Software-update: Media Portal 0.2.2.0

Media Portal-logoVoor mensen die geen beschikking hebben over Windows XP Media Center Edition of een alternatief ervoor zoeken, biedt Media Portal misschien een uitkomst. Met dit programma kan een gemiddelde machine met Windows XP omgetoverd worden tot een waar mediacenter, inclusief alle mogelijkheden. Zo kan er vanuit Media Portal naar muziek geluisterd worden, video's bekeken worden en is het ook mogelijk om tv-uitzendingen op te nemen. Inmiddels is Media Portal aanbeland bij versie 0.2.2.0. Sinds de voorgaande versie zijn de volgende veranderingen doorgevoerd:

Changes:
 • Many GUI and skin improvements for more smoothness including some nice animations. (new recorded tv look, changed font, "watched" status, ...)
 • New thumbnail handling with configurable quality & size options. Relying on locally cached thumbs MP should work much smoother especially in the music part.
 • A completely re-written Home-Menu-Control offering skinners more flexibility.
 • A completely re-written Powerscheduler
 • being fully event driven now.
 • Music visualization support via MP's bass engine. Use lots of free Sonique visualizations with MediaPortal!
 • The new lightning fast music tagreader supporting many more filetypes and tag fields.
 • A Last.fm radio stream plugin allowing to listen to your personal radio, love, ban or even skip tracks! (Audioscrobbler plugin needed)
 • BASS supports Steinberg VST and Winamp plugins (experimental!)
 • More easily sort your TV channels like you're used to with music playlists
 • The Sudoku game has a highscore mode now
 • Many fixes to bring the MyBurner plugin up to date
 • including DVD support
 • A Dreambox TV plugin including its EPG
 • Clickfinder supports the new 5.2 release (pls set "usedatabasedate" to >yes<)
 • Some Web-EPG grabbers have been added / improved
 • New autocropper plugin based on live picture with subtitle support
 • Ability to deactivate unnecessary zoom modes[break]
  Media Portal screenshot (resized)
 • Versienummer 0.2.2.0
  Besturingssystemen Windows XP
  Website MediaPortal
  Download http://prdownloads.sourceforge.net/mediaportal/MediaPortal_0.2.2.zip?download
  Bestandsgrootte 30,24MB
  Licentietype GPL

  Door Marco Hordijk

  27-12-2006 • 01:16

  31 Linkedin

  Submitter: achappey

  Bron: MediaPortal

  Reacties (31)

  Wijzig sortering
  Ik gebruik MediaPortal nu ook al een jaar of 3 elke dag. MCE en Vista MCE verbleken bij de functionaliteit. Vista MCE heeft wel een mooiere interface. Daar wordt voor MediaPortal ook aan gewerkt. De effecten die nu nieuw zijn toegevoegd aan MEdiaPortal zijn direct vanuit XBMC geport. Als je wil zien wat hier mee kan kun je het beste ProjectMayhem III als skin gebruiken, naar mijn persoonlijke mening.

  Een van de grote voordelen aan MediaPortal (die mij in eerste instantie voor MediaPortal hebben doen kiezen) is de mogelijkheid om muziek en films op filename te browsen en spelen. In Microsofts oplossingen is het alleen mogelijk om je muziek via de ID3 tag te benaderen. Wat er dus voor zorgt dat muziek die niet goed of niet getagged is niet gevonden kan worden.

  Verder kunnen coverart en songtexten direct vanuit mediaportal worden binnengehaald van internet en is de PVR functionaliteit (met de geintegreerde TVengine2) super. Zodra je het voor elkaar hebt om je TVguide binnen te halen is het opnemen en plannen van opnamen zo makkelijk als het maar kan worden. Verder wordt er door geen enkele andere PVR zo veel hardware ondersteund.

  Ik noem maar een fravtie van de mogelijkheden.
  Denk aan....
  - Uitzending gemist plugin
  - Direct DVD's en CD's branden (geimplementeerd maar nog wel in ontwikkeling)
  - Last.FM Radio (geweldig!)
  - Youtube, Google video, Metacafe, etc. plugin
  - Super eenvoudig alle gesharede media op een netwerk gebruiken
  - Nog een heleboel meer plugin (zie forum en frontpage)
  - Eigen inbreng! Als je iets toegevoegd of veranderd zou willen zien kun je dit zelf schrijven of voorstellen op het forum. De meeste realistische ideen worden ook daadwerkelijk doorgevoerd in (in eerste instantie) de SVN versies en later in de stable.


  edit: Houd wel in je achterhoofd dat MediaPortal tot versie 1.0 beta software is! Het is eigenlijk gewoon hardstikke stabiel, maar niet foutloos. Ik gebruik zelf altijd de laatste SVN (snapshot van de allerlaatste toevoegingen) en help door zo veel mogelijk bugreports te doen. Eigenlijk heb ik hiermee zelfs maar zelden echt lastige problemen. Maar wel altijd de laatste features!
  ok ik ga het nu zeker proberen, nadat ik lees dat MediaPortal ook Muziek bestanden kan sorteren op filename ben ik overtuigd :D
  Ik heb nu 2 maanden MCE2005 gebruikt en helaas moest ik toevallig gisteren mijn pc formatteren omdat dezelfde MCE2005 niet meer wilde opstarten.

  Na de herinstallatie van MCE2005 op een aparte partitie, wil het niet meer lukken. Tijdens de installatie vraagt het aan het einde om de service pack 2 cd maar de bestanden die de install nodig heeft vind ie niet hierop wat resulteert dat de installatie goed eindigd maar er vele elementen niet geinstalleerd worden in MCE2005. Ik snap er niks van. Dit terzijde ben ik nu dus opzoek naar een alternatief voor MCE die gewoon draait onder XP Pro zonder een apart OS te installeren.
  Hoeveel verschil MCE met MP eigenlijk? Ga hem straks maar eens proberen... :D
  Als je bedenkt dat een developer van MCE zelf MP aanraad wanneer je TV kaart niet word ondersteund door MCE kan je wel aannemen dat het niet slecht is :P
  Dit is een bekende fout, de vraag naar XP SP2 betekent gewoon dat je de 2de MCE cd er moet in plaatsen (MCE2005 bestaat uit 2 cd's, de 2de is een 100-200MB). Hierop staan alle MCE onderdelen, deze kunnen ook later geinstalleerd worden.
  Dus je kunt met CD2 MCE installeren onder je huidige XP OS?
  Hoe verhoudt MP zich tot GBPVR?

  Jaren geleden heb ik MP eens geinstalleerd; het was toen ontzettend traag. Ik ben toe overgestapt naar GBPVR (helaas geen open source, maar wel gratis).
  Met GBPVR kun je vanaf een andere PC opnames inprogrammeren (via browser interface); ook haalt GBPVR de PC automatisch uit de slaap of standbymode als het tijd is om iets op te nemen.
  Als post engine gebruik ik comskip voor het skippen van commercials. Dit alles werkt erg stabiel.

  Wie kan mij vertellen in hoeverre dit alles ook met MP mogelijk is?
  1) MP is stukken sneller nu.
  2) MP heeft een browser interface (via een plugin als ik me goed herinner, gebruik het zelf niet)
  3) MP heeft al erg lang de powerscheduler die dat voor je doet en weer terugbrengt in hibernate/standy, etc.
  4) MP heeft een plugin voor het editten van video (oa dus voor commercials eruit te knippen)
  De nieuwe TV Engine v3 biedt ook Comskip ondersteuning :)
  Als ik MediaPortal alleen wil gebruiken voor het afspelen van MP3 en bekijken van foto's (JPG) op een TV kan ik dan volstaan met een oude Pentium III met 256 MB RAM?
  (Ik heb dus geen TV kaart)
  Dat zou wel moeten lukken ja, maar waarom gebruik je dan niet gewoon Windows Media Player en de dia-voorstelling wat Windows standaard bezit? Of doe je het voor het Pimpy uiterlijk? :P
  De meeste "normale" players zijn niet prettig te bedienen vanaf een TV. Ik heb het een tijd gedaan, met large fonts en zo, maar ik zoek dus iets beters. En een alles in 1 oplossing is natuurlijk wel zo fraai.
  Je hebt minimaal een DirectX 8 videokaart nodig met minimaal 64MB geheugen. Beter nog is een kaart die DirectX 9 ondersteund, minder processorbelasting.

  Ik heb MediaPortal een jaar of 3 geleden gedraaid op een PIII 1Ghz met 512MB ram en een 64MB DirectX8 videokaart. Dit werkte toen redelijk, maar was niet snel genoeg om probleemloos films te kijken. Nu zal dat nog zo zijn en zal het, mits de animaties uitgeschakeld worden, misschien zelfs nog wat beter draaien omdat de boel wat meer geoptimaliseerd is.
  Ik draai deze versie 0.2.2.0 en voorgaande versies al meer dan een jaar op een oude laptop, specs:
  P3 933, 384 MB ram, GF2Go videokaart.

  Moet zeggen dat alles gewoon goed werkt. Ik kan DVD's, Divxen en Xvids probleemloos afspelen. Zelfs met 5.1 geluid over de ingebouwde SPDIF.

  Ik ben er erg enthousiast over iig, een mooi doel voor mijn laptop.
  Dat kan wel, maar MP is niet echt een geweldig programma voor mp3 werk, de database is nogal traag en het neemt heel veel geheugen in dus op een oude P3 met weinig geheugen zal het ws erg log zijn. Je kan beter iets als JRiver gebruiken, dat is een "normaal" mp3/library programma a la iTunes/WMP/Winamp/Amarok/etc maar het heeft een TV skin (grote letters, AB support)
  Ik heb een Medion PC (MD8083) met een Medion TV Tuner 7134 MK 2/3. Helaas werkt MP daar kennelijk niet mee: "Starten van timeshifting mislukt. Unable to create graph"
  Dit terwijl Power Cinema wel gewoon TV afspeelt.
  Heeft iemand voor mij een tip waardoor ik MP wel kan gebruiken, want ik vind het een erg mooie toepassing...
  http://wiki.team-mediapor...o_natively_supported_list
  en om te controleren of je kaart ondersteund wordt is er ...
  http://wiki.team-mediaportal.com/Supported_TVCards

  Je kaart is overigens gebaseerd op een Philips chip die geen hardware encoding ondersteund. Niet de meest ideale kaart, al zal hij best beeld geven.
  Hoi Bram en andere lezers,

  Ik snap er niet veel van... je moet toch wel een behoorlijke techneut zijn om de informatie te verzamelen om je kaart aan de praat te krijgen. Dat is voor mij een paar stappen te ver. Is er een andere manier? Een algemene kaart of zo die werkt?
  Wanneer ik een nieuwe kaart moet 'inhangen' is dat tevens voor mij het einde van MP. Dat zou toch jammer zijn...
  Wie helpt me verder?
  Het komt eigenlijk niet vaak voor dat een kaart nog niet ondersteund wordt. Maar een andere kaart kopen is geen slecht idee, krijg je geen spijt van.
  Hier heb ik er twee van. In totaal gebruik ik drie kaarten.

  http://www.mycom.nl/Produ...nTV-PVR-150MCE/86385.aspx
  Ik zie dat er een plugin voor een Dreambox in het pakket zit.
  Heb het gelijk geprobeerd met een DB 7025 maar er worden geen kanalen gevonden.
  Is er iemand met een oplossing voor dit probleem?
  Ik heb erg goede ervaringen met de support van het Media Portal Team, vooral de forums

  http://www.team-mediaportal.com/

  Misschien kun je daar je vraag een stellen.. (ik heb helaas geen antwoord)
  MediaPortal is echt stukken beter dan MCE. Vooral 0.2.2.0 t.o.v. zijn voorganger is weer beter. Wat ik vooral mooi vindt is dat van de zaken die je gezien hebt de tekst grijs wordt dus je weet precies wat je gezien hebt en wat niet.

  Dat is soms toch wel handig :)
  Ik heb een jaar zitten aanklooien met een FireDTV DVB-S onder MediaPortal om satelliet tv te kunnen kijken. Een paar maanden geleden kwam de fabrikant van de FireDTV eindelijk met drivers voor MCE en sindsdien ben ik overgestapt naar MCE.

  Wat een verademing.

  Het werkt nog niet helemaal perfect maar vergeleken met de niet aflatende ellende onder MediaPortal is MCE drie klassen beter. Het werkt sneller, de tv gids werkt gewoon, het geluid loopt meteen synchroon met het beeld zonder dat je eerst moet pauzeren, hij kan dvd's afspelen (die werden vanaf een bepaald moment niet meer gevonden door MP) en het systeem crasht niet voortdurend. Bijzondere features interesseren met niets zolang ik niet op een normale manier tv kan kijken. Ik heb zelden een stuk software gebruikt dat zo problematisch werkte als MediaPortal.

  Ik wens de MP-developers veel succes met hun project en hoop dat het ooit een volwassen product wordt, maar als het niet werkt dan heb ik er niks aan.
  Op 1 of andere manier update de TV gids niet met nieuwe gegevens. (Essent).
  Heeft iemand hier ervaringen mee?
  k heb WebEPG ( WebEPG-conf.exe in root dir ) geconfigureerd en heb mijn WebEPG directory gebackupt. Die hoef ik alleen terug te zetten bij een reinstall en WebEPG.exe als sceduled task in windows to te voegen en mijn EPG wordt elke nacht netjes binnengehaald van tvgids.nl :).
  Werkt beter dan de XMLTV optie die je tegenkomt in de MP configuratie.

  Op het forum zal vast een boel meer informatie over WebEPG staan.

  edit: Ik heb mijn WebEPG directory even geupload voor je. Die is geconfigureerd voor Essent Den-Bosch. Om je EPG de data weer te laten geven moet je zorgen dat de chanelnames in WebEPG-conf overeen komen met de namen van de TV kanalen.

  http://www.kraak-forum.nl/remote/WebEPG.rar
  Eens even installeren, mijn versie draait tochalweer vanaf vorig jaar.

  Erg handig programma, ik gebruik ook xp MCE, maar dit is toch fijner kwa opensource.
  Makkelijk plugins maken/vinden.
  En natuurlijk lekker gratis, plus avi ondersteuning :D.
  MediaPortal draait nu al meer dan 3 jaar op mijn htpc en ik ben er zeer tevreden over.
  Via de configuratie kan je alle mogelijke instellingen wijzigen waardoor het wat tijd in beslag neemt voordat het helemaal naar je zin staat. Eenmaal de configuratie doorlopen heb ik geen problemen meer gehad.

  Het is een volledig nieuwe manier van tv kijken met met de vele plugins is er voor elk wat wils.

  Prachtig programma, voor de twijfelaars: zeker proberen !

  Lukt het niet, stel je probleem in het forum....

  Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

  Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

  Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.  Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


  Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

  Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
  Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

  Tweakers maakt gebruik van cookies

  Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

  Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

  Sluiten

  Toestemming beheren

  Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

  Functioneel en analytisch

  Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

  janee

   Relevantere advertenties

   Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

   Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

   Ingesloten content van derden

   Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

   janee