Door Pieter Molenaar

Sharp LC-40LE700E

18-01-2010 • 09:00

71

Singlepage-opmaak

Nader bekeken

Lucht

Wanneer we de LE700E uit zijn doos halen, worden we aangenaam verrast. We treffen geen loodzware bakplaten aan: ondanks zijn wat grotere diepte is de tv van Sharp zeer licht te noemen. Heel vreemd is dit niet, aangezien de ruimte tussen de leds en de diffuserplaat voornamelijk met lucht is gevuld.

De voet moet na het uitpakken nog in elkaar worden gezet. Deze bestaat uit twee delen: een platte glasplaat en een brede metalen u-vorm die in de tv moet worden geschoven. Vreemd is dat op de u-vorm staat aangegeven wat de voorkant is, maar dat eenzelfde markering ontbreekt bij de bevestiging op de glazen plaat. De twee delen samen wegen bijna evenveel als het schermgedeelte.

Behuizing

De vormgeving van de LE700E is redelijk rechttoe-rechtaan, en het uiterlijk mag zelfs als 'hoekig' omschreven worden. De zwarte bezels leiden in ieder geval de aandacht niet van het beeld af. De onderste bezel is van een blauw kleurverloop voorzien. Of dat fraai is, is een kwestie van smaak; ons stoort het niet.

De bezels aan de voorkant zijn van glanzend plastic gemaakt. Linksboven staat het Aquos-logo; leds rechtsonder verraden onder meer of de tv aan, uit of in standby staat. Ook is er een lichtsensor voor de opc-funtionaliteit, waarbij de tv automatisch de backlight-intensiteit aanpast als het omgevingslicht verandert, bijvoorbeeld door het sluiten van een gordijn.

Sharp LE700 behuizing Sharp LE700 behuizing Sharp LE700 behuizing Sharp LE700 behuizing Sharp LE700 behuizing Sharp LE700 behuizing

Aan de achterkant, waar Sharp een goedkoper aanvoelende matte kunststof heeft gebruikt, zijn links de meeste aansluitingen te vinden, terwijl aan de rechterkant de voedingskabel in de behuizing gestoken wordt. Omdat de behuizing vanwege de gekozen backlightconstructie wat dieper is dan gebruikelijk bij hdtv's met een leds-backlight, heeft Sharp de aansluitingen wat meer laten verzinken in de behuizing. Ook loopt er vanaf de twee verzonken gebieden een uitsparing naar het midden. Deze uitsparing kan als een soort van kabelgoot dienen. Onderaan het schermgedeelte is een clip bevestigd om de draden netjes weg te geleiden. De tv kan met een vesa-wallmount aan de muur bevestigd worden.

Sharp LE700 behuizing Sharp LE700 behuizing

Linksboven aan de achterkant leek in eerste instantie ook een klepje te zitten, dat we als rechtgeaarde tweakers natuurlijk direct probeerden open te schroeven, maar het onderdeel bleek aan de achterkant vast te zitten.

Vanaf de voorkant is aan de linkerzijkant alleen een fysieke aan-/uitknop zichtbaar. Deze knop moet zijn omgezet om met de power-/standby-knop aan de rechterkant de tv aan te zetten. Helaas onthoudt de LE700E bij het fysiek aan- en uitzetten niet dat voor het uitzetten de spaarstand was gekozen. De tv schakelt snel in en uit.

Aansluitingen

De LE700E heeft aan de achterkant een gemiddeld aantal aansluitingen. Zo beschikt de tv naast de connector voor de analoge kabel over drie hdmi-poorten, twee scart-aansluitingen en een component-aansluiting. Ook is er een optische uitgang voor digitale audio, terwijl tulpconnectors analoge audiosignalen naar buiten brengen. Voor het aansluiten van een pc op de tv zijn een vga-poort en een pc-audio-ingang beschikbaar. Als laatste noteren we een rs-232c-aansluiting.

Sharp LE700E aansl achter groot

Aan de rechter zijkant treffen we een CI-slot aan - bij het LE705E-model is dat een CI+-slot -, een usb-slot voor het bekijken van foto's en beluisteren van muziek op een usb-opslagmedium, tulpstekkers voor analoge audio en video, en een aansluiting voor een koptelefoon.

Sharp Le700E aansl zijk groot

Label

Het label van de LE700E hebben we op veler verzoek ook op de foto gezet. Vaak valt daarvan af te leiden welke specifieke componenten zijn gebruikt. Dat kan in principe per model of zelfs per batch verschillen.

Sharp LE700E label klein