Software-update: Private Internet Access 1.2.1

Private Internet Access logo (80 pix) Private Internet Access heeft een nieuwe versie van zijn vpn-client uitgebracht. PIA is een betaalde vpn-dienst met clients voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Daarnaast is er een browserextensie voor Google Chrome. PIA heeft een groot aantal servers in 33 landen, waaronder in Nederland. Afhankelijk van het gekozen abonnement kost de dienst tussen de drie en zeven dollar per maand en voor aanschaf kan het zeven dagen gratis worden getest.

In versie 1.0 heeft het programma onder meer een nieuw uiterlijk gekregen, met een licht en donker thema. Verder zijn er aparte 32bit- en 64bit-downloads en kan er nu van tweetrapsauthenticatie gebruik gemaakt worden. In versie 1.2.1 zijn nog de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

Changes in version 1.2.1:
  • Fixed an issue causing the VPN to stay connected when logging out of the OS
  • Tiles can be rearranged with drag-and-drop
  • Added a setting for "windowed" or "attached" dashboard on all platforms
  • Preserve killswitch and VPN connection if client exits unexpectedly
  • Fix reconnecting after suspend on Windows
  • Fix multiple crashes, in particular crashes after suspend on Windows
  • Improve software rendering backend
  • Improved accessibility of Changelog window
  • Minor fixes for right-to-left desktops on Linux
  • Update to OpenVPN 2.4.7
  • Update TAP adapter on Windows to 9.23.3.601
  • Added additional firewall diagnostics on Windows
Private Internet Access 1.0 client
Versienummer 1.2.1
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Android, Linux, macOS, iOS, Windows 8, Windows 10
Website Private Internet Access
Download https://www.privateinternetaccess.com/pages/download
Bestandsgrootte 20,34MB
Licentietype Betaald

Reacties (19)

19
18
5
1
0
6
Wijzig sortering
Ik vraag mij tegenwoordig af hoe prive prive is. Je hoort zelfs verhalen dat ze via VPN je perfect kunnen volgen. Zeker als de VPN diensten in de USA gestationeerd zijn. Dan moet ik eerlijk bekennen dat de diepe theorie nog iets mijn petje te boven gaat qua opbouw van een VPN netwerk.
Een VPN is een verzamelterm voor verschillende technieken waarmee je over het internet een intern netwerk vormt. Meestal gebruikt om via een ander IP adres het internet te bereiken. Je browser maakt verbinding met een server en de server ziet je IP als een endpoint, dus lijk je voor die server ergens anders vandaan te komen. Maar als je ergens ingelogd bent of cookies hebt opgelopen of je gebruikt nog steeds je lokale DNS server dan laat je nog genoeg broodkruimels achter om terug te kunnen rekenen dat jij het bent. Voor 100% privacy moet je dus zelf heel bewust omgaan met je computer. Maar als je de internet provider niet vertrouwt, of je wil niet alles prijsgeven aan de services waarmee je verbindt dan ben je met een VPN gewoon beter af. Facebook en Google hebben wel genoeg analytics om je internet gedrag volledig in kaart te brengen, dus verwacht geen wonderen van alleen een tunneltje.
Tuurlijk kunnen ze je volgen via VPN. Google weet prima dat ik het ben, ook als ik niet in log.

Daarnaast kan je VPN alles simpelweg loggen.

Je moet weten waarom je het doet, en wat VPN wel en niet biedt. Je ISP weet niet wat je doet en de overheid dus ook niet in 1e instantie (sleepwet).

Voor echt anoniem zijn andere tools nodig, zoals Tor. En discipline.
Dat heet fingerprinting. Bijna elk stukje hardware is wel uniek op een of meerdere punten(canvas fingerprinting). Ook hebben veel gebruikers instellingen voor browsers die naar websites gebroadcast worden.

Het is vrijwel onmogelijk om niet uniek te zijn op het internet. Het enige wat je kan voorkomen is om een verbinding te leggen tussen je "fingerprint" en jezelf als persoon.

Zoveel mogelijk tracking (cookies) blokkeren helpt dus wel te voorkomen dat trackers verbindingen kunnen leggen tussen je device en jezelf.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 25 juli 2024 13:37]

VPN wordt te vaak gezien als oplossing voor alles. Maar het is geen Haarlemmer olie.
De meeste VPN providers loggen, of geven de overheid toegang tot data.
Velen beweren veilig te zijn, maar staan geen onafhankelijke audits toe.
Kort samengevat, het is veiliger dan een open Wifi of Internet in veel landen. Maar, het is niet veilig.
Veiligheid moet je zelf afdwingen in je endpoint, en als het kan je in je endpoint aan de andere kant. Alles wat daar tussen zit is onbetrouwbaar.
En ja, ik gebruik PIA heel graag als ik onderweg ben, vooral in Azië. Aan te raden dus als je de telefoon en PC ook goed beveiligd hebt. |:(
een van de weinige die geen toegang geeft is xs4all en die lijkt te gaan verdwijnen.
Kun je dit soort zaken ook in ubiqity unifi draaien zodat je dit niet op elke pc hoeft te draaien?
Ja denk het wel.
In een Nas kan het ook
Je gebruikersnaam en pas invullen
Open VPN ades invullen en certificaat installeren.
Als je deze mogelijkheden hebt dan kan het
@JonaFen @D.Ramakers Ik kan een (Open)VPN server draaien op zowel mijn Synology NAS of op mijn ASUS RT-AC86U wifi router. Een Dynamic DNS bij ddns.net en ik kan er altijd bij.
En dat werkt inderdaad prima en dan hoef ik geen abbo op wat voor VPN dienst ook.
Ik gebruik de VPN connectie altijd bij "Open"/"Gratis" wifi connecties en bevalt prima
Dat is een andere versie waarom je een vpn wil gebruiken. Niet om je ISP te wantrouwen, maar enkel de Gastnetwerk en waar je verbinding mee maakt.
Bij een VPN aanbieder is dat anders natuurlijk. Dan kun je laten voordoen of je ergens anders vandaan komt.
Ja dat is waar. Even niet aan de andere mogelijkheid gedacht omdat ik daar eigenlijk nooit mee bezig ben ;)
Het enige was DDNS voor je doet is het makkelijker maken bij je router te komen. Met het (publieke) IP adres alleen kan je er ook bij, maar wie onthoudt dat nou.
Ik dus niet... omdat het ook afentoe verandert (reset ziggo modem enzo)
Inderdaad, daarbij kan het ook helpen. Maar mijn ip adres veranderd echt zelden, en ik laat mijn router 99,99% van de tijd alleen de lokale webserver aan. Niet heel erg veilig om het publiek benaderbaar te maken.
Zou moeten kunnen, weet wel dat er modem/routers zijn die het kunnen. Zelf heb ik hier binnenkort een zuinig pc'tje staan met een 4 poort HP netwerkadapter erin. Dit pc'tje draait W10 en daar installeer ik dan NordVPN op, die gaat tussen het modem/router en van af die pc naar de rest van het netwerk. Welke pc ik dan ook gebruik, het internetsignaal gaat via de VPNpc. Waarom ga ik NordVPN gebruiken, dat is 1 van de weinige die de dubbele VPNserverconfiguratie gebruik maakt, lijkt mij veiliger dan een enkele VPNserverconfiguratie, maar misschien zit ik er naast. Met een NAS zou het ook geen probleem moeten zijn.
Dit kan in je Unifi Controller software bij: Settings > Network > Add new Network: Remote User VPN.
Ik heb nog een goed werkend XP laptopje 14.1". Zou ik die kunnen gebruiken als VPN-poort van alle interne apparaten en via de experia10 van KPN naar de grote boze vrije wereld internet? Of is dat juist een "open" onveilig accespoint, zo'n XP-machine?
Ik hoop dat je een grapje maakt. XP zou ik niet meer vertrouwen. Een laptop uit die tijd is ook niet echt energie efficient. Als je hiervoor een Raspberry aanschaft haal je je investering in stroomkosten er alleen al uit, plus dat je dan veiliger zit.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.