Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur games 22 december 2017

Bluetooth-oordoppen - De verschillen zijn groot

Bij de AirPods valt vooral het draagcomfort op. Het zijn de enige oordoppen uit de test die niet in de gehoorgang geplaatst hoeven te worden, maar in de oorschelp hangen. Zeker bij langer gebruik is dat fijn. Het geluid is erg goed. Voor de puristen zit er iets te veel bas in het geluid, maar in veel praktijksituaties is dat juist prettig. Tappen op de oorschelpen werkt echter niet prettig en de AirPods hebben wat weinig functionaliteit. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
26
Score: 4
13
Score: 3
3
Score: 2
3
Score: 1
0
+3
jordiv30 7 september 2017 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Zonder twijfel het beste product dat Apple de afgelopen jaren op de markt heeft gebracht. Draadloos voelt zoveel vrijer dat je nooit meer terug wil. De prijs is netjes en het idee is goed uitgewerkt. De software mag op sommige punten nog wat beter afgestemd worden.

Pluspunten

  • Draadloos voelt een stuk vrijer
  • Gemak
  • Goede geluidskwaliteit voor het formaat
  • Accuduur is verbluffend voor het formaat
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

  • Tappen werkt nog niet helemaal lekker
  • Vooral macOS lijkt nog niet helemaal op de AirPods afgestemd
  • Haperingen in de muziek met Android
  • Bellen via Skype of FaceTime gaat moeizaam
  • Geen equalizer

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 3

+2
Shaidar 23 december 2016

Apple Airpods (Wit)

Als je knee-deep in het Apple ecosysteem zit, dan zijn dit de earbuds die je wilt. Pairing via iCloud en de auto-pauze functionaliteit zijn ongezien en maken van deze Airpods één van de beste Apple producten. Geluidskwaliteit is zondermeer goed - al zal de audiofiel hier anders over denken.

Pluspunten

  • Afwerking zoals je van Apple gewend bent
  • Auto-pauze door in-ear detectie ongeëvenaard
  • Eindelijk bevrijd van de draad!
  • W1 chip maakt BT pairen easy-peasy
  • W1 chip ism iCloud en je kan ze op al je apparaten gebuiken

Minpunten

  • Kleur (mat zwarte #prettyplease)
  • Prijs (alhoewel dit gewoon dé prijs is voor BT earpods)
  • Samenleving (de mensen op straat) zijn er duidelijk nog niet klaar voor

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 3

Apple Airpods (Wit)

De prijs is hoog, maar de kwaliteit is goed. Een soepelere bluetooth ervaring heb ik nog niet gehad. Draagcomfort is niet anders dan ik gewend ben van de EarPods en de geluidskwaliteit is veel beter dan dat. Vooral in het laag is er voldoende punch, maar ook goede strakke bassen.

Pluspunten

  • AutoPauze als je een dop uit je oor haalt
  • De briljante pairing methode
  • Double tap is instelbaar
  • Vrijwel geen "buffer" latency
  • Werkt erg goed met video
  • Geen EQ nodig om het geluid strak te krijgen, misschien iets te veel laag tussen 42 en 63 Hz, maar weghalen is altijd beter dan moeten toevoegen
  • Accuduur

Minpunten

  • De prijs is absoluut gezien wel hoog, maar in verhouding met andere producten valt het nog mee

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4

+2
Kwartjuh 6 december 2017 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Een mooie technologische en gebruiksvriendelijke vooruitgang maar matige geluidskwaliteit en niet altijd even goed werkende functies maken de Apple AirPods een 'mixed bag'.

Pluspunten

  • Geen draden! Heerlijk
  • Acceptable geluidskwaliteit
  • Snel opladen en prima batterijduur
  • Cradle is geniaal

Minpunten

  • W1 chip werkt half
  • Verbinding mag stabieler
  • Prijs is echt erg hoog
  • Geluidskwaliteit matig voor de prijs
  • Lelijke witte kleur (zijn net wattenstaafjes)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 4
Prijs Score: 2
Weergavekwaliteit Score: 3

+2
South_Styler 13 augustus 2017 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

De Apple Airpods zijn innovatief, maar niet baanbrekend. Gemak is het sleutelwoord.

Pluspunten

  • Zitvorm
  • Geluid
  • Eenvoudig
  • pairen gaat snel

Minpunten

  • Duur
  • Weinig navigatiemogelijkheden (zonder Siri)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 2
Weergavekwaliteit Score: 4

+1
Kassad 4 juli 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Voor bellen en casual media gebruik zijn dit erg goede oordoppen. Ze zijn absoluut aan de prijs maar zeker qua belkwaliteit zijn ze het voor mij waard.

Pluspunten

  • Belkwaliteit
  • Handig in gebruik
  • Gaan lang mee met een lading

Minpunten

  • Maximaal met 1 apparaat verbinding
  • Aanraakgevoelig deel werkt slecht

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4

+1
iAmRenzo 6 april 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Fantastisch product, dat ik ze niet eerder kocht.

Pluspunten

  • Prettig draagcomfort
  • Geluid voldoende
  • Techniek achter instellen, gebruiken en switchen is geweldig
  • Draadloos

Minpunten

  • Geen volume controls (fysiek)
  • Draadloos laden ontbreekt (nog)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4

+1
Dutchdude99 2 april 2018 Product gekregen

Apple Airpods (Wit)

Als je draadloze oortjes wilt is dit eigenlijk the way to go!

Pluspunten

  • Design
  • Batterijduur
  • Gemak
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • Af en toe opladen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4

+1
PredCaliber2 10 mei 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Vrij sceptisch in het begin, maar het zijn op zoveel punten de beste oordopjes die ik ooit heb gehad! Gebruik ze elke dag met mijn iPhone X en mijn iPad Pro. Geluidskwaliteit is echt waanzinnig! Ik hoor op normaal luister niveau maar weinig verschil met mijn HD650 en dure DAC

Pluspunten

  • Waanzinnige geluidskwaliteit!
  • Bijzonder comfortabel. Gaat niet pijn doen of vervelend zitten. ik kan ze uren inhouden.
  • Instelbare Tapping op beide oordopjes! (vorig/volgend nummer, pause,etc)
  • Vervelende conclusie.. maar ik draag ze zelfs in huis liever in plaats van mijn dure audiophile setup..
  • Handig magnetisch doosje wat tegelijk 24h aan extra juice bevat.
  • Bellen gaat ook super. Uitstekende spraakkwaliteit
  • Connectivity op iOS apparaten kan niet makkelijker
  • Wireless haalt eindelijk de eindeloze spaghetti brei weg

Minpunten

  • Lijkt in het begin of ze uit vallen soms. (is wennen omdat ze zo licht zijn)
  • Moderne smartphone is toch wel wenselijk voor optimaal gebruiksgemak en geluidskwaliteit. (Bluetooth)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 5

+1
ronn0 30 april 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Goede oordopjes die makkelijk te verbinden zijn! Na het verbinden via de iPhone is hij ook direct beschikbaar op de Macbook (Pro).

Pluspunten

  • Verbinden
  • Draadloos
  • Acccuduur
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

  • Prijs
  • Volume niet via oordopjes in te stellen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 5

+1
bluf98 14 december 2017 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Deze audiofiele 'wattenstaafjes' onderscheiden zich door enorme gebruiksgemak, geweldige integratie met iPhone en AppleWatch en goed geluid

Pluspunten

  • perfecte fit voor mijn kleine oren
  • licht als een veertje, draagcomfort zo goed dat ik ze niet meer voel, vergeet
  • blijven heel goed in mijn oren zitten ook bij zweten, rennen en springen
  • ondanks oplaadcase is batterijduur erg lang, zeker met 'mono look'
  • heldere toondefinitie, goede toonseparatie
  • medium bas
  • met AppleWatch als remote fijn te bedienen
  • integratie met iPhone en Siri heel bruikbaar

Minpunten

  • extra windgeruis bij tegenwind
  • noise cancelation matig bij wind
  • 'stereo look' oogt wat vreemd voor omgeving

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 3
Weergavekwaliteit Score: 4

+1
martPasman 20 november 2017 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Een enorme bevrijding door van die draadjes af te zijn, niet verwacht dat ik dat zou zeggen na de aanschaf van de AirPods. Koppelen is makkelijker dan ooit en Bluetooth werkt zoals het zou moeten. Zonder haperingen of vertragingen. Koppelen van iOS naar MacOS gaat nog niet geheel soepel.

Pluspunten

  • Goede bouwkwaliteit.
  • Draadloos is echt een bevrijding.
  • Navigatie via 'tappen' is handig voor het skippen van nummers

Minpunten

  • Lijkt toch een beetje gek, EarPods zonder draadjes in je oor.
  • Double tapping werkt niet altijd meteen.
  • Geen power adapter en apple stickers meegeleverd.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Bouwkwaliteit Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Prijs Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4

fleshlight 5 december 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Geweldig gebruiksgemak, zeer snelle oplaadtijden en verbinden gaat in een oogwenk (iPhone). Toch laten de oordopjes het afweten op het gebied van isolatie van omgevingsgeluid en lekken de oordopjes heel snel geluid waardoor de hele bus of trein kan meeluisteren.

Pluspunten

  • Gebruiksgemak
  • Accuduur
  • Geluidskwaliteit (in stille ruimtes)

Minpunten

  • Lekkage van geluid
  • Slechte isolatie

Eindoordeel

Score: 4
NeppeHuib 4 december 2018
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van de review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Apple Airpods (Wit)

Erg slechte kwalitieit voor de prijs, je kan zo met die prijs een Sony MDR-XB950N1 kopen met veel meer kwaliteit voor de prijs. Ze vallen vaak uit bij mensen die vaak sporten en ze kunnen niet goed tegen wind als je fietst. Geen aanradar.

Pluspunten

  • Makellijk in gebruik.
  • Goede batterij

Minpunten

  • Slechte kwaliteit voor de prijs.
  • Slechte / overboosted bass
  • Lelijk design
  • Vervelend voor sporten
  • Slecht geluid als je van muziek houd en niet alleen de top 50 luisterd.

Eindoordeel

Score: 2
tunq 4 december 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Prima product met goed geluid. Alleen tap werkt niet goed en microfoon tijdens lopen geeft veel ruis.

Pluspunten

  • Goede pasvorm
  • Goede connectiviteit

Minpunten

  • Prijs
  • Tap

Eindoordeel

Score: 4
iantje31 30 november 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Geweldige oortjes. Het verbinden van de oortjes is een magische ervaring, het geluid is goed en de accu gaat heel lang mee. Na een week van gebruik hoef ik de oortjes nog niet op te laten.

Pluspunten

  • Geluid
  • Pair proces
  • Accuduur

Minpunten

  • Redelijk prijzig
  • Geen volume te regelen via oortjes zelf

Eindoordeel

Score: 5
Lcanrinus 12 oktober 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

De Airpods... Ik vind ze persoonlijk erg fijn. Ze hebben redelijk geluid, zitten erg fijn in je oren. Laden snel op en gaan +-5 uur mee. Mijn ervaring is wel dat ze erg gevoelig zijn voor vuil en oorsmeer. Ik heb hiervoor ook wel eens reparatie nodig gehad.

Pluspunten

  • Comfortabel
  • Snel Opgeladen
  • Redelijk geluid

Minpunten

  • Erg gevoelig voor vuil.
  • wilt soms nog wel eens uit je oor kruipen.

Eindoordeel

Score: 3
Metzons 11 oktober 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Ideale bluetooth oordopjes voor als je een iPhone gebruiker bent. Ze werken perfect en de batterijduur is vrij lang. Ze connecten ook prima met een Windows pc, geen problemen mee.

Pluspunten

  • Draagbare oplader
  • Ze detecteren wanneer je ze in- of uitdoet
  • Prima geluid, maar kan beter voor die prijs
  • Zakelijk uiterlijk
  • Prima fit, vallen niet uit onder het sporten

Minpunten

  • Prijs
  • Siri en Proximity Connect werken niet via Windows
  • Volume control

Eindoordeel

Score: 5
EnesCan20 4 oktober 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Op het beginnen was het uitzoeken hoe hij werken, maar na dat je hem 1/2 weken hebt kan je niet zonder.

Pluspunten

  • Super fijn
  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Minimaal design
  • Kan tegen een stootje
  • Batterij duur

Minpunten

  • Niks

Eindoordeel

Score: 5
Valentijn 10 juni 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Het gemak van deze dingen heeft geen prijs. Fantastisch. Werkt ook flawless met Android, waarmee ik ze altijd gebruik. Ook de double touch commands werken. Je hebt aan het lampje in het doosje genoeg om te weten of ze vol of leeg zijn

Pluspunten

  • Werken met android
  • Gemak
  • Vallen niet uit je oor
  • Licht

Minpunten

  • Prijs, maar ze zijn het waard

Eindoordeel

Score: 5
joeri87 16 april 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Had ze eerder moeten kopen. Zit heerlijk en goed geluid, hoor omgevingsgeluid ook nog goed (anders gebruik ik mijn Bose QC). Bellen werkt ook goed, geen klachten van de andere kant.

Pluspunten

  • Zit comfort
  • Geluidskwaliteit
  • Draadloos bellen
  • Je vergeet dat je ze aan hebt
  • Oplaad doosje

Minpunten

  • Wattenstaafjes uit oren
  • Prijs - al zitten andere goedkopere altijd minder lekker
  • Afwerking - lijmresten aan de buitenkant. Zelfde aan beide oortjes

Eindoordeel

Score: 4
zeehondje 13 april 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Erg fijne draadloze oortjes die erg goed in het oor blijven zitten met een handig opbergcase. In tegenstelling tot andere reviews, vind ik het tappen op de oortjes voor bijvoorbeeld pauze prima werken. Ik gebruik de oortjes in combinatie met android en heb geen problemen ondervonden.

Pluspunten

  • Blijven goed in het oor zitten
  • Hoeven maar weinig op te laden
  • Goede geluidskwaliteit

Minpunten

  • Soms wel verbinden maar geen geluid in drukke gebieden. Pauzeren en hervatten lost dit op
  • Geen isolatie

Eindoordeel

Score: 4
ThomasAlf 21 februari 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Het Apple effect werkt: ik wil nu bijna een Iphone erbij halen om álle functionaliteiten te hebben. Geluid is goed, niet het beste in deze prijsklasse. Zitten erg comfortabel (verrassend genoeg). Tappen werkt matig en klinkt hard in de oren en er is nog redelijk wat omgevingsgeluid te horen.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Comfortabel (bij mij althans)
  • Makkelijk in gebruik
  • Esthetisch subliem, ook de case

Minpunten

  • Prijs
  • Functionaliteiten beperkt (Android)
  • Tappen is hard
  • Veel omgevingsgeluid

Eindoordeel

Score: 4
Dplh 17 februari 2018 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

perfecte oortjes. zitten fijn, geen last van kabelbreuken en geluidskwaliteit is top. werkt simpel met android toestel (samsung galaxy s6).

Pluspunten

  • geluidskwaliteit
  • geen kabelbreuken
  • makkelijk koppelbaar met android toestel.
  • draagcomfort

Minpunten

  • de functies van het 'tappen' moet je instellen op een iphone. anders kun je hem alleen pauzeren op android
  • als iemand anders met je oortjes koppelt zijn de instellingen weg
  • de opmerkingen van mensen. krijgt vaker de vraag of ze niet uitvallen of iets dergelijks

Eindoordeel

Score: 5
jordicello 13 december 2017 Product gekocht

Apple Airpods (Wit)

Sinds de aanschaf van de AirPods in Juni 2017, kan ik concluderen dat ik niet meer zonder ze kan. De AirPods zijn in mijn ogen het geld wel waard, maar het was wel eventjes slikken. Desondanks hebben de AirPods wel een veel beter geluid dan de gewone EarPods van Apple.

Pluspunten

  • Mooi geluid
  • Geen last meer van een draadje
  • Snel met verbinden (met Apple producten) dankzij de W1-chip
  • Oplaadcase gaat opvallend lang mee
  • Blijven goed in de oren zitten met hevige windvlagen
  • Goed verstaanbaar tijdens telefoongesprekken

Minpunten

  • Double-Tap functie werkt soms niet
  • Weinig Double-Tap functies
  • Hoge prijs
  • Vervelende ruis als er geen muziek wordt afgespeeld

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Apple Airpods?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True