijk eens naar je taal binnen het pakket anders
Denk niet dat het met taal te maken heeft, er zou een bedrag moeten komen te staan op de plek die ik aangaf. Maar dank je wel voor het meedenken!
Als je kijkt naar de bugfixes is het wel apart dat ze een fix uitbrengen voor een systeem (OS/2) die officieel geen enkele ondersteuning meer krijgt van IBM en alleen nog "ondergronds" gebruikt wordt. De bugfixes zijn sowieso niet heel erg relevant voor de grootste groep OpenOffice gebruikers. Dus als je geen issues tegenkomt bij het gebruik van OpenOffice 4.1.6 zou ik niet eens de moeite nemen om te updaten.

Alhoewel ik al jaren volledig over ben naar LibreOffice (sinds 2011) en OpenOffice eigenlijk links laat liggen heb ik er nog wel een warm hart voor. Maar eigenlijk alleen vanwege nostalgische redenen. Het is op zich een prima kantoorpakket, maar (en dat is al gezegd) is de voorsprong ten opzichte van de fork LibreOffice onoverbrugbaar geworden. De ontwikkeling van Apache OpenOffice staat nagenoeg stil (blijkt ook wel uit de bugfixlijst!), en ik vrees ook niet dat er ooit nog een poging komt om die afstand ten opzichte van LibreOffice te verkleinen.

Is Apache OpenOffice daarom een slecht kantoorpakket? Nee, zeker niet. Het doet wat het moet doen en het werkt. De uitwisselbaarheid met MSO documentformaten loopt wat achter, maar persoonlijk zou ik dat niet erg vinden. Ik ben namelijk principieel ervan overtuigd dat MSO 100% compatibel moet worden met ODF, en niet (meer) andersom. Gelukkig is de uitwisselbaarheid tussen Apache OpenOffice en LibreOffice wél prima, want allebei gebruiken ze dezelfde bestandsformaten.

En tja.... het uiterlijk: over smaak valt te twisten. Ik heb persoonlijk wel iets met die "legacy" uiterlijk. Tegenwoordig vind ik alle applicaties er zo "plat" uitzien en zijn alle kadertjes, scheidslijnen en overgangen weg gehaald. Het is zo'n brij geworden. Met zo'n "oud" uiterlijk kun je tenminste nog dingen (lees: functies en functiegroepen) onderscheiden van elkaar.

Ik denk dat ik komende week weer eens OpenOffice probeer, puur voor de lol. Even de portable versie installeren op een Windows machine en uitvoerig testen. Kan ik tenminste daarover ook weer een hernieuwd oordeel over geven... :)

Ook wel grappig om te vermelden: twee jaar geleden kocht ik een keuken bij Brugman Keukens. Het blijkt dat ze daar nog Apache OpenOffice gebruiken. Of dat, twee jaar later, nog zo is weet ik niet, maar ik vond het wel een aangename verrassing om eens iets anders te zien dan altijd maar MS Office.
Ik vermoed dat de OS/2 bug ook bedoeld is voor eComStation - wat nog vrij groot is in de industrie, en waar OpenOffice een van de weinige ietwat up-to-date en geschikte Office-pakketten is.

LibreOffice heeft besloten de OS/2 code niet mee te nemen ten tijde van de fork.
Ja, ik denk het ook. Na mijn post las ik inderdaad nog wat materiaal over eComStation. En dat maakt deze bugfix ook plausibel(er). Kortom: meer voor de industrie bedoeld dan voor de thuisgebruiker.
Wat is dat voor gezeur en onzin. Ik gebruik al meer dan10 jaar Openoffice. Kon altijd snel en vlot een update downloaden.

Nu moet ik me opeens registreren een account aanmaken voor een update met naam en adres geboorte datum ezv.

Me hele doopceel vragen ze, ja daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag.

Bekijk het even.

Kijk wel of ik een nieuwe versie kan downloaden elders.

[Reactie gewijzigd door LEX63 op 23 juli 2024 07:07]

Net even getest, via https://www.openoffice.org/download/ heb je geen registratie nodig om de installer te downloaden. Je word naar sourceforge geleid voor de download.
Dan heb je de overgang naar LO toch niet gemist zeker? Ik ken in mijn omgeving niemand meer die OpenOffice draait, iedereen hier is (naar volle tevredenheid) overgestapt op LibreOffice.
Dat kun je nu nog zeggen, maar mensen die nog lotus 123 gebruiken gaat iedereen je ook raar aankijken. Dus tot over 20 jaar :+
Wie gebruikt er nu ook lotus...
Word perfect is veel beter. :9
Och jee lotus123.. ik ben dan niet zo oud dat ik het heb gebruikt, maar volgens mij is lotus123 ondersteund tot 5 jaar geleden ofzo. 25 jaar heeft het bestaan, zoiets?
fair point, maar je hebt toch echt actieve ontwikkeling nodig en dat je met de tijd mee gaat.
In deze industrie is stilstand achteruitgang. Je hebt nu wel verschillen tussen OpenOffice en LibreOffice, maar deze zijn dus voor veel mensen nog overkomelijk. maar hoe groot is het verschil over 5 jaar, of 10 jaar.
De fijne mensen hier die nog stug OpenOffice willen blijven gebruiken zijn over een tijdje te vergelijken met Lotus gebruikers van vandaag.
Doet me aan deze mensen denken :+
Frappant verschil tussen LibreOffice en OpenOffice: Waar LO haar best doet om de script taal Java er uit te werken, biedt OO juist een update rond Java (een andere java engine?)

Achtergrond: Zowel Java als OO vallen op 1 of andere manier onder de Oracle praraplue.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.