Door Mark van der Kruit en Arnoud Wokke

Tweakers Update: Apple-keynote - Nieuwe iPads en goedkopere Apple Watch

15-09-2020 • 22:30

72 Linkedin

Het is half september, Apple heeft een evenement op het moment in het jaar dat het sinds 2012 iPhones aankondigt en deze keer…. schitterden Apples telefoons door afwezigheid. Er waren allerlei aankondigingen, maar een iPhone zat daar niet bij. Wat dan wel: een nieuwe iPad Air, een nieuwe 'reguliere' iPad, de Apple Watch 6 en een goedkopere Watch SE.

De nieuwsberichten over de Apple-keynote:
Apple presenteert Watch SE voor 299 euro
One-bundel van Apple-diensten kost 15 euro per maand
Apple brengt iOS 14 en iPadOS 14 woensdag uit
Apple kondigt iPad Air met A14-soc, usb-c en iPad Pro-achtig ontwerp aan
Op 5nm gemaakte Apple A14 Bionic-soc heeft Neural Engine met 16 kernen

Reacties (72)

72
72
41
3
0
25
Wijzig sortering
Ik ben echt pissig dat de iPad Air met 64gb komt...

Je gaat automatisch voor de 256gb versie. En dan heb je een verschil van 50 euro vergeleken met de iPad Pro van begin dit jaar.

64gb is wel "ok" maar je koopt zo een iPad om er wel circa 3 tot 5 jaar gebruik van te maken. Ik merk dat mijn mobiel van 64 al half vol is. Terwijl ik amper wat opgeslagen heb.

[Reactie gewijzigd door ThaddeusX op 16 september 2020 00:18]

Ik merk dat mijn mobiel van 64 al half vol is. Terwijl ik amper wat opgeslagen heb.
Nouja. Kennelijk dus toch bijna 64gb. Dat vind ik niet “amper wat”.

Met 64gb kun je echter prima uit de voeten als je er icloud bij pakt. Synced het ook mooi met je iPhone of mac. En dan is het met €36 per jaar met 200gb extra een stuk goedkoper. Je kan ook altijd op 50gb (€1/maand) starten en dan upgraden als het vol raakt. Nog goedkoper.
Als ik een iPad koop ga ik veel meer apps erop willen downloaden. Dan maakt het wat lastiger.
Want apps kan ik niet in de iCloud plaatsen helaas :)

En het is meer het gevoel dat ik een nieuw apparaat in eind 2020 koop en dat het nu al halfvol gaat zijn.
Apps worden automatisch in icloud gezet aan de hand van gebruik in de afgelopen tijd en hoeveel data ze bevatten. Als je een app een tijd niet gebruikt heb wordt ie zo weg gebonjoured. Als je hem dan weer wil gebruiken download ie het wel weer, maar dat is niet per se handig met grote apps.
Apps worden niet in iCloud geplaatst. De configuratie bestanden worden de behouden en het icoontje ... maar that's it. Heb wel gehad dat mijn app 'in de cloud' gezet werd. En toen ik hem wilde openen, dat ik de melding kreeg dat hij niet meer geinstalleerd kon worden omdat hij niet meer in de AppStore stond. Als een App zou blijven staan of effectief geupload zou worden naar iCloud zou je dat probleem niet hebben, maar dat gebeurd niet.
Dat is volgens mij een instelling wat je kunt inschakelen om ruimte te besparen, het kan ook zijn dat ze zo de iCloud services willen pushen, wat me ook logisch lijkt.

*edit waarom ik dat denk is omdat van de 10 mensen die ik ken er maar 2 iCloud abbonement hebben

[Reactie gewijzigd door V1RT op 16 september 2020 01:59]

Die optie staat standaard aan, was erg irritant toen ik een keer een vlucht ergens heen moest nemen en er in het vliegtuig achter kwam dat 70% van mijn apps verwijderd waren.

Bij mij heeft eigenlijk iedereen met een iPhone een iCloud abonnement. Vaak ouders/familieleden die de versie met het minste geheugen kochten en dan na 6-12 maanden erachter kwamen dat hun telefoon tot de rand vol zat met foto’s en video’s. iCloud abonnement van €0,99 en alles is opgelost.
Ik gebruik mijn iPad voornamelijk offline (vliegtuig, trein etc). Dan is het wel zo makkelijk dat je wat media kan opslaan.

Ben het er wel mee eens dat de 256GB iPad zo erg duur is... De meerprijs voor 256GB lijkt ook erg buitensporig in een tijd waarin geheugen veel goedkoper is geworden.

[Reactie gewijzigd door Jay-v op 16 september 2020 08:04]

Precies, die iCloud is leuk, maar feit blijft dT Apple voor een paar Euro extra allleen de 256GB kan leveren... maar dat beperkt Apple’s winstmarge...
Ik heb een usb stick die past op de lighting poort van de iPad/iPhone, en daar staan de video’s op.
Ook een adapter voor de lighting port zodat gewone usbs en sd cards uitgelezen kunnen worden.
Gekocht bij aliexpress.
Ik heb geen foto of video beeld op mijn mobiel.

Voornamelijk apps zoals games etc.

Alleen 1 spel is bijv al bijna 4gb.

Deze kan je helaas niet met een stick opslaan.

[Reactie gewijzigd door ThaddeusX op 16 september 2020 10:20]

Ik bij het Kruidvat.. 8 euro, 16GB. Ideaal ding!
Alleen games hebben echt grote formaten. Ik heb zelf een ipad pro met 256gb, waarvan 44gb in gebruik is. Ik gebruik hem voor affinity designer en photo, lumafusion, hele office suite. Basicly alles wat ik nodig heb en meer. Alle bestanden van die apps staan in icloud, wel zo handig als je steeds wisselt van mac naar ipad.

Lijkt me alleen als je veel offline werkt of als je veel gamed dat je meer nodig zou hebben, echter zijn die use cases niet de gemiddelde ipad gebruiker. De meeste mensen vinden 64gb prima en als dat betekent dat apple 50 euro minder vraagt dan wanneer de base 128 of 256 is, is dit voor de meeste de beste deal
Gebruik/verbruik is heel afhankelijk van de gebruiker. Mijn 128GB iPhone zit voor minder dan 25% vol de afgelopen zes jaar, mijn 128GB iPad zat regelmatig voor 100% vol de afgelopen zes jaar. Ik heb al jaren geleden besloten om een volgende iPad te voorzien van 256GB storage en de volgende iPhone heeft voldoende aan 64GB. MAAR ik ben een ander type gebruiker dan de meeste die het merendeel alles op hun smartphone doen, ik doe meer op mijn iPad dan op mijn iPhone, maar doe nog meer op mijn PC. De iPad is ideaal voor onderweg en dan heb je met Wifi niet altijd de optie om even wat te gaan downloaden en via je eigen mobile hotspot is ook niet altijd handig, sleurpt de batterij leeg en maakt het een heel heet object...

Kortom, hoeveel ruimte je nodig hebt ligt heel erg aan hoe je het gebruikt. Zo verwacht ik dat velen die het puur thuis gebruiken, prima uit de voeten kunnen met de 64GB versie...
Minder duur. Apple (iig mobiel) is een dienst geworden op basis van abonnementen - met de uitzondering dat de aanschaf ook erg hoog is.
.
Maar op het gebied van tablets he. Heb je een apparaat wat er bij in de buurt komt? Wua aanschaf is de prijs echt niet verkeerd.
Maar op het gebied van tablets he. Heb je een apparaat wat er bij in de buurt komt? Wua aanschaf is de prijs echt niet verkeerd.
Ik heb een samsung die erg goed werkt in vergaderingen maar inderdaad is apple daar wel de marktleider. Voor mij niet voldoende om op hun ecosysteem te zitten. Is bij mij ook wel een beetje oud zeer. Ik was in het begin erg onder de indruk van de iPad, maar alleen de 3G versie (met simkaart) had een GPS chip.... en die was 200 duurder voor een GPS chip van 2 euro en een telefoon radio chip die ik niet nodig had. Net zoals hun geheugen ... Dat is bijna een eurocent per bitje :+

[Reactie gewijzigd door franssie op 15 september 2020 23:51]

Ik heb zelf nu iets langer dan 3 jaar een ipad 2017 met 128gb, en gebruik hem heeeeel veel (maar niet als desktop vervanger), en ik heb slechts 1 keer meer dan 64gb opslag in gebruik gehad, meestal zit ik rond de 40gb in gebruik.

YMMV
Onder de streep projecteert iedereen zijn eigen specifieke ervaring of usecase op de hele markt. Ik heb tot vorig jaar een ipad air uit 2013 gebruikt. Gebruik ik nog steeds af en toe. Gewoon het instap model, en nooit tegen dat soort problemen aangelopen. Wel af en toe op telefoons (foto's, plus kaarten navigatie, plus muziek). Af en toe schoonvegen kan geen kwaad; maar dat is voor mij op zich geen reden om per se meer geheugen te kiezen bij aanschaf. Als een ander dat wel wil, prima, maar dan als dat een afweging met de prijs, niet meer, niet minder.
3 jaar geleden zou het nog "ok" zijn. Maar we zijn nu al in eind 2020.

Dus dat apparaat gaat op dag 1 al half vol zijn. En je verwacht met zo een iPad minimaal 3 tot 5 jaar kunnen. Alle apps en games worden ieder keer ook meer mb\gb.

Ik ben bang dat de 64gb over 3 jaar echt te weinig gaat zijn.
In jouw geval is het goed uitgekomen maar 2020 tot MINIMAAL 2023 tot 2025 hmmm ik krijg een naar gevoel.
Mijn eerste baan na het Grafisch Lyceum was DTP-er, in 1995.

De Mac die me ter beschikking stond om een maandblad en allerlei ander drukwerk voor te bereiden, had een grote harde schijf, wel 1 GB.

Er zat ook een scanner en belichter bij, zodat foto’s ter plekke gescand konden worden. Vooral die belichter was prijzig, maar daarmee was de huisdrukkerij wel compleet onafhankelijk.

Vaak wiste ik de foto’s na een tijdje, omdat er geen ruimte meer was. De meeste foto’s waren zwart/wit, zoals het grootste deel van het drukwerk.

Op mijn aandringen kwam er een verwisselbare backup drive, een IOmega Zip drive met cartridges, want anders hadden we na een HD-crash heel de vormgeving opnieuw moeten doen…

Je was dus beperkt in je keuzes. Je kon niet alles bewaren. Daar leerde je mee leven.

Begrijp me goed, ik ben blij dat we van die peperdure 1995 HD’s af zijn, maar er zal altijd een limiet zijn aan wat je kunt bewaren, zeker als de resoluties af en toe omhoog gaan in de trant van HD -> 4K -> 8K ;)
Voor mij was 32GB altijd zat voor mobieltjes, moet alleen om de X maanden de photos back-uppen en verwijderen. Op tablets gebruik ik minder opslag over het algemeen (toch vooral voor het browsen en lezen van boeken/artikelen bij mij).

Denk dat die 64GB meer dan zat is voor een hoop tablet gebruikers eigenlijk, zeker gezien weinigen er veel foto's mee maken. Alleen als je films en series er op gaat opslaan, wat nog wel een use case is die ik regelmatig hoor, kan je 64Gb in rap tempo vol hebben. Verder zit je al snel in de meer niche use cases voor het gebruik van zo'n tablet. Bij een iPad Pro verwacht ik wel weer sneller dat je het vol krijgt als je er veel productiviteit apps op hebt, die kunnen snel aantikken, als jee iPad Air ook daarvoor gaat gebruiken zou ik ook voor de grotere opslag gaan.
Ik deed voorheen 2 jaar met m’n iPhone, dan was ie ook vol. Nu een XR met 128 gb, die gaat makkelijk drie tot vier jaar mee. Misschien wel 5. Dat is de meerprijs waard. Maar op moment van aankoop voel je toch dat je een poot wordt uitgetrokken...
Jup, zit eind jaar 5 van mijn iphone 6s 128gb. Nog nooit problemen gehad met storage, en ik heb nooit echt iets verwijderd. Foto's komen in icloud, 90% van mijn apps (heb er tussen de 350 en 400) staan gewoon nog lokaal. Met 64gb had ik het ook makkelijk gered.
Mee eens, het is naaierij voor ons. Voor sommige instanties die een massa van kopen misschien ok. Voor de doorsnee consument niet.
Ja slaat nergens op.
En wat te denken van de gewone iPad met 32GB. Dus er komt gewoon 100 euro bij en dan is dat ding helemaal niet zo goedkoop meer.
De auto heeft gelukkig UsbC en de gewone weer Lightning. Lekker ecosysteem .....

En ja, de Air is in weze de nieuwe Pro.
Dat is Apples verdienmodel, anders hadden ze wel een geheugenkaartlezer toegevoegd.
Ja aan de ene kant ben ik het met je eens...

Aan de andere kant bied dat instap model wel voor meer mensen de mogelijkheid om zo’n apparaat aan te schaffen.
Zouden ze de prijs van de Apple Watch erop aangepast hebben, na het besluit geen lichtnetadapters meer te verschepen? Anders wel sluwe zet, want dan koop je ook nog eens een losse adapter erbij mocht je er wél een nodig hebben.
Alle iOS devices hier in huis hebben de netlader nog nieuw in de doosjes zitten aangezien we twee laders met meerdere usb aansluitingen gebruiken. Volgens mij is dit bij heeeel veel mensen het geval. Natuurlijk kunnen we er iets achter zoeken maar volgens mij is dit gewoon een prima stap om waste tegen te gaan..
En om de winst van Apple te verhogen. De prijs van een iDevice blijft gelijk. Daarnaast worden opladers los verkocht. Dat is dubbele winst. Een oplader kost qua inkoop niet bijster veel, paar eurootjes aan onderdelen en materiaal. Verkoop voor €30 zorgt er voor dat je ongeveer €25 schoon aan de haak verdiend hebt. Die zou je niet gehad hebben wanneer de oplader netjes in de doos meegeleverd zou worden.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben al 19 jaar een fanatieke Apple gebruiker, maar er zijn zo af en toe toch wel zaken waar je een groot vraagteken bij mag zetten.
Een mooi gebaar zou zijn, om een kortingsvoucher voor een Apple product ervoor in de plaats te doen. Dan heb je als koper het gevoel dat je er iets voor in plaats krijgt en Apple verkoopt alsnog een extra kabel, case of whatever. Voor een deel extra verkopen die ze anders niet zouden hebben gehad.
^Dit is dan een mooi oplossing. Maar anders zet je de deur wagenwijd open voor 3rd party modellen. Ene Kees die voor het eerst een iPhone koopt maar geen lader erbij krijgt, gaat in alle waarschijnlijkheid bij action een oplader halen.. of erger zijn oude lader gebruiken van een andere telefoon gebruiken.

Dit allemaal kan trouwens ook een aanloop zijn naar 1 universeel oplader voor mobiele telefoons, was er recent niet z'n wet aangenomen binnen EU of er over gepraat misschien dat iemand er iets meer over weet..?
^Dit is dan een mooi oplossing. Maar anders zet je de deur wagenwijd open voor 3rd party modellen. Ene Kees die voor het eerst een iPhone koopt maar geen lader erbij krijgt, gaat in alle waarschijnlijkheid bij action een oplader halen.. of erger zijn oude lader gebruiken van een andere telefoon gebruiken.

Dit allemaal kan trouwens ook een aanloop zijn naar 1 universeel oplader voor mobiele telefoons, was er recent niet z'n wet aangenomen binnen EU of er over gepraat misschien dat iemand er iets meer over weet..?
Niet recent, maar al een jaar of 10 geleden.
Het gerucht erachter was dat iemand zijn Blackberry lader was vergeten, en er alleen iphones zouden ronddwalen, met bijbehorende kabels

Dus er moest een universele manier manier komen, om op te laden.
Maar het zou de EU niet zijn, als men het ( á la tweakers :+ ) zou oplossen .... de lader is universeel.
Met een Apple oplader kan je prima een Android en zelfs een camera opladen.
Want een oplader is het stukje wat de stroom voorziet, NIET de tussen hangende kabeltjes ...
Ene Kees die voor het eerst een iPhone koopt maar geen lader erbij krijgt, gaat in alle waarschijnlijkheid bij action een oplader halen.. of erger zijn oude lader gebruiken van een andere telefoon gebruiken.

Sorry, maar heeft Kees dan nog nooit een USB apparaat gehad in zijn leven? Ik vind het een slechte actie van Apple maar het argument dat mensen geen USB laders hebben vind ik net zo slecht. Iedereen heeft er wel een paar liggen en anders kom je maar hier langs, dan geef ik je er wel een ;)
Denk dat het hoofdzakelijk ging om het verkleinen en standaardiseren van de verpakkingen. EU-plug was relatief plat, de US-plug was iets dikker en de doosjes met een UK-plug waren nóg groter. Nu past alles in dezelfde verpakking, dat scheelt flink in productiekosten. En dat er zo significant meer doosjes op een pallet passen scheelt ook fors in transportkosten.
Het makkelijke nu is dat mensen zich (hopelijk) bewuster worden van de opladers die ze hebben. Niemand verplicht je om de Apple lader te kopen.

Sterker nog, sinds dat we hier een iPad in huis hebben gebruikten we de iPhone laders al niet meer omdat die van de iPad sneller laad 👍

Ik keur ook genoeg dingen niet goed in het soms wat aparte ‘Apple beleid’ en raad het merk tegenwoordig echt niet meer zo snel aan als iemand mij om advies vraagt.. Maar deze move kan ik zeker waarderen en ik hoop dat veel merken volgen. Ik raad overigens iedereen aan eens te kijken naar de Anker usb laders ;)
Het makkelijke nu is dat mensen zich (hopelijk) bewuster worden van de opladers die ze hebben. Niemand verplicht je om de Apple lader te kopen.

Sterker nog, sinds dat we hier een iPad in huis hebben gebruikten we de iPhone laders al niet meer omdat die van de iPad sneller laad 👍

Ik keur ook genoeg dingen niet goed in het soms wat aparte ‘Apple beleid’ en raad het merk tegenwoordig echt niet meer zo snel aan als iemand mij om advies vraagt.. Maar deze move kan ik zeker waarderen en ik hoop dat veel merken volgen. Ik raad overigens iedereen aan eens te kijken naar de Anker usb laders ;)
Nou ja, maar dat de Ipad lader sneller laad, dat weten de meeste niet Tweakers helaas niet. Dan lees je dat de telefoon traag laad. En dat terwijl Apple juist begonnen was de snellaad blokjes toe te voegen aan de telefoons. Sinds ca. 3 jaar heb je bijna even platte snellaad pluggen van Apple voor de telefoons in de voorm van een blokje met USB-C aansluiting. Ja en daar is dan ook weer een nieuwe dure USB-C naar lightning kabel bij nodig. Maar alsnog veel compacter dan de mac laders die men tot nu toe verkocht als je snel wilde laden met je Iphone. Weinig mensen die ik ken hebben deze snellader gekocht. En koop je een ander merk lader dan is snelladen door de verschillende standaarden lang niet gegarandeerd.

Nog los er van dat ik graag laad met een originele lader nadat mijn Iphone de lucht in vloog bij een 3rd party lader. Ook als ik mijn toestel verkoop is dat inclusief de originele lader. Dus ja, nu juist met de overstap naar Apple 230-USB-c snelladers ga je het missen dat ze meegeleverd worden.
Dat zal voor veel mensen zo zijn.

Maar evenveel mensen verkopen hun Apple product door na een upgrade. Met lader uiteraard. Ik ook. Dus voor mij is het wel vervelend want ik moet nu eenmalig een lader kopen, ik kan moeilijk een tweedehands Apple Watch doorverkopen zonder lader.

En nee, de prijs is niet verlaagd. Dus Apple steekt de extra winst gewoon in z'n eigen zak. Het kan natuurlijk zijn dat de nieuwe watch ook duurder is om te maken, maar het zou ze hebben gesierd als ze dit ook voor consumenten aantrekkelijk zouden hebben gemaakt door de prijs een tientje te verlagen.

Die Apple Watch SE zit mij ook enorm dwars. Ik wil graag mijn Apple Watch 5 verkopen na de upgrade. Hij is in perfecte conditie, maar ik wil er ongeveer 300 euro voor hebben. Die SE maakt dat heel erg moeilijk, want mensen kopen dan liever een nieuwe SE ben ik bang.
Daar heb je nu toch nog geen last van? Of heb je slechts één usb lader in huis?

En het feit dat je nu pas je Apple Watch 5 verkoopt en baalt dat ze een goedkopere in de markt hebben gezet had je kunnen voorzien. Als iets makkelijk is om met het minste verkies te verkopen is het een Apple product. Als jij je watch een week of twee geleden had verkocht had je er het minste op ‘verloren’.. Hier kun je toch echt Apple niet de schuld van geven?
Ik ga toch geen product dat ik dagelijks gebruik verkopen voordat ik een nieuwe heb?

En nee, ik geef Apple er niet de schuld van, die zien gewoon een markt voor midrange-wearables en spelen daar nu handig op in. Maar daarom is het wel klote. Bij de iPhone SE is er genoeg verschil met de XS/12 om mensen die laatste tweedehands te laten kopen, maar die Watch SE mist alleen AOD, de saturatie- en ecg-app. AOD maakt misschien voor sommigen nog wel verschil, maar die andere twee worden nauwelijks gebruikt. Dus in plaats van mijn tweedehands AW5 kunnen ze beter nieuw een SE kopen.

Hoewel, die van mij zit een lader bij ;)
Nee, natuurlijk niet maar wel als je maximaal rendement wil hebben ;)

Ik verkoop ook veel van m’n Apple spul maar tegenwoordig doe ik er wat langer mee dan een tijd geleden. Het juiste verkoop moment vinden is voor iedereen anders idd.

Maar je hebt je USP gevonden dus misschien verkoop je hem voor een beter bedrag dan je dacht 👍
In dit geval ben ik het eens met Apple’s beslissing. Of daarmee de prijs omlaag gaat, tja dat is maar net hoe Apple zijn winstmarge zet, I.p.v. die paar Euro. Hiermee kan je of een oude van iemand anders gebruiken, de lades bij veel mensen liggen vol met die dingen, of een Quickcharge, draadloze oplader, 5 uitgangen... enz. kopen, net wat je wilt. Mogelijk wel lastig voor een beginner die thuiskomt met zijn nieuwe speelgoed en dan nog geen lader heeft....
Ja klopt ook zeker.. Maar die beginners gaan vast en zeker ook snel meerdere laders in het huishouden terugvinden ;)

Afijn, zojuist nog een sneer richting Apple geplaatst in het iPad topic gezien de ram strategie die ze hanteren dus ik ben het zeker ook niet altijd (te vaak zelfs) eens met hun tactieken maar vwb de laders kan ik er wel achterstaan.
We zijn het helemaal eens, ik heb ook Geklaagd over hun gierige RAM beleid!
Apple baseert zijn vraagprijs niet op de kostprijs, maar op wat de consument voor het product wil betalen. De afwezigheid van een lader zal hierin voor de meeste consumenten geen verschil maken. Het antwoord op je vraag is daarom nee.
Ik hoop dat de iPhone 12 dezelfde touchID krijgt als de nieuwe iPad Air.
En ProMotion, want ze kunnen ondanks covid alles uitbrengen behalve de iPhone 12. Dat kan toch alleen maar betekenen dat ze wachten op die "driver ic's"
Dan lig ik bij wijze van morgen voor de Apple store. In mijn optiek is Face ID een verschrikking en ontzettende miskleun en heb er spijt van als haren op m'n hoofd dat ik een XR heb gekocht. Als er geen nieuwe iPhone met Touch ID komt ga ik terug naar een iPhone 8 of SE.
Ik heb juist de tegenovergestelde ervaring. FaceID werkt heerlijk op mijn XS, maar erger me iedere keer weer aan touchID op de iPad ;)
FaceID werkt inderdaad heerlijk op mijn phone. Zou geen touchid meer willen hebben, maar op de iPad vind ik FaceID toch niet zo’n succes. Meestal is mijn gezicht te ver weg en moet ik naar de iPad toebewegen om hem te unlocken. FaceID op iPad moet echt met langere afstanden overweg kunnen, anders is touchID een betere oplossing.
Ik gebruik mijn iPhone ook als boodschappenlijstje en moet in DL met masker door de supermarkt....FaceID was leuk in 2019, maar nu een stuk minder....
Met mijn iPhone 8 was ik dik tevreden met Touch ID. Was erg sceptisch tegenover Face ID. Maar heb nu bijna een jaar de iPhone 11 Pro, en ik zou echt niet meer terug willen naar een vinger print. Of in ieder geval, een vinger print onderaan het scherm. Want hoe logisch die plek ook lijkt, het is voor mijn duim geen handige plek om neer te leggen als ik mijn telefoon met 1 hand vast heb.

Face ID werkt alleen met mijn hoofd in het kussen niet goed. Maar verder, geen problemen met unlocked, ook niet met bril of per op. Ja nu met een mondkapje wel, maar zo vaak heb je nou ook weer niet een mondkapje op.

Ik ben wel erg benieuwd waarom het je zo tegenvalt!
Hoe lig jij in je kussen dan :D

Enige nadeel van Face ID is de beperkte hoek waaronder het werkt, als je toestel plat op het bureau ligt moet je hem of optillen of er boven gaan hangen.
Ik vind face-id erg goed werken heb sinds een paar maanden de iPhone 11 en vind het echt veel fijner dan touch-id. Zeker omdat bepaalde handelingen erg snel gaan.
Misschien toch eens Face ID opnieuw instellen, het werkt echt heerlijk.
Een vriend van mij klaagde het zelfde, die had echter iPhone 11 ingesteld toen hij in bed lag(dus ook Face ID).

Ja als je zo gezichtsherkenning gaat instellen vraag je zelf om, gewoon effe Face ID opnieuw doen goed recht zitten met belichting en werkt erna echt ideaal.
Las ergens een 'gerucht' dat de kleinste 12 mogelijk een iets kleinere notch ging krijgen. Zou op zich dus best kunnen dat die alleen touch id heeft om daar wat ruimte (en kosten) te sparen. Maar goed, is speculatie.
Ik heb de keynote achteraf op 1,5 speed gekeken op YouTube. Ben voorzien van iPad en Apple Watch is niet mijn ding, toch complimenten voor de keynote. Het zat echt tjokvol met vernieuwingen en verbeteringen, viel niet tegen. Ook knap dat ze de price ranges nu zo breed gemaakt hebben. Steeds meer modellen die echt niet verkeerd zijn worden ook haalbaar bij een minder groot budget.

Ben dus positief over de keynote ondanks dat ik allergische reacties krijg bij de Apple personages in de video. Ze hebben allemaal iets engs en artificieels over zich, geen haperingen en alsof ze nep zijn. Als je ze open schroeft blijken het toch stiekem robots te zijn :-) Met 2 nanometer transistors...
Dat is de Amerikaanse stijl van presenteren helaas, en nu ze niks meer live hoeven te doen zullen ze het flink repeteren en nabewerken, wat dat 'neppe' effect nog extra versterkt.
Toch vond ik met name de WWDC keynote bijzonder prettig om te kijken en te volgen met mooie overgangen. Beter dan de pijnlijke stiltes en dat klapvee ik bedoel joelende Apple medewerkers op de eerste rij. Vroeger droeg het bij aan de ervaring en kwam het oprecht over, nu niet meer.

Wat mij betreft worden digitale keynotes de norm. Ik ben het wel met Henrikop eens dat het lijkt alsof er net even iets meer ingezet wordt op (diversiteit en) gemaaktheid tot het overdreven aan toe. Althans zo ervaar ik het. Zowel van de Apple bobo’s als die ‘inspirerende’ gebruikersverhalen en personages waar ik mij als Apple gebruiker lang niet altijd mee kan associëren. Mja daar kijk ik uiteindelijk wel doorheen. Geen big deal verder.
Dat neppe is hier ook. Bijvoorbeeld op de radio waar de presentator allerlei vragen stelt die al vooraf zijn besproken. En zo de indruk moet wekken van een superslimme presentator en de geïnterviewde die overal direct antwoord op heeft. Irritant en nep.
iPhones zijn volgende maand dan aan de beurt denk ik? Benieuwd of daar ook Macs tussen zitten met apple silicon
Ik zit vooral dat op te wachten inderdaad.
Ja top video!

Het kwam me toevallig goed uit omdat ik met andere Tweak hobby's bezig was. Ik kon deze keer de live stream niet zien.

En dan krijg ik diezelfde avond nog een roundup video van het geheel. En daaronder zit dan die vertrouwde stem van Arnoud.

Lekker duidelijke video, goed gemonteerd en informatief.
Fijn video om te kijken goed gedaan! En dat al zo snel :)
Ik denk dat dit event voor velen zal zijn tegengevallen (in ieder geval voor mij).

Om de zoveel jaar krijg ik toch uit mijzelf de interesse om Apple producten te gaan kopen. Maar elk jaar als de aankondiging van nieuwe producten mij moet gaan overtuigen om een nieuwe tablet en later smartphone van hun te kopen.... vind ik hun presentatie en de aangekondigde producten tegen vallen.

Waar ik het over heb? De prijs van de nieuwe iPad vind ik gewoon te hoog (de huidige Air prijs wilde ik best voor lief nemen.....alleen het design vind ik gewoon niet van deze tijd meer). Daarnaast moet ik ook nog los de pencil aanschaffen. Ook vind ik het jammer dat er geen 120hz op zit (alhoewel ik dat nog enigszins begrijp door doordat ze anders in het vaarwater van de Pro zitten).

Ook niks over de Mini gehoord... (eigenlijk het formaat wat ik nodig heb) of de nieuwe iPhones...
Jammer, weer geen nieuwe Apple TV.
vraag: Werkt een Apple Watch 4G die je in het buitenland aanschaft ook later met een NL provider? Dus nu koop je een 4G Apple Watch in Duitsland of zo, en dan later koppelen aan je T-Mobile als dit mogelijk gaat worden? Of zit er iets lastigs in de 4G dat die alleen werkt op de providers in land waar je aanschaft??

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee