€ 326,- bij Belsimpel

Google Pixel 6 Pro 128GB Zwart Review

McNutters
25 augustus 2022, laatste update op 25 augustus 2022, 872 views Product gekocht

Google Pixel 6 Pro 128GB Zwart

Als bereikbaarheid en een snelle + stabiele dataverbinding belangrijk voor je zijn raad ik (door de modem) aan dit toestel over te slaan. Vind je het belangrijk om mooie foto's te maken of speel je graag een spelletje op de telefoon dan kan dit toestel wat voor jou zijn.

Pluspunten

• Scherm (helderheid ook buiten goed)
  • Batterijduur (gaat makkelijk een dag mee)

Minpunten

• modem (anno 2022 mag dit niet meer slecht zijn)
  • Lader ontbreekt (hip dingetje?)

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Mocht eerder dit jaar een nieuwe zakelijke mobiel uitzoeken. Door de specificaties viel mijn oog al snel op de Pixel 6 Pro. Inmiddels heb ik het toestel zo'n 4 maanden in gebruik. Over het algemeen ben ik tevreden met het toestel, al moest ik wel even wennen aan de knoppen die allemaal aan de rechter kant van het toestel zitten. Heb geregeld 5x op de aan/uit-knop gedrukt om het volume hoger te zetten met tot gevolg dat de alarmdiensten gebeld werden.

Waar ik niet over te spreken ben is het modem. In tegenstelling tot mijn vorige mobiel (OnePlus6) is het bereik hard achteruit gegaan. Nog maar zelden heb ik vol bereik. Dit meet/test ik met de app "Network Cell Info Lite". Waar mijn OP6 bijna altijd ver in het groen zat qua signaal sterkte, zit de Pixel 6 Pro op z'n best tegen het geel aan, dus eigenlijk altijd in het oranje. Hierbij moet wel gezegd worden dat gesprekken nog niet zijn weggevallen. Ook bij het bekijken van videos (bijv. het nieuws) merk ik zeer vaak dat de video buffert. Wat ook niet helpt is dat er 2 SIMs gebruikt worden. Gebruik je 1 SIM dan is de verbinding iets beter, maar veel maakt het niet uit.

Over andere eigenschappen kan ik kort zijn, deze zijn wat ik verwacht van een toestel in deze prijsklasse. Batterijduur is goed, gaat makkelijk een dag mee. Het scherm is ook buiten in de zon prima te lezen en 's nachts donker genoeg om geen last van je ogen te krijgen, zeker in de donkere modus. Wel is het jammer dat er geen lader wordt meegeleverd, maar dit schijnt hip te zijn dus doe ik het er maar mee.

Oordeel:
Als bereikbaarheid en een snelle + stabiele dataverbinding belangrijk voor je zijn raad ik (door de modem) aan dit toestel over te slaan. Ook in 2022 is de basisfunctie van een mobiele telefoon 'bellen' en door de zeer slechte kwaliteit van het modem is dat op zijn zachtst gezegd belabberd.

Heb jij ook een Google Pixel 6 Pro 128GB Zwart?

En als je de internetsnelheid test met deze 2 toestellen? Signaal sterkte hoeft niet altijd wat te zeggen, waarom niet? Omdat een andere modem net anders kan omgaan met verschillende frequenties van een mast en dus een andere configuratie prefereerd. Als de Pixel 6 Pro sneller internet kan geven dan je oudere oneplus, dan is die model van de Pixel wel degelijk beter.
Dank voor je reactie en interessante opmerking. Dus als het internet sneller is, maar op minder plekken die snelheid kan bieden t.o.v. een ander toestel, is het per definitie beter? Dat gaat er bij mij moeilijk in.

Overigens heb ik dat uit interesse bekeken. De snelheden zijn gelijk (getest met de CloudFlare browser speedtest), het aantal plekken waar ik last heb van signaal verlies is echter zeer sterk gegroeid waardoor ik op meer plekken de max snelheden niet haal.

Las recentelijk dat de Pixel 6 Pro een verouderde Samsung modem gebruikt i.p.v. een Qualcomm. Ik zoek de oorzaak van mijn problemen eerder in die richting.