Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

Headsets voor de PlayStation 4

Goed geluid op de bank

Conclusie

De test van PlayStation 4-headsets levert duidelijke verschillen op. De headsets van Sony en Plantronics zitten het prettigst en klinken bovendien goed. Beide hoeven wat geluid betreft enkel de Strix Pro van Asus voor te laten, maar die heeft zoveel nadelen dat we hem niet aanraden als PS4-headset. Wie genoeg heeft aan een actieradius van 4 meter heeft aan de Plantronics Rig een uitstekende consoleheadset, met een goed geluid en dito draagcomfort. Plantronics levert bij de Rig bovendien een basisstation dat erg prettige knoppen heeft die in het heetst van de strijd makkelijk te vinden zijn. Het grote voordeel van het basisstation is dat je er ook je telefoon op aan kunt sluiten en tijdens het gamen kunt bellen, terwijl je de game op de achtergrond kunt blijven beluisteren. Het is echter vooral het doordachte ontwerp van het basisstation dat het gebruik van de Rig erg prettig maakt.

Dat voordeel heeft de Gold Wireless van Sony niet, maar die stelt daar tegenover dat hij draadloos is en een erg strak uiterlijk combineert met het hoogste draagcomfort van alle geteste headsets. Het is even wennen aan de plaatsing van de knoppen op de headset, maar daarna heb je aan de Gold Wireless een prima keuze. De knoppen blijven minder prettig in gebruik dan die van de Rig, maar als je aan een actieradius van 4 meter niet voldoende hebt, is de Gold de betere keuze. Enig minpunt van de Gold is dat de ingebouwde microfoon minder goed werkt dan de microfoons bij de andere headsets uit de test, wat een nadeel is voor wie veel online speelt.



De overige headsets in de test zijn minder. De Stealth 500P van Turtle Beach heeft veel sterke kanten. Hij is draadloos, heeft een prettig geluid en bovendien prettige presets aan boord. Hij heeft echter ook last van een duidelijk hoorbare brom. Het grootste minpunt is echter dat het de minst comfortabele headset uit de test is. Daarin verslaat hij zelfs de Asus Strix Pro, die we om dezelfde reden afraden. Asus heeft speakers van 6 cm doorsnee ingebouwd en daarmee heeft de Strix Pro het beste geluid van alle geteste headsets. Daar staan echter veel nadelen tegenover. Niet alleen dat hij oncomfortabel zit. Wat vooral mist is dat je in combinatie met een PS4 knoppen voor volume en mute mist.

Datzelfde nadeel heeft de HyperX Cloud II van Kingston. Als je de headset op de controller aansluit, zoals Kingston aanraadt, dan mis je de nodige knoppen. Gelukkig kun je hem ook rechtstreeks op de PS4 aansluiten. Dat is een stuk prettiger, al is het snoer korter dan bij de Rig van Plantronics. Ook de module met knoppen is minder uitgebreid en prettig dan bij de Rig, waardoor de Plantronics de betere keuze is.

Tot slot is er de V3 Prism van Steelseries. Waar we in voorgaande tests juist zeer lovend waren over de voorganger van de V3 Prism, moeten we dit nieuwe model sterk afraden. De V3 kan alleen via usb op de PS4 zelf aangesloten worden en niet op de controller, zoals de overige headsets. Met 1,5 meter is het snoer van de V3 Prism echter veel te kort. Met een verlengsnoer wordt het er nauwelijks beter op, doordat de headset een volumeknop ontbeert en bovendien minder klinkt en minder comfortabel zit dan zijn voorganger.

Daarmee is de keuze dus simpel; wie liever een draadloze headset heeft, kiest voor de Gold Wireless van Sony. Wie liever iets meer bedieningsgemak heeft en kan leven met een actieradius van 4 meter, heeft aan de Plantronics Rig de beste PS4-headset. Er is ook nog een ander onderscheid te maken tussen de twee; wie veel online speelt en daarbij met anderen communiceert, heeft aan de Rig de betere keuze, aangezien de microfoon van de Gold Wireless het zwakste punt van die headset is.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Reacties (101)

Wijzig sortering
Wat ik een beetje mis in de review is de referentie / kwaliteit ten opzichte van de veel goedkopere headsets die je bij bijna elke winkel kan vinden. Zo heeft Intertoys headsets die beginnen bij 15 Euro maar geen volledige overkapping van de oren geven. Ook bij Amazon zie ik meerdere headsets die vanaf een paar tientjes zijn en allemaal officially licensed zijn (en dus een bepaalde kwaliteit zouden moeten hebben). Ikzelf heb liever een headset die zo klein & licht & goedkoop mogelijk is maar waarbij het game-geluid gewoon over de versterker gaat in de huiskamer; het belangrijkste is dat ik anderen kan horen praten.

Ik zie ook niet direct een essentieel voordeel van de beste keuze, de Gold Wireless, aangezien een headset relatief vaak gebruikt wordt om te communiceren met elkaar. Terwijl juist bij deze headset de microfoon is verborgen in een oorschelp en hierdoor een minder goede kwaliteit van communicatie oplevert. Of ben ik nu te simpel en worden headsets voornamelijk/vaak gekocht om te kunnen gamen zonder dat anderen in de directe omgeving last hebben van geluid?

[Reactie gewijzigd door MAX3400 op 24 april 2015 06:53]

We hebben nog niet heel veel gaming-headsets getest omdat we er pas recent mee zijn gestart. Dat maakt de onderlinge vergelijking ook wat lastig. Zoals Paul elders in de reacties al schreef:
Hetzelfde geldt voor hele goedkope headsets. Daar hebben we er wat van geprobeerd, maar dat wordt echt appels met peren vergelijken. Dus die hebben we buiten de test gelaten. De headsets die hier nu besproken worden, zijn allemaal ongeveer even duur en daarmee dus goed vergelijkbaar.
In deze round-up worden in vergelijking met wat er beschikbaar is of wat populair is maar een handjevol headsets besproken. Met de aantallen die we tot nu toe hebben getest zou het gewoon echt geen eerlijke vergelijking zijn om er een goedkope headset nu bij te stoppen. Uiteraard hebben we wel de hoop dat we op een gegeven moment zoveel modellen hebben getest, dat we echt iets over de productgroep zelf kunnen zeggen - op een manier die door ons onderbouwd kan worden op basis van testervaring.
Wat ik eigenlijk een beetje mis aan de reviews is of de headset ook compatible is met de Xbox One / 360. Scheelt weer wat opzoek werk :)
Miste eigenlijk wel de Razer headsets in dit verhaal, toch wel een puur op gaming gerichte company met naar mijn idee erg goede spullen. Was wel benieuwd naar de vergelijking hiermee.

Wat ook erg belangrijk is is hoe robuust een headset is, Sony zou ik bijvoorbeeld al overslaan dankzij de vorige headset die ze hadden voor de PS3, die dingen breken gewoon af bij normaal gebruik, halve internet staat vol met meldingen daarover.

https://www.google.nl/search?q=Sony+headset+broken

Sony zegt gewoon ijskoud tegen de meeste eigenaars dat ze de headset mishandeld hebben en doet lekker niks, dan weet je ook waar je aan toe bent als er iets mis mee is.

[Reactie gewijzigd door mxcreep op 24 april 2015 09:42]

Yep... heb ik... Heb op basis daarvan een Razer aangeschaft, zeer tevreden!

[Reactie gewijzigd door mxcreep op 24 april 2015 10:24]

Persoonlijk vindt ik hoe de Sony Headset werkt juist zeer prettig...
Problemen dat de andere kant mij niet kan verstaan heb ik nog niet gehad.
Ook vindt ik het heel erg prettig dat de headset nog geluid van buitenaf doorlaat, dit juist door de plaatsing van de microfoon. Zo kan ik nog communiceren in huis zonder ieder keer de Headset af te moeten zetten. Dit gaat via de microfoon heb ik gemerkt, als ik hem Mute is dat effect namelijk ook weg.

Bijkomend voordeel voor mij persoonlijk, hij werkt ook perfect onder Windows/Mac.

Er zit ook nog een draadje bij voor andere apparaten, nog niet gebruikt.

Het enige wat ik persoonlijk jammer vond, is dat het geen Bluetooth Headset is.
ik heb zelf ook de sony headset en heb toch al heel wat uurtjes Destiny er op zitten en eigenlijk nog niemand horen klagen dat ze mij niet goed konden verstaan.
je kan het volume van je stem ook instellen en ook kan je de balance van game geluid/ stemmen van anderen instellen wat wel handig is als je veel praat zeker als je een Raid aan het doen is komt het op goede communicatie aan.
waar ik meer last van had is dat de accu niet super lang mee gaat uurtje of 5 max ongeveer
maar je kan wel weer eventueel laden terwijl je aan het spelen bent door gewoon een lader te gebruiken van je smart phone Micro USB zit er op.
ook kan je hem door het meegeleverde draadje op de joystick aansluiten of op de Vita of je telefoon ook werkt hij gemakelijk op je PC de USB stick werd bij mij meteen herkend.
Inderdaad is de definitie van een heatset dat er ook een microfoon in zit. Als je die niet gebruikt kun je beter een gewone hoofdtelefoon kopen. Ik vind het ook jammer dat ze niet hebben vergeleken met goedkopere modellen en hoofdtelefoons zonder microfoon.

PS ik denk dat het splitsen van game geluid op de speakers en spraak van andere spelers op de hoofdtelefoon iets is waar niet veel mensen behoefte aan zullen hebben. Ik zie de meerwaarde daar niet van in.

[Reactie gewijzigd door PizzaMan79 op 24 april 2015 07:45]

De PS4 zend volgens mij redelijk slechte audiokwaliteit uit. DT770 Pro 80 Ohm klinkt in ieder geval matig (wel ruimschoots hard genoeg, want ik zet de geluidsterkte op 1 streepje in settings als ik alleen ben of 2 als er mensen achter me zitten te coderen)

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 24 april 2015 16:40]

Als je budget wat hoger is kun je ook een Mixamp Pro van Astro kopen. Deze sluit je optisch aan op je PS4. Vervolgens heb je vrije keuze over wat voor koptelefoon en mic. je gebruikt. Heb hier zelf een AudioTechnica AD700 op aangesloten. Super comfortabel en beter geluid dan 9 van de 10 "7.1" gaming headsets. Als mic gebruik ik een ModMic, die je op elke koptelefoon kunt aansluiten.

[Reactie gewijzigd door kazuka op 24 april 2015 07:10]

Nadeel is wel dat je met twee kabels zit (een voor de koptelefoon, een voor de modmic). Je kan ze met klittenband o.i.d. aan elkaar binden, maar heb je nog steeds meer volume en gewicht aan kabels (plus dat het er lelijk uit ziet). Ik ben absoluut geen fan van headsets, maar ik kan me voorstellen dat als je graag console-gamed op de bank, dat je dan liever iets draadloos wilt, of tenminste zo min mogelijk kabels om rekening mee te houden. Als gamen achter een bureau kan, zou ik zeggen; koop gewoon de beste koptelefoon en desk mic die binnen je budget past, en plaats de microfoon op een statief. Dan heb je zelf ook de vrijheid in hoeveel je mic native achtergrond geluid moet kunnen filteren, waar desk/broadcasting mics normaliter goed/beter in zijn i.t.t. headphone gemonteerde microfoons, zonder dat er op audio kwaliteit moet worden ingeleverd. Ik weet bijvoorbeeld van de modmic dat de huidige versie aanzienlijk minder goed klinkt dan de eerste versie (wat logisch is gezien de devs moesten compenseren om achtergrond geluid te reduceren).
Astro heeft inderdaad hele mooie spullen. De Mixamp valt een beetje buiten een test als deze omdat het niet echt een headset is, maar een versterker waar je een headset op aan kunt sluiten. En de headsets die Astro produceert zijn dan weer zoveel duurder dan de sets in deze test dat de vergelijking niet echt eerlijk zou zijn. Hetzelfde geldt voor hele goedkope headsets. Daar hebben we er wat van geprobeerd, maar dat wordt echt appels met peren vergelijken. Dus die hebben we buiten de test gelaten. De headsets die hier nu besproken worden, zijn allemaal ongeveer even duur en daarmee dus goed vergelijkbaar.

[Reactie gewijzigd door Paul Hulsebosch op 24 april 2015 08:58]

Ik gebruik zelf de Philips Fidelio X1 icm de Vmoda Boompro. Deze laatste steek je in de jack van de koptelefoon, wat het probleem van een extra kabel oplost.
Heb zelf ook een Mixamp icm een Astro A30 headset en dat bevalt idd prima. Ik heb al meerdere gunfights gewonnen puur door het geluid. Dat je iemand achter je aan hoort lopen en je deze achter een hoekje op gaat wachten met pre-fire zodat je 9/10x wint. Of dat je iemand in de ruimte naast je hoort herladen. Herladen is niet kunnen schieten, dus die kamer binnengaan en full spray....

Een goede 7.1 headset en bijbehorende mixamp is bijna een must bij FPS games als COD en BF. Het kost wel wat meer, heb er destijds bijna 250 euro voor betaald.
Voledig met kazuka eens.
ik heb zelf de astro a40 set (dus met mixamp pro).

Het handige hiervan is niet enkel de vrije keuze van headphone / mic maar ook een draaiknop op de controller!

Hiermee kan je voice chat & game sound gaan balanceren.
In je ps4 stuur je game sound naar de optical en voice sound naar de mixamp en je hebt een soort mengpaneel.
Gedaan met game sound en/of voice chat luider/stiller te zetten...je kan gewoon al gamend de balans hiertussen bepalen.
Wat ik minder vind bij deze review is dat bij de minpunten bij sommige headsets niet staat dat het geluid slechts Stereo is ipv Virtueel 5.1/7.1

De meeste grote games als COD, Battlefield hebben het geluid allemaal in Dolby 5.1/7.1 en dat kun je als je dat instelt in de game, goed horen. Vooral bij multiplayer games als COD en BF is het een groot voordeel.

Zo heb ik samen met een maat met wie ik speelde de Choppergunner killstreak direct bij binnenvliegen van de map uit de lucht geschoten voordat hij maar een schot kon lossen. Dat allemaal dankzij het 5.1/7.1 geluid. We konden precies horen dat de chopper links achter de map in kwam vliegen, dus omdraaien, richten en schieten.

Ook hoor je in deze games goed de geluids effecten als er ergens iets ontploft of als je vanaf een bepaalde kant onder vuur wordt genomen. Stereo geluid schiet dan echt kort. Als sommige van deze headsets in deze prijsrange dan wel virtueel 5.1/7.1 aanbieden, dan is dat een groot voordeel tov de rest die alleen stereo bieden. Stereo is leuk als je alleen muziek luistert, maar we hebben het hier over gaming headsets en dan ontkom je bijna niet meer aan 5.1/7.1 geluid.
In het tabelletje onder de conclusie staat bij elke headset of het geluid stereo is, of 5.1 / 7.1 / virtueel 5.1 of virtueel 7.1. Waar ik je gelijk in kan geven, is we er in de tekst misschien wat uitgebreider over hadden kunnen zijn.
Maar virtueel surround heeft op zich toch niks met de koptelefoon zelf te maken?
Er zit dan gewoon een tool tussen die surround omrekent naar een stereo middels HRTFs. Dat is een koptelefoon onafhankelijk proces dat op iedere koptelefoon zou moeten werken.
Met stereo kan je evengoed een driedimensionaal geluidsbeeld neerzetten als virtueel 7.1, dat is EQ geprut met de geluidsbron en dan alsnog via stereo naar buiten gooien.

[Reactie gewijzigd door laminaatplaat op 24 april 2015 11:20]

dat is EQ geprut
Eeh., kort gezegd: nee, zo makkelijk werkt dat niet.
Je hebt niet te maken met simpele EQ maar met specifieke delays. Bij een koptelefoon is dat een set HRTF en is een combinatie van group delay en filterwerking. Het probleem is dat dit afhankelijk is van de richting en positie van de virtuele bron ten opzichte van je hoofd.
Hebben jullie bij draagcomfort ook gekeken na 2 uur gamen? Als je dan de headset afzet hoe pijn je oren doen dit is voor mij een heel belangrijk onderdeel en de reden dat ik geen headset gebruik.
Je hebt ook headsets/koptelefoons die helemaal om je oren heen vallen.
Dit zijn wel vaak de wat duurdere headsets en je hebt vaak een kastje nodig om de koptelefoon als headset te gebruiken.

Maar bijvoorbeeld de sennheiser pc360 ligt niet op je oren, maar er om heen. Hij heeft een openback design waardoor hij geluid en lucht doorlaat, wat ook zweten voorkomt.

Persoonlijk zou ik iets nemen als de sennheiser of een goede over ear koptelefoon in combinatie met ModMic, het geluid uit die dingen is een wereld van verschil en het draag comform stukken beter.
Ja, dat hebben we zeker. We hebben de headsets echt wekenlang getest. Dus wat we vermelden over draagcomfort is juist gebaseerd op veel en praktijkervaring.
Ik gebruik gewoon een standaard Apple headsetje (dopjes) en die stop ik in de draadloze controller.

Misschien geen topkwaliteit geluid, maar wel praktisch draadloos en prima comfort, ook voor lange tijd.
de microfoon van Apple oortjes werkt niet op PS4, toch?
Bij mijn focal spirit one werkt de mic niet bij mijn B&W C5 werkt de microfoon wel, beide hebben een ''iphone'' connector, dus dit kan volgens mij per headset schelen.
de oortjes die door apple gemaakt worden, die je bij een telefoon krijgt. ik geloof dat daarvan de mic het niet doet, aftermarket producten die gemaakt zijn voor Apple kan het verschillen.
Ik gebruik de apple oortjes zonder problemen op de PS4 met party chat. Zelf heb ik ooit een Turtlebeach bluetooth headset aangeschafd maar deze ligt stof te happen sinds ik weet dat oortjes aansluiten op de controller ook werkt.

Van het geluid moet je natuurlijk geen wonderen verwachten, maar voor voicechat werkt het uitermate goed.
oh, ik dacht dat ik het ergens gehoord had, misschien is het een patch geweest of iets dergelijks.
Microfoon werkt prima! Heb je voor 29 euro een comfortable en portable oplossing. Alleen geluid is iets minder.
ik heb zelf de Tritton Kama koptelefoon, niet te verwarren met de Tritton Kunai. de koptelefoon is niet verkirjgbaar in NL, maar vanuit engeland inclusief verzenden heeft mij €32 gekost. prima koptelefoon met goede mic!
Ik heb zelf de Sony Gold en ben super tevreden over de headset.
Geluid is goed, hij zit prettig en is inderdaad volledig draadloos.
In mijn woonkamer kom ik zeker 7m ver met de headset en ik heb eerlijk gezegd geen klachten gehoord van mijn vrienden dat ze me niet zo goed kunnen horen of verstaan gezien de microfoon plaatsing.

Ook het aansluiten was te simpel, stick erin headset aan en gaan.

Opladen vond ik wel een voordeel dat dezelfde connectors als de controllers beschikbaar is. Ook gaat de accu best lang mee, ik kan een hele avond (6 uur) Destiny doen en dan heb ik nog accu over.
Zelf ben ik ook in het bezit van de Sony Gold, maar moet zeggen dat ik er niet altijd even tevreden over ben. Het grote pluspunt wat in deze review wordt genoemd alszijnde draadloos, kan ik beamen, maar dat brengt direct ook nadelen met zich mee. De PS4 heeft namelijk "slechts" twee USB poorten, waarvan de Sony Gold er standaard 1 in beslag neemt vanwege de vereiste bluetooth connectie met de PS4. Ik had liever gezien dat dit ingebouwd was in de PS4 (de headset is tenslotte gemaakt door Sony zelf), zodat je nog de twee USB poorten over hebt om je headset en controllers op te laden. In de praktijk is het nu dat ik geluk moet hebben dat mijn controller en headset niet tegelijkertijd opgeladen hoeven te worden. Indien dit wel zo is, ben ik simpelweg de sjaak: of geen controller (dus niet spelen) of geen headset (dus via de tv).

Ook ben ik op het gebied van kwaliteit van het geluid ook iets minder te spreken. Op de Sony Gold vind je twee standen "1 en 2". De "1" is gewoon "aan" en de "2" kun je koppelen aan een geluidsprofiel die je via deheadset companion app op de PS4 kunt instellen. Zo kun je bijvoorbeeld voor het profiel "Last of Us" kiezen, waardoor je headset geoptimaliseerd wordt voor de Last of Us. Erg handig allemaal, maar om de verschillen goed te merken moet je de headset best hard zetten en dat doet op een gegeven moment pijn aan de oren. Het hard zetten heb ik overigens in BF4 gebruikt, waardoor ik na een potje Conquest Locker van 1,5 uur, toch even mijn oren moest laten bijkomen.

Al met al wel tevreden, maar een gemiste kans van Sony om de bluetooth ontvanger in de PS4 te verwerken.
Ik heb de profielen niet gebruikt op stand 2 maar ik doe vaak de aanpassingen " in game" .
Zo zet ik zelf in Destiny het omgevings/wapen geluid wat zachter om de spraak wat beter te horen. Op die manier staat het geluid niet knetterhard waardoor je na een uur inderdaad echt de headset even af moet doen.

Ook het opladen vind ik niet echt een probleem, kabels zijn universeel USB en je kan dus in elk USB apparaat/stekker de headset/controllers op laden.

Al moet ik er ook bij zeggen dat ik twee controllers heb en dus eventueel met de controller kan wisselen als de eerste leeg blijkt te zijn. Ik kan me echter niet herinneren dat ik dit ooit gedaan heb terwijl ook de headset leeg was.

Tevens laat ik de PS4 in rustmodes ook 3 uur lang de apparaten opladen.

[Reactie gewijzigd door GeeMoney op 24 april 2015 09:02]

Een bluetooth zender/ontvanger ingebouwd in de PS4 had natuurlijk een goeie geweest. Of een extra usb-poort, zoals bij de Xbox One. Dat had misschien nog eenvoudiger geweest :)
Mooie review, ik zocht nog een headset voor m'n PS4

Ik vind het eigenlijk wel belachelijk van Sony dat ze nog steeds, ondanks beloftes, amper ondersteuning bieden voor headsets die op de PS3 wel prima werkten. bluetooth is bluetooth.
Daarom voor mij een headset met een draadje en geen moment spijt van. Had in het verleden een ZIK Parrot (moet hem ook bedraag op de PS4 Dualshock aansluiten), het vervellende van BluTooth is dat je niet moet vergeten de BluTooth op je telefoon/ipad/tablet uit te schakelen als je weer ergens wilt gaan connecten, anders connect hij weer niet. Dan het opladen van de accu, vooral bij gamen is dit erg vervelend, zit je weer met een oplader aan je oren tijdens het gamen... heb je alsnog niet de draadloze vrijheid die je zocht. (had het al niet ivm audio kabel).... Gelukkig is de ZIK stuk gegaan en kreeg volledig mijn bedrag teruggekeerd (mijn model werd niet meer verkocht, wel garantie). Van dat geld plus beetje erbij heb ik een Bowers & Wilkins P7 aangeschaft waar ik uitermate tevreden mee ben!! Mijn ervaring met Blutooth is dat ik niet meer zo happig op Blutooth ben. Bedraad is voor mij prima, beter zelfs in gebruiksgemak, ik wil niet meer zonder.
Zijn er knappe voor in de ps4 controller? Anders sleur ik bij een heftig potje mortal kombat m'n ps4 of versterker van de kast af :)
Draagcomfort en geluid zijn natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Gewoon zelf uitproberen in een shop blijft de beste optie.

Ik heb zowel de Turtle Beach als de Sony en het grote voordeel van de Turtle Beach vind ik dat de oorschelpen ook kunnen draaien om zo beter aan te sluiten. Verder is het draadloze bereik van de TB groter dan de Sony. Makkelijk als je even wat versnaperingen uit de keuken moet halen, mis je niets van de chat met medespelers.
Zeker draagcomfort is en blijft erg persoonlijk. Geluid in mindere mate. Vooral draagcomfort proberen we daarom bij deze tests door verschillende Tweakers te laten beoordelen. Zo is de Stealth 500P, waarbij we kritisch zijn op draagcomfort, door minstens 10 personen op het Tweakers HQ uitgeprobeerd en ons oordeel is gebaseerd op al die bevindingen.
Wat ik helaas weer mis in deze headset test is een headset van sennheiser. Maar realistisch, die zijn over het algemeen wat prijziger. Ik gebruik momenteel mijn PC360 om op de PS4 te gamen en dat werkt fantastisch. Net als wat ze hier boven zeggen over positional audio, dat werkt erg goed. Let wil dat die amp die ze er tussen plaatsten niets anders doet dan het geluid versterken zodat het beter te horen is op de headset.

Gezien mijn PC360 kuren aan het vertonen is, maar dat mag ook wel na 4 jaar intensief gebruik(lees: pretty much elke dag) heb ik een G4ME Zero besteld, zodra ik die goed heb kunnen testen op zowel de PC als de PS4 moet ik er misschien maar aan denken om een user review te schrijven. Het zal niet zo uitgebreid worden met technische specs, maar gewoon een echte gebruikers review, als in wat merk je in de praktijk. Ik moet toch iets doen om mensen het sennheiser virus aan te praten :)
Ik gebruik zelf ook een headset van Sennheiser (als ik pc-games speel). Fijn geluid! Maar die is wel wat duurder inderdaad.
Ik gebruik nu een Beyer Dynamic Custom One Pro icm een losse microfoon, kan geen gaming headset tegenop, maar kost ook iets meer.
Maar niet als je op een console speelt, denk ik? Dan is een losse microfoon erg onhandig. Als je tenminste op de bank zit tijdens het gamen...
Heb een microfoon op de headset zitten welke met een splitter alsnog in de ds4 kan. maar eerlijk gezegd gebruik ik op de console nooit een mic, alleen op de pc tijdens een potje cod.

http://europe.beyerdynamic.com/shop/custom-headset-gear.html
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True