Door Jurian Ubachs

Redacteur

F1 2020 Preview

Hier gaat de race op Zandvoort wél door

Voorlopige conclusie

F1 2020 belooft in alle opzichten een betere game te worden dan zijn voorganger. Wat het rijgedrag en vooral het gedrag van de AI betreft is dat natuurlijk nog even afwachten, want om daar een oordeel over te kunnen geven moeten we eerst nog wat meer spelen. Met My Team beschikt de game in elk geval over iets dat we al jaren graag wilden zien: echt iets nieuws in het spelaanbod van de langlopende F1-game. Wat dat betreft is het ook leuk om de veelgevraagde splitscreenmodus eindelijk in de game te zien. Alle lichten lijken dus op groen te staan voor een succesvolle start van F1 2020. Die start vindt, als het een beetje meezit, net na de nieuwe aftrap van het Formule 1-seizoen plaats. Begin juli belooft dan ook 'F1 mania' te worden, met op 5 juli de eerste race en op 10 juli de release van F1 2020 voor Windows, Xbox One, PlayStation 4 en Google Stadia.

Reacties (147)

Wijzig sortering
Racespellen zijn niet echt mijn genre. Hierom vraag ik mij af waarom de graphics het spel laten lijken alsof het 10 jaar oud is. Ik kan begrijpen dat simulatiegedrag/gameplay belangrijker is voor een racespel, maar het oog wil ook wat.

Is dit gebruikelijk, of kan het ook beter?

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 13 mei 2020 10:10]

Bij racespellen is een goede framerate ook erg belangrijk (je wil niet je rempunt missen doordat je een framedrop hebt).
Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de EGO engine in deze game. Deze stamt al uit 2007 (van de eerste Dirt game)
https://en.wikipedia.org/wiki/Ego_(game_engine)

Deze is nu op versie 4.0 en is in de tussentijd natuurlijk telkens verbeterd. Maar imo lijkt het spel nog steeds redelijk veel op bijv. F1 2016.
Wat klopt....maar je kan niet elk jaar een nieuwe engine uitbrengen.
Zeker nu zou het onlogisch zijn deze te upgraden, nu we voor de release van nieuwe consoles staan. Ook is er met de actuele engine niet zo veel mis imho...
Ik verwacht volgend jaar of ten laatste het jaar er op grotere wijzigingen aan de engine wanneer der Xbox One Series X en de PS5 op de markt zijn.

[Reactie gewijzigd door Clemens123 op 13 mei 2020 12:16]

Mee eens. Het is ook zeker geen slechte engine, maar je ziet aan de beelden dat het erg lijkt op de vorige games. Een beetje dezelfde smaak zeg maar.
Een beetje zoals Fifa elk jaar veel op elkaar lijkt totdat ze van engine waren gewisseld.
Ik verwacht ook dat ze met de nieuwe generatie consoles weer een nieuwe iteratie zullen komen.

Dat ze een engine gebouwd hebben waar ze jaren mee vooruit kunnen is ook een logische stap, aangezien ze elk jaar een nieuwe game moeten uitbrengen. De wijzigingen in de seizoenen zit hem in de details, dus m.i. volkomen begrijpelijk.
De vraag is of het er op de pc ook hetzelfde uit ziet. Tussen f1 2018 en f1 2019 zat een behoorlijk verschil in het lighting model. Dat het na al die jaren op de consoles er hetzelfde uit ziet lijkt me logisch, daar zit je natuurlijk al aan het maximale dat binnen die resources mogelijk is.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 13 mei 2020 15:05]

2019 vind ik op de one x een stuk beter uitzien dan 2018. Vooral de details van de auto zijn een stuk beter.
Uiteraard merk je dit vooral op het begin wanneer je net over bent van 2018 naar 2019, ik had wel zoiets van: wow.
Uiteraard ook het gedrag van de auto's vind ik in 2019 een stuk beter dan alle voorgaande edities.
Waar haal je die info vandaan? Ik had namelijk hier en daar gehoord dat deze game op een 4.5 versie zou draaien.
Volgens mij is dat dus nog niet bevestigd.

Maar inderdaad, de graphics zijn dit jaar weer bedroevend weinig verbeterd lijkt me.
Zeker als je bv. naar de bomen kijkt. Nul reflectie.
Qua belichting moeten ze echt nog een tandje gaan bijsteken, en ook de textures zijn vaak nog low-detail.
In het algemeen gaat het bij SIM-racers om de physics en die zo goed mogelijk op echt te laten lijken / voelen. Als je gameplay van F1 2019 bekijkt bijvoorbeeld zie je dat het er grafisch ook wel redelijk uitziet (imho).

Een voorbeeld is ook Assetto Corsa, ook gericht naar SIM-racers maar is grafisch top.
Ik zelf ben een SIM racer (iRacing) en speel zo nu en dan met vrienden F1 2019.

De F1 spellen liggen de physics totaal niet lekker in vergelijking met een echte race SIM.

Enkele voorbeelden (met alle assists uit):
  • Bij snel ver terugschakelen raak je in een spin (normaal blaas je je motor op)
  • Met bovengenoemd heb je de short back shift truuk die veel wordt gebruikt, even snel terugschakelen om beter de bocht te kunnen nemen (overstuur veroorzaken) wat in het echt niet kan (zoals hierboven genoemd)
  • De wielspin die je hebt vanuit een bocht is vaak veelste random
  • Het stuiteren van de wagen lijkt echt nergens op ook wat je daarvan terug krijgt op je FFB
Daarom moet F1 het heel erg hebben van zijn graphics (zoals alle details buiten de baan) daar vind ik ze dan wel sterker in dan bijvoorbeeld iRacing, welke wel echt op de realistische physics ingericht is.
Een F1 auto blaast 100% zeker niet de motor op bij te snel(als in in de vorige versnelling zijn de toeren te hoog) terug schakelen. Dan weigert hij gewoon. Net als bij je HTK auto met flippers aan het stuur. Hij kan wél de achterwielen blokkeren als het afremkoppel van de motor te hoog is(precies wat je beschrijft dus ;) ). Dit kan je compenseren door de throttle te blippen, al verwacht ik eerlijk gezegd een auto-blip, maar kan zijn dat de reglementen dat niet toestaan. Verder is er nog een setting engine braking(die in de F1 20xx serie volgens mij ontbreekt), waarmee je de brandstof toevoer bij gaslos in kan stellen. Dit heeft tot doel het afremmen op de motor te kunnen beperken. Hiermee kan je vrij precies de balans bij gaslos(bijvoorbeeld lift-off oversteer) bijregelen naar smaak/behoefte. Als ik het goed heb had de Willliams in iRacing die setting ook(is wel bijna 10 jaar geleden dat dat ding niet achter virtueel slot en grendel stond, dus kan het mis hebben)

En op de physics op de grens van iRacing kan je ook hele leuke discussies voeren. Om Niels Heusinkveld te quoten: het is het beste PLATFORM voor simRACING. Over het weggedrag zijn zowel de professionele als simracers het zeker niet allemaal met elkaar eens. Ergens heb ik wel eens zin om na bijna 10 jaar pauze(2 jaar gereden) weer eens te proberen. Aan de andere kant als de term iceRacing nog steeds gebruikt word heb ik meteen mijn buik alweer vol.

[Reactie gewijzigd door MN-Power op 13 mei 2020 15:07]

Precies. Zoals ik zelf gisteren op Fok! al aangaf, is iRacing briljant in het organiseren van races en iedereen een soort van carrière te laten hebben binnen een gemeenschap van racers.
Maar wil je een sim, dan moet je toch echt voor rFactor2 gaan. Qua simulatie komt iRacing daar niet eens bij in de buurt.
Klopt wat je zegt. Ik speel ook veel iracing. In iracing wordt ook met F1 wagens geraced. Een oude mclaren weliswaar.
Maar in iracing kan je goed zien hoe moeilijk een F1 auto is om te rijden. Ik heb zon 200 tot 500 ronden nodig voor elke race om een beetje mee te kunnen rijden. De auto is super gevoelig. Beetje te veel gas en je spint gelijk. Iets te hard remmen en je blokkeert direct.
Als de echte race auto's net zo slecht in te schatten zijn wanneer je achterkant wegdraait waren er jaarlijks meerdere doden te betreuren in de F1.
Misschien onderschat je F1 rijders.
Volgens mij moet codemasters F1 het veel meer hebben van het feit dat dit het enige racespel (simcade) is met alle F1 auto's, tracks en championship als base game.
Ik heb zelf in Assetto Corsa de ACFL F1 2020 auto mod, de F1 track mods en een championship mod, maar dat zal echt niet iedere gebruiker zelf willen installeren en op console kan je niet eens modden.
De meeste sims hebben slecht enkele formule auto's en enkele tracks.
F1 is leuk, maar niet het geld waard.

De engine is als ik me niet vergis al 10+ jaar oud en op wat enkele verbeteringen na is het niet super veel beter geworden imho. Het blijft een arcade spel en geen echte sim zoals iRacing of ACC.
Het publiek voor dit spel is natuurlijk ook vele malen anders dan voor een echte sim.

Er zitten dan ook nog genoeg bugs in met bijvoorbeeld Direct Drive sturen waardoor het niet echt heel veilig is om dit spel te spelen met een DD wiel.
Je vergist je wel. Tot en met F1 2014 is de oude engine gebruikt, daarna stapte men over een heftig vernieuwde versie van de EGO-engine. Deze is dus alweer een tijdje oud, maar flink opgepoetst.
Ja ik wist wel dat er verschillende versies van de engine waren, maar uiteindelijk lijken de versies te veel op elkaar dan je mag verwachten imho. Maar wellicht is dat ook gewoon persoonlijk en ben ik niet de juiste doelgroep.
Hmm ben ik niet met je eens, het verschil tussen F1 2014 en F1 2015 is echt dramatisch qua rijstijl. Alles was anders. Een heel grote vooruitgang. Erna werden de verschillen steeds kleiner, inderdaad.
Eens met Racing_Reporter. F1 2015 is helemaal vanaf de tekentafel opnieuw opgebouwd, getuige ook het gebrek aan features in de game. De engine was qua looks en qua besturing to-taal anders dan de engine van F1 2010 tot en met F1 2014.
F1 is ook geen sim, dat is niet de target-audience. Het is een arcade, voor een simulator moet je echt Assetto Corsa of iRacing gaat spelen.
https://tweakers.net/i/xT...54.png?f=imagearticlefull

Dit is een screenshot die je 10 jaar geleden niet kon waarmaken, en al helemaal niet aan 30 of 60 fps.
Ook zie je (bijvoorbeeld in de cockpit screens) dat motionblur aanstaat (en er wordt tegen 300 kph gereden he), als je de auto stil zet ziet het er pakken beter uit.

En dan durf ik gerust stellen dat deze screenshots van een Xbox One of PS4 komen... tja. die zijn natuurlijk eigenlijk al 7 jaar oud.... Op PC met 4k resolutie en ultra hd textures ziet F1 2019 er ook pakken beter uit dan officiele screenshots....
Deze screenshots zijn stills uit beeldmateriaal dat we van Codemasters hebben gehad. De meeste beelden in de video komen van de pc-versie en we speelden uiteraard in 4k.

[Reactie gewijzigd door Tweakjur op 13 mei 2020 14:35]

Volgens mij valt het allemaal wel mee zodra je het spel speelt. De vormen van de auto's zelf ligt ook aan het daadwerkelijke design en materialen ervan, als ik me niet vergis (al weet ik het niet zeker, laatste F1 spel dat ik speelde was een aantal jaren terug bij een vriend) valt het tijdens gameplay wel mee en is het vooral een probleem wanneer je naar screenshots kijkt. De wielen en omgeving bijvoorbeeld zijn het resultaat van de snelheid van de auto en zijn veel gedetailleerder wanneer je stilstaat.

Ik weet wel dat toendertijd F1 de graphics flink terug schroefde tijdens splitscreen omdat het moeite met prestaties had wanneer het alle graphics vol open gooide (en dan nog altijd haperde in splitscreen), dus ben benieuwd of ze dat beter hebben aangepakt ondertussen.
Veel racegames hebben dat. Waarschijnlijk omdat de aandacht vooral op de auto's ligt. Zo heb je prachtige auto's maar zien bomen er soms uit alsof ze rechtstreeks uit een PS1 game komen.
Het ziet er anders best goed uit, vooral vergeleken met 2018. Ik heb zeker niet het idee alof het 10 jaar oud is als ik dit zie.

Het helpt niet mee dat de previewer hem waarschijnlijk op een console heeft gespeeld ipv. een dikke PC. Tenminste zo lijkt het als ik de stuurbewegingen zie.

edit: (blijkbaar zijn enkele clips pc, enkele console)

[Reactie gewijzigd door Xfade op 13 mei 2020 16:12]

De graphics zijn prima hoor, maar als je recente race sims wil zien qua graphics. Zoek dan naar Automobilista 2 en Assetto Corsa Competizione.
Ik ben eigenlijk pas de laatste jaren geïnteresseerd geraakt in de formule 1. Mocht ik deze game kopen, dan zou dat ook mijn eerste F1 game zijn. Ik heb echter geen stuur en/of pedalen om mee te spelen en overigens ook niet echt de ruimte voor. In hoeverre speelt dit fijn met een controller?
Daar ga je natuurlijk reacties op krijgen varierend tussen 'met een controller is niet te doen', 'prima te doen maar met een stuurtje zal je veel harder rondrijden' en 'met een controller rijd ik harder dan met een stuurtje'.
Als je toch overweegt om deze (dus voor full price) te kopen, zoek er dan eerst eentje op van een paar jaar oud voor een paar euro in de bargain bin. Dat verschil zal voor jou als nieuwe speler niet zoveel uitmaken, maar daarmee kan je wel beoordelen of het je ligt.
Met een stuurtje is zeker niet altijd sneller. Dat is wel een misverstand. Alleen de beleving met een stuurtje is veel beter. Maar wanneer je alleen even snel een rondje wil rijden met wat vrienden is de controler een prima optie.
Hier ben ik het niet mee eens, met een eenvoudig stuur met force-feedback (G29) zal je zeker een heel stuk sneller zijn. Het hebben van de feedback of je banden gaan schuiven helpt heel erg veel, en ook het makkelijker bedienen van analoge inputs maakt een groot verschil. Voor echt een goede beleving is een stuurtje met force-feedback een must vind ik.
Simcade/arcade games als deze geven controller gebruikers vaak een voordeel. Denk aan meer tractie en grip dan mensen die een stuur gebruiken. Er zijn daadwerkelijk banen in 2019 waar pad gebruikers sneller waren dan de beste stuur gebruikers. Denk bijv. aan Bahrein.

Uiteraard zijn de betere spelers met stuur meer consistent. Ook is de beleving uiteraard mijlen beter dan met een pad.
Ik speel met een Fanatec stuur. Zelf speel ik het voor de beleving, hoewel doorgaans niet dit spel. Maar met een controller kun je het gewoon rap spelen. Kijk maar eens naar Jacques Villeneuve hoe hij rfactor2 speelt. Veel voormalig F1-rijders nemen het tegen elkaar op, met hele dikke rigs. De Canadees, die toch geen koekenbakker is, gebruikt een controller.
Villeneuve kon het lange tijd goed bijbenen maar niet het uiteindelijk toch afleggen tegen de simracers met een simrace rig.

F1 is nu niet op tv maar als ik eerlijk ben zie ik nu meer races. Oude races en verschillende simraces. Dat maakt dat dit jaar toch niet zo saai is. :)
Ik heb zelf een G25 gekocht, die sluit natuurlijk niet overal op aan, en is niet meer de nieuwste, maar tweedehands is die wel lekker te betalen. Om uit te proberen is deze wat mij betreft zeker de prijs waard, voor ongeveer 150 euro kan je hem wel krijgen. Daarentegen, als het gevalletje "1 keer proberen maar daarna in de kast" zal je hem met een behoorlijk beperkt verlies door kunnen verkopen.
Terwijl als je hem wel wilt houden, is het een lekker instapstuurtje.
Hangt er heel erg vanaf hoeveel hulpmiddelen je aan hebt staan. ABS/TC/SC op max? Prima te doen met een controller.

Als je de hulpmiddelen wat realistischer instelt wordt het al gauw een ander verhaal.
Er zijn voldoende wagens (denk GT3) die TC en ABS hebben en derhalve zijn deze hulpmiddelen realistisch (niet het geval bij deze game). Zelf ben ik van het spelen met stuur, vooral vanwege fun. Anders zou ik iedere keer moeten nagaan wat sneller is.

Ps er zijn legio mensen met stuur die ook die hulpmiddelen gebruiken, dus dat argument gaat niet volledig op.
De vraag die ik probeerde te beantwoorden was: "is sim racen goed te doen met een controller".

Waarop het antwoord dus is: hangt af van hoeveel hulpmiddelen je aan hebt staan.

Als ik Assetto Corsa speel met een controller kan ik niet zo dicht op de limieten rijden als met een stuur, simpelweg omdat de input veel minder nauwkeurig is. Een klein beetje teveel gas of een paar graden teveel correctie is zo gemaakt.
Eens!
Alternatief is nog proberen een (tijdelijk) goedkoop abonnement te nemen op Game pass. Daar zijn zat aanbiedingen voor te vinden.
Daarin zit F1 2018 dan vrij om te spelen, en kun je die eens proberen.
Dat is denk ik wel een goede referentie naar de besturing in F1 2020.
In mijn optiek verschilt de besturing weinig tussen 2018 en 2019 in ieder geval.
Het 'grote' probleem bij racegames dat ervoor zorgt dat 'simfanaten' niet heel snel naar de 'commerciele' games gaan, is dat het spel natuurlijk moet verkopen en dus toegankelijk zijn voor iedereen met een PS4/Xbox(/PC). En dat merk je. Als ontwikkelaar houdt dat in het gedrag van de wagen aanpassen zodat het speelbaar is met controller, echter daar heb je in feite nadeel van als je met een FFB stuurtje rondcrosst.

Zo moest Slightly Mad voor NFS Shift 2 de bandenwangen veel soepeler maken dan dat ze in werkelijkheid zijn, anders was het gros van de bolides onbestuurbaar met controller. En dat merk je dan weer als je met stuurtje speelt.

Je kan er gerust in zijn, 99% van alle racegames die uitkomen voor de grote platformen is prima te spelen met controller.
Ga je naar een iRacing of Assetto Corsa Comp oid... doe maar liever niet met controller. Je komt waarschijnlijk de eerste bocht niet heelhuids door.
Er zijn mensen die op iRacing en Assetto Corsa met controler spelen en nog rap zijn ook.
De F1 series van CodeMaster speelt altijd prima met een controller. Daar hoef je niet bang voor te zijn.

En als je dit online tegen anderen wilt spelen, dit is voor de sim liefhebber niet echt het spel om te spelen.
Die kijken vaker naar sims zoals Assetto Corsa of iRacing, dus de mensen waar tegen je racet zullen hoogstwaarschijnlijk ook gewoon een standaard controller gebruiken.

[Reactie gewijzigd door arboris op 13 mei 2020 13:31]

Met een stuur is het gewoon een stuk leuker, je hebt een stuk meer controle over je stuur, met controller voelt het meer automatische piloot.
Er zijn tweedehands al degelijke sturen vanaf 50€, bv de logitech driving force gt (het belangrijkste waarop je zou moeten letten is >180°).
De pedalen zijn wel niet subliem, maar als je met tractiecontrole en abs rijdt heb je daar geen problemen mee, als je later wat geadvanceerder wilt worden kan je later je pedalen nog upgraden.

Ook de Thrustmaster TMX/T150 zijn goede keuzes, zijn vanaf ca. 70€ te vinden (en hebben iets betere pedalen, maar nog altijd niet top)

[Reactie gewijzigd door Clemens123 op 13 mei 2020 19:57]

Ben vorig jaar begonnen met F1 2018. Met controller. Het is even wennen, en de deadzones etc instellen maar het is goed te doen.

Begin gewoon met alle assists aan. En langzaam zet je de assists wat uit als het wat te makkelijk is. Zonder assists Ben je ook sneller, dus dat is wel een reden om te blijven verbeteren en assists uit te zetten.
ik speel al jaren met een controller en gaat prima.
ik doe overigens geen online races gewoon single player.
Wat ik zelf heb in F1 2018 en F1 2019 is een DualShock4 controller, die ik in Steam in de Big Picture mode heb geconfigureerd. Hier heb ik ingesteld dat hij de gyroscoop gebruikt horizontaal, dus dat werkt als een soort Wii-remote/racestuur. Werkt heel fijn en nauwkeurig, maar het zit dan alleen niet vast aan iets.

Kleine samenvatting:
- Verbind DS4 met Windows (Bluetooth of USB)
- Ga naar Steam Big Picture mode en registreer controller
- Ga naar F1 spel en controller settings en volg dit: https://youtu.be/Wl_j6zO-jUo?t=124
- Test of het werkt :D
Speelt prima met een controller. Ik heb ook een stuur maar gebruik om praktische redenen vaker de controller en dat speelt prima hoor.
Gaaf, ziet er weer goed uit!

Alleen die muur langs de Arie Luyendijkbocht, ik mag toch hopen dat die er in het echt niet staat tijdens een F1 race?
Zeker wel, je wilt toch niet dat die gasten die heuvel afvliegen? De uitloopzones zijn verdwenen door de banking.
Ik vermoed van wel, dit is hetzelfde principe als met de Oval Races. een uitloop is leuk, maar door de muur langs de baan te houden hopen ze de auto langs de bocht te leiden en zo af te remmen. Ik vermoed ook dat er anders geen plek was voor een tribune hier en geld blijft toch wel een drijvende factor ;)
Je kan beter een muur invliegen dan echt vliegen. Dit is de veiligste oplossing.
F1 van Codemasters voelt al enkele jaren hetzelfde aan... Alleen met geupdatet circuits en wagens.

Vraag me ook af waarom ze niet in de VR-boot zijn gestapt. Gemiste kans wat mij betreft. Je mag toch verwachten van zo'n grote titel en FIA / F1 'support' dat ze een klein meesterwerkje kunnen neerzetten. Project Cars, ACC, iRacing etc. hebben allemaal VR-support.
Hoog tijd dat een andere developer met de F1 licentie aan de slag gaat. Er zit zoveel potentie in maar Codemasters komt elk jaar weer met hetzelfde spel op de proppen. Een basic laagdrempelig race spel, erg jammer.

Ik had ook graag VR ondersteuning gezien.
Wat denk je dat de F1 wil? Een stevige sim waar enkel serieuze racers mee aan de slag kunnen of een mooi laagdrempelig spel waar de grote massa zijn vingers bij aflikt?

Het juist antwoord was al het juiste toen Ecclestone nog eigenaar van de F1 was, nu met Liberty is er nog een grotere beweging naar toegankelijkheid gaande.

Het is dus waarschijnlijk gewoon een voorwaarde van de licentie om een toegankelijke game te maken en daarmee maakt het dan niet uit wie de ontwikkelaar is.

Maar dit zijn eigenlijk vragen die in een artikel als dit beantwoord zouden moeten worden, de taak van een game-journalist.
Het kan gewoon allebei, met aanpasbare moeilijkheidsgraad kun je een spel zo hardcore of laagdrempelig maken als je wilt. Codemasters is gewoon lui helaas :'(
Uhm de Codemasters F1 games hebben een slider voor de AI moeilijkheidsgraad. Die gaat van 1 naar 110 meen ik. Boven de 95 moet je echt wel een potje kunnen sturen om mee te komen.

Het probleem zit hem in de complexiteit van het rijmodel.
Dit kan zeer realistisch zoals Iracing/Asetto Corsa maar dan vliegt iedere noob elke 3 bochten de baan uit en beginnen ze direct te klagen op bijv. Metacritic.

Codemasters gaat voor eenvoudiger rijmodel wat het toegankelijker maakt. Alleen nemen dan de hardcore Sim-racers de game niet meer serieus. Dat is niet op te lossen met een verschillende moeilijkheidsgraad.
Grappig dat Lando Norris Codemasters op een foutje heeft gewezen, terwijl hij zelf de game vrijwel nooit kan (uit)spelen door al de crashes en andere issues. Al lees ik ook dat het komt door zijn eigen setup.

Ik ben wel nieuwsgierig naar F1 2020, al ben ik ook benieuwd of de soms oneerlijke beslissingen waar je coureurs tijdens eSports over hoort, ook worden gefixed.

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 13 mei 2020 10:08]

Nee, die penalties en zo krijg je nooit goed. Voor mensen is het al moeilijk om te bepalen wanneer iets "oneerlijk" is, of wanneer iemand nu juist een fout heeft gemaakt.
Laat staan dat een computer systeem dat moet gaan bepalen in een fractie van een seconde.

De enige mogelijkheid om dit te verbeteren is via een systeem van peer-assisted penalties. Waarbij een soort van "overwatch-systeem" (zoals bij csgo) wordt gebruikt.
Maar omdat CM geen centrale server gebruikt zal dat nooit te doen zijn.

Het zou gewoon al veel beter zijn mocht CM ons zelf laten bepalen welke penalties moeten worden uitgegeven in de game, en welke niet. Zodat je categorie per categorie kan inschakelen of uitschakelen.
(Zeker bij leagues zou dat enorm helpen.)

Over die issues die Lando heeft dan:

Zijn setup is inderdaad wat... euh vreemd. Hij update niks en zo verder. Maar los daarvan is de game ook niet meteen een heel robuuste game om te spelen. Crashes komen eerder vaak voor dan zelden en stutter is vaak aanwezig.
Als ze dit jaar de EGO-engine toch niet updaten, waarom dan niet de stabiliteit verbeteren op z'n minst?
Ik zou dan eerder zien dat de marges voor straffen ingesteld kunnen worden in plaats van per categorie. Want vaak wil je wel dat iets afgestraft wordt maar soms gebeurd het te streng.
Dat zal heel moeilijk worden voor CM. Daarvoor zouden ze eigenlijk heel het systeem moeten heruitvinden.
Voor ons lijkt het namelijk simpel om te zeggen tegen CM van "laat ons de marges zelf instellen", maar zo werkt het programmeren van zo'n systeem nu eenmaal niet.

Vaak is de code er niet op voorzien om met "marges" te werken of zomaar parameter aanpassingen te kunnen doen. Zo zit die code vaak diep verwerkt, en is het echt niet simpel om aan te speler zomaar een slider te geven.

Daarom lijkt mij het uitzetten of aanzetten van bepaalde categorieën vele malen meer realistischer om te implementeren. Het is misschien niet zo super elegant, maar het zou al heel veel helpen. Zeker bij leagues zoals ik al aangaf.
Nu is het vaak: "ik kreeg een onterechte penalty, kan die weg?"
-Ja hoor
-"Ik heb hem wel tijdens de race al geserved."
-Ja dan niet meer natuurlijk.

Of ook: je krijgt zomaar "illegal overtake". Je moet dan Jan en Alleman voor laten gaan, terwijl het in vele gevallen ook onterecht was, en je creëert een gevaar op de baan.
Het zijn zo'n dingen die beter aan stewards worden overgelaten, om achteraf nog te penaliseren.
ja en als je bijvoorbeeld bij zo asl Rfactor en Assetto Corsa altijd op zeg maar Monza een lijn rijd die je gewent bent , dat je ergens een stukje baan extra mee pakt , wat in het echt toegestaan is , maar als je dan bij F1 van codemasters op dat zelfde punt in een keer gestraft word , is dat ook moeilijk te begrijpen
vaak heeft het niets met voordeel te maken van het afsnijden of wat maar gewoon met het beter uit komen voor de rechter stukken of juist voor die ene bocht die er na komt ....

het is soms echt maar een paar cm waar je bij Codemasters al afgeremd word of een straf krijgt
wat ik me bij andere games ook wel eens irriteert dat ze dan gewoon je ronde tijd niet meer tellen
Zeker voor iemand die best wel van gooi en smijt werk houd is dit lastig
zo iets van je rijd een top tijd op de groene hell en je mist net de laatste bocht iets ... geen tijd want je heb 1 klein foutje gemaakt :-( .. ja foutjes van deze vorm zijn al vaak een straf omdat ej sec tijd verliest dus er is geen winst maar omdat nog eens extra je tijd af gepakt worden en dan ook nog eens bij sommige games langzamer moet gaan rijden
Blijkbaar waren er wat problemen met de acduraatheid van Zandvoort en was de banking niet stijl genoeg. Ik hoop dat ze dat nog gaan aanpakken. Verder ben ik wel erg benieuwd naar deze game. 2018 was de eerste game waar ik als simracer weer enthusiast van werd, maar ik heb 2018 en 2019 niet gekocht. Misschien ga ik 'm dit jaar wel halen.
Niet alleen de banking klopt niet hoor. Ook de kerbstones zijn her en der veel te hoog en véél te breed. De muur bij Arie Luyendijk klopt ook voor een meter.

Maar goed, het is dan ook al jaren een halfgare game die alleen maar 'ontwikkeld' wordt om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld te verdienen, en niet omdat er nog mensen bij Codemasters werken met een passie voor racen, zoals back in the days. Physics, graphics, online... het lijkt allemaal nergens op. Maar omdat het de enige officiële F1 game is gaat hij toch als warme broodjes over de toonbank straks.
Ik ben ook wel blij met de ERS managment optie. Ik hoop vooral dat ze online beter gaan maken (minder laggy), minder random gamecrashes en een betere safetycar.
Dat minder laggy maken, kan enkel door de netcode efficiënter te laten werken. CM gebruikt namelijk p2p zonder veel serverside te doen. Minder laggy maken zal dus in veel gevallen enkel verbeteren door een betere internetverbinding te hebben.
Ben een formule fan geworden sinds eind 2018, hierdoor wil ik graag deze game aanschaffen. Ik vroeg me af hoe jullie de formule 1 spellen spelen, via de controller of heeft iedereen hier een setup met een race stoel en een stuur ?
Deze Codemasters F1 spellen zijn goed te spelen met controller. Soms misschien even kijken hoe je die voor jezelf het beste kunt instellen, maar mijn persoonlijke ervaring is dat Codemasters controller besturing goed voor elkaar heeft in deze spellen. Echter, je zult altijd beter/sneller zijn met een Force Feedback stuurtje, omdat je daarmee gewoonweg meer controle hebt, vooral bijvoorbeeld bij tegensturen bij overstuur etc. Je kunt met een gerust hart dus zonder stuur alsnog een hoop plezier beleven aan deze F1 game.
Voor de PS3 had ik een Logitech DFP met een Wheel Stand Pro, maar omdat ik er niet uren achter elkaar op speelde kwam ik nooit tot het niveau dat ik veel harder ging met stuur dan met controller. Nu op de PS4 gewoon met controller op GT Sport, waarbij de driving lessons prima te doen zijn maar online voel ik me hoe Kubica zich de laatste twee jaar voelde.
Ah oke mooi nu moet ik nog even kijken of ik het spel op de pc of ps4 aanschaf maar dat komt vast wel goed. In ieder geval hartelijk bedankt voor je response!
Nette review! Grafisch gezien vindt ik deze game toch wel tegenvallen hoor. De auto's zien er nog wel mooi uit, maar dan de korrelige omgeving en de tribunes met publiek.. het lijkt wel of je naar een game van 5 jaar oud zit te kijken, dat moet toch stukken beter kunnen?
+1Anoniem: 310408
@tweaker201013 mei 2020 10:30
Al je daar met 300 kmh langsgaat maakt het allemaal niet zoveel uit.
Ga jij met 300 door de bochten en pits heen dan? :p
Opvallend dat iedereen inclusief Codemasters die overtakeknop beschrijft als een heel grote aanpassing, op advies van Norris. Feit is dat we dit al hadden in deze F1-games: tot F1 2013 kon je gebruikmaken van de KERS button waarmee je voor bijna zeven seconden meer power had om in te halen. Dus eigenlijk vind ik dit geen grote verbetering, het was iets wat ze er nooit uit hadden mogen halen wat mij betreft.
Nee hoor. Codemasters doet dat inderdaad alleen maar voor de PR.
Als je eens op de Codemasters Forums kijkt kan je meer dan tientallen threads zien die al aangaven voor Lando, dat dit ERS-systeem moest gefixt worden.

CM being CM negeerden ze als gewoonlijk veel van deze kritiek.
Als dan natuurlijk iemand als Lando het ook aangeeft, kan CM het maar moeilijk niet aanpassen. Dus deden ze het.
En idd: op zich is het gewoon een KERS-knop van in voorgaande jaren. Alleen werkt het nu met een toggle geloof ik, i.p.v. een push-knop.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee