Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

GTA V vergeleken op PS3 en PS4

05-11-2014 • 20:36

159 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Rockstar laat in deze video de grafische verschillen zien tussen GTA V op een PS3 en een PS4. Verschillende scenes zijn gecombineerd en middels splitscreen is duidelijk te zien dat de PS4-versie veel meer details toont van GTA V dan op een PS3 mogelijk is.

Reacties (159)

159
148
104
5
0
12
Wijzig sortering
Anoniem: 551631
5 november 2014 20:42
Zijn dit ingame movies? of dezelfde scenes waarin gespeeld word?
In geval van het eerste lijkt het erop dat ze behalve een op een de boel te porten ook nog dingen hebben aangepast, zoals veel meer visjes planten etc. ook zit alles niet meer op exact dezelfde plek
De planten e.d. worden dacht ik (heb even geen bron) in GTA geplaatst door een algoritme (dus niet de vaste onderdelen zoals gebouwen of wegen, maar wel de onderdelen zoals waar struiken en planten geplaatst worden op het land..

Dikke kans dus dat ze voor de PS4 en Xbox One het algoritme hebben aangepast om met meer (en meer verschillende) planten e.d. te komen en daarom lijkt het mij inderdaad ook goed mogelijk dat dat soort dingen op een net andere plek staan nu.
Ik gok een combinatie van beide, het is super lastig twee keer exact dezelfde scene te maken. Dus de dingen die echt 1 op 1 overeen komen zijn cutscenes. De rest is hoogstwaarschijnlijk uit gameplay gehaald, gezien het feit dat de camera net wat anders is en inderdaad de dieren/mensen net op ander plaatsen te vinden zijn.
Natuurlijk is het niet moeilijk om twee keer dezelfde scene te maken voor de developers.

Het is niet alsof iemand hier echt zit te spelen.
Het punt is dat de PS4 meer power in huis heeft heeft om een soortgelijke scene met aanzienlijk meer details te renderen (dus bv meer plantjes en leven).
wat ik me afvraag overal op het internet zie je alleen 9 vab de 10 keer PS3 VS PS4 vergelijking.
Waar is de X360 vs XBONE vergelijking??? Het zijn niet identieke consoles de next-gen dus er moet verschil zitten tussen beide consoles..
Die zijn niet vrij gegeven. GTA V wordt alleen gedemonstreerd op de PS4 vanwege de marketing deal tussen Sony en Rockstar. Alle trailers zijn op de PS4 opgenomen en alle previews worden ook op de PS4 gespeeld. Tenzij je op Xbox 360 vs PS4 vergelijkingen wacht, ga je niks anders vinden. Xbox One versie is simpelweg niet getoond. Het zal in ieder geval op beide consoles op 1080p/30fps draaien. De vraag is of de Xbox One ook alle grafische eigenschappen heeft als de PS4 versie (belichting, textures, reflecties, draw distance etc). Vanaf 18 november zal je ongetwijfeld filmpjes vinden van Digital Foundry waar ze X360 vs. X One en X One vs. PS4 vergelijkingen maken.
Ja inderdaad, dat vraag ik me nu dus ook af. Zouden ze alleen de PS4 laten zien omdat die krachtiger is en dus iets betere graphics heeft dan de XBONE?
Of is het gewoon weer wie het meeste geld neerlegt..? :+
deze video stond ook al een maand geleden op youtube, toen de eerste ps4/xbox/pc trailer kwam...
Ik kan me vergissen maar volgens mij was dat geen officiële video van Rockstar maar eentje die door een fan in elkaar was gezet om de verschillen te laten zien. Grofweg dezelfde scenes vanuit dezelfde standpunten als in de trailer.

Er staan een hoop vergelijkingen online, maar ik meen deze toen gezien te hebben.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 5 november 2014 21:11]

das de video die ik bedoel
Zelfs op de vorige generatie consoles zag GTA V er (vanaf de bank) lang niet slecht uit, props up voor Rockstar om hier alsnog een best wel flinke verbetering in te kunnen brengen. :)

Ik vraag me af hoe goed de PC port word, ik denk dat vrijwel iedereen zich het fiasco van GTA IV op de PC nog wel kan herinneren. :Y)

[Reactie gewijzigd door D4NG3R op 5 november 2014 20:40]

Moet niet veel meer geport worden ps4 is gewoon klein pctje!Waarbij de ps3 nog was het niet cell processor van ibm ?En zeer moeilijke te programeren van daar porten naar pc toch well meer werk was!
Het is minder ingewikkeld dan bij de vorrige generatie, maar het moet zeker wel geport worden. De implementatie van de controlls moet ook goed worden gedaan wil het een succes zijn. Dat is bij heel veel console ports ver te zoeken namelijk. Zelfs grote titels als Shadows of Mordor zijn bagger (mijn persoonlijke ervaring) met toetsenbord en muis.
Op zich heb je gelijk/ een punt voor wat betreft de controls, wat ik vooral jammer vindt is dat dergelijke games vaak qua controls/ manier van spelen goed aansluiten bij de controllers van de verschillende consoles.
Dergelijke controllers zijn er ook gewoon voor de PC en ik zou me juist goed voor kunnen stellen dat je ook op PC liever met een dergelijke controller speelt ipv met Muis + Tobo, maar dat is wel persoonlijk natuurlijk.
Persoonlijk vind ik inderdaad dat heel veel games gewoon beter spelen met een controller dan met tobo+muis. Vooral platformers, racegames (bij gebrek aan een goed racestuur) en misschien wel gewoon het gros van alle games die niet First Person zijn, speelt naar mijn mening gewoon veel beter met een controller dan met toetsenbord icm muis.

Mensen spreken vaak over een "slechte port" als de game niet lekker speelt op een toetsenbord en een muis, terwijl er technisch niets mis mee is. Als een game van origine gemaakt is voor consoles, dan is het toch ook niet raar dat het aan de speel ervaring af doet als je de controls remapt naar een toetsenbord?

Tuurlijk heb je met een muis veel meer controle, maar een toetsenbord is misschien wel juist meer limiterend dan we durven toe te geven. Ja je kan er heel veel functie op binden aangezien je idioot veel knoppen hebt, maar is het écht handig als de letters A tot P een functie hebben? Je kan hooguit de knoppen gebruiken waar je makkelijk met je wijsvinger bijkan, wat bij mij dus niet verder komt dan de T, G en de V.

Neem een Assassins's Creed of Shadow of Mordor; hoe vaak gebeurt het niet dat je met WASD net de verkeerde kant op springt waardoor je (alweer) te pletter valt. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat dit met een controller veel minder (misschien wel helemaal niet) voorkomt, omdat je in dit geval gewoon veel wendbaarder bent met een controller. Daarbij zit alles dichtbij en voelt het een stuk logischer aan dan de knoppen op een toetsenbord. Zeker met Shadow of Mordor vind ik de keybinding op pc gewoonweg om van te huilen, terwijl ik met een controller alles in één klap doorhad. Dus de port is in dit geval niet slecht, maar de controls lenen zich niet voor een toetsenbord. Daar zit dus een wezenlijk verschil in.

Ik ben zelf zowel PC als console gamer (en toevallig ook developer) en denk toch echt dat de PC community toch is van dat oude versleten toetsenbord af moet stappen en een heel stuk minder op hun teentjes getrapt moet zijn als een game van origine bedacht en ontwikkeld is voor een controller. De kans bestaat dan gewoon dat een toetsenbord nooit lekker zal spelen.

FPS is natuurlijk een heel ander verhaal, daarbij is de precisie van de muis gewoon gewenst. Die discussie wil ik hier ook niet voeren, aangezien consoles auto-aim hebben en daardoor dit naar mijn mening appels met peren vergelijken is. Het feit dat zoiets überhaupt ontwikkeld is, zegt in principe al genoeg over de precisie van een controller in een FP(S) game.
Neem een Assassins's Creed of Shadow of Mordor; hoe vaak gebeurt het niet dat je met WASD net de verkeerde kant op springt waardoor je (alweer) te pletter valt.

...

Ik ben zelf zowel PC als console gamer (en toevallig ook developer)
Als je met WASD-controls vaak het probleem hebt dat je de verkeerde kant op sprint, dan ben je niet echt een PC-gamer...
Dus je wilt zeggen dat als iemand minder goed is in de besturing van een platform, deze gelijk niet bij dat platform hoort? Zover ik weet is een PC gamer iemand die games speelt op een computer. Hoe deze speelt is niet van belang. Iemand is ook een PC gamer als deze zijn/haar games speelt met een controller. Ik kan je daarnaast ook wel uit gaan leggen waarom het in sommige scenario's fout gaat (programmeer technisch), maar ik kan waarschijnlijk net zo goed aan een apple gebruiker uit gaan leggen waarom windows superieur is...

De kern van het verhaal was dat een "PC Gamer" niet gelimiteerd is aan een toetsenbord. Dat er vanuit het "PC Kamp" ontzettend moeilijk gedaan wordt als er een keer en controller moet worden aangesloten, puur vanwege het feit dat dit de speelervaring verbeterd...
Hmm, ik moet even goed nadenken hoe ik dit duidelijk kan verwoorden zonder het te laten klinken als een persoonlijke aanval (wat m'n vorige post ook niet was).

- Vrijwel alle PC-games maken gebruik van WASD-controls.
- Een console controller aansluiten op jc pc om games te spelen is iets van de laatste jaren
- Een argument wat je aandraagt wat zou moeten bewijzen dat een controller beter is dan tobo+muis combi is dat je vaak fouten maakt met WASD-controls

Mijn argument is is dat als je vaak fouten maakt met WASD-controls, dat waarschijnlijk komt omdat je vaker PC-games met een controller speelt dan met een tobo+muis combi, wat eigenlijk dus niet inherent is aan "PC-gaming" (laat een willekeurig persoon een console-controller plaatje zien en vraag 'm daarna wat het eerste is wat bij 'm opkomt: PC-gaming of console-gaming?)
Ik speel genoeg games met toetsenbord dat is het niet. Alleen de spring richting in bepaalde gevallen bij bijvoorbeeld Tomb Raider en AC is iets waar je veel mensen over hoort (althans ik).

Er zijn gewoon bepaalde genres die zich beter lenen voor een controller dan voor een toetsenbord. De andere kant op werkt het net zo; je ziet mij geen RTS spelen met een controller, dat is gewoon onhandig.

Ik denk dat de fout die we in deze discussie maken is dat ik geen fout maak met de knop indrukken (dat ik bijv. W wil indrukken maar dat ik S indruk), maar dat de game-logic de spring richting verkeerd interpreteert adhv de camera*. Je hoort mij ook niet zeggen dat ik toetsenbord besturing slecht vind, maar dat controllers in sommige gevallen de speelervaring verrijken.

:)

*een controller is niet gelimiteerd aan 4 (of 8 ) axis waarbij een toetsenbord dat wel is. Hierdoor gaat de beweegrichting af en toe op z'n gat, omdat de hoek met de camera en de axis dan volgens de game logica correct is, terwijl dit logisch gezien niet zo is. Bij een controller heb je geen concrete axis, waardoor je veel vrijer in bewegen bent.

[Reactie gewijzigd door CptMeatball op 10 februari 2015 14:50]

Ow crap, die 4-8 axis (axes?) insteek was geeneens bij me opgekomen
Meestal is dat geconfigureerd voor Xbox controllers.
Ik meen iets gelezen te hebben dat de reden waarom ze tot januari hebben uitgesteld is omdat ze from scratch de PC versie gemaakt hebben? Zou even niet meer weten waar ik dat vandaan gehaald heb.
De hoofdreden om de PC versie uit te stellen lijkt mij dat ze nog flink willen cachen op de consolses voordat de gekraakte versie uit komt op de PC... Waarschijnlijk was de PC versie er nooit gekomen als ze het spel niet om hadden moeten bouwen voor de 'next gen' consoles, waarna het nog maar een kleine stap is om het ook naar Windows te porten.
denk dat het vere van de reden is. waarom was CoD: AW dan eerder voor de ps3 en xbox360 dan voor de pc?
Omdat dat een andere publisher is?
Van COD komt ieder jaar een nieuwe versie uit, die moeten het hebben van een enkel hype moment met veel tv en print reclames. De game word als het ware 2 weken lang door je strot geduwd. GTA is zo groot dat het dit niet nodig heeft, blogs, vlogs en gaming magazines publiceren het toch wel.
Iedereen die GTA5 bij de release wilde spelen heeft het een jaar geleden op de last gen consoles gespeeld. Iedereen die nu in hogere kwaliteit wil spelen vind het geen probleem nog even te wachten. De ps4 en xbox one versies zullen aanzienlijk minder verkopen wanneer de pc versie tegelijk uit zou komen. Ook is het zo dat de PC versie hoofdzakelijk gespeeld zal worden door modders of mod fanaten net als bij GTAIV, die kopen de game uiteindelijk toch wel dus waarom de pc versie eerder uit brengen en verkopen mis lopen aan mensen die de game liever illegaal downloaden? Er zullen genoeg mensen zijn die de game alsnog in betere kwaliteit willen spelen en liever met kerst een ps4 versie krijgen van papa en mama dan wachten tot ze hem volgend jaar illegaal kunnen binnen harken op pc.

Een andere belangrijke reden is dat COD een online game is waar een flut singleplayer aan vast zit. GTA is een goede singleplayer en een redelijk online deel dat overigens veel gamers niet eens aanraken (myself included). Het gaat veel mensen enkel om de singleplayer, die is met een illegale versie gewoon te spelen.

[Reactie gewijzigd door HKS-Skyline op 6 november 2014 10:48]

Denk dat je piraterij een beetje teveel opblaast. Natuurlijk wordt er nog altijd veel gedownload maar er worden net zo goed erg veel steam games gekocht. Daarnaast mag de console markt dan wel een veel minder groot piracy probleem hebben, de tweedehands game markt is wellicht net zo schadelijk voor publishers terwijl die markt niet meer bestaat op pc.
klopt, maar de 2e hands markt is er altijd al geweest en in tegenstelling tot de meeste games voor PC draait het bij GTA het meest om de singleplayer, dit maakt de game aantrekkelijker voor illegale download dan zeg bijvoorbeeld een counterstrike of een COD. Als je dit kan vermijden zonder al te veel verkopen mis te lopen door de releasedatum iets op te schuiven dan lijkt mij de keus erg makkelijk voor rockstar. De mensen die de pc versie willen kopen die kopen het toch wel. Dat is het voordeel van een populaire game als GTA.
Gta 5 heeft inderdaad een goede singleplayer, maar wat je niet moet vergeten is dat Gta 5 ook een goede multiplayer heeft.

Ik denk dat veel mensen de game gewoon gaan kopen omdat je dan ook multiplayer kan spelen.
Ook komen er regelmatig updates met nieuwe content uit (auto's, wapens etc)
klopt. maar ik doelde meer op het feit dat inieder geval voor xbox360 en ps3 CoD:AW makkelijker te cracken is/was dan voor de pc. en ik geloof niet dat illigaal downloaden de reden is tot het zover uitstellen van een game. en als ik de gfx verschillen tussen ps4 en ps3 zie begrijp ik ook dat het langer heeft geduurd. het is immers meer als een high texture pack in gta 5 stoppen. maar de geen pc port omdat er illigaal gedownload word op pc gaat er bij mij niet in.
Dat is vaak marketing, dat roepen ze altijd. Bij Far Cry 3 zeiden ze ook dat de PC versie van scratch was nou dat was overduidelijk niet zo!

Bovendien zou het echt veel teveel werk zijn om de PC versie van scratch te bouwen.

Maar wie weet, vaak wordt het porten van games uitbesteed, hopelijk doet Rockstar nu alles zelf.
Anoniem: 628318
@mkools246 november 2014 15:50
Valt wel mee toch, denk dat porten een stuk meer tijd kost dan de game tegelijkertijd opbouwen.

En toen er buildlogs werden gelekt bleek dat de pc versie al sinds midden 2012 werd getest
De port van Shadows of Mordor is inderdaad een persoonlijke ervaring, want ik vond het namelijk best goed werken met toetsenbord en muis.
Ik had totaal gen problemen met Shadow of Mordor. Het was even wennen maar ik vind het zeker niet vervelend
Het blijft wel absurd, ze maken de game op een COMPUTER voor een console om die vervolgens te porten naar de PC.

Logics :P
zo ben ik ff blij mee dat dat zo gaat... als je altijd alleen maar op het eigenlijke platform zou ontwikkelen kan het een veeeeel langduriger proces worden... Stel je es voor om je code continu op het bedoelde embedded platform te moeten compilen, of continu op een smartphone (als mobile developer)...
ik heb ooit een keer een library op de raspberry pi gebouwd, nou nadat ik het op mijn pc via cross-platform tooling had gedaan bleek mijn PC echt een factor 30 sneller te zijn....
Ze worden wel op de pc GEMAAKT als losse componenten, maar VOOR de consoles geprogrammeerd. PAS DAARNA geport naar de pc.

Dus eigenlijk gewoon ps4-->pc
Rockstar is een pro in het om zeep helpen bij het porten, hoe eenvoudig het ook is.
Ik verbaas me er over, keer op keer roept iemand weer dat het zo eenvoudig is om te porten. Jullie werken zeker allemaal dergelijk groot bedrijf als Rockstar om games te porten?
dat komt omdat de gemiddelde tweaker hier denkt
OH er zit een normale videokaart en CPU in de PS4/xbox one DUS het is hetzelfde als een PC DUS het is makkelijk te porten
de logica daarin is ver te zoeken als je een beetje verstand hebt van programeren op meerdere platformen
Programmeren heb ik relatief weinig verstand van, maar als het zo eenvoudig was geweest om te porten lijkt het mij dat slechte ports niet kunnen bestaan, toch? Het lijkt me dus dat er wel degelijk wat meer achter zit dan even de boel op een PC zetten en de controlls veranderen.

Enfin, deze port ziet er in ieder geval erg gaaf uit. Wellicht toch maar aanschaffen op de XBone en opnieuw spelen :-)
Anoniem: 628318
@Nedje6 november 2014 16:05
Beetje rare redenatie. Dus omdat het makkelijk is goed op te letten bestaan botsingen in het verkeer niet? Bedrijven zullen altijd proberen om kosten te drukken en dus weinig moeite te doen voor een pc port als ze denken dat te kunnen flikken.
Dit komt omdat er WEL goede ports uitkomen door KLEINERE studios,
dan lijkt het mij gewoon een kwestie van niet willen of enorm brak programmeren door een grotere studio...
Dat mag wel zo zijn, maar dat zegt nog steeds niets over de moeilijkheidsgraad van het porten van een game. Begrijp me niet verkeerd, net als jij zie ik graag ontzettend goede ports, maar het feit blijft dat dit helaas niet altijd het geval is. Daarbij denk ik nog steeds dat simpelweg zeggen dat dit eenvoudig is een tikkeltje kort door de bocht is.

Of dit door brak programmeren komt durf ik niet te zeggen, daarvoor mis ik kennis :-). Uiteraard hoop ik dat deze port voor de PC users erg prettig aan zal voelen :-)
Anoniem: 628318
@Nedje6 november 2014 16:10
Zegt het niets? Natuurlijk geeft het geen 100% garantie maar het zegt zeker wel iets als het kleine studios wel bijna een voor een lukt, als zij het wel kunnen met een klein budget waarom grote studios niet?
Wat een onzin. Alleen bij GTA IV ging het mis.
Te bizar, deze was niet eens op een normale manier te installeren. Deze game was voor mij reden om games eerst te downloaden en proberen alvorens deze aan te schaffen. :-)
en max payne 3?
Max Payne 3 was een fantastische PC port?
Dit is de eerste port waar ik een aanzienlijke verbetering zie in beeld kwaliteit. Ik vond het eerst onzin om na de PS3 versie de PS4 versie te kopen, maar nu ik dit zo zie, kan dat nog best eens gebeuren.
Ik blijf altijd skeptisch bij dit soort opgeleukte beelden. Buiten de vraag of het echt zo'n verandering is (er kan om maar wat te noemen een krachtige PC zijn gebruikt..) En met hoeveel FPS draait GTA hier?

30 FPS kan namelijk gewoon echt niet. Zelfs youtube heeft nu 60 fps mogelijkheid, het is zo'n onwijs merkbaar verschil.
http://www.30vs60fps.com/
http://www.computeridee.n...eunt-nu-videos-in-60-fps/
http://www.youtube.com/watch?v=byoLvAo9qjs (Chrome nodig om de video met 60FPS te kijken)

En zelfs als die beelden echt zo netjes zijn en de game 60 FPS draait. Dan vraag ik me als fervent graphics liefhebber toch weer af: hoe mooi had de game eruit kunnen zien als een PS4 daadwerkelijk waardige specs had gehad? 8)7

[Reactie gewijzigd door IngamerX op 5 november 2014 23:31]

De game draait op 1080p met 30 frames per seconde ;)
Whahaha, geen bron, maar ik geloof je SomerenV. Zo triest dit.. :D

Sorry voor de wellicht ogenschijnlijk inhoudloze opmerking.

Man, nu ben ik echt benieuwd naar de PC specs.

Steam Big Picture, X360 controller, 1080p 60 fps, biertje, hoppaa!

[Reactie gewijzigd door IngamerX op 6 november 2014 00:28]

Dat viel allemaal wel mee. Rockstar had alleen een grote fout gemaakt door de vehicle density default veel hoger te zetten dan op de console versies. Dat was nu juist de setting die iedereen liet staan terwijl daar alle cpu power werd opgesnoept. Verder waren er wat ontevreden gamers met een Radeon 4870 omdat die geen 896 MB hadden (zoals de GTX 260) maar slechts 512MB. High kon in dat geval niet worden geselecteerd.

GTA IV was vanaf launch eingelijk prima te spelen, mits je de vehicle density op 18 of lager instelde. Had destijds zelf toen een e6750@ 3,4 GHz dus heel erg high end was dat allemaal niet.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 5 november 2014 23:20]

Klopt. Gtaiv wat een gedoe.
Laatst voor de grap opgestart op de pc, zag een dagje later gtav bij mijn neefjes, vond dat niet eens zo geweldig.
Dus we benieuwd naar de pc versie straks :-)
GTA V met de Oculus Rift op de pc. Beter dan dat wordt het niet!
Zoveel pracht en praal maar knipperlichten op een auto hebben ze nog nooit van gehoord
Heb 30 uur in de single player gestoken en 300 uur in de online mode. Heb nog nooit meegemaakt dat ik met 5 sterren politie, heli's achter me aan, schietend vanuit de auto met 3 man heb gedacht: hey waarom kan ik nou de knipperlichten niet gebruiken?? Heb liever dat Rockstar nog meer detail in andere zaken steekt en de alle mogelijkheden op een controller goed benut, dan een knipperlicht programmeren. Straks kan je niet meer je radio bedienen omdat je even je knipperlicht zo graag aan wil zetten in een politie achtervolging. :+
Dat de AI geen knipperlichten heeft was echt wel een gigantische ergernis. Ik ben bij het spelen van de singleplayer op ontelbare AI auto's geknald omdat die ineens van rijvak verwisselde zonder dat je het zag aankomen.
Is toch juist goed, just like real life genoeg eikels die van baan wisselen zonder knipperlicht :+
Je bent je ervan bewust dat ze dat expres doen? Net als die auto's die ineens uit zo'n steegje schieten.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 5 november 2014 23:41]

uhh ik tel 102 toetsen op mijn toetsenbord, je gaat mij niet vertellen dat er geen knopje meer vrij is voor een knipperlicht. (misschien dat een console te weinig [knopjes] heeft)
heb me er zelf ook wel eens aan gestoord.
er komt een moment dat je wel eens gewoon volgens de regels gaat rijden, en een knipperlicht is nou typisch zo'n functie die volgens mij makkelijk toegevoegd kan worden
Ik heb GTA V dan ook niet op de PC gespeeld, gezien het daar nog niet uit is :) En de vergelijking video's gaan over de PS4 versie (waar dit item over gaat), daar heb ik het ook over. Op de controllers zijn alle knoppen al in gebruik voor de game. Ze mogen het best inbouwen, maar het hoeft niet zo nodig dat andere handelingen alleen maar lastiger worden. Gezien alle knoppen als gebruikt worden, zal het dus alleen maar lastiger worden zonder (voor mij) een toegevoegde waarde.

Bovendien zal de knipperlicht eerder cosmetisch zijn dat daadwerkelijk functioneel. Tenzij ze AI willen aanpassen dat auto's daadwerkelijk rekening houden met de verkeersregels. Maar dat heb ik nog niet eerder gezien bij een GTA game. Hoevaak ik wel niet aangereden ben en dat de auto door is gereden, of auto's ongeduldig worden en vol gas rammen. Dus al zou het een knipperlicht hebben, echt functioneel zal het niet zijn in een GTA game. Heb dan liever dat ze AI van de politie of voetgangers nog slimmer maken dan het verkeer. Komt vaker voor dat ik ruzie krijg met de politie nadat ik een ruzie heb gesust tussen 2 mensen (ok ik sloeg ze beide K.O.) dan dat ik netjes wil rijden langer dan 2 min.

Misschien is City Car Driving meer een game voor je?
http://citycardriving.com

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 5 november 2014 23:14]

als of je die nodig hebt in gta
Ja! Hoevaak ik wel niet tegen een auto aangereden ben die plotseling van rijbaan veranderde of de bocht afsloeg.. Het ontbreken van knipperlichten was bij mij wel een lichte ergernis hoor ;)
Zoveel pracht en praal maar knipperlichten op een auto hebben ze nog nooit van gehoord
Volgens mij heeft de witte auto die op 1:11 van links komt wel degelijk zijn knipperlicht aanstaan.
Dat dacht ik zelf ook maar toen nog maar even de fp trailer gekeken en daar zie ik er geen.

