Software-update: WordPress 4.7.4

WordPress logo (75 pix)Er is een update voor versie 4.7 van WordPress uitgekomen. Met dit programma, dat onder een gpl-licentie beschikbaar wordt gesteld, is het mogelijk om een weblog op te zetten en bij te houden. WordPress is eenvoudig in te stellen en kan binnen vijf minuten draaien als er al een server met php en MySQL beschikbaar is. Er zijn mogelijkheden om de functionaliteit van WordPress, naast bloggen, verder uit te breiden en het uiterlijk met plug-ins en thema's aan te passen.

In versie 4.7 is er onder meer een nieuw standaard thema met de naam Twenty Seventeen, is het makkelijker om menu's aan te maken en is het mogelijk om de website en het admin panel in verschillende talen per gebruiker te hebben. In versie 4.7.4 zijn verder nog een kleine vijftig verbeteringen aangebracht.

WordPress 4.7.4 Maintenance Release

After almost sixty million downloads of WordPress 4.7, we are pleased to announce the immediate availability of WordPress 4.7.4, a maintenance release.

This release contains 47 maintenance fixes and enhancements, chief among them an incompatibility between the upcoming Chrome version and the visual editor, inconsistencies in media handling, and further improvements to the REST API. For a full list of changes, consult the release notes and the list of changes.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Versienummer 4.7.4
Releasestatus Final
Besturingssystemen Scripttaal
Website WordPress
Download http://wordpress.org/wordpress-4.7.4.zip
Bestandsgrootte 8,35MB
Licentietype GPL

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

20-04-2017 • 21:13

14

Submitter: Reanimator909

Bron: WordPress

Update-historie

Reacties (14)

14
14
9
1
0
2
Wijzig sortering
Volgende keer iemand anders inhuren om te spreken voor je video Wordpress. Man ik kijk normaal met een beetje plezier maar ik werd hier gewoon down van.
ben een beginneling een paar weken met Wordpress , maar wat werkt dat mooi en simpel op een
eigen home server
Het is een leuke manier om kennis te maken met php, voordat je een eigen CMS Probeert te schrijven kun je o.a. zien wat er allemaal bij komt kijken (vooral qua security).
waarom zou een eigen CMS een volgende stap moeten zijn? Wordpress is volgens mij prima door o.a. een actieve community en eindeloze mogelijkheden via plugins; zodat niet alleen devs-in-de-dop er iets mee kunnen bereiken.
Idd. Wie gaat anno 2017 nog het wiel opnieuw uitvinden.
Snap best dat wp voor een bepaalde doelgroep is en zeker geen Enterprise oplossing is. Maar tis zeker geen CMS om php kennis voor op te doen. Daarvoor doe je gewoon een cursus natuurlijk. Wp kies je voor de functies en gemak out of the box als je die nodig hebt.

Een CMS gebruiken doe je niet om php te leren. Eerder om 't te vermijden.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 24 juli 2024 07:43]

Als dat voor jou zo is, kan. Ik vond het fijner om het zo te leren.
Prima natuurlijk als zo je interesse gewekt wordt en van daaruit leert hoe 't "hoort". Echter vraag ik me nu wel af wat voor PHP je geleerd hebt. Iedereen kan wel leren om wat in elkaar te prutsen, dat is nou juist ook al jarenlang het probleem van WP en van de meeste PHP ontwikkelaars.

Maargoed, mijn punt was meer dat de doelstelling van WP niet was om mensen PHP te leren. Juist om iets te bieden waarmee je zonder technisch kennis makkelijk een blog/website/simpele shop bij kunt houden.
Natuurlijk leuk dat jij 't zo geleerd hebt.
Nee dat klopt. Ik ben ook meer hobbyist, ik doe niks professioneels met php, maar ik moet zeggen dat dat beetje tijd wat ik in php heb besteed ook nuttig is geworden bij het leren van andere programmeertalen.
Wordpress is wel de laatste plek waar je PHP kennis wilt opdoen. Het is pure spaghetti code. :+
spaghetti en soms ook niet de meest makkelijke dingen (voor als je begint).
De kracht van WordPress is de combinatie van php die je kunt triggeren met query's en "kortere code" die ze zo ongeveer zelf hebben verzonnen.

Denk aan de wp_title(); / wp_content(); / excerpt, post query's, templatemogelijkheden etc.

Inderdaad geen goed leerproject voor php.
Je gebruikt natuurlijk ook eerst MS Word en de volgende stap is het schrijven van je eigen tekstverwerker...

Oftewel: dat is natuurlijk een onzinargument. Je gebruikt een CMS omdat het juist niet nodig is om het zelf te programmeren.

Wil je er toch zelf eentje maken? Vooral doen. En voor de rest van de wereld hebben we de reeds bestaande CMS-en, in vele variaties. Waaronder Wordpress.
WordPress zelf is veilig, er worden met regelmaat updates uitgebracht.
Het systeem is uitgebreid genoeg om elke site te maken die je maar wilt, nog met de
"build inn features".

Door gebrek aan kennis worden er echter voor elke functie plugins gebruikt en die zijn niet altijd even goed gecodeerd.
Met Wordpress is het opzetten en beheren van een website redelijk eenvoudig. Wees wel voorzichtig met oudere, niet recente, plug-ins. Deze kunnen je website vervuilen en kwetsbaar maken. Plug-ins kunnen, bij teveel gebruik, een site ook vertragend laten werken. Een vormgever voor een logo is wel handig en voor een uitgebreide aangepaste website zou je bij een webdesigner aan kunnen kloppen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.