Software-update: Winamp 5.31

Winamp logo (60 pix) Vandaag is versie 5.31 van Winamp uitgekomen. Winamp is in verschillende varianten te downloaden. De Lite-versie speelt alleen muziekbestanden af, terwijl er met de Full-versie ook videobestanden kunnen worden bekeken, er naar webradio-uitzendingen kan worden geluisterd (SHOUTcast) en kunnen er ook cd's mee worden geript. De Pro-versie tenslotte kan ook bestanden coderen en cd's branden. Voor deze features moet echter wel betaald worden. Het changelog van deze release laat de volgende veranderingen zien:

New:
 • [in_cdda] CD Text reading support (with sonic engine enabled)
 • [in_flac] Nullsoft FLAC Decoder
 • [enc_flac] Nullsoft FLAC Encoder
Improved:
 • [ml_disc] Smarter tagging when ripping tracks
 • [in_cdda] Better CD metadata
 • [in_mp3] support for reading ID3v2.4 per-frame unsynchronization
 • [in_mp4] HTTP streaming support
 • [in_wave] HTTP streaming support
 • [in_wm] follows 24bit/mono/surround playback setting
Fixed:
 • loading folders via playlists
 • Shortcut icons for multi-user installations
 • Thinger icons for old wa3 skins (filereader.w5s missing)
 • truncated text in version history
 • handling of shortcuts in folders
 • [dsp_sps] simple pitch and tempo preset (thanks ujay)
 • [gen_ff] System.playFile not working on URLs
 • [in_mp3] seek from end of file
 • [in_mp3] quality issue
 • [in_mp3] random crash when writing ID3v2 tag
 • [in_mp3] incorrect track length on concatenated MP3 files
 • [in_mp3] gapless glitch
 • [in_mp3] maximum number of redirects raised to 3 to allow playback on some podcasts with crazy php scripts
 • [in_mp3] lyrics3 security vulnerability (thanks iDefense)
 • [in_mp3] ultravox security vulnerability (thanks iDefense)
 • [in_mp3] seek problems on files with multiple id3v2 tags
 • [ml_disc] ripping discs with international titles
 • [ml_local] breaks 'always on top' for other programs
 • [ml_local] 'Use Library title information for Playlist Item Formatting' not being followed
 • [ml_local] track number showing as 4294967295 in title
 • [ml_playlists] memory leak
 • [ml_pmp/pmp_ipod/pmp_usb] 'no disc in drive' error message
 • [out_ds] logarithmic/hybrid volume control
 • [pmp_p4s] crash on 0-length tracks
 • [pmp_usb] bad xml writing
[break]De volgende downloads zijn beschikbaar:
*Winamp 5.31 Lite
*Winamp 5.31 Full
*Winamp 5.31 Pro (geen freeware)[break]
Winamp 5.3 screenshot
Versienummer 5.31
Besturingssystemen Windows 9x, Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista
Website Winamp
Download http://www.winamp.com/player/free.php
Bestandsgrootte 6,23MB
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

25-10-2006 • 21:44

28 Linkedin

Submitter: SithWarrior

Bron: Winamp

Reacties (28)

Wijzig sortering
[in_flac] Nullsoft FLAC Decoder
Ze zijn goed bezig! M'n favoriete lossless bestandsformaat wordt nu ook ondersteund zonder een extra plugin te moeten installeren :)

Voor meer informatie: http://flac.sourceforge.net/
Offtopic, maar het is alleen zo jammer dat bijna alles in mp3 is. Flac en ogg zijn beide superieur, maar worden weinig ondersteund door mp3-spelers enzo. Wat dat betreft is mp3 ook gewoon een begrip geworden. Meeste mensen weten niet eens wat een codec is.
Weet je, vanuit een (luister)technisch oogpunt heb je gelijk, maar vanuit eenpractisch oogpunt bezien maakt het geen fl*kker uit of je muziek in mp3, ogg of flac aanbiedt. De meerderheid hoort het verschil toch niet, zeker bij de gemiddelde kwaliteit van de koptelefoon danwel pc-speaker die de consument gebruikt. En dus zal de populariteit van mp3 als bestandsformaat nog jaren onaantastbaar blijven.
Mijn god, die flac-plugin is nog wel zwaar buggy, moet ik zeggen. Nu al (na 30 minuten gebruiken) 4x gecrasht en 2 foutmeldingen :( Hopen dat v5.32 snel zal volgen....
Is dat voor decoderen (afspelen) of voor encoderen? Voor decoderen hebben ze de gebruikelijke library gebruikt en zou het niet buggy mogen zijn. Als het dat toch is dan is dat waarschijnlijk zo opgelost.

Voor encoderen hebben ze de nog heel jonge en experimentele 'Flake' encoder gebruikt, iets wat ik zelf niet heel verstandig vind persoonlijk.
klopt dit viel mij ook meteen op.

FLAC is niet zo`n bekend bestandsformaat bij velen. En WinAmp heeft er niet diect ondersteuning voor.

Voor veel Windows gebruikers is het dan ook vrij onbekend.
Wow, CD Text lezen... nu al? :P
En nog wel de engine van een programma dat ik voordat het kapot geconcureerd werd door o.a. winamp en mp, het beste op de 'markt' (keihard gedownload zonder er ook maar iets voor te hoeven betalen) vond ervoor gebruikt ook :)
Winamp is echt met een forse inhaalslag bezig. Allemaal zaken die ze eigenlijk al lang hadden moeten hebben om een beetje mee te komen stoppen ze er even in twee maanden in. :D
Is het niet dat Winamp dat sowieso al kon,maar nu ook als de sonic engine aanstaat?
WinAmp gebruikt hier 21,1 MB aan geheugen. Dit lijkt me best veel voor een "simpele" audio speler. Is dit normaal? Nu heb ik het geheugengebruik van vorige versies niet in de gaten gehouden, maar het lijkt me toch buitensporig veel...
Zet eens de modern skin uit en gebruik alleen de classic. Verschil merk je meteen. Ik vind het niet zo heel erg dat er wat geheugen gebruikt wordt. Vooral op mijn computer boeit het me niet, kheb toch 3 gig er in zitten. Pagefile uit en gaan. Toch vreemd dat er 'virtueel' geheugen gebruikt wordt, iig wordt weergegeven in taakbeheer.
Op mijn laptop heb ik een gig en daar houd ik meestal nog meer dan de helft van over (kheb nu bijna 600 mb vrij). Pas als ik echt zwaardere dingen ga doen, dan pas moet het geheugenzuinig zijn. Winamp gebruikt bij mij op de laptop nu 9 mb normaal geheugen en 46 mb virtueel geheugen. Ga ik naar de classic skin dan verandert dat nogal. 17 mb normaal geheugen, 32 virtueel. Hmm, misschien dat de modern toch niet zo veel vraagt dan men denkt (of wel, weer terug naar modern is het normaal 34, virtueel 48. Waar komt het toch allemaal vandaan?).
Nog vreemder, nieuw nummer en weer terug naar 9 mb, classic blijft zoals het was.

Toch wel lekker dat ze automatisch FLAC ondersteunen nu, helaas voor mij neemt het meer ruimte in dan mp3. Ik heb nu al een beetje tekort schijfruimte, voornamelijk omdat ik veel dvd's download, en elke gig is mooi meegenomen. Een extra hdd is een optie, maar die heb ik er al bij gezet en zit ook al tot de nok toe vol. Maar ach, ik ben weer te veel off topic bezig.

Conclusie geheugengebruik: Modern gebruikt dus bij mij iig minder geheugen dan classic dat doet. Vreemd eigenlijk, dit zou andersom moeten zijn. Naja, ik verzin het niet.
Sowieso maakt het ook verschil of je Winamp open hebt staan of gminimaliseerd in je taakbalk en/of tray, het laatste is natuurlijk zuiniger ;).
Ik sluit me bij de berichten hierboven aan!

Ik heb sinds kort ook FLAC 'ontdekt'. Dat wil zeggen: In de loop der jaren ben ik zo'n beetje genoegen gaan nemen met MP3 (wat 90% van de tijd ook prima voldoet, indien de juiste encoder en settings!).

Echter, sommige muziek MOET je gewoon lossless hebben. Ik begon me op een gegeven moment bij sommige muzieksoorten toch wat meer aan mp3 te ergeren, vooral sinds de audio-dvd's, DTS-audio cd's, etc. met hun 24 bit en 96 khz. support dat audio nog zuiverder maakt dan een lossless cd al is.
Op het moment dat je de audio zo perfect wilt hebben zou ik het gewoon bij het orgineel houden.. Verder speel ik dat soort dingen niet op mijn computer af.

Maarja, als je een mediaspeler ontwikkelt dan kan het natuurlijk geen kwaad om zo'n codec te integreren.
FLAC heeft natuurlijk dezelfde kwaliteit als het origineel, het is alleen fors kleiner.
Het mooie is dus dat FLAC (mits goed geript natuurlijk, dus niet op 40 speed in je hakkietakkiebrandertje) een bitperfecte replica van je origineel opleverd, en dan ook nog een lossless gecomprimeerd zodat je weer wat ruimte wint. Dat tags (artiest, genre, naam, etc) het leven ook nog eens stukken makkelijker maken, sprekt voor zich.

Als je ervoor zorgt dat je een beetje fatsoenlijke geluidskaart+versterker(+evt. DAC) hebt, waar je bij voorkeur e.e.a. digitaal de geluidskaart uitvoert (ook hier moet je goe opletten dat je een kaartje hebt die dit doet zonder de bits aan te raken, dus Creative, Trust, etc vallen af) dan heb je een opstelling die niet onderdoet voor een mooie CD-speler. En het is natuurlijk 100x gemakkelijker al je muziek op schijf te hebben, in een oep en een scheet stel je allerlei playlists samen die gewoon niet mogelijk zijn met een CD-speler.

En het is ook nog eens makkelijk backuppen.

FLAC, ik ben al jaren over, en ik ga nooit meer terug :)
[in_mp3] quality issue
Vreemd, ik was in de veronderstelling dat de mp3 decoder inmiddels volledig bugfree was.
Het zal wel iets te maken hebben met het volledig omgooien van de decoder naar 24/64 bits voor de vorige versie.
Flac is geweldig.
Als je eens hele dag je mp3speler luistert en savonds een audioCD uit begin jaren 90 of daarvoor pakt, en die in je stereo stopt, nou ik schrok echt. Wat een verschil in geluid!

Een poos geleden vond ik de cd van Space Jam, voor de lol even op mn discman gezet en woow wat een geluid!
Met FLAC heb je een formaat waarbij je die kwaliteit gewoon behoudt. En in combinatie met EAC kun je ook oude beschadigde cdeetjes omzetten naar Flac.
Naar Flac encoderen gaat ook sneller dan naar mp3 ofzo.

en als ik het op mn mp3speler wil zet ik Flac gewoon om naar Ogg of Mp3... zo gebeurd.
Als je die transcoding plugin van Winamp uit het Winamp Essentials pakket haalt kun je Winamp het transcoden van FLAC naar MP3 ook nog automatisch laten doen.
Moet je nog steeds systeem admin zijn om winamp te kunnen gebruiken?
Nee, ook een van die al jaren slepende minpunten die ze eindelijk hebben opgelost. Je kunt nu bij de installatie (zeg ik uit m'n hoofd) aangeven dat je een multi-user installatie wil.
Ze zijn wel goed bezig, bij de vorige update 24bits support en nu standaard FLAC ondersteuning (niet dat die plugin downloaden nou zoveel werk was). Nu nog de WLM now playing plugin implenteren :Y).
[in_flac] Nullsoft FLAC Decoder
Nu nog APE ondersteuning en alle populaire lossless codecs worden ondersteund :).
en jawel, een nieuwe versie van CuePlayer installeren en het werkt weer voor winamp 5.3x

Download is hier te vinden
http://etono.cplusplus.se/cueplay/downloads.xml

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee