Door Eric van Ballegoie

Reviewcöordinator

LG C2- en G2-oled-tv Review

Oled weer beter, maar ook duurder

Conclusie

Met de nieuwe C2- en G2-oledtelevisies weet LG dit jaar weer een stap te zetten. Het is geen enorme stap, maar toch is de G2 duidelijk helderder dan zijn voorganger. Daarmee is de G2 de helderste oledtelevisie die we tot nu toe gereviewd hebben, iets wat overigens alleen in de highlights bij hdr-weergave echt tot uiting komt. Een kleine kanttekening daarbij is dat we de 55"-versie van Sony's nieuwe A95K-QD-oled-tv inmiddels in ons testlab hebben en die laat tijdens onze eerste tests nog iets hogere helderheidswaarden noteren, vooral bij fullscreenweergave.

Niet alleen wat helderheid betreft, maar ook op het vlak van beeldverwerking heeft LG een aantal verbeteringen doorgevoerd, met nog nauwkeurigere kleurweergave en vooral iets betere weergave van schaduwdetails tot gevolg. Dat maakt dat de C2 en G2 onder de streep uitstekende beeldkwaliteit laten zien en tot de beste televisies behoren die we ooit hebben getest. Wat beeldkwaliteit betreft is er bovendien geen enkel verschil tussen de C2 en G2: beide modellen beschikken over dezelfde beeldverwerking en over hetzelfde type oledpaneel.

Wat uiterlijk betreft lijken beide televisies van voren bekeken ook als twee druppels water op elkaar, tenminste: als we de voet buiten beschouwing laten. De goedkopere C2 wordt met voet geleverd en kan met een optioneel verkrijgbare beugel ook worden opgehangen, terwijl de ultradunne G2 zonder voet, maar juist met ophangbeugel wordt geleverd.

De prijs van beide tv's is sowieso een punt waar we niet omheen kunnen. Of het aan inflatie, onderdelentekorten of hogere marges ligt, de nieuwe C2 en G2 zijn tegen een hogere prijs in de markt gezet dan hun voorgangers op het moment dat die vorig jaar uitkwamen. De C1 en G1 zijn inmiddels sterk in prijs gezakt en nog altijd goed leverbaar. Ben je van plan om in mei 2022 een nieuwe LG-oledtelevisie te kopen, dan is het lastig om de meerprijs van de nieuwe 2022-modellen ten opzichte van hun voorgangers te verantwoorden. In de Pricewatch vinden we de 65"-C1 op dit moment terug vanaf ongeveer 1400 euro, voor de nieuwe 65"-C2 betaal je nu minimaal 2400 euro. De 65"-G1 is verkrijgbaar vanaf 1800 euro, voor de 65"-G2 moet je minimaal 3000 euro neerleggen. Dat zijn zeer forse verschillen die het, de verbeteringen van de nieuwe modellen ten spijt, op dit moment lastig maken om de C2 en G2 als absolute aanraders te bestempelen. Uiteraard zal het prijsverschil tussen de oude en de nieuwe modellen de komende periode kleiner worden en op een gegeven moment zullen de C1 en G1 van de markt verdwijnen.

Voor nu concluderen we dat de C2 en G2 uitstekende oledtelevisies zijn die tot de beste behoren die we ooit hebben getest, waarbij de G2 dankzij zijn hogere helderheid een extra streepje voor heeft. Reden om ze respectievelijk met een Excellent en Ultimate award te bekronen. Tegelijkertijd tekenen we aan dat de meerprijs ten opzichte van hun eveneens uitstekende voorlopers, die voorgangers voorlopig tot een logischere keuze maakt.

  • LG OLED C2
  • LG OLED G2

Getest

LG G2 65" Zilver

Prijs bij publicatie: € 3.000,-

Vanaf € 1.995,-

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (4)

Reacties (164)

Wijzig sortering
Zijn jullie ook van plan om de Samsung S95B op een vergelijkbare manier te reviewen?

Ik denk dat daar veel meer over te vertellen valt dan deze televisies die toch vooral bescheiden upgrades bieden over hun voorgangers.
Die val niet te reviewen, deze gebruikt "sjoemel" software ;)
nieuws: 'Samsungs QD-oled-tv herkent testbeelden van reviewers en past beeld ...

[Reactie gewijzigd door mongkut op 19 mei 2022 13:45]

Grappig, Rtings heeft ondanks die software toch een poging gedaan. Inmiddels is vrij duidelijk hoe je software makkelijk kan omzeilen en de werkelijke resultaten kan krijgen.

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/s95b-oled
Ik kan in die link van jou niet lezen dat ze de software makkelijk kunnen omzeilen, waar kan je dat uit concluderen/lezen dan?
Rtings is een gerespecteerde reviewsite die echt wel weet wat er speelt rondom de Q95B. Lees dit stukje van de review:

"Overall, the Samsung S95B OLED is about as bright in 'Game' Mode as it is in 'Movie' Mode, but real scenes are slightly dimmer. It doesn't track the PQ EOTF well, though, as most scenes are terribly over-brightened. Setting ST.2084 to '-3' helps a lot, as the EOTF is much closer to the target brightness, but it's still a bit too bright.

These measurements are with the exact same settings as 'Movie' Mode, but in 'Game' Mode."

En hoe
Dat klinkt niet als omzeilen, meer als een setting aanpassen om in de buurt van de verwachting te komen.
Door die setting aan te passen "omzeil" je het probleem van een opgeblazen veel te heldere PQ EOTF curve.
Dat haal je niet uit het artikel. Want ze zeggen ook niet of het de hele curve weel netjes maakt. Het zijn aannames.
Dat haal ik niet uit welk artikel?

Dat is een quote uit de review van RTINGS, waar ik naar linkte.
Daar doel ik ook op.
Waarom zeg je dan dat ik het niet daar uit haal? Ik haal het wel daar uit.
Vincent is de top of the calibrateurs en weet echt wel waar hij over praat.
Vooral deze uitspraak en bevindingen over deze tv zegt genoeg voor mij, vooral wat Samsung de koper laat geloven over de instellingen van de filmmaker modus die de "beste "zijn, wat dus totaal misleidend is volgens Vincent.
Samsung is een bedrijf wat de nummer 1 positie wil hebben in tv land, dat doen ze altijd om de settings zo hoog mogelijk te zetten dat ze altijd op het gevoel het mooiste beeld hebben voor de koper wat niet overeenkomt met een beeld wat niet altijd de werkelijkheid is.
Sony en Panasonic, zijn wat "eerlijker" in de kalibratie van hun tv's wat meer gewaardeerd door puristen.
Lees nog eens mijn reactie. Ik heb het filmpje van Vincent Theo ook gezien en het probleem waar hij het over heeft wordt precies door rtings beschreven in hun review in het stukje wat ik je net gequote heb. Door een enkele setting naar -3 te zetten zit je al veel dichter bij een normale PQ EOTF curve.
Ik heb ooit in 2012 een samsung tv gekocht en daar blijft het bij. Ik hoef verder ook niks van Samsung omdat zij zich op een frauderende manier de markt inzetten en daar hou ik echt niet van.
om maar niet over hun hypocrisie te praten..
dont' buy oled, buy qled, oled will burn in..

in hun foons hebben ze al jaren oleds
nu komen ze ineens met QD oled
De OLED-schermen in telefoons zijn niet hetzelfde als die van tvs. Verder had mijn telefoon na 5 jaar ook last van burn in, maar dat was geen Samsung overigens.
Hilarisch 8)7

Voor mij ook geen samsung meer. Ik neig steeds meer naar merken zoals Panasonic. Alleen moet ik daarvoor wel mijn portemonnee willen trekken O-)
Hilarisch 8)7

Voor mij ook geen samsung meer. Ik neig steeds meer naar merken zoals Panasonic. Alleen moet ik daarvoor wel mijn portemonnee willen trekken O-)
Amen _/-\o_

Je betaald voor sommige dingen meer maar je krijgt er ook veel meer voor terug. Bij Panasonic kan je erop rekenen dat alles ondersteund wordt.
Dan is het niet "omzeilt" maar alleen matigjes gecompenseerd zo goed en kwaad als dat kan..
Hoezo matig? Er staat letterlijk dat het 'much closer, but still a little too bright is'.

Dat klinkt niet als matig, dat klinkt als grotendeels.
Wij hopen de S95B inderdaad ook snel in ons testlab te ontvangen. We zijn op de hoogte van mogelijk 'vreemd gedrag' :) van dit model en andere Samsung-toestellen, en zullen hier zeker ook naar kijken. Zoals in de conclusie geschreven hebben we Sony's K95A QD-OLED inmiddels ook in het testlab, een review daarvan volgt sowieso binnenkort.
Zoals in de conclusie geschreven hebben we Sony's K95A QD-OLED inmiddels ook in het testlab, een review daarvan volgt sowieso binnenkort.
Dat is goed nieuws! Juist naar de Sony enorm benieuwd en de Samsung een stuk minder.
De A90J van vorig jaar was al een fantasatisch scherm. Het is jammer dat Sony aan de gamer zijde nog een paar stappen moet maken om op het niveau van LG te komen. Maar de beeldkwaliteit van zowel Sony als Panasonic met WOLEDs is al indrukwekkend, dan ben ik helemaal benieuwd wat ze uit QD-O's persen. En de prijzen werden vele malen hoger verwacht.

En dan is het nog wachten op grotere formaten. Samsung krijgt wel een 77" meen gelezen te hebben? Maar wederom, niet zo geinteresseerd in het Samsung eindproduct.

Kijk uit naar de review!

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 19 mei 2022 23:47]

Dank voor de update, de review van de K95A is net zo interessant aangezien dat ook QD-OLED technologie is. Dus ik kijk uit naar jullie review!
Begrijp niet waarom 65 inch teevees worden vergeleken met modellen van 55 inch bij energieverbruik. Of zich ik iets doms?
Zo ver ik kan zien was de C1 @ launch ook 2500 euro, de C2 nu 2400 euro. Dat lijkt mij toch vergelijkbaar.
Het is altijd zo dat als nieuwe modellen uit komen de modellen van het jaar er voor altijd veel betere prijs prestatie verhoudingen hebben omdat die inmiddels in de uitverkoop zijn.
Gezien de kleine verbeteringen is de C1 duidelijk een betere keuze dan de C2 qua prijs prestatie. Maar eind dit jaar is dat mogelijk weer een ander verhaal (tenzij inflatie en de huidige economie roet in het eten gooit en ze nu niet zo veel afprijzen als normaal).
De 65" C2 is met 3000 euro in eerste instantie hoger in de markt gezet dan de introductieprijs van de 65" C1 vorig jaar (zie de prijsgrafiek), al is de laagste prijs inmiddels inderdaad een stuk lager. Desonkdanks beiden meerdere winkelketens de tv nog altijd voor 3000 euro aan.
Ditzelfde beeld zien we bij alle beeldmaten van de C2 en G2, in de video hebben we een tabel opgenomen waarin dit duidelijk zichtbaar is.
Bij andere merken zijn de prijzen van de high-end 2022 modellen nog niet helemaal duidelijk, maar bij Samsung zien we dat de prijsverschillen tussen bijvoorbeeld de Q95A en Q95B een stuk kleiner zijn.

[Reactie gewijzigd door Eric van Ballegoie op 19 mei 2022 13:21]

Toevallig maandag de 65C2 voor een collega besteld voor € 1999 excl. € 150 cashback, dus € 1849 netto.
Is volgens mij goedkoper dan de C1 in de maand van z'n introductie was.
Ik zie wat je bedoelt maar in tegenstelling tot de C1 zat deze meteen al weer lager.
Maar goed wellicht is het inderdaad wel beter om naar de adviesprijzen van LG te kijken als die inderdaad hoger zijn zegt dat genoeg.
De prijs in de markt in de maand april / mei is in ieder geval vergelijkbaar met de C1 destijds.
Klopt! Voor zowel adviesprijs, gemiddelde winkelprijs als laagste winkelprijs valt wat te zeggen, en we weten bovendien dat je voor de beste prijs van een oled-televisie in de meeste gevallen sowieso het best even met een paar winkels kunt bellen :+ . Dat gezegd hebbende zijn het momenteel voornamelijk kleinere / minder bekende winkels die de prijzen van de nieuwe C2 en G2 al verlaagd hebben, bij grotere shops staan de nieuwe modellen vooralsnog op de hogere adviesprijzen. De gemiddelde prijs van de 65" C6 ligt daardoor ook zo'n 400 euro hoger dan wat de C1 vorig jaar rond deze tijd kostte.

[Reactie gewijzigd door Eric van Ballegoie op 19 mei 2022 13:54]

Ja dat is zeker waar.
Toen ik belde kreeg ik voor mijn A90J ook een veel betere prijs dan wat er op de PW stond. Zeker voor de hogere modellen is dat de moeite waard.
En altijd even wachten tot +- Nov - Feb dat is de afgelopen jaren de beste periode geweest om een TV te kopen.

De meeste mensen hoeven niet perse het nieuwste van het nieuwste. De verschillen zijn meestal maar klein van het een naar het andere jaar. Eens in de zoveel jaar willen de stappen wel eens wat groter zijn maar ook dan blijft geduld een schone zaak (tenzij je oude TV net kapot is en je wilt 5-10 jaar met de nieuwe doen en geen dag zonder zitten.).
Dit is precies waar ik ook over viel toen de C1 als opvolger van de CX dik 1000 euro duurder werd geintroceerd, en vervolgens binnen 6 maanden met honderden euros omlaag ging. Ter tijde van de overstap was voetbal een belangrijke reden om het alsnog te doen, maar met het WK in Qatar in November pas zou dit in je voordeel werken ;)
Ik twijfelde vorig jaar over de CX en de nieuwe c1, uiteindelijk de c1 gekocht na contact met 1 van de webshops. Uiteindelijk was ik voor de c1 minder kwijt dan de prijs voor de cx op dat moment omdat ik 399 euro korting kreeg op de c1 na een telefoontje. Zeker de moeite waard om eens te proberen!
Ik heb in februari een G1 aangeschaft en ik was WebOS21 eerlijk gezegd de eerste dag al beu. In tegenstelling tot wat in de winkel, PlatteTV, werd beweerd is de interface zeker niet 'de snelste interface van alle tv's'. Dat was het verkooppunt om mij te adviseren 100 euro meer uit te geven voor een G1 ipv de GX. Wellicht dat de G2 wel soepel is?

Los daarvan heeft WebOS nog wel wat nadelen. Zo ontbreken er belangrijke apps waaronder F1tv en Kodi. Verder staat je startscherm vol met geadviseerde content via streamingdiensten waar ik geen abonnement af neem (Disney+). Daarnaast hapert in NLziet de stream de eerste 5-10 seconde ook mist die app profielen. Gevolg hiervan is dat ik dezelfde dag nog mijn oude Mibox 4K heb aangesloten. Daar werkt alles wel zoals je mag verwachten anno 2022. Het WebOs gebruik ik nu eigenlijk alleen om van input te wisselen en om de brightness te wijzigen.

De TV zelf geeft overigens wel prima beeld en in combinatie met een Xbox kijk je bijvoorbeeld in Forza Horizon 5 je ogen uit. Verder speelt het dankzij 120 Hz/VRR net zo prettig als op mijn (gaming) pc :).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 19 mei 2022 13:22]

Ik heb de C1 vorig jaar gehaald, en vond deze WebOS een stuk minder dan mijn vorige LG (die had die ribbon aan de onderkant, ipv fullscreen alles weer te geven...

Daarbij heb ik de 65inch gekocht voor 1700 euro geloof ik, dus lijkt me dat een veel beter deal dan deze C2.. ?
Je kunt deze prijzen niet vergelijken met de C1 prijs van nu / vorig jaar (tenzij je de maand van introductie bedoelt, maar toen was de C1 geen 1700 euro).
De prijs daalt hard tot ongeveer November en dan stabiliseert hij. Dit gebeurt eigenijk elk jaar opnieuw bij de introductie van een nieuwe LG generatie. Ik ben van plan de C2 65" te kopen maar dan wel pas in Q4 2022.
Vergelijk het niet perse, maar het maakt gewoon een betere deal, als je naar de veranderingen kijkt.
Ik hoop tegen het einde van het jaar een 65 inch C1 te kunnen kopen, geen interesse in de C2 voor de prijs die ze nu vragen. De C1 heeft alles wat ik zoek in een tv.
Als die tegen die tijd nog wel fatsoenlijk te krijgen is? En dan heb ik het niet over modellen voor de oost-europese markt maar echt de c16LA (6la is het benelux model) Mijn ouders hebben laatst het 48 inch model gekocht, maar hij was al niet meer overal verkrijgbaar!

Ik heb zelf de 65 inch c16la en ben er super tevreden mee!

[Reactie gewijzigd door storchaveli op 19 mei 2022 23:19]

Stoor me ook aan al die reclame op het home screen bij een tv van ver in de duizend euro, het ontbreken DTS en apps als Crunchyroll. Daarnaast is het inderdaad niet soepel.
Mis ook de media en verlichte knoppen die mijn shield afstandsbediening wel heeft. Ipv daarvan zetten ze er 6 reclame knoppen op.

Je kan een paar van die reclame balken verwijderen door adressen te blokkeren als je piholen of adguard hebt. Als je het niet erg vind om de microfoon onbruikbaar te maken kan je zelfs alle reclame en reccomended blokkeren.

[Reactie gewijzigd door Meessen op 19 mei 2022 13:30]

Als je het niet erg vind om de microfoon onbruikbaar te maken kan je zelfs alle reclame en reccomended blokkeren.
Hoe bedoel je dat "onbruikbaar maken"?. Wat voor een invloed heeft de microfoon op het laten zien van reclame?
De server die de reclame serveerd handeld ook de microfoon af, dus als je die blokkeert werkt de microfoon niet meer (stem commando's).

[Reactie gewijzigd door Meessen op 21 mei 2022 07:16]

Ok dank, had niet verwacht dat stem commando's eerst naar een server gingen. Dacht altijd dat de tv dat intern afhandelde. Dus tv offline en stem commando's werken niet meer hmm that sucks.
Ik ben ook flink teleurgesteld in WebOS op de C1. Ook irritant dat bijvoorbeeld de web API geen nuttige informatie geeft of een app iets aan het afspelen is of juist gepauzeerd is. Nu kan ik er niet echt mijn domotica op aansturen met Home assistant.
De NLZiet app heeft bij mij onlangs een grote update gehad en ondersteund nu profielen. Het ziet er ook eindelijk een stuk beter uit en werkt soepeler.

Ben het verder wel met je eens dat het het toch allemaal net niet is, twijfel ook om er een extern ding aan te hangen.
Ik kan me volledig vinden in je mening. Ik heb sinds iets meer dan een jaar een 65"G1 hangen. Het scherm ziet er geweldig uit, hangt strak aan de muur. Het beeld is geweldig. 4k (en vooral HDR) content zowel op streamingdiensten als op 4K blurays is hemels. Ook gamen met de xbox series X is een verademing. Maar het menu is zo traag als maar zijn kan door alle reclame die in beeld komt. Ik had voorheen een B6 (ouder beestje dus) met enkel de ribbon en die liep VEEL soepeler. DTS zie ik ook wel als een minpunt. Ik stream nogal wat via Plex en als er DTS bij zit moet dit wel via de xbox.

Ik vind het vreemd dat LG daar stug mee doorgaat. DTS wil ik ze nog wel vergeven, maar het menu kan echt niet als je het mij vraagt. Verschillende malen over geklaagd (en ik ben niet de enige) maar hier wordt niks aan gedaan.
Ik heb ook de g1, maar gebruik webos niet, ik gebruik ook de ingebouwde speakers niet.
Als je goede kwaliteit wilt, kan je best gespecialiseerde toestellen kopen.

Dat gezegd zijnde, heb ik wel goed gevloekt toen mijn shield werd "geüpdate" naar een reclame banner 1/3 vh scherm.
Wanneer Sony de VRR onder controle krijgt dan heb je die externe box niet meer nodig. Dat is ook wel prettig. Voorlopig moeten we het met LG doen.
Heb de C1 en die bevalt me goed. Wat me bij een volgende tv bij LG weghoud is de onmogelijkheid om fatsoenlijk een soundbar aan te kunnen sluiten die probleemloos werkt en blijft werken. Ik heb op internet naar oplossingen gezocht en het werd mij al snel duidelijk dat het een serieus issue is bij LG.
Waar loop je precies tegenaan? Ik wil misschien de C1 ook halen en m'n soundbar gebruiken namelijk.
Heb hier een C8 met een Denon soundbar maar dat werkt al een paar jaar vlekkeloos hoor.
Ik heb een C9 met een Samsung Harman Kardon HW-Q90R soundbar, met na de eARC update van de soundbar geen enkel probleem meer tegengekomen.
Samsung Harman Kardon? What happened there? :|
Jawel, bestaat echt. Samenwerkingsverband o.i.d.
Weird.... Lijken toch directe concurrenten zou je zeggen.
Samsung heeft al een tijd terug Harman Kardon overgenomen, denk dat hij daarom typt ‘samsung harman kardon’ aangezien Samsung nu het moeder bedrijf is
Leg je probleem dan ook uit :')
Heb net een week of wat terug een Sonos Arc aangesloten op m'n LG.

[Reactie gewijzigd door Nolimit89 op 19 mei 2022 13:55]

Hier het zelfde hoor. Had een lg c7 65 inch icm LG SK9Y dit werkte altijd 100% vlekkeloos. Nu met de lg 77b16la schakelt deze eigenlijk nooit meer automatisch mee. Beide draaien op de laatste firmware en ook netjes aangesloten op de juiste hdmi poort. Heel af en toe doet die het wel. Vaak als je de tv kort nadat die uit is geschakeld weer wordt in geschakeld. Uitschakelen met de tv mee gaat altijd foutloos.
Dat is het niet, maar mensen bij wie het werkt melden dat niet in fora.
Hier een C9, dus alweer 3 generaties terug. Als ik die review bekijk, is er maar weinig verbeterd in de helderheid op 100% en 5%, getalsmatig in elk geval.
WebOS en zeker de magic remote is wel de beste bediening die ik ken. Het is erg snel en gebruiksvriendelijk.
In de praktijk gebruik ik alleen Netflix (top app op WebOS) en af en toe NPO start. Icm losse versterker wordt alles via passthrough naar decoder gestuurd, dus ook evt DTS (alhoewel ik nu geen bronnen meer heb die dat bieden).
Andere TV heeft Android TV, wat duidelijk minder fijn werkt. De traagheid was destijds al niet best en is er niet beter op geworden. Ook brengt LG veel meer updates uit.

[Reactie gewijzigd door The__Virus op 19 mei 2022 13:45]

Klopt, de C9 is nog steeds een topper uit de hele serie.
Ik durf ook wel te stellen dat gebruikers veel blijer zouden zijn met de WebOS versie uit 2019 in hun C1/C2 of G modellen.
Gaat alleen niet gebeuren vrees ik.
LG zal gezichtsverlies niet graag toegeven.
Ik gebruik juist AndroidTV icm een LG G1. In mijn ervaring zijn de Sony AndroidtTV's van de afgelopen 2-3 jaar prima. De eerste generatie was wel traag (2015).
Hoe gebruik je precies AndroidTV op een LG G1? Heb zelf een C1 en heb er ondertussen een chromecast aanhangen om fatsoenlijk te kunnen casten en F1 te kunnen kijken |:(
Via een Mibox, dan heb je gewoon een afstandsbediening.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 23 mei 2022 10:22]

Ik heb zelf nog een C8 (2018), ieder jaar lees je weer dat er kleine stappen zijn gemaakt. Ben wel benieuwd of al die kleine stappen bij elkaar nu een grote stap zijn als ik van m'n C8 naar een C2 ga overstappen.
In overeenstemming met de review van de LG OLED G1 van vorig jaar wordt ook dit jaar in de geschreven review niet ingegaan op het wel of niet aanwezig zijn van een afneembaar netsnoer. Ter illustratie: Als je de G1 (als gallery-model niet ongebruikelijk) strak, zonder zichtbare kabels, tegen de muur wil hangen zal je het netsnoer door een in de muur geplaatste kabelgoot moeten leiden. Het probleem met de G1, die ik heb, is dat er sprake is van een niet-afneembaar netsnoer met een haakse kop: Onmogelijk door een 40mm kabelgoot te trekken. Kortom, dan is het een kwestie van de kabel afknippen en aan de andere kant van de goot weer de kop erop solderen. Ik vond die keuze van LG onbegrijpelijk. Geldt dit nog steeds voor de G2?

[Reactie gewijzigd door Straat_Joekel op 19 mei 2022 22:44]

Ik vrees dat dit nog steeds niet veranderd is terwijl dit technisch zo simpel uit te voeren is.
Ik denk dat dit wel ergernis nummer “1” is.
Ergernis 2 is dat er geen 1Gbit in zit.
Ergernis 3 is het ontbreken van DTS.
Ergernis 4 het nieuwere WebOS met reclames en andere overbodige meuk,
Dit alles is zonder hoge kosten voor LG op te lossen.
Dit soort zaken zijn tientallen/honderden keren gemeld en aan LG als feedback doorgeven.
Hier een tevreden eigenaar sinds december van een C1 65 inch model.

Zit het voedingsstekker bij de nieuwe televisies ook vast? In mijn ogen is dit een minpunt.

Het lagere energieverbruik is zeker een pluspunt.

Geen 3.5mm jack is voor mij een dealbreaker, ik gebruik namelijk twee analoge studio monitoren (Yamaha HS80) dus ik weet geen eens hoe de interne speakers klinken :P
Ik ben ook wel benieuwd naar de voedingsstekker, ik heb nog niet kunnen vinden hoe dit zit bij de 77” of 83” g2.

Voor mijn vorige tv heb ik een sleuf laten frezen in de muur en de hdmi en voedingskabel lopen via een pvc buis naar het meubel eronder.

Ik zou de G2 graag ophangen met alle kabels uit het zicht, maar dan moeten de kabels wel naar het midden van de tv kunnen leiden, zonder grote voedingsstekker eraan.
Had hetzelfde probleem bij mijn C9/C1: vaste netsnoer die te kort was om via de PVC buis in de muur naar de stekkerdoos te leiden.

Oplossing? Voedingskabel+ stekker bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt gekocht en deze door de buis laten lopen; de netsnoer rust nu op de achterzijde van de televisie en verder is er geen kabel of snoer te zien. (y)
Dan hopen dat dit past bij zo’n platte tv als de G2
Die stekker is niet veranderd..
Absoluut een minpunt!
Heb ‘m er af moeten knippen.. doet toch zeer op een tv van € 2500
Geen DTS support? Dat kan ik me bij goedkope modellen wel voorstellen, maar voor deze prijs?! Een optionele licentie die door de consument zelf gekocht en geactiveerd kan worden zou erg op prijs gesteld worden. (Net zoals de video-codecs op de Pi) Het grote probleem is dat de interne mediaplayer meestal een onbekende audiostream niet naar een versterker kan sturen die er wel mee overweg kan. En daarmee wordt deze functionaliteit toch een stuk minder bruikbaar.
Met e-arc zou dit juist geen probleem meer moeten zijn.
Technisch niet nee, maar licentietechnies wel.
Mijn LG CX doet ook geen DTS passthrough. Het is exact de reden dat het hele smart gebeuren op de tv uit staat en er een nvidia shield ligt die via de versterker is aangesloten.

Maar DTS lijkt nogal uit de gratie te zijn de laatste jaren bij tv bouwers, terwijl je het wel heel veel ziet als soundtrack bij films. Beetje rare tweespalt. En behoorlijk vervelend.
Je hoeft geen licenties te nemen om bits van de ene naar de andere poort te sturen. Ik zie dit als een politieke beslissing: LG wil dat DTS uitgefaseerd wordt, op deze manier dwingt men de amusementsindustrie om andere codecs te gaan ondersteunen.
Zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Je moet het signaal kunnen interpreteren om beeld en geluid sync te kunnen laten lopen. Ten minste dat verwacht ik.
De standaardoptie voor alle spelers zou moeten zijn dat als het formaat niet herkend wordt, het dan as-is over HDMI wordt verstuurd. Ben je meteen future-proof.
M920x spelers (oppo clonen) en Oppos hebben gewoon 2x HDMI. Eén voor video&audio en één voor audio. Dat is tot nu toe beste oplossing in mijn ogen zonder consessies te doen. Dus receiver handelt de formaten af en receiver zit niet in videochain. En als je het beeld gezien hebt WOOOW. En 100% lipsync
Dat is allemaal prachtig en heeft niets met deze discussie te maken. Ik heb het over de interne spelers in TV's dus het zogenaamde smart gedeelte. Wat mij betreft worden het beter allemaal domme schermen met slechts een HDMI of andere ingang. Aparte TV-tuner, aparte mediaspeler, aparte versterker, ... Lijkt me ook nog eens duurzamer.
Ik begrijp wat je zegt, alleen slaat het technisch geen hout. Om iets sync te krijgen (beeld en geluid) moet je de data interpreteren. Een bitstream is natuurlijk iets anders dan analoge tape. Het issue is niet technisch, maar politiek/financieel.
Waarom maak je zelf niet een hdmi splitter en lost het op die manier op......Dus signaal uit speler gaat naar TV en receiver. Wellicht gaat dat niet werken ivm HDCP

Aangaande duurzaam. Dat is lastig op te lossen in fiat geldsysteem. Het sneller afschrijven van systemen loont namelijk voor bedrijven. En doordat de geldpersen blijven draaien hebben consumenten ook steeds meer geld, dat steeds minder waarde vertegenwoordigd. Maak geld schaarser en consumenten kunnen minder besteden en kopen automatisch producten die langer meegaan. Net als voor 1970

[Reactie gewijzigd door gepebril op 9 juni 2022 20:03]

Het grote probleem is dat de interne mediaplayer meestal een onbekende audiostream niet naar een versterker kan sturen die er wel mee overweg kan. En daarmee wordt deze functionaliteit toch een stuk minder bruikbaar.
Het ligt er uiteraard aan hoe je set-up is, op de tv zelf hoor je sowieso geen verschil tussen DTS of een andere digitale audio stream.
Op mijn Mediaspeler zit een aparte hdmi output die naar mijn versterker gaat, dus wel of geen licentie voor een tv, ik heb het liefst een tv zonder deze licenties (en tuner) die de tv alleen maar duurder maken.
Oppo 203 of M9205?
En hoe bevalt hij? Zit ook over aanschaf Oppo clone te denken. Vooral non 23.97fps vind ik op Shield niet super lopen. Ik kijk nogal concerten en zie dan Frame drops, micro jutter etc. Ben daar heel gevoelig voor. Dure TV en dure versterker, speakers gekocht alleen merk dat stabiele mediaplayer toch wel must is voor goede ervaring. Op mijn popcornhour en later xstreamer met Kodi had ik eigenlijk. Jammer dat je niet ergens zo'n apparaat in praktijk kan zien.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 22 mei 2022 11:09]

Het grootste deel van de streamingdiensten zend in Dolby Atmos uit.
De mediaplayer van LG is niet echt om over naar huis te schrijven, dus kan mij niet voorstellen dat mensen die gebruiken. Als je een versterker hebt kun je beter een googleTV ofzo daar aan hangen voor de keren dat je wel een DTS stream te pakken hebt.

Moet zeggen dat ik zelfs op disc vrijwel geen DTS streams meer gebruik. Alle nieuwe discen hebben wel een Atmos stream.
De LG mediaplayer is qua beeld kwaliteit en timing/framedrops superieur aan Nshield. Het support alleen weinig audioformaten. Bij mij gaat Nshield nog enkel voor Netflix etc gebruikt worden. Er gaat Oppo clone voor films en concerten komen. Wil weer een rustig beeld en geen update disasters. Een dedicated speler voor goed beeld is toch een must voor mij. Zeg maar Popcornhour 2.0. Elke frame op juiste moment, geluid altijd 100% sync en upscaling door TV processor. Had LG 65C1 OLED voor ultieme ervaring gekocht en Shield. En in rijtje Marantz SR5015, LG OLED laat Shield icm Kodi duidelijk zien de zwakste schakel te zijn.

[Reactie gewijzigd door gepebril op 21 mei 2022 10:24]

Anoniem: 562971
19 mei 2022 13:25
Voor diegenen die echt het naadje van de kous willen weten :)

De link weer eens niet aangeklikt(?!).... :z

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 562971 op 19 mei 2022 14:37]

De G2 heeft ook VESA support, naast zijn eigen beugel
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.




Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee