Door Dimitri Reijerman

Redacteur

Popcorn Hour C-200: speler van formaat

Conclusie en gallery

Met de Popcorn Hour C-200 zet Syabas een mediaspeler op de markt die afrekent met het voornaamste minpunt van de A-110 - de traagheid - en bovendien meer functionaliteit en gemak te bieden heeft. Het apparaat weet als het is voorzien van een blu-ray-drive drie verschillende 'werelden' te verenigen: optische media, media opgeslagen op harddisks en lokale netwerken en online content. Bovendien weet het deze met een redelijke eenvoud en dankzij de snellere Sigma-processor met een goede snelheid toegankelijk te maken.

De interface is gemiddeld genomen van een goede kwaliteit. Syabas heeft verder ons inziens een goede keuze gemaakt door voor een rf-remote te kiezen, terwijl 'ir-verslaafden' nog altijd de optie hebben om een infrarood-module aan te schaffen. Ook de afwerking van de C-200 is prima.

Natuurlijk heeft ook de C-200 zijn minpunten. De firmware is soms nog wat buggy, standaard is geen wifi aanwezig en de kwaliteit van de lcd-display laat te wensen over. Het voornaamste nadeel is echter dat het apparaat zelfs in zijn kale uitvoering ronduit duur is. Zonder opties kost de C-200 zo'n 350 euro, waar de kosten voor een losse blu-ray-speler (zo'n 90 euro) en harde schijf dus nog bijkomen. Met deze totaalprijs van rond de 500 euro worden andere oplossingen - zoals een PlayStation 3 Slim in combinatie met een goedkopere mediaspeler - ook interessant.

Al met al heeft Syabas een mediaspeler op de markt gebracht die qua functionaliteit met de absolute top meedoet, maar daar ook een pittige rekening tegenover stelt.

Met dank aan HD Supplies voor het ter beschikking stellen van een recensie-exemplaar.

Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200 Popcorn Hour C-200

Lees meer

Reacties (148)

148
146
82
3
0
19
Wijzig sortering
Anoniem: 118498
2 oktober 2009 10:46
Leuke review hier, maar sorry voor de schrijver, ik hecht er weinig waarde meer aan. Ik heb in het verleden al genoeg o, zo geweldige apparaten mogen aanschouwen in de reviews, die het vervolgens in het echt allemaal niet waar bleken te maken. Waarschijnlijk speelt de kwestie geld / gratis apparatuur een grote rol in de opinie tegenwoordig.

Ik ben op dit moment bezig met mijn 4e netwerk media speler, en dit is al het vierde exemplaar dat weer wel gezeik heeft met iets. Ik ben met alle apparaten bij elkaar al meer dan 100 firmwares verder, en bij elke firmware wordt er 1 ding opgelost, en krijg je er weer 2 nieuwe problemen bij lijkt het wel. Varierend van compleet uitvallende films, stotteren, vastlopen in menu, flikkerend beeld etc.

Zelfs mijn laatste model de TVIX 7000M, heeft me 450 euro gekost, alles hier voorzien van gigabit switch, CAT6, en een rappe homeserver met dual core processor en 4 gig intern. Zet je de tvix op gigabit verbinding dan blijft hij om de minuut vastlopen en resetten. Zet je hem op 100mbit dan speelt het wel weer redelijk, maar krijg je bij de echte BD films, zoals de vogelscene toch echt een hoop stotters. Ook heb ik het apparaat gekocht vanwege DTS-HD mogelijkheden, maar nog geen film meegemaakt waarbij het fatsoenlijk werkt. Apparaat is ook al 2 keer naar de winkel teruggeweest, en die sturen het apparaat gewoon weer vrolijk terug, met de mededeling dat het daar o zo perfect en soepel werkt, dat ik maar de nieuwe firmware eens moet proberen. Ja tuurlijk zeggen ze dat, want ze weten zelf ook wel dat al die apparaten vanalles en nog wat mankeren.

Dus om op diverse fora en hier al weer te lezen dat de popcorn ook hier en daar weer eens om onverklaarbare reden stottert en kleine bugjes heeft zegt mij ook weer genoeg. Dit apapraat komt er bij mij niet in, en ik wacht wel dat bedrijven als denon, pioneer etc. een degelijk apparaat fabriceren met netwerkmogelijkheden voor films.
Jouw verhaal had de mijne kunnen zijn, als ik niet overstag was gegaan en een eigen HTPC had gebouwd. Ik was bijna vanaf een Snazio machine overgestapt naar de popcorn hour, maar mijn PS3 heeft me nog eventjes on hold gezet met z'n mediamogelijkheden. Een HTPC wilde ik nooit, want een pc in de woonkamer? Dat nooit!

Uiteindelijk toch overstag gegaan en m'n eigen media pc gebouwd. De ION was er nog niet, dus zit er bij mij een Core 2 Duo in. Bij elkaar was het systeem wel flink wat duurder dan deze popcorn, maar ik heb bewust de boel samengesteld (zoals een 125 euro kostende afstandsbediening in de vorm van de logitech dinovo mini).

Resultaat is dat ik een HTPC heb in een mooie kast die bij m'n overige spullen past, draaiende op Linux met XBMC (met veel prachtige skins beschikbaar), die dusver alles qua video en audio af kan spelen, waar ik een blu-ray drive in kan hangen, die ik compleet niet hoor (enkele fans in de kast zijn van cpu en voeding, en de cpu fan wordt gemanaged met een daemon zodat deze zo stil mogelijk blijft), met een max stroomverbruik van 60Watt, standby verbruik van 11Watt en een opstarttijd van zo'n 5 seconden uit standby. Alle media wordt gestreamed vanaf m'n NAS.

Terugkijkend ben ik erg blij niet meer voor popcorn-achtige systemen te zijn gegaan en kan iedereen zo'n HTPC aanraden. Na eenmaal XBMC gebruikt te hebben wil ik niet meer anders :-)
Je vergeet 1 ding: Linux kan (nog) geen Bl-ray discs afspelen!! Dat is niet voor iedereen een probleem maar toch wel een belangrijke tekortkoming op dit moment.
Ik geloof dat Linux inmiddels wel BlueRay kan afspelen :
https://help.ubuntu.com/c...tedFormats/BluRayAndHDDVD
Waarschijnlijk speelt de kwestie geld / gratis apparatuur een grote rol in de opinie tegenwoordig.
Alle hardware wordt retour gezonden naar de leverancier.
Dus om op diverse fora en hier al weer te lezen dat de popcorn ook hier en daar weer eens om onverklaarbare reden stottert en kleine bugjes heeft zegt mij ook weer genoeg.
Dat wordt ook in de review vermeld. De redactie kan geen weken praktijkervaring opdoen, maar we proberen wel alles te testen.
Ik voel me hoe langer hoe meer verleid tot de aanschaf van een Popcorn Hour. Gigabit ethernet is in ieder geval een dikke plus. Dan kan hij mooi verbinding maken met een windows of samba servertje. Ik moet er bij zeggen dat 350 euro niet goedkoop is, maar het lijkt me toch een erg compleet systeem. Je hebt er in ieder geval geen HTPC voor. De kast kost daarvoor alleen al meer dan 100 euro 8)7 . Het zou leuk zijn als er ook een exemplaar is zonder de Bluray lezer, voor een gereduceerde prijs in de vorm van +/- 270 euro. Ik haal toch de meeste films van internet af (niet uit het oogpunt van piraterij hoor, ik download ook legaal! ;))
Je hebt voor 260 euro al een prima HTPC: pricewatch: Asrock ION 330 Zwart
dan mis je nog:
- OS (gratis of niet, je moet installeren, configureren) met MediaCenter/Portal/XBMC, etc.
- afstandsbediening
;)
Een aspect van de C200 is voor mij al de grote afknapper: geen thumbnails voor foto's.

Ik moet er niet aan denken om door mijn duizenden foto's zonder thumbnails te browsen, als je bedenkt dat die bestandsnamen allemaal bestaan uit wat letters en een reeks nummers a la DSC23425, IMG08343, etc.
Kan dit niet ooit nog in een firmware update verandert worden?
Nou, wie zal het zeggen?
Ik zou eerst zekerheid willen, voordat ik mijn zuurverdiende 350 euro daaraan uitgeef. Maar die zekerheid is er niet.
Die ook recent gelanceerde Qnap NMP-1000 doet dat wel out-of-the-box, dus dat is zeker een serieus alternatief. Alleen heeft die geen BD drive-optie.
Voor 350 euro heb je een redelijk HTPC systeem als je goed zoekt.
Voor die 350 euro zit er ook nog geen harddisk of Blueray speler bij de Popcorn hour.
Tel die erbij op en dan zit je al rond de 500 euro.
Daar kan je een uitstekende HTPC set van bouwen.
Daar heb je geen gigabit voor nodig, de "oude" PCH-110 heeft "maar" 100 mbps en das ruim voldoende voor 1080P HD
Mmm, de vorige review van de 110 was ook vrij positief, maar eerlijk gezegd vond ik toen al dat een interface wat traag reageert juist een zodanig minpunt is, dat ik er nauwelijks nog positief over kan zijn. Dit is dan nu opgelost, alleen is het her en der weer buggy... waarom zou ik het dan aanschaffen? Een mediaspeler staat of valt bij een stabiele, snelle en mooie omgeving dat is zo ongeveer het enige wat echt op orde moet zijn. Daarnaast de meeste films soepel afdraaien en klaar is kees... waarom is dat zo moeilijk steeds?

Is de opstarttijd e.d. eigenlijk altijd nodig? Mijn Mac mini is in 1 seconde gereed.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 2 oktober 2009 09:18]

Dit is dan nu opgelost, alleen is het her en der weer buggy... waarom zou ik het dan aanschaffen?
Omdat het probleempjes zijn die met een firmware update te verhelpen zijn, en voor zover ik weet is de fabrikant van dit apparaat daar wel vlot mee. En anders kun je er je eigen software op zetten.

En dat je Mac Mini binnen een seconde opstart komt waarschijnlijk omdat 'ie nooit echt uit is, maar in standby blijft staan. Vraagje, hoeveel verbruikt je Mini in standby? Vol verbruik?

Volgens Apple zelf verbruikt de nieuwste 13 watt in idle (ietsje meer dan deze), maar 110 watt bij maximaal verbruik - wat een stuk hoger is dan de 15 tot 17 die dit apparaat gebruikt. En als je hem alleen maar gebruikt voor het afspelen van video, dan is dat 90 watt dat je eigenlijk verspilt.

Apple specificeert geen verbruik in standby echter - heeft 'ie dat wel?
Ik heb trouwens wel beduidend iets hoger gemeten dan de 0.4 watt van Tweakers.net bij de C-200, namelijk 1.1 watt. Nog steeds erg netjes, en beter dan een UPC Mediabox :)

Dit is trouwens mijn eigen review. Persoonlijk vind ik de kinderhand van Tweakers.net snel gevuld. Deze media-speler had meer moeten zijn, en laat teveel steken vallen en mogelijkheden liggen.

Het opstarten van de speler gaat vrij rap. Vervolgens krijg je een keuze-scherm om een activiteit te starten: instellingen, disk, netwerk, usb.. Dit scherm kan grafisch gezien echt beter en de animaties hier schokken.

Als je kiest voor afspelen dan krijg je een grafisch redelijk scherm te zien met in een lijst alle mappen en bestanden. Het zou mooi(er) zijn als de software mogelijkheden had om thumbnails te maken, imdb te raadplegen etc. Zeker met een snellere processor als wat de C-200 heeft moet dit te maken. Zo'n box moet vooral leuk zijn, dat is hij op deze manier niet. Een soort media-library moet het zijn.

Bij het afspelen van video's vallen soms toch wat steken. Ik heb 'The Home Project' gedownload in WMV-formaat, waarbij de audio niet werkte. Een bekende rip van 'Planet Earth' met wat hogere bitrates schokt: bij 'Pole to Pole' bibberen de rotsige bergen bij die vlucht tussen de bergen, en bij de bekende vogel-schene schieten de dieren opeens vooruit en bibbert het vervolgens zachtjes na.

Een ander nadeel wat ik zelf echt gewoon een super-grote misser vind is de ondertiteling. Probleemloos worden ondertitels gestart, maar de kwaliteit van het font en de rendering laat echt te wensen over. Zelfs op een afstand zie je dat het font blokkerig is, en bij een HD apparaat die meer pixels tot zijn beschikking is moet een beter resultaat te krijgen zijn. Het font zelf is vaak ook gewoon slecht leesbaar, het zit een beetje tussen Comic Sans en Arial in.

Het afspelen van muziek is vrij karig. Een thumbnail van de embedded Album-cover wordt nog net weergegeven, maar daar houdt het ook bij op. Dit scherm kan grafisch veel beter; kijk bijvoorbeeld naar de Apple TV/ Apple's Frontrow.

Naast het afspelen biedt de speler eigenlijk weinig leuks. Die features onder 'Community' zoals YouTube zijn meer een straf dan een zegen: crashes, traag maar bovenal weinig interessant.

Bij het installeren van een disk komen wat extra mogelijkheden beschikbaar in de vorm van NAS-functionaliteit en een torrent/usenet downloader. De laatste twee bedien je door naar allerhande poorten van de C-200 te connecten met je webbrowser. Dat werkt netjes, maar doordat alles er anders uitziet komt het wel rommelig over.

De NZB downloader zelf werkt goed; de geuploade NZB file up je, en de boel download, parred en unzipped automagisch.

Ik zie zelf het nut niet in van het LCD-schermpje op de voorkant. Gelukkig kan je deze volledig dimmen, zodat de focus op het scherm blijft in plaats van op een scrollende tekstregel met de naam van het bestand.

De afstandbediening met RF is aardig. Het grote nadeel hier is de overdaad aan knoppen: voor alles is een apart knopje, maar de indeling is soms onlogisch. Ook is de keuze van knoppen niet altijd logisch: dan moet je weer back kiezen, dan weer stop etc. Toch zou dit beter moeten kunnen. Aan de andere kant van het spectrum zit Apple met een 6-button remote, maar ik denk dat men door logisch na te denken en een consistente interface te maken het aantal knopjes echt kan reduceren.

De Blue-ray optie heb ik niet geprobeerd, maar dit kreeg ik binnen van de leverancier:
Officieel heeft Popcorn Hour ons schriftelijk niet kunnen bevestigen dat ingebouwde BluRay drives zullen blijven werken met originele BluRay schijven in de toekomst. Echter, op het NMT forum geven zij aan dat ze geen problemen verwachten, aangezien zij aangeven voor 5 jaar de sleutels hiervoor te zullen aanschaffen. Wij gaan gezien er geen officiële bevestiging gekomen is niet het risico nemen om de units te voorzien van een BluRay drive.

[Reactie gewijzigd door Geckow op 2 oktober 2009 19:30]

je haalt inderdaad een paar zere punten aan van deze C-200. Ik ben nog altijd niet echt overtuigd van het kunnen van dit soort toestellen tegenover een zelf in elkaar gestoken HTPC. Granted je moet er wat meer voor doen maar eenmaal je alles hebt ingesteld, zoals hij bij mij al weer meer dan 1.5 jaar draait, kan ik ook alles zien, horen en benaderen, zonder restrictie van type bestand of ondertitel, en heeft het toestel juist iets meer gekost dan deze.

Volgens mij is het maar wat je echt wilt doen.
Laat ik daar dan eens het volgende tegenaanhouden, gewoon als gedachteoefening

Ik heb in m'n kantoor een dikke vista machine staan waarop Windows media Center draait die de beschikking heeft over een analoge en een digitenne tuner.

In de woonkamer heb ik een LCD-scherm met daaronder/aan een Linksys DMA 2100 extender. Werkt prima maar ik mis nog wel een afspeelmogelijkheid voor DVD's en in de toekomst blueray. Ook speelt HD-content niet altijd goed af op de extender vanwege het netwerk.

Als ik de popcorn 200 er nou bij zet ben ik volgens mij helemaal klaar, kan ik alles prima afspelen en bedienen vanuit de woonkamer.

Of kan ik beter een echte blu-ray speler kopen, eentje met een usb aansluiting voor de HD-content?
Gezien het feit dat vele mediaspelers nog steeds wat moeite kunnen hebben met bluray 1080p, denk ik dat het op dit moment soms nog het beste is om een bluray speler te hebben. Dat is alleen wat bijna niemand echt wilt, want dat betekent weer een kastje erbij, terwijl die mediaspeler nu juist was bedoelt als een alles in 1 apparaat.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 4 oktober 2009 11:20]

Inderdaad krijg ik ook steeds meer het gevoel een advertentie te zien dan een objectieve review, wat dat betreft begin ik me ook steeds meer te realiseren dat Femme het niet meer voor het zeggen heeft!
Mini in standby verbruikt (de mijne is uit 2008) iets van 2 Watt. En wat is dan maximaal gebruik natuurlijk, dat ligt er maar net aan wat tie doet... afspelen van een simpele DVD zal wel meevallen denk ik. Maar 15 tot 17 Watt zal het dan niet halen, granted.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 2 oktober 2009 10:29]

De belangrijkste feature is voor mij toch echt of ie alle formaten films goed en mooi afspeelt.

Ik heb zelf een A-100 en zelfs die is daar prima toe in staat. De menu's zijn inderdaad niet heel mooi en ook niet supersnel maar echt niet storend traag. Maar als je eenmaal je menu verlaat omdat de film start, heb ik echt niks meer te klagen.

Wel weer wat interessante nieuwe features maar ik vind 350 euro (plus evt nog een BR drive) nog te duur om over te stappen. Gelukkig komen er vaak nieuwe firmware updates uit dus de stabiliteit zal wel snel verbeteren.

De opstarttijd die genoemd wordt, is een cold boot. Oftewel helemaal opnieuw opstarten. De 1 seconde van jouw Mac Mini is om em wakker te maken uit stand-by. Daar doen Popcorns ook maar 1 tel over. Ik heb zelf ook nog even gekeken naar de Mac Mini. Veel mooier design en mooiere interface... maar ja, hij speelt nog niet eens de helft van de formaten af die de A-100 aan kan en viel daarom snel af.

@n0_key: je hebt gelijk... ik keek naar de AppleTV.. en die kan vrij weinig. Mini met Plex (kende het nog niet) is inderdaad leuk spul maar duur. Heb zelf ook tijd HTPC gehad en als ik wilde browsen/mailen pakte ik toch meestal mn laptop.. dus nee, geen mini voor mij.

[Reactie gewijzigd door sys64738 op 2 oktober 2009 10:05]

Anoniem: 55473
@sys647382 oktober 2009 09:43
Oja joh. Lijkt me eerder anders om. Plex op je Mini en je zit geramd. Het prijsverschil pakt echter wel in het nadeel van mini uit. Dan is het vooral de vraag of je behoefte hebt aan wat die mini verder allemaal kan. Lekker een beetje surfen op de bank :)
Dan kun je nog een 2e hands Mac Mini kopen... wég prijsverschil. O-)

Ik moet zeggen dat ik dat toch echt serieus ga overwegen, als NMT's als deze dergelijke prijskaartjes blijven vertonen. Je kunt immers véél meer op een Mac Mini dan op deze NMT.

Alle features van een (kale) NMT zitten op de Mac Mini, en je kunt opslag uitbreiden zoveel je wilt. BD interesseert me vooralsnog totaal niet. HD-content kan ook zonder BD afgespeeld worden. Wellicht trekt de Mac Mini dat niet, dat weet ik helaas (nog) niet. ;)
Precies wat ik ook gedaan heb ja. Maar wat dan wel een punt is om over na te denken... de mini is niet echt denderend in het afspelen van 1080p materiaal als het flink gecodeerd is, ook de 2009 modellen hebben daar moeite mee. Neemt niet weg overigens dat als ik op de achtergrond in de avond BluRay omzet naar iets wat de Mini dan wel soepel draait, dat het (mits juiste programmatuur en settings) ik precies dezelfde kwaliteit zie.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 2 oktober 2009 11:31]

Toch niet helemaal... grootste nadeel van een mac mini, geen HDMI. Gevolg is dat je met geen mogelijkheid HD-audio formaten naar je versterker krijgt.... :(
tuurlijk wel gewoon optisch kabeltje vanje mini naar je versterker.
Wat Arjenhiemstra waarschijnlijk bedoelt zijn de HD varianten van DD en DTS, daarvoo ben je HDMI nodig omdat toslink(optisch) en coax niet voldoende bandbreedte hebben om HD audio te transporteren. De andere varianten van DD en DTS werken allemaal natuurlijk wel.

Daarnaast vraag ik mij af wie er nu daadwerkelijk een audio installatie thuis heeft staan waarbij HD audioook daadwerkelijk tot zijn recht komt. Want dan heb je in iedergeval heel leuke speakers staan. ;)

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 2 oktober 2009 15:08]

Ik heb een dvi -> hdmi stekkertje wat prima gaat en vervolgens een optische kabel naar de versterker voor dts etc. geluid.
Plex is idd prachtig, maar mochten er tweakers zijn die dit binnenkort neer willen gaan zetten kan ik je 1 tip geven: Zorg dat je een Leopard DVDtje bij de hand hebt en haal Snow Leopard er meteen af.

Plex werkt er echt nog niet lekker in SL waar het in Leopard perfect werkt.
De C200 is ook voorzien van een zegel voor de garantie welke je moet verbreken / beschadigen om bij de schroef te komen waar het deksel mee vast zit. Een 2.5 HD of BD-speler inbouwen kun je dus ook niet zelf als je de garantie wilt behouden. Een 3.5 HD is geen probleem want die kan via de drivebay in het apparaat worden gestoken. Dit mag ook wel vermeld worden in een review want is toch wel een belangrijk punt naar mijn idee.
Dat is dan geheel aan de leverancier te danken, waar je de C-200 bij bestelt. Mijn apparaat komt ook bij HD-supplies vandaan en heeft geen verzegeling van de case!
Klopt, bij HD Supplies doen ze er geen zegel overheen. Is ook niet meer dan normaal lijkt mij, aangezien de speler juist zo interessant is door de upgrade mogelijkheden.
Ik heb de mijne direct bij popcornhour vandaan en dan zit er echt geen zegel op!
Gelukkig kan in NL de garantie niet vervallen in een geval als deze. Het apparaat heeft de mogelijkheid, beter nog: is er specifiek voor ontworpen, om zelf achteraf apparatuur in te kunnen bouwen. Het mag je niet verplicht worden om inbouw enkel aan de leverancier over te laten.

Net zoiets als met PCs: ook daar vervalt je garantie niet door het feit dat je de kast open hebt gehad. Garantie vervalt alleen als je aantoonbaar iets fouts hebt gedaan.
Nette review. Ik ben al een tijdje op zoek naar een mediaplayer, maar wat me tegenvalt is dat de meeste een hardeschijf of dvd/bluray speler ontberen. Dit is dan een mediaplayer die wel compleet is, maar de prijs is wel hoog. Ik wacht nog wel even om te zien wat er met de prijs gebeurd in de loop van de tijd.

De firmware zal wel verbeterd worden in de loop van de tijd, iets met customer feedback enzo;)
Ik ben al een tijdje op zoek naar een mediaplayer, maar wat me tegenvalt is dat de meeste een hardeschijf of dvd/bluray speler ontberen. Dit is dan een mediaplayer die wel compleet is, maar de prijs is wel hoog.
Tsja het is kiezen voor een goedkope speler waar je zelf een HDD in kunt hangen of een complete....waar je dan wat meer voor betaald.

Ik mis hier een beetje een kort overzicht met de pluspunten t.o.v. zijn voorganger (naast de traagheid en het ondersteunen van disks). En is dit nu ook NMT software die ondersteund kan worden door nieuwe varianten van de HDX-1000 of Eminent?

[Reactie gewijzigd door DaTiezl op 2 oktober 2009 09:14]

Tsja het is kiezen voor een goedkope speler waar je zelf een HDD in kunt hangen of een complete....waar je dan wat meer voor betaald.
Voor 150 euro heb jij een Media Speler, 500 GB HD en de realtek chipset :)
Nette review. Ik ben al een tijdje op zoek naar een mediaplayer, maar wat me tegenvalt is dat de meeste een hardeschijf of dvd/bluray speler ontberen.
Wel even onthouden dat deze standaard ook een HD / Blu-ray speler ontbeert. T.net heeft een versie gekregen inclusief BR speler en HD. Waarschijnlijk is de versie die ze getest hebben nog een 100 - 150 euro duurder dan het basismodel - al weet ik niet precies hoe duur dat soort extra's tegenwoordig zijn.
Thanks voor de reminder, ik had het gelezen inderdaad. Ik heb vanmiddag even overlegd met een financier (ouders ;) , ding komt tenslotte in de woonkamer hier). Ik ga eens zien wat ik in elkaar kan knutselen voor een euro of 150/200. Misschien iets HTPC-achtigs, heb de schijven en het geheugen namelijk wel liggen, dus dat scheelt in de kosten.

Heb ik ook meteen internet op de tv hier.
Beetje aan de dure kant? 350 euro, +80 euro voor een 500gb schijf maakt 430 euro.
Voor 500 euro heb ik een volledig functionele media pc met 1TB opslag. Vind ik zelf een stuk interessanter.
Een verschil is natuurlijk dat mijn media pc wel meer stroom verbruikt.
Een verschil is natuurlijk dat mijn media pc wel meer stroom verbruikt.
En het feit dat je die nog zelf in mag stellen, codecs en applicaties erop mag installeren, etc etc etc. Er is wel wat te zeggen voor dit apparaat, zeker voor de gemiddelde consument die er het geld voor over heeft.
Met de komst van ffdshow en andere zijn codecs al lang geen probleem meer , in windows 7 heb ik enkel een paar filetypes moeten registreren als video en heb je al helemaal niks van codec's meer nodig.
Een verschil is natuurlijk dat mijn media pc wel meer stroom verbruikt.
Verbruik is natuurlijk relatief. Ik zelf heb een ITX systeempje gemaakt dat amper 30 watt trekt onder load. Welliswaar kost dit nagenoeg evenveel als de Popcorn maar biedt wel aanvullende functionaliteit waaronder wifi.

Daarnaast slurpt de standaard LCD tv ook 150Watt+ , een HT systeem evenzoveel wat je doet afvragen in hoeverre 10 of 20 watt hierin nog verschil maakt.

Was deze Popcorn met 1Gb LAN er een half jaar eerder geweest dan had ik er nu niet een ITX systeempje staan ;)

[Reactie gewijzigd door Maddog McHare op 2 oktober 2009 09:35]

Anoniem: 256386
2 oktober 2009 09:11
Een opstarttijd van 45 sec is nog steeds te lang met de nieuwste chip.
De bollo (van hdhorizon) met dezelfde sigma processor van pch 110 doet het in 30 seconden.
Mijn DVD speler speelt binnen 5 seconden de film al af. :?

Waarschijnlijk is de opzet van de Linux kernel gewoon niet geschikt voor deze toepassingen.
Je zou eigenlijk eerst de zaken moeten opstarten die het eerst nodig zijn.
Ik vermoed dat nu het hele os met alle toeters en daemons wordt opgestart en dat je dan pas in het menu komt.
Waarschijnlijk is de opzet van de Linux kernel gewoon niet geschikt voor deze toepassingen.
Nee, dat is de kernel wel, maar dan moet je het wel goed opzetten. Een groot deel van de opstarttijd in Linux is als je een algemene kernel maakt die alle hadware moet gaan aftasten om de juiste modules te vinden en laden. Als je een kernel bakt voor de specifieke hardware --en dat moet hier geen probkeem zijn-- gaat het veel sneller.
De Blu-ray spelers hebben ook t.o.v. DVD spelers een lange opstarttijd. Gelukkig kunnen een hoop spelers vanuit slaapstand gewekt worden en dan is het beperkt tot 1 a 2 seconden. Natuurlijk heb je dan wel een standby stroom (hier 0,4W).
Waar ik vooral benieuwd naar ben is het afspelen van CD's, ik heb op dit moment verschillende apparaten staan voor het afspelen van CD's, DVD's en Bluray's, maar ik hoopte het met zo'n soort apparaat te kunnen beperken tot 1.
Volgens mij werkt het nu nog niet, maar dat moet wel gaan werken na 1 van de volgende updates (mits je een optische drive erin hebt natuurlijk). Je kunt instellen dat hij schijfjes automatisch af gaat spelen als je het schijfje erin doet.
Ik heb afgelopen week probleemloos een CD afgespeeld. Audio weliswaar via TV laten lopen, via de optical out zou ik nog even moeten testen.
De vorige popcorn hour was eigenlijk nog niet af toen deze uit kwam. Veel gebruikers klaagden daarover op het syabas forum, dat is toen in de loop der tijd opgelost door Syabas middels firmware upgrades. Ook heeft de community heeft veel mooie dingen naar de popcorn hour gebracht.
Maar al met al is mijn ervaring met de popcorn hour dusdanig dat ik niet voor deze upgrade ga, vooral vanwege prijs.. maar ook vanwege mijn eerdere slechtere ervaringen. Ik denk dat je voor dit geld beter een HTPC in elkaar kunt zetten.
Zeker, maar dit is een apparaat voor de niet-tweaker in principe. Of in ieder geval voor de persoon die niet eerst helemaal iets moet bouwen en weken bezig is met het uitzoeken van codecs e.d. Ik heb zelf een Mac mini, werkt super, maar ook daar ben je zo nu en dan bezig met codecs en omzetten van materiaal. Dus voor de Popcorn is zeker wat te zeggen... als concept... maar juist de minpunten van deze apparaten vind ik veels te serieus voor iets als een mediaspeler en dus kies ik daar niet voor.
Voor 100 euro minder heb je met de ASRock ION 330, icm het gratis XBMC een beter, stabieler en completer mediacenter. De prijs van de Popcorn Hour C-200 mag dus nog wel een heel stuk gaan zakken voor het voor mij interessant zou zijn.

[Reactie gewijzigd door Bigfoot87 op 2 oktober 2009 09:21]

inderdaad , sinds de komst van de ion htpctjes , heeft een NMT van meer dan 200€ niet veel kans meer in mijn ogen. Zeker aangezien de interface nooit de dingen op een PC benaderen , imdb integratie lijkt deze zelfs niet te hebben. Even snel iets op internet opzoeken is er ook niet bij. Ik vind dat er nog steeds te veel aandacht gaat naar of het wel werkt dan of het leuk werkt. Dat een speler alles afspeelt vind ik vanzelfsprekend in 2009.
Helemaal mee eens. Met de huidige prijs vind ik dat ze zichzelf uit de markt prijzen. Overigens, ook al zou de prijs flink zakken (bv onder die van een ASRock ION 330), dan nog blijft XBMC prettiger werken.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee