Door Tomas Hochstenbach

Redacteur

Corsair K100 RGB vs. Mountain Everest

Welk is het ultieme gamingtoetsenbord?

Conclusie

In deze review bekeken we de vlaggenschepen van een gevestigd merk dat al een grootmacht is in de wereld van mechanische toetsenborden, en een nieuw merk dat dat graag zou worden.

Corsair K100 RGB

De Corsair K100 RGB is ontegenzeggelijk het beste toetsenbord dat de Amerikaanse fabrikant ooit heeft gemaakt. Zo zijn we enthousiast over de keuze voor pbt-keycaps, de comfortabele polssteun en de nieuwe draaiknop, die het kenmerkende volumewiel gelukkig niet vervangt. Als je buiten het volume een nuttige functie hebt voor dit draaiwiel, zoals in- en uitzoomen in fotobewerkingssoftware of door je timeline scrollen tijdens het editen van een video, dan komt het uitstekend van pas.

We zijn minder enthousiast over de zelfontwikkelde OPX-schakelaars van Corsair. De lichte, snelle aanslag zal een bepaalde groep gebruikers zeker kunnen bekoren, maar met MX Speeds als enige alternatief is de K100 RGB eigenlijk geen optie voor wie ook weleens wat anders doet dan gamen. De toevoeging van rgb-verlichting aan de buitenzijde vinden we weinig nuttig, terwijl al het benodigde plastic de bouwkwaliteit gevoelsmatig (dus wellicht ten onrechte) niet ten goede komt.

Mountain Everest Max

Van nieuwkomer Mountain wisten we minder goed wat te verwachten. We zijn onder de indruk van de Everest, die gamingfeatures combineert met features voor liefhebbers van mechanische toetsenborden. Naast de modulaire opbouw heb je bijvoorbeeld keuze uit tal van soorten switches en kun je complete custom keycapsets aanschaffen, waarmee Mountain laat zien dat het meer wil zijn dan de zoveelste aanbieder van mechs. Ook de optie voor pbt-keycaps valt daar wat ons betreft onder, al is het jammer dat je die bij de Everest Max niet standaard krijgt.

Als we beide toetsenborden in de 250 euro kostende varianten tegenover elkaar zetten, valt op dat je bij Mountain goeddeels compleet bent, terwijl Corsair nog 100 euro extra vraagt voor zijn iCUE-schermpje. Dat schermpje hebben we niet kunnen testen, maar zelfs als het nog wat beter zou zijn dan het 'media dock' op de Everest, vinden we een dergelijk bedrag amper te verantwoorden.

Kortom, de Mountain Everest maakt wat ons betreft de meeste aanspraak op de titel 'ultiem gamingtoetsenbord'. Daar hoort uiteraard een Ultimate-award bij.

 • Corsair K100 RGB
 • Mountain Everest Max

Getest

Corsair K100 RGB (OPX Switch, Qwerty US) Zwart

Prijs bij publicatie: € 249,-

Vanaf € 224,-

Vergelijk prijzen

Getest

Mountain Everest Max (MX Red, Qwerty US) Zwart

Prijs bij publicatie: € 249,99

Vanaf € 249,-

Vergelijk prijzen

Reacties (130)

130
126
89
4
1
14
Wijzig sortering
Ik vind de prijzen echt te absurd voor woorden. Absolute top qua kwaliteit in mechanische toetsenborden is te koop voor de helft met elke keuze voor switches die er is. Mijn Filco is nog 100% in orde en is het afgelopen jaar compleet afgeragd door een game verslaafde 17 jarige. Zelf heb ik een Ducky 2 ten keyless met brown switches.

Voor bijna 2 keer zo veel krijg je wat dan precies? Een paar macro toetsen, media toetsen en een wieltje en paar loze marketing kreten?

De premium prijs is op geen enkele wijze te verantwoorden wat mij betreft en ik twijfel hard of de kwaliteit en duurzaamheid überhaupt wel op kan tegen Filco of iets gelijkwaardigs.
Ik zou zelf eigenlijk alleen nog maar iets hotswappable aanraden nu ik mijn switches en stabilizers zelf heb gelubed. Dat maakt zo'n groot verschil dat ik nooit meer terug wil.

Hoeft ook niet extreem duur te zijn. Zelf heb ik van KPrepublic een Smart Duck xs87 kit gekocht, €50 en voor €10 krijg je er een zak Gateron switches bij (Black\Brown\Blue\Red\Yellow\Green\Clear). Voor 14 koop je dan nog Krytox GPL205 en GPL105 erbij. Dan hoef je alleen nog keycaps te halen, zelf had ik nog een set PBT double-shot van AliExpress, maar er valt van alles te kiezen. Het spul van KPrepublic is overigens ook allemaal op AliExpress te vinden. Een iets localer alternatief is een kit van Glorious Gaming, te vinden bij Azerty, maar de switches daar bestellen is wel een stuk duurder dan via een Aziatische webshop.

Het luben van je switches duurt wel echt serieus lang. Ik had een (kutte) switch opener en was in totaal denk ik een uur of 5-6 bezig, en heb ook de stabilizers vervangen voor Cherry plate-mounted met dielectric grease (via u/faxe360 op reddit). De springs had ik in een plastic zakje gelubed met de GPL105, en de rest van de switch met 60/40 GPL205 G2 en GPL105 G0 voor de juiste dikte. Luben kan je ook altijd later doen, of alleen de stabilizers, of niet, of met andere switches. Het resultaat is echter wel subliem, maar ik had liever enkele tientjes betaald om iemand in China dat te laten doen voor me, maar dat heb ik nog niet kunnen vinden voor een acceptabele prijs.
Als je alle kosten voor componenten, plus die 5-6 uur bij elkaar op telt, dan kom je toch ook uit op een serieus prijsje? Je tijd heeft immers ook waarde...

Ik zie verschillende mensen Filco aanprijzen, maar niet verkrijgbaar via een leverancier hier op Pricewatch. Ik zit zelf toevallig te kijken naar een Ducky naast mijn huidige Logitech G910. Ik doe over het algemeen 6+ jaar met een toetsenbord, dus heel veel ervaring met verschillende kwaliteit toetsenborden krijg je dan niet. Mijn huidige G910 is een improvement over mijn oude G15... Veel van wat er door keyboard enthousiastelingen wordt geroepen klinkt als hetzelfde geneuzel als audiofielen, iets dat voor het gros van de mensen niet relevant is. Niet af te willen doen aan je passie, maar over het algemeen voel/hoor ik weinig verschil tussen wat ik gebruik en de 'nooit meer terug' zaken, laat staan dat je er dan de hoofprijs voor wil betalen in geld en/of tijd.
De wereld van mechanische toetsenborden is inderdaad vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld audiofielen, ook qua exorbitante bedragen die je kan uitgeven voor een custom build. De basis die ik noem van KPrepublic is echter niet duur, want voor 50 + 10 + 20 = €80 haal je een hotswappable TKL in huis met Gateron switches naar keuze en double-shot PBT caps. Dat je daarna makkelijk andere switches kan nemen, of je switches kan luben, is dan alleen maar mooi meegenomen.

En het is natuurlijk niet alleen maar geneuzel. Je doet een klein beetje research, wacht een paar weken tot alles binnen is, en hebt er een dagtaak aan, maar het resultaat is wel een toetsenbord dat lekkerder typt dan alles wat je in de Pricewatch kan vinden. De site waar we op zitten heet tenslotte "tweakers", dus helemaal out of the ordinary is het niet om dat te delen hier. Onder een review van dure high-end soundbar verwacht ik hier ook iemand die reageert met wat voor een versterker en speakers je ook zou kunnen halen, zeker als je voor minder geld beter geluid kan krijgen.
Wat betreft het luben meldt Mountain het volgende: "Manual lubrication of all stabilizers with critically acclaimed Krytox GPL205g0 lubricant for greatly reduced rattle sounds". De switches niet neem ik aan (anders hadden ze dat wel vermeld, en gezien jouw ervaringen snap ik ook wel waarom), maar de stabilizers dus wel.
Mja, switches in de fabriek luben op een goede manier lukte nog niemand, alleen Kailh bij een zeer kleine greep uit hun selectie, en dan alleen de accentuatie pootjes en niet de sliders (die het eigenlijk meer nodig hebben).

