Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 163 reacties, 302.688 views •

Nog meer muziek

Wat tijdens de scène onder water voor het eerst opviel, was dat er muziek klonk tijdens de duik. Geen songs uit een autoradio, maar speciaal voor de game gecomponeerde achtergrondmuziek. Je zult het vaker horen, eigenlijk steeds als het ergens spannend dreigt te worden. Waar in voorgaande delen alleen muziek te horen was als je in een voertuig zat, wil Rockstar nu vele bijzondere gebeurtenissen in de game ondersteunen met bijpassende sfeermuziek. Al zijn ook de vele radiozenders waar je op af kunt stemmen als je in een voertuig zit natuurlijk nog gewoon aanwezig.

Preview Grand Theft Auto V

Daarmee heeft Rockstar genoeg vernieuwing ingebouwd. De drie hoofdrolspelers met elk hun eigen verhaallijn maken het spannend genoeg. Al roept dat tegelijk wat vragen op. Wat als je bijvoorbeeld Michael maar saai vindt en enkel met Trevor en Franklin op stap wilt? Daar heeft Rockstar over nagedacht. Zo worden de drie achter elkaar geïntroduceerd. Je start met Michael en het duurt even voor je Franklin leert kennen en met hem als repo-man op stap gaat. Pas nadat je de voordelen van de driving skills van Franklin hebt leren kennen, komt Trevor in beeld en leer je de voordelen die hij met zich meebrengt. Dat is ook hoe Rockstar probeert te voorkomen dat je een van de drie minder aandacht geeft. Elk van de drie heeft zijn sterke kanten en dat moet ervoor zorgen dat je alle drie evenveel aandacht geeft.

Voorlopige conclusie

Wat we hebben gezien van Grand Theft Auto V zag er vooral veel mooier uit dan wat we van de voorgaande games kennen. De wereld is veel gedetailleerder, terwijl de kleurrijke, haast comic-achtige stijl gebleven is. Dat wil niet zeggen dat alles glimmend en mooi is. We zagen ook wat vervallen delen van de stad, en ook de ellende daar is beter in beeld gebracht dan ooit. Van de geheel vernieuwde besturing hebben we helaas nog niet mogen proeven, maar dat Rockstar de besturing op de schop heeft genomen, maakt ons al enthousiast. Het was het grootste minpunt in de voorgaande games. Verder bouwt Rockstar wat nieuwe gameplay-elementen in. Dat is natuurlijk altijd gewaagd, maar voorlopig worden wij er alleen maar enthousiast van. Dat je dit keer drie hoofdrolspelers hebt kan verwarrend zijn, maar het zorgt er hopelijk voor dat er vooral heel erg veel te beleven valt in de game. In Los Santos komt dat vast wel goed; in de steden van GTA is altijd veel te beleven. We zijn echter vooral benieuwd naar de avonturen die we buiten de stad gaan beleven. Daarvoor heeft Rockstar gekeken naar de random events van Red Dead Redemption, en dat lijkt een slimme zet. De game zal ook in multiplayer te spelen zijn, al hebben we van dat deel van de game nog niets kunnen zien. Maar ook zonder multiplayer-gedeelte is Grand Theft Auto V al dermate veelbelovend dat de titel hoog op ons verlanglijstje staat.

Titel Grand Theft Auto V
Box Grand Theft Auto V
Platform Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Rockstar North
Uitgever Rockstar
Releasedatum 2013

Preview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto VPreview Grand Theft Auto V

Laagste prijzen voor: Grand Theft Auto V, PlayStation 3
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

All4games

Score: 4

€ 30,83

€ 30,83

Kostenoverzicht

Productprijs € 30,83
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 30,83
Bekijk

MyCom

Score: 4.5

€ 39,99

€ 39,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 39,99
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 39,99
Bekijk

dixons

Score: 4.5

€ 39,99

€ 39,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 39,99
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 39,99
Bekijk

Bol.com

Score: 3.5

€ 39,99

€ 39,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 39,99
Pakketpost (vanaf 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 39,99
Bekijk

Media Markt

Score: 2.5

€ 39,99

€ 39,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 39,99
Pakketpost vanaf 1.95 € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 39,99
Bekijk

Laagste prijzen voor: Grand Theft Auto V, Xbox 360
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

All4games

Score: 4

€ 30,83

€ 30,83

Kostenoverzicht

Productprijs € 30,83
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 30,83
Bekijk

MyCom

Score: 4.5

€ 39,99

€ 39,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 39,99
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 39,99
Bekijk

dixons

Score: 4.5

€ 39,99

€ 39,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 39,99
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 39,99
Bekijk

Bol.com

Score: 3.5

€ 39,99

€ 39,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 39,99
Pakketpost (vanaf 20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 39,99
Bekijk

Media Markt

Score: 2.5

€ 39,99

€ 39,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 39,99
Pakketpost vanaf 1.95 € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 39,99
Bekijk

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deGrand Theft Auto V


Door Paul Hulsebosch

- Redacteur games

Paul is de oudgediende van de redactie en schrijft al sinds 1996 over games. Eerst voor tijdschriften als PC Zone Benelux, maar door de jaren heen steeds meer voor websites. Na een uitstapje bij een Nederlandse ontwikkelstudio schrijft Paul sinds 2008 voor Tweakers, waar hij zijn voorliefde voor tactische shooters en mmog's helemaal uit kan leven. Al is hij na al die jaren nog nieuwsgierig genoeg om bijna alle nieuwe games uit te willen testen. De nachten zijn nog steeds kort in huize Hulsebosch.

Volg Paul op TwitterVolg Paul op Google+

Reacties (163)

Reactiefilter:-11630158+1112+24+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 7
Gisteren een docu over de Grand Theft Auto serie gezien. De evolutie van de serie wordt daarin goed weergegeven, waar de invulling in deze preview mooi op aansluit

link

De muziek is wat mij betreft altijd ijzersterk geweest. De soundtrack van de eerste GTA staat overigens nog standaard op mijn carkit, net echt O-)
Er staat nog zo'n vast onderdeel van de formule op de tocht. Toen we vroegen of het Wanted-systeem terugkeert in Grand Theft Auto V, moest men het antwoord schuldig blijven. Daar is Rockstar nog niet uit.
Wat is nu GTA zonder Wanted level? Dat is toch een essentieel element wat het spel en het random rondrijden juist zo leuk maakt. Geen vriendinnetjes meer? Erg jammer hoor, dat soort dingen maakte GTA altijd zo leuk, het lijkt allemaal een stuk braver te zijn geworden helaas.
Op www.gtav.net lees ik iets anders:
The classic wanted system will be making a return - with five stars instead of the usual six.

Uit de preview van Kotaku haal ik het volgende:
They make the police encounters sound better, too. In this new game, we can still try to escape the circular zone that flashes on the mini-map when cops come after our malcontent protagonist(s). But, this time, we'll be able to try to hide inside that alarm radius, if we'd like. The cops will use a line-of-sight system, so they won't just magically know where you are. If they have a helicopter in the sky, they'll be able to see plenty. And you'll see them use hand signals to communicate what they're doing.

Dus -volgens mij- hoeven we ons geen zorgen te maken. Sterker nog, het wordt nog beter uitgewerkt dan in GTA IV als bovenstaand verhaal klopt :)
Ik vind 't prima zonder 'vriendinnen', vond het op een gegeven moment erg vervelend in GTA4 dat je verplicht was om geregeld een date te hebben.
Als je dood ging en je respawn bij ziekenhuis was je je wapens toch nooit kwijt alleen deel van je geld? Als je opgepakt werd was je je wapens kwijt.

En bij alle voorgaande delen droeg je toch ook altijd al je wapens met je mee, kon ze toch ook niet ergens opbergen?

Althans bij GTA3 en 4, of laat mijn geheugen me nu in de steek. :D

Edit/
Mijn geheugen liet me half in de steek. Bij gta3(en daarvoor) was wasted hetzelfde als busted(wapens kwijt), maar bij gta4 dus niet, koste alleen geld en je wapens mocht je houden.

[Reactie gewijzigd door mad_max234 op 2 mei 2013 18:29]

Zover ik weer was je ook bij een ziekenhuis bezoek je wapens kwijt... in San Andreas kan je dan wel weer daten met een verpleegster en dan raak je geen wapens meer kwijt na een ziekenhuis bezoek. Dat kan volgens mij ook bij een bezoekje aan de politie met dezelfde methode, maar die date ben ik nooit tegengekomen. Hoe dat precies zit in de andere delen durf ik niet te zeggen.
Je kon sowieso in de oude GTA's (III, Vice, SA) altijd al gewoon een savegame reloaden, deed ik eigenlijk altijd in plaats van verder gaan vanaf het ziekenhuis. Je moest toch opniew met de missie beginnen. (Uitzondering was San Andreas waar je in een handjevol gevallen een autorit kon skippen)

In GTA 4 raakte je geen wapens kwijt als je dood ging (wel als je busted was maar dat kon je voorkomen met resist arrest) maar alleen wat geld, en kon je vaak ook midden in een missie verder gaan zonder er weer helemaal heen te hoeven rijden en dat maakte het dan weer handig. Ik denk dat ze gewoon op die toer door blijven gaan eigenlijk.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 2 mei 2013 20:14]

Wat kijk ik uit naar deze game, heb alle gta's met veel plezier gespeeld. Ik hoop alleen wel dat de pc versie dit keer beter is dan gta IV (slechte port), maar aangezien ze de release date hebben opgeschoven denk ik dat het wel goed komt :) .
@Goman : Ik kijk zeker net zo zeer uit naar deze game. De spelwereld zou behoorlijk groot moeten zijn en lekker vol zitten met allerhande missies.

Wat de spelbesturing aangaat blijft het voorlopig afwachten. De besturing die in Max Payne 3 gebruikt werd vond ik redelijk omslachtig. Ik had er regelmatig moeite mee on de correcte acties (bullet-time etc.) op de juiste momenten te gebruiken. Ondanks dat GTA 5 nog niet af is, hoop ik dat ze de besturing simpel houden en het niet t extreem gaan veranderen.

Dat ze die vriendinnetjes eruit gesloopt hebben is een ware verademing. Hopelijk gaan ze geen mateloos irritante familieleden (zoals in GTA 4) koppelen die je steeds weer moet contacteren om het spel uit te kunnen spelen.

De releasedatum is overigens prima; tot GTA 5 verschijnt kan ik me nog gaan amuseren met "The Last of Us" en "Saints Row 4".
Inderdaad, ik vond GTA 4 juist veel makkelijker besturen dan Max Payne 3... Eigenlijk heb ik nooit wat mis gevonden met de besturing van de GTA serie, op de console dan wel. Op de PC heb ik het nooit gespeeld.

Mooie preview trouwens, het klinkt weer als een topper. Ik vond San Andreas ook het leukste uit de vorige serie dus deze spreekt me meer aan dan GTA 4.

Ik hoop alleen dat deze uit gaat komen voor de nieuwe generatie consoles, dat zou zo'n verschil maken in graphics. Ik vond bij GTA4 de grens eigenlijk al bereikt, bijvoorbeeld in de verte zie je dat hij vrij gauw naar statische plaatjes overschakelt en dat valt gewoon op. Dit lijkt me een prachtige launch game voor de PS4/Xbox 720

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 2 mei 2013 20:07]

Maar als die ook voor next een uitkomt is het toch sowieso gewoon een port van PS3 en 360 en zal die toch zo verbleken bij al de games die wel voor next gen zijn ontwikkeld? Ik kan me vergissen maar ik denk als ze deze game op een deftige manier willen uitbrengen voor next gen ze toch weer een paar jaar zoet zijn.
Nou ze ontwikkelen meestal wel in een hogere kwaliteit dan voor de platformen zelf. De PC versie van GTA 4 schijnt ook beter te zijn qua kwaliteit (zelf niet geprobeerd), en de trailers zagen er ook veel beter uit dan het spel. De pers demo's worden naar verluid ook steeds gegeven op de PC dus blijkbaar hebben ze daar al rekening mee gehouden.

Dus ik denk niet dat het erg veel moeite is om het zo ver te krijgen. Misschien niet op het maximale niveau maar wel beter dan Xbox 360/PS3 niveau.

En eigenlijk hoopte ik dat ze het vanaf het begin al voor de next gen ontwikkeld hadden. Maar omdat de Xbox en PS3 versies nu al definitief aangekondigd zijn, blijkt dat inderdaad niet te kloppen, helaas.
@GekkePrutser : GTA 4 was niet de enige titel waarbij de grafische limitaties van console-hardware zichtbaar werd. Ook Battlefield 3 had hier een handje van. De ergste grafische artifacten heb ik gezien bij de PS3 versie van Crysis 2. Je zag dat de belichting en schaduwen van wolkenkrabbers in de verte niet goed gerenderd werden door de relatief lage "draw-distance". Op het ene moment was het correct verlicht, op het andere moment verscheen er een donkergrijs waas overheen.

Ondanks dat recente spellen allemaal vlekkeloos draaien op de PS3 (met uitzondering van Skyrim - dat behoorlijk last heeft van "frame-drops") wordt het wel een keer tijd voor wat nieuws. Ik hoop hoe dan ook dat GTA 5 vloeiend gaat draaien op de PS3.
Vloeiend draaiend krijgen op een console is nooit een probleem. De ontwikkelaars zullen echter wat in moeten leveren in details, of idd de "draw-distance".

Dit probleem is echter al zo oud als er consoles bestaan, en met framedrops, artifact issues of feilloos te repliceren bugs mag je wel degelijk spreken van "slechte ports", want het team dat de port uitvoerde moet hier ook last van hebben gehad. Vroeger liet men levels/details toen gewoon weg of plakten ze gewoon een plaatje van wolkenkrabbers op de achtergrond :)
Zal een generatieverschil zijn. Ik vond Vice City juist geweldig en San Andreas een trieste ramp die inspeelde op de MTV-kijkers. GTA london zal ook wel niet voor iedereen even leuk zijn. Dat is nou eenmaal het nadeel van een hoofdrolspeler een gezicht en een achtergrondverhaal geven. Mogelijk is dat ook een reden om hier nu drie verschillende types in te zetten... (Marketingonderzoek leidde er ook toe dat het vrouwelijke karakter uit Red Dead Redemption gehaald werd(Je komt haar tegen, zij jatte het paard wat jij moet terugeisen, en maakt alleen maar een babbeltje met je als je het komt halen), en ik gok ook dat er om die reden geen vrouwelijke hoofdrolspelers in GTA5 zitten(Het scheelt tenslotte de helft van de gesproken dialogen)

GTA1, 2, en 3 kon ik mezelf met plezier in verplaatsen. GTA4 pakte juist een kant die zelden bekeken word, de oost-europese crimineel en de russische maffia, en was daarom nog neutraal en leuk om te spelen(hoewel al die "sidegames" van mij er niet echt inhoefden).
Generatieverschil? Aan je nick te zien ben je maar 1 jaar jonger dan ik :)

Ik vond San Andreas juist leuk omdat het zo'n persiflage was op de MTV cultuur en de gang-rappers. De herkenbaarheid maar dan altijd weer op zo'n overdreven manier dat het gewoon grappig is. En verder ook dat er verschillende gebieden in zaten, met nog meer persiflages op Amerikaanse bevolkingsgroepen, zoals de rednecks, de potheads in Orange county enz.

Ik heb weer niets met het maffia fenomeen, vond ook de scarface film of bijv. the soprano's niet leuk. Heb er nooit iets mee gehad vandaar dat die spellen me veel minder lagen.

Van GTA 4 vond ik het hele verhaal nogal deprimerend. Een beetje te realistisch voor mij denk ik. Ik vond the ballad of gay tony DLC (die weer totaal over the top was) dan weer wel erg leuk. Zo hoort GTA te zijn, vind ik. Extreem overdreven, stereotype actie en parodie :)

Maar meningen verschillen natuurlijk. Ik kijk wel erg uit naar deze aangezien ik Los Santos graag weer in een game terug zie, en zo te zien bieden de hoofdpersonen voor ieder wat wils.

Wat de sidegames betreft ben ik het trouwens helemaal met je eens.. Om die reden ben ik ook nooit verder dan een uurtje gekomen in de Saints Row serie omdat je daar verplicht sidegames moest doen voor je met het verhaal door kon (in elk geval in deel 1, de volgende heb ik niet eens meer gekocht).

Wat dat betreft heeft GTA altijd nog wel een goede balans gevonden vind ik, want je kon het allemaal negeren als je wilde en gewoon lekker doorspelen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 5 mei 2013 22:59]

GTA 4 is ook meer dan een half jaar later uitgebracht voor pc en dat was nog altijd een afgrijselijke port...
Maar GtaIV was dan ook de eerste game met de RAGE engine. GtaV is de vijfde game met die engine is dus al een stuk beter geoptimaliseerd. MP3 is hier een voorbeeld van.
Kortom, je hoeft je geen zorgen te maken dat gtaV net zo crap loopt als gtaIV in het begin.
Correctie: Rockstar Games presents Table Tennis, was de eerste game met de RAGE engine. ;)
Leuk artikel, maar een hoop inaccuraatheden. Je kon bijvoorbeeld in de vorige GTA's ook al een stuk of 10 wapens bij je dragen (n van elk type), en het maximaal aantal Wanted-sterren is al sinds jaar en dag 6.
er zijn ook een aantal tegenstrijdigheden als je de preview van GameKings checkt. Daar vertellen ze juist dat wanneer je switcht van personage, dan die personage gewoon verder gaat met zijn 'leven'. Werd expliciet gezegd dat wanneer je iemand in de desert achter laat en je switcht, en je kijkt een uur later weer terug dat je kan zien dat hij weer onderweg naar huis was.

Weet nu niet wie nou precies gelijk heeft. Los hiervan waren er nog meer verschillen in de previews....
Dit heb ik al op meerdere bronnen gehoord, dus ik ga er vanuit dat het klopt dat het personage verder gaat met zijn "leven".
Zoals bij elke GTA versie komt de PC versie later.

Gelukkig wordt dit weer een vette game als ik alle screenshot's en trailer's zie. Ik heb zelf GTA V al voor de PS3 gepre-ordered. En zodra ik hem voor de PC ook kan pre-orderen doe ik dat ook. De PC versie komt vaak 2/3 derde jaar na de PS/Xbox versie.

[Reactie gewijzigd door kevinwalter op 2 mei 2013 22:22]

Heb jij een magische bol of zo?;) Inderdaad, iedere GTA versie is tot nu toe naar de PC gekomen. Maar zeg nooit volmonds "die komt toch wel". LA Noire en Max Payne 3 zijn netjes naar de PC gekomen.

Dit geldt echter niet voor Red Dead Redemption. Het zou zo eens kunnen gebeuren dat dit voor GTA V ook gebeurt. Ik acht de kans nihil dat hij niet komt, maar je weet het nooit met de huidige staat van de gaming industry.

Ik zou pas de vlaggen uit hangen wanneer Rockstar het officieel aankondigt.

[Reactie gewijzigd door ruudvgeleuken op 2 mei 2013 22:26]

Kevin uit 1994. Vr GTA Vice City zijn er meer GTA games uitgebracht... Waarschijnlijk is dit langs je heengegaan, maar in die tijd was jouw ' regel' niet van toepassing.

:r
Volgens mij is dit de zaak sinds de overgang naar 3d ja. GTA3 was ook eerst op de Playstation en daarna pas op de Xbox.

De eerdere GTA's zijn nu zo lang geleden (toen er ook nog geen consoles waren) dat het lastig is om te vergelijken. Maar hij zal heus wel voor de PC komen. Grote kans dat Microsoft wil gaan zorgen voor een Windows 8 of misschien zelfs RT release.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 2 mei 2013 21:32]

Een Windows RT release, haha. Op een ARM processor zonder videokaart. Met GTA 3 kan dat ja, maar waarom denk je dat nieuwe games niet op tablets uitkomen?
Grappenmaker.. "De eerdere GTA's zijn nu zo lang geleden (toen er ook nog geen consoles waren)" 8)7

De 1ste was ook gewoon voor de psx te koop.
http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Theft_Auto_(series)

En voor die tijd waren er ook al tig andere consoles die veel mensen bezig hebben gehouden... zelfs nu is er nog een grote groep collecters en/of gamers die zich ermee zoet houden. ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_console
De eerdere GTA's zijn nu zo lang geleden (toen er ook nog geen consoles waren)
Grapjas. De eerste GTA is in 1997 voor zowel pc als PlayStation (1) uitgekomen.
heck, gta1 heeft zelfs een gameboy port gekregen.
bedoel je twee-derde of 2 a 3? Want dat is dus een maand of 6.
Besturing het grootste minpunt? Ik vond dit toch echt stukken beter dan alle overige free roam games, en vorige delen van GTA. Niet vol gas meer door bochten kunnen maakt het een stuk leuker en echter.
Hier ben ik het zeker mee eens. Maar ik moet zeggen dat GTA IV daarom wel een stuk trager aanvoelde. Het is dus maar net waar je voorkeur naar uit gaat.
Ja ok, maar als ik kijk naar de besturing van Saints Row, True Crime en die andere Sleeping Dogs(?) Dan geef ik toch echt de voorkeur aan GTA4 als we het over besturing hebben.
Dat is zeker waar. Bij saints row the third vond ik de besturing ronduit slecht. Er viel niet aan te wennen. De andere games die je opnoemt heb ik helaas nog niet gespeeld.

Ach, het is al positief dat ze de besturing opnieuw onder handen willen nemen. Zal het wel beter van worden mits ze het niet teveel veranderen natuurlijk. Ik hoop vooral dat ze off-road rijden met bijvoorbeeld een quad wat aanpassen. Hier had ik wel altijd wat moeite mee aangezien het voertuig bij het minste al een 360 maakte.
Ik moet zeggen dat ik zelf de Camera bij het besturen van auto's toch wel gaar vond. Fijn dat ie wat langzamer draaide dan de auto, maar laat in ieder geval zien waar ik heen draai zodat ik kan zien of ik de bocht ga halen of niet. Vooral met achtervolgingen vond ik dat knap frustrerend.
Het spel klinkt geweldig en de structuur doet mij enigzins denken aan Far Cry 3. Het is ook iets wat we waarschijnlijk steeds meer zullen zien; Open werelden waarin je ervoor kunt kiezen om de missies te volgen of het gewoon in de wind gooit en doet wat je zelf wilt. Vroeger of later gaan deze spellen gewoon spelonderdelen vanspellen zoals de sims toevoegen. Waarin je als speler de missies kunt volgen of simpelweg huisje, boompje, beestje gaat spelen en je richt op een baan en opwerken in de maatschappij.

Dat klinkt voor sommige Die-Hard GTA fanaten wat soft maar ik voorzie wel dat er veel mensen zijn die als ze even vast zittne of de missies zat zijn (of gewoon de verhaallijn hebben uitgespeeld) gewoon de spelwereld willen 'beleven'.
Hopelijk kun je bij GTA5 wel gelijk de hele map spelen, is daar nog iets over bekend?

Bij 4 was het volgende gedeelte afgesloten door een brug oid en als je dan geen zin meer hebt in de hoofdmissies of je komt er niet doorheen en je wilt gewoon wat aankloten en rondrijden in de stad dan is het redelijk frustrerend dat je geen toegang hebt tot de hele map. Dat doet dan wel afbreuk aan het gevoel van "de stad/omgeving beleven"
Bij gta 5 is de hele map aan het begin al te spelen. Dus geen bruggen met wegversperringen ofzo meer.
"Zo zagen we tijdens de presentatie kort een wiel voorbij flitsen waar de wapens op zijn geplaatst waaruit je kunt kiezen. Op het wiel was plek voor een stuk of twaalf wapens, met vast ook wat slots voor granaten of andere explosieven. Het menu was weg voordat we er een goede blik op konden werpen."

Dit ken ik van Saints Row!!
En van misschien nog wel tientallen andere shooters. Het is niet bepaald een nieuw concept, alleen wel voor de GTA serie.

Daarentegen zie ik op zich niet zo zeer hoe het een probleem zou zijn als je je wapens kwijt zou raken. GTA 4 had ook behoorlijk wat wapens en daar raakte je ze ook kwijt maar kun je ze ook net zo makkelijk weer terugkopen bij de Ammunation. Als de mods/upgrades van je wapen dan weer gewoon meekomen zie ik geen enkel probleem met het verliezen van je wapens als je gearresteerd wordt net als voorgaande games.
Dit ziet er zo ziek uit, kan niet wachten!

Wel raar dat er staat dat de game op Windows uitkomt. Dit is volgens mij niet waar ook staan de PRE order prijzen en winkels voor Windows er niet bij.
Uiteraard enorm slecht dat het alleen voor PS3 en Xbox komt..

[Reactie gewijzigd door hurkies92 op 2 mei 2013 18:18]

Komt ook naar de PC hoor, is alleen nog niet aangekondigd. :Y)
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True