Software-update: Linux Mint 18.1

Linux Mint logo (75 pix) Versie 18.1 van Linux Mint is uitgekomen. Linux Mint is een op Ubuntu gebaseerde distributie en versie 18 is een versie met extra lange ondersteuning tot 2021. In eerste instantie is het alleen te downloaden met een Mate- of Cinnamon-desktopomgeving, een Xfce-uitvoering zal op een later tijdstip beschikbaar gekomen. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden.

Linux Mint 18.1 “Serena” released!
Linux Mint 18.1 is a long term support release which will be supported until 2021. It comes with updated software and brings refinements and many new features to make your desktop even more comfortable to use.

For an overview of the new features please visit:

Linux Mint 18.0 met Xfce

Versienummer 18.1
Releasestatus Final
Besturingssystemen Linux
Website Linux Mint
Download https://www.linuxmint.com/
Licentietype Voorwaarden (GNU/BSD/etc.)

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

17-12-2016 • 16:19

57

Submitter: Johannes77

Bron: Linux Mint

Update-historie

Reacties (57)

57
57
49
4
0
2
Wijzig sortering
Heb Mint een aantal maal geprobeerd, op diverse hardware. Altijd was er wat:

- hardware die niet goed functioneerde;
- updateproces wat na verloop van tijd niet meer werkte;
- hangen van het systeem;
- of zelfs geeneens willen installeren.

Als ik dan bv Lubuntu probeerde had ik deze problemen ineens niet meer. Nu is Lubuntu de laatste tijd geen pretje meer: dus maar weer op zoek naar een andere licht gewicht distributie die snel, stabiel en prettig werkt.
Dat is is best wel raar. Het bouwt voort op Ubuntu, qua hardware en kennel stabiliteit zou er geen verschil moeten zijn, in tegendeel. Closed source drivers als de Broadcom Wifi drivers zijn een ellende in Ubuntu (hoewel niet zo erg als het eerst was met fwcutter gedoe) en zit er in Mint meteen bij. Dus bij mij werkt dat juist out of the box. Dat geldt ook voor sommige codexs.

Ik gebruik al een behoorlijke tijd Mint. Ik had eerst Ubuntu met Unity totdat een oude PC dat niet trok na overstap op 3D ondersteuning die het niet had en ik XFCE moest gebruiken. Daarna beviel Mint zo goed dat ook de andere PCs nu Mint draaien. Heb alleen nog Ubuntu met Unity op een Asus Eee PC 1005. Enige nadeel van Mint is dat ze achterlopen met versies omdat ze de LTS versie gebruiken en niet de laatste. Heel soms is dat jammer.

Ik herken de installatie en stabiliteit problemen met Mint dus totaal niet en snap het ook niet gezien de gemeenschappelijke basis. Maar gelukkig is er in Linux land volop keuze. Zal eens kijken of ik 18.1 leuk vind om op over te stappen.

[Reactie gewijzigd door pe1dnn op 22 juli 2024 17:43]

Anoniem: 84766 @pe1dnn17 december 2016 19:30
Wat is het verschil tussen die twee Mint versies? Kan het op de site niet echt vinden eigenlijk of ik lees er telkens over heen?

Gevonden: https://sites.google.com/...Cinnamon-Mate-Xfce-or-KDE

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 84766 op 22 juli 2024 17:43]

Ik snap dat juist weer wel. In het begin zijn veel afgeleide disto's sterk en stabiel, maar door alle visueel effecten en eindeloze mogelijkheden wordt het onderhouden er van steeds ingewikkelder, zeker omdat maar een erg beperkt aantal mensen aan die distro's werkt. Dat leid dan weer tot een OS wat bij de ene goed werkt, en wat bij een ander na een aanpassing een hoop ellende geeft met uiteindelijk als gevolg een herinstallatie, end at is het punt waar ik afhaak en het lekker bij OSX houd, juist omdat de herstelmogelijkheden zo ontzettend simple zijn, en ook zoiets als backup en restoren van mijn data goed geregeld is.

Bij elementaryos (mijn favoriet) zijn er mar twee vaste ontwikkelaars, maar wordt wel beregoed werk verricht.

Hetzelfde fenomeen neem ik bij Windows 10 (enterprise) waar. Collega's met topmodellen van Lenovo hebben nauwelijks problemen, en ik en een collega met een HP Zbook G3 ervaren een en al ellende.
dit lijkt wel een copy/past van zo'n beetje alle post die over elke linux distro gaan de ene post het over mint de volgende over ubuntu de volgende over slackware en weer een ander over centOS...

maar uiteindelijk komt het bijna altijd neer op fouten van de gebruiker... en het niet lezen van installatie instructies.

meest tekenend dit keer is dat je claimt dat mint niet werkt maar lubuntu wel, en dat terwijl beiden exact de zelfde kernel en overige driver instellingen hebben. als er dus iets niet werkt moet je wellicht eens beginnen bij het je afvragen wat jij fout doet...

persoonlijk ziet ik maar 1 probleem met mint wat voor de lakse gebruikers vaak een probleem is, 'als je vergeet om vaak updates uit te voeren' dan kom je op een bepaald moment bij het probleem dat een zeker pakket niet meer goed wil updaten omdat er andere deps niet zijn voldaan... bijv als je te lang wacht met de upgrade van 17 naar 18... ondanks herhaaldelijk aandringen wil men er bij mint maar niet aan om de gebruiker op zijn minsts beveiligingsupdates automagisch te laten installeren en roepen dat je dan maar met bash aan de gang moet... dit is een van de redenen dat ik een tijdje terug weer terug naar windows 10 ben gegaan na bijna 5 jaar uitsluitende ubuntu en later linux mint te hebben gebruikt...
Je kunt in Mint anders gewoon aangeven dat je automatisch beveiligingsupdates wilt ontvangen.

Terug naar Windows 10 omdat 2 distributies problemen geven klinkt wel wat vreemd. Er zijn letterlijk honderden verschillende Linux distributies. Bijvoorbeeld rolling distributies, dan blijf je altijd bij de tijd en hoef je nooit meer over naar een nieuwe versie.
meest tekenend dit keer is dat je claimt dat mint niet werkt maar lubuntu wel, en dat terwijl beiden exact de zelfde kernel en overige driver instellingen hebben. als er dus iets niet werkt moet je wellicht eens beginnen bij het je afvragen wat jij fout doet...
Weinig ervaring met Linux zeker?

Iets meer dan een jaar geleden, Debian op 50+ systemen geinstalleerd, exact hetzelfde hardware. Een paar geven random problemen. Al die systemen doen Win7 no prob. Ubuntu geeft op een aantal random andere systemen problemen. Half jaar later, alles fedora, vrijwel dezelfde random problemen op random systemen. Er was 1 systeem wat de eerste 3 gemeen hadden. Waarschijnljik defect mobo.

Ook genoeg meegemaakt dat je het installeert, gaat ergens op fout. Doet het opnieuw, weer fout, nog een keer, voor de lulz... Werkt flawless.

Geen touw aan vast te knopen. Echt de redenen waarom een distro versie op een bepaald systeem niet werkt lijken soms zo ontzettend random te zijn.

Dus om het nou direct maar bij de gebruiker te leggen. Kan maar zo zijn dat Mint bij de 2de poging tot instaleren wel zou werken.

[Reactie gewijzigd door batjes op 22 juli 2024 17:43]

Dan moet jij als grote specialist maar eens aan geven wat ik fout doe. Vooral Mint richt zich op de gemiddelde gebruiker en is, zoals veel Ubuntu-distributies, redelijk simpel te installeren. Je kan hoogstens wat extra drivers installeren, maar daar houd het, in de basis, wel mee op. En zoals gezegd, ik heb jarenlang Lubuntu daar meer betrouwbaar gevonden dan Mint.

Onderbouw je opmerking dan eens wat ik fout doe. Op dit moment komt je post over als gebakken lucht.
Ik heb eigenlijk bijna iedere distributie geprobeerd. Mijn ervaring met Mint is hetzelfde, Bijna altijd was er wel iets of ergens een probleem, een beetje zoals met Fedora waar destijds geluid vaak een probleem was. Ubuntu ging nog maar interface veel te beperkt. Kubuntu leuk maar veel te onstabiel.

Uiteindelijk volledig op Debian en ik ga nooit meer weg.

[Reactie gewijzigd door El_Bartholomew op 22 juli 2024 17:43]

Ik gebruik Ubuntu sinds 2 jaar eigenlijk zonder veel problemen maar heb ook wel interesse in Debian aangezien Ubuntu daarop gebaseerd is.

Ik beschouw mijzelf als een beginnend tot gemiddelde Ubuntu gebruiker en vraag mij af of Debian dan goed te doen is qua gebruiksgemak en "moeilijkheidsgraad"?
Toevoeging op El_Bartholomew.

Mocht je bij Debian toch de laatste versies hebben draaien net als Ubuntu e.d., kun je altijd kiezen voor Sid. (Ubuntu en zijn varianten is hier volgens mij nog steeds op gebaseerd)

Mocht je apart apps op de laatste versie willen hebben maar het OS zelf niet, kan je de bestanden afzonderlijk van de repos aftrekken, en zo voor functionaliteiten in applicaties bij kan blijven.

Debian is verder veruit mijn favoriete distro, flexibeler bestaat niet, echt voor elk wat wils, poweruser, BSD fanatiekeling of de Ubuntu/Windows gebruiker. Verder is het eigenlijk de gouden standaard binnen Linux land, elk stukje FOSS software zal eigenlijk altijd op Debian te draaien zijn, en alles wat voor Ubuntu en die tak ontwikkeld wordt, is eigenlijk ook altijd wel "backwards compatible" naar Debian.

Debian heeft naar mijn ervaring nog wel wat meer last van slecht geluk met je hardware. Ubuntu ondersteund een stukje meer end user hardware en krijgt dit wat vaker probleemloos aan de praat, als Ubuntu draait werkt Debian ook wel. Maar als je niet bang bent om met wat begeleiding van #debian op Freenode de commandline in te duiken, is dat geen probleem.
Bedankt voor de toelichtingen.

Het belangrijkste qua hardware is dat ik de WiFi aan de praat kan krijgen, daarvoor had ik onder Ubuntu RTL8192cu fixes nodig: https://github.com/pvaret/rtl8192cu-fixes
Er staat dat het zou moeten werken met op Debian gebaseerde distro's dus dat is hoopgevend. Ik was sowieso van plan om een clean install te doen voor een upgrade van Ubuntu 14.04 naar 16.04 dus kan ik net zo goed Debian uitproberen.
Geen probleem.

Ook daar weer het voordeel van Debian :) Eigenlijk een Ubuntu fix dus, maar ze kijken wel even van dat het werkt op Debian.

Gewoon proberen inderdaad, Ubuntu is verder geen slechte distro, maar in mijn ogen is het ook maar een Debian Sid met een Samsung-esque sausje erover heen. Ubuntu is wat meer gericht op de Henk en Ingrids, wat verder totaal niet erg is, ze zijn bij Canonical wel meer geneigd om risico's te nemen, zie ook Wayland of Unity, waar ze bij Debian vaker geneigd zijn vast te houden aan iets wat oud en vertrouwd is en zullen doorgaans wat minder snel grote stappen zetten. Maar Debian focust zich op -voor mij belangrijke- 2 zaken, security en stability. Krijg je Debian werkend, is het eigenlijk niet meer stuk te krijgen. Wat je ook uitspookt, je zult altijd bij de commandline kunnen komen en eventueel met hulp van #Debian via de CLI IRC chat IRSSI en de text based webbrowser w3m(ook al gebruik je ze niet, altijd handig deze 2 geïnstalleerd te hebben onder elke Linux distro). En wat ook belangrijk blijft, van alle distro's die er zijn. Ontvangt Debian in de FOSS wereld gewoon veruit de meeste support en ondersteuning, alhoewel Ubuntu hier de laatste jaren vrij stevig aan terrein wint.

Ik ben persoonlijk ook een enorme fan ben van de visie van Debian. Uit de doos is alles in Debian volledig gratis en open inzichtelijk, de Debian Free Software Guidelines. Andere distro's willen nog wel eens met binary blobjes aankomen en "FOSS" waar allerlei rechten aan vast zitten (Zie bv ook Firefox en Iceweasel, recent is het FireFox geworden). Nu biedt Debian deze mogelijkheid verder ook, maar is optioneel (kwestie van je sources.list aanpassen). En de algemene focus op security en stability. Alles wordt grondig getest, elke package in the repos van Debian ondergaat vaak een test traject van meerdere jaren. En ze zijn over het algemeen 1 van de eerste die security patches uitrolt.

Nu moet ik wel toevoegen dat ik de laatste jaren alles buiten Debian nauwelijks nog volg en me er niet veel mee bezig houdt, vele jaren geleden alweer dat ik met distros speelde. De afgelopen paar jaar alleen Debian gebruikt en even gespeeld met Fedora (ook een erg goede distro overigens, hebben echt winst geboekt wat dat betreft de laatste jaren). Ik rolde in Debian ten tijde van Sarge door middel van Knoppix, en het is sindsdien eingelijk mijn lieveling geweest. Mijn eerste systeem dat 1.5 jaar uptime bereikt had was een rare Debian Sarge/Lenny/Sid rotzooitje, echt machtig mooi hoe ontzettend veel je kan klooien met Debian.

Klein saillant detail, op Debian gaat men er nog regelmatig van uit dat als je root taken uitvoert, je als root ingelogd bent. In tegenstelling tot Ubuntu waar alles via sudo gedaan wordt. In Debian kan alles ook via sudo, maar wordt veelal gewoon su - gebruikt. Het is persoonlijk wat je liever gebruikt, maar let hierop bij eventuele guides of tutorials, beide manieren kunnen daar gebruikt worden. Dit en Unity zijn zo uit mijn hoofd de 2 grootste directe verschillen tussen Ubuntu en Debian als gebruiker zijnde.

[Reactie gewijzigd door batjes op 22 juli 2024 17:43]

Het is slimmer om af en toe van distro te switchen, voorkomt tunnelvisie en je blijft beter bij met alle ontwikkelingen. Zo heeft Fedora ook hele stricte regels op het gebruik van open standaarden.

Wat de Free Software principes laat Debian anders ook steken vallen en voldoet niet aan de open standaarden. Ben je hierin principieel dan is Debian (ook Fedora) dus geen goede keuze en kies je voor de echt vrije GNU/Linux distributies zoals Guix, Parabola, Ututo. Veel zijn afgeleid van Arch, Gentoo of Debian maar zijn dan wel volledig open en vrij.

https://www.gnu.org/distros/common-distros.html

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 22 juli 2024 17:43]

Daarom had ik ook met Fedora gespeeld :) Als ik niet al tevreden was met Debian, was ik daar naar over gegaan.
Wat de Free Software principes laat Debian anders ook steken vallen en voldoet niet aan de open standaarden.
Het is/was inderdaad niet perfect. Maar ondertussen valt het allemaal in de non-free repos. Die repos niet toevoegen/gebruiken en je zit op volledig gratis open source. Was ook beetje op wat ik eerder aanhaalde, bij Debian is er voor elk wat wils.

Verder zijn er gewoon veel te veel distro's. Slaat eigenlijk nergens op en is mijn ogen gewoon het grootste zwakte punt van Linux. Ik kijk soms nog wel eens over de schutting bij andere distro's, maar het is allemaal weinig spectaculairs. Het is voornamelijk persoonlijke voorkeur welke distro je wilt gebruiken.

Verder goede toevoeging, het is aan prOnorama2 zelf om te kijken wel distro het beste bij hem aansluit. Ik deed alleen mijn verhaal als Debian "fanboy" :)
Debian geeft je tijdens de installatie keuze om een rootpassword in te stellen. Als je die velden leeglaat wordt de user die je aanmaakt tijdens installatie sudo'er en heeft root dus geen password. Dan kan je via sudo su rootgebruiker worden, maar dus niet rechtstreeks als root inloggen. Ubuntu doet dit by design al zo. Debian geeft je de keuze.
Nooit echt op gelet, ik vul het root ww altijd in. Maar ik doelde voornamelijk op eventuele hulp die hij ging opzoeken op het internet. In veel gevallen (vooral oudere info) gaan ze er van uit dat je onder root zit en niet via sudo. Kan nog wel eens verwarrend zijn als je Ubuntu gewent bent.
Debian heeft een erg mooie handleiding. Daarin kan je veel terug vinden. Er zijn ook veel topics beschikbaar over hoe je moet installeren ed.

Ik heb van Debian eerst versie 4 of 5 uitgeprobeerd en vond die toen niet erg gebruiksvriendelijk en aangenaam om mee te werken. Daarna versie 6 nog eens geprobeerd maar vond het maar teleurstellend.

Vanaf versie 8 is het eigenlijk een fluitje van een cent. Gewoon enkele sources toe voegen, oa. voor non-free software en daarna draait het even makkelijk als Ubuntu//Kubuntu alleen stabieler.

Met Debian draai je niet de nieuwste software versies. Dat is ook niet de opzet. Het draait om stabiliteit.

Ik heb ook Sabayon en Manjaro gehad. Die zijn gebaseerd op Gentoo en Arch en daar heb je het nieuwste van het nieuwste maar ben je meer tijd mee kwijt om problemen op te lossen na iedere update dan dat je ermee werkt.

Ik gebruik wel KDE omdat het makkelijker werkt en de meeste opties heeft.
Dat zegt meer over gemakzucht dan dat het aan Fedora of Mint ligt. Kwestie van de juiste configuratie instellen en even zoeken op internet.

Nadeel van Debian is dat het allemaal zou ontzettend oud en belegen is met de versies. Niet echt fijn op een desktop voor dagelijks gebruik in een productieomgeving.
Fedora en Mint werken zogezegd 'out of the box'. Het is nogal raar om over gemakzucht te praten als je in principe met Debian dan bij het installeren iets meer tijd kwijt bent en wat complexer werk moet verrichten ;) .

Vanaf versie 8 is het zeker niet meer oud en belegen. Het draait om stabiliteit en dat is in een productieomgeving eigenlijk het belangrijkste.
Debian op de desktop heeft mij veel te vaak ellende gegeven door te oude pakketten of een te oude kernel die moderne hardware ondersteuning mist. Mijn ervaring is dat je juist met Debian veel meer tijd kwijt bent om dat allemaal te zoeken om te kunnen fixen

Grappig, een ervaring die precies andersom is. :)
Idd, bijna allemaal destijds in Distrowatch beschikbaar, tot en met ongeveer 40 partities en evenveel distros ed. Zeer veel werk daar ik er verder niets van af wist en alles al doende moest uitvogelen. Zeer frustrerend, vooral toen destijds de oudere Linux kernel niet zoveel linux partities ondersteunde en ik dat niet wist. Terwijl sommige distributies met een nieuwere kernel draaide en ik zo eerst een voor een moest installeren welke wel ging en daarna extra partities bijmaakte ... ik ben er mee gestopt toen een bepaalde Linux distro die niet meer bestaat alle andere linux kernels op de andere linux partities ging updaten 8)7 .

3 x 3 TB kan je nogal wat mee doen. Mijn vader dacht tot sinds kort dat ik per Linux distributie een hard schijf in mijn computer had hangen ;)

[Reactie gewijzigd door El_Bartholomew op 22 juli 2024 17:43]

Idd, bijna allemaal destijds in Distrowatch beschikbaar, tot en met ongeveer 40 partities en evenveel distros ed. Zeer veel werk daar ik er verder niets van af wist en alles al doende moest uitvogelen.
Hier ook zoiets. Een spindle met 50+ cd's en dvd's aan distro's, live-cd's en whatever. En natuurlijk op YouTube gekeken naar een Australisch joch die zijn leuke moeder van alles liet doen met computers en vooral Linux

Uitgeprobeerd toen ik niet meer met XP het internet op mocht.
Recentelijk heb ik Ubuntu Studio geinstalleerd.
Je bedoeld waarschijnlijk OSFirstTimer? Wel grappige video's inderdaad
Yep. En een leuke Mom.
Zal Debian eens proberen. Mijn collega is Linux-freak en die zweert er ook bij :)
Heb je Xubuntu al eens een kans gegeven?
Geprobeerd. Is wennen maar vind het goed te doen. Ik draai Linux op oude systemen en van eye-candy houd ik ook niet. Xubuntu is iets zwaarder dan Lubuntu maar draait best lekker
Ik heb ook problemen met hardware op mijn notebook.
Er zitten GPU's in mijn notebook (Nvidia GT750m en een Intel HD graphics), mint kan met deze setup blijkbaar niet goed overweg omdat hij per programma steeds een andere videokaart gebruikt. Open ik de eerste keer firefox is het op de intel en open ik hem nog een een keer dan op de nvdia kaar :+
Hierdoor werkt hardware acceleration ook niet bepaald goed, waardoor ik op internet pagina's screentearing heb.

Installeer ik Ubuntu, geen problemen meer :D Heb bij mint hetzelfde idee als bij debian, het is zeer stabiel maar mist eventuele dependencies die ubuntu wel biedt.
Herkenbaar. Met video gaat het inderdaad vaker mis. Intel chips gaat meestal wel goed, maar bij AMD en nVidia is het soms slimmer de xorg-drivers te gebruiken. Minder performance, maar vaak stabieler.
Denk dat je de installatie niet goed opvolgt.
heb zelf vele installaties gedaan met mint .
alles werkte in een keer . Op mb 97/100 serie en gpu gtx 900 serie
was zeer tevreden
Ik denk dat ik , gezien meerdere reacties hier, geen uitzondering ben met mijn ervaringen. En heel veel mis kan er niet gaan met de installatie van een Ubuntu-distributie toch? Heb dat echt al tientallen malen gedaan....
Dat is wel heel bijzonder, ze hebben dezelfde basis. Zo'n verschil zou dat niet uit moeten maken.
Mint is een erg vriendelijke distro, goede ervaringen mee.

Zoek je eens wat nieuws, kijk dan vooral naar Manjaro. Gebaseerd op Arch, alleen veel vriendelijker. Manjaro wordt steeds populairder.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 22 juli 2024 17:43]

Bedankt voor de tip. Ik zal Manjaro eens proberen :)
Je kan altijd nog een stap hoger en Debian gebruiken. Ik ben nu anderhalf jaar geleden van Ubuntu naar debian testing overgestapt en het bevalt prima. Je kan kiezen uit (bijna) alle desktop environments, zoals lxde, Mate, Cinnamon. Zelf heb ik mate en cinnamon gebruikt, en ben ik nu over naar Awesome.
Love it!
Al enkele jaren een dankbaar gebruiker van deze gebruiksvriendelijke distro!
Anoniem: 14842 @Theo.H17 december 2016 16:39
Van 2ehands weet ik het natuurlijk niet.

Maar mijn redenen zijn:
Stabiel
Simpel
Snel (licht)
Gebruiksvriendelijk
Overzichtelijk.

Ik zelf gebruik het nu een jaar als main OS. Daarvoor als OS op mijn extra pc als vervanger van het (naar mijn mening) inmiddels veel te bloated Ubuntu. Mint is overigens Ubuntu based.

Bij mijn moeder draait het nu een jaar of 4 al. Om de doodsimpele reden dat ik dan niet elk half jaar de PC opnieuw hoef te installeren omdat ze Windows weer om zeep heeft.

Sindsdien ook eigenlijk nooit meer iets aan hoeven doen, behalve moonlight installeren om Ziggo te kunnen kijken. Dat is dan wel wat meer werk....

Heerlijke distro dit!
Sindsdien ook eigenlijk nooit meer iets aan hoeven doen, behalve moonlight installeren om Ziggo te kunnen kijken. Dat is dan wel wat meer werk....
Hoe heb jij dat werkend gekregen? Ik krijg het niet werkend…
Anoniem: 14842 @52673517 december 2016 17:17
Zoeken op Ziggo on Ubuntu.
Zie deze link: https://cuic.unigarant.nl:8444/cuicui/Main.jsp .

Verder heb ik via het software center wat dingen met Wine (Wine moonlight/pipelight ofzo). Gewoon ff proberen :D
Die link geeft:
Server not found

[Reactie gewijzigd door 526735 op 22 juli 2024 17:43]

unigarant.nl is een site van een verzekeraar, niet een plek waar je een Ziggo app op verwacht.
https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=95118.0


https://forum.ubuntu-nl.org/index.php?topic=95118.0

De link die im gebruikte kan ik niet meer vinden. Strekking is het zelfde.
Speciaal een account op Tweakers gemaakt om hierop te kunnen reageren :) :

Ik gebruik(te) hiervoor Pipelight. Waarom de (te)? Ik las net dat Pipelight ophoudt met bestaan, omdat de API plugin structuur van Firefox op de schop gaat. :(

Ik heb mijn huidige installatie getest, en ik kan nog steeds gewoon op Linux/Firefox naar ZiggoGo kijken, dus als je wilt kun je dit proberen.
Niet sinds februari hoop ik. Want toen was er een probleem met een ISO backdoor.
Ik had Mint op een traag netbookje staan (Asus Eee PC), wat de enige manier was om er nog wat productiefs mee te kunnen doen, in mijn geval surfen en typen. In zo'n geval is iets als hardwareondersteuning niet zo'n heikel punt en voldoet Mint prima.
Anoniem: 834683 17 december 2016 20:04
Linux Mint draait hier als een lier op een Asrock Extreme 4 - Intel Core I7 - 16 GB RAM 2400 - SSD Samsung 600 / 128.

Mijn beste ervaring in 20 jaar tot op heden, :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 834683 op 22 juli 2024 17:43]

Draait ook prima op een pentium 4. Wat had je dan verwacht met een 1337 i7 proc?
Mint draait hier al een paar jaar op een extra laptopje die mijn vriendin (digibeet) gebruikt en nog nooit problemen mee gehad.

Wat betreft updating:

Upgrade instructions:

If you are running the BETA, click the refresh button in your Update Manager and apply any outstanding level 1 updates.
It will also be possible to upgrade from Linux Mint 18. Upgrade instructions will be published later this month.
Sedert ik volledig afgestapt ben van Windows is dit mijn hoofdbesturingssysteem. Vroeger had ik nog dual-boot, maar Mint is (voor mij althans) ondertussen zo goed geworden dat mijn nieuwe pc een single-boot is met uitsluitend Mint. Zelfs de Windows 10 die bij mijn nieuwe pc geleverd werd heb ik weggeformatteerd. Mint draait hier als een zonnetje op mijn nieuwe hardware, zonder gedoe van drivers of extra configuratie. Alles werd onmiddellijk correct herkend en ingesteld en met 8gb ram is hij ook nog eens supersnel. Blij dat ik eindelijk compleet van die spyware aka Windows verlost ben.

[Reactie gewijzigd door Mr777 op 22 juli 2024 17:43]

Voor diegene die liever Mint KDE hebben, vooralsnog raad ik aan om de 17.3 te gebruiken. 18 heeft een nieuwe KDE versie. Hij werkt wel, maar heeft naar mijn gevoel iets te veel kinderziekten.

Voor de verdere rest gebruiker van Mint 17.3, tevreden gebruiker hier.
Gebruik inmiddels al een aantal jaar Mint op verschillende systemen, dual boot met Windows. Heb het lang als main OS gebruikt, nu ivm werk en specifieke software W10 meer dan Mint op mijn eigen systeem.
Mijn oude laptop draait op Mint wat de snelheid enorm ten goede komt. Het is dusdanig stabiel en eenvoudig in gebruik dat zelfs mijn moeder met die laptop overweg kan, en die heeft echt 0 kennis en kunde wat betreft computers. Aan/uit, mailtje en "iets opzoeken", nooit problemen.
Perfect systeem.

Werkt ALTIJD en out of the box. Geen gezeur met drivers, updates etc. Het werkt gewoon.
Al meer dan 10 jaar (eerst ubuntu, daarna Mint) mijn vervanging voor windows.

Werkt gewoon en 10x sneller.

thx Mint Makers ! :-)
Toen Mint 18 uit kwam gaf men aan dat er geen dringende redenen waren om te upgraden vanaf 17. Toch geprobeerd, dan blijkt Avidemux niet meer in de software bibliotheek te zitten.

17 werkt prima, maar, zoals hierboven al aangegeven, niet zonder probleempjes. Het videobeeld in Skype op zijn kop. Niet goed te krijgen, installatie kapot.

Dan wil je caps lock uitschakelen, tientallen handleidingen op het internet te vinden. Een vinkje op tabblad bij de toetsenbord instellingen. Alleen dat tabblad zit niet meer in 17. 8)7

En als ik mijn laptop dicht doe gaat de boel op donker en op slot en kom je er niet meer in. Overkomt mij niet alleen.

Dit soort flauwekul kan en mag niet gebeuren bij een zichzelf respecterend operating system.
Ik kan mensen dit niet met goed fatsoen als alternatief aanbieden.
Heb gemerkt dat Linux Mint 18.x niet goed functioneert op Asus-hardware tot nu toe.
ALTIJD problemen met netwerk, interface, of andere algemene dingen.

Linux Mint 17.3 werkt wel nog goed natuurlijk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.