Door Jurian Ubachs

Redacteur

Fable III

Vervang de tiran

Het fenomeen is allang niet meer nieuw, maar we blijven het vreemd vinden: games die doorgaan nadat je de main quest hebt volbracht, om je de kans te geven om alsnog de kleinere verhaallijnen te volgen en andere quests uit te voeren. We hebben nog nooit een game gespeeld waarbij het na het volbrengen van de hoofdverhaallijn echt leuk bleef om verder te spelen. Als het verhaal eenmaal is weggevallen, is de drijfveer om je personage te verbeteren immers verdwenen. Leuk dat het kan, maar wat heeft het nog voor zin?

Getest op: Xbox 360
Ook verkrijgbaar voor: PC (geplande release in Q1 2011)

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.


Precies dat gevoel beheerst onze laatste herinnering aan Fable II. De opvolger van de sfeervolle rpg Fable was weliswaar een prima game, maar in de verhaalloze wereld, waarin je nog wat mensen kon helpen of je imperium met onroerend goed uit kon bouwen, was in feite geen hol meer te beleven. We verklappen je alvast dat je in Fable III tegen datzelfde gevoel aan gaat lopen. Nadat de credits over je scherm zijn gerold, ben je weer terug in Albion en kun je doen en laten wat je wilt, mocht je daar zin in hebben. Met alle respect voor de rest van het spel: na de climax van het verhaal voelt een voortzetting van de game op die manier aan als een enorm zwart gat.

*Zoon van oude held

Voor ons eindigde Fable III dan ook bij de eindcredits, maar op het moment dat je kiest of je het spel met een prins of een prinsesje gaat spelen, is dat moment gelukkig nog ver weg. De prins of prinses - we gaan voor deze review even uit van een prins - is de tweede van twee kinderen die de oude Hero uit Fable II had. De eerstgeborene, Logan, is na het overlijden van de oude held op de troon van Albion komen te zitten, en nadat dat aanvankelijk goed ging, is Logan geen al te best staatshoofd gebleken. Het volk lijdt, terwijl de koning alleen maar rijker wordt: werk aan de winkel dus.

Voor de speler begint het spel al direct vrij heftig: koning Logan dwingt je tot een zware morele keuze en dat zint onze jonge prins net zo min als zijn mentor, Walter Beck, waarmee hij samen in het kasteel zit. Samen met Walter en butler Jasper ontsnapt de prins uit het kasteel en hij begint aan een quest om Albion te bevrijden van de tiran.

Lees meer

Fable III Video van 27 april 2011
Fable III Video van 28 februari 2011
Fable III Video van 18 november 2010
Fable III verschijnt toch voor pc Nieuws van 18 november 2010
Fable III Video van 15 november 2010
Fable III Video van 27 oktober 2010
Gamescom: Screenshots Fable III Nieuws van 17 augustus 2010
Video: Fable III Nieuws van 5 augustus 2010

Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee