Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Ik heb onlangs de ASUS Prime GeForce RTX 5070 OC Edition videokaart besteld via Azerty en ben opnieuw erg tevreden. De prijs was scherp en de service zoals altijd uitstekend. De videokaart werd al de volgende dag geleverd, netjes verpakt en direct klaar voor gebruik.
Ik bestel eigenlijk al mijn pc-componenten via Azerty omdat ze betrouwbaar zijn, snel leveren en een ruim assortiment hebben. Tot nu toe altijd goede ervaringen gehad.

De levering via Azerty
was opnieuw top geregeld. Mijn bestelling werd snel verwerkt en de ASUS Prime GeForce RTX 5070 OC Edition videokaart had ik al de volgende dag in huis. Alles was stevig en netjes verpakt, waardoor de videokaart in perfecte staat aankwam. Erg fijn om op zo’n snelle en betrouwbare levering te kunnen rekenen.

Een A-keuze PSU gekocht. De omschrijving klopte en was zelfs beter dan verwacht. Ik kon namelijk zien aan hoe dingen verpakt waren dat slechts de doos was geopend en het product nog niet gebruikt was. Ondanks dat het een "tweedehands" product was.

Binnen een dag na bestelling alles binnen, helaas naar het verkeerde pakketpunt maar dat was mijn fout.

Alle componenten voor mijn nieuwe PC in één keer besteld bij Azerty. Hieronder ook een combokit van AMD Ryzen 7 9800X3D en ASUS TUF Gaming B650-Plus WiFi, waar de CPU al op het moederbord geïnstalleerd was en de vereiste BIOS update al was gedaan. Alles was compleet en installeren geen probleem. Tot op heden werkt de PC perfect.

Besteld en alle componenten werden de volgende dag in het aangegeven slot geleverd. Ik heb netjes moeten tekenen voor ontvangst bij de (toch vrij dure) bestelling. Levering was in twee dozen: een voor de behuizing en een ander voor alle andere componenten.

Mijn nieuwe setup besteld bij AZERTY, levering ging niet in één keer goed maar prima opgelost na contact met support.

De onderdelen zijn goed verpakt en alles is heel binnengekomen.

De onderstaande videokaart besteld:

ASUS Prime Gaming Radeon RX 9070 XT OC Edition

Geweldige performance voor een goede prijs

De verzending was helaas incompleet de eerste keer maar via nazending opgelost

De klantenservice heeft het probleem met de zending snel verholpen

Buiten de advisering waarbij je bij de meeste webshops (dozenschuivers) niet terecht kan, hebben ze een ruim assortiment en zijn de prijzen concurrerend. Snelle levering en bij problemen worden deze snel opgelost.

Goed verpakt. Snel geleverd. 1 Artikel niet juist geleverd maar werd snel opgelost. Postbode plaatste de dozen netjes in de gang.

Prima. 1 Artikel niet juist besteld/geleverd maar dit werd snel opgelost.

Prima website, duidelijkere voorraadmelding dan de meesten (intern vs. extern). Bestelproces is verder eenvoudig. Snelle levering.

Altijd goed en degelijk; bestel er al jaren. Ook veilige verzending van (schok)gevoelige onderdelen.

Geen uitstekend gezien het feit dat de webshop geen goede foto's heeft bij de producten die ik wilde bestellen, wat er voor heeft gezorgd dat ik het verkeerde product heb besteld en uiteindelijk een 2e bestelling heb moeten plaatsen om alsnog te krijgen wat ik wilde, was de webshop duidelijk geweest had ik het juiste product in 1x kunnen bestellen en was ik 30 euro goedkoper uit geweest. Gaat hier om de producten van Oplite die worden aangeboden bij Azerty. Afbeeldingen zijn incompleet of incorrect op de webshop.

Ondanks dat de producten niet voorradig waren heb ik het alsnog binnen 5 werkdagen mogen ontvangen.

Bij bekijken product op de site een duidelijke melding dat het ook als open box variant beschikbaar is, met significante korting. Bestelproces is verder eenvoudig. Snelle levering.

Levering was snel en in lijn met communicatie. Helemaal prima.

Het bestellen ging heel gemakkelijk. Ik vond direct alles wat ik zocht en kon zelf goed de producten vergelijken met andere producten.

Ik ben zeer tevreden over de levering. Ik kon perfect alles volgen. Het pakket kwam aan op de op voorhand verwachte datum. Alles was in perfecte staat en perfect ingepakt.

Ben altijd blij met Azerty.
Hoop dat ze in de toekomst ook desktops naar het buitenland versturen.
Goeie klantenservice.

Laptop werd snel verstuurd en was goed verpakt. Hoop dat ze desktops in de toekomst ook naar het buitenland versturen, vandaar de goed rating i.p.v. uitstekend.

Wordt altijd vriendelijk te woord gestaan en je wordt beleefd behandeld. Professioneel.

Vaker in mijn leven bij Azerty besteld, verloopt altijd vloeiend en zonder problemen naar mijn ervaring. Recent een Macbook besteld, erg blij mee. Op één punt na, maar wat voor mij voldoende reden is om 4 sterren te geven:

Het toetsenbord is een QWERTY NL met ISO indeling. De product pagina geeft enkel aan "QWERTY", zonder verdere context. Gezien ISO naar mijn ervaring niet de standaard is (en ik het bestaan er van niet kende tot nu), had ik niet verwacht dit als layout te krijgen. Om deze reden vind ik dat de definitieve layout duidelijk aangegeven had moeten zijn op de pagina, zelfs als dit normaalgesproken de standaard is voor Macs in Nederland (wat ik niet weet).

Voor degene die ook het verschil niet kennen, die ANSI gewend zijn net zoals ik; Er is op mijn Macbook in 2026 geen 'delete' toets, de linker shift is kort gemaakt om plek te maken voor de tilde die nu recht naast de shift toets staat, 'enter' is klein, er is een extra toets (§±) op de plek gezet waar de tilde op ANSI gestaan zou hebben, en het euro teken zit op de 2 ipv de 5.

Hier had ik vóór de aankoop rekening mee gehouden willen hebben.

Verzending verloopt snel en de doos waarin de Macbook werd afgeleverd is uitermate goed beschermd tegen vallen en stoten.

Al mijn onderdelen bij Azerty gekocht. Snel geleverd en ook supersnel antwoord op mijn vragen gehad. Voor mij geen andere site voor PC onderdelen!

Al mijn onderdelen waren precies op de levertijd die ze adverteerde online. Netjes verpakt.

Zeer tevreden

Binnen 2 dagen had ik reactie op mijn vraag! Top, zeker een aanrader voor anderen!

Top service bij Azerty.
Onderdelen voldoen aan verwachtingen.
GPU had problemen, moeiteloos omgeruild voor een nieuwe.

Ik zal hier blijven bestellen.

Levering was netjes, alles goed verpakt. Geen beschadigde dozen of iets dergelijks.

Uitstekend, zoals eerder vermeld GPU had problemen, nieuwe gekregen zonder moeite.

Ik heb eind maart een paar pc-componenten gekocht voor mijn pc-build. Alles verliep snel en prima.

De website was overzichtelijk en het bestelproces verliep zonder problemen. De informatie over voorraad en levering was duidelijk, en ik kreeg netjes bevestigingen per e-mail. De producten kwamen goed verpakt aan en de bestelling was compleet.

Een van de componenten moest nog besteld worden, dus er stond aangegeven dat de levertijd wat langer zou zijn. Maar het ging toch best snel, ik kreeg alles dezelfde week nog binnen en alles was netjes verpakt.

Ik wilde bij Azerty een ASUS Ascent GX10 aanschaffen van €3899,-. In het verleden heb ik vaker besteld bij Azerty en niet bij de goedkopere concurrent in de pricewatch dus het had mijn voorkeur hier de bestelling te plaatsen. Ik heb geprobeerd een middenweg te vinden, maar er werd op geen enkele manier meegedacht of bewogen. Hierdoor heb ik de bestelling elders geplaatst. Vind ik jammer, voor mij is de prijs niet het allerbelangrijkst, maar de manier waarop je als klant behandeld wordt wel. Deze ervaring neem ik daarom mee bij toekomstige IT-inkopen mocht Azerty dan in het lijstje van de Pricewatch staan.
Hopelijk helpt dit als feedback om de webcare te verbeteren.

Het contact via WhatsApp verliep teleurstellend. Hoewel ik begrijp dat inkoopafdelingen leidend zijn, miste ik bij een bedrag van bijna €4000,- het extra stapje om intern naar mogelijkheden te kijken. Juist bij een high-end systeem mag je als klant die commerciële scherpte verwachten.

Wat me echter het meest bevreemdde, was de afsluiting van het gesprek. Nadat ik aangaf de order bij de concurrent te plaatsen wegens een te groot prijsverschil, kreeg ik een hartjes-emoticon en de opmerking 'geen probleem hoor!' terug. Dit voelt onverschillig en niet als het professionele, deskundige klantcontact dat ik bij een specialist als Azerty zoek.

Afgelopen week nieuwe onderdelen en een nieuwe case besteld bij Azerty. Deze waren er super snel, waren goed verpakt, en precies zoals op de website omschreven.

Daarna ging er iets mis met de track en trace code. Ik had beide pakketten afgehaald, maar toch werdt er aangegeven dat er een pakket opnieuw bezorgd zou worden. Hierop heb ik gebeld met Azerty, en ben ik vriendelijk te woord gestaan. Uiteindelijk de kwestie opgelost via de mail.

Al met al meer dan tevreden! Ik heb zelfs vandaag nog een bestelling geplaats om meer componenten te kunnen upgraden!

Verzending was erg snel, alles was netjes verpakt, en is heel aangekomen.

Enorm vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon, en benaderd via de mail. Keanu, dankjewel voor je duidelijke mail!

Ik laat mijn review inderdaad achter omdat ik kans maak op een prijs.

Maar dat neemt niet weg dat ik al jaren lang klant ben bij deze 'webshop'. Waarom ik webshop schrijf tussen aanhalingstekens? Dat is voor mij heel eenvoudig. Ik woon namelijk in Deventer en haal dus mijn bestellingen gewoon in de winkel op.

Ik heb geen klachten, ook als je een vraag hebt over een product staan ze voor je klaar.

Nog nooit veel mee van doen gehad, hun spullen zijn gewoon goed. 1 keer een vraag gesteld over wel of geen mogelijke garantie en die vraag werd eerlijk, open en snel beantwoord. Prima dus

Half april een pc samengesteld op de site van azerty. Ik heb er voor gekozen om hem volledig te laten bouwen en installeren.
Dit is allemaal erg vakkundig gedaan. De pc draaid echt super en alles was ook super netjes verpakt bij afhalen.
Sommige componenten waren op het moment van aanschaf niet snel leverbaar maar hier werd ik goed over op de hoogte gebracht.

Al met al een super fijne winkel en mijn volgende pc gaat hier zeker weer besteld worden in de toekomst.

Ik heb de bestelling afgehaald op locatie.
De locatie is goed bereikbaar en ziet er netjes uit. Ik werd snel en vriendelijk geholpen aan de Balie.

Ik heb meerdere malen mailcontact gehad.
Ik kreeg vaak binnen een uur of een paar uur mail terug.
Hierdoor konden vragen snel beantwoord worden en dingen die ik aangepast wilde hebben.
Het was ook geen enkel probleem nadat ik de bestelling geplaatst had om dingen aan te passen.

Bij het afhalen afgelopen vrijdag(24-04) hebben ze zelfs nog een ssd er voor mij ingezet die ik nog had liggen.

Dus dit ook al met al top geregeld!

Onderdelen besteld bij Azerty om een nieuwe PC te bouwen, dat is inmiddels alweer een aantal jaar geleden voor mij. Paar goede tips mee gekregen en verder netjes en vriendelijk te woord gestaan. Hoefde ook niet te wachten.

Werd snel geholpen bij het ophalen van mijn producten en kreeg nog een handige tip mee.

Ik dacht, voor een computerscherm met steun en toetsenbord, moet je naar Azerty. Even snel bestellen en dan is het zo geregeld…. Dat viel even vies tegen.

In overleg met de medewerker een scherm uitgezocht (top advies) en een toetsenbord. Dezelfde die hij ook op z’n werkplek gebruikt. Eén met USB-c om op te laden en gaat wel een halfjaar mee op 1 lading. De schermsteun was in de aanbieding. Enfin, alles besteld en wachten tot een medewerker vh magazijn de spullen zou komen brengen. En daar ging het allemaal mis.
Ze hadden de verkeerde steun gebracht. Je zou denken, even snel omruilen en klaar, nou, niet bij Azerty. Meer dan een uur zijn we bezig geweest. De medewerker kwam er zelf ook niet uit. De bestelde steun moest fictief retour en degene die ik besteld had en wilde, kon ik niet meer krijgen. Ik moest een veel duurdere aanschaffen en maar hopen dat ik het geld van de origineel bestelde maar terugkrijg.

Thuis aangekomen bleek ook dat ik een hele andere toetsenbord ontvangen had. Niet usb oplaadbaar, maar met 2 penlights.

Natuurlijk moet ik ermee terug, maar ik heb gewoon geen zin in weer zo’n administratieve drama. Ik neem m’n verlies in deze.

Volgende keer doe ik het wel anders.
Andere webshop denk ik.

Zie bovenstaand uitgebreid verhaal, dat omschrijft alles inclusief volledige onderbouwing.

De jongens aan de balie konden hier niets aan doen. Behalve dan het verkeerd geadviseerde toetsenbord. En niet echt de goedkoopste….

Scorekaart voor Azerty