Tevens gaat het mij niet om zelf de knipperlichten te doen maar de autos om je heen.
Gesponsord door Audi zeker,..
In Amerika, waar dit spel zich afspeelt, heb je over het algemeen geen dedicated knipperlicht. Je hele achterlamp unit knippert dan gewoon.
Vroeger was dat inderdaad zo met auto's. Tegen wordig heeft de Amerikaanse auto's ook een knipperlicht zoals onze Europese auto's

Maar goed mensen dit is niet autobloger dit is tweakers.net dus lekker boeint xd
Ehm, nee is bij veel Amerikaanse auto's echt zo. Ik meen het trouwens bij een eerdere GTA wel gezien te hebben, bij auto's voor die voor het stoplicht staan te wachten? Alleen kon je het zelf bij je eigen auto niet doen.
Goed het is al een tijdje geleden dat ik voor de laatste keer in de VS was. Maar in 2001 was dit zeker niet het geval.
ook in 2001 was dat het geval zelfs ruim 40 jaar daar voor al
oude Cadillacs ford mustang muscle cars chryslers etc hebben allen stuk voor stuk knipperende rode lichten en geen gele knipperlicht
Sony en Microsoft mogen Rockstar wel een heel groot bedankje geven. Dit is nou is een echte reden om next gen console te kopen.
Als het ingame ook zo is dan wel ja. De verschillen bij Watch Dogs tussen ingame en preview video's waren ook niet mals al geloof ik niet dat Rockstar dit in het verleden al wel eens gedaan heeft...
Ja ze proberen je natuurlijk lekker te maken maar die first person mode gameplay ziet is wel echt. Ik kan iig niet wachten!
Ik ga juist deze generatie overslaan en een PC bouwen. Die is naar mijn idee veel meer next-gen.
Toen de 360 en de ps3 uitkwamen waren die het beste wat je voor die tijd kon kopen. De ps4 en xboxone zijn eigenlijk vanaf launch al aan het achterlopen. 1080p en 30fps is voor mij niet echt de next-gen die ik verwachte.
30 fps is genoeg voor een consolegame. Alleen voor VR op de pc zul je minimaal 75 of zelfs 90 moeten hebben.
Ik had GTA op ps3 gespeeld, maar na nipt nog campaign uit te spelen, kon ik die 30 fps niet meer uitstaan ;)
Anoniem: 628318
@FaceDown6 november 2014 16:28
Meh.. Met een controller is het minder erg dan bij muis, maar het is nog steeds absoluut te merken en vind het zonde dat er nog steeds gamers zijn die genoegen nemen met 30fps. Dat het er vloeiender uit ziet is een ding, veel belangrijker is dat de game 2x reaponsiever aanvoelt.
Daar heb je gelijk in. De next gen's die nu zijn uitgebracht zijn eigelijk al verouderd. Ik denk er nog over om een goede laptop te kopen of een ps4.
Dan ben ik ook wel benieuwd naar het verschil tussen de xbox 360 en de xbox One..
Daarbij verwacht ik ongeveer hetzelfde verschil.
Nee reken daar maar niet op. Bij meerdere games is gebleken dat de PS4 versie een hogere resolutie en meer fps heeft. Dus verwacht dat de Xbox one wederom lagere op lagere specs zal draaien.
Dat is een vrij forse aanname vind je niet? Voor zover ik weet is het optische materiaal hierboven het enige aan materiaal dat we hebben. We zien dus niks over het aantal FPS, resolutie etc. Het is dus nog steeds goed mogelijk dat het verschil tussen X360 en XBone identiek is aan bovenstaande beelden.

Having said that, je kan natuurlijk ook volledig gelijk hebben, maar om dat te beoordelen missen we een beetje informatie :)
Anoniem: 628318
@Nedje6 november 2014 16:15
Het is geen forse aanname. Hij zegt toch dat bij veel games van afgelopen tijd de ps4 versie beter draaide? Is dus best logisch om te verwachten dat de ps4 versie beter zal draaien.
Inderdaad, ik baseer dit op het feit dat er bij veel games de afgelopen periode, de ps4 versie een hogere resolutie had, en ook een hogere framerate.
Iets minder groot xbox one is grafische kant wat minder dan de ps4 dat komt dat PlayStation een betere gpu heeft maar xbox heb tot nu een betere cpu minste hoger clock snelheid en merk je echt degelijk verschil in (de ps4 krijg een update word nog iets sneller waar door ze xbox one langzamer word en ook ietsje stiller)
Ik ben geen ps fan dit is gewoon zelf vergelijken met games pc vs xbox vs ps4 en zie je dat ps4 behoorlijk dicht bij pc komt qua graphics als je het met medium settings zou spellen
Als je je echt zo druk maakt om graphics kan je beter een pc kopen lol. Altijd grappig om te zien hoe mensen beargumenteren hoe de ene console minder slecht is dan de andere :D
Ik game op pc alles op ultra :9
Maar dat is even een ander prijs kaartje
Het gaat niet alleen om het prijskaartje maar ook om het feit dat wanneer ik een console game koop ik zeker weet dat die optimaal om mn systeem werkt. Koop je nu een suppersnelle PC dan is het op dit moment overkill. Na een jaar net aan en daarna loop je de standaard instellingen weer terug te schroeven. Of je kunt weer naar de winkel voor nieuwe componenten. En juist met games wil ik me daar niet mee bezig houden. Ik wordt al chagerijnig wanneer ik ga spelen en er staat weer een update klaar,..
Daar kun je wel gelijk in hebben. Toch verwacht ik dat het verschil in dat geval in de resolutie gaat zitten en niet zo zeer in de graphics, die in het filmpje te zien zijn, maar het wordt afwachten. Helaas voor mij nog tot 29 januari :/
Dus je zegt: doordat de ps4 geüpdatet wordt, wordt de xbox one langzamer.....
Ja maar hij zegt dat de xb slechter word doordat de ps4 geüpdatet word :9
Nee ik zeg niet dat hij slechter is alleen ps4 word beter dan de xbox one -.-

[Reactie gewijzigd door TerrorDanny94 op 6 november 2014 16:52]

Jezus, ik begrijp ook niks van je berichten. Rampzalig gebruik van de Nederlandse taal.

On-topic: Het verschil tussen de twee zal minimaal zijn. Een marginaal snellere CPU of GPU is voor de eindgebruiker vaak niet tot nauwelijks merkbaar. Ook al is de resolutie een stapje hoger/lager.

Ook zal Rockstar geen twee verschillende versies gaan maken terwijl de basis van de hardware hetzelfde is. Op PC zullen AMD kaarten wellicht een klein voordeel hebben t.o.v. Nvidia vanwege Mantle, maar ook dat zal niet mega veel schelen in prestaties.

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 6 november 2014 16:03]

TerrorDanny spreekt terreurnederlands.

O.T. het verschil zal inderdaad minimaal zijn en de huidige eigenaars zullen daar niks van merken...
De core-game blijft zo goed als hetzelfde, dus ook zonder de PS4 mis je eigenlijk niets als je de PS3 versie al 100 keer hebt uitgespeeld :+
De storyline in first person uitspelen wordt toch een compleet andere ervaring. Daarnaast kan ik niet wachten om aan de slag te gaan met first person deathmatches. Door het hele auto aim gebeuren zijn dat soort zaken nooit super uitdagend geweest.
Het is nog afwachten hoe goed die modus functioneert.
en auto-aim verdwijnt nooit op consoles dankzij controllers.
Bij GTA kan je deze uitzetten met de first person mode.

http://www.ign.com/wikis/gta-5/First_Person_Controls

1. Assisted Aim – Full: Traditional instant GTA 5 targeting
2. Assisted Aim – Partial: Short lock-on period
3. Free Aim – Assisted: Brief initial lock on and under-the-hood aim assistance.
4. Free Aim: No lock on.
Als ik dit zo op de PS4 zie vraag ik mij af hoe het op de PC eruit gaat zien en wat je qua hardware voor nodig zal hebben.
Meestal draaien games van Rockstar vrij stroef op PC, dus verwacht je maar aan heel stevige systeemeisen om het wat vlot te kunnen spelen op hoge settings.
Bijzonder dat ze de PC systeemeisen voor zich houden.
Dat zal ook wel iets met marketing te maken hebben?
Ja, het is daarenboven onbegrijpelijk dat, naast zò lang te hebben moeten wachten na de PS3 en Xbox 360 release, de PC versie nòg eens een aantal maanden NA de PS4 en XB One verschijnt. De PC versie is wederom een stiefmoederlijk behandelde versie door Rockstar. Dit is al zo sinds GTA III

Veel van hun games verschijnen zelfs niet voor PC (Red Dead Redemption bijvoorbeeld)

Heel erg jammer, maar de lokroep van het geld dat ze toegestopt krijgen door Sony en Microsoft zal te groot zijn.
Nu nog de verschillen tussen PC en PS4 :+
Geweldig dat Rockstar ook het FPS element implementeert, deze game ga ik sowieso spelen op de PC!
Dan moet je helaas tot begin volgend jaar wachten.
Maar als je waarschijnlijk tot nu toe al heb gewacht dan kan je nog wel even wachten natuurlijk ... :D
Klopt, ik wacht al lang ja. Maar ik heb me tijdens het wachten niet verveeld ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee