Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 25 november 2021

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro - Eindelijk écht high-end

Na een mager 2020 voor de Pixel-reeks, met de Pixel 5 die toch eerder midrange dan high-end was, is Google dit jaar ineens helemaal terug. De Pixel 6 Pro is een echte high-end smartphone, die net wat minder kost dan sommige concurrenten. Je moet daarvoor wel naar het buitenland uitwijken, want in Nederland kost het toestel meer. In de camerabalk aan de achterkant zitten voor het eerst bij een Pixel-telefoon drie camera's. Gekoppeld aan Googles uitstekende beeldverwerking is de fotokwaliteit goed voor elkaar. Vooral in inzoomen is de Pixel 6 Pro heel goed; de ultragroothoekcamera komt net wat tekort. Uit de doos staat het gloednieuwe Android 12 op het toestel, met zijn fraaie nieuwe interface. De gebruikservaring is zoals bij eerdere Pixels erg vloeiend en je krijgt lang updates. De accuduur is gemiddeld in dit segment, maar van de oplaadsnelheid zijn we niet onder de indruk. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
6
Score: 4
0
Score: 3
2
Score: 2
1
Score: 1
1
+1
McNutters 25 augustus 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 128GB Zwart

Als bereikbaarheid en een snelle + stabiele dataverbinding belangrijk voor je zijn raad ik (door de modem) aan dit toestel over te slaan. Vind je het belangrijk om mooie foto's te maken of speel je graag een spelletje op de telefoon dan kan dit toestel wat voor jou zijn.

Pluspunten

  • Scherm (helderheid ook buiten goed)
  • Batterijduur (gaat makkelijk een dag mee)

Minpunten

  • modem (anno 2022 mag dit niet meer slecht zijn)
  • Lader ontbreekt (hip dingetje?)

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 1
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 4

+1
HajoK 15 november 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 128GB Wit

Geweldige Android telefoon, op het gebied van Android, ondersteuning, camera's en gebruiksgemak. Voor m'n gevoel soms wel iets té veel gehypet online.

Pluspunten

  • Software
  • Fotografie (hardware + software)
  • Geluid
  • Scherm
  • Verzekerd van tijdige updates

Minpunten

  • Vingerafdrukscanner is oké
  • Snelladen & geen oplader
  • Glad
  • Video verbeterd, maar geen iPhone niveau

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
Hermanleen 5 december 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 128GB Zwart

Ben er zeer tevreden over; mijn oude telefoon (Xiaomi mi 9T) was nog niet op maar deze had een aantal belangrijke nadelen, waardoor ik toch maar tot aanschaf van deze overgegaan ben.

Pluspunten

  • Breekt achtergrondprocessen niet af (bv GPS trackers)
  • Lang en snel updates
  • Goede camera
  • Goed afleesbaar in de zon
  • Goed geluid, zowel over speaker als over oortjes

Minpunten

  • Gebogen schermranden had niet gehoeven (daardoor is de bescherming door de hoes minder)
  • Alleen via grijze (dure) import.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Design Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

dibrain2000 10 september 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 128GB Zwart

De camera in combinatie met de Google software geven wat mij betreft fantastische resultaten. De vingerlezer onder het scherm reageert snel en consistent. De telefoon kan behoorlijk warm worden. Accuduur is tot nu toe prima in orde om de dag door te komen.

Pluspunten

  • Camera's
  • Google eco systeem
  • Mooi groot scherm

Minpunten

  • Warmte ontwikkeling bij intensief gebruik

Eindoordeel

Score: 5
vwfireandice 26 juli 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 128GB Zwart

Camera's werken naar behoren. De vingerafdrukscanner is echt een probleem, blijft traag en kieskeurig. Je mist de gezichtsherkenning. De automatische helderheid is werkt soms niet naar behoren. De software is laggy is. Heb daarom alle + en - punten opgeteld (met een positieve blik) en heb het toestel verkocht.

Pluspunten

  • Camera's
  • Batterijduur
  • Chip is snel genoeg!
  • 5 jaar updates

Minpunten

  • trage en kieskeurige vingerafdrukscanner
  • Laggy software
  • Geen gezichtsherkenning
  • automatische helderheid werkt niet altijd goed
  • Software (updates) soms met (vervelende) bugs

Eindoordeel

Score: 3
Herke67 2 juni 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 128GB Zwart

Voortreffelijke telefoon, maar kieskeurig met zowel bedraad als draadloos laden. Nu veel nieuwe auto's draadloos laden ondersteunen, is het verstandig om even te checken of deze telefoon in jouw auto wil laden voor je em aanschaft. Bij bedraad laden werken ook lang niet alle combinaties van lader en kabel.

Pluspunten

  • snelheid
  • camera

Minpunten

  • draadloos laden
  • Bedraad laden

Eindoordeel

Score: 3
Azerox 13 januari 2022 Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 128GB Zwart

Het is een hele mooie telefoon met geweldige hardware. Helaas laat de software/firmware het afweten. Het scherm is erg laggy in veel gevallen (scrollen web, apps etc) en dat stoort. Vingerprint werkt maar half. De auto-brightness is erg wispelturig. Geen premium experience iig.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Camera
  • Scherm

Minpunten

  • Laggy
  • Brightness
  • Vingerprint
  • Software/Firmware
  • Geen lader

Eindoordeel

Score: 2
PatMoonNewbie 15 november 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 128GB Zwart

Al jaren in bezit van een Google Pixel en nu van de Pixel 5 overgestapt naar deze. Apple eigenaren ''eat your heart out'' zou ik zeggen want Google levert echt met deze 6 versie. Spec's zijn ongelooflijk, telefoon loopt erg smooth en gebruikersgemak is optimaal te noemen.

Pluspunten

  • Ligt prima in de hand
  • Prachtig scherm
  • Ultra snel

Minpunten

  • Grootte is even wennen
  • Geen flauw idee
  • Ook niet..

Eindoordeel

Score: 5
vktheo 11 november 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 128GB Wit

Sinds november trotse eigenaar van deze prachtige telefoon! Heeft zeer goede camera's! Batterijduur is goed. Alleen de vingerafdrukscanner is wat traag (komt door veiligheidsprotocol zegt Google) Krijgt 5 jaar beveiligingsupdates! Bij nader inzien toch iets te groot. Ik ga nu voor de gewone Pixel 6.

Pluspunten

  • Camera's (beste voor mij ooit van alle telefoons die ik heb gehad!)
  • Batterijduur
  • Geluid
  • 120Hz scherm, en helder genoeg!
  • 5 jaar beveiliging updates
  • Tensor chip is snel en alles loopt vloeiend!

Minpunten

  • Vingerafdrukscanner, is traag en kieskeurig!
  • Android 12 heeft nog kleine bugs (Instagram crasht vaak)
  • Geen lader bij de telefoon geleverd
  • Nog steeds geen "double tap to sleep", is zo handig! Gebruik nu screen off app, andere launcher kan natuurlijk ook, maar alles werkt dan minder fijn
  • Maar 3 jaar OS upgrades (waarom niet minimaal 4 gezien de prijs?)
  • Glanzende achterkant! Geef mij een matte achterkant! Nu met dbrand skin opgelost
  • Toch te groot voor mij

Eindoordeel

Score: 5
macguynl 8 november 2021 Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 256GB Zwart

De beste Android-telefoon op de markt, geef het wat tijd! De telefoon is onbeschaamd groot, maar voor een batterij van 5000 mAh ligt het apparaat verrassend comfortabel in de hand. De telefoon voelt super soepel aan in het gebruik en de nieuwe "Material You"-ontwerptaal is een traktatie!

Pluspunten

  • 120 Hz-scherm
  • Comfortabel voor een grote telefoon
  • Uitstekende camera's
  • Geweldige software
  • bouwkwaliteit
  • haptische motor
  • Speakers
  • Uniek ontwerp

Minpunten

  • Gebogen scherm
  • Vingerafdrukscanner
  • Knopplaatsing
  • Geen 512 GB opslag buiten USA
  • langzaam opladen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Google Pixel 6 Pro?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee