LG C2 en G2 krijgen Dolby Vision Precision Detail en betere bijna-zwartweergave

LG heeft in de Verenigde Staten een nieuwe firmware-update uitgebracht voor specifiek de C2- en G2-oled-tv's. Meerdere websites en gebruikers melden dat hiermee de Dolby Vision Precision Detail-optie nu beschikbaar is. Ook zou de near black handling zijn verbeterd.

Het betreft firmwareversie 03.20.24 voor de LG G2 en C2. Deze is vooralsnog alleen op de Amerikaanse ondersteuningspagina's van de officiële LG-website te vinden, maar de update komt al wel beschikbaar als ota-update. De meest in het oog springende vernieuwingen zijn een geclaimde verbetering van de weergave van details in donkere, bijna zwarte beelden en de toevoeging van de Dolby Vision Precision Detail-optie.

Precision Detail is een functie waarbij volgens LG de contentinformatie wordt geanalyseerd om de helderheid en het contrast te verbeteren. Volgens de fabrikant leidt dit tot meer zichtbaar detail in elementen zoals wolken, rotsen, zand, water en sneeuw. Dit vergt de nodige rekenkracht en dat betekent dat de aanwezigheid van de Alpha 9 Gen 5-processor nodig is; die zit in de LG C2, G2 en ook in de Z2 8K-oled-tv. Dit laatstgenoemde model zal vermoedelijk op een later moment Precision Detail-ondersteuning krijgen.

Volgens gebruikers op het AVSForum is deze functie niet beschikbaar in de Cinema-beeldmodus, maar wel in de geavanceerde instellingen van de Cinema Home-beeldmodus. Er zijn gebruikers die spreken over een merkbare verbetering, maar er zijn ook reacties die spreken over een beeld dat in zijn geheel helderder wordt. De Cinema Home-modus wordt gezien als een helderdere modus dan de reguliere Cinema-modus; in combinatie met de Precision Detail-functie moet de verhoogde helderheid van Cinema Home gepaard gaan met het zien van meer details die anders minder zichtbaar zouden zijn.

LG schreef eerder dit jaar dat Precision Detail beschikbaar zou komen als onderdeel van een Dolby Vision IQ-update. Dat laatstgenoemde betreft een bestaande feature voor het aanpassen van de Dolby Vision-weergave aan de hand van de lichtomstandigheden in de kijkruimte. De Precision Detail-optie lijkt echter zelfstandig te werken als Dolby Vision-content wordt afgespeeld, zonder dat het in combinatie met de lichtsensor van de Dolby Vision IQ-functie hoeft te werken.

De fabrikant voegt met de nieuwe firmware nog andere verbeteringen toe, zoals een aangepaste Cinema-beeldmodus die eerder tot een te heldere weergave leidde. Verder is de AV1-bitrate verhoogd naar 60Mbit/s, al betreft dit enkel het gebruik van de interne mediaserver.

LG OLED55C21LA
LG C2.

Door Joris Jansen

Redacteur

19-08-2022 • 12:04

73

Reacties (73)

73
73
26
1
0
40
Wijzig sortering
Ik heb versie 3.20.24 vanmorgen op de LG C2 gekregen, dus hij is ook in Europa beschikbaar. Via OTA ;)

[Reactie gewijzigd door darkrain op 24 juli 2024 00:09]

Aha dus toch, mooi, pas ik even aan. Ik neem aan dat je nog niet naar de verbeteringen hebt kunnen kijken? :)

[Reactie gewijzigd door Koekiemonsterr op 24 juli 2024 00:09]

Ik heb deze update ook op mijn C2, de verbeterde bijna zwart waardes zijn voor mij vooralsnog niet merkbaar. Dan zou je echt 2 modellen met verschillende software naast elkaar moeten zetten. Dolby Vision Precision Detail is wél merkbaar (eenvoudig in en uit te schakelen) en een mooie toevoeging imo!
kan je mij vetellen waar ik moet zijn om dat aan te zetten ik zie het namelijk nergens staan.
Dit staat onder Picture > Advanced Settings > Clarity > Precision Detail. Je moet dan wel Dolby Vision content afspelen. Bijvoorbeeld van HBOmax of Disney+.
ik heb die update ook gekregen maar ik zie die dolby vision precision detail nergens staan dat moet je toch ook zien staan als je dat niet afspeelt? ik begrijp dat je het alleen kan aan zetten als je die content afspeelt
ik ga naar beeld dan naar geavanceerde instellingen dan naar zuiverheid en daar moet het toch tussen of onderaan staan? ik zie het nergens staan en dat vind ik wel raar en ik baal er wel van want ik wil het ook graag even uittesten.
Ik ook vanmorgen gekregen, ook op de C2.
Hier nog steeds op 3.11, vreemd
Ook zoeken naar nieuwe software levert niets op.
Dit vergt de nodige rekenkracht en dat betekent dat de aanwezigheid van de Alpha 9 Gen 5-processor nodig is; die zit in de LG C2, G2
Komt LG wel goed uit hè, dat dat toevallig alleen de laatste generatie is... Ze mogen ook gewoon zeggen dat ze geen zin/tijd/geld hebben om oudere generaties van nieuwe functionaliteit te voorzien. Is verder niet erg maar wees wel eerlijk.

Nog steeds erg blij met mijn CX en zie nog geen enkele reden om te upgraden. Ook na deze (voor mij gemiste) update niet :)

[Reactie gewijzigd door Kevinns op 24 juli 2024 00:09]

[...]


Komt LG wel goed uit hè, dat dat toevallig alleen de laatste generatie is... Ze mogen ook gewoon zeggen dat ze geen zin/tijd/geld hebben om oudere generaties van nieuwe functionaliteit te voorzien. Is verder niet erg maar wees wel eerlijk.
Lijkt mij dat de oudere generatie geen geschikte processor er voor hebben. En ik verwacht niet dat ze processor even komen verwisselen
Ik weet zeker dat er door bedrijven bewust keuzes worden gemaakt om alleen de laatste generatie van dit soort functies te voorzien terwijl de voorlaatste serie het ook prima qua hardware had afgekund.

Bedrijven willen nou eenmaal geld verdienen en hun laatste modellen verkopen door verschil in features ten opzichte van vorige generaties modellen.

En ja, ik vind het jammer als G1 gebruiker maar that’s how it is. Ziet er nog steeds erg mooi uit :)
Mwah dat is een hoop speculatie zonder basis terwijl eerder gedrag van LG juist het tegenovergestelde liet zien.

Zo had de C1 een beduidend betere input lag dan de CX, belangrijk voor gamers. Naar jouw veronderstelling zouden ze de CX expres langzaam houden, immers beter voor de verkoop van het nieuwe model.

De realiteit was dat LG de CX niet lang na release van de C1 een update kreeg die de input lag volledig gelijktrok.

Dus als het kan, hebben ze eerder al laten zien het te doen. Dan ben ik ook eerder geneigd LG te geloven als ze zeggen dat de oudere processor het niet aankan. Beeldbewerking kost behoorlijke rekenkracht immers.

[Reactie gewijzigd door Boxman op 24 juli 2024 00:09]

Volgens mij zit er in tv's altijd een underpowered processor. De eerste TV met een Ryzen, Intel, Snapdragon of M1 topmodel processor moet ik nog zien. Wel wordt WebOS - als voorbeeld - na een paar jaar traag, worden (third party) apps niet meer bijgewerkt en moet je weer naar een nieuw model. Dat is gewoon by design en mooier kun je dat niet maken. Tenzij Framework ooit met een tv komt of als het 'losse kastje' idee een keer écht doorzet..
Samsung is met z’n “one connect boc” daarmee wel hard aan de weg aan het timmeren. Helaas nog geen upgrade paden gezien die dat interessant zouden maken, maar die mogelijkheid zou er dan wel zijn.


Zul je dan wel weer zien dat dan ineens de kabel niet voldoende bandbreedte heeft ofzo 8)7
Er is een tv geweest die een upgrade mogelijkheid had. Alleen heeft Samsung er toen niet goed over nagedacht en na een jaar al een upgrade op de markt te brengen (€499).

De upgradeset verkocht zeer slecht en de stekker werd uit het project getrokken.

Het probleem in mijn ogen is vooral het feit dat ze al na een jaar een premium upgrade op de markt brachten.
Gezien de tv met deze mogelijkheid al een premium model was, is €499 na een jaar natuurlijk niet interessant.
Meestal wil je je tv voor zo’n bedrag pas na 3-5 jaar van een nieuwe soc voorzien.
Zo had de C1 een beduidend betere input lag dan de CX
Dat scheelt niet zo heel veel: https://www.rtings.com/tv...21?usage=1&threshold=0.10

Ja van 13.5 ms naar 10ms lijkt wel veel, maar vaak is de totale input lag bij een game console (van knopje naar verandering op het scherm) tussen 50ms en 100ms, dan is die 3ms niet zoveel.
Buiten het feit dat dat niks afdoet aan het gemaakte punt over de werkwijze van LG;

De input lag verbeterde van 13.9 naar 5.9ms bij 4k120Hz met VRR: https://www.rtings.com/tv...r-input-lag#comment-45637

De updates staan ook netjes uitgelegd in de review van de CX: https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/cx-oled

Deze TV's worden vaak ingezet als PC monitor waar zulke delays nog korter zijn, en zoals je kan zien was de community er dusdanig blij mee dat het erop lijkt dat het toch als significante verbetering is ontvangen.
Klopt; de Alpha 9 gen 5 heeft 5000 dynamic tone mapping zones itt de 500 van de gen 4 die in de C1 van 2021 zit. Gok dat het daar mee te maken heeft.
Ik denk dat het probleem van de andere kant af moet bekijken: die nieuwste processor is vast wel weer krachtiger als de laatste generaties. Maar zoals @knights16 en @beschuitfluiter al aanduiden: zeer waarschijnlijk zou dit ook, mogelijk in wat bescheidener vorm, op de oudere processors kunnen, ook al hebben die dan b.v. minder dynamic mapping zones. Dat is zoiets als een oudere kaart die een spel niet meer op 4K met ultimate settings trekt, maar nog wel op high.
Maar ja, dat betekent extra werk voor LG om ook die dingen te installeren en als jij je oudere LG TV door een nieuwe wilt vervangen vinden ze dat helemaal niet erg... dus die effort loont zich bepaald niet voor LG. Ik heb een GX en zie nog geen reden om om te schakelen...

Vooral niet sinds ik twee dagen terug de energieoptie uitgezet heb - wat een verschil!
https://www.youtube.com/watch?v=AiL6ZJXta4U
Dat is dus flauwekul want de voorgaande generaties zijn krachtig genoeg.
Het is niet zo dat na een jaar de processor opeens traag is en niets meer kan presteren.
Als dat echt zo was heeft LG een grote ontwerpfout gemaakt.
Volgend jaar is het ook niet zo dat de modellen van dit jaar niet meer vooruit te branden zijn.
Er wordt ook geen enkele onderbouwing gegeven waarom bepaalde modellen geen firmware upgrades meer krijgen inclusief features.
Natuurlijk zijn er ook wel features welke extra hardware vergen, dat is een ander verhaal.
Het is toch gek dat in IT en elektronica we zo hard gebeten zijn op software matige verbeteringen.
Je hebt toch een CX gekocht met die feature set, je hebt die TV gekocht omdat die voldeed aan je eisen. Ze hadden ook Dolby Vision Precision kunnen achterhouden tot de volgende generatie C3's er ligt.

Ik denk dat het ook gewoon een kwestie van kosten is. Hoe zou je zelf zijn als bedrijf en dit project moeten managen? Als de business er niet achter vraagt of de technische beperkingen van legacy apparaten is te groot dan is het toch gewoon no-go?
Natuurlijk is het een kwestie van kosten en nieuwe(re) modellen interessanter houden of maken. En daarbij dan net genoeg doen om voldoende klanttevredenheid te houden zodat ze bij een nieuwe televisie nog wel je merk willen kopen (maar indirect is dat ook weer een kwestie van kosten/winst/inkomsten).

Op zich heb je gelijk dat je een TV koop met een bepaalde featureset die voldoet aan je eisen op dat moment. Echter, in de wereld van TV komen er tegenwoordig constant nieuwe features uit en al helemaal bepaalde functionaliteit voor het smart-gedeelte of media speler. Natuurlijk is niet elke feature voor iedereen meteen relevant, maar het is toch jammer als de hardware prima in staat is de features bij te benen, maar ze dat simpelweg niet doen. Dan dwing je mensen die wel op nieuwe features geven regelmatig een nieuwe TV te kopen. En zeker, een aantal nieuwe features zullen niet werken op oudere modellen omdat de processor het niet aan kan. En je kan niet ineens van een HDMI2.0 een HDMI2.1 poort maken natuurlijk. Maar wat meer ondersteuning zou wel mogen. Maar goed, dan zouden de TV's duurder worden en dát willen wij als consument natuurlijk weer niet.

Uiteindelijk moet er aan een TV geld verdiend worden. Dingen als softwareondersteuning en garantie moeten bij de prijs inbegrepen zijn. Wij als consument willen zo min mogelijk uitgeven en garantie kan je niet omheen, dus is de softwareondersteuning het makkelijkste om op te besparen. Of je krijgt dus andere inkomstenbronnen, zoals reclame in het smartTV gedeelte. Ik zou persoonlijk niet eens zoveel moeite hebben om bijvoorbeeld jaarlijks een klein bedrag te betalen voor softwareondersteuning zodat de ondersteuning veel langer door blijft gaan en er geen reclame op de TV naar voren komt.
Dingen als softwareondersteuning en garantie moeten bij de prijs inbegrepen zijn.
Softwareondersteuning is toch iets anders dan software-uitbreiding.
Jaarlijks betalen voor software ondersteuning, helemaal niet zo’n gek idee.
Ik zou een voorstander zijn voor zo’n model als mij dit ook daadwerkelijke voordelen op zou leveren.
Vervang het woord televisies eens door smartphones in het artikel, want die kant gaat het m.i. wel op. Sterker nog, ze liggen ook qua feature sets steeds dichter bij elkaar en ondersteuning daarop. De formfactor en use case zijn wat anders, maar zou je dan dezelfde gedachtengang daar ook op los laten?
Het is toch gek dat in IT en elektronica we zo hard gebeten zijn op software matige verbeteringen.
Je hebt toch een CX gekocht met die feature set, je hebt die TV gekocht omdat die voldeed aan je eisen. Ze hadden ook Dolby Vision Precision kunnen achterhouden tot de volgende generatie C3's er ligt.

Ik denk dat het ook gewoon een kwestie van kosten is. Hoe zou je zelf zijn als bedrijf en dit project moeten managen? Als de business er niet achter vraagt of de technische beperkingen van legacy apparaten is te groot dan is het toch gewoon no-go?
Omdat aanpasbaarheid de belangrijkste eigenschap van software is. Alles wat je in software doet kun je ook in hardware, behalve veranderingen aanbrengen (we laten randgevallen als FPGA's even buiten beschouwing). Snel en eenvoudig aanpassingen kunnen doen is wat onze hele industrie mogelijk heeft gemaakt. Software die niet wordt aangepast is dus een beetje tegen het zere been van iedere IT'er.
Dat is zoiets als je tv als biljart gebruiken: erg duur en niet al te best.

Hier op Tweakers zijn die gevoelens nog wat sterker. Het onderste uit de kan halen zit hier in het DNA. Dingen aanpassen om ze te verbeteren is wat we hier doen en waar de site naar is vernoemd.

Het is ook geen onredelijke wens, onze PC's gaan 10 jaar mee en kunnen verschillende keren een major OS upgrade krijgen. Op onze telefoons verwachten we inmiddels ook een paar OS upgrades. Het is nog niet waar ik het zou willen zien, maar goed. Een TV kost al snel meer dan een telefoon en we verwachten dat een TV minstens 10 jaar mee gaat. Dat zo'n duur apparaat minder ondersteuning krijgt dan een telefoon van 200 euro is wel heel zuur. Helemaal als je het over een luxe OLED TV hebt van een A-merk.

De oplossing is simpel: geef de toegang tot de hardware vrij zodat mensen zelf hun eigen besturingssysteem kunnen ontwikkelen en installeren, zeg maar het PC-model. Ik kan een moederbord en CPU kopen en daar ieder OS op installeren dat ik wil en ik mag ook m'n eigen OS schrijven. De informatie over de hardware die je daar voor nodig hebt is min of meer breed beschikbaar. Ik verwacht niet dat Intel mij daar persoonlijk bij komt helpen maar ook dat ze niet de deur dicht timmeren om mij buiten te houden.
Ik verwacht dat de voordeur open staat en bereikbaar is. (Buiten de PC-markt is het helaas heel normaal om alles dicht te timmeren).

Dan bedoel ik natuurlijk niet dat iedereen ook echt z'n eigen OS gaat schrijven maar als het eenmaal mogelijk is zal iemand het wel proberen. In praktijk draaien de meeste TV's al op Linux-gebaseerde systemen, het is niet onrealistisch dat anderen daar zelf firmware voor ontwikkelen.

Ik zie zelfs ruimte voor een grote nieuwe speler in die markt, namelijk een algemene Linux Distro voor televisies die (software) compatible is met de televisies van verschillende leveranciers. Nu lijkt iedere groot merk z'n eigen OS te hebben met z'n eigen apps. De kleinere haken vaak wel aan bij een bestaand OS (Android of WebOS ofzo) maar de grote zijn geneigd om alles zelf te doen en alleen compatible te zijn met hun eigen TV's. Eerlijk gezegd is bovenstaande misschien een beetje verouderd en zijn de kleinere OS'en inmiddels aan het wegvallen vervangen voor Android en WebOS.

Enige unificatie is er dus wel maar niet op de juiste manier. Hier worden twee walled gardens gebouwd die, bij gebrek aan concurrentie, steeds minder open zullen worden. De unificatie wordt niet gedreven doordat 1 systeem technisch superieur is maar omdat de meeste mensen niet op de software letten bij de aanschaf van een TV omdat ze zich niet echt bewust zijn van het belang hiervan en andere aspecten (het scherm zelf) veel zwaarder wegen. Tegen de tijd dat ze er achter komen is het te laat. De meeste mensen zijn verschrikkelijk onzeker over software en slikken het maar.

Dus gooi open die TV's. Het is gewoon een computer. Laat computers doen waar ze goed in zijn: software. Ik vrees dat het in praktijk niet mogelijk gaat zijn omdat de copyright-maffia het verbiedt en hun geld het wint van onze vrijheid. Uiteraard allemaal onder het mom van "de consument beschermen". Onze PC's bewijzen iedere dag dat het niet nodig is om ons te "beschermen" tegen onze eigen computer.


* CAPSLOCK2000 zet z'n stokpaardje weer in de kast

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 24 juli 2024 00:09]

[Is verder niet erg maar wees wel eerlijk.
Ik neem aan dat je enige onderbouwing hebt anders dan "dat is mijn gevoel". Want je doet nu alsof het een verdongen feit is dat de oudere TV's dit wel kunnen? Het is niet alsof de A2 en B2 de update wel krijgen en die hebben wel de oudere SoC.

[Reactie gewijzigd door Thekilldevilhil op 24 juli 2024 00:09]

De near blacks waren op de cx iets beter dan op de g2 volgens youtube reviews, is ook niet gek dat ze dat op hun huidige topmodel proberen beter te krijgen.
Heb ook de cx prima tv die heeft int begin ook updates gehad die de near blacks beter maakten.
Lg heeft er geen baat bij om hun tvs slordig af te stellen, dat word gelijk opgepikt op internet en vergeleken met andere merken.

[Reactie gewijzigd door Goofy1978 op 24 juli 2024 00:09]

"Ze mogen ook gewoon zeggen dat ze geen zin/tijd/geld hebben om oudere generaties van nieuwe functionaliteit te voorzien. Is verder niet erg maar wees wel eerlijk."

Want je magnetron of broodrooster van een paar jaar oud krijgt wel de features die nu op de nieuwste varianten zitten?

Waarom is de verwachting steeds vaker dat je na aanschaf nog allerlei nieuwe dingen moet krijgen? Er zit toch geen abonnement op oid?
Je betaald voor wat je OP DAT MOMENT krijgt. Krijg je later nieuwe features, dan is dat leuk, maar niet meer dan dat.
[...]


Komt LG wel goed uit hè, dat dat toevallig alleen de laatste generatie is... Ze mogen ook gewoon zeggen dat ze geen zin/tijd/geld hebben om oudere generaties van nieuwe functionaliteit te voorzien. Is verder niet erg maar wees wel eerlijk.
Ja, precies. De C1 heeft een Alpha 9 Gen 4-processor.... Zo groot kan het verschil tussen gen 4 en 5 toch niet zijn.
5000 dynamic tone mapping zones itt de 500 in de gen 4; gok dat dat het verschil maakt in dit verhaal
Ze moeten toch ook een rede bedenken om nieuwe tvs te blijven verkopen vooral aangezien de oudere oleds het nog steeds zo goed doen.
Heb liever dat ze dit doen en blijven bestaan dan dat ze straks failliet zijn en we nergens goede en goedkope oleds kunnen krijgen
Wat je niet kent kun je ook niet missen :/

Heb zelf ook een CX maar ik zou precision detail sowieso niet gebruiken omdat de tv op vaste waarden ingesteld is qua helderheid en contrast. Jammer van de Black handling maar ik heb geen klachten over de huidige beeldkwaliteit.
Anoniem: 1134149 @Kevinns19 augustus 2022 17:18
Ik heb zelf de C9 hier, ontzettend snelle os navigatie en beeldkwaliteit nog steeds, ik ga echt pas upgraden als we na de garantie periode een defect krijgen
Ik las dat de C2 veel lag specifiek bij 4:3 content heeft/had. Iemand een idee of dit is opgelost?
Ik heb niks gemerkt bij het kijken van The Simpsons op mijn tv, dus weet niet echt waar je het over hebt.

Misschien alleen bij 4:3 gaming dat je iets merkt? Maar ik zou niet weten waarom je dat zou doen op dit scherm.
Mijn C2 heeft ook geen problemen met 4:3 content icm Sonos.
Jammer dat LG altijd zo snel de vorige generaties in de steek laat. Waarom krijgt de C1 dit niet?
Omdat we helaas in een consumptie systeem leven. Het liefste ziet elke fabrikant dat iedereen elke 2 jaar een splinternieuwe tv van +/- 1.500 koopt. Het liefste willen ze dat je een nieuwe tv koopt.
Wat ik zou willen is dat er een nieuwe hdr standaard komt die veel meer stappen heeft in de sd range. Want zelfs met hdr heb je nog steeds last van banding bij de zwart waardes, dus liever de extra band breedte daar in stoppen dan iets extra fel, iets wat niet eens top werkt als alles fel word. En hoe veller hoe minder de banding opvalt dus tussen 0 en 30% fel mogen ze wel bijna alle extra stappen zetten de rest valt gewoon minder op met banding.
Sd is 256 stappen en als een 4k monitor al 4000 pixels heeft dan heb je zelfs van helemaal zwart naar helemaal wit al heeel veel pixels met dezelfde kleur laat staan als het een donkere scene is die maar van zwart tot 10% licht gaat.... Sorry voor de random rant.
(Ps ja ik weet hoe dittering werkt etc maar dan heb je rainbow effecten in je zwart als je de extreme versies doet)
Is dit niet waar de dynamische metadata van Dolby Vision en HDR10+ voor is?
Kon de zwartweergave dan beter? Lijkt mij een gimmick-update.
*Bijna zwart. De zwartweergave is inderdaad gewoon LEDje uit.
Zwart is geen probleem op een OLED, wat lastig is, is het allerdonkerste grijs en dat komt omdat de pixels met transistoren aangestuurd worden en een transistor zich grillig gedraagt in de buurt van het nulpunt. In de buurt van het nulpunt verliezen OLED-televisies wat precisie. Niets waar je je als gewone TV-kijker zorgen over moet maken, want de televisies zijn zeker niet slecht in het omgaan met deze kwestie, maar voor de perfectionist is het goed om te weten dat het weer net ietsje beter is geworden.
Anoniem: 562971 @Farabi19 augustus 2022 13:20
En dan ook nog afhankelijk van het soort content wat je er op afspeelt, dus op papier lijkt het heel wat maar in de praktijk moet je nog maar zien of je er (letterlijk) iets van terugziet.

Fabrikanten in welke sector dan ook zullen meer en meer toevoegingen uitbrengen om de (niet wetende) consument maar over de streep te trekken, die anders bang is om wat te kort te komen.

Kreeg ook een inruilvoorstel op onze 'oude' Sony AG9, maar internet afstruinende kwam ik géén enkel bewezen argument tegen om deze in te ruilen voor een 'nieuwere'.
Grootste deel van de mensen stelt de tv niet eens af, Media Markt heeft nu wel zo'n kalibratie service voor 99 euro. https://www.mediamarkt.nl/nl/shop/ps-tv.html
Vraag me ook af of ze daadwerkelijk iets doen ipv wat schuiven met de waardes.
Het is nog wat erger: samen met waarschijnlijk vele anderen heb ik de energiebesparende functie aan laten staan (fabrikanten zetten dat meestal standaard aan om het energielabel te halen).
Deze bijdrage van Vincent laat zien wat dat voor kleine ramp betekent voor de beeldkwaliteit... die instelling staat denk ik ook bij de meeste Tweakers "fout"! Ik heb het ook hierboven al gemeld omdat ik wil dat mede Tweakers dat ook zien.

https://www.youtube.com/watch?v=AiL6ZJXta4U
Viel me ook op bij mijn TV maar niet perse storend. Helpt het niet tegen inbranden?
Zou kunnen, persoonlijk vermoed ik dat het gebruikt wordt om het energielabel te halen. Als je geen statische beelden zoals zender logos of gaming UI hebt, denk ik dat je daar geen last van gaat hebben. Ik heb de setting voor statische beelden dimmen wel aan laten staan.
Meer brightness betekent een hogere kans op burn-in maar tegelijkertijd koop je de tv ook omdat je het beste eruit wil halen. Ik ga ook stoppen met de eco stand. Thanks voor de tip!
Als het LG OLED topic zou volgen zou je weten dat dit het eerste is wat je uitzet nadat je de TV net hebt uitgepakt en aangezet.
Bedankt voor de tip, zal er inderdaad eens naar toe gaan om te zien wat ik verder zo al gemist heb!
Ik geloof ook niet dat het geheime kennis is, maar zoals gezegd: ik volgde het LG OLED topic niet... net als vele anderen. En ook als je een ander merk TV hebt is het belangrijk! Dus leuk dat die kennis op vele punten voorhanden is, maar de rest mag het toch ook weten? Met name omdat het vrijwel niets kost en echt veel beeldkwaliteit oplevert!

[Reactie gewijzigd door batteries4ever op 24 juli 2024 00:09]

Mee eens dat out of the box de TV niet optimaal gebruikt kan worden.
Het zijn maar enkele dingen die je hoeft te doen om ervan te kunnen gaan genieten.
Welkom in dit topic!
[LG OLED] Ervaringen & Discussie
Dank je, ik vind de weergave met 1874 pagina's vragen en reactie en zo te zien niet per topic wel wat intimiderend... je moet waarschijnlijk de zoekfunctie gebruiken en zien of je wat spannends tegenkomt?
Ik het het zero tolerance forum gevolgd om te weten wat die dingen moeten kosten, maar daar kan je filteren of jouw type en gaat het in principe om de laatste melding van de gezochte TV.

[Reactie gewijzigd door batteries4ever op 24 juli 2024 00:09]

De zoekfunctie werkt best goed daar.
Maar het komt ook regelmatig voor dat dezelfde vragen gesteld worden. Op zich mag dat natuurlijk want niet iedereen kan precies vinden wat hij/zij zoekt.
Ja en het vervelende van zoeken is dat als ik naar "bijna zwart problemen" zoek en jullie het over "black crush" hebben ik al last krijg wat te vinden. Op de meeste Fora zijn onderwerpen, zodat je alvast door de topics "Soundbar aansluiten - hoe moet dat nou?" tegenkomt o.i.d. Maar goed, ik ga het proberen!
Probeer het maar en stel anders gerust je vragen.
Daar is het topic ook voor om ervaringen te delen. Aankoopadvies is het niet maar bepaalde wensen en mogelijkheden worden daar wel besproken.
Hah, die herken ik nog zo goed van de laatste keer dat we daar een TV kochten..

"Ja er komt nog XX euro bij, een collega van mij heeft hem achterin helemaal voor jullie afgesteld en klaargemaakt"

was 30 of 40 euro volgens mij..... Denk dat die service het pakken van de TV en het naar ons brengen was, want dat ding was nog nooit aangeweest.
Ik krijg morgen de 42 inch C2 binnen. Kan ik direct updaten. :)
Zal eens kijken of ik hem kan vinden voor onze G2 65 inch.
Gisteren mijn 77" G2 geupdated. Near zwart lijkt wel iets beter, maar ik vind dat altijd moeilijk te zeggen als je gewoon iets aan het kijken bent, want hoe heeft de maker het bedoeld? Verder een top tv, de eerste die me helemaal opslokt als je in een serie zit.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.