Door Jurian Ubachs en Paul Hulsebosch

Reviewers

Mobile Games Special

Zes winterse games op een rij

Zombie!Zombie!

Header Zombie!Zombie!
Titel Zombie!Zombie! Score
Platform Windows Phone
Prijs gratis

Ja, voor Windows Phone verschijnen nog steeds beduidend minder games dan voor Android en iOS. Maar het zijn er nog steeds tientallen per maand en er worden ook de nodige exclusieve games voor het mobiele platform van Microsoft gemaakt. Zoals Zombie!Zombie!, waarvan de titel weinig te raden over laat. Als je weet dat Zombie!Zombie! een shooter is, dan is het plaatje grotendeels compleet, want veel anders dan het neerschieten van zombies valt er in de game niet te doen.

Om met de deur in huis te vallen; Zombie!Zombie! is een game met twee gezichten. Die twee gezichten zijn de twee spelvormen die de game bevat. De eerste is de campagne van de game, die je standaard voorgeschoteld krijgt. Daarin staar je over de loop van je vuurwapen een grof vormgegeven gang in van het level dat je speelt. Dat level bestaat steevast uit één enkele gang, alleen schotelt de game je per level een andere gang voor. Heel veel variatie zit daar niet in; je zult steeds weer hetzelfde setje gangen voorbij zien komen, die er allemaal even generiek en grofkorrelig uitzien. Een wat gedetailleerder uiterlijk had de game goed gedaan, wat niet alleen geldt voor de levels in de game, maar ook voor de wapens en vooral voor de zombies die op je afkomen.

Terug naar de campagne. Voor je op zombies kunt schieten, krijg je eerst een wereldkaart voorgeschoteld waarop je kunt kiezen uit diverse brandhaarden waar je hulp gewenst is. Dat doet een verhaal vermoeden, maar dat is er slechts op papier. In de game blijft het bij een vermoeden. Als je een brandhaard kiest, krijg je steeds één level voorgeschoteld waar je een bepaald aantal zombies uit moet schakelen. Dat zijn er meestal zo rond de 30, die allemaal vanuit die ene gang op je afkomen. Veel meer dan een heel klein beetje naar links en naar rechts kijken kun je niet, behalve bij een enkel level dat bestaat uit twee gangen die haaks op elkaar staan, waarbij je dus om beurten naar links en naar rechts moet mikken. Doorgaans kun je echter gewoon rechtdoor blijven vuren en hoef je slechts licht bij te sturen.

De opzet van de campagne is eigenlijk alleen dat je ervaring opdoet en zo in level stijgt. Na elk level krijg je keurig een overzicht van de credits die je verdiend hebt. Je ziet dan ook hoe goed je geschoten hebt. Waarna je weer een nieuwe missie kunt kiezen. Op die manier verdien je de credits die je nodig hebt om betere wapens te bemachtigen. Omdat Zombie!Zombie! een gratis game is, kun je dat proces uiteraard versnellen door credits te kopen. Dat kan in dit geval geen kwaad, want je moet wel erg veel spelen voor je voldoende geld bij elkaar gespeeld hebt om bijvoorbeeld van een pistool over te schakelen op een geweer. Gelukkig kom je met een pistool een heel eind en heb je eigenlijk helemaal geen geweer nodig om lol te hebben aan Zombie!Zombie!. Dat komt ook doordat de bediening wel heel soepel is. Mikken met het touchscreen van je telefoon gaat snel en nauwkeurig, wat het spelen eigenlijk erg prettig maakt.

De lol komt voornamelijk uit de tweede spelvorm in de game, waarin je in een lift stapt die je zonder pauze van level na level voert. Je krijgt dus tussendoor geen overzicht van hoe je geschoten hebt en daarmee ook niet de gelegenheid om een wapen te kopen of wat credits te spenderen aan medicijnen en handgranaten. Naast je vuurwapen zijn dat je enige hulpmiddelen. Als de zombies tot armlengte genaderd zijn, zullen ze happen uit je gezondheid nemen, en dat kun je met medicijnen dan wel een handgranaat pareren. De granaat doet alleen de zombies pijn, je hebt er zelf geen last van. Mocht de groep voor je neus dus even te groot worden, dan kun je die met een handgranaat proberen uit te dunnen. Het is een laatste redmiddel als je het schietend even niet meer op kunt lossen. Handgranaten zijn ook al duur, dus daar zul je er niet te veel van bij je dragen.

Juist doordat je geen pauze hebt en tussendoor niet bij kunt vullen, is de doorlopende spelvorm spannend. Vooral omdat de moeilijkheidsgraad stijgt naarmate je het langer uithoudt. Bij elke verdieping die de lift aandoet wordt het een tikkeltje lastiger en het is de uitdaging om zo veel mogelijk verdiepingen aan te doen. Dan blijkt er opeens een aardige variatie aan zombies in de game te zitten, die er echter allemaal even grofkorrelig uitzien. Ze variëren niet of nauwelijks in vaardigheden; de variatie zit simpelweg in het aantal headshots dat je nodig hebt om ze neer te halen. Waar je het lang moet stellen met zombies die na één headshot al zijn uitgeschakeld, neemt de variatie snel toe als je in de lift stapt. En daarmee ook de uitdaging.

Met zombies die met één headshot zijn uitgeschakeld is het prijsschieten en kun je rustig aanleggen. Het is wat je in de campagne veel te lang voorgeschoteld krijgt. Daarbij kun je jezelf enkel uitdagen door een 100 procent score te halen in het maken van headshots, of door jezelf op te leggen om zombies van zo groot mogelijke afstand om te leggen.

In de lift is dat anders. Daar neemt het aantal schoten dat je nodig hebt gestaag toe. Voor je het weet heb je gedrochten tegenover je die pas na 15 headshots omvallen, en dan wordt de game opeens een stuk spannender. Zeker omdat de vormen wat meer gaan variëren. In de campagne blijft het lang bij zombies van menselijke proporties, waarbij het hoofd keurig netjes bovenop een romp zit die bij alle typen ongeveer even groot is. Dat maakt het mikken makkelijk. Later in de game wordt dat anders. Dan tref je monsters die hun hoofd wel onder hun arm lijken te dragen, zodat het opeens veel moeilijker mikken is.

Zombie!Zombie! is dus een game die je even moet doorgronden. Mooi is hij niet, dus dat element zal je niet over de streep trekken. En wie de campagne volgt, zal het spel al snel wegleggen, doordat hij veel te laat op gang komt. Wie echter de lift in stapt, treft opeens een heel andere game, die je wel degelijk op de proef stelt. Uiteraard begint het tripje met de lift simpel, maar de uitdaging neemt gestaag toe, zonder dat je veel adempauze krijgt. Dan gaat het er opeens om hoeveel etages je het uithoudt in de lift, waarbij het de uitdaging is om het langer uit te houden dan de vorige keer. Het maakt Zombie!Zombie! geen parel en eigenlijk ook geen geweldig spel, maar wel een game die je keer op keer blijft spelen.

Reacties (72)

72
69
41
2
0
8
Wijzig sortering
Naar mijn mening is dit artikel wel erg vergevensgezind tegenover freemium-games. Het klopt dat het aangehaalde voorbeeld van Dungeon Keeper Mobile écht een miserabele implementatie is van dit model, maar ook SimCity BuildIt heeft er een handje van. Het opzettelijk ontwerpen van een spel zodat die traag en irritant is, om de speler richting de microtransacties te lokken, blijft voor mij een no-go. €5 om één gebouw direct te bouwen, en anders 31 uur wachten? Waarom kiezen tussen twee kwaden als je ook gewoon een pay-to-play game kunt kiezen?

Ik snap dat ontwikkelaars geld moeten verdienen, en ik geef dan ook graag een aantal euro's voor een goede game (vooraf), maar dat het hele game-design kreupel wordt gemaakt voor wat inkomsten, dat gaat er bij niet in. Natuurlijk zijn er velen die deze games spelen zonder te betalen, en voor wie een stalen geduld heeft (of elke dag 10 minuten speelt) is dat een optie. Maar aan die spelers verdient de ontwikkelaar niets, dus uiteindelijk is dat ook geen werkbare "oplossing". Dit verdienmodel werkt simpelweg niet voor zowel ontwikkelaar als speler.

Afgezien van mijn beklag over dit verdienmodel nog enkele aanraders qua mobiele games:

• Kingdom Rush + KR: Frontiers + KR: Origins. Drie heel goed uitgewerkte tower-defence games met een flinke uitdaging. Er zijn microtransacties, maar die zijn geheel optioneel.

• The Journey Down. Een point-and-tap-adventure in de trant van Grim Fandango. Episode 1 en 2 zijn uit, de rest volgt naar verwachting dit jaar. Erg leuk qua sfeer, humor, visuele stijl, puzzels en dialogen. Ideaal voor een winterse dag thuis :)

• Monument Valley. Erg unieke en stijlvolle puzzel-game, geïnspireerd op de werken van Escher.

• Hitman Go. De kracht van de Hitman-games gereduceerd tot z'n essentie en geschikt gemaakt voor mobiel.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 24 januari 2015 11:43]

Mwa ik ben het toch niet helemaal met je eens wat betreft freemium.

Een zeldzaam handjevol freemium games laat toch zien dat het wél op een goede manier kan. Clash of Clans is zo'n voorbeeld, en Stormfall lijkt er ook een te zijn. Verder is gebleken dat dit verdienmodel ook heel erg goed werkt; de F2P MMO's (non-mobile) werken er ook mee en schoten enkele jaren geleden als paddestoelen uit de grond; het concept is allang niet meer nieuw. Je moet al best wat ervaring hebben met dat verdienmodel voordat je het écht gaat doorzien, het duurt gewoon even voordat je door hebt in hoeverre je 'gedwongen' wordt naar ingame purchases. Soms is dat heel erg, soms minder. Tegenwoordig is het vaak zo dat het heel erg 'pay to win' lijkt te zijn, maar dat het werkelijke voordeel in de praktijk best wel meevalt. Dit trekt een bepaald type spelers naar purchases toe, terwijl de spelers die er ooit weleens een tientje in steken ipv honderden euro's ook een voordeel behalen dat in verhouding groter is (een soort 'diminishing returns' idee zit er altijd wel achter, vooral omdat het steeds duurder wordt om 'tijd' of 'resources' in te kopen doordat build costs omhoog gaan).

Stormfall doet mij overigens sterk denken aan de browsergame 'Evony'. Kan iemand daar iets over zeggen? Ik vond dat wel een hele vermakelijke game, maar de 'koop- en RNG' mentaliteit sloeg ook daar wel een beetje door.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 24 januari 2015 15:07]

Ik ben het met je eens dat er wel enkele voorbeelden zijn waar het free-to-play-model goed wordt toegepast, maar Clash of Clans valt daar voor mij niet onder. Bij die game is het juist betalen of wachten. Wil je nooit wachten, dan ben honderden euro's per maand kwijt. Wil je niet betalen, dan kun je maar 10 minuten per dag spelen én de ontwikkelaar verdient niets aan je. Beide zijn wat mij betreft niet wenselijk.

Die game overleeft alleen bij de gratie van de kleine minderheid die veel geld in het spel steekt; de "gewone" spelers die het elke dag eventjes spelen hebben er wel plezier mee, maar leveren de ontwikkelaar niets op. Af en toe een paar euro aan CoC uitgeven helpt je amper verder; je kunt dan één gebouwtje sneller upgraden en daarna weer wachten. Het model werkt bij die game dus alleen zolang er een kleine minderheid is die veel koopt (vaak verslaafden of kinderen van ouders die de creditcard ter beschikking stellen). Zonder die groep, en dus met alleen de gratis spelers, zou de ontwikkelaar al lang failliet zijn.

Als voorbeelden van hoe free-to-play wél moet, zou ik Team Fortress 2 en Hearthstone willen noemen. Bij die games kun je plezier hebben zonder te betalen, en je kunt ook af en toe een aankoop doen waar je dan wat langer plezier van hebt. Je wordt niet aangezet om te blijven kopen; spelers halen een paar cosmetische items of kaartpacks en that's it. En niet elke 30 seconden een popup in je scherm met grote glanzende knoppen voor de volgende in-app-aankoop.

Op zich niks tegen spelers van freemium-games, maar het model zou wat mij betreft niet teveel geaccepteerd moeten worden. Want we zien microtransacties ook al steeds meer uitbreiden naar betaalde AAA-games, en hoe meer wij 't accepteren, hoe verder het zal gaan.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 24 januari 2015 15:31]

Ik speel zeer veel AoE:CS de Windows variant op CoC. Ik speel dit al sinds september vorig jaar. Ben al aardig gevorderd maar loop langzaam tegen wen muur aan waarbij betalen of 16 uur achter je PC campen nog de enige oplossing is.

Tot op heden heb ik nog geen cent uit gegeven aan het spel maar ik zou hier best toe bereid zijn, ware het niet dat dat uiteindelijk dweilen met de kraan open is.

Ik zou het spel zelf inschatten op een waarde van €19,95. Als dit het bedrag aan microtransacties is wat ik denk nodig te hebben om het hoogste 'level' te halen wat deze game biedt is het aanvaardbaar. Maar voor een casual speler om tot de max te levelen, heb je denk ik als speler al gauw €50 - €60 nodig. Als het niet meer is.

Dat zijn bedragen die je uit geeft aan een AAA-game met miljoenen aan investeringskosten. Dit soort bedragen fa ik niet uitgeven voor een spel waarbij ik de hele tijd naar een statisch plaatje zit te kijken.

Even voor de duodelijkheid, kan de game zeker nog wel aanraden voor elke windows gebruiker :)
waar kun je AoE voor windows bekijken? via steam of een ander platform?
Moet je in de xbox games app zoeken. Groene tile met witte controller er op.
Simcity build it is ook een game waar je hoort te wachten en is geen game die je uren lang achter elkaar kan spelen. Is ook helemaal niet de insteek ervan. Het gaat er juist om dat je langzaam aan je stad steeds groter ziet worden en dát is gewoon hartstikke leuk. Ook andere zaken zoals het plannen van je stad layout en hoe je de landuitbreidingen gaat aanpakken is een leuk element in het spel. Dan heb je ook nog de keuze tussen de verschillende specialisaties zoals parken, onderwijs, transport, entertainment etc. (die je overigens ook allemaal kunt kiezen :p). Dat over die haven...bij mij duurde het geen 31uur maar 24uur. Nou dat is toch niet zo erg? Het is iets dat je 1 keer bouwt en daarna nooit weer. Ondertussen kun je je stad uitbreiden natuurlijk.

Dit is mijn mening en iedereen mag er het zijne van vinden, maar ik vind het een leuk spel :)
Zolang je andere dingen kunt doen terwijl je wacht, wordt het inderdaad al iets draaglijker. En SimCity heeft al wat meer diepgang dan veel andere freemium-games, dus ik zie wel wat in je punt. Toch vind ik het concept van wachttijden die je kunt afkopen alsnog onsmakelijk, zeker in vergelijking met de sim / tycoon / RTS games van weleer, waarin je alleen begrensd werd door de in-game resources die je zelf vergaarde. Maar inderdaad, ieder z'n mening en er zijn zeker ergere voorbeelden dan SimCity BuildIt.
Ja dat van die wachttijden afkopen is idd zuur. Helaas ontkom je er tegenwoordig niet meer aan :(
Je kunt je spel ook sneller laten lopen als je rootaccess hebt. Stabiel is dat echter niet en je moet dan ff offline spelen.
Precies, en dat zijn nou net de redenen waarom ik het niet doe :p
Ben jij een cheater?!?!?! :D
Hahah nee :p Ik doelde op het eerste deel van je post :p
Je kan ook gewoon KOTOR spelen op Android tegenwoordig. 5 piek volgensmij.
Dat lijkt me dus helemaal niks haha.
Voor mij is niet zo zeer het betaalmodel de no go, maar, alhoewel het meestal op hetzelfde neerkomt, het open einde van dit soort games. Van simcity bijvoorbeeld vond ik het altijd al irritant dat het een open einde heeft. Ik vind het leuk als je iets klaarspeelt en achter je laat en niet dat het blijft zuigen en het einde er uit bestaat dat het je de keel uit gaat hangen.
Kingdom rush idd erg goede games. Heb ze ook allemaal.
Monument valey is erg mooi maar ook erg rechtlijnig en dus weinig uitdagend. Misschien leuk om te proberen en dan verkoop te annuleren }>
Crossy Road is erg leuk moet ik zeggen :) de andere games spreken me eigenlijk niet zo aan.
Terwijl ik dit type krijg ik echter wel ineens een notification dat mijn 'free gift' klaar staat... Als er iets is wat ik iritant vind aan games dan zijn het dat soort notifications. De game zelf biedt geen optie om dat uit te zetten, maar in android kan het in ieder geval uitgezet worden via settings - apps.

Wat ik een beetje mis in de bespreking van freemium games is wat voor soort in app purchases je dan kunt kopen. Als een game echt leuk is en er zijn in app purchases beschikbaar die permanent een goede boost geven voor een redelijk bedrag, dan wil ik dat nog best wel eens doen.
Zo heb ik bijna alle in app purchases gekocht voor Sky Force, geweldige game. Ik heb daar de star doubler gekocht (de in game currency, alles wat je verzamelt vanaf dat punt wordt verdubbeld), de planes generator (sneller door kunnen spelen zonder veel stars uit te geven als je vaak achter elkaar af gaat, standaard raak je als je vaak snel achter mekaar af gaat door je vliegtuigen heen en moet je even wachten) en de ads removal. Dat was bij mekaar zo'n 4 of 5 euro.
Je kunt ook los pakketjes stars kopen maar dat is dus een voorbeeld van een in app purchase die ik NOOIT zal doen, ik geef geen geld uit voor one-shots, iets wat je een keer kunt gebruiken en dan weg is, dan heb ik echt het idee dat ik mijn geld net zo goed in de open haard kan smijten.

Bij de besprekingen hier heb ik dus niet echt een goed beeld van waar het hier om gaat. Die sim city bv, je moet 20 euro uitgeven om een beetje vlot te kunnen spelen zeggen jullie, maar is dat eenmalig? Als je opnieuw begint met een nieuwe stad, mag je dan opnieuw dokken? 20 euro is naar mijn smaak sowieso al veel te veel voor een mobile game simpelweg omdat ik niet zo gek veel speel op mijn telefoon en ik geef al zelden zoveel uit aan games op de PC (vanwege steam sales). Maar als het dan ook nog een eenmalig iets is dat je koopt dan vind ik het helemaal belachelijk.
Sim City is prima te spelen zonder geld uit te geven, daarbij zijn een aantal zaken belangrijk:

Queues uitbreiden: doe niet te veel; als het meer dan 20 kost moet je wachten totdat je level 30 voorbij bent, anders gaat het niet goed. Probeer veel slots uit te breiden met het handelen (heb zelf iets van 8 slots toegevoegd voor 10 bucks per keer).

Bucks verdien je door achievements te unlocken, heb je geen geld voor nodig.

Als je dan handig bent, ga je 'upgrade' items kopen die voor de standaard prijs staan (487 en 600) en deze verkoop je dan weer voor de max prijs (650 en 800).

Als je ver genoeg bent om donuts te kunnen maken, koop je overal donuts voor 714 (meest eenvoudig te kopen handelswaar) en die zet je in stapels van 10 voor 950 per stuk neer. Na 48 uur geaverteerd te staan op de marktplaats, koopt NPC Daniel ze van je; als je dus zorgt dat je regelmatig stapels donuts verkoopt, haal je elke 2 dagen een mooie rente over je investering van meer dan 20%; alles wat je goedkoper koopt is meegenomen; doe dit met alle luxe artielen waarvan het verschil tussen de standaard prijs en de max prijs meer dan 150 is en het komt wel goed met het geld.

Daarnaast is het belangrijk om optimaal te bouwen.

Fabrieken en riool, etc. langs het water (horizontaal) en steden stroken vertikaal. Gewoon vanaf links beginnen met een wel van boven naar beneden naar je vervuilers ruimte over laten voor 2 huizen naast elkaar, en dan nog een weg helemaal naar boven (niet tussen elkaar verbinden, alleen onder aan bij de fabrieken). Dan een enkele strip voor de goedkoopste politie, brandweer, klinieken en parken, dan weer 2 strips met huizen en dit hele straatje blijf je dan horizontaal herhalen, dan heb je optimale dekking.

Als je eenmaal over de 30 zit, is geld geen probleem meer; dan heb je meer dan je kunt gebruiken.

Het is een erg leuk en verslavend spel waar je echt geen geld hoeft uit te geven.
Het is bij Simcity:Build it geld uitgeven of cheaten helaas. Ik ben bang dat dat uiteindelijk de ondergang zal betekenen voor het spel. Ik zie bijvoorbeeld in de wereldhandel inc aanbieders van 9999998x bulldozerbladen, waar het mij op level 16 nog niet is gelukt om meer dan 10 items aan te bieden en een maximale opslagcapaciteit van 150.

Jammer, want hadden ze het makkelijker gemaakt om hun spel gratis of heel goedkoop te spelen, had het aantal cheaters vast een stuk lager geweest.
Leuke spellen idd
Wat ik vookal mis Is een volwaardig rts game als redalert en niet turn based.

Maar goed dat Is mijn mening
Er is een mobiele variant van Red Alert:
http://www.ea.com/red-alert-mobile
Die heb ik ooit gekocht maar het is het toch niet helemaal... Kleine maps en campaign en relatief gemakkelijk. Ik kan me wel inbeelden dat het niet gemakkelijk is om een pc-rts te vertalen naar een mobiel toestel.
Er bestaat ook een starcraft kloon van Gameloft: Starfront Collision
Imperium Galactica 2 is door de makers volledig geport naar Android.
Niet hetzelfde type RTS als Red Alert, maar als je op zoek bent naar een diepgaande RTS game, dan kan je geen beter spel vinden voor de tablet.

Let wel dat het spel volledig en volwaardig is omgezet naar tablets, zorgt er wel voor dat de bediening niet volledig aan tablets is aangepast. Eigenlijk was het ontworpen voor de muis. Het is dus even wennen qua bediening, maar als je ff door bijt, dan kom je er wel en is het fantastich. Op mijn 7" Memopad van twee jaar oud draait het spel zonder enig probleem.

Absoluut een aanrader voor 4x strategie fans.
Die mis ik ook al jaren!
Ik had voor wp wel deze game verwacht: Tentacles:enter the mind

Verrassende game, draait ook op mijn 520 goed en is nog mooi en uniek ook :)

edit: linkje toegevoegd

[Reactie gewijzigd door dsmeef op 24 januari 2015 11:09]

Een artikel als dit zal natuurlijk nooit echt compleet zijn, daarvoor verschijnen er simpelweg te veel mobile games. We hebben geprobeerd een aantal zeer recent verschenen games op een rij te zetten. Gewoon, wat tips voor leuke recente games. Dat is wel de reden dat pareltjes als Monument Valley, Hitman Go (die we al eerder aan bod lieten komen) afvielen. Maar Tentacles: Enter The Mind en 80 Days hadden zeker in het overzicht gepast. Gelukkig is Tweakers een community en kunnen we elkaar via deze weg aan goede tips helpen :)
Nu ik mijn reactie nog eens zo zie, is de woordkeuze niet optimaal geweest, en jouw reactie terecht als uitleg daar weer op. Het woordje 'verwacht' had beter vervangen kunnen worden door 'willen zien'. Dan had het inderdaad meer als een tip voor de community opgevat kunnen worden. Nu is het meer in de trant van "melden wat er niet is", in plaats van "aanvullen op wat er juist al wel is", waar ik namelijk wel dankbaar voor ben :)
Fijn om te zijn dat er eindelijk eens reviews van mobiele games op tweakers verschijnen. Vreemd genoeg is dat een gerne dat nogal genegeerd wordt door de media en je soms tevergeefs zoekt naar de een of andere review. Misschien een tipje voor de "hopelijk" volgende aflevering. Wij hier zijn helemaal hooked aan Simple planes ( ook voor pc) waar je je eigen vliegtuigje kunt bouwen dat je dan in een simulatoromgeving kunt testen. En ondanks de iewat moeizame besturing ben ik erg blij met de heruitgave van tomb raider 2. Speelt er hier iemand Futuridium ep?

Ga zo door.

[Reactie gewijzigd door verleemen op 24 januari 2015 09:29]

Voor nieuws en reviews van mobiele games gebruik ik voornamelijk deze twee sites:
http://www.pocketgamer.co.uk
http://toucharcade.com

Voor iOS aanbiedingen check ik deze site:
http://appshopper.com
Anoniem: 26235
24 januari 2015 12:12
6 games? Heb je 3 telefoons voor nodig om ze allemaal te kunnen spelen... Rare titel daarom
We willen in dit soort artikelen graag voor iedereen iets hebben. Lees de comments: als we bijvoorbeeld WP weg zouden laten, zouden de eigenaren van WP-telefoons daar niet blij mee zijn. iOS en Android zullen door hun grotere populariteit verhoudingsgewijs meer aandacht krijgen, maar er zal altijd naar meerdere platformen gekeken worden. Tenzij het een specifieke special is natuurlijk, zoals de Windows Phone-special van een tijdje geleden.
En vergeet star wars; knights of the old republic niet! Klassieker, sinds kort ook op android.
Die hebben we al eens besproken. Dat was wel iOS, maar de Android-versie vraagt imo niet direct om een heel nieuwe review.

De review van de iOS-versie staat hier: reviews: Mobile games: wat Tweakers deze zomer speelt
Die had ik over het hoofd gezien. Vreemd dat er zo veel tijd tussen de iOS en Android versie zit.
Aparte review is inderdaad niet nodig. Het is hetzelfde spel. Enige verschil is dat het op Android achievements heeft op google play. Dat is voor het eerst met dit spel.
Zit Helaas Niks tussen voor mij ! Maar ik raad aan te kijken naar modern combat 5 !
ik mis eigenlijk galaxy on fire in de lijst;

leuk spel met veel afwisseling en geweldige grafics (al zal niet elke telefoon em kunnen draaien)
Deze is ook gratis en wel leuk voor op WP. En het ziet er best goed uit voor een gratis spel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee