Door Friso Weijers

Redacteur

OnePlus 10 Pro Preview

Jubileum zonder jubelstemming

21-03-2022 • 10:00

115

Inleiding

OnePlus bereikt dit jaar een mijlpaal: de presentatie van zijn high-end toestel met 10 in de naam, in een reeks die teruggaat tot de OnePlus One uit 2014. Hoewel het eigenlijk pas de negende generatie is, zoals opgemerkt in de reacties onder dit artikel, is dat voor de fabrikant ongetwijfeld reden tot een feestje. Achter de schermen rommelt het echter al een tijdje. Na het vertrek van topman Carl Pei in 2020 bleek in 2021 dat OnePlus een dochtermerk van OPPO zou worden. Of het merk van 'Never Settle' daarmee een eigen identiteit weet te behouden, is de vraag, en de voortekenen zijn niet echt positief. Sinds jaar en dag is de eigen skin OxygenOS een van de belangrijkste pluspunten van een OnePlus-telefoon, maar vanaf dit voorjaar gebruiken OnePlus-toestellen feitelijk dezelfde software als die van OPPO.

De OnePlus 10 Pro, zoals het nieuwe topmodel voluit heet, zal het dus nog weleens lastig kunnen gaan krijgen. Zeer binnenkort ligt het toestel in Nederland in de winkels, en wij konden de smartphone twee weken geleden in de Leidse Hortus Botanicus alvast bekijken. OnePlus had zijn event daar in de tropische tuinen georganiseerd om de gelegenheid te geven de 'tweede generatie Hasselblad-camera' van het toestel alvast goed uit te proberen. Ondanks herhaalde beloftes wisten de high-end toestellen van OnePlus eerder nooit echt uit te blinken op cameragebied, zelfs niet vorig jaar, toen OnePlus voor het eerst de samenwerking aanging met het legendarische cameramerk Hasselblad. Of de OnePlus 10 Pro eindelijk wel een goede camera heeft, valt dus te bezien.

Glittertoestel met fijn handgevoel

Hoewel de OnePlus 10 Pro vrijwel exact dezelfde maten heeft als zijn voorganger - lengte, breedte en dikte schelen elkaar hooguit een paar tienden van een millimeter - is het design volledig op de schop gegaan. De OnePlus 9 Pro heeft een spiegelende hoogglans afwerking die er misschien mooi uitziet als het toestel net uit de doos komt, maar er daarna voor zorgt dat de smartphone snel vies wordt. De 10 Pro heeft daarentegen een matte achterkant, met in het zonnetje een bijzonder glinsterend effect. Het ziet er net wat anders uit dan het matglas op sommige andere smartphones van dit moment. Ergens deed de afwerking van het Gorilla Glass 5 ons een beetje denken aan de ‘Sandstone’-variant van sommige vroege OnePlus-toestellen, vooral die van de zwarte OnePlus 10 Pro. De afwerking van het nieuwe toestel voelt in de praktijk wel heel anders aan; misschien wat korreliger dan standaard matglas, maar niet ruw of antislip.

OnePlus 10 Pro

Met zijn matte behuizing en eveneens mat afgewerkte aluminium frame voelt de OnePlus 10 Pro naar ons idee prettig aan in de hand. De gewichtsverdeling lijkt goed. Hoewel het nieuwe toestel een paar gram zwaarder is dan de OnePlus 9 Pro, lijkt het in de hand haast wat lichter. Het spiegelende camera-eiland is gemaakt van keramiek, voor betere krasbestendigheid. Dat deel is weliswaar erg groot en breed, maar steekt tenminste niet ver uit en door de breedte wiebelt het toestel ook niet zo als je het op een plat oppervlak legt.

OnePlus 10 ProOnePlus 10 Pro

De stevigheid van de behuizing is misschien wel een punt van zorg. Zoals eerder bleek uit een filmpje van JerryRigEverything zit in de constructie een zwak punt, net onder het grote camera-eiland, waardoor de 10 Pro makkelijker dan andere toestellen in tweeën zou kunnen breken als er kracht op de behuizing komt te staan.

Oude camera's in nieuw jasje

OnePlus 10 Pro - CameraMet de opvallende nieuwe vormgeving van het camera-eiland, met de drie grote lenzen en het ringvormige flitslampje gerangschikt in een vierkant, zou je kunnen denken dat de camera’s ook heel anders zijn dan bij de OnePlus 9 Pro. Dat valt toch wat tegen. De 48-megapixelhoofdcamera heeft nog steeds dezelfde Sony IMX789-sensor achter een f/1.8-lens, en ook de telecamera heeft dezelfde specificaties als bij het vorige toestel. De monochrome camera die er op de OnePlus 9 Pro een beetje voor spek en bonen bijzat, ontbreekt op de OnePlus 10 Pro.

De frontcamera en ultragroothoekcamera zijn bij de OnePlus 10 Pro wel vernieuwd. De eerste heeft een grotere sensor gekregen, de tweede een opvallend grote beeldhoek van 150 graden, wat een enorm fisheye-perspectief oplevert. Hoewel de sensorresolutie van de ultragroothoekcamera met 50 megapixel hetzelfde is gebleven, is de gebruikte sensor wel een stuk kleiner. Bovendien cropt de camera standaard een heel stuk in op het beeld. Om de volledige beeldhoek van 150 graden te gebruiken, moet je een speciale cameramodus activeren. Helaas mogen we je in deze preview nog geen beelden tonen van deze camera. Hetzelfde geldt voor de tele- en frontcamera.

Toestel OnePlus 10 Pro OnePlus 9 Pro
Primaire camera Sony IMX789,
1/1.4”, 50 megapixel,
f/1.8, PDAF, ois
Sony IMX789,
1/1.4”, 50 megapixel,
f/1.8, PDAF, ois
Ultragroothoekcamera Samsung Isocell JN1
1/2.76", 50 megapixel,
f/2.2, AF
Beeldhoek 150/110 graden (fisheye/normaal)
Sony IMX766
1/1.56", 50 megapixel
f/2.2, AF
Beeldhoek 123 graden
Telecamera/macrocamera 8 megapixel,
f/2.4, AF, ois
3.3x 'zoom'
8 megapixel,
f/2.4, AF, ois
3.3x 'zoom'
Frontcamera 1/2.74", 32 megapixel,
f/2.45, vaste focus
1/3.06", 16 megapixel,
f/2.4, vaste focus

De primaire camera van de OnePlus 10 Pro hebben we in Leiden wel uitgeprobeerd, samen met die van de OnePlus 9 Pro. Wat allereerst opvalt ten opzichte van het oude toestel, is dat het fotograferen een stukje prettiger gaat. Er lijkt minder sluitervertraging bij het maken van hdr-opnamen en ook geeft de viewfinder een betere indruk van de uiteindelijke foto. Bij de OnePlus 9 Pro worden de hdr-bewerkingen pas achteraf toegepast op het beeld en duurt het bij het bekijken van de foto in de galerij nog een seconde voordat hij klaar is. Van die vertraging is bij de OnePlus 10 Pro geen sprake. Bij het vergelijken van de gemaakte beelden is te zien dat de OnePlus 10 Pro de kleuren minder verzadigd maakt, waarbij ook het contrast in het hele beeld lager ligt. Als je inzoomt, ziet de foto er net wat gedetailleerder uit, doordat OnePlus fijne details juist wel extra contrast en ook extra verscherping meegeeft.

Preview OnePlus 10 Pro - Cameravergelijking met OnePlus 9 ProPreview OnePlus 10 Pro - Cameravergelijking met OnePlus 9 ProPreview OnePlus 10 Pro - Cameravergelijking met OnePlus 9 ProPreview OnePlus 10 Pro - Cameravergelijking met OnePlus 9 ProPreview OnePlus 10 Pro - Cameravergelijking met OnePlus 9 ProPreview OnePlus 10 Pro - Cameravergelijking met OnePlus 9 ProPreview OnePlus 10 Pro - Cameravergelijking met OnePlus 9 ProPreview OnePlus 10 Pro - Cameravergelijking met OnePlus 9 Pro

OnePlus 10 Pro (links) versus OnePlus 9 Pro

Ondanks het gebrek aan nieuwe hardware is er dus toch een verschil in fotokwaliteit merkbaar, dankzij nieuwe beeldverwerking. De ‘tweede generatie Hasselblad-camera’ waarvan OnePlus hoog opgeeft, is verder voorzien van een aantal nieuwe opties in de interface. Zo zijn er drie nieuwe kleurfilters toegevoegd die zijn ontwikkeld in samenwerking met Hasselblad-fotografen, waaronder de Nederlander David Peskens. Ook nieuw is dat je foto's kunt opslaan als een heic-bestand met 10bit-kleuren, wat in theorie vloeiender schakeringen mogelijk maakt dan de gebruikelijke heic- of jpg-bestanden met 8 bit.

Gebruikers die graag zelf de controle hebben over het eindresultaat, vinden op de OnePlus 10 Pro een verbeterde Pro-stand die werkt op alle camera's en niet alleen op de hoofdcamera, zoals bij de OnePlus 9 Pro. Nieuw in deze stand is het Raw+-knopje. Daarmee voegt het toestel meerdere opnamen samen tot één raw bestand dat meer informatie in schaduwen en highlights kan bevatten, net als bij een hdr-foto in de normale fotomodus. Zo bevat het raw bestand meer informatie die je nuttig kunt gebruiken in de nabewerking.

Preview OnePlus 10 Pro - CameratestPreview OnePlus 10 Pro - CameratestPreview OnePlus 10 Pro - CameratestPreview OnePlus 10 Pro - CameratestPreview OnePlus 10 Pro - CameratestPreview OnePlus 10 Pro - CameratestPreview OnePlus 10 Pro - CameratestPreview OnePlus 10 Pro - Cameratest

De camerasoftware van de OnePlus 10 Pro bevat zo de nodige mooie verbeteringen, maar ze komen ons wel érg bekend voor. Vorig jaar had de OPPO Find X3 Pro deze functies namelijk ook al. Nu OnePlus en OPPO meer samenwerken op softwaregebied, heeft OnePlus kennelijk de camera-app van OPPO linea recta naar zijn skin overgezet, tot en met het design van de iconen aan toe. Daar is niks mis mee, maar omgekeerd draagt het OPPO-topmodel van dit jaar, de Find X5 Pro, nu ook de Hasselblad-merknaam. Dat is dus niet langer meer een unique selling point voor OnePlus. Bovendien heeft het OPPO-topmodel niet alleen alle Hasselblad-features die ook op de OnePlus 10 Pro zitten, maar ook nog eigen extraatjes die de 10 Pro weer niet heeft, zoals verbeterde lenzen en stabilisatie op de hoofdcamera, en een speciale beeldverwerkings-chip.

Tussen ColorOS en OxygenOS

Niet alleen de camera-app, maar ook de rest van de software op de OnePlus 10 Pro - OxygenOS 12 - lijkt een mix tussen OnePlus’ oude skin OxygenOS en OPPO’s ColorOS. Hoewel bepaalde elementen in het design behouden zijn gebleven, zoals het rode cijfer 1 in de klok-widget, herken je op andere punten toch meer ColorOS dan OxygenOS. Zo is een icoon op het homescreen nu niet meer helemaal rond, maar een iOS-achtige squircle. Het geheel ziet er naar ons idee wat minder strak uit dan het oude OxygenOS, maar we zullen meer tijd moeten doorbrengen met de software om hem echt op waarde te kunnen schatten. De versie die op ons testtoestel stond, lijkt her en der ook nog niet helemaal af. Zo zijn de letters onder app-iconen en in de camera-app om de een of andere reden vetgedrukt en ook vrij groot - bij de OnePlus 9 Pro wordt beter gebruikgemaakt van het grote scherm.

OnePlus 10 Pro versus OnePlus 9 ProOnePlus 10 Pro versus OnePlus 9 ProOnePlus 10 Pro versus OnePlus 9 Pro

OnePlus 10 Pro (blauw) versus OnePlus 9 Pro

OxygenOS was de afgelopen jaren een van de belangrijke redenen om te kiezen voor een OnePlus-smartphone, dus hoe de overstap gaat vallen bij de echte fans van OnePlus' software valt te bezien. Eén pluspunt - of lichtpuntje, zo je wilt - is wel dat handige functies die OPPO de afgelopen jaren al had ontwikkeld voor zijn toestellen, nu ook in de OnePlus-skin zitten. Hierboven noemden we al de extra functies in de camera-app, maar denk ook aan uitgebreidere mogelijkheden om het thema of de indeling van de launcher aan je eigen wensen aan te passen. Het schermmenu bevat dezelfde uitgebreide kleuropties als ColorOS, met meerdere schermmodi, functies voor videoverbetering en 'kleurwaarnemingsversterking'. Uiteraard zijn ook de nieuwe functionaliteiten in Android 12, bijvoorbeeld op het gebied van privacy, onderdeel van het nieuwe OxygenOS 12.

Kijkend naar de hardware wordt duidelijk dat er verder vooral heel veel overeenkomsten zijn tussen de OnePlus 9 Pro en de OnePlus 10 Pro. Dat wil zeker niet zeggen dat het nieuwe model slecht is toegerust; het toestel heeft alles dat je in het topsegment mag verwachten. Denk aan een 6,7"-oledscherm met superscherpe wqhd-resolutie (3216x1440) en voorzien van een ltpo-backplane voor een zeer variabele refreshrate tussen 1Hz en 120Hz. De zijranden van het scherm, dat bedekt is met een laag Gorilla Glass Victus, zijn zoals gebruikelijk een beetje gekromd. Het viel ons in het zonnige Leiden wel op dat het scherm niet zo helder lijkt te zijn, hoewel OnePlus een piekhelderheid boven de 1000cd/m2 belooft.

OnePlus 10 ProOnePlus 10 ProOnePlus 10 Pro

De OnePlus 10 Pro wordt uiteraard aangedreven door de nieuwste en snelste Snapdragon 8 Gen 1-chipset. In de Find X5 Pro bleek dat nogal een heethoofd. Het viel ons tijdens het fotograferen ook op dat de OnePlus 10 Pro behoorlijk warm werd rondom het cameragedeelte, met name bij het gebruiken van effecten zoals de kleurfilters. Er komen van het toestel varianten met maximaal 12GB werkgeheugen en 512GB opslag. Intern heeft het niet één, maar twee accu's, die tezamen een capaciteit van 5000mAh hebben. Door het gebruik van twee cellen kan het toestel sneller laden, met maximaal 80W. Op papier is dat net iets sneller dan de OnePlus 9 Pro. Draadloos laden met een eveneens snelle 50W is ook nog steeds mogelijk.

Voorlopige conclusie

OnePlus heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een merk voor de incrowd tot een fabrikant met een veel bredere focus. Daarmee is het aanvankelijke karakter wel een beetje verloren gegaan. In 2022 komen daarbij de eerste duidelijk zichtbare gevolgen van de verdere samenwerking tussen OnePlus en OPPO. De nieuwe OnePlus 10 Pro draait niet het vertrouwde OxygenOS, maar een variant die het midden houdt tussen OxygenOS en OPPO's ColorOS. Of OnePlus-fans daar blij van worden, is de vraag, maar we zullen de software uitgebreider moeten proberen om te kunnen oordelen of verandering op dit punt noodzakelijk achteruitgang betekent.

OnePlus legt de focus bij de 10 Pro zelf liever op de camera en op dat gebied lijkt het toestel inderdaad een paar mooie stappen te zetten ten opzichte van zijn voorganger. In vergelijking met de OnePlus 9 Pro gaat het fotograferen sneller en is de verbeterde Pro-modus een leuke toevoeging. De beeldkwaliteit lijkt ook iets beter, al is het verschil niet enorm. Een definitief oordeel over de camera zal nog even moeten wachten en ook voor de rest zijn nog niet alle vragen over het toestel beantwoord. Op dit moment is er al een sample naar ons onderweg, dus we hopen je spoedig een nader oordeel te kunnen geven.

Reacties (115)

115
114
51
4
0
47
Wijzig sortering
Oneplus is in weze dood ....
Je merkt het aan alles en is inmiddels een dure grijze muis.
De strategie zoals ze die hadden ten tijde van de Oneplus One ligt in ieder geval erg ver achter ons. Dat was nog eens bang for the buck. Carl Pei houdt zich tegenwoordig bezig met Nothing. De verwachting is dat zij over enkele dagen hun eerste mobiele telefoon gaan lanceren: https://nl.nothing.tech/.
Klopt.
Alles is anders. Ze hadden iets destijds, bijna rebels, een missie, niet perfect maar bang for the buck was enorm.
Het had zelfs iets cools en Pei was bezig met zijn community.
En toen begon het, Pei vroeg zijn fans tot 2x toe of ze waarde hechte aan de 3.5mm audio jack en 75% zei ja in de poll. Na eerst grapjes te hebben gemaakt over Apple verwijderde OP de audio jack.
De algehele kwaliteit ging omhoog maar ook de prijs en je zag dus duidelijk dat men juist WEL ging settlen ('never settle').
Met de 7Pro zette ze hun laatste echte OP toestel neer. Bijzonder design en kozen voor de popup camera die gewoon bleef werken tegen de verwachtingen van critici in.
Oxygen OS was de beste schil en was zelfs geliefder als stock Android.
En daarna ging het verder berg afwaarts.

Saai design met de 8 serie en gewoon een Samsung design rip off.
Saaie Punchhole cutout (settle !)
Oxygen OS begon achter te lopen want nog steeds geen AOS, die eerder op de 6 serie eventjes te vinden was en met een update verdween. Zou jaren duren eer die simpele functie terug was.
Prijzen bleven omhoog gaan.
Display issues
Pei die wat anders ging doen

En als klap op de vuurpijl het gedateerde design van vorig jaar met de Hasselblad hype die niet waarmaakte wat men claimde.

Je merkt nu gewooin dat BBK de naam OP blijft hanteren om in weze hun hardware onder een andere naam uit te brengen maar het mist van alles.
Na ColorOS hebben ze toch maar Oxygen OS uit de kast getrokken voor de Global release maar het mag niet meer baten.

OP is vandaag de dag gewoon een 'goed' toestel voor een flagship prijs. Blinkt nergens meer in uit, is ook nergens slecht in overigens ..... Gewoon een Chineze grijze muis die de fans niet meer aanspreekt.
Ze hadden iets destijds, bijna rebels, een missie
Wat je ziet gebeuren was natuurlijk altijd al het plan. Misschien niet van Pei persoonlijk, maar het is verder gewoon een bekende marketingstrategie. Iedereen die dacht dat 'never settle' met lage prijzen een duurzame strategie zou zijn snapt er niet veel van.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door lilmonkey op 22 juli 2024 22:17]

Klopt, wellicht sponsorde BBK het project in het begin en alleen daarom konden ze een toestel maken dat te goed voor de prijs was.
Daarna moest het echt de markt op want je kunt niet leven van alleen maar wat tweakers en geeks.
Uiteindelijk moeten mensen ook in de Vodafone winkel en via de grote resellers die toestellen kunnen kopen, en niet alleen via een spannend online proces met een invite want dat gaat de gemiddelde consument echt niet doen.
Wellicht heb je gelijk, maar tegelijkertijd is het vaak ook een valstrik. OnePlus doelde in den beginne heel duidelijk op een bepaalde niche: tech enthusiasts die de waarde van de toestellen inzagen en de relatief lage prijs die er tegenover stond. De kopers waren heel vocaal en maakten massaal gratis reclame. Rond de 3T was OnePlus inmiddels geen onbekende naam meer door voorgenoemde brand evangelists en begint de massa ook hun toestellen te kopen. Doordat er een grotere afzetmarkt is, kan OnePlus niet enkel rekening meer houden met de wensen van hun originele kopers (de tech enthusiasts). De niche verdwijnt en een nieuw massaproduct is geboren...

Niche producten hun status laten behouden is zo bijna onmogelijk voor productcategorien met een grote afzetmarkt en waar investeerders/aandeelhouders/belanghebbenden ook nog een rol spelen. Er zijn gewoon teveel tegengestelde belangen.
Ik denk dat het niet alleen om de prijs gaat
Het gaat vooral om het feit dat OnePlus niet meer uniek is
Vroeger waren ze nog innovatief, en veel goedkoper dan flagships
Maar daardoor leverde je bijvoorbeeld wel wat in op het gebied van camera's
Maar dat nam men voor lief

Maar de camera's doen nog steeds niet mee bij de top en de unieke features zijn verdwenen, terwijl de prijs wel omhoog is gegaan
Ze hebben hun identiteit verloren
Ze settlen tegenwoordig veel te makkelijk
Als ze nu een nieuw model met pop-up selfie camera en goeie rear camera's uit zouden brengen voor €900 dan is daar denk ik nog steeds genoeg interesse in
Maar er is niets meer uniek aan OnePlus
Of nou ja, eigenlijk wel
Het is bijna de slechtste telefoon die je kan kopen voor een flagship prijs, in ieder geval als je kijkt naar de camera's
Misschien, maar misschien moeten we ook inzien dat onze "concurrentie" markt ziek is. Kom je al kleine speler wordt je overgenomen. Breng je nog één of twee leuke toestellen uit, en daarna pak je het beste merk en "integreer" je het. Een jaar later hef je een van de twee op en heb je niks meer.

Dit is gewoon makkelijk geld verdienen op zo'n moment dat je overgenomen wordt. Een strategie die veel bedrijven lijken te hanteren in plaats van brutaal zijn en zeggen we gaan wel zo verder.
Ik heb me ook altijd afgevraagd hoe origineel hun designs in werkelijkheid waren. Over het algemeen waren hun casings altijd exact die van de equivalente Oppo van dat jaar. Ondanks al hun mooie verhaaltjes bij de launch over hun designkeuzes, kreeg ik altijd het idee dat keuzes als de headphone jack verwijderen niet echt hun keuze was, maar dat ze hierbij gewoon naar het moederbedrijf moesten luisteren.
Misschien was er niet echt geld destijds om hun telefoons uit te brengen met echt eigen designs en ze tevens voor die lage prijs in de markt te zetten.
Tja, we zullen het wellicht nooit weten.
De trend van de audio jack was mischien niet te stoppen maar ga dan ook niet 2x publiekelijk pollen bij je trouwe achterban en ga dan ook niet (Net als Samsung) Apple belachelijk maken om vervolgens zelf hetzelfde te doen bij het volgende model.

In weze was OP nooit bijzonder qua hardware.
Wat het speciaal maakte was de visie, de prijs (zeker in het begin) en het gevoel dat het een merk van de mensen en voor de mensen was.
Een no-nonsense toestel dat steeds meer Android users aansprak.
Daar is zoals we weten helemaal niets meer van over.
grotendeels mee eens. Was heel blij met de OP en OP6. De Op8 Pro is een teleurstelling geweest. Ik ga ook over op iets anders als mijn huidige contract is afgelopen
Eigenlijk hebben ze alles uit hun initiële succes verkwanseld.

- Online only, dus geen meerkosten voor marketing of voorraad of partnerships
- Toestel voor power-users/bang 4 buck, dus snelheid voor een lage prijs
- Goede software die dicht bij stock ligt qua vormgeving met extra features
- Per jaar 1 toestel, met daarop de volledige focus


Daarvan is nu niets meer over. Het zullen nog steeds prima telefoons zijn, maar ze onderscheiden zich niet meer tov Samsung etc.

Ik hoop dat Nothing weer de succesformule hanteert:
- Snelste SoC die op de markt is
- Simpele behuizing van plastic, liefst weer met sandstone finish voor grip
- Online only, voor een lekker lage prijs
- Software dicht bij stock Android zonder partner apps of naggy advertenties
Ik heb de Oneplus One gehad die was echt onverwoestbaar. Jarenlang gebruikt zonder case en bleef gewoon werken. Die sandstone finish was echt geweldig ik snap niet dat ze die niet meer leveren. Ze leveren wel sandstone cases maar dat is toch niet hetzelfde.
Heb die telefoon 5 jaar lang gebruikt. Elk jaar ging er weer een vers Rom er in met allernieuwste OS.
Uiteindelijk wilde ik toch weer wat anders (is een Pocophone F1 geworden) , maar de Oneplus ligt nog in de kast en zal nooit weg gaan.
Yep ik flashte ook altijd de laatste Cyanogenmod. Maar op een gegeven moment was hij zo oud. En het display zulke lage resolutie. Was niet echt werkbaar meer.
Heb die telefoon 5 jaar lang gebruikt. Elk jaar ging er weer een vers Rom er in met allernieuwste OS.
Uiteindelijk wilde ik toch weer wat anders (is een Pocophone F1 geworden) , maar de Oneplus ligt nog in de kast en zal nooit weg gaan.
Ik vind dat POCO/Xiaomi met de Pocophone toestellen het stokje van OnePlus op passende wijze heeft overgenomen.

De OnePlus Nord (inmiddels ook al weer bijna twee jaar op de markt) was de enige telefoon die nog een beetje eer deed aan de OnePlus One uit 2014: degelijke specs voor een hele nette prijs. Ik gebruik deze nu anderhalf jaar met grote tevredenheid en de enige reden dat ik nu langzamerhand ga uitkijken naar een opvolger, is dat ik niet meer voldoende heb aan de 128 GB opslag.
Niet alleen 7 jaar gedaan met de Oneplus One, maar liep ook rond met een frankenstein model dat van 3 modellen onderdelen had. Ideaal om een punt te maken rond de repareerbaarheid van toestellen. :Y)
Anoniem: 361276 @Marve7921 maart 2022 18:02
Ik vind het sowieso een raadsel dat we zo weinig sandstone zien, het is iets wat ruw,krasvast, vingerafdruk ongevoelig en ik vind het er ook mooi uitzien.
Denk dat de telefoons dan te lang meegaan doordat niemand ze nog uit z'n handen laat glippen.
Eigenlijk hebben ze alles uit hun initiële succes verkwanseld.
Helaas werken de meeste fabrikanten die high end telefoons voor goedkope prijzen aanbieden zo.
Eerst klanten binden, en daarna steeds de telefoons iets duurder maken tot dat ze een soort premium merk zijn, en hopen dat dezelfde mensen nog steeds de telefoons blijven kopeb
We moeten de Oneplus One maar niet teveel romantiseren. Van het prijspeil daarvan kon je zien aankomen dat e.a. op een gegeven moment zou sneuvelen en het toestel was ook voor die tijd al vrij grof. Ik ruilde destijds mijn Nexus 5 voor het ding maar het voelde als een stap terug.
Wie had ooit gedacht bij het kopen van de eerste one plus dat de telefoon overtroffen zou worden door hun eigen strategie te herhalen...
Ik ben ook altijd een oneplus fan geweest. De 5t vond ik destijds een zeer fijn toestel. De 7pro vond ik dan weer verschrikkelijk. De popup camera was leuk, maar de afgeronde randen en gewicht van het toestel was mij gewoon teveel. Was dan ook blij dat ik naar de 8t over kon en deze vind ik wel weer heel fijn. Zeker omdat ik van mijn toestel niet zulke hoge eisen heb m.b.t. camera.

Maar nu ze steeds meer beginnen te rommelen met de software is voor mij het grootste voordeel er wel af. De toestellen onderscheiden zich niet meer en de software ook niet meer. Ik draai op mijn 8T dan ook een custom rom.

Hopelijk kan Carl Pei zich wel weer gaan onderscheiden met zijn "Nothing" telefoon
Carl Pei gaat niks speciaals doen.
Toen hij zijn userbase naaide met die headphone jack na 2x een poll te hebben gedaan wist ik genoeg.

Men (users) wilde een IP rating, maar dat vond hij zonde van het geld.
Ondertussen wel een verbond aan gaan met Mc Laren, een luxe automerk dat niks maar ook niks voor smartphones kan betekenen en wel geld hebben om met acteur Downey Jr. in zee te gaan.

De naam 'Nothing' is ook zo fantasieloos en pseudo minimalistisch. Nee, ik verwacht er weinig van.
Ik denk niet dat de Carl's keuze was
Als Carl zoveel zeggenschap had binnen OnePlus was hij niet vertrokken
Carl had de visie, en daar heeft BBK van geprofiteerd
Toen BBK geld begon te ruiken hebben zij het stuur overgenomen en had Carl niks meer te zeggen
Het is ook niet gek dat Carl vlak na de 7 serie - door velen bestempeld als de laatste echte OnePlus - is weggegaan
Zal best maar hij vroeg zijn fans om hun mening tot 2x toe.
Hij koppelde verder ook niks terug, tot de dag van vandaag heeft hij er nooit wat over los gelaten maar ze kwamen wel met hun 'Never Settle', pure onzin want dat hebben ze juist constant gedaan.
Tuurlijk heeft hij daar niks over gezegd
Het staat natuurlijk niet goed als je CEO zegt: "ja sorry jongens, ik wilde de 3.5mm jack, maar BBK ziet te veel geld in de verkoop van draadloze oordopjes, dus verdwijnt de 3.5mm jack alsnog"
En bij zijn vertrek zal hij ook wel een NDA hebben moeten tekenen met flinke boetes voor als hij wel wat zegt
Zou allemaal kunnen maar dat stukje binding met de klanten is wat OP anders maakte.
Nu is het gewoon een merk, niks speciaals meer en dat merk je hier ook.
Zelfs de die hard fans van het eerste uur haken af.

Soms is bakzeil halen het beste wat je kunt doen, kijk eens naar Apple die opeens oude poorten terug deed in de nieuwste MBP, niks anders dan lof en niemand hoor meer over dat flauwe Apple met hun Pro line zonder die poorten.
Ja ik denk dat OnePlus nu gewoon OPPO in een ander jasje gaat worden. Gebruik al 6 jaar OnePlus toestellen en het werkt allemaal heel goed maar stap waarschijnlijk over naar Pixel door deze wijziging in OS.
zowiezo de prijzen van smartphones zijn enorm de lucht in gegaan. Zou mooi wezen als er nog een soort one plus 6 spec/prijs maar dan nieuwer zou wezen.

Want volgens mij zijn bij de meeste telefoon de Prijs/kosten om te maken soms wel 100% of meer.
Ik zie in het artikel nergens iets over prijs staan, dus daar kan je nog niet echt over oordelen. Maar ik heb zelf een tijdje terug de Oneplus Nord 2 gekocht voor 380 euro. Dat is nog best een acceptabele prijs voor een apparaat wat je dagelijks gebruikt. Het is bijvoorbeeld goedkoper dan de goedkoopste iPhone op het moment.
Klopt maar ging meer over het algemeen over hoe de prijs gaat. Denk niet dat de 10 pro onder de 700 zou zijn wat nog steeds een enorm bedrag is.
Ik heb ook de Nord 2 gekocht, als opvolger voor m'n OP5 die ik bijna 5 jaar naar volle tevredenheid hebt gebruikt.
Ook al is de Nord 2 aantrekkelijk geprijst, ik zou 'm hooguit 3 sterren geven; het werkt allemaal net even wat minder dan met de OP5.

Kortom: Louter de prijs en het merk zegt niet zoveel.
Die toestellen zijn er.
Destijds was OP uniek omdat ze de zogenaamde flagship killer waren.
De goedkope china merken waren toen nog te magertjes.

Vandaag de dag vind je een ouderwetse Oneplus visie terug in een Poco X3 Pro bijvoorbeeld,
Er zijn volop midrange telefoons met uitstekende hardware en prestaties. Het is de bovenkant van de markt waar de prijzen een enorme vlucht hebben genomen.

Het prestatieniveau van die midrange telefoons is zo hoog dat bij regulier gebruik je eigenlijk niks tekort komt. Pas als je de grenzen opzoekt (hoge resolutie/slecht licht foto's, zware spellen enzo) valt het wat terug.
Sony toestellen bevatten weinig bloatware, alleen komen ze vaak later in het jaar pas op het markt.
Klopt maar ze falen vaak op diverse punten.
Wederom een merk dat niet luistert naar de klanten en zijn eigen koers vaart met hun rare display verhouding en vooral veels te dure prijzen.
Display verhouding was gekozen vanwege (Hollywood)films. Daarnaast zorgt de slanke design (in de breedte) er voor dat hun toestellen niet te groot zijn voor de handen.
Nadeel is wel dat ze qua camera prestaties nog achter lopen op andere smartphones fabrikanten met dezelfde Sony sensoren.
Mensen kijken doorgaans geen complete films op hun toestel, maar kijken wel naar andere content, apps, etc. en dan heb je alleen maar nadeel van die verhouding.
Daarbij kan je op een regulier formaat ook prima een film kijken.
Een purist die het originele formaat wenst gaat niet op een 6.5 inch display lopen kijken overigens maar doet dat dan op een Oled TV.

En ja, de camera valt nog steeds tegen, zelfs met de extreem dure Pro-I die het extreme bedrag niet waar kan maken.
Koppel dat met doorgaans een vrije slappe accuduur en geen geweldige speakers (terwijl ze front faced zijn) zorgt eervoor dat het alleen voor de echte fans mischien interessant is.
Jammer, want Sony kan echt mooi spul maken.

Ze leggen helaas altijd de nadruk op de verkeerde zaken. Sony is wat dat betreft altijd al eigenwijs geweest en dat was al zo in de jaren 80 en sindsdien is dat zo gebleven.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 22 juli 2024 22:17]

Sja, ik ben dan weer wel heel blij met de relatief smalle Xperia 1 serie. De hoogte benut ik regelmatig door splitscreen te werken, bijvoorbeeld YouTube 25% bovenin en een browser 75% onderin. Genoeg ruimte voor beide en YouTube speelt door zonder premium :)

De camera is wel spijtig inderdaad en de prijs is overall te hoog als je niet net op zoek bent naar een nieuwe wireless nc koptelefoon of oortjes.

Voor mij was de OnePlus 3 een topper, daarna over naar Sony want alles daarna was het net niet meer voor me. Grootste gemis: de slider. Die was echt superhandig.
Ik zou Sony zeker overwegen als ze het volgende op de rit zouden krijgen.

- Accuduur !
- Normale camera software en mensen de OPTIE geven om AI het werk te laten doen. Nu ligt de focus te veel op de fotograaf en als dat je doelgroep is dan weet je zeker dat je er niet veel zal verkopen.
- Fatsoenlijke speakers, zeker voor een merk als Sony zijn de speakers een schande tot heden
- Software support, die 2 jaar stelt niks meer voor tegenwoordig.

Kan me dan over het formaat heen zetten.

De Xperia MkIV specs zien er leuk uit, MAAR eerst zien. Zelfs de belachelijk dure Pro-I weet niet te impressen.
Eens support is ook kak. Voor mij was de cleane software en de "gratis" wh-1000xm3 wat de doorslag gaf. Ik had ooit een Xperia T en dat was een top ding voor 't geld. Zal ook wel meegespeeld hebben in mijn achterhoofd :)
Sony zit zo dicht bij de oplossing ... Ze zouden zonder meer 1 van de beste Androids OOIT kunnen maken.
Maar er worden beslissingen genomen waarmee ze zichzelf in hun voet schieten en MOETEN eens afkijken bij andere merken waar de mensen van houden, ook qua fotografie !
Als mensen van saturated foto's houden die kant en klaar zijn en niet meer bewerking behoeven, doe dat dan ! Plaats het als een optie waarbij je die 'Trendy' noemt ofzo en de gebruikers ZELF kunnen kiezen wat ze willen, natuur getrouw Sony of Trendy.

Je ziet hoe Samsung hun imago heeft weten op te poetsen in korte tijd, van de Update loser tot LEADER op dat gebied, zelfs de Google Pixel heeft er niet van terug.
Sony's hebben redelijke stock Android dus hoe moeilijk kan het zijn.

Stop met die Sony Pre-order gifts en maak dat ding gewoon 200 euro goedkoper, zodat ze tussen de OnePro's, Oppo's, Xiaomi en de Pixel komen te staan.
En houd vooral als enige (letterlijk) die Sdcard en audiojack erin .... Blijf jezelf onderscheiden want eenheidsworsten zijn er genoeg.

Ik vrees dat ze met de Xperia 1-IV weer dezelfde fouten gaan maken en sowieso weer te laat op de markt komen. NU had juist het moment geweest ...
We zien een Smartphone release vacuum en teleurgestelde S22 fans.
Medio Juni zien we Fold, Asus ROG en wellicht een Xiaomi Ultra release.
Medio Augustus en September steelt Apple de show dus een release dan krijgt nooit de verdiende aandacht.
Tegen het einde van het jaar is de hardware 'oud' en kijkt iedereen naar de nieuwste Samsungs in Februari.

Sony maakt gewoon altijd veel rare beslissingen (fouten) en is erg eigenwijs, de prijs die men vraagt getuigd niet echt van enige kennis van de markt waar ze in verkeren.
Met afstand Asus !! Stock Android met een Zen UI erop. No nonsense en echt aan te raden.
Update beleid althans voor de ROGlijn is anders niet geweldig
Daar heb je een punt.
Ikzelf hecht niet zoveel waarde aan OS updates, meestal ga je er in 1e instantie niks op vooruit en tegen de tijd dat de kinks uit de kabel zijn kan je door naar de volgende.
Maar goed, als je altijd uptodate wilt zijn en redelijk vlot de nieuwste Android versie wenst dan is Asus idd geen goede keuze.
Gaat me meer om de security updates die lopen als ik me goed herinner soms drie maanden achter
Android versies interesseren mij ook niet meer als er Android 10 opzit ben ik al tevreden

[Reactie gewijzigd door atthias op 22 juli 2024 22:17]

Die security updates lopen soms wat achter maar mij boeit dat niet, als ze maar komen.
Een maand of 2 a 3 maakt niks uit qua security in de praktijk.
Maar goed, dat is een keuze.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 22 juli 2024 22:17]

Dat zou kunnen dat weet ik niet maar heb liever gewoon maandelijks updates maar goed voor andere mensen is dat wellicht minder relevant
Dan moet je een Samsung nemen, die is best wel on point met dat soort zaken.
Dat is wel ironisch want ben juist bij Samsung (m21 toestel) weggegaan vanwege de bloatware


Zo zie je maar weer niks is ideaal
Bloatware kan je verwijderen of tenminste uitschakelen. Je bent een Tweaker of niet

Update beleid bij Samsung is op dit moment de absolute top op Android gebied.

Iedereen maakt zijn eigen keuze.
^ Dank voor de links!

Off-topic

Voor degenen die graag al recensies lezen die ik hier nog niet kon vinden over genoemde toestellen

Realme GT2 Pro:
https://www.gsmarena.com/realme_gt2_pro-review-2388.php
https://www.techadvisor.com/review/realme-gt-2-pro-3813797/
https://www.tomsguide.com/reviews/realme-gt-2-pro

Motorola Edge 30 Pro:
https://www.androidplanet...orola-edge-30-pro-review/
https://androidworld.nl/review/motorola-edge-30-pro

Xaomi 12 Pro:
https://www.gsmarena.com/xiaomi_12_pro-review-2392.php
https://www.xda-developers.com/xiaomi-12-pro-review/
https://www.androidauthority.com/xiaomi-12-2737874/

Mijn oprechte verontschuldigingen als ik met deze post de regels heb overtreden.
Dat is (uiteraard) niet de bedoeling, ik probeer slechts interessante informatie bereikbaar te maken.
Dat ligt een beetje aan je budget, maar Samsung is de afgelopen jaren veel van hun bloatware verloren
Ze hebben nog steeds wel wat standaard Samsung apps geïnstalleerd, maar het is heel veel beter dan ten tijde van TouchWiz
Deze telefoon sla ik over, als je het filmpje van jerryrig bekijkt... Dan breekt die onder de camera doormidden omdat daar een zwakke plek zit.

Dat vind ik toch wel een domper, gezien ze altijd best degelijke telefoons maakten (heb nu de OnePlus 7 Pro).


Hierbij een linkje, voor de geinteresseerden:
https://youtu.be/idX-x5W5O30

[Reactie gewijzigd door appollonius333 op 22 juli 2024 22:17]

Het is maar net hoe jezelf met het toestel overweg gaat. Bij normaal gebruik breekt het toestel echt niet zomaar in tweeën lijkt me
Daar ben ik het mee eens, alleen als je bijvoorbeeld je telefoon in 1 van je voorzakken hebt van je broek en je buigt 1x naar voren. Dan hoop je natuurlijk niet dat je telefoon breekt... Laat nou ook net die camera daar zitten. Het is opzich wel een kritisch punt waar die doormidden breekt, want de kracht die er op zo'n toestel wordt gelegd als het zwakke punt in het midden zit lijkt me iets minder dan net onder een camera (gok ik).

Daarnaast heb je ook genoeg van die dikke bumpers die je om je telefoon kan doen, dus dat houdt het doormidden breken ook wel tegen :)
Ik ben zelf opzoek naar een nieuwe telefoon. Ik doe nu al 4 jaar met een Samsung s9 waarvan de accu echt op is.
Ik had deze telefoon op het oog ivm de goede software, maar weet niet wat ik anders zou willen en waar ik anders na moet kijken als deze hem niet gaat worden?
Heb je eventueel naar een S22 gekeken? Die schijnen ook goed te wezen en net uit. Zit zelf hier ook naar te kijken. Verder ben ik zelf ook nog zoekende...
Ik vind het minder snel opladen en de vooraf geïnstalleerde apps van Samsung niet echt wat.
Ik zat al aan een pixel 6 pro te denken, maar heeft niet de recente snapdragon.
Ik heb nog even verder naar de s22 gekeken. Kost me 900 euro met 256gb. Vind hem wel mooi en die software en beveilogingsupdates zijn echt nice. Vind het uiterlijk ook wel oke.
Qua helderheid zit er geen verschil met de 10 pro, maar qua oplaad snelheid, batterij grootte, hopelijk software en resolutie is de 10 pro de winnaar voor mij.
Als ik eventueel voor een mooie prijs er een watch 4 bij kan krijgen dan is de s22 nice. Opladen van de batterij doe ik toch altijd s'avonds.
We weten ook nog niets over de 10 pro. Er zijn nog geen reviews van.
De S22 is best een goede telefoon voor zover ik zag, ik zou alleen nog even wachten want ik gok dat er binnenkort weer wat kortingen komen waarbij je zoals je al aangeeft een Watch 4 bij krijgt of Galaxy Buds.
Alleen wat is even wachten?
Ik zat er zelf aan te denken om in Catherijne te onderhandelen over de s22 + watch
Dit is lastig. Ik ben voor de s22 ultra met 256gb het zelfde kwijt als de oneplus. Nu weet ik het niet meer
Overweeg de Realme GT2-Pro, nagenoeg dezelfde specs als de OP10Pro. ook uit de BBk stal.
en op YT diverse vergelijk video's over te vinden.
Zelf weet ik het nog niet.
het artikel zelf mist dat Oxygen OS alsnog uitgerold gaat worden op de OP10Pro.
daar ben ik toch wel heel tevreden over.
Toch eens in verdiepen. Ik ken het merk niet.
Zit met een 10 pro, s22 of puxel 6 pro in mijn hoofd.
Voordeel van de Samsung is wel het scherm en ook de ondersteuning.
10 pro is voor mij het voordeel de software en camera en schermsnelheid.
Pixel is vooral de camera en software
Zeker het overwegen waard inderdaad:
https://www.youtube.com/results?search_query=realme+gt+2+pro
In de video van mrwhoistheboss krijg je een breakdown van BBK op 2:25.
vergelijk realme en OP:
https://www.youtube.com/r...t+2+pro+vs+oneplus+10+pro

zelf weet ik nog niet wat ik doe. Ik heb vanaf OP1 om de twee jaar gewisseld: 1, 3, 6 en nu de 8Pro.
Oxygen OS doet het voor mij gewoon.

succes met je keuze in ieder geval.
Daar ben ik ook benieuwd naar, alleen ik hoop dat het geen mix is met color os.
Die van Samsung is ook wel goed, maar vind het wat te veel op een iphone lijken, dat vind ik jammer.
Ook het mindere opladen is echt in het nadeel van de oneplus. 25w voor de normale s22. Prijs is ook maar 100 euro verschil tussen de s22 256gb en de oneplus 10 pro 256gb aangenomen dat die versie 1000 euro gaat kosten.
Hoe lang krijg je software en beveiligingsupdates op de oneplus?
OnePlus
"Hoe lang krijgen telefoons beveiligingsupdates + Hoe frequent volgen die beveiligingspatches elkaar op?

Flagship product line (incl 8T): De OnePlus 8 series en nieuwere devices zullen drie grote Android updates en vier jaar lang security updates krijgen.

Flagship devices die voorafgaand aan de OnePlus 8 series werden uitgebracht, volgen het vorige schema van twee grote Android updates en drie jaar lang security updates.

Nord / Nord CE: De eerste OnePlus Nord en nieuwere Nord / Nord CE devices zullen twee grote Android updates krijgen en drie jaar lang security updates.

Nord N series: beginnend vanaf de N10 en N100 zullen alle N series-devices één grote Android update krijgen en drie jaar lang security updates.

Hoe frequent volgen die beveiligingspatches elkaar op?

Elke 2 maand"

Ons oordeel:
Met zijn vlaggenschepen is OnePlus het voorbeeld van Samsung gevolgd en dat is een goede zaak. Daarnaast is het interessant dat ook de allergoedkoopste telefoons van het merk drie jaar lang beveiligingsupdate krijgen en één versie-update. OnePlus scoort duidelijk bovengemiddeld.
bron: https://androidworld.nl/a...rk-zijn-android-telefoons
https://nl.nothing.tech/pages/event
Phone1

Of deze, van Carl Pei, voormalig Oneplus
Klopt hij hield er maar gewoon zijn duimen tegen en het toestel ging al in twee
OnePlus bereikt dit jaar een mijlpaal: de presentatie van zijn tiende high-end toestel in een reeks die teruggaat tot de OnePlus One uit 2014.
Dit klopt toch niet? De OnePlus 4 is namelijk overgeslagen omdat dit een ongeluksgetal is in China. Als je de diverse "T" "Pro" en "Nord" varianten niet meetelt is dit volgens mij het 9e high end model.

Edit: Was de OnePlus X vergeten welke tussen de 2 en 3 uitkwam.

[Reactie gewijzigd door Jorissie87 op 22 juli 2024 22:17]

Zo werken die chinezen nou eenmaal.
Hebben we gezien bij de Asus ROG 3 > ROG 5, de Oppo find X3 pro > Find X5 pro , en ga zo maar door.
Niet teveel op de benaming letten bij die toestellen uit Azie.
Als je daarop gaat letten bij Xiaomi dan kan je letterlijk een studie maken over de benamingen en vooral de (on)logica die daarmee gepaard gaat.
Scherp opgemerkt! Ik heb hem even aangepast.
Laatst een 2ehands OP7pro gekocht zodat we telefoons door konden schuiven naar de oudste zoon die zijn eerste toestel dan kreeg. Hij de OP3, de vrouw mijn oude OP6 en ik nu de OP7pro.
En ik moet zeggen.....wat een achteruitgang is die OP7pro in vergelijking met de OP6. Softwarematig telkens hickups. vingerscanner die vaker niet dan wel de unlock pakt, trage reacties terwijl het snel memory zou betreffen. Het heeft mij doen besluiten geen OP meer te kopen als deze bv een vingerafdrukscanner onder het scherm heeft. Echt jammer want de OP6 was ongenaakbaar in kwaliteit (nog steeds).
Heb dat nooit gehoord over de 7Pro.
Vind die klachten ook nergens structureel terug.
Ik denk dat er dan iets is met jouw toestel, want ik heb hier totaal geen last van en heb dit ook nog nooit eerder gehoord
Ik ben lang een groot fan van Oneplus geweest. Ik heb zelf 2x een Oneplus One gehad, omdat het zo'n heerlijk gebruiksvriendelijk toestel was zonder bloatware. Nadat het scherm brak kocht ik een 2e tweedehands. Mijn zoons hebben er ook beiden 1 gehad. Ook is het 1 van de beste merken om er Cyanogenmod en later LineageOS op te zetten. Daardoor gaan ze erg lang mee. Tegenwoordig biedt Samsung met de A50/51/52 echter minstens net zo veel waarde voor je geld en een veel betere camera. De bloatware is ook minder geworden.

Maar misschien wel het meest kritieke ding: Oneplus is gevestigd in Hong Kong. Ik had altijd het idee dat ze moeite deden om spyware te blokkeren. Nu Hong Kong effectief geannexeerd is door mainland China zal het onmogelijk zijn om de staatsinvloed van Beijing buiten de deur te houden, zoals we ook al met de andere Chinese competitie hebben gezien. Als we niet radicaler kiezen voor producten uit vrije landen roepen we de ellende op onszelf af. Als Taiwan niet te verdedigen blijkt dan heeft het westen straks extreme chiptekorten. Tijd om weer zelf te gaan produceren en met bloedspoed!

Dus het wordt voor mij een Samsung of Fairphone de volgende keer. Ik weet wel dat deze merken ook nog onderdelen in China laten maken, maar ik hoop dan dat de kwaliteitszorg in ieder geval security en privacy serieus probeert te waarborgen. We moeten er anders naar gaan kijken. De globale economie is stuk aan het gaan en dat is dan maar even niet anders, zolang we nu alleen maar totale dictaturen rijk aan het maken zijn

https://chinanever.com/categories/phones-not-made-in-china

[Reactie gewijzigd door abbringm op 22 juli 2024 22:17]

OnePlus is gevestigd in Shenzhen, niet in in Hong Kong.

In Shenzhen gelden er lage belastingstarieven voor tech bedrijven.
Succes met producten kiezen uit vrije landen.
Het is vaak niet (of extreem lastig) na te gaan waar iets (of de onderdelen) vandaan komen en op basis daarvan een goede keuze te maken.
Vrees dat je achter blijft met een Nokia 3210.
Heb een linkje toegevoegd met alternatieven, maar inderdaad, eenvoudig is anders. Nadat de MH17 neer ging wilden we nog steeds de gaskraan dichtdraaien in Groningen en liever Russisch gas. Blijkbaar moet t eerst nog verder fout gaan.
Het is veel simpeler, het gaat om geld.
We willen het beste voor ons land, maar niet tegen elke prijs.

Je ziet het steeds weer.
De gemiddelde Nederlander vond defensie ook altijd zonde van het geld. Is al decennia zo, en nu opeens is het Slava Ukraini en worden sommigen wakker.
Ik hoop eigenlijk dat er nu eindelijk een grote push komt om juist volledig gas vrij te gaan leven.

Waarbij juist de lagere inkomens met een eigen huis(ja die zijn er) geholpen worden.

Mensen die via een woningbouw wonen zullen dan ook vanzelf door de woningbouw vernieuwd worden.

Ik had ook liever gezien dat er in plaats van verlaging van BTW en accijns hetzelfde geld werd uitgegeven om de slechtste huizen te verbeteren. Huizen die al redelijk op orde zijn levert niet zo veel op als je die nog meer verbetert. Maar de huizen die echt "slecht" zijn wel. Werk aan de slechte 10% en je wint meer dan werken aan de top 50%.
doet me denken aan eerste oneplus met die grijze achtergrond

zal wel niet dezelfde prijs zijn
De bouwkwaliteit van dit toestel is ook niet geweldig. Lang geleden dat een flagship zo makkelijk te buigen of zelfs te breken was.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 22 juli 2024 22:17]

Sinds ik een paar maanden geleden de Poco F3 5G heb ontdekt, kijk ik helemaal niet meer naar "grote" merken qua toestellen.
Wat een geld verspilling is dat geweest als je ziet dat je voor een fractie van een "high end" toestel een bijna gelijkwaardig toestel kan kopen.
En tot die categorie behoorde de OnePlus vroeger ook, nu gaan ze hetzelfde lot tegemoet als HTC. Te weinig leveren voor een "high end" prijs.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.