Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jelle Stuip

Redacteur laptops en componenten

Nvidia GTX 1070 Ti Review

'Bijna-GTX 1080' is aan de prijs

Conclusie

We hebben vier GTX 1070 Ti-kaarten getest en zijn tot de conclusie gekomen dat de nieuwe gpu een rare videokaart oplevert. We vragen ons dan ook af waarom Nvidia deze gpu gemaakt heeft. Misschien was het om Vega 56 de loef af te steken, misschien om afgekeurde GTX 1080-chips niet meteen te hoeven downgraden tot een GTX 1070. Maar met prestaties die net niet over die van de GTX 1080 heen gaan en een prijs die dat wel doet, is de 1070 Ti, in een notendop, geen interessante videokaart.

De verhouding tussen de GTX 1070 Ti en de GTX 1080 kan na verloop van tijd veranderen. Nvidia geeft de 1070 Ti Founders Edition een adviesprijs mee van 469 euro, wat een stuk minder is dan de 540 euro die je op het moment van schrijven voor de goedkoopste 1070 Ti moet neerleggen. Mocht de prijs van de 1070 Ti daarbij in de buurt komen, dan is de aanschaf nog het overwegen waard. Je krijgt dan een videokaart die een procent of vijftien sneller is dan een GTX 1070 en niet veel onderdoet voor een (niet-overgeklokte) GTX 1080 van ongeveer vier tientjes meer.

Dat het verschil met de GTX 1080 zo klein is, zal ook de reden zijn geweest waarom Nvidia een rem heeft gezet op de videokaarten die al in de fabriek zijn overgeklokt. De drie kaarten die we naast de Founders Edition getest hebben, zijn allemaal op dezelfde frequenties geklokt en presteren in de benchmarks vrijwel gelijk. Zouden de kaarten overgeklokt worden, dan zouden de prestaties die van een niet-overgeklokte GTX 1080 overstijgen. Het verschil tussen de geteste kaarten zit hem dan ook alleen in de koeler en op dat punt trekken de Asus en MSI aan het langste eind, al zouden we de koeler van de Inno3D hoorbaar, maar niet bijzonder luidruchtig willen noemen.

Koop je dus een GTX 1070 Ti-kaart, dan zijn Asus en MSI een goede keus, maar liever zouden we die keuze nog even uitstellen. De wel-overgeklokte GTX 1080-kaarten van beide fabrikanten kosten op het moment van schrijven namelijk evenveel als de nieuwe, niet-overgeklokte 1070 TI's en dat maakt de keuze wel heel gemakkelijk. Voorlopig zouden we dus even wachten met de koop van een 1070 Ti, tot je deze 'net-niet-GTX1080' voor een 'niet-GTX1080-prijs' kunt aanschaffen.

  • Asus
  • Inno3D
  • MSI
Laagste prijzen voor: Asus ROG Strix GTX 1070 Ti Gaming Advanced
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Amazon.de

Score: 3.5 (61)

€ 499,-

€ 499,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 499,-
Pakketpost vanaf ¤29,- € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 499,-
Bekijk

Megekko

Score: 4.5 (2106)

€ 515,-

€ 518,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 515,-
Pakketpost € 3,95
iDeal € 0,-
Totaal € 518,95
Bekijk

Azerty

Score: 4.5 (1818)

€ 518,95

€ 518,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 518,95
Pakketpost Nederland vanaf ¤ 25,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 518,95
Bekijk

CD-ROM-LAND Breda

Score: 4.5 (223)

€ 519,-

€ 519,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 519,-
Pakketpost tot ¤ 50,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 519,-
Bekijk

Alternate.nl

Score: 3.5 (176)

€ 519,-

€ 523,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 519,-
Pakketpost tot 10 kg € 4,95
iDeal € 0,-
Totaal € 523,95
Bekijk
Laagste prijzen voor: Inno3D GeForce GTX 1070 Ti iChill X3
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Alternate.nl

Score: 3.5 (176)

€ 479,-

€ 483,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 479,-
Pakketpost tot 10 kg € 4,95
iDeal € 0,-
Totaal € 483,95
Bekijk

SiComputers

Score: 3.5 (332)

€ 502,50

€ 507,45

Kostenoverzicht

Productprijs € 502,50
Pakketpost PostNL € 4,95
iDeal € 0,-
Totaal € 507,45
Bekijk

Max ICT B.V.

Score: 3 (272)

€ 502,83

€ 507,78

Kostenoverzicht

Productprijs € 502,83
Pakketpost vanaf ¤ 99,- € 4,95
iDeal € 0,-
Totaal € 507,78
Bekijk

MyCom

Score: 3.5 (87)

€ 534,-

€ 534,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 534,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 534,-
Bekijk

Informatique

Score: 4 (32)

€ 537,-

€ 537,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 537,-
Pakketpost vanaf € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 537,-
Bekijk
Laagste prijzen voor: MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Azerty

Score: 4.5 (1818)

€ 497,63

€ 497,63

Kostenoverzicht

Productprijs € 497,63
Pakketpost Nederland vanaf ¤ 25,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 497,63
Bekijk

Megekko

Score: 4.5 (2106)

€ 509,-

€ 509,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 509,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 509,-
Bekijk

CD-ROM-LAND Breda

Score: 4.5 (223)

€ 509,-

€ 509,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 509,-
Pakketpost tot ¤ 50,- € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 509,-
Bekijk

SiComputers

Score: 3.5 (332)

€ 509,-

€ 513,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 509,-
Pakketpost PostNL € 4,95
iDeal € 0,-
Totaal € 513,95
Bekijk

Alternate.nl

Score: 3.5 (176)

€ 509,-

€ 513,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 509,-
Pakketpost tot 10 kg € 4,95
iDeal € 0,-
Totaal € 513,95
Bekijk

Reacties (141)

Wijzig sortering
Ik heb stiekem het vermoeden dat we even moeten wachten met een mening over de prijs/prestatie verhouding. Alle kaarten zullen de komende maand (zeker richting kerst etc.) rechtgetrokken worden qua prijs. Zoiets heeft tijd nodig :) Daarna heb je pas een goed overzicht.

Mensen die bijvoorbeeld al een tijdje hebben zitten wachten (en een oude kaart hebben) op AMD's aanbod en teleurgesteld zijn zullen denk ik wel overstappen. Waarom? Lagere prijs en bijna dezelfde prestaties als een GTX 1080.
Pretty much. GPU land is een zooitje atm, en anderzijds zijn er genoeg mensen die letterlijk vandaag nog dat nieuwe ding bestellen zonder verder te kijken dan hun neus lang is. Neem een webshop of Nvidia dan eens kwalijk dat de prijzen bij launch hoger liggen, we vragen er zelf om en vergeet niet dat GPU's in de regel geen super marge producten zijn voor de winkels.

Oftewel, gewoon even aankijken hoe het er over een paar dagen voor staat. Zodra de rush-kopers voorzien zijn kan niet anders dan dat de prijzen ergens tussen de 1070 en 1080 gaan belanden, tig 1070 Ti's op de plank gaat een shop of nvidia niet laten gebeuren.

Of we kunnen de alu-hoedje approach nemen: wellicht hebben ze helemaal niet zo veel van die dingen op de plank en gaan alleen mensen die graag teveel betalen voor een GTX 1070 Ti dat ding halen. Zijn ze toch door hun 95%-volledige-GTX1080 chips heen terwijl ze ook weer boven Vega 56 in de grafieken staan. Win-Win! :D

Maar goed, even aankijken lijkt dan wel het logische advies, maar bij welke GPU launch was dat niet het geval?

[Reactie gewijzigd door Foritain op 2 november 2017 14:29]

Wat doen deze kaarten in termen van tflops btw?
Over ik kijk helemaal scheel, maar ik zie dat zelden in specificatie overzichten terug.
Of is die waarde gewoon niet relevant?

MS schreeuwde van de daken dat de One X er 6 heeft. Maar wat doen de betere kaarten in PC land dan?
Het is inderdaad niet relevant, omdat GPU's heel anders werken dan CPU's. Dan wordt het appels met peren vergelijken.
FLOPs worden echter wel eens weergegeven, maar dan zie je in de kleine lettertjes staat dat het bijvoorbeeld om "half precision floating point" gaat, ofwel 16 bits. CPU's werken met double precision floating point, ofwel 64 bits.
Pas als je GPU's gaat toepassen voor DSP gaan dit soort waardes tellen. Maar dan gebruik je GPUs ook op een heel andere manier.
Floating point performance? Dat is iets van 8 Gflops geloof ik? Of hebben we het over wat anders.

[Reactie gewijzigd door Foritain op 2 november 2017 14:52]

http://www.geeks3d.com/20...nvidia-geforce-gtx-titan/ ben benieuwd of dat nu nog zo is. Met double floating point precision zijn ze veel beter dan nVidia, dus voor mij interessant omdat ik 3d animatie doe. :9
Maya, Cinema 4DXL, Blender Cycles zou mooi zijn. :)
Blender graag. Het is inmiddels bekend dat amd het een stuk beter doet in cycles dan nv

Had ik eigenlijk ook wel in deze review verwacht
Beetje jammer alleen dat er nauwelijks render engines zijn die het ondersteunen. Ik doe ook 3D animatie, en de toekomst ligt toch echt bij octane/redshift etc.

Overigens echt geweldig want nu kunnen wij als kleine studio high end renderen op relatief goedkope hardware. Lees 3x 1080ti, 2x 1070, 2x 970.
Ja precies. Naja, enige verschil is tera en giga, maar komt op hetzelfde neer in termen van wat de kaarten kunnen.
Gtx 1080 ti doet er bijna 11. Maar het is niet echt relevant. Het is niet één-op-één om te zetten naar framerates.
Ok thx.

Eerder las je er veel meer over. Microsoft zal het vooral gebruiken omdat het marketingwize wel lekker bekt en beter te communiceren dan *x frames per second bij Wicher 3 op ultra settings!*
Klinkt als lekker geek materiaal, maar is dus niet zo heel boeiend meer.
Het klinkt inderdaad leuk voor de marketing ja, waarschijnlijk doen ze het daarvoor :).
oftewel, gewoon even aankijken hoe het er over een paar dagen voor staat.
Kijkend naar het verleden, gaan deze kaarten echt niet zo snel goedkoper worden, zou mij niks verbazen als dit gewoon de prijzen blijven voor lange tijd.

Als je naar de grafieken kijkt van bijvoorbeeld de 1080 is die in maanden amper goedkoper geworden
Ik snap het niet helemaal, uit jullie review van de vega's, is de 56 sneller dan de 1070 in BF1, terwijl hier de 1070 (non ti) sneller is dan de 56. in BF1 1080p ultra.

reviews: AMD RX Vega: de Vega 64 en Vega 56 getest

Zijn er nieuwe tests? Of waar ligt het aan?
Dan lees je niet goed of ze hebben het aangepast.
Zie het ook niet meer
Die scores zitten toch in een database dus zullen overal gelijke score weergeven lijkt mij? (ik zie inderdaad zoals Joeri zegt niets raars)
Ik ook niet meer, gek.
Is er een speciale reden waarom prijzen van fabrikanten niet worden meegenomen?
Bij eu.evga.com kun je de kaarten gewoon voor de adviesprijs krijgen. Dezelfde kaart bij mindfactory kost dan 100eu meer op het moment. Sowieso zijn de kaarten van EVGA in zowat 100% van de gevallen goedkoper bij EVGA zelf dan welke webshop dan ook.
Wat bedoel je met "Alle kaarten zullen de komende maand (zeker richting kerst etc.) rechtgetrokken worden qua prijs."??
Dat de Nvidia GPU kaarten NOG duurder gaan worden?
door een verhoogde vraag&aanbod verhouding, omwille van het kerst seizoen.

Echt.. die hele mining hype, begint me toch serieus tegen te steken.
Zelfde met de RAM prijzen, hoewel dit komt door de smartphone makers & databases.

[Reactie gewijzigd door Qinshi op 2 november 2017 17:54]

Toch zie je veelal met kerst prijzen omlaag gaan. Ik zie het ook nog niet sterk dalen, ik denk dat winkeliers je dan liever 2 extra game codes geven dan er 100 euro af te halen.
Doe eens een gok ;) De GTX 1070 en 1060 zit een redelijk prijsverschil tussen, ruimte zat om te zakken dus. Dan blijft er ruimte over voor de GTX 1070 Ti en ga zo maar door. En uiteraard worden ze niet duurder, dat zou niet bepaald slim zijn. Als je ze juist iets goedkoper maakt rond die tijd met een actie haal je redelijk wat mensen over de streep om toch zoiets te halen (zeker met een 13e maand).

Overigens is geheugen inderdaad schofterig duur, laatste offerte moest ik meerdere keren bijstellen qua prijs |:(
Bijna iedereen lijkt al overgestapt te zijn. Ik heb net de Steam Hardware Survey erbij gepakt, en wéér is het aandeel AMD gezakt. En hard:
http://store.steampowered.com/hwsurvey
http://store.steampowered.com/hwsurvey/videocard/

Nog maar 10.84% van de steam-gebruikers heeft een AMD-videokaart. En maar liefst 81.4% van de steam-gebruikers heeft een Nvidia-videokaart.

Het lijkt erop dat de Chinezen die PUBG spelen via Steam allemaal een Windows 7-bak met een Intel CPU en een Nvidia GPU hebben. En vrijwel geen van hen gebruikt AMD hardware. Dat is ten minste mijn verklaring voor de shift.

Maar goed, China behoort ook tot de wereld, en nog maar 10.84% aandeel voor AMD GPU's nu China wat beter vertegenwoordigt is op Steam... Niet goed AMD, niet goed.
Buiten dat er natuurlijk echt wel dingen af te zien zijn aan de Steam Surveys, vraag ik mij toch echt wel af of ze nou wel zo accuraat zijn. Deze maand b.v. een verdubbeling (!!!) van GTX960's. Hoezo?! De GPU die daaraan ten grondslag ligt wordt al zeker 2 jaar niet meer gemaakt? Het is neem ik aan ook geen chip die net uit een zeer groot aantal zakelijke systemen is komen rollen de afgelopen tijd?

En of er nou werkelijk net zoveel X1900's nog in gebruik zijn als dat er GTX980 Ti's zijn, mwah, dat weet ik ook nog niet. Daarnaast smijten mensen ook op systemen met Intel 3000 chipsets massaal Steam, wat opzich natuurlijk niet verkeerd is, maar het vertekend natuurlijk ook vanalles en nog wat, zeker omdat die GPU vaak naast Nvidia / Radeon kaarten is gezet.

De introductie van Intel's CL welke massaal 6c zijn zie je ook niet terug, 6 cores is juist omlaag gegaan in deze percentages, net als 8c. Ik geloof er weinig van dat er nu opeens meer quads zijn gesampled.
Ryzen is daarnaast steevast topseller in de grote landen van de wereld, USA, Canada, Rusland, India, Indonesië, Maleisië... Misschien niet allemaal even gewichtig, maar AMD CPU's kunnen haast niet zo in de put zitten als Steam HW Surveys hier laten zien.

Kijk, dat er meer GTX1060's gemaakt zijn dan VEGA & Fury chips bij elkaar is gewoon een feit. En dat VEGA nu al niet meer echt lekker verkoopt ook. En dat is dan ook denk ik de reden dat Nvidia deze kaart op de markt brengt. Ze hoeven de strijd niet aan te gaan en kunnen zo toch aantrekkelijker hun GDDR verkopen.
Ryzen is daarnaast steevast topseller in de grote landen van de wereld
Heb je daar bronnen bij?
Er is een hele bak over te lezen geweest. AMD zat niet voor niets nét geen 20% in de lift.

https://www.tweaktown.com...ntel-cpu-sales/index.html

Hier zie je b.v. wat er bij de buren gebeurde, maar NewEgg & Amazon hadden ook Ryzen steevast in de top-sales zitten, vooral in Mei tot Aug. Er schijnen ook in China gigantische hoeveelheden Ryzen 3 series verkocht te zijn, en nu gaan laptops & Apple er nog een stapje bovenop zetten in het volgende kwartaal.

Consensus was dat in de periode sinds introductie R5 en tot Coffee Lake launch >50% cpu verkoop van de grotere e-tailers Ryzen chips / systemen betrof.

Daarnaast was er nog de ophef over het feit dat niemand de Ryzen's (CPU's only) zo goedkoop op de markt had als Rusland. Franse importeurs gingen ze zelfs daar vandaan halen om zo ermee te kunnen stunten. De 1700 was daar in Maart een goede ¤120 goedkoper dan in de Benelux / Duitsland / USA. Ook de R5's waren slechts 75-80% van de prijs.

[Reactie gewijzigd door djunicron op 3 november 2017 17:35]

Ryzen is zeker positief voor AMD, en de mining rage ook, maarre, is dat de beste bron die je hebt? Dat zijn wel hele specifieke cijfers (alleen bepaalde modellen, kleine tijdsrange, één duitse winkel). Kom je serieus hiermee om de cijfers van Steam in twijfel te trekken?

https://wccftech.com/amd-...arter-share-gain-history/
Dit zegt meer, is impressive en steunt wel jou punt, ondanks dat je formulering nog steeds een stuk stelliger is dan de bronnen ondersteunen.

Edit: overigens zijn er wel veel berichten over te vinden, maar die zijn allemaal gebaseerd op dezelfde (behoorlijk beperkte) bron.

[Reactie gewijzigd door Jesse op 3 november 2017 18:01]

Ja, maar WCCF is nou niet bepaald een betrouwbare bron, het is een beetje roddel en achterklap. Niet dat er nooit waarheden staan hoor, maar er heeft wel degelijk rommel tussen gezeten, dus ik durf ze niet meer zo te citeren ;)

Ondanks dat geloof ik nog altijd niet in wat er in de Steam Surveys naar boven komt. Ik denk van de 3 gaming rigs, dat vooral m'n NIET gaming Indie game draaiende Linux box het meeste gesurveyed is. Jup, weer een Sandy i3 mobile met 3000 graphics in de lijst, want de Survey ziet de 530MX niet eens.

M'n Ryzen + 1080Ti is nooit gesampled, m'n Intel 4770K + 1080 is nooit gesampled, m'n inmiddels weggegeven 3570K + 1080 misschien één keer en m'n verse installatie 6850K + 1080Ti is ook niet gesurveyed. Daarbij hebben AMD gebruikers de moeite genomen op de private "RealAMD" reddit (voornamelijk reviewers enzo) aangespoord om meer AMD de surveys in te forceren.

Hoe dan ook; weer wat meer ontopic; Ik denk dat deze 1070Ti weinig tractie zal krijgen, tot deze ook in prijs gaat zakken, wellicht pas nadat de nieuwe generatie aangekondigd gaat worden. Leuk voor de oorspronkelijk waarschijnlijk 1070 kopers die pas heel laat in wilde stappen in een dergelijke kaart.

Persoonlijk had ik het logischer gevonden als de OUDE 1080 met 8gbps en slechte binning in een soort 1080 SE (slechte naam I know) terecht was gekomen, naast de normale 1080 die inmiddels altijd 11gbps memory mee krijgt. Maar wie weet gaat de 1080 wel van de markt verdwijnen?
Da's leuk voor AMD, en een knappe prestatie. Maar gezien de totale aantallen CPU's die geleverd worden (zelfs als we alleen naar X86 kijken) stelt het veel minder voor. AMD was verworden tot kleine speler op de CPU markt, er was dan ook sinds de Phenom X6 weinig interessants uit het rode kamp gekomen. Ryzen is met recht een goede CPU, maar het is voor AMD nog niet genoeg momenteel. Zeker omdat een piek aan verkopen te verwachten was doordat er voor AMD fans eindelijk weer eens wat te upgraden viel, en die zijn nu als eerste overgestapt, ik verwacht eerder stabilisatie van verkopen dan een grote stijging vanaf nu. Voordat er écht weer concurrentie is op X86 zullen ze toch een marktaandeel van ca. 30% moeten gaan krijgen, anders zou het toch op de langere termijn wel eens afgelopen kunnen zijn voor AMD. En misschien zelfs voor het hele X86 platform, als Windows on ARM aanslaat en de emulatie vlot genoeg is zullen Intel en AMD ook ten opzichte van Qualcomm moeten gaan concurreren.
Dan nog... 3 tientjes meer en je heb een 1080 met gddrx te pakken.
Waarom zou je nu voor een 1070 TI met gddr gaan?
Dat is momenteel zo, je weet niet wat het over twee tot drie maanden doet. De eerste tijd zijn ze altijd wat duurder.
Ik snap je reactie overigens wel hoor, daar niet van. Met de 1xxx serie zijn de prijzen ook heel lang hetzelfde gebleven of gestegen. Uiteraard kwam dat duidelijk door een gebrek aan concurrentie.
Goedkoopste 1080 in de pricewatch is ¤520, EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING is 479 op de webshop van EVGA zelf en EVGA's ref is 469.. is toch een behoorlijk groter verschil dan 3 tientjes..
Hey homme2204 ik hou me niet bezig met een paar tientjes extra ben namelijk geen mierenneu****
Overigens is de reactie al 3 dagen oud ;)
Ik weet het nog niet helemaal. Er zit nog wel een kleine kloof tussen de GTX 1070 Ti en GTX 1080, in veel gevallen is dit 'pret FPS', gezien het aantal FPS al enorm gunstig is, afhankelijk van je resolutie et cetera.

De prijs nog iets wat zeker gaat veranderen, maar ik verwacht echt niet dat dit de komende dagen zal zijn. Ook moet de prijs een acceptabel verschil zijn met de GTX 1080. Een prijsverschil van circa 70 tot 80 euro kan ik acceptabel noemen. :)
We hebben vier GTX 1070 Ti-kaarten getest en zijn tot de conclusie gekomen dat de nieuwe gpu een rare videokaart oplevert. We vragen ons dan ook af waarom Nvidia deze gpu gemaakt heeft. Misschien was het om Vega 56 de loef af te steken, misschien om afgekeurde GTX 1080-chips niet meteen te hoeven downgraden tot een GTX 1070. Maar met prestaties die net niet over die van de GTX 1080 heen gaan en een prijs die dat wel doet, is de 1070 Ti, in een notendop, geen interessante videokaart.
Is toch allemaal niet zo heel vreemd? In de basis is dit vergelijkbaar met wat we normaal als refresh zouden krijgen; circa 1.5 jaar later een iets snellere kaart meestal een procent of 15%. Nvidia verlaagt tegelijkertijd de adviesprijs van de 'gewone' GTX 1070.

De chips die beter gelukt zijn kunnen nu worden verkocht zonder ze opzettelijk te 'nerfen' in de vorm van de 1070 Ti. Beter voor Nvidia, die compenseren de lagere prijs van de GTX 1070. Ook beter voor de gamer, die niet een chip krijgt die het eigenlijk veel sneller zou kunnen doen maar in de fabriek is gesaboteerd OF je betaalt gewoon wat minder voor de 1070. Voor de gamer dus meer keuze en een goedkopere instap in high-end. Iedereen wordt hier dus beter van.

Ondertussen lijkt de gekte ook weer uit de markt. De EVGA FTW die ik voor 465 euro kocht in de zomer van 2016 is nu weer voor 482 leverbaar. Zal nog even duren voor de aangekondigde prijsverlaging doorwerkt en deze nieuwe Ti zijn 'normale' prijs krijgt. Daarna is het allemaal ineens erg logisch ;).

Overigens is dit niet de eerste refresh van Nvidia dit jaar. We hebben rond april al de snellere 1080 gekregen in de vorm van GTX 1080 11 GBPS. Deze was een procent of 10 sneller dan de originele kaart. Ik zie het nog wel gebeuren dat Nvidia stopt met de productie van de oude 'trage' GTX 1080. De line-up wordt dan de GTX 1070 (afgeprijsd), GTX 1070 Ti (refresh) en GTX 1080 11 Gbps (refresh).

Nu de 1070 Ti tegenover de 1080 FE zetten is daarom niet zo handig. Immers custom kaarten waren al flink sneller en de 11 Gbps gaat daar nog dik overheen. Het gat is daarmee groter dan deze review doet vermoeden. Maar goed, het had voor iedereen makkelijker geweest als Nvidia gewoon even een rebranding had gedaan naar de GTX 1170 en de GTX 1180 en de oude 1070 noem je dan de 1160 Ti.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 2 november 2017 15:55]

Mja, ik mis ook de "nieuwe" GTX1080 een beetje in deze review.

Net als hoeveel het nu eigenlijk scheelt als je de 1070, 1070 Ti, 1080 8gpbs & 1080 10-11gpbs versie overclockt. Ja tuurlijk, dat soort dingen zijn gewoon te vinden, maar niet in één systeem in een gecontroleerde setting zoals deze review.

Ik vraag mij nog af of een 1070 FE met water setje op 2100mhz met ruime mem-OC niet een kwaliteits 1070 Ti aftermarket kaart eruit trekt, zeker gezien de 1070 FE's juist wel mooie gecherrypickte GPU's en mem setjes zijn.

Goed, stock met normale boost parameters komt de 1070Ti nooit echt boven de 1080FE uit. Je 1080 vervangen voor deze nieuwe kaart doe je dus nooit. Maar kan je je oude 1070 non-Ti ook niet al zo ver krijgen? Ik weet nog wel dat het verschil bij top OC 1070's ook al 95% van een "stock-boost3.0" 1080 kon bereiken met bijna dezelfde TDP tussen beide kaarten van ~185W op dat punt.
Call me stupid, maar ik snap het nut van deze kaart niet.
Kost evenveel als een 1080 en levert ongeveer dezelfde prestaties.
8)7
Er gaat even overheen voordat die prijs op het juiste niveau stabiliseerd. Dat zie je praktisch altijd bij nieuwe producten. Het is alleen niet zo gebruikelijk dat een losstaand product in een bestaande productlijn wordt gereleased, daarom valt het nu op. Uiteindelijk kan je de adviesprijs (of de winkelprijs zo kort na aankondiging) van de 1070ti niet vergelijken met wat een 1080 nu in de winkel kost.

Dit wetende is de eerste alinea van de conclusie ook een beetje vreemd, en staat de echte conclusie in de laatste alinea:
Voorlopig zouden we dus even wachten met de koop van een 1070 Ti, tot je deze 'net-niet-GTX1080' voor een 'niet-GTX1080-prijs' kunt aanschaffen.

[Reactie gewijzigd door Jesse op 2 november 2017 14:13]

Dat klopt, dan nog is het gat in prijs tussen de 1070 en 1080 niet heel groot, en de prestatie amper verschillend.
Maw, als de prijs straks normaliseert wordt dit waarschijnlijk een heel aantrekkelijke kaart.
Enige is dat ie dat misschien ook wordt voor de miners, waardoor dat normaliseren wel eens wat langer kan duren.
Precies wat ik dacht (en verwacht had), het is een 1080 die net iets trager is. Zou dit een marketing truc zijn omdat Ti wat beter klinkt?, maar niet zo duur lijkt als een 1080?.

Had de 1080 gewoon wat goedkoper gemaakt denk ik dan......
TI klinkt juist lame... Ultra klinkt veel luxer imo.. TI vind ik zon naampje voor een low end kaartje

[Reactie gewijzigd door A87 op 3 november 2017 23:59]

Call me stupid, maar ik snap het nut van deze kaart niet.
Kost evenveel als een 1080 en levert ongeveer dezelfde prestaties.
8)7
Ja de Geforce GTX 1070 Ti kost net zo veel en is gemiddeld maar 6 fps langzamer, snap niet de nut van de Geforce GTX 1070 Ti, waarom zou je een Geforce GTX 1070 Ti kopen als een Geforce GTX 1080 net zo veel kost iets sneller is en net zo veel stroom gebruikt.
Gewoon overclocken en hij is sneller als een 1080 of niet?
Waarom zou je dat doen, als je een Geforce GTX 1080 voor de zelfde prijs kan kopen, en ook met gemak kan OC?

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 2 november 2017 18:48]

Ja, dat staat ook in het artikel. Naar mijn idee zullen ze de prijs van de 1070 naar beneden moeten smijten want in het huidige aanbod is er geen ruimte voor een TI.
Nee, dat klopt niet: de 1080 is goedkoper dan de 1070ti.
Bedrijven zoals asus msi enz mogen van nvidia niet de base clock, overclocken(factory overclock) daarnaast mogen ze ook geen gpu s meer binnen als de prestaties wat minder zijn.... Ik weet niet wat nvidia doet met de 1070 ti maar ik vind het raar.
Zocht naar dit. Vind het een naaistreek tegenover 3e partijen
Absoluut vond het eigenlijk al raar dat er niks van vermeld werdt in dit artikel.
Inderdaad, k snap ook niet waarom Nvidia deze kaart heeft gereleased
mss om geen gaten te hebben in de prijsklassen tussen de 1070 en de 1080
Qua prijs kan Nvidia rustig wachten op wat de Vega56 gaat doen. Gaat de Vega56 zakken dan zullen ze de 1070ti ook wel laten zakken. Ik vermoed dat Nvidia de prijs rond die van de Vega56 wil houden en daarmee maken ze het AMD erg moeilijk. Het is eigenlijk ongelooflijk dat ze die ruimte hebben maar soit.

AMD is nu aan zet en ze hebben een videokaart die iets onder presteert aan de 1070ti maar wel meer stroom verbruikt en meer lawaai maakt, voor iets goedkoper dan de 1070ti (tot nu toe, ik verwacht dat Nvidia de prijzen snel op dezelfde hoogte brengt). Ik vraag mij af of AMD een prijsverlaging net zo goed kan opvangen financieel gezien als dat Nvidia dat kan :?
Vega is makkelijk goedkoper te krijgen hoor.
Ik heb mijn Vega 56 voor 415 Euro via Duitsland (is nu 470) en de Vega 64 is daar nu 520 Euro.

https://www.caseking.de/e...s-cards/radeon-rx-vega-64

En mijn Vega 56 is trouwens sneller dan welke 1070ti dan ook ;)
Watergekoeld, Bios van Vega 64 en overgeklokt. Geen enkele 1070ti die de mijne verslaat aangezien die van mij net zo snel is als een 1080 of Vega 64.

Met ander woorden: Nvidia had VEEL beter de 1070 en 1080 in prijs moeten laten zakken.
De 1070 goedkoper dan de 56 en de 1080 goedkoper dan de 64.
Totaal overbodig dus deze 1070ti. De snelste kaart (1080ti) blijft toch in hun handen.....Daar komt Vega niet aan.
Tja, waarom geen GTX 1060 ti? Of verkopen ze dan geen 1070 kaarten meer? 8)7
Precies GTX 1060Ti was de way to go geweest!
Omdat de GTX 1060 GP106 gebaseerd is (volledige chip actief). Een 1060 Ti zou dan een super-oc versie moeten zijn, maar we weten dat Pascals niet veel verder komen dan de 2000-2100 waar oc 1060's al tegenaan hikken, of het zou een nog verder generfde GP104 (GTX1070/1070Ti/1080) moeten zijn, maar waarom zouden ze dat doen, die zijn allemaal capabel genoeg om in GTX 1070 en hoger kaarten te zitten.

Of ze stapelen zwaar afgekeurde 1080's op totdat ze er een 1060 Ti van kunnen bakken, maar ik heb daar een hard hoofd in, of ze zouden een hele nieuwe chip moeten ontwikkelen, maar dat is ook dom ruim een jaar in Pascal-lifecycle.
Daar zit ook wat in. Ik laat momenteel de upgrades lopen. Geheugen, SSD & videokaarten. Ik vind de prijzen te hoog. Mijn kaarten zijn nu wel oud aan het worden, maar op Full HD doen ze het nog steeds uitstekend. Het liefste wil ik zo zuinig mogelijk, dus als ik iets doe dan wordt het een GTX1050 ti of een 1060 3Gb voor mijn tweede PC. Ook om iets te dioen voor het mileu door minder stroom te verbruiken en toch performance te houden.
De website die je linkt heeft één RX 56 en die kost 479 euro. Duitsland een lager btw tarief dus dat is appels met peren vergelijken. De 1070 ti is daar nu al te krijgen voor 469 euro. Daarnaast zijn de Vega's op die website blower kaarten en dat is geen gehoor. Daar moet je de kosten die je maakt aan het 'upgrade' naar water koeling er ook nog even bij optellen.

De adviesprijs van de GTX 1070 is overigens al verlaagd. De verklaring van deze 1070 Ti zal je niet bij AMD vinden maar eerder in de hoge yields. De 1070 is echt populair en het is natuurlijk zonde als er steeds units worden uitgeschakeld die blijkbaar perfect functioneren.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 2 november 2017 15:41]

Onzin van dat appels met peren vergelijken. De prijs die ik ervoor betaal om hem hier thuis te krijgen is wat telt. Waar je hem vandaan hebt is totaal niet van belang.
ik wacht nog steeds op een VEGA56 "custom" kaart..... :z
terwijl nvidia 1070ti direct tekoop is.
¤399 is wat ze bij AMD beloofd hadden toch?

En rond ¤470 kost de Vega 56 nu ook in nl.

[Reactie gewijzigd door deurmatje op 2 november 2017 15:59]

Viel me wel op dat vega 64 water cooled in battlefield 1 op 4k resolutie even goed presteerd als de gtx 1080ti. gebeurd niet veel. En total war warhammer is een beetje in de war volgensmij

[Reactie gewijzigd door Twanekel op 2 november 2017 14:17]

Ja dat viel me ook al op.
Alle fps zijn gelijk aan die uit de Vega review behalve GTA V en Total war:Warhammer.
In de Vega review gaat de 1070 zelfs 91.7fps en de 1080 72.2fps in warhammer 8)7
Bij GTA V zijn de Vega's gelijk gebleven, maar is Nvidia nog harder gaan lopen.

Zou wel willen weten waar die verschillen vandaan komen.
Ik ben blij met de komst van de 1070Ti. Hierdoor zal de 1070 zakken in prijs en kan ik upgraden van mijn 1060 die het op 1440p niet altijd goed doet :)
Jah het is goed voor de low end systemen, maar de GTX 1070 & 1080 eigenaren maken een klap...
Had bovendien een GTX1060Ti beter gevonden met een prijs drop van ¤50 op de GTX 1070 en GTX 1080.

[Reactie gewijzigd door ViP_Frederick op 2 november 2017 16:26]

Waarom heb je uberhaupt de 1060 gekocht als je op 1440p speelt?

lijkt me kwestie van beter research doen voor je iets aanschaft.. lijkt er op dat je nu blind de 1070 wil kopen, maar voldoet die wel op 1440p op de games die jij speelt?

Geen aanval naar jouw, maar meer een advies
Omdat ik eerst een 1060 had en dan een 1440p scherm. De kaart doet het goed op 1440p buiten de nieuwste games niet ;)
Nvidia zag marktruimte om deze 1070Ti te plaatsen door de matige ontvangst van de nieuwe AMD kaarten. Er is geen haast om Volta generatie voor consumenten uit te brengen, dus kon men nog enkele maanden verder met het verkopen van Pascal generatie.

Op zich niets mis mee, maar deze 1070Ti voelt dan ook terecht als een vreemde "opvuller". Het zijn waarschijnlijk onderpresterende 1080-chips met een nieuwe sticker op.
wat heb je aan VOLTA??? zo lang er geen 144hz 4k schermen zijn.. Volta kan wel 2x sneller zijn dan 1080ti.
Op dit moment zeker geen last van een te trage 1080ti hier,

Zou niet weten waarom ik zou upgraden naar volta.... daarnaast is de roadmap sowieso 2018 en vega heeft er niet aan veranderd denk ik..

1440p 240hz gaat geniaal woirden voor quake etc

[Reactie gewijzigd door A87 op 3 november 2017 23:51]

Laten we inderdaad maar geen snellere opvolger uitbrengen, want wat heb je daar aan, jij bent immers tevreden met je huidige kaart die anno nu snel genoeg is voor jou en je setup... 8)7
Nvidia heeft al aangegeven pas in 2018 met volta te komen. ze melken eerst de pascal helemaal uit. ze zijn al veel verder dan volta... zelfs 1-2 generaties al

[Reactie gewijzigd door A87 op 2 november 2017 23:39]

4K schermen met 144Hz worden in 2018 al verwacht, dus een videokaart die dit kan hendelen zou wel mooi zijn. Ik zit zelf ook op een opvolger van de GTX 1080 Ti te wachten om in de komende jaren nog goed in 4K te kunnen gamen rond de 60fps.

Bron: https://nl.hardware.info/...-240hz-en-3440x1440-200hz
Ze hebben al de technologie om 4k op 200 FPS te draaien maar houden dit achter tot de markt verzadigd is met 2k 144hz en 4k 60....etcccc

2018 en later ja.. had zelf ook liever al een 144hz 4k scherm met complete volta setup staan.. helaas maar 2k 144hz en 7700k gehaald met 1080ti .. jammer.. wilde wel wat snellers hebben met meer reso

[Reactie gewijzigd door A87 op 4 november 2017 00:00]

Volta kost Nvidia 1000 euro per kaart om te maken?
Wil jij ¤1200 voor 1 gpu betalen, als ze uitkomen.
Want zo hoog zal de vraag/aanbod scheefgetrokken prijs zijn.
Mark my words.
bron: https://www.techspot.com/...t-foreseeable-future.html
Heel misschien eind 2018 een release van de founder edition.

[Reactie gewijzigd door Qinshi op 5 november 2017 16:34]

800 900 1200 als de performance in verhouding goed is... Titan is bagger voor de prijs weinig performance voor prijs.
Als ik een nieuw systeem koop kijk ik niet naar prijs per onderdeel maar houd ik liever aan een budget vast

[Reactie gewijzigd door A87 op 6 november 2017 21:43]

Het is inderdaad op het moment van schrijven geen interessante videokaart. Zeker na het nieuws dat amazon.de ideal betalingen toe gaat staan, wat het wel heel gemakkelijk maakt een 1080 te bestellen bij onze oosterburen. Daar heb je ze al voor rond de 500 euro en zou de keuze voor een 1070 ti erg vreemd zijn.
Misschien is het een idee om in de toekomst ook VR prestaties mee te nemen. De meeste kaarten komen toch wel op een niveau dat VR tot de mogelijkheden gaat behoren. Misschien is er een manier om dit ook in de revieuws mee te gaan nemen.

Je krijgt overigens met deze "tussenkaarten" wel een verzadiging van de ranges op nvidia gebied. De MSI gaming heeft in bepaalde gevallen ook nog een onderverdeling met 2 a 3 kaarten.
Misschien was het om Vega 56 de loef af te steken, misschien om afgekeurde GTX 1080-chips niet meteen te hoeven downgraden tot een GTX 1070.

Dit lijkt me de meest logische reden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True