De test van PlayStation 4-headsets levert duidelijke verschillen op. De headsets van Sony en Plantronics zitten het prettigst en klinken bovendien goed. Beide hoeven wat geluid betreft enkel de Strix Pro van Asus voor te laten, maar die heeft zoveel nadelen dat we hem niet aanraden als PS4-headset. Wie genoeg heeft aan een actieradius van 4 meter heeft aan de Plantronics Rig een uitstekende consoleheadset, met een goed geluid en dito draagcomfort. Plantronics levert bij de Rig bovendien een basisstation dat erg prettige knoppen heeft die in het heetst van de strijd makkelijk te vinden zijn. Het grote voordeel van het basisstation is dat je er ook je telefoon op aan kunt sluiten en tijdens het gamen kunt bellen, terwijl je de game op de achtergrond kunt blijven beluisteren. Het is echter vooral het doordachte ontwerp van het basisstation dat het gebruik van de Rig erg prettig maakt.
Dat voordeel heeft de Gold Wireless van Sony niet, maar die stelt daar tegenover dat hij draadloos is en een erg strak uiterlijk combineert met het hoogste draagcomfort van alle geteste headsets. Het is even wennen aan de plaatsing van de knoppen op de headset, maar daarna heb je aan de Gold Wireless een prima keuze. De knoppen blijven minder prettig in gebruik dan die van de Rig, maar als je aan een actieradius van 4 meter niet voldoende hebt, is de Gold de betere keuze. Enig minpunt van de Gold is dat de ingebouwde microfoon minder goed werkt dan de microfoons bij de andere headsets uit de test, wat een nadeel is voor wie veel online speelt.
De overige headsets in de test zijn minder. De Stealth 500P van Turtle Beach heeft veel sterke kanten. Hij is draadloos, heeft een prettig geluid en bovendien prettige presets aan boord. Hij heeft echter ook last van een duidelijk hoorbare brom. Het grootste minpunt is echter dat het de minst comfortabele headset uit de test is. Daarin verslaat hij zelfs de Asus Strix Pro, die we om dezelfde reden afraden. Asus heeft speakers van 6 cm doorsnee ingebouwd en daarmee heeft de Strix Pro het beste geluid van alle geteste headsets. Daar staan echter veel nadelen tegenover. Niet alleen dat hij oncomfortabel zit. Wat vooral mist is dat je in combinatie met een PS4 knoppen voor volume en mute mist.
Datzelfde nadeel heeft de HyperX Cloud II van Kingston. Als je de headset op de controller aansluit, zoals Kingston aanraadt, dan mis je de nodige knoppen. Gelukkig kun je hem ook rechtstreeks op de PS4 aansluiten. Dat is een stuk prettiger, al is het snoer korter dan bij de Rig van Plantronics. Ook de module met knoppen is minder uitgebreid en prettig dan bij de Rig, waardoor de Plantronics de betere keuze is.
Tot slot is er de V3 Prism van Steelseries. Waar we in voorgaande tests juist zeer lovend waren over de voorganger van de V3 Prism, moeten we dit nieuwe model sterk afraden. De V3 kan alleen via usb op de PS4 zelf aangesloten worden en niet op de controller, zoals de overige headsets. Met 1,5 meter is het snoer van de V3 Prism echter veel te kort. Met een verlengsnoer wordt het er nauwelijks beter op, doordat de headset een volumeknop ontbeert en bovendien minder klinkt en minder comfortabel zit dan zijn voorganger.
Daarmee is de keuze dus simpel; wie liever een draadloze headset heeft, kiest voor de Gold Wireless van Sony. Wie liever iets meer bedieningsgemak heeft en kan leven met een actieradius van 4 meter, heeft aan de Plantronics Rig de beste PS4-headset. Er is ook nog een ander onderscheid te maken tussen de twee; wie veel online speelt en daarbij met anderen communiceert, heeft aan de Rig de betere keuze, aangezien de microfoon van de Gold Wireless het zwakste punt van die headset is.