Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs en Paul Hulsebosch

Reviewers

Mobile games: wat Tweakers deze zomer speelt

Dumb Ways To Die

We wilden dit artikel niet alleen maar vullen met dure games die eerder zijn verschenen op de consoles, en dus kozen we ook enkele gratis games uit. Misschien is het wel logisch op een mobiel platform, maar de simpelste game wist ons achteraf het meest te verrassen. Wie had verteld dat we Dumb Ways To Die weken na de download nog af en toe even zouden spelen, zouden we vooraf voor gek hebben verklaard. Maar niets blijkt minder waar.

Minigames

Dumb Ways To Die is een verzameling mini-games waarbij het jouw taak is om grappig uitziende wezens te behoeden voor de dood. Maak je een fout, dan komt er een aan zijn einde en na drie fatale ongelukken is het spel afgelopen. De ene keer moet je mosterd op een hotdog doen om te voorkomen dat een slang een van je figuurtjes dood bijt, en in een volgend spel moet je snel op het scherm tikken om een poppetje weg te laten rennen voor een brand die hem op de hielen zit. Doe je niets of ben je gewoon niet zo heel goed, dan zul je ontdekken dat de figuurtjes zonder jouw hulp érg goed zijn in wat de titel van het spel al verraadt: op een ongelooflijk domme manier aan hun einde komen.

De uitdaging zit hem in het feit dat het tempo steeds hoger komt te liggen en je dus minder tijd krijgt om de opdrachten te volbrengen. Het is jammer dat sommige spelletjes beduidend moeilijker op een goede manier zijn af te ronden dan andere zodra de snelheid omhoog gaat, waardoor je ook een beetje geluk moet hebben om een hoge score te halen. Daarbij komt dat het spel af en toe volstrekt willekeurig bonuspunten of juist strafpunten toekent. Dat daar geen aanwijsbare reden voor is en het niet is gerelateerd aan wat jij in de gameplay doet, maakt het geheel er niet transparanter op, maar ergens is het juist ook wel weer grappig en past het bij deze game.

Verslavend

Ondanks dat kleine minpunt blijkt Dumb Ways To Die erg verslavend. Het blijft een doel op zich om je treinstationnetje uit te breiden met nieuwe 'bewoners' en je eigen highscore te verbeteren. Dumb Ways To Die is weliswaar meer een 'spelletje' dan echt een 'game', maar zeker een titel die je een keer moet uitproberen.

Titel Dumb Ways To Die
Platform iOS
Releasedatum 5 mei 2013
Prijs gratis

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (163)

Wijzig sortering
Real Racing 3 moet je ook gewoon spelen met de gyro in plaats van de on-screen knoppen. Het stuurtje werkt gewoon niet lekker. Maar zodra je de tablet heen en weer beweegt om te sturen kun je ook heel precies sturen. (Bedankt voor de generalisatie in de video..)

Ziet er helaas wel raar uit als je dat op het strand / terras / trein / etc. doet.

Andere leuke android games (Mening):

Eternal Warriors 2 http://bit.ly/144qPG0 *Gratis
Vector http://bit.ly/12KEaoP *Gratis
NFS Most Wanted http://bit.ly/15iMWui *4,59 euro
Smash Heat http://bit.ly/11yGPir *Gratis
Real Racing 3 http://bit.ly/1efAgUK *Gratis
Real Racing 2 http://bit.ly/15zLbGT * 4,49 euro
Blitz Brigade http://bit.ly/13GpiBv *Gratis

[Reactie gewijzigd door Mvs1989 op 2 augustus 2013 09:48]

Bedankt! Zoek je misschien nog een baan? Er komt binnenkort een plekje vrij bij Tweakers Mobile games afdeling :+

Kom op mensen, humor. Let op de smiley he!

[Reactie gewijzigd door 3raser op 2 augustus 2013 09:54]

Haha, heb gelukkig al een vaste baan ;)!

Die games heb ik ook alleen maar gevonden met de apps:

Fetch http://bit.ly/12KGv2X *Gratis
Hooked http://bit.ly/15iQCwi *Gratis

Bovenstaande apps proberen games te vinden die passen bij jou smaak. Hooked geeft zelfs een percentage van hoeveel kans er is dat je de game eventueel leuk vind.

Appszoom http://bit.ly/1cuXHLq *Gratis
Deze app heeft een review team beschikbaar, waardoor je specifiek op zoek kan gaan naar games of apps met een rating van 7+ (Schaal 1 tot 10)
Eens met de besturing van Real Racing 3, werkt top op die manier.
Jongens, wat is dat nou weer? Een artikel over "mobile gaming in de zomer van 2013", en dan 'vergeten' dat het overgrote deel van jullie doelgroep een Android tablet/Smartphone heeft... Als Androidgebruiker lees je de eerste review tot aan "alleen Windows", de tweede tot aan "alleen iOS" en dan gaat er een lampje branden. Volgende snel naar onder: weer niet mijn platform, de volgende en de daarna volgende ook..

Dat jullie vrijheden hebben in wát je schrijft voor t.net en dat jullie (waarschijnlijk) fervente iOS/WP gebruikers zijn is mooi. Maar het zou toch wel erg fijn zijn om juist artikelen te schrijven waar de doelgroep in zijn geheel ook wat aan heeft, dus niet alleen een klein deel. Zoals het er nu voor staat is het een nutteloos artikel voor velen, en daar kán naar mijn mening een t.net niet tevreden mee zijn..

Toch?
Dan ga je toch ff zoeken in je eigen store of een van de games erbij staat?

Ga je ook zo reageren als 360 bezitter er bijvoorbeeld een PS3 review van assassins creed op t.net staat.

Grote games komen op meerdere platformen waar je de grootste kans hebt dat het op iOS uitkomt, daarna Android en daarna Windows.

Dit jaar zullen iOS en Android releases gelijk op gaan.
Je mist het hele punt. De term "mobile games" wordt gebruikt, dat houdt dus meerdere platforms in. Daarbij komt nog dat juist deze website prat gaat op er voor 'ons', de tweakers, enthousiastelingen en hobbyisten te zijn. Juist 'wij' hebben vaak Android smartphones en tablets en juist 'wij' zitten dus een beetje meewarig te kijken naar een artikel waarbij voor geen enkele game android als platform wordt genoemd.

Dat gezegd hebbende, ik ben inderdaad zelf ook zeer goed in staat om de play store te doorzoeken en daarin deze games (al dan niet) te vinden. Maar daar gaat het niet om. Ik heb mij gewoonweg verbaasd over de inhoud van deze publicatie, en met mij vele andere tweakers.

Jij waart ook al weer een tijdje langer rond op t.net, dus jij weet ook dat er veel tweakers bovengemiddeld betrokken/geïnteresseerd zijn bij/in het reilen en zeilen van de site. Suggesties, links naar bronnen, het verlenen van expertise bij het schrijven van artikelen en (zeer uitgebreide) userreviews zijn allemaal zaken die m.i. bijdragen aan de kwaliteit van t.net. Opbouwende kritiek, hier of op het forum, hoort ook gewoon bij 'activiteiten' die men kan ontplooien om van t.net dé plek te maken/te houden waar je dagelijks (meermaals ;) ) technieuws consumeert en, wanneer je dat wil, meedoet aan de discussies die daarbij horen.

Persoonlijk was en is mijn gedachtegang als volgt: Ik zie dat er een belangrijk, door het grootste deel van de tweakers gebruikt platform ontbreekt. Ik ben teleurgesteld (beetje beladen, maar goed), en ik denk een groot aantal met mij. Ik kan mij simpelweg niet voorstellen dat t.net (het bedrijf/de mensen/hoofdredactie) tevreden is met de inhoud van het artikel vanwege het negeren van het overgrote deel van de vaste lezers. Ik vind het dat belangrijk om als gebruiker/lezer van t.net te laten weten dat ik het een misser vind, juist zodat de redactie een signaal krijgt en actie ondernemen kan. Dat dit werkt zie je aan het feit dat de redactie hier reageert en zegt te kijken naar hoe (en of) dit gerepareerd kan worden.

We willen allemaal graag iets lezen wat voor ons interessant is. Wanneer we zelf (in enige mate) kunnen bepalen wat er voor ons geschreven is, zou het i.m.o. tegenintuïtief zijn om dat niet te doen. Zeker wanneer je al langere tijd hier rondstruint. Je kent de site, wat er geschreven wordt, waar je op moet letten en je weet, wanneer je de reacties op artikelen leest, ook welke reageerders van de naad en de kous weten (en dus kan vertrouwen op relevante en betrouwbare extra informatie in hun posts). Je (ik) wil ook graag blijven en kunnen blijven vertrouwen hierop en ook graag voor jou (mij) relevante artikelen blijven lezen. Vandaar dus..

PS: Waarom zou ik het artikel lezen wanneer ik aan de hand daarvan zelf weer de play store door moet zoeken? :Y)

@Wilbert de Vries Het is je vergeven, komt ook allemaal wel goed denk ik ;-)

[Reactie gewijzigd door garagaholic op 2 augustus 2013 12:01]

Het artikel gaat niet over "mobile gaming in de zomer van 2013" maar gaat over:

"Wat Tweakers deze zomer speelt", m.a.w. wat die twee personen spelen.
Ze zijn het woord ENKELE vergeten :+

Twee vliegen maken geen Tweakers. Net zoals jij en vele anderen, voel ik me ook Tweaker ;)
Exact mijn reactie. Daarna met stiekeme hoop nog éénmaal gekeken of ik bij Halo toevallig over Android had heen gelezen :P Helaas
Je hebt helemaal gelijk. Vandaar ook mijn reactie hier http://gathering.tweakers...message/40645779#40645779, waar je nu niets aan hebt maar waarmee ik wel 'sorry' wil zeggen voor dit geblunder.
Volgens mij is Xcom: Enemy Unknown niet voor Windows of Windows Phone, maar goed.

Vind zelf Halo Spartan Assault erg leuk om te doen. Je moet hem alleen niet uren achter elkaar spelen of in 1 ruk proberen af te maken want dan wordt ie wel wat herhalend.
Met toetsenbord+muis is de besturing overigens ook prima in orde, dus mocht je geen tablet of Windows Phone hebben, dan is dat echt geen probleem.

Voor Windows Phone kan ik verder nog de volgende games aanraden:
Cut The Rope (en Experiments), geoDefense, Gravity Guy, Implode, iStunt 2, Mirror's Edge, Rayman Jungle Run, Wordament, Air Hockey (2 player), Air Soccer Fever (Pro) (2 player), Azkend (2), Chimpact, Clown College, FlipSometiles, Glean, SquareO, Temple Run, The Path of Kara, Where's My Mickey/Perry/Water en Wordfeud. Er zijn vast nog wel wat meer toffe games, maar met bovenstaande heb ik me de laatste tijd het meest vermaakt. Verder kun je ook wel even de Xbox Live games doorspitten, maar bovenstaande laten ook wat andere games zien. Voor de mensen die net met Windows Phone begonnen zijn is het handig om te weten dat veel games die een betaalde versie hebben, ook gratis zijn te proberen of volledig uit te spelen zijn. Er zit vaak wel een trial bij (klik op "proberen") en soms is de probeer-versie door middel van advertenties gratis te spelen. Imo erg fijn om even te kijken of een game wat is dus :)

Misschien ook handig om te vermelden is dat momenteel Crackdown gratis is te verkrijgen op de Xbox 360 (van 1 tot 15 augustus). Een leuke game, mocht je die nog niet gedaan hebben of eindelijk eens in coop wilt doen. Vanaf 16 augustus (tot 31 augustus) komt Dead Rising 2 en de Case Zero DLC, ook al een game die coop te doen is. Gewoon even downloaden via Xbox Market Place (kijk voor Games voor Gold).

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 2 augustus 2013 08:48]

Volgens mij is Xcom: Enemy Unknown niet voor Windows of Windows Phone, maar goed.
Dat is niet helemaal waar, ik speel XCom enemy unkown iedere dag op mijn Surface Pro, maar het gaat hier inderdaad over de iOS versie. Ik zou blij zijn als ze ook multitouch toevoegen aan de Windows versie.

Ik vind het ook een beetje een vreemde bewering dat het jammer is dat Halo alleen op MS operating systems te spelen is. Het is immers een titel van Microsoft. En anders word er gezeurd dat er geen goede apps zijn voor die platformen.

En na Halo komen er spellen die alleen op iOS draaien, dat is eigenlijk het zelfde. Alleen zijn er meer mensen die een iPhone of iPad hebben.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 2 augustus 2013 09:27]

Ongelofelijk. Zit je hier met een premium Experia Z tablet, en wordt er hier maar 1 (!) Android game besproken..

Iemand nog tips?
Iemand nog tips?
Shadowgun:deadzone, modern combat 4, riptide2, galaxy on fire 2, sims freeplay, deadspace, mass effect infiltrator ;)

[Reactie gewijzigd door purrple op 2 augustus 2013 15:55]

Another World is ook erg goed! :)
De door Martinspire hierboven al gesuggereerde games Where's my Water/Perry/Mickey zijn ook voor android, allen voor zo'n 80 cent. Vind persoonlijk dit een van de leukste games die er voor Android zijn. Hebben precies de juiste "nog ff 1 leveltje"-drang en ondanks dat de graphics een beetje kiddy zijn, zit de gameplay echt goed in elkaar.
Verder heb ik net Plants vs Zombies voor Android ontdenkt (weet niet of die er al lang is), maar dat blijft ook een heel leuk spel. Prima om lekker veel tijd in de trein aan te verspillen :)
Persoonlijk vond ik batman beter dan mirrors edge op de WP8, ook een racegame uhm,,,,, jah ik weet het niet meer, een bekend spel voor de smartphone, op elk device kost het geld, behalve op WP8.

Goed dat je het zegt van crack down, ik heb de eerste 3 gratis games al binnen, helemaal vergeten dat er eergister weer 1 bijgekomen is. THANKS
Ik speel fanatiek verder met wind-up knight. Wat mij betreft is dat een geweldig spel, en tenminte ook beschikbaar op android en speelbaar op een beetje snelle GSM.

Voor de tablet gebruikers (iOS nu nog) raad ik BG:EE aan _/-\o_ Natuurlijk moeten de dev's en de publisher nnog wel even hun problemen uitvechten want momenteel staat de meeste verkoop op hold |:(
Komt ook op android, maar niet speelbaar op telefoons (of je moet een loop en stylus gebruiken 8)7 )
Toch mooi dat ze ook mobiele games reviewen, ik kwam er na mijn aankoop van een Lumia 920 achter dat er best nog wel wat leuke mobiele games zijn. Ik had daar voor een Android waarvoor Angry Birds toch een beetje te veel was. Games als Mirror's Edge zijn op een mobieltje nog best leuk en je hebt zo onderweg op vakantie toch wat te doen :)

Leuk dat er ook aandacht word gegeven aan een nog klein platform dat van Windows 8.
Hier verwacht ik toch wel veel leuke games voor in de toekomst. Ik had hiervoor ook een iPad en ik merkte toen wel dat er heel veel leuke exclusives voor zijn, het verbaasde me dan ook niets om zo veel iPad games te zien.

Trouwens een aanrader als je Civilization Revolution leuk vind en je hebt een Windows tablet met i5 >> Gewoon Civilization V, werkt echt prima op een touch screen, ik heb me er in de vakantie wel mee vermaakt :)
De laatste Civ V uitbreiding (Brave New World) bevat zelfs touchscreenbesturing (of is er ook een recente patch met touchscreenbesturing voor de basisgame / God and Kings uitbreiding?).

Prima te gebruiken in zo'n Turn Based Strategygame, behalve in Multplayer waar je wel simultaan je eenheden verplaatst en timing soms cruciaal is.
Beetje jammer dat er geen Android games tussen zitten. In het filmpje wordt alleen gepraat over iOS games. Een artikel over mobile games maken zonder Android? Een beetje jammer en raar... :/


Topic in "Geachte Redactie".

[Reactie gewijzigd door TommieW op 2 augustus 2013 09:17]

Hier hebben we denk ik op meerdere fronten een steek laten vallen. En een grote ook. Geen idee hoe dit zo gekomen is, maar neem van mij aan dat het geen opzet is. Ik kan er nu weinig meer aan veranderen, maar geloof mij als ik zeg dat hier intern het laatste woord nog niet over gesproken is.

http://gathering.tweakers...message/40645779#40645779
Ik vind dit geen passende reactie voor een hoofdredacteur. Hoe kan je je redacteuren zo hard in het openbaar afvallen, zonder weet te hebben van wat er daadwerkelijk voor keuze is gemaakt? Je geeft zelf aan niet te weten hoe het gekomen is. Het lijkt me dat je dit eerst intern bespreekt voordat je dit soort statements maakt .

"maar geloof mij als ik zeg dat hier intern het laatste woord nog niet over gesproken is"

Dit klinkt meer alsof je schrikt van de reacties van de androidcommunity en snel aan damagecontrol wil doen? Ik ben zelf een tevreden galaxy nexus gebruiker, maar ik kan me absoluut niet aan dit artikel storen. Ik vind zelfs de klachten een hoog calimero-gehalte hebben.

Een aantal voorbeelden
"Oh android staat er niet tussen, de journalist heeft vast een hekel aan android"

"Waarschijnlijk krijgt Tweakers betaald om iOS en WP8 naar voren te brengen. ALLES draait om geld."

verderop vlieg je trouwens, wat mij betreft, volledig uit de bocht met deze opmerking:

"Je hebt helemaal gelijk. Vandaar ook mijn reactie hier http://gathering.tweakers...message/40645779#40645779, waar je nu niets aan hebt maar waarmee ik wel 'sorry' wil zeggen voor dit geblunder."
Je doet alsof dit een aanval is op de redacteuren. Dat is allerminst het geval of zo bedoeld. Het ontbreken van Android is een blunder, zo simpel is het. Uiteraard balen we daar van. Daar hoeft niemand voor aan de schandpaal, maar er zal intern wel wel over gesproken moeten worden hoe dit heeft kunnen gebeuren. Zie ook mijn reactie in GR http://gathering.tweakers...message/40646422#40646422, alwaar ik graag naartoe verwijs voor verdere vragen en opmerkingen over de gang van zaken.
Je hebt gelijk hoor. Ik als Androidgebruiker schrok ook van de reacties. Boeiend als de redacteuren even geen androidgames spelen. Iedereen weet dat je voor de beste games sowieso bij ios moet zijn. Er komt heus wel eens een item over androidgames, zonder dat je als een stel beledigde kinderen loopt te huilen.
De enige juiste reactie, ik ben benieuwd of er een vervolg artikel komt die het een en ander rechtzet.
Eigenlijk word hierachter teveel gedacht. De gedachte achter het spel is dat ze laten zien wat zij zoal spelen en dat is informatief. Het is niet een artikel bedoeld om te beoordelen (daarom ook geen sterren) of iets dergelijks. Misschien was het beter geweest in een blog, maar om nu als Tweaker te zeggen dat de artikelen over games moeten gaan om wat ik of een andere Tweaker moeten spelen gaat mij te ver. Het is zo dat een redacteur ook nog enige persvrijheid heeft en dus ook gewoon een artikel moet kunnen schrijven dat niet de intentie heeft om te overtuigen of over te halen om iets te kopen of objectief te beoordelen.
Het is goed dat je daar intern over wilt spreken, maar de beste oplossing is dan een objectief (drie reviews geldend) overzicht te geven over mobiele games op weliswaar Android, iOS en WP.
Dit artikel was zonder foute intentie en het mag gezegd worden dat de Anseoid-iOS discussie dus tot zoiets bijdraagt. Het ruimdenkende karakter is hierin weinig te vinden. Als er al iets over deze discussie gezegd kan worden is dat de populatie van Tweakers verder afdaalt naar nu.nl en dat spijt me om te zeggen.
Het was gewoon even wat beter geweest als er nog een nummer 8 aan de inhoudsopgave was toegevoegd met een top 10 aanraders voor deze zomer voor elk platform.
Inderdaad wel vreemd dat er geen Android games tussen zitten. Maar ik zat net even in de play store te kijken naar de best betaalde games (denk toch dat de echt grote / uitgebreide / beste games betaald zullen zijn). Maar het valt me wel een beetje tegen wat er in de top staat.
Dat betekend nog niet dat er helemaal niets genoemd hoeft te worden. Het noemen van een Windows Phone game was blijkbaar ook de moeite terwijl het aantal gebruikers nihil is.
Noem het artikel dan gewoon "iOS games: wat Tweakers deze zomer speelt op de iPad" 8)7
Enige niet-iOS game is dus blijkbaar die Halo game. Erg jammer, dit had een mooier artikel kunnen zijn. Een pagina per platform met daarop de beste games bijvoorbeeld, maarja dat is wel veel werk natuurlijk.
Ik speel anders real racing gewoon op android... (en anderen met mij: [Android/iOS] Real Racing 3)
Jurian Ubachs en Paul Hulsebosch zijn anti-android?
Tegenwoordig zijn de meeste verkochte tablets Androids, maar jullie noemen hier geen enkel android-spel. Beetje vreemd en halfbakken naar mijn mening.
Misschien was het de warmte...
Erg apart idd, al zijn er maar weinig specifieke tablet-spellen die de moeite waard zijn imo. Hebben hier thuis een tablet en het meeste is voor smartphone gemaakt (ofwel knoeperts van knoppen). Verder merk ik dat je weinig kunt uitproberen. Het is meestal meteen betalen en dat vind ik zelf wel jammer. Dat is iets wat mij momenteel wat meer trekt bij Windows en Windows Phone (qua gaming).

Niet dat je slechte games hebt. Mijn vader zit nog vrijwel dagelijks een potje 9-ball te spelen :)
als je een spel koopt heb je een kwartier de tijd voor een refund (in Google Play althans) En ik kan vertellen uit ervaring dat dat gewoon prima werkt :)
Dat is dan wel erg omslachtig lijkt me? Het is in ieder geval de eerste keer dat ik het hoor, maar dan zie ik liever een mogelijkheid tot trial die automatisch na 15 minuten afloopt.
Dat was in al duidelijk op de eerste pagina "....iPad, Surface of ander mobiel apparaat..."
Of het was de adverteerder ;)
Je zoekt er te veel achter. Zowel Jurian als ik zijn zeker niet anti-android. We hebben al jaren Android-telefoons, om maar iets te noemen. En adverteerders zijn hier niet bij betrokken. Het is simpelweg wat de titel aangeeft; wat spelen we op dit moment?
kleine suggestie; voeg volgende keer de nodige linkjes toe van de website van de game/ontwikkelaar/uitgever whatever.
Het is simpelweg wat de titel aangeeft; wat spelen we op dit moment?
Wat Tsurany ook aangeeft, erg leuk dat jullie spelen maar mij boeit jouw persoonlijke leven niet zo veel. (sorry) Ik lees een bericht als dit om te zien of er wat voor mij interessant is.

Als je dan de titel wil beargumenteren: deze is niet onjuist maar ook zeker niet volledig. Een aanvulling "op de iPad en WP" was volledig geweest en daarbij had ik ook kunnen filteren.

Mijn vermoeden dat t.net redacteurs gesponsord worden door adverteerders wordt steeds sterker. Niet alleen bij mij maar ook bij andere lezers (zie de reacties verderop). Zelfs in het geval dat niet waar is ben ik van mening dat een journalist/redacteur elke schijn van partijdigheid/subjectiviteit moet vermijden. (en dat is met dit artikel dus niet gelukt)

En als het aankomt op verdedigen van je post vs het negeren van kritiek: de reactie van Wilbert is één om een voorbeeld aan te nemen.

[Reactie gewijzigd door -RetroX- op 2 augustus 2013 12:16]

Het artikel heeft idd een hoog wc-eend gehalte.

Grappig om te zien dat de reactie van -RetroX- alleen maar +3-tjes en -1tjes krijgt.
En +3-tjes zijn dan nog wel compensatiegetalletjes (voor de -1)... En als ik het als normale gebruiker doe dan wordt mijn 'stemrecht' afgenomen...
Waarom geef je dan niet aan dat real racing ook voor Android te krijgen is?
Ik weet dat het warm is maar ik vind dat een redacteur ook zijn zaakjes voorelkaar moet hebben en in ieder geval wat voorbereid moet hebben.
Omdat je kan opmaken uit zijn tekst dat Real Racing ook op android is? Ik weet niet meer precies wat hij zei, maar voor mij was het in ieder geval duidelijk.

Trouwens hulde jongens, ik heb me zeer vermaakt met dit filmpje en deze games worden op de meeste game-sites een beetje vergeten.
Gezien de filmpjes meestal ook wel de lading van de tekst dekken, ga ik mij niet minuten lang verdiepen in de tekst. In het filmpje heb ik de term Android niet 1x gehoord...
Maar je pikt er wel specifiek iOS games uit, terwijl er ook goede android releases zijn die er niet tussen staan. Je zou voor minder vermoeden dat er een dubbele agenda is.

[Reactie gewijzigd door boe2 op 4 augustus 2013 14:29]

Ik kan me ook niet aan de mening ontrekken dat IOS/Apple in dit artikel de boventoon wekt. Je zal vast wel wat IOS exclusive titels hebben, maar Real Racing heb je ook op Android. Had die, samen met de Halo game op het eind op de Surface, op een Android tablet gespeeld en dan zagen de comments er hieronder heel anders uit.

Je hebt altijd die mensen die zeggen "acht, wat zeur je nou met je anti-apple gedoe", maar in tijden waar het op gebied van Apple en Google water en vuur is moet je als vooraanstaand medium natuurlijk niet gaan doen alsof Apple de shit is.
Dat kan je niet uitmaken uit de reactie van wilbert de vries, hij zegt oa dat dit intern nog niet het laatste woord heeft gehad. Dit was dus absoluut niet de bedoeling wat Jurian en jij gedaan hebben...
Ik ben vast een van de weinige Tweakers die Ingress en Animal Crossing New Leaf speelt deze zomer :Y) :z
Dan is het erg jammer dat jullie Tweakers zien als slechts een paar redacteurs en niet als een community met een diverse populaite. Dat jullie Android compleet wegcijferen laat zien dat jullie met dit artikel absoluut niet aan de community dachten en puur vanuit eigen perspectief dachten en handelden.
Als ik zo'n artikel lees wil ik zien welke games populair zijn, welke games ik kan spelen deze vakantie en niet wat een paar redacteurs toevallig aan het spelen zijn op apparaten die ik niet heb.

Dit zou je een stuk professioneler aan kunnen pakken, een reactie zoals die van Wilbert de Vries in dit topic laat zien dat hij daadwerkelijk betrokken is en toegeeft dat er fouten gemaakt zijn en dit handiger aangepakt had kunnen worden.
" ... welke games ik kan spelen ... "

lekkere egoistische gedachte.

Nou moet ik zeggen dat de verhouding iOS en android wel een beetje scheef ligt inderdaad. Dat W8 wat minder vertegenwoordigd is, is nog enigzns begrijpelijk.

Ik heb zelf een Windows 8 tablet dus kan wel gaan lopen schreeuwen dat ik meer windows 8 games wil zien. Maar dat doen we maar niet.

Misschien hadden ze er inderdaad beter aan gedaan een top 10 van games per platform te maken. Heeft iedereen wat hij wil.
Wat Tsurany bedoelt is "ik" als lezer van het artikel. Tenminste, zo vat "ik" het op. Gewoon een kwestie van perspectief. Dat is ook precies wat er ontbreekt aan het artikel.
Ik snap niet dat iedere keer er iets op Tweakers.net verschijnt met een ipad dat er mensen zijn die lopen te zeuren. Dit zijn gewoon 2 redacteurs die laten zien wat zij momenteel spelen.... meer niet... Niks geen conspericy theory tegen Android gebruikers of wat dan ook. Dat deze personen persoonlijk een ipad hebben en gebruiken is toch hun goed recht? Dit zijn gewoon de games die ze spelen....

Halo is ook niet eens op de iPad verkrijgbaar... Schandalig?
Moeten ze van jou hun review niet uitbrengen omdat iedereen een ander apparaat thuis heeft?

In plaats van lopen te zeuren op deze leuke review neem dan het initiatief om zelf een review te maken. Exclusief met Android games als jij het wilt.....
Dat haal ik anders niet uit de titel. Maw; kan zijn wat je zegt maar dan is de titel ongelukkig gekozen.
Als je enige schijn van partijdigheid (aan Apple, android, windows phone of wat dan ook) wilt verbergen lijkt het me handig dat je de basisplatvormen behandeld en niet 85% over Apple en een beetje Microsoft met een wij-van-wc-eend game als Halo behandelen.
Dit is niet specifiek naar Tsurany gericht, maar naar al die mensen die klagen dat Android er niet bij zit in het algemeen.

Kan een keer gebeuren! Er zijn blijkbaar minder interessante spellen voor Android (Volgens de redactie).
Ik heb zelf een Windows Phone, en in elk app lijstje op elke website, in elke krant of in elk tijdschrift wordt mijn platform niet eens genoemd, zelfs als apps er wel voor beschikbaar zijn.

Het gaat om een lijstje waar Android een keer niet in genoemd wordt! Maak er niet zo'n gigantisch probleem van, en ga er alsjeblieft niet meteen dingen achter zoeken...

Edit:
Ja, mod alles maar lekker down wat je niet meteen aanstaat. Ik zie namelijk niet in hoe dit off topic of irrelevant is!

[Reactie gewijzigd door Pyramiden op 2 augustus 2013 15:53]

ik ben meer teleurgesteld dat hier geen 3DS of Vita games tussen staan.
Dat hier ook geen Androids apps tussen staan maakt voor veel mensen dit artikel nutteloos
Ik moet zeggen, toen ik de omschrijving van Dumb Ways to Die las, dacht ik meteen: dat is gewoon een kopie van WarioWare van Nintendo.
Het is het spelletje gebaseerd op de "be safe around trains" actie van het Nieuw Zeelandse "Metro trains". Dat filmpje is redelijk viral gegaan dacht ik.
Ik heb't idee dat de heren reviewers deze niet kennen, gezien dat het "Set your hair on fire" wordt gezien als "wegrennen voor vuur"
Dat is het eigenlijk ook, je speelt heel veel "microgames" die allen max 10 seconden duren, en je mag een bepaald aantal keer falen voor je Game Over bent. Precies hetzelfde concept dus. Met zo'n tijdslimiet is het aantal spelvarianten ook beperkt, en sommige spellen zijn dan op de graphics na precies hetzelfde, zoals vliegen pletten door op ze te tappen, of slide bewegingen voor het wegslaan van piranha's/wegsnijden van balonnen.

Maakt het desondanks niet minder leuk ;)
Drie opmerkingen:
1: limbo is naar mijn mening een van de beste Indie games geweest. En ik weet dat ik niet de enige ben die dat vind. Dat zou tweakers ook moeten weten. Dan kun je het er niet mee eens zijn, maar ben dan niet zo negatief!
2: Tiny Thief?? Een nieuwe rovio game niet opnemen in deze lijst?? Tuurlijk is dat geen garantie tot succes, maar het is wel een populaire download..
3: Dots?? Een van de populairste en verslavendste games op dit moment ???

Sowieso staan er in deze lijst meer heruitgaves van oude console en pc games dan originele mobile games. Beetje raar als je de spreiding van mobile games wilt laten zien. Slechte keuzes, tweakers!

[Reactie gewijzigd door cmegens op 2 augustus 2013 08:50]

Er staat in de kop: "Mobile games: wat Tweakers deze zomer speelt"
Niet wat zou je moeten spelen of de beste games van dit moment.

Er word juist duidelijk aangegeven dat dit hun mening is en tjah bij games hou je dat altijd.....
Dus hun houden meer van de heruitgaves en als ik eerlijk ben heb ik me ook heerlijk vermaakt met heruitgaves.

Misschien had je goed moeten opletten dat ze melden dat dit hun mening is en niet dat ze jou mening verkondigen ;) Als hun de game ruk vinden dan vinden hun hem ruk en zetten ze dat hier neer.
Ik snap dat geklaag inderdaad ook niet zo: het artikel toont precies dat wat de titel beloofd (even ervan uitgaande dat de behandelde games ook daadwerkelijk het meest gespeeld worden) - nergens staat 'De {beste/hotste/om het even welke hyperbool} mobile games van deze zomer'. Om dan maar een paar Android-games erbij te forceren, zo de scope van het artikel te veranderen, om een hoop gebrul van Android-users in de reacties te voorkomen - tsja.... Dat er al een 'emergency'-topic op het forum staat zegt eigenlijk al wel genoeg :|
Real Racing 3 is misschien dan wel een erg mooi spel. Maar de in-game aankopen die je moet doen op het spel een beetje speelbaar te houden zijn te belachelijk voor woorden. Het spel is gratis te downloaden maar daar blijft het dan ook wel bij. Real Racing 2 daarin tegen speel ik nu nog steeds, je legt een paar euro`s neer en je kan je uren vermaken.
Je kan het spel goed spelen, zonder iets te kopen.
Ik heb het eerste gedeelte(weet even niet hoe het heet) op 100%.
Na reparaties en upgrades van je auto's moet je soms lang wachten, maar dan kan je verder spelen met een andere auto.
Dit freemium spel is juist omgekeerd vergeleken met de meesten: ipv dat je lekker word gemaakt en later in het spel vast komt te zitten, zit je met RR3 in het begin even met wacht tijden.
Maar hoe meer autos je hebt, hoe minder dit wachten word.
Sterker nog... ik zit nu op een punt dat ik de hele iPad batterij leeg zou kunnen spelen zonder meer een seconde te hoeven wachten.
Heb nu al meer dan 105 uur in de game zitten en ik heb vrienden welke in de 300-400 uur range zitten.
Ik speel simpelweg niets anders meer op mijn tablet de laatste maanden. En dit heb ik echt nog nooit met een enkele andere iOS titel gehad.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True