Ben benieuwd of ze dan ook werkelijk goed bezig zijn geweest ermee. Ik heb werkelijk nog nooit, absoluut nooit, stabs ontvangen die niet ratelde tot ik er zelf wat aan deed.

Er zijn best switches die geen lube nodig hebben, maar als je de optie hebt, is het vaak wel de veel beter optie.

Deze twee borden zijn naar mijn mening nog steeds niet interessant. Dergelijke prijzen voor MX Red, welke mij opzich wel aan het hart gaan, waren anno 2018 al moeilijk te verkopen, maar nu al helemaal. Het verschil met goedkoper spul van Gateron is gewoon al te groot. En als je dan naar meer boutique spul gaat kijken, dan is zelfbouw nu ook in deze markt (veel) beter voor minder.

Zo'n display en die paar extra knopjes, nee, laat maar zitten joh.

Overigens is er wel de optie om je switches "in China te laten doen". Gateron verkoopt nu hun Red / Yellow / Black modellen in "Silk" uitvoering.

https://novelkeys.xyz/col.../products/the-silk-series
Deze zijn maar een fractie duurder (€5,50 vs €4,80) dan een box MX Red / Silver / Black, maar iedereen die wel eens Gat Red / Yellow / Black (nog niet eens Inks) met 205g0 heeft gebruikt kan onderschrijven: Cherry MX voelt schuurderig vs dit spul. En dan hebben we het nog niet eens over JWK (Durock / Everglide) spul.
Nog even een aanvullend stukje op de Krytox GPL 205 en GPL105. Het is een misvatting dat men deze beiden met kan mengen om een dunnere variant te krijgen (Grade 0). De grade 0 is een speciale versie van Krytox met een zgn. 'binder' zodat de 'olie' niet uit het vet loopt waardoor je een averechtse smering krijgt. Krytox GPL 205 Grade 0 is overigens volop verkrijgbaar als ready-made product bijv. op Ebay.
Niet te vergeten: een LED-kermis. Geen betere manier om puberende gamers veel geld uit de zakken te kloppen dan een enorm lichtspektakel.
Maar inderdaad, voor de helft van het geld krijg je een Filco Majestouch, en als je al 200 EUR aan een toetsenbord wilt spenderen dan ben je volgens mij beter af met een Topre Realforce.
Ik heb zelf een Topre toetsenbord, Leopold FC660C. Super tevreden over, maar als ik voor een mechanische toetsenbord zou gaan, zou ik echt niet zoveel geld uitgeven voor een Corsair of iets dergelijks. Liever een Ergodox-EZ of een zelfbouw kit.
Veel mensen raden de Ergodox-EZ aan. Ook omdat dit toch wel een van de bekendere ortholinear split keyboards is.

Mijn ervaring met het toetsenbord is dat het verre van comfortable typte. De thumbclusters zijn nou niet bepaald lekker uitgelijnt met je duim, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik nogal geforceerd aan het typen was.

Zelfbouw is hierbij inderdaad de betere optie. Denk hierbij bijvoobeeld aan:
- Keebio Iris
- Keebio Quefrency
- Redox
- Dactyl
- Dactyl Manufrom
Veel mensen raden de Ergodox-EZ aan. Ook omdat dit toch wel een van de bekendere ortholinear split keyboards is.

Mijn ervaring met het toetsenbord is dat het verre van comfortable typte. De thumbclusters zijn nou niet bepaald lekker uitgelijnt met je duim, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik nogal geforceerd aan het typen was.

Zelfbouw is hierbij inderdaad de betere optie. Denk hierbij bijvoobeeld aan:
- Keebio Iris
- Keebio Quefrency
- Redox
- Dactyl
- Dactyl Manufrom
Klopt, ik heb zelf ook een Iris gebouwd ;). Maar ik had toch liever een topre toetsenbord :P.
Ik heb een fc660c voor “erbij”.

Blijft toch heerlijk om zo nu en dan eventjes op te typen
Diekunnen toch echt niet tippen aan ditkaliber. Is dan wel premium en met meer mogelijkheden dan de tobo's die jij noemt maar zo duur zijn ze nu ook weer niet. Daarnaast hoef je ze niet te kopen? EN het is niet alleen de bouwkwaliteit/mogelijkheden. Voor de helft van deze prijs ga jij gewoon zeker dik inleveren, want hetzelfde bieden voor de helft van de prijs is gewoon onmogeijk.
Het is maar wat je kwaliteit wilt noemen. Schijnbaar is Logitech dus ondermaats en hoewel mijn G19 rubber dome is gaat die al 10 jaar mee. en zijn alle keys nog steeds goed en dan inclusief de opdruk. Als ik dan al die verhalen bij Corsair tobo's hoor dan vraag ik mij af hoe de kwaliteit zo hard kan dalen ineens.
Dat is een lastig vergelijk, Corsair is al jaren lang marktleider op mechanische keyboards en als je veel meer verkoopt zul je ook veel meer gebruikerservaringen krijgen.
Marktleider qua marketing en verkoopaantallen wellicht. Toetsenborden zijn wel precies zo'n categorie apparatuur waar de betere en echt niet duurdere spullen niet bekend zijn bij de masse.
Ik game al ruim 20 jaar op Logitech borden en hier komt nooit iets anders in huis :)
Hier ook. Gaming tobo na 15+ jaar defect weer 2 nieuwe logitechs gekocht. Zou zelf nooit meer een tobo nemen zonder verlichting.
Hier ook nog een tevreden Logitech gebruiker, mijn G11 gaat nog altijd mee! :)
Gamer tax; meer geld voor minder waarde.
Heb zelf de ducky 2 mini en ben daar ook tevreden over. Alleen jammer dat er geen software is
Ben dit zo eens, het is zo lastig een fatsoenlijk toetsenbord te vinden zonder poespas en dan voor een goede prijs. Heb net zelf een Durgod K320 besteld (zit in het VK en Ducky is niet verkrijgbaar hier en bijna niets is ANSI)

Ga ook voor 't eerst naar TKL toe dus ben benieuwd!
Ik heb sinds 2009 een Das Keyboard Ultimate Model S die er na een wasbeurt nog altijd als nieuw uitziet en perfect werkt. Die was 11 jaar geleden de helft van het geld, en ik zie ook geen bijzondere toevoegingen van deze gereviewde keyboards, de draaiknop is misschien leuk maar ook de premium niet waard en het basismodel is al duurder dan wat ik destijfs betaalde van de Everest. Ik dacht eerst dat de wereld van mechanische toetsen flink achteruit was gegaan, maar aan de comments te lezen valt het dus wel mee gelukkig :)
Pootjes ... Evil dingen ergonomisch gezien. Is er geen fabrikant die aan negative tilt doet voor zulke toetsenborden?
Ik voel me nu een beetje een crackdealer, maar hier gaan we...

Er is een bizarre wereld van kleine mech keyboard fabrikanten. Echt alles is zo'n beetje wel te krijgen.

Het grote mechanische toetsenborden topic - deel 2

(Probleem is wel om iets te vinden en het daar bij te houden)
Jammer dat Tweakers altijd alleen de toetsenborden reviewt van die bekende gaming merken, terwijl er betere toetsenbord fabrikanten zijn. Zelf ben ik fan van de simpele en oerdegelijke WASD toetsenborden, heb eentje met Cherry MX clears, wil nooit meer op een andere gamen. Uiteraard is dit persoonlijke smaak, maar weet Tweakers überhaupt dat er meer merken bestaan dan Corsair, Steel series, Razer en Logitech?
Ik snap het ergens wel, want dan wordt het wel gauw exclusief en niche. Maar een paar ducky's kan best natuurlijk :) probleem is alleen dat voorkeur voor switches, type key caps, lay-out etc zo ontzettend persoonlijk is
Grappig dat je het woord "niche" noemt.

Gezien een groot deel van Nederland zijn/haar volledige werkdag achter een computer spendeert vind ik het zelf niet vreemd om aardig wat geld neer te leggen voor een goede muis en toetsenbord combinatie om ze klachten te voorkomen.

Niche vind ik persoonlijk toch meer in de categorie "artisan keycaps" en excentrieke keycap sets vallen.

Ik zelf gebruik ook meerdere keyboards. Vooral split, maar ook een non-split met topre switches. Dit is ook puur omdat ik de ene dag gewoon veel ontspannender op een bepaald soort switch kan typen dan een andere dag.
Maar hoeveel mensen ken jij die niet op een ms/Logitech/corsair keyboard werken? En specifiek een mechanisch toetsenbord gebruiken?

Van mijn 20-something dev collega's is er 1 die ook een mechanisch toetsenbord heeft
Ik heb ook geen enkele collega die op zo'n toestenbord typt. Het zijn bijna allemaal HP toestenborden. Ik ben de enige die een mechanisch toetsenbord gebruikt. Dit komt waarschijnlijk ook grotendeels omdat leidinggevende het onzin vinden om €150 uit te geven voor een toetsenbord terwijl een HP toetsenbord van €15 precies hetzelfde kan.

Mijn vriendin is ook overgestapt naar mechanisch split keyboard, puur voor de voordelen.

Kan het daarbij zelf ook goed merken als ik een week vanaf een gewoon toetsenbord werk i.p.v. mijn split keyboard. Na een week heb ik meteen last van mijn rug door de foutieve houding van mijn handen.
Daarom neem ik altijd een eigen toetsenbord mee. Ga me niet lopen ergeren aan goedkope meuk. En helemaal niet als er anders fysieke klachten komen
Ik heb een Ducky Shine 7 ( had nog een Ducky Shine 3 ) geweldige toetsenborden !! Ik ga altijd voor de mx blue’s heerlijk geluidje ! Ik had voor de Shine 7 €169 betaald wat wel veel geld is...teminste dat vind ik :)
+ dat iedereen die fan is van bvb Cherry MX naar een heropvoedingskamp gestuurd moet worden 🤣🤣
Ben dan zelf geen mech keyboard fanaat, maar heb het een en ander aan alternatieve switches geprobeerd op toetsenborden van mensen die er meer verstand van hebben dan ik, en ik kan toch niet zeggen dat ik er zwaar van onder de indruk was. Ik tik nog altijd op een Corsair K90 (zo'n eerste generatie, blauw licht & oerdegelijk), en ben erg tevreden over de Cherry MX reds die daarin zitten. Wat is er dan precies zo superieur aan het alternatief buiten persoonlijke voorkeur?
Inderdaad! Zelf vind ik die toetsenborden oerlelijk, en RGB maakt alles 40% sneller :)

Erg happy met mijn Corsair K95 PLATINUM keyboard.
Ik heb een Corsair K70 met alleen rode verlichting (volgens mij ook cherry mx, lang geleden gekocht voor onder de 100 euro, ik vraag me dan ook af wat er zoveel beter is aan dit bord van 238,50 .....
Wat is mis met de MX Clear?
Mijn punt is gemaakt ;)
Daarom deed ik het net 😅
Ik ben dan ook nog zo een gek die zweert bij Model F, maar Model M en de meeste Alps borden ook acceptabel vind :P
Die bekende merken sturen een test examplaar op. Dat is de meest voorname reden gok ik.
Mountain everest klinkt mij toch niet heel erg bekend.. En het oogt als een heel goedkoop toetsenbord dat je op de kermis kunt winnen.
Ja kan altijd een k70 mk.1 kopen op V&A, bij mij draait hij nog als een zonnetje en die heeft pootjes aan beide kanten (van boven gezien).
Tip voor iemand die leuke half doorzichtige keycaps wilt. Ik heb deze op de k70 mk2 welke denk ik ook op de k100 passen? behalve de macrokeys:
https://www.aliexpress.co...ir-K70/4001277734304.html

Deze worden compleet geleverd.

Ik weet niet of het als ongewenst beschouwd wordt maar ik moest me rot zoeken voor dit soort keycaps op internet. Bij AliExpress weet je het nooit. Maar met deze heb ik een goede ervaring.

[Reactie gewijzigd door F5544 op 31 oktober 2020 07:51]

Dat noemen ze pudding key caps en kan je van een aantal merken zo krijgen.
pricewatch: Ducky Seamless Legend Keycap PBT US

[Reactie gewijzigd door GewoonWatSpulle op 31 oktober 2020 08:35]

Alleen is corsair een moeilijke. Aparte lengte van de spatiebalk.
Bij deze dus niet meer. Weet niet of het in de tekst ook staat maar in de video noemen ze dat Corsair overgestapt is op de standaard lay-out precies om dit probleem op te lossen. Wel even opletten als je een ander model hebt of dat daar ook voor geldt natuurlijk.
Oh top. Thanks voor de info. Mijn k70 mk2 had nog wel de andere lay-out en gelukkig kreeg ik daar ook dat lay-out pakketje bij. De onderste complete regel van het toetsenbord.
Ah ja ik was alweer vergeten waarom ik destijds corsair links had laten liggen!
Ik weet niet of deze voor de k70 is? Maar bedankt voor de toevoeging ;)
Ik heb een Corsair K70 MK.2 en wil dolgraag Colemak keycaps, maar kan die nergens vinden. Hoeven niet PBT te zijn, maar mag wel. Mocht iemand weten waar je die kan verkrijgen; heel graag!! De QWERTY-keycaps die erop zitten zijn op rij gevormd, dus wanneer je een keycap overzet op een andere rij, is die toets niet helemaal in lijn.
Dit zou ook graag willen weten. Wat ik zelf wel doe voor mijn split keyboard (welke allemaal een 1u toets hebben) is een DSA set kopen. Bij DSA keycaps zijn alle caps op elke rij dezelfde vorm en zit er dus geen verschil in rijen.
Zo kun je dus elk toetsenbord layout maken zonder dat je niet matchende keycaps hebt.
Mooie binnenkomer van Mountain om Corsair te verslaan als ultiem toetsenbord :)
Hoezo verslaan, het zijn beide toetsenborden maar dat is de enige overeenkomst. Voor de rest zijn het totaal andere producten.
En als toetsenborden worden ze ook vergeleken met elkaar geloof ik in de video en geschreven vergelijking.... ;) :P
Inderdaad, en het mediapad ziet er ook nog eens supernetjes uit met die ronde draaiknop met een LCD erin.

Stilstand is achteruitgang in deze markt. Corsair heeft te weinig vernieuwing aangebracht, waardoor een nieuweling ze nu van de troon kan verstoten. Mountain richt zich trouwens ook duidelijk meer op de echte fanaten, met verschillende keycap designs in hun eigen shop. En natuurlijk fatsoenlijk aluminium, ipv plastic.
Corsair maakt werkelijk schitterende producten. Maar ik heb er inmiddels zoveel ellende mee gehad, dat ik de volgende keer echt uit ga wijken naar alternatieven. Ik heb al 2 muizen af moeten schrijven met dubbelklik problemen. De Corsair RGB in m'n PC heeft een eigen willetje. Na iedere update van Icue is er wel weer iets wat ik opnieuw moet instellen (als me dat al lukt). En sindskort begint mijn K95 ook al gebreken te vertonen. Het enige wat naar behoren werkt is de CPU cooler.

Wellicht is er in de tussentijd veel veranderd. Het gaat in mijn geval over producten van pakweg drie jaar oud, maar het vertrouwen is er bij mij niet meer. Jammer, want de producten zijn prachtig.
De dingen die jij (en veel anderen) ervaart heb ik nooit, iCue doet altijd wat het moet, alles werkt exact naar behoren qwa kwaliteit en mijn 6+ jaar oude k70 rgb is nog bijna als nieuw.
Ja, het is heel vreemd. Op het Corsair forum regent het klachten, maar er worden maar weinig oplossingen geboden die echt helpen. Toch hoor ik van meerdere mensen en dus nu ook van jou weer louter positieve verhalen. Het lijkt een beetje een loterij te zijn als het om Corsair producten gaat. Het is gewoon heel jammer omdat Corsair prachtproducten maakt. Zelfs de packaging is vaak om je vingers bij af te likken. Ook hun RGB range springt er voor mij echt uit tov. andere merken. Het besluit om af te zien van Corsair producten heeft bij mij dan ook wel even geduurd. Maar de ellende is voor mij inmiddels groter dan het plezier.
Dubbelklik issue bij corsair muizen lijkt vooralsnog puur firmware gerelateerd.
Als het gaat om enkel dubbele linkermuisklik registratie, downgrade de firmware op de muis naar fabriek standaard, dan werkt die weer als een zonnetje.
Ik heb de muis diverse keren geprobeerd terug te zetten, maar dit had helaas totaal geen nut. Ook bleven de knoppen vaak hangen als ik de linker en rechter muisknop tegelijk indrukte. Om gek van te worden.
Op m'n M65 Pro RGB had ik ook last van de dubbelklik bug en ik heb ook inderdaad al die tips en trucs nagelopen om het softwarematig op te lossen. Helaas bleek toch de switch van de linker muisknop defect.

Ik heb even overwogen om een nieuwe muis te bestellen maar heb eerst toch maar geprobeerd de muis te fixen, hij was nou toch al kapot dus het kon alleen maar beter worden. Ik heb een paar Omron D2FC-F-7N switches besteld en de kapotte switch vervangen. Was even prutsen en wat solderen maar de M65 is nu weer helemaal prima.

Dus in mijn geval was de dubbelklik bug niet door de software gekomen maar door een hardwarematig defect. Het is dus niet zo dat alle Corsair dubbelklik problemen door de iCue software komen.
Bij mij ging het inderdaad ook om de M65 pro. Lag heerlijk in de hand. De eerste onder de garantie laten vervangen door een nieuwe. De tweede had exact hetzelfde probleem en ik kreeg het softwarematig niet opgelost. Uiteindelijk de handdoek in de ring gegooid en een goedkoper modelletje van Logitech gehaald zonder al te veel poespas. Nooit problemen mee gehad.

[Reactie gewijzigd door Gerder op 31 oktober 2020 11:50]

Vreemde keuze van switches van Corsair... Ik heb zelf nu een Razer black widow elite met hun yellow switches. Die hebben ook een 1,2 mm actuation distance en 45 gram druk, hoewel die Corsair switches dus nog iets lichter lijken te zijn. Ik kan er op zich wel mee overweg, maar ik zou niet weer voor dat soort superlichte switches gaan. Het gebeurt me bijvoorbeeld geregeld dat knoppen ineens niet reageren en dan blijk ik de ctrl toets heel licht aan te raken waardoor die registreert. Ook maakte ik veel typfouten er mee in het begin, maar daar ben ik grotendeels wel aan gewend.
Maar daarmee diskwalificeert Corsair zich voor mij dus direct volledig. Ik vind het vreemd dat ze de keuze bieden tussen twee switches met dezelfde doelgroep... Hadden ze mx reds geboden ipv speeds dan had me dat veel logischer geleken.
Jij vind het een vreemde keuze, voor mij is het een logische keuze. Hoe lichter de switch hoe fijner voor mij!
De keuze is niet vreemd omdat ze een lichte switch bieden maar omdat ze wel keuze bieden maar alleen tussen twee hele lichte switches. Het had mij logischer geleken om iets meer verschil tussen de twee switches te nemen, nu target je met beide switches eigenlijk dezelfde doelgroep terwijl als ze wat verder uit elkaar zouden liggen je mogelijke klantengroep groter geweest was.
Ah ja. Dat is waar.
En de winnaar is... niet te koop. Waarom reviewen jullie een product wat vervolgens niet gekocht kan worden (uitsluitend pre-order)? De review is verder prima, en ik hoop dat ze ook nog ooit een modulair touchpad maken die je net als het numerieke deel eraan kunt "clicken".
De winnaar is via de website van de fabrikant te koop, alleen (nog) niet in de webshops die aangesloten zijn bij de pricewatch.

er staat wel bij dat de productie van oktober en november al uitverkocht is maar met dat argument zouden er ook geen RTX 3000 serie videokaarten gereviewed mogen worden :)
Daar heb je een goed punt. Over de RTX 3000 serie is denk ik al genoeg gezegd en uiteindelijk schiet nvidia niks op met zo'n "introductie" denk ik. Ik had op hun site gekeken trouwens en het eerste woord wat ik daar tegenkwam was "pre-order" en vandaar mijn eerste post. Het is niet te koop, het is te pre-orderen, dat is wat anders (en daarbij merk je terecht op dat het ook nog eens voorlopig niet leverbaar gaat zijn). Het keyboard ziet er prima uit, zou het best willen hebben, maar ik ben bang dat ik dat al weer vergeten ben tegen de tijd dat 't daadwerkelijk leverbaar is (en dat is voor Mountain een gemiste kans).
Word dit net als die mooie Logitech high-end borden? Na een jaar nog amper te koop en nog steeds tegen de hoofdprijs?

Ik ben steeds meer aan het kijken naar wat kleinere/onbekende fabrikanten die borden leveren waar je alles normaal van kunt vervangen als er iets defect is en geen borden maken die je halve bureau in beslag nemen :+

Voor €250 kun je dan prima wat moois vinden met switches naar keuze, keycaps naar keuze, alu of zelfs houten behuizing, wel of geen (RGB) backlight, bedraad of bluetooth met accu, ect. :)
Yeah ik snap niet dat mensen hier zo veel geld aan willen uitgeven. Aan een hele custom keyboard setup wel, dan heb je tenminste iets wat jij helemaal zelf hebt gekozen en naar jouw smaak is. Maar zo'n generic plastieken gamertoetsenbord... No thanks
Ik zie er in elk geval naar uit om mijn Everest in ontvangst te mogen nemen (Kickstarter pledge).

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ben zo'n beetje klaar met Corsair.
Alles al zo'n beetje gehad van een G15 (was wel leuk prullen met de graphics, maar oh die toetsen) tot de nu overlaatst mijn K95 RGB Platinum.
Behalve de G15, is er geen enkel keyboard die langer als 2-2.5 jaar mee ging.
Grootste probleem: chatter (dubbele aanslagen) na een jaar of twee.
Niks hielp (uitblazen/zuigen, borsteltje, keys vastlijmen, etc.). Nu wij hebben wel wat huisdieren, maar toch.
Resultaat: doos in de kelder met een hoop oude karkassen, kwestie van een verloren toets te kunnen vervangen indien nodig.
(BTW, tip voor Tweakers in hetzelfde bootje : Keyboard Chatter Fix. Nooit problemen gehad icm anticheat. Wel even de moeite nemen om die telkens aan en uit te zetten, etc.)

Volledig custom leek me een beetje van het goede te veel (600 euro+), alhoewel er wel hele mooie creaties bijzitten, en ik ondertussen aan zowat het dubbele zit voor mijn collectie dode Corsairs.

Zitten twijfelen over een Wooting, maar uiteindelijk gekozen voor een Steelseries Apex Pro, die ik na een week of twee mocht terugsturen vanwege brakke firmware (begon om de andere dag aparte profielen aan te maken).

Gewoon 'bad luck' ? Weet het niet.
In elk geval zit ik nu nog even met met mijn Ducky One 2 Mini bezig (K95 is nu helemaal onbruikbaar, tenzij als sfeerverlichting) tot mijn Everest mij wordt geleverd.
Ik hoop dat dit 'em wordt...
Wow als ik dit zo lees dan ben ik toch blij dat ik wat minder kieskeurig ben qua toetsenborden.

Heb nu een mechanisch ding van Logitech staan met gewoon witte backlighting en verder niets bijzonders. Werkt al jaren prima en zal dat waarschijnlijk nog jaren doen.

Er vast een hoop beters te krijgen maar als ik hoor wat een ellende het bij veel mensen ook geeft dan hoeft t voor mij al niet meer.
@wizzfrizzle Ben het 100% met je eens, ik heb ook (gelukkig) binnen 2 jaar problemen gehad met mijn Corsair K70 RGB MK.2. Een aantal toetsen kwamen steeds losser te zitten, en dan heb ik het niet over de W,A,S en D toetsen. maar Enter, Ctrl en Alt.. Daar heb je dan zoveel geld voor betaald :(
Dat is het grootste punt, ik wil best geld uitgeven maar verwacht dan wel een bepaalde kwaliteit die bij die prijs hoort. Ik baal nog steeds dat de Vulcan kapot ging, schitterend toestenbord, volledig aluminium, mooie verlichting, maar de Roccat switches zijn dus gewoon slecht. En geen mogelijkheid om deze te vervangen. En ik had de optie om te wachten op hun nieuwe serie, maar daar gebruiken ze optische switches, wederom eigen merk, dus ik neem de gok niet meer.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee