Door Jurian Ubachs

Redacteur

Skull & Bones Preview

Vechten om de buit in nieuwe piratengame

Voorlopige conclusie

De eerste sessie met Skull & Bones duurde net lang genoeg om te bepalen dat we de game vermakelijk vinden en dat het geheel zich in een uiterst sfeervolle omgeving afspeelt. Nooit eerder zag je een zo overtuigende zee en nooit eerder was het voeren van een zeeslag zo leuk. Toch zijn er ook nog veel vragen. Niet alleen of er iets van een singleplayer komt, maar ook over de veelzijdigheid van de gameplay. Hoe lang blijft zo'n rechttoe-rechtaangevecht om loot leuk? Komen er ook andere spelmodi? En hoe zit het met de balans, die momenteel toch echt een beetje in het voordeel van brigantijnen lijkt? Het is nog vroeg en Ubisoft heeft nog alle tijd om goede antwoorden op die vragen te formuleren. Maar ondanks dat Skull & Bones het prima deed bij deze eerste kennismaking, is er uiteindelijk wel een onsje meer nodig voordat we echt enthousiast worden…

Reacties (76)

76
74
55
1
0
10
Wijzig sortering
Jaa! Hopelijk eindelijk weer een beetje spirituele opvolger van de majestueuze Sid Meier's games. Kijk hier erg naar uit, alswel naar Sea of Thieves, wat natuurlijk van een heel ander kaliber is.

Ik hoop vooral(en dit is ook al aangegeven door Ubi) dat er een redelijk singleplayer deel in zit. Ze noemen het zelf een 'Narrative Single Player Campaign'

http://www.pcgamer.com/ubisoft-confirms-that-skull-and-bones-will-have-a-single-player-narrative-campaign/

Voor de geïnteresseerden: Je kunt je hier aanmelden als potentiële beta-kandidaat. Wel een Uplay accountje nodig.

[Reactie gewijzigd door Tormbo op 22 juni 2017 13:16]

Sid Meier's Pirates was gewoon erg leuk om te spelen.
Naval battles (minder uitgebreid dan hier, maar het is dan ook een stukkie ouder), schepen veroveren, repareren, upgraden, handelen, havens aan doen, gouverneurs bezoeken (en hun dochters verleiden), ondertussen op zoek naar je familie, andere piraten verslaan, hun schatten veroveren, aan je eigen reputatie werken en ondertussen je bemanning ook nog eens tevreden zien te houden.
Over een veelzijdig spel gesproken....
En dit is nou precies wat ik hoop als ze een piratengame maken om die elementen die jij noemt uit te voeren in een volwaardige game.

Geweldige game was het en talloze uren mee vermaakt keer op keer.
Het filmpje maakt erg enthousiast. Ik voel een volwassen e-sports game aankomen.

[Reactie gewijzigd door D-Day op 24 juni 2017 09:30]

Dat was nog is een spel inderdaad heeft mij zeel veel uren beziggehouden. Ik was niet echt slim toen ;) ik kwam er pas later achter dat het zich in midden amerika afspeelde, toen de atlas er maar bijgepakt om beter te kunnen zoeken.

Ook defender of the crown uit die tijd vond ik geweldig om te spelen maar die hiel mij niet zo lang bezig als sid meiers pirates.
Dat was inderdaad erg leuk, maar ik vond het origineel ("Pirates!"), ook van Sid Meier maar niet met zijn naam in de titel, leuker. Dat kwam denk ik vooral doordat het spannender was: je kon namelijk alleen het spel opslaan in een haven. Dat kan soms irritant zijn, maar het zorgde er wel voor dat het super spannend was of je met je goudschat aan boord wel het volgende gevecht kon overleven, of er geen muiterij was, enz., voordat je terug kon varen naar een bevriende colonie. De "Sid Meier"-versie vond ik minder spannend en makkelijker.
Verwacht het niet.. bij for honor riepen ze ook uitgebreid opzichstaande singleplayer.. was een veredelde tutorial en stelde geen donder voor vergelijken met wat ze er van konden maken..

Hoe leuk me deze game ook lijkt ik ben heel bang dat het exact zo word :(
Pirates! was geweldig. De zilvervloot opsporen, klooien met de kaart... Er was destijds een remake voor o.a. de eerste Xbox... maar hoe geweldig zou een daadwerkelijke spiritueel opvolger zijn?
Ik snap persoonlijk niet waarom zo weinig AAA studio's zich wagen aan een piratengame. Ik ben van mening dat er zo ontzettend veel potentie zit in de richting, juist omdat er zo weinig aanbod is.

Als er dan een piratengame uitkomt is het ofwel alleen online (zoals waarschijnlijk Skull & Bones) of een exclusive (sea of thieves). Ik denk dat er een hele hoop potentie zou zitten in een grote, prachtige piratengame met een topverhaal. Denk Black Flag zonder de assassin dingen, plus misschien wat pirates of the caribbean achtige zaken (krakens, ondode piraten?) :9
Ik zou zelf vooral een open world game zoals Sid Meier's Pirates erg fijn vinden. Al dan niet als shared world.

Zeg een Elite Dangerous maar dan als piraat(of koopvaarder, of piratenjager, wat je maar wil).
Er was toch een aantal jaren geleden een MMO spel dat precies dat deed. Je moest klein beginnen en kon dan langzaam je grote schip krijgen. Maar je kon als Piraat of koopvaardij en zelfs piraat voor land X spelen. Wat was de naam nu ook alweer? :? Was nochtans best leuk om te spelen omdat ze ook juist de kleine schepen erin hadden. Je had natuurlijk Voyage Century maar die bedoel ik niet. Het zou Pirates of the burning sea kunnen zijn. Dat komt kwa tijd wel overeen maar in mijn hoofd was het anders 8)7
Je bedoelt denk ik de online MMO remake van Uncharted waters,

ik heb dat origineel spel kapot gespeeld op de Sega 16-bit in de jaren 90 (had zelfs de hele wereld nagetekend op 100den A4 papiertjes (omdat heel de wereld opgedeeld was in vierkantjes, zo kon ik dan navigeren :) )

heb de MMO ook regelmatig gespeeld en slecht is die niet, maar wegens tijdgebrek niet veel mee gedaan. (denk wel dat inderdaad als je echt top wilt spelen je veel microtransacties moet doen, zelf heb ik er nooit geld in gestoken)

Ben ook nog steeds aan het wachten op een echte opvolger van Sid Meiers Pirates :)

Hans
Haha, veel reacties. Jullie geven inderdaad een paar toffe spellen en misschien zit hij erbij. Maar ik weet nog dat ze wel serieus waren over het zeil aspect. Maar goed, het is me ook niet bijgebleven jammer.

Hopelijk wordt dit ook als singleplayer leuk m te spelen. Of dat je een beetje op jezelf kunt zijn ook al is het een MMO.
Mja was dat niet een of ander F2P microtransactie grindfest? :)

Kan het me zo niet voor de geest halen, maar anders was het me vast wel bijgebleven.
Denk dat je archage bedoel
Uncharted Waters Online?
Bedoel je wellicht Naval Action?
In ieder geval een spel waarmee ik me een tijdje vermaakt heb. Totdat ik het dagen lang grinden en 1000en mijlen varen ontzettend zat werd.

Derhalve kijk ik ook uit naar Skull & bones :)
Bedoel je soms Pirates of the burning crusade?
Daar had ik zelf ook wel aan gedacht inmiddels maar ik weet het oprecht niet meer. Ik weet dat ik enthousiast was over de verschillende fracties die je kon spelen. Engeland natuurlijk, Frankrijk, Nederland, Spanje en dan als Piraat. Ze hadden behoorlijk wat werk gemaakt van de schepen van kleine eenmast bootjes waarmee je never de zee op zou gaan maar eerder rond de kust blijft tot de grote driemast schoeners etc. Je kon inderdaad ook aan land, iedere fractie had zijn eigen soort thuis land/haven en dan natuurlijk de gezamenlijke in de open wereld. Ik heb het ook maar even gespeeld voordat mijn PC crashte en daarna niet echt meer tijd had.

Maar goed :) blij dat er weer iets goeds zit aan te komen in dat genre want ik blijf dat toch wel leuk vinden. FPS ben ik minder van of het moet meer verhaal/rpg zijn. Anders liever iets fantasy of race. Maar als ik mijn kapiteins pet kan boven halen doe ik dat graag!
Lijkt nogal sterk op de piraten / piraten hunter van assassins creed ... maar toegeven, dat was eindeloos entertaining.
Dat klopt, het is ook dezelfde studio die dat gemaakt heeft. Ze hebben vermoedelijk ook een deel van de gameplay gerecycled.
Sea of Thieves komt ook voor de PC. Sterker nog is een PlayAnywhere titel, dus 1 versie kopen en kan zowel op je XO en PC spelen.
Die gaat er sowieso komen, wel een heel andere insteek, stuk minder serieus, maar net zo leuk!
Piraten en Wildwest zijn commercieel gezien zeer lastige settings. Er zijn uitzonderingen voor beiden, maar gemiddeld genomen is de interesse gering voor deze settings.
Snap ik ook niet. Black Sails was op TV de laatste 4 jaar. Nu een nieuwe Pirates of the Carribean. Zat om op aan te haken
Lijkt me een heel gave game. Vooral omdat er expliciet genoemd wordt dat je 'kennis moet hebben van de wind'. Hopelijk gaat het zeilen dan iets realistischer dan bij Black Flag. MAAR, ik lijk op de mini-map te zien dat je het snelst gaat als je met de wind mee vaart, dat is wel flink onrealistisch. Ik wil zien dat je haaks op de wind het snelst gaat, met het risico van omslaan, en zig-zag moet zeilen als je tegen de wind in wil. Dat lijkt hier niet echt terug te komen vooralsnog...

[Reactie gewijzigd door Ayazis op 22 juni 2017 13:14]

Dit hangt natuurlijk helemaal van het type schip(en zeilen af). Square-rigging is juist wel bedoeld om voor de wind mee te zeilen.
Ik werd al bijzonder gelukkig toen ik in de gameplay video een klapgijp zag :D
Yeah, echt zeilen :)
Je hebt verschillende type schepen, denk dat die ieder voor zich ook weer anders op de wind reageren, halve wind snelst voor de kleintjes, voor de wind voor dat bakbeest :)
Anoniem: 304028
@Ayazis23 juni 2017 12:08
Volgens mij is opkruisen met zo'n schip ook niet echt mogelijk, dan beter wachten op andere wind ;)
Deel van de strategie, als je met 2 andere types wel op kan kruisen...
Heel vet! :D

Misschien erover heen gelezen, maar weet iemand of je bij de MP en je 'clan' ieder een eigen schip heeft? Of kun je ook bijvoorbeeld met meerdere mensen op 1tje zitten? Bijvoorbeeld de kanonnen besturen enzo?
Volgens mij heeft ieder een eigen schip en speelt het enigszins zoals Dreadnought en Fractured Space.

Er zullen echter ongetwijfeld meerdere game modes komen waarin dit allicht anders is.
Thnx

Ik hoop dat er idd een mode komt waar je met zn allen 1 schip kunt besturen, want dat lijkt me best leuk :)
Ben ik de enige die de hoeveelheid VOC vlaggen opmerkt? :)
Als het zich afspeelt bij de Amerika's weer dan moeten ze toch echt een keer wat accurater zijn en dan de vlag van de WIC gebruiken (https://bin.snmmd.nl/m/1xby531wc2df.jpg)
Als je had gelezen had je gezien dat het zich in de Indische Oceaan afspeelt :)
Oeps. O+ Dank, heb er blijkbaar overheen gelezen
Kent iemand Sea Dogs 2 nog? In Nederland beter bekend als Pirates of Caribbean door Bethesda?
Hoe gaaf zou het zijn als zoiets in een nieuw jasje wordt gestoken, een pirate action RPG met real time zeeslagen.

On topic: Deze game ziet er leuk uit maar ben benieuwd hoe lang zoiets leuk blijft nu het hele stuk van AC ontbreekt.
Gelukkig ben ik toch niet de enige. Hoor iedereen over Sid Meiers Pirates maar heb zelf dan de game van Bethesda gespeeld.

Van wat ik lees zijn de games een soort van vergelijkbaar. En een nieuwe game die hetzelfde gevoel kan neerzetten zou geniaal zijn.
Ik zie al een Tweakers piraten vlag voorbij komen op een schip als dat mogelijk is. :+
Ik vond de presentatie tijdens de Ubi persconferentie best vet. Toen kwam het moment dat ze een schip gingen enteren en... cutscene :(

Als je zo'n game neerzet, doe het dan ook meteen goed van A tot Z. Juist een schip enteren vanuit 3rd of 1st person lijkt me immens vet :9 Da's de kers op de taart en die kers nemen ze nu weg van je.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 22 juni 2017 13:09]

Ik las zonet dat er toch een campain zou komen, zij het wel online co op.
http://www.invader.be/sku...ok-singleplayer-campagne/
Het ziet er mooi uit, maar ik heb toch vooral het idee dat ik naar een uitgeklede versie van Black Flag zit te kijken. Vooral dat enteren middels een cutscene gaat.
Ik hou wel een slag om de arm aangezien het om pre-alpha footage gaat wat betekent dat dit nog verre van af is.
Anders is het denk ik alleen leuk voor mensen die het verhaal en sluip- en vechtwerk van BF niet aanstond. Ik krijg wel spontaan zin om BF te spelen :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee