Door Dimitri Reijerman

Redacteur

Rockstar brengt nieuwe GTA V-trailer uit voor PS4-, XBox One- en pc-release

12-09-2014 • 15:23

64 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Rockstar heeft bekendgemaakt dat Grand Theft Auto V op 18 november voor de PlayStation 4 en Xbox One uit zal komen. Pc-gamers moeten dan nog ruim twee maanden wachten: de pc-versie zal op 27 januari beschikbaar komen. Ook heeft de uitgever een nieuwe trailer vrijgegeven, waarbij de beelden afkomstig zouden zijn van de PS4-versie.

Reacties (63)

63
56
40
2
0
4
Wijzig sortering
Pre-order voor PC, PS4 en Xbox One mogelijk: met $1,000,000 bonus.

Nieuw voor in de PC versie:
 • Nieuwe wapens, voertuigen en activiteiten;
 • Meer verkeer;
 • Een ander omgevingssysteem ("foilage");
 • Verbeterd schade en weer systeem.
Alle DLC van de consoles komen naar de PC, op uitzondering van alle "special events" gerelateerde items.

Bron: Steam Community
Als ze een compleet nieuw omgevings systeem hebben ontwikkeld voor de PC dan kan ik wel begrijpen dat het zo lang duurt.
dat 'nieuw voor in de PC versie' geldt gewoon voor alle drie platformen ;) Is niet enkel nieuw voor de PC dus, maar gewoon voor de gehele remaster :)
Meer verkeer, voetgangers en dieren zou gaaf zijn, beste zou denk ik zijn een instelling van low naar ultra. Zou echt awesome zijn als het echt gewoon heel druk zou zijn op straat. Ik vindt steden (Skyrim ook bijvoorbeeld) altijd zo saaid en leeg. Ga het maar eens op een echte stad laten lijken wat mij betreft. Met de "ultra" instelling dan natuurlijk, want het zal flink wat (V)RAM innemen.
Toch maf. Rockstar blijft ons als pc bezitter in de eieren schoppen en ik vind dit uitstel echt ruk.
Maar op de een of andere manier blijft er toch wel het verlangen om het spel ook op de pc te willen hebben.
Dat komt omdat een heel groot deel van de PC gamers de game download, dus tsja waarom zouden ze de game dan eerder op de pc uit brengen en in hun eigen vingers snijden?
Ik begrijp niet waarom deze post gedownmod wordt. Ik denk toch echt dat ontwikkelaars en distributeurs zo denken, eerst uitbrengen op consoles waar het een gegarandeerde hit is en daarna brengen we het ook uit voor de PC voor wat extra revenue, voor erbij...
PC gaming is denk ik echt bijzaak voor (hoofdzakelijk) single-player games zoals GTA5.

Ik twijfel nog of ik hem voor de console of PC ga halen, maar kopen doe ik wel. De Schotten kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken, wanneer ze straks onafhankelijk worden ;)
Dat is precies wat ik bedoel, maar het zal kennelijk te confronterend zijn voor de gemiddelde PC gamer waardoor het als een haatreactie word opgevat.
Of omdat het een xxx smoes is. Want xbox360 en ps3 games kan je ook gewoon downloaden
Daar voor moet je je console aanpassen, die stap is een stuk groter dan een torrent binnen hengelen.
Nah, het is denk ik eerder omdat je heel stellig beweert dat het door piracy komt, maar hoe ben je daar zo zeker van?
Als het probleem zat in het niet optijd af kunnen krijgen van de game dan hadden ze er meer mensen op gezet en harder door gewerkt om het met de kerst in de winkel te kunnen hebben liggen. Het zal een goed overwogen beslissing zijn, er zijn veel mensen die de game op een beter systeem willen spelen dan een oude console, de kerst verkopen zorgen altijd voor een enorme piek in de verkoop van games en consoles, en dan hoofdzakelijk in noord amerika. Als de PC versie tegelijk met de console versie in de winkel ligt zal hij prima verkopen, maar waarschijnlijk niet meer dan wanneer hij later word uitgebracht. Je kan er donder op zeggen dat de verkoop van de ps4 en xone wel in zakt als de game voor de kerst uit komt aangezien hij dan al te downloaden is. Veel mensen die een nieuwe console hebben of willen hebben gamen ook op de PC, als je een game gratis kan krijgen door deze te downloaden dan is de keus snel gemaakt voor veel mensen.
Door de game voor de PC 2 maanden later uit te brengen mis je de kerst, maar de fans die niet downloaden en wel op PC willen spelen zullen de game als nog kopen.
Toen GTA 5 net aangekondigd werd wou ik hem zo graag spelen, maar kon het niet omdat er geen PC versie is

nu meer als een jaar later heb ik geen eens echt zin meer in GTA5, in de zin dat ik hem pas ga kopen als hij zwaar afgeprijsd is

in andere woorden, uitstel heeft ook tot gevolg dat mensen het spel minder graag willen, en dus ook minder verkocht zal worden
Ps3 en xbox360 is ook makkelijk te downloaden. Vaak genoeg nog makkelijker als de pc. Als ze het veilig willen hebben dan hadden ze ps4 en xboxone. Gedaan ipv xb360 en ps3
Hoeft niet persé daarom te zijn. Lijkt me eerder om de verkopen zoveel mogelijk te maximaliseren. Eerst verkoop je de x360/ps3 versie, jaar later de xb1/ps4 versie die veel mensen nogmaals zullen kopen omdat hij mooier is en hem lekker op de nieuwe console kunnen spelen, en 2 maanden later nog eens de pc versie met mods, ultra graphics en kan op je laptop draaien. Zullen aardig wat mensen bijzitten die het spel zo 2x kopen lijkt mij.

En vergeet niet dat een PC game individueel relatief een stuk meer opbrengt dan een console game. Ben benieuwd in hoeverre piracy wordt gecompenseerd hierdoor. En vergeet niet dat als piracy onmogelijk was lang niet de volle 100% van de piraten het spel alsnog zouden kopen.
ik wacht liever wat langer en dat de game goed is dan weer een slechte port zoals gta4.
Het is geen port! Volgens de build logs is de PC versie al vanaf 2012 in ontwikkeling.
Als jij mij een officiële Rockstar Announcement kan voorleggen waarin een eerder release datum voor de PC wordt voorgesteld dan heb je recht van praten. Anders vind ik gewoon dat je niet zo moet zeiken en je beurt moet afwachten. Tot nu toe is bij de GTA reeks op de PC altijd uitstel t.o.v. de consoles geweest maar zeker geen uitstel*.

* ik reken Chinatown Wars of andere GTA versies voor portables niet mee in deze.
Wel raar dat tie op de pc later uit komt
Terwel games op pc worden gemaakt. Maar misschien krijgen we wel veel hogere graphics voor terug voor het lange wachten???
Hoopelijk kommen we er snel achter
Vaak wordt de port ook uitbesteed. Daarom zijn ports ook vaak slecht en duurt het langer.
Alleen is het dit keer geen port, godzijdank.
Dat roepen ze altijd en dan ga je spelen en zie je overal nog console verwijzingen. Meen me te herinneren dat men bij Far Cry 3 hetzelfde zei en dat was een obv port
Buiten de dingen als verwijzingen, besturing enz hoop ik dat ze ook naar wat andere zaken kijken.

Console-gamers hangen toch meer achterover op de bank en zoeken daarom vaak wat anders als PC-gamers.

De meeste PC-gamers willen geen auto-heal maar liever ammo-packs die ze moeten verzamelen. Ook mogen dingen wat moeilijker zijn en geen button-action onzin voor de PC.

Daarbij heb ik liever dat ze op een later moment een goede expansie uitbrengen dan elke paar weken met wat onzin DLC op de proppen te komen.
Dat je games ontwikkelt op een PC of Mac betekent niet dat ze native draaien op dat platform. Het is eigenlijk heel simpel (even heel genuanceerd): De code klop je op een PC of MAC, die code schrijf je weg op een Console Dev-kit (dit is een speciale ontwikkel console die alle grote uitgevers van MS, Sony of Nintendo krijgen) en die laat dan het resultaat zien. Het is niet zo dat Nintendo een PC variant van Zelda heeft of dat Naughty Dog eerst een PC versie heeft ontwikkelt van Uncharted en daarna gepoort naar de PS3. Dat de Textures en levels etc zijn ontwikkelt met de standaard software tools die beschikbaar zijn op de PC dat geloof ik best, maar de uitvoering van de code wordt primair op een Dev-kit gedaan. Het is dus een fabeltje dat console games op een PC gemaakt worden en hier ook native op kunnen draaien.
Ik gok dat ze de port nog niet klaar hebben :+
Ik gok dat dat nonsens is, en dat dit puur om geld gaat.
Mja console games brengen gewoon meer op per stuk. Pc games zijn al goedkoper en daar zitten dan ook nog eens de meeste piraten...

Voor PC is er ook gewoon teveel werk aan , voor console is het gewoon optimaliseren voor 1 setting (of 2 ... xbone sucked :p). Voor PC moeten ze met vele specs rekening houden omdat niet iedereen met 3 Titans in zijn kastje zit en ze willen garanderen dat iedereen zonder veel boe of bah het spel deftig kan laten draaien.
Mja console games brengen gewoon meer op per stuk.

In absolute zin weet ik niet, maar relatief gezien is dat absoluut onwaar. MS/Sony steekt een behoorlijk deel van de omzet in eigen zak via fees, als je via Valve publiceert is dat een stuk minder. Wellicht compenseert het goedkoper zijn van pc games wel derelatief hogere winst die een ontwikkelaar maakt per pc game.

"Voor PC moeten ze met vele specs rekening houden "

Fout. Op de PC ontwikkel je voor een cpu architectuur en een API, in dit geval x86_64 en DirectX11. Daarom heb je dan ook API's, het is een softwarematige layer tussen de hardware besturingssysteem zodat je in feite slechts voor die API hoeft te ontwikkelen.
Ik gok dat ze het meeste uit de kerstperiode willen halen, als je de game rond de kerst al kan downloaden voor de PC dan verliezen ze er heel veel verkopen aan, daarom heeft de PC een lagere prioriteit. De meeste mensen spelen de game enkel voor de single player dus de game zal een hoop worden gedownload.
Gaat beide kanten op. Want je mist op die manier ook de Sinterklaas en kerst verkoop.
Please Sir, explain, what is this "sinterklaas" you are talking about?. Ja, kerst wel.
Dat de PC versie echt zo veel later komt dan zelfs de new gen consoles kan echt maar 1 reden hebben: Ze weten dat niet veel mensen die gaan kopen. Alleen maar downloaders.

Ok, misschien een tweede reden: Ze proberen de port iets beter te optimaliseren dan ze het de laatste keer hebben gedaan.

Ik blijf bij optie 1. :P
Idd, hun RAGE Engine ondersteunt de pc gewoon, dus dit zou de enige reden zijn. Misschien ook wat optimaliseren maar daar doet een grote gameontwikkelaar toch geen jaar over?
ik heb de ps3 versie al, is het dan nog waard om hem voor de ps4 te halen?
kortom is er kwa verhaal ook vernieuwing of is het gewoon hetzelfde met een mooiere schil eromheen.
Ik neem aan dat het verhaal hetzelfde gaat blijven. Er worden alleen wat dingen toegevoegd, zoals je zei. Dus tenzij je wil kijken naar hoe mooi het is geworden kun je gewoon bij je ps3 versie blijven.

Denk ik.

[Reactie gewijzigd door Dahley op 12 september 2014 15:34]

Anoniem: 606804
@Dahley12 september 2014 17:45
Je vergeet fps. Ik dacht dat de ps4 versie 60fps werd, wat gelijk een stuk fijner speelt.
Als je om graphics geeft wel, anders niet
Anoniem: 360508
12 september 2014 15:30
leuk! helemaal zin in! ik zit op de pc versie te wachten
Inderdaad, van september tot juni gehoopt of hij uberhaupt zou komen, 3 maandjes gewacht tot nu, en dan nog eens 4 maanden wachten. Klote, maar als ik hem uiteindelijk speel in januari is dat het wel waard, mits de game goed draait.
Ik zit zo naar de trailer te kijken, en het voelt net alsof in naar de Sims4 trailer aan het kijken ben. het Gone Bad uitbreidings packet dan :)

met betere graphics dan. dat wel!
Ik had echt precies hetzelfde gevoel. Denk dat ik m tegen de tijd wel een keer ga halen voor de PS4. Heb m op de PS3 overgeslagen.
Op zich is er niets nieuws aan deze trailer. Althans, de trailer zelf is nieuw maar de inhoud niet.
Daarnaast vind ik het erg jammer dat er verder nog niets bekend is over wanneer de heists nou daadwerkelijk zullen voorkomen in GTA online. Ik vind het zo slecht hoe Rockstar omgaat met sommige zaken. In het begin heb ik enorm veel problemen gehad met GTA online, wat nog steeds niet soepel werkt op mijn Xbox 360. Zo zijn er nog cheaters, instabiele servers en sessies die steeds verbreken. Ik ben echt uitgekeken met GTA 5/online op de xbox en ik hoop dat op de PC het weer helemaal goed zal komen maar naar verwachting zal dit niet het geval zijn. Dus Rockstar, waar blijven de heists? Waar blijft de fun? Ik heb geen zin meer in eentonige missies. Ik heb het nu trouwens specifiek over GTA online. GTA 5 zelf was echt geweldig qua verhaal dus daar was ik zeker tevreden over.
Je krijgt zoveel updates bij GTA Online die GRATIS zijn.
Ze konden ook gewoon de 2 games uitbrengen en nooit meer iets voor doen of voor 15euro nog een DLC heist erbij doen.

Maar nee je krijgt al dat werk van Rockstar er gratis bij.
Prachtig bedrijf.

Ik ben heel erg benieuwd naar GTA 6 nu al zoveel zin in!
Je hebt zeker gelijk over de gratis extra content, maar wat wel is is dat Rockstar zelf had laten weten dat er ergens in het voorjaar van 2014 de Heists DLC beschikbaar zou komen. Die is er nog steeds niet. Ik ben dan meer een voorstander van niet aankondigen maar wel uitbrengen dan andersom :)
zeker vergeten hoe brak gtaV bij release was ?
alles behalve "prachtig" 50,- betalen om als debugger voor rockstar te werken :/
hoe mooi het spel ook zal zijn, bij mij komt t er niet in.
Zo denkt Rockstar:
1.Men koopt de ps3 versie
2.Men koopt de ps4/xbox one versie
3.Men koopt de pc versie.
en dan wordt straks de pc versie niet heel veel verkocht, en dan ligt het uiteraard aan de piraterij

het heeft natuurlijk niks mee te maken dat je ook legioenen PC gamers hebt, die ook een console hebben, en meeste mensen zien het niet zitten om het spel meerdere malen aan te schaffen
Just what i thought. Maar alas, het is een bedrijf, nogal logisch dat ze het zo doen. Als ze in januari een perfect geoptimaliseerde game met mod support vrijgeven vindt ik alles best.
Zeer benieuwd naar de graphics en fps op de pc. En wat zou je nodig hebben voor 4k? :)

Heb het spel al enige tijd op de PS3 maar het speelt gewoon niet lekker, te hoekerig en fps drops all over the place.
Daarom komt hij ook uit op de ps4. Smoothness
Zonder framedrops wel ja
Heb hem al een paar keur op de PS3 uitgespeeld, qua game een beetje zinloos om nog een keertje te kopen (misschien over 2 jaar op de PC voor 10 euro)